Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Pedagogika strana 15 z 17

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Speed Reading


LEARN:: How to increase your reading speed by 300 % This book contains proven steps and strategies on how to increase your reading speed, with not much work at all! You will read easy to use, and fun to implement strategies on how to read three times faster than you are right now. These speed reading strategies are all about maximizing your time, and getting a lot faster at reading, while still completely understanding what you are reading. You'll be amazed at how quickly you'll improve, and how much fun you'll have while doing it! In This Book You'll Learn: - The Methods of Speed Reading - Retaining Information while Speed Reading - Optimizing your Reading Strategies - Pacing your Speed Reading Tempo - Much, much more!
Na stiahnutie
2,61 €

Marriage


Learn How To Save And Rebuild Your Connection, Trust, Communication And Intimacy This book has actionable steps and strategies on how to save your marriage and build trust, communication and intimacy."And they lived happily ever after"That sounds like something out of a fairytale but every couple wishes for 'happily ever afters' when they are tying the knot (except if one or both of them are serious pessimists or sadists). Sadly however, very few couples get to experience this sweet, fairytale kind of marriage. In fact, divorce rates are at an all time high with fifty percent of marriages consummated resulting in divorce or separations. Don't let anyone fool you; marriage is tough work, and it takes a lot of determination and willpower to sustain it. Imagine having to live with, and deal with the same person for ten years, fifteen years, thirty years or more. Along the line, you might start to feel more like siblings rather than lovers. Your problems may became as simple as a loss of spark in the relationship where you were once madly in love and suddenly do not feel as crazy in love as you used to be. Then it spirals into other relationship problems like lack of intimacy, lack of connection and lack of trust. If left unchecked, the couple drifts far away from each other and the relationship is damaged and before you know it, you are headed for divorce. The good news is that your marriage doesn't have to feel like a prison sentence. You can enjoy your marriage. This book will help you do just that by looking at how to bring back the spark, fun, trust and intimacy back into your marriage. In This Book You'll Learn... - The Cold Hard Truth about Marriage - How To Improve Communication - How To Rebuild Connection - How To Rebuild Trust - How To Rebuild Intimacy - And much more! Download Now to Learn how to Save And Rebuild Your Connection, Trust, Communication And Intimacy
Na stiahnutie
2,61 €

Elementary ?Mathematics Workbook from Grade 1 to Grade 4


This book offers practice in basic mathematics skills. More than 1500 exercises with solutions are included. Learn the rules, understand the examples, work on the exercises and check-out their solutions!Contents: – Rules – Addition – Subtraction – Multiplication – Division – Mixed Operations – Relations – Operations with Zero – Operations with Infinity – Equations – Sequences – Fractions – Addition of Fraction Numbers – Subtraction of Fraction Numbers – Increasing Order – Decreasing Order – Time – Money – Geometric MeasurementAbout the author: Attila Benko has a PhD in information science, was teaching math, he is a sci-fi book author and working as a software-developer.
Na stiahnutie
0,83 €

Hyperaktívne a nepozorné dieťa v rodine


Milí rodičia, máte doma dieťa, ktoré je hyperaktívne, nepozorné, málo zodpovedné, nedokáže sa sústrediť tak ako iné deti? V tejto publikácii, ktorá je určená práve vám, autorka ponúka základné informácie o Poruche pozornosti a aktivity (ADHD-Attention Deficit Hyperactivity Disorder), o jej diagnostikovaní, možných liečebných a výchovných postupoch. Na zhoršovanie symptómov hyperaktivity, impulzivity a nepozornosti vplývajú do značnej miery aj rodinné prostredie a vaše výchovné postupy. Starostlivosť o dieťa s ADHD vyžaduje vašu veľkú trpezlivosť, vytrvalosť, kreativitu a ochotu od vás rodičov hľadať a skúšať účinné prostriedky výchovy práve pre vaše dieťa. V druhej časti publikácie autorka popisuje z hľadiska základných potrieb dieťaťa výchovné stratégie a postupy, ktoré môžete uplatňovať v každodennej rodinnej výchove vášho dieťaťa s diagnózou ADHD.
Na stiahnutie
4,00 €

dostupné aj ako:

Hyperaktívne a nepozorné dieťa v škole


Rozvíjanie vzťahových a sociálnych kompetencií je jedným z najdôležitejších cieľov a úspechov detstva, zvlášť u detí s Poruchou pozornosti a aktivity (Attention Deficit Hyperactivity Disorder – ADHD), pre ktoré je daná oblasť problematickejšia. Autorka v publikácii predstavuje preventívny program MOST, ktorého primárnym cieľom je rozvíjanie vybraných prejavov kognitívnych, emocionálnych a behaviorálnych aspektov sociálnych kompetencií u detí s diagnózou ADHD vo veku 9 až 11 rokov. Publikácia je určená predovšetkým poradenským a školským psychológom, špeciálnym a liečebným pedagógom, sociálnym pracovníkom a vychovávateľom, ktorí sa každodenne podieľajú na vzdelávacom a výchovnom procese detí s ADHD.
Na stiahnutie
4,00 €

dostupné aj ako:

Krizové situace výchovy a výuky


Autoři popisují část podstatných výchovných problémů projevujících se v současné rodině a hlavně ve školním prostředí. Zaměřují se především na konkrétní příběhy a situace ve školním prostředí. V teorii, která doplňuje praktická řešení, uvádějí nejčastější příčiny způsobené vývojově i rodinou. Poukazují na složitost situace, kdy škola nemá dostatek informací o vývoji dítěte a rodiče nemají dostatek informací o dění ve škole. Text se tedy zabývá traumaty a jejich důsledky, stejně jako výchovou, v jejímž důsledku je chování dítěte podobné jako při narušení osobnosti. Materiál pro sepsání textu je výsledkem mnoha let spolupráce se školami v ČR, které konzultovaly potíže svých žáků s odborníky, byly ochotny naslouchat doporučením a dosáhly vyřešení jednotlivých případů. Proto má kniha ambici sloužit jako inspirace pracovníkům všech profesí, které hledají řešení kolizních situací s dětmi a mládeží bez silových prvků a zbytečných sankcí.
Na stiahnutie
3,80 €

dostupné aj ako:

Deti sú hostia, ktorí hľadajú cestu


Autorky úspešnej knihy prechádzajú najčastejšie výchovné problémy prvých siedmich rokov života, keďže prvotný detský svet prežívania predstavuje dôležitý predpoklad pre zdravý duševný vývoj. Rodičom radia nielen v tom, ako svoje deti vychovávať, ale aj vysvetľujú, v akom štádiu duševného vývoja sa práve nachádzajú. Až do siedmich rokov zvyčajne trvá tzv. magické štádium, takže v tomto veku môže byť škodlivé k deťom pristupovať ako k malým dospelým a vychovávať ich príliš rozumovo. Svoje rady ilustrujú množstvom konkrétnych príkladov z každodenného života – venujú sa uspávaniu, zvládaniu detskej agresie, čistote, jedlu, darčekom, zodpovednosti, zamestnaniu matky či situácii detí v neúplných rodinách. Cieľom tohto prístupu je z detí vychovať osobnosti so slobodným a optimistickým prístupom k životu, ktoré sa neboja rozdávať ani prijímať lásku.
Na stiahnutie
6,50 €

dostupné aj ako:

Prvorodené dieťa


Ako je možné, že najstaršie dieťa sa vyvíja úplne inak ako jeho mladší súrodenci? Nedávny výskum ukázal, že poradie narodenia má významný vplyv na formovanie osobnosti. Príchodom nových súrodencov prvorodení zažívajú veľký šok, ktorý otrasie ich svetom. Už nie sú stredobodom pozornosti a rodičovskej lásky, prichádzajú o prostredie, do ktorého sa narodili brali ho za samozrejmosť. Reakcie detí bývajú rôzne a ako ukazuje autorka na vlastnom vzťahu so staršou sestrou, napätie a nedorozumenia medzi súrodencami môžu pretrvávať nielen celé roky. Existuje pritom niekoľko jednoduchých pravidiel, ako si vytvoriť a udržať pekné súrodenecké vzťahy. „Máloktorá detská skúsenosť je taká ďalekosiahla, ako keď jedináčikovi zrazu pribudne súrodenec. Pre dieťa je to prvá veľká životná skúška, ktorú musí zvládnuť. S príchodom súrodenca sa všetko zmení, dôverné veci miznú. Doteraz bol prvorodený časťou sveta dospelých. Predstavoval si, že svet je tu pre neho a kvôli nemu. Tento svet mu už teraz nepatrí úplne, krúti sa okolo inej hviezdy. Dieťa sa cíti vyčlenené, ponechané samo na seba. V myslení a cítení pokročilo už natoľko, že je schopné vedome spracovať prvú životnú krízu. Táto prevratná skúsenosť sa môže spájať s veľkými obavami, môže však znamenať aj veľkú šancu.“ Kniha vychádzajúca aj z osobných skúseností autorky zapĺňa medzeru v psychologickej literatúre venovanej najintímnejším a najdôležitejším otázkam ľudského života.
Na stiahnutie
6,50 €

dostupné aj ako:

Rizikové chování v dospívání


Kniha podává přehled o tzv. nové morbiditě mládeže, která v současnosti významně ohrožuje zdraví dospívajících a zvyšuje jejich nemocnost i úmrtnost. Jedná se o tzv. syndrom rizikového chování v dospívání; je pro toto období typický a je vázán na vývojové problémy tohoto věku. Zahrnuje několik okruhů – oblast psychosociální, návykových látek a reprodukčního zdraví. Mají společné možné příčiny (rizikové faktory) i společné faktory prevence (ochranné faktory). Kniha seznamuje se zákonitostmi biopsychosociálního vývoje v dospívání a podrobně pak osvětluje jednotlivá riziková chování i z hlediska nejnovějších poznatků, a ukazuje, jak zasahují do zdravého vývoje. Uplatňuje také rozsáhlé odborné zkušenosti autorů z jejich praxe. Jejím cílem je být vědecky fundovaným pomocníkem pro všechny, kdo se s touto problematikou setkávají (škola, rodiče, lektoři různých programů)
Na stiahnutie
6,25 €

dostupné aj ako:

Klidná výchova


Záchvaty pláče či vzteku, spory nad domácími úkoly, hádky mezi sourozenci... podobné vypjaté situace obtížně zvládají nejen děti, ale i rodiče. Daniel Siegel a Tina Payneová-Brysonová v této knize poskytují rodičům a vychovatelům cenné rady, jak podobné okamžiky nejen přežít, ale též s nadhledem a výchovným záměrem zvládat. Autoři nabízejí výchovný přístup založený na nejnovějších poznatcích o vývoji mozku a konkrétní návod, jak klidně a laskavě navázat s dítětem kontakt, konstruktivně s ním komunikovat, ale zároveň mu jasně a důsledně vymezovat hranice. Příběhy ze života, vtipné ilustrace a přehledná shrnutí poskytují praktické rady, jak pracovat s vyvíjejícím se mozkem dítěte, klidně řešit konflikty a na základě této výchovné filozofie vést novou generaci ke šťastnému a spokojenému životu.
Na stiahnutie
6,25 €

Malý tyran


Čoraz viac rodičov je bezradných: hoci sa svoje deti snažili vychovávať čo najlepšie, vykľuli sa z nich malí tyrani. V novom, rozšírenom vydaní svojej najúspešnejšej knihy známa detská psychologička vysvetľuje, koľko opory a aké hranice deti potrebujú, aby ich vývin prebiehal hladko a bez porúch. U detských porúch osobnosti sa stretávame s pozoruhodnou zmenou, ktorá sa ako výbuch šíri približne od osemdesiatych rokov. Dovtedy prevažovali úzkostné deti a outsideri, dnes sú to najmä poruchy spájajúce sa s deštrukciou a agresiou. Pre takéto deti je typický citový chlad, egoizmus a bezohľadnosť. Autorka upozorňuje, aký typ rodičov je na výchovu „malého tyrana“ najnáchylnejší, v ktorých obdobiach výchovy sa rodičia dopúšťajú chýb, a o aké chyby zvyčajne ide. Vďaka mnohým príkladom z praxe je kniha názorná a neraz otriasajúca. Pomoc ponúka terapia pevným objatím, ktorú autorka opisuje spolu s mnohými inými radami, ako deti zodpovedne vychovávať.
Na stiahnutie
6,50 €

dostupné aj ako:

Keď dieťa nechce spať


Uspávanie patrí k najväčším problémom rodín s malými deťmi. Práve im je určená kniha detskej psychologičky Jiřiny Prekopovej, ktorá ukazuje cestu k pokojnému spánku. Poukazuje pritom na skúsenosti mnohých prírodných kultúr, ktoré ešte nestratili spojenie s tradíciou a stáročnými zvykmi. Autorka propaguje návrat k prirodzeným vzťahom, kde dieťa pociťuje istotu zavedených rituálov, ale aj bezpečie, ktoré cíti zo strany matky. Dieťa nemá rado zmeny, potrebuje pocit istoty, ako napríklad dôverne známe miesto, kde zaspáva, kolísanie či hladenie. Kniha poukazuje na najčastejšie chyby a ponúka rady, ako premeniť zaspávanie zo stresujúcej skúsenosti na prirodzenú časť dňa, ktorej nechýba jej čaro a krása.
Na stiahnutie
6,50 €

dostupné aj ako:

Memory


Discover How To Boost Your Memory and Improve Your Mental Focus In Your Everyday Life This book contains proven steps and strategies on how to enhance you mental focus and strengthen your ability to remember things through simple daily exercises and routines.Memories can be fickle things. Many people will have trouble remembering one type of thing, be it names or numbers. Some people are born with wonderful memories and have no trouble keeping things straight. Those born without this incredible ability have to find ways to strengthen their memories. Some do this through repetition exercises, some come up with nifty little games or tricks to keep their mind alert and focused.There are a number of ways to help boost your mental acuity and memory. Not all of these need to be done by yourself, feel free to incorporate your family into your methods. Play word games with your kids or Memory, if your children are younger. In this book, we will be taking a look at ways to improve your memory through many different strategies. Keep in mind that each strategy may not work for each person because everyone is different, but we encourage you to try a few of these and see which ones work for you. It may help to put a few of these strategies together, using multiple methods to achieve your goal of memory retention. Here Is A Preview Of What You'll Learn... - Different 'Tricks' That Will Help Boost Your Memory - How to Improve Memory While Having Fun - The Different Methods of Learning - And much, much more! Get your copy today!
Na stiahnutie
2,61 €

Animácia voľného času


Možno v nej nájsť potrebnú teóriu, ktorá umožní pochopiť poslanie animácie ako služby, pochopiť prečo sa animácia stala dôležitou súčasťou moderného turizmu. Okrem teórie sú v nej opísané konkrétne aktivity, súťaže a hry, ktoré sú využiteľné v každodennej práci animátorov s hosťami hotelov, turistických stredísk a klubov. Je v nej množstvo rád a doporučení ako riadiť animáciu tak, aby sa z nej stala zaujímavá ponuka, a tak prelomila časté predstavy o dovolenke ako čase na behanie po obchodoch, vylihovania na pláži alebo „divokých nájazdov na diskotéky“. Ďalej sa možno v knihe dozvedieť aj to, aký má byť (mal by byť) animátor. Aké sú nároky, ktorým by mal vyhovovať, v čom je táto profesia krásna, v čom náročná a aké sú jej úskalia. Zvykne sa hovoriť, že je to „povolanie snov“, čo je jedna strana mince. Tou druhou stranou je, že je to náročná, tvrdá práca, ktorú úspešne zvládajú len dobre pripravení profesionáli. Autori knihy majú na zreteli to, ako pomôcť stať sa profesionálom v oblasti animácie.
Na stiahnutie
3,00 €

dostupné aj ako:

Outdoorové animácie v cestovnom ruchu


Animácia voľného času je v súčasnosti najintenzívnejšie sa rozvíjajúcou oblasťou cestovného ruchu. Ešte pred pár rokmi bola spájaná hlavne s prímorskými letoviskami, dnes však môžeme zreteľne vidieť, že animátori sú neoddeliteľnou súčasťou stredísk cestovného ruchu už aj na Slovensku. Aj keď by sa navonok mohlo zdať, že animácia je len obyčajné zabávanie sa s ľuďmi, nie je tomu tak. Kniha čitateľovi prakticky ukáže, že je dôležitou súčasťou budovania značky a zvyšovania kvality služieb. Jej jedinečnosť spočíva v tom, že v nej autori upriamili pozornosť na Slovensko, zamerali sa na to najlepšie, čo doma máme – naše prírodné bohatstvo a popísali množstvo praktických a overených aktivít, ktoré možno zahrnúť do animačných programov. Najväčší osoh ponúka kniha ľuďom priamo sa angažujúcim v cestovnom ruchu, pre ktorých prináša tie najaktuálnejšie informácie z tejto oblasti. Prakticky popisuje aktuálne potreby klientov hotelov a cestovných kancelári, dôvody, prečo je animácia dôležitou súčasťou PR a marketingu a ako ňou možno veľmi účelne zvýšiť príjmy zariadenia. Nájdete v nej aj 5 mýtov na tému animácie voľného času. Ako jedna z mála odborných publikácií sa taktiež venuje oblasti zážitkového učenia. Zrozumiteľným jazykom popisuje, čo je „skutočné“ zážitkové učenie a čo je podľa autorov len „pôžitkom“. Je preto veľmi praktickým nástrojom aj pre učiteľov, lektorov, inštruktorov a ľudí pôsobiacich vo vzdelávacej oblasti. Najdôležitejšia časť je venovaná outdoorovej oblasti. Tá sa venuje prostriedkom, ktoré možno využiť, špecifikám prípravy a realizácie outdoorových programov i vzdelávaniu animátorov outdoorových aktivít. To, čo však čitateľ určite ocení najviac, sú praktické hry a viaceré autorské programy, ktoré autori sami vytvorili a overili, a ktoré si možno jednoducho vybrať a zrealizovať.
Na stiahnutie
3,50 €

dostupné aj ako:

Inkluzívní škola


Knížka pro učitele a také ředitele škol, kteří hledají inspiraci pro inkluzívní vyučování - tedy jak zvládnout v jedné třídě pohromadě žáky s různou úrovní nadání, migranty, příslušníky menšin. 
Na stiahnutie
2,10 €

Dieťa ... A čo teraz?!


Americká novinárka a autorka bestselleru A dosť! Pamela Druckerman pokračuje v odkrývaní tajomstiev francúzskej výchovy. Dôležité je si uvedomiť, že život rodiny sa netočí len okolo dieťaťa. Nemusíte neustále všetkým ukazovať fotky vašich ratolestí, ani donekonečna rozprávať o každom ich papaní či kakaní. Nie ste len matka, v prvom rade ste žena, partnerka, manželka. Tak na to nezabúdajte. Milostný život a tajomstvá dospelých nezahadzujte do koša. Francúzski rodičia svoje deti milujú, ale to ešte neznamená, že sa musia vzdať svojho života. Nevenujú všetku svoju energiu tomu, aby ich batoľatá vedeli čítať čo najskôr. Nestresujte, ak ten váš poklad odmieta jesť hrášok či inú zeleninu. Ani vy by ste s nadšením nejedli niečo, do čoho by vás nútili. Chce to trpezlivosť a žiadne čokoládové úplatky. Francúzske deti nemaškrtia, kedy sa im zachce. Znie to až príliš ideálne? Nevyhovárajte sa na rozmaznávajúcich starých rodičov. Francúzske gurmánstvo sa začína už v plienkach. Jedlá, ktoré pripravujú v parížskych štátnych jasliach, sú zdravé lahôdky nielen pre deti. Autorka pridáva aj príklad týždenného jedálneho lístka. Bon appetit!
Na stiahnutie
6,50 €

dostupné aj ako:

Učit (se) příběhem


Příběh má zvláštní moc. Říká se, že pravda oděná do příběhu projde každými dveřmi. To je zřejmé i z věhlasu Komenského díla Labyrint světa a ráj srdce. Komenský napsal mnoho kvalitních spisů, ale žádný nedosáhl takové obliby a didaktické účinnosti jako narativně-alegorický Labyrint. Otázka zní, v čem spočívá kouzlo narativní formy? V čem je jeho formativní síla? Co činí příběh (v tomto případě alegorický) didakticky funkční? Kniha předkládá některé odpovědi. Nejedná se o vyčerpávající pojednání narativu jako literárního fenoménu, ale spíše o interdisciplinární případovou studii, v níž je literární útvar (Komenského Labyrint) analyzován s didaktickými brýlemi na očích. Pedagogika ví, že příběhy fungují, ale obvykle se neptá proč. Tato studie usiluje o propojení těchto otázek, respektive chce přispět literárními postřehy do pedagogické diskuse ohledně efektivity příběhu jako didaktického prostředku.
Na stiahnutie
4,39 €

dostupné aj ako:

A dosť!


Odhaľte tajomstvo výchovy detí z Paríža! Túžite vychovať vyrovnané, sebestačné a spokojné dieťa? Inšpirujte sa francúzskym spôsobom výchovy detí, ktorý vo svojej vtipnej a výstižnej knihe A dosť! Francúzske deti nevystrájajú pri jedle napísala americká žurnalistka Pamela Druckermanová. Pri jej čítaní zistíte, že nie je nie ako nie a že aj rodič dieťaťa má právo na svoj vlastný život. Keď sa americkej novinárke Pamele Druckerman narodilo dieťa v Paríži, nemala ambície stať sa „francúzskym rodičom“. Francúzske rodičovstvo nie je známou vecou ako napríklad francúzska móda a francúzske syry. Dokonca aj francúzski rodičia sami trvajú na tom, že nerobia nič zvláštneho. Napriek tomu francúzske deti prespia celú noc vo veku dva alebo tri mesiace, deťom jej priateľov to trvalo rok alebo aj viac. Francúzske deti jedávajú zdravé jedlá, na rozdiel od iných detí, ktoré zjedia len hranolčeky s kečupom a vyprážaný syr. A zatiaľ čo jej americkí priatelia trávia návštevy riešením hádok medzi svojimi deťmi, jej francúzski priatelia popíjajú kávu, kým sa deti pokojne hrajú. Vo Francúzsku je materstvo samé o sebe úplne iným zážitkom. Vo Francúzsku neplatí, že matky malých detí nemajú vlastný život. Francúzske matky nie sú otrokyňami svojich detí, majú aj priestor pre seba a napriek tomu sú vynikajúcimi rodičmi. Majú jednoduchý, pokojný vzťah so svojimi deťmi, ktoré im Druckermanová môže len závidieť. Francúzske deti sú rovnako búrlivé, zvedavé a kreatívne ako Američania. Ale sú oveľa lepšie vychované a správajú sa slušne. Rodičia ich do ničoho nasilu nenútia a dovolia im objavovať svet svojím vlastným tempom.
Na stiahnutie
9,50 €

dostupné aj ako:


Pedagogikcká literatúra je zameraná na štúdium, výskum a aplikáciu pedagogických princípov a metód vo vzdelávacom procese. V tejto kategórii nájdete knihy a diela od svetových aj slovenských autorov, ktoré vám poskytnú ucelený prehľad o pedagogike a jej vplyve na výchovu a vzdelávanie. Nájdete tu knihy zamerané na pedagogiku, vdelávanie a vyučovanie ale aj na rodinu a rodičovstvo.

K najznámejším autorom patria Jean Piagetči Maria Montessori.

Zo slovenských autorov sú to Jan Amos Komenský či Ľudovít Štúr.