! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Menni vagy maradni?


„… Maga Szabó Zoltán egy Észak-magyarországi falu szociális anatómiájával (A tardi helyzet) tette le a garast, majd a „Palóctáj” átfogóbb szociográfiájával folytatta tényirodalmi munkásságát. Ám a Cifra nyomorúságban, sajnálatunkra, nem találkozunk a Parád melletti (vagy inkább mögötti) zsákfalu, Bodony említésével. De talán nem is kell sajnálnunk, hiszen napjaink szociográfusa (éledezne a műfaj?) nem kényszerül ismétlésekre a múltat illetően. Igaz, nem is elsősorban a múlt érdekli, hanem a „süllyedő” falu jelene - és legalább ennyire: jövője. Hisz maga is e falu szülötte, és a látlelet megírásakor lakója is. De nem csak lakója, hanem elszivárgó értelmiségének képviselője is (maga is az „elszivárgás” állapotában).{MORE}Nem csinál titkot érintettségéből. Sőt munkájának gerincvonalába helyezi saját dilemmáját: „menni vagy maradni?” Ez a tépelődés mintegy logikai váza a fölsorakoztatott tényeknek, melyeknek egyik része azt látszik bizonyítani, hogy érdemes (lenne) itt maradni és kreatív gondolkodású értelmiségiként érdemlegesen hozzájárulni a falu boldogulásához - mindazon tények ellenében, amelyek azt sejtetik, hogy a jelenlegi világgazdasági áramlatokkal szemben a ma élő felnőtt nemzedéknek kevés az esélye kivárni az adott kistérség ökológiai szempontú felértékelődését. Ám az írást. melynek szövetében ugyan sajátosan keverednek a vallomásosságból eredő egyértelműen irodalmi elemek a gyakorlati tervező-szervező mindenes szakmai nyelvezetével - mindenképpen fölértékeli, hogy „a bodonyi helyzet” nem csupán az adott, éppen ilyen nevű Heves megyei falura jellemző.
Na stiahnutie
3,94 €

Én, a Világmindenség meg Isten


Boldogtalan vagy? Meg akarod tudni, hogy hogyan lehetsz boldogabb? Ez a könyv egy indiai spirituális megvilágosodásból indulva vezeti le azt, hogy kik vagyunk mi, és milyen gondolatok és tettek segíthetnek bennünket ahhoz, hogy minden reggel egy nagy mosollyal az arcunkon keljünk fel az ágyból.
Na stiahnutie
1,12 €

Az érdem zsarnoksága


Az amerikai társadalomra máig hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, hogy abban – bár tagjai kemény versenyre vannak kényszerítve – ki-ki érdemei szerint juthat előre, s a társadalmi mobilitásnak nincsenek korlátai. A neves amerikai filozófus, Michael J. Sandel könyve viszont jelentősen árnyalja ezt a képet. Érvelése szerint noha Amerika krédóját a meritokráciára adja, valójában az ország elitje folyamatosan újratermeli magát, s emiatt egyre inkább lezárulnak a társadalmi felemelkedés csatornái. A folyamat az elit tagjaiban gőgöt, a leszakadókban viszont dühöt és elkeseredést szül, s így a társadalom szövetét megbontva a populizmus napjainkban megfigyelhető előretörésének melegágyává válik. A jelenség mélyen meghúzódó okait és eszmetörténeti gyökereit is feltáró Sandel éppen ezért arra buzdít, hogy értékeljük újra a sikerhez és a kudarchoz fűződő viszonyunkat, mert csak így tudjuk elejét venni a világunkra leselkedő katasztrófának. Ehhez azonban szolidaritásra és alázatra van szükségünk, hogy belássuk: sikereinkben és kudarcainkban sokkal kisebb szerepe van tehetségünknek és egyéni teljesítményünknek, mint a tőlünk független szerencsés körülményeknek, munkánk értéke pedig nem mindig esik egybe az érte kapott fizetséggel. Csakis ezen igazságok közös felismerése révén érhető el az a végső cél, hogy a társadalom minden tagja méltó és tisztes életet élhessen. 
Na stiahnutie
9,76 €

Az új klímaháború


„Egy háború elvesztésének legbiztosabb módja az, ha nem ismerjük fel, hogy háborúban állunk” – mondja Michael E. Mann nemzetközi hírű klímatudós. Márpedig harcban állunk: a frontvonal egyik oldalán a fosszilistüzelőanyag-ipar és a hozzá kapcsolódó érdekcsoportok sorakoznak, a másikon pedig mindenki más, aki tenni akar a katasztrofális kimenetelű globális klímaváltozás ellen. Ez a könyv a nagyvállalatok és a lobbistáik által indított, több évtizede zajló kommunikációs háború frontvonalai mögé vezeti az olvasót, és bemutatja azt a kifinomult, változatos fegyvertárat, mellyel ezek az érdekcsoportok igyekeznek megakadályozni a számukra kedvezőtlen környezetvédelmi szabályozások bevezetését. A klímaválság tagadásának hamis narratívája és a tudósok ellehetetlenítése után új eszközökhöz nyúlnak: elsődleges stratégiájuk a figyelemelterelés és a probléma bagatellizálása. Ám amikor arról igyekeznek meggyőzni minket, hogy ha a műanyag palackokat újrahasznosítjuk és a villanyt lekapcsoljuk, egy csapásra megoldódik minden, az legalább ennyire veszélyes. Mann szerint a globális felmelegedés túlságosan égető probléma ahhoz, hogy az egyén szintjén tudjuk kezelni, és óvatosságra int mind az egyéni felelősség túlzott hangsúlyozásával, mind pedig a küzdelem feladása felé terelő pánikkeltéssel kapcsolatban. A szerző úgy látja, van remény, és a legrosszabb elkerülhető. Közérthetően elmagyarázza a globális felmelegedés bonyolult dinamikáját, és reális útmutatást ad azzal kapcsolatban, hogy miként lépjünk fel kollektíven, és kényszerítsük rá a kormányokat, illetve a vállalatokat, hogy valódi megoldásokat találjanak. Csakis így nyerhetjük meg azt a háborút, melynek a tétje nem kevesebb, mint az emberiség és a bolygó túlélése. 
Na stiahnutie
11,73 €

Beyond Humanity


An ode to humanity. This is a book about us, humans. Each short story touches on a different aspect of humankind, trying to discover what it means to be a human. This is a collection of ideas that are worth hearing so that we can reconnect with ourselves, and realise what we are capable of. The book also discusses the dark side of human nature, as well as its most inspiring aspects.
Na stiahnutie
1,13 €

A testbeszéd enciklopédiája


Mondanivalónkat a beszéden kívül gesztusaink, arcjátékunk, testtartásunk – összefoglaló nevükön a testbeszédünk – közvetíti, erősíti meg vagy cáfolja. Aki ennek tudatában van, az sokkal hatékonyabban kommunikál. Ha érti és érzékeli ezeket a sokatmondó jeleket, lényegesen többet tudhat meg a másik szándékáról, mint ha csupán a szavaira hagyatkozna. A világhírű szerzőpáros, Allan és Barbara Pease legújabb könyvükben élvezetes, közérthető stílusban foglalják össze az alapvető tudnivalókat a testbeszédről. Ne feledjük: miközben elsajátítjuk a testbeszéd tudományát, apránként jobban megértjük saját viselkedésünket is. A testbeszéd enciklopédiája a kereskedők, menedzserek, üzletkötők, állásinterjúra készülők elengedhetetlen kézikönyve, de hasznos lehet az élet bármely területén: otthon, randevún vagy a munkahelyen.
Na stiahnutie
15,77 €

Isten beszél hozzád


Ha olyan könyvet keresel, amely felemel téged, belső békét nyújt, és segít, hogy beszélgetést folytathass Istennel… rátaláltál! Nem vagy egyedül, Isten mindig figyel rád, és beszél hozzád! Pozitív energiát közvetítő üzenetei mindig a te javadat szolgálják, hiszen Ő maga a tiszta szeretet, amely nem igényel, kér vagy követel semmit cserébe.  „Kérdezz, és érkezik válasz. Kopogtass, és kinyílik az ajtó.” Neale Donald Walsch, A teljes beszélgetések Istennel New York Times bestsellerszerzőjének  saját tapasztalatai és a kötetben közreadott hétköznapi emberek személyes történetein keresztül szemlélteti, milyen váratlan, titokzatos és csodálatos módon is zajlik ez a kommunikáció. Fedezd fel, milyen változatosan léphet kapcsolatba veled a Mindenható, hányféleképpen szólhat hozzád, és változtathatja meg az életedet érzések, képek, fogalmak, metaforák és szokatlan események segítségével. Ismerd meg azt a hatlépcsős folyamatot, amely révén te magad is elmélyítheted ezt a különleges párbeszédet, és amelynek köszönhetően ezeket a beszélgetéseket nagyobb magabiztossággal, tudatosan és tiszta szándékkal tudod majd kezelni.  Az Isten beszél hozzád segít neked ráébredni arra, hogy valójában folytonosan párbeszédben állsz egy felsőbb erővel. Ezen bensőséges párbeszédnek köszönhetően életedben felbecsülhetetlen változás áll majd be, és a tiszta szeretet gyógyító erejével eggyé válhatsz az egyetlen tudattal, ami létezik.  „Isten legfőbb öröme a szerető iránymutatás, a mély megértés, a kitágult tudatosság, a bölcsesség és a tudás elérésének lehetősége, amely valódi énünket segít befogadni és megtapasztalni.Ahogyan egy virág fordul a Nap felé annak tápláló energiájáért, úgy hív minket is Isten, hogy forduljunk hozzá az Ő éltető energiájáért.” – Neale Donald Walsch 
Na stiahnutie
12,08 €

Beszélgetések és mondások


  „Rá lehet venni a népet, hogy kövesse a helyes utat, de azt már nem lehet elérni, hogy meg is értse azt.”
Na stiahnutie
4,36 €

Hazatérés önmagadhoz


A külvilág talán sikeresnek lát, de belül sokszor bizonytalannak, elveszettnek, kicsinek érzed magad? Néha arra gondolsz: ha mások tudnák, valójában mi lakik benned, elképednének? Vágysz az intimitásra, egy jól működő párkapcsolatra, de nem tudod megvalósítani, és olykor azon is eltűnődsz, egyáltalán megéri-e a küzdelmet? Jó szülő akarsz lenni, de túlságosan gyakran „elveszíted a fejed”? Mindent kényszeresen kontrollálni próbálsz? Kétségbeesetten hajszolod az eredményeket, hogy ezek igazolják értékességedet? Állandóan homályos szorongást, hiányt és szomorúságot érzel? Függőségekbe menekülsz? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszolsz, lehet, hogy fájdalmas gyermekkorod rejtett, ám ártalmas hatásaitól szenvedsz, és egy sebzett belső gyermek él benned, akinek segítségre, gyógyulásra van szüksége. A világhírű pszichológus nagy hatású könyvében megmutatja, hogyan gyógyíthatjuk meg ezt a belső gyermeket, megajándékozva magunkat azzal a minőségű szülői gondoskodással, amire annak idején szükségünk lett volna. Egy jól felépített, lépésről lépésre kísért folyamatban feltérképezhetjük és lezárhatjuk gyermekkorunk minden egyes fejlődési szakaszának nyitva maradt ügyeit. Megszabadulhatunk a romboló családi mintáktól, hogy immár szabadabban, sikeresebben és felelősségteljesebben élhessük felnőttéletünket. Gyógyult belső gyermekünk a továbbiakban az öröm és az életerő forrása lesz számunkra. Bradshaw klasszikus műve megjelenésekor valódi szenzáció volt, és közérthetőségének, érzelmi erejének, valamint gyakorlati használhatóságának köszönhetően ma is kevés hasonlóan jó könyvet lehet ajánlani azoknak, akik tájékozódni szeretnének a témában, és eredményesen gyógyítani sebzett belső gyermeküket. A kötet a megvilágító erejű magyarázatok mellett számos esettanulmánnyal, interaktív technikával, kérdőívvel és vezetett meditációval segíti a hatékony munkát. A Hazatérés önmagadhoz felfrissített fordításban jut el ismét a magyar olvasókhoz.
Na stiahnutie
8,86 €

A fejedelem


„A nagy újság Machiavelli művében a gonoszság feltétlen, aggálytalan tudomásulvétele. Az emberiség erkölcsi elvei, a középkor magasztos keresztény és lovagi eszményei nem hagytak rajta semmi nyomot; a végletes realista szeme előtt csak az ősi ösztönök állnak, fejedelmének csak azokkal kell számolnia. A politikában nincsen erkölcs, csak szükségszerűség, necessita.” Szerb Antal
Na stiahnutie
3,94 €

Író leszel


Tudsz írni… Csak ők még nem tudják. Megjelenhet a könyved… Csak ők nem hiszik el.  Tény, írásból megélni ma kevesen tudnak. Akik azonban igen, azok valamit valóban jól csinálnak.  Borsa Brown az ország legismertebb írói közé tartozik. Évek óta a piac élvonalában van, ismeri az írás folyamatát, magasságát és mélységét. Számtalan díjat nyert, állandó jelenléte a sikerlistákon megfelelő biztosíték arra, hogy olyasvalaki vezet majd be az írás rejtelmeibe, aki mindent a maga bőrén tapasztalt meg. Az írás szenvedély, csak szívvel lehet csinálni, és bár sokan nem merik kimondani, az írás önzés. Azért csináljuk, mert élvezzük, boldoggá tesz minket. A cél az, hogy ezt mindennap átélhesd miközben dolgozol. Minden reggel arra ébredni, azt csinálhatod, amit szeretsz, ajándék. Rengeteg tehetséges ember van, de be kell látnunk, nem elég jól megírni egy könyvet, azt el is kell juttatni az olvasókhoz. Magyarán, el kell adni. Amennyiben ez is sikerül, akkor válik a hobbid a hivatásoddá és a megélhetéseddé.    Ha itt vagy, akkor jó úton jársz ahhoz, hogy új fejezetet nyiss az életedben.
Na stiahnutie
12,17 €

Agytakarítás


Minél többet értesz meg a gondolkodásodról, annál jobban irányíthatod az életedet. A változás jó, az agyadnak csak egy kis győzködésre van szüksége. Többnyire nem okoz gondot, hogy elképzeljük, mit szeretnénk elérni az életünkben. A problémák akkor jelentkeznek, amikor elkezdjük ezeket megvalósítani. Sokszor bizonytalanok vagyunk, hogy mit is kellene tennünk, vagy komoly belső ellenállásba ütközünk, ha megpróbáljuk elhagyni a megszokott utat, esetleg nem bízunk a képességeinkben. Így igazi kihívást jelenthet, hogy elérjük azokat a változásokat, amelyekről tudjuk, hogy szeretnénk. Az Agytakarítás a fenti akadályok leküzdésében segít, céljainkat egy olyan cselekvési tervvé alakítja át, amely könnyen beilleszthető az életünkbe. „Az Agytakarítás az a könyv, amire nekem lett volna szükségem néhány évvel ezelőtt, amikor pontosan tudtam, mit szeretnék elérni, de fogalmam sem volt, milyen lépések vezetnek oda. A könyv feltárja az agy működését, felvázolja, miért viselkedünk úgy, ahogy viselkedünk, valamint olyan gyakorlatokat mutat be, amelyek segítenek bármilyen nagy célt apró, kezelhető lépésekre bontani. Remélem, segít azoknak, akik úgy érzik, elakadtak, és szeretnének értelmes változást elérni az életükben.” JR Az Agytakarítás megmutatja, hogyan veheted kézbe az agyad feletti irányítást, tudományon alapuló módszereket kínál, hogy megváltoztasd a szokásaid, elérd a céljaid, és olyan életet élj, amilyet szeretnél. Dr. Julia Ravey a BBC tudományos rádiós műsorvezetője és producere, a Mental Muscle (Mentális izom) podcast házigazdája. A londoni University College-ban szerzett PhD-fokozatot idegtudományból, az aggyal kapcsolatos közösségi médiaplatformjai pedig milliós nézettséget és hatalmas rajongótábort tudnak magukénak világszerte.
Na stiahnutie
9,55 €

Belső út, külső hatás


A Columbia Business School oktatója, dr. Hitendra  Wadhwa agy népszerűségnek örvendő „Személyes vezetés és siker kurzusa alapján osztja meg velünk a legfontosabb elveket arról, hogyan érjünk el sikert úgy, hogy az igazi énünk minden tettünkön átra gyogjon. Gyakran küzdünk azzal, hogyan teremtsünk egyensúlyt a külvilág elvárásai és a saját álmaink között. Úgy tűnik, külső és belső sikerre törekvésünk szükségszerűen ütközni fog – de talán csak azért, mert rossz helyen keressük a sikert.  Kereshetnénk egy olyan helyről kiindulva is, ahol a bennünk rejlő legnagyobb potenciál lakik: a belső magunkban. Ennek eszköze az öt magenergia – a rendeltetés, a bölcsesség, a növekedés, a szeretet és az önmegvalósítás – aktiválása.  A szerző kimerítő tudományos kutatást folytatott olyan kivételes személyiségekről, mint Mahátma Gandhi, Abraham Lincoln, Teréz anya, Eleanor Roosevelt és Nelson Mandela; de merített a mindennapi hősökből is, akikkel a Columbia Egyetemen folyó kurzusán és a Mentora Intézet tanfolyamain találkozott. Történeteiken keresztül az olvasó eljuthat a sikeres élet és a sikeres vezetés időtlen alapelveihez. Az öt magenergiával felvértezve megtudhatjuk, hogyan teremthető külső hatás a belső uralomból. Wadhwa az MIT-n doktorált menedzsmenttudományból, és egész életében tanulmányozta a világ misztikus hagyományait. Ilyen alapokkal rendelkezve, egy matematikus szigorával és egy igazságkereső szellemével járja körül a mai kor legégetőbb kérdéseit a hitelesség-gel, a sikerrel, a vezetéssel és az emberi potenciállal kapcsolatban. Ez a könyv megmutatja, hogy a belső mag minden tettünkben való kifejezésével hogyan teremthetjük meg a feltételeket, amelyek mellett a belső és a külső siker kölcsönös harmóniában virágozhat. „Tűpontosan mutatja a növekedés útját a 21. századi vezetőknek. Végre egyetlen, könnyen alkalmazható rendszerben épül összea keleti és a nyugati gondolkodás.” SZALAY ÁDÁM
Na stiahnutie
22,51 €

Semmi között


Tisztelt olvasó! A könyvben található levelezésünk a dimenziók minden szintjét igyekszik hordozni a lelkünk szeretetével átölelve. Sajátossága irásunknak a hittel telt gondolatok. Az elmét felébresztve az érzékeket kiszabadítjuk azokból a dobozokból, amelyekbe a fizikai világ értelem keresése bezárta. Amiket itt pappírra vetettünk azt annak tudatában, hogy az élet és a halál a halhatatlan lélek megnyilvánulása a végtelen semmi között, ami földi életünkben is a mindenség.Nemcsak a tudás, amit mi beleszövünk gondolatsorunkba fontos, hanem az a hit amivel érdemes olvasni leveleink. Márton Csilla Goran Episcopus
Na stiahnutie
7,01 €

Nem ígértem rózsakertet


Persze az intézetről egészen más leírást kell adni, egy szót se a magas hangú, velőtrázó sikolyról, amit elmenőben, az egyik rácsos ablak mögül hallottak, s amitől remegni kezdtek, és a fogukat csikorgatták.
Na stiahnutie
5,07 €

Sémakémia


Miért mindig a hasonló férfiak/nők vonzanak (pedig már sokszor megjártam ezzel a típussal)?Miért nem tudom biztonságban érezni magam egy párkapcsolatban?Miért szorongok mindig, hogy nem szeretnek eléggé, megcsalnak, elhagynak?Miért menekülök az intimitás vagy az elköteleződés elől?Miért érzek kényszert, hogy több vasat is tartsak a tűzben?Miért vetem alá magam a partnerem akaratának, ha ez dühít és keserűvé tesz?Miért vagyok vele sokszor olyan elutasító, undok vagy zsarnokoskodó, miközben tényleg szeretem?Miért van az, hogy az eszemmel sokszor tudom, mit kellene tennem, de képtelen vagyok meglépni? Miért megyek bele mindig ugyanazokba a konfliktusokba, amikor már sokszor megtapasztaltam, hogy sehova sem vezetnek? A fenti kérdések némelyike talán már bennünk is megfogalmazódott a saját párkapcsolati működésünkre vonatkozóan. Érzéseink és cselekedeteink néha ugyanolyan rejtélyt jelenthetnek számunkra, mint egy másik ember belső világa és reakciói. Hiszen sokszor akkor is ugyanazokat a mintázatokat ismételjük a párkapcsolatainkban, amikor azok fájdalmasak, és már sejtjük, hogy valószínűleg ismét kudarchoz vezetnek. Logikus volna, hogy változtassunk, valami belső kényszer mégis mindig ugyanarra az útra terel minket. Mi lehet ennek az oka? A kérdést másképp érdemes feltenni: a működésmódunknak és a visszatérő problémáinknak ugyanis nem okuk van, hanem történetük. Ha segíteni akarunk magunkon, először is ezt a történetet kell megértenünk. Gyerekként kiszolgáltatottak vagyunk, és még jóval kevesebbet tudunk a világról, mint a felnőttek, de valahogy értelmeznünk kell a minket érő élményeket, és megbirkóznunk azokkal. Kicsiként tesszük ezt úgy, ahogy képesek vagyunk rá. A baj az, hogy a későbbiekben is automatikusan azokhoz a stratégiákhoz nyúlunk, amelyek hajdan sikeresnek bizonyultak. Ám ami adott körülmények között, gyerekként még segített nekünk, az más körülmények között, felnőttként már nem biztos, hogy hasznos lesz. Sőt, a múltunk így képes rátelepedni a jelen életünkre, és irányít minket anélkül, hogy észrevennénk. Amíg mindezt nem fedjük fel, és nem nyúlunk tudatosan más megoldásokhoz, addig működésünket egy olyan automatizmus vezérli, amely folyton ugyanazokat a csalódást és fájdalmat okozó élményeket ismételteti meg velünk. E könyvben párválasztásunk és párkapcsolati működésünk rejtett mozgatórugóival ismerkedhetünk meg, melyek segítenek megérteni, mit miért érzünk, gondolunk és teszünk. A klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta szerző elsősorban sémaelméleti megközelítésben, valamint a rendszerszemlélet és számos egyéb irányzat felé kitekintve segít ránézni arra, hogy múltbeli élményeink miként érhetők tetten vonzalmainkban, párkapcsolati játszmáinkban és konfliktusainkban, döntéseinkben és megoldásainkban. Hogy az összefüggésrendszer még világosabb legyen, a könyvben három férfi és három nő párkapcsolati történetén keresztül tanulmányozhatjuk a sémakémia működését.
Na stiahnutie
8,87 €

A rítusok ereje


"Lenyűgöző könyv egy lenyűgöző témáról. Rengeteget tanulhatunk belőle" - dr. Jane Goodall Számos rítus kíséri ősidők óta az emberek életét: titkos beavatások, világraszóló esküvők, mágikus eljárások, extravagáns születésnapok, embert próbáló zarándoklatok. A rituális szokások ünnepeink és vallási összejöveteleink állandó elemei, de éppúgy jelen vannak a jog és a politika gyakorlásában, a sportban, valamint általában a közélet minden területén. Mi rejlik különleges és hétköznapi rítusaink mögött? És miért tartjuk ezeket a tevékenységeket olyan fontosnak, még akkor is, ha a céljuk korántsem egyértelmű? E kérdések nyomába ered Dimitris Xygalatas. Tűzön járáson és kínzó zarándoklatokon vett részt, hogy megismerje a legextrémebb szokásokat. Hosszú évtizedeken át tartó kutatásának összegzése ez a könyv, amelyben meghökkentő betekintést nyújt a rítusok legmélyebb rétegeibe, és feltárja azokat a finom mechanizmusokat, amelyek évezredek óta összekötnek bennünket, embereket.
Na stiahnutie
11,26 €

Testbeszéd a szerelemben


Mindennapi kommunikációnk 60-80%-ban gesztusok révén, testbeszéddel történik. Testbeszédünk segítségével jelezzük, ha valaki tetszik nekünk, és azt is, hogy a másik számára elérhetők, megközelíthetők vagyunk. A boldog szerelmesek tudják, hogy a gesztusok és az arckifejezés fontosabbak a szavaknál. A párkapcsolatban élők többsége nagy erőfeszítéseket tesz, hogy tartós, kiegyensúlyozott legyen a kapcsolata, de sokszor kudarcot vall. Ennek oka többnyire abban keresendő, hogy férfiak és nők mára elfelejtették a testbeszéd gesztusait és jeleit, amelyek őseinknek még a vérükben voltak. Pedig a testbeszédet meg lehet tanulni! Erről szól A testbeszéd a szerelemben, melyből sok mindent megtudhatunk például: a férfi és a nő szerelmi gesztusnyelvéről; a vonzás folyamatáról, az első randevúkról, az internetes randikról, a sikeres kapcsolatok titkairól.
Na stiahnutie
11,26 €

Elmélkedések


„Ne vádolj senkit! Ha teheted, igazítsd helyre azt, aki hibázott, ha nem teheted, hozd helyre legalább a hibát. Ha ezt sem lehet, mire jó még a vádaskodás?"
Na stiahnutie
4,36 €

Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.