! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Ako byť dokonalý


Zábavný sprievodca od tvorcu seriálu Dobré miesto a spolutvorcu seriálu Parky a rekreácia o tom, ako správne žiť, ktorý čerpá z 2 500 rokov hlbokých úvah mysliteľov z rôznych končín sveta o etike a ľudskej morálke. Väčšina ľudí si o sebe myslí, že sú „dobrí“, ale určiť, čo je „dobré“ (alebo „zlé“), nie je vždy ľahké, najmä v dnešnom svete plnom komplikovaných rozhodnutí, nástrah, pascí a zlých rád. Našťastie nad touto ťažkou otázkou sa už pred tisícročiami zamýšľali mnohí inteligentní filozofi a majú pre nás návod. Kniha Ako byť dokonalý vtipne a s nadhľadom uvažuje nad morálnymi dilemami a po jej prečítaní získate nový, zábavný a inšpirujúci pohľad na veci, ktorý vám pomôže robiť správnejšie rozhodnutia a v konečnom dôsledku sa stať lepšími ľuďmi.
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

Spisovateľom ťažko a pomaly


Väčšina návodov sľubuje dosiahnuť výsledok ľahko a rýchlo. Ale život je komplikovanejší, než sľubné návody. Tu sa dozviete, ako sa dá napísať a vydať 71 kníh, z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky. Každá tá kniha je samostatný príbeh aj s ohlasmi čitateľov a skúsenosťami so svetom literatúry, ktorá v dnes už nemá hraníc...
Na stiahnutie
6,90 €

Príbehy lásky v Biblii


Biblia je plná príbehov o láske. Biblická myšlienka lásky je však oveľa väčšia, než si dokážeme predstaviť. Láska je podstatou celej Biblie. Od momentu, keď Adam vyhlásil Evu za „telo z môjho tela“, cez obetavú lásku Jozefa k Márii a hlboké priateľstvo Dávida a Jonatána až po hojnú a nikdy sa nemeniacu Božiu lásku: samotná Biblia je jeden veľký príbeh lásky. Zároveň však nanovo definuje spôsob, akým by sme podľa novodobého sveta mali o láske premýšľať. Biblia odhaľuje viac než len krásu zamilovanosti a bolesť zlomených sŕdc. Vo Svätom písme vidíme krásny Boží plán pre manželské partnerstvo. Sme svedkami priateľstiev, ktoré prekračujú všetky hranice. Sledujeme, ako rodiny prechádzajú rôznymi životnými obdobiami. Náš vzorový príklad pre všetky tieto situácie je tá najhlbšia, najtrvácnejšia a najzákladnejšia láska, akú možno poznať: bezpodmienečná láska Boha k svojmu ľudu. V knihe Príbehy lásky v Biblii autorka Shannon Bream vyvodzuje ponaučenia z biblických ľúbostných vzťahov, priateľstiev a rodín – tých dobrých, ale aj zlých. Objasňuje, ako sa Božia láska často veľmi líši od našej lásky, prevracajúc naruby naše predpoklady o živote, vzťahoch a o sebe navzájom. Príbehy lásky v Biblii nám pripomínajú, že bez ohľadu na to, kde sa ocitneme, neochvejná Božia láska nám bude stále oporou a nasmeruje nás. Tieto pohľady do biblických vzťahov vás povznesú, povzbudia a odhalia nové rozmery najdôležitejšej kresťanskej povinnosti: milovať Boha a svojho blížneho.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Obklopený energetickými upírmi


Každý už vo svojom živote niekedy narazil na energetického upíra. Väčšinou ide o ľudí z mäsa a kostí, napríklad puntičkárov, tyranov, pasívne agresívnych jedincov, večné obete alebo mudrlantov, no o energiu nás môže oberať aj nastavenie vlastnej mysle. Odrazu sú všetky snahy márne a z energie nám neostane takmer nič. S jednoduchými teóriami Thomasa Eriksona a so skutočnými príbehmi konkrétnych energetických upírov ľahko identifikujete ľudí, ktorí vás oberajú o energiu. Zároveň so zábavnými samotestmi zistíte, či nepatríte k nim. Vďaka tomu lepšie pochopíte seba aj druhých a úspešnejšie zvládnete vlastné schopnosti aj možnosti. Kniha Obklopený energetickými upírmi okrem iného radí, ako zvládnuť idiotov, psychopatov a narcistov. Pomôže vám oživiť kariéru, ale aj vytvoriť harmóniu doma. „Ako je možné, že od radosti a veselosti je tak blízko k prázdnote? Kam zmizla odvaha, kde je vaša energia? Vytiekla cez nejaký duševný kanál a už ju nikdy neuvidíte? Ak áno, tak prečo? Váš deň, týždeň, prípadne rok sa začal skvelo a teraz všetko vyzerá beznádejne. Odpoveď je jednoduchá. Narazili ste na upíra, ktorého poslaním v živote je rýchlo a efektívne ničiť druhým sny a zahmlievať všetko, čo sa podobá na jasnú budúcnosť.“
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Handicap a jeho útrapy a radosti


Příběhy o autorčině životě na vozíku, které ukazují, že i když mají někteří lidé těžší život, neodlišují se tím od jiných. Jenom to zkrátka mají o něco složitější. Jaké to je, když vám funguje hlava, ale tělo ne? Jak vypadá cestování, péče o domácnost a domácího mazlíčka nebo starost o sebe samotnou? To všechno se dozvíte v knize Handicap a jeho útrapy a radosti.
Na stiahnutie
10,25 €

Medzinárodná bezpečnosť v kríze


Texty v tejto knihe spájajú hlavné spoločné témy: medzinárodná bezpečnosť, mocenské súperenie, vojenská hrozba a obrana proti nej. Upozorňuje, že všetky tieto aspekty sa týkajú aj Slovenska, aj keď jeho občania sa snažia pred tým zatvárať oči. Viaceré články analyzujú rast významu Číny a tiež medzinárodného napätia vo východnej Ázii. Ďalšie varujú pred ruskými imperialistickými zámermi a poctivo analyzujú možnosti a zámery strán v prebiehajúcej rusko-ukrajinskej vojne. Hlavné posolstvo sa ale týka zmeny medzinárodného prostredia, v ktorom rastie miera bezpečnostných hrozieb ba priamo vojnového násilia. Dlhé mierové obdobie sa skončilo a národy, ktoré chcú prežiť, musia opätovne obnoviť svoje vojenské kapacity aj zručnosti. Týka sa to aj Slovenska, ktoré má tú výhodu, že sa môže oprieť o politicky spriaznených demokratických spojencov v Severoatlantickej aliancii a Európskej únii, najmä USA, stále hlavnej svetovej vojenskej mocnosti. Ako zdôrazňuje autor, hry na „neutralitu“ môžu byť práve v čase zostrovania medzinárodnej eskalácie veľmi riskantné ba až samovražedné. Slovensko nemôže dúfať, že sa mu podarí uzavrieť do akejsi izolácie a všetky konflikty okolo neho len prehrmia. A na éru konfrontácii sa musí adaptovať mentálne, politicky, ekonomicky aj vojensky.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Ambasadoři bohémy


Každý z nás se v životě potkal s kulturní diplomacií, i když si toho nemusel být vědom. Za řadou výstav, koncertů, happeningů, konferencí nebo filmových projekcí stojí práce kulturních diplomatů, kteří veřejnosti ukazují svou zemi prostřednictvím kultury. Kulturní diplomacie je jedním z nástrojů zahraniční politiky, v repertoáru diplomatických možností má ale velmi zvláštní místo: dodává diplomacii lesk a šmrnc a neuzavírá se za zdi velvyslanectví. Autorky navazují na úspěšný podcast Jazzman versus špioni a přibližují českou kulturní diplomacii formou dilemat, která ve své práci řeší ambasadoři kultury. Nabízí obrázek současné české kulturní diplomacie a přispívají tak k diskusi o roli kultury v české zahraniční politice. Vychází ve spolupráci s Českými centry.
Na stiahnutie
8,49 €

dostupné aj ako:

K porodu bez obav - 2. rozšířené vydání


Příchod nového človíčka na svět je bezpochyby nádherný okamžik. Někdy však těhotenství a blížící se porod – jakkoli jsou pro život ženy přirozené – mohou u nastávající maminky vyvolat nejistotu a obavy. Dokážu vše, co se ode mě očekává? Zvládnu porodní bolesti? Budu vědět, co mám dělat? Autorka, zkušená porodní asistentka, vás může podobných obav zbavit. Laskavým způsobem vám předá své zkušenosti, které vám pomohou připravit se na příchod vašeho potomka tak, že si porod mnohem lépe užijete.
Na stiahnutie
12,21 €

Školákův průvodce školou


Když autor studoval pedagogiku, chtěl zpracovat jako závěrečnou práci nějaké neotřelé téma. Vzpomněl si na zajímavý školní rituál – vstávání při příchodu učitele. Kde se vzal? Vás nikdy nenapadlo zamyslet se nad tím, kolik různých zvyků a rituálů vlastně škola přináší? Kde se vzaly a k čemu jsou dobré? Posuzovatelé práce mu závěrečnou práci vrátili s tím, že to nemůžou jako vážně míněnou práci přijmout. Pojal to tedy ještě méně vážně, a tak to tady máte černé na bílém.
Na stiahnutie
11,23 €

K Jezuliatku so svätožiarou


Nitriansky biskup Viliam Judák prichádza so štvrtou sériou adventných zamyslení, ktoré sa odvíjajú od postáv svätcov v adventných a vianočných dňoch. Životopisné črty svätých a blahoslavených dopĺňajú príbehy a legendy z rôznych krajín, ktoré čitateľa pozývajú na prežívanie hlbokej atmosféry Adventu a Vianoc.
Na stiahnutie
12,00 €

Malí filozofové


Každý dospělý může být filozofem a každé dítě jím je. Jedni z nejlepších filozofů na světě se scházejí tam, kde bychom je nečekali: v mateřských školách a na dětských hřištích. Diskutují o otázkách spjatých s metafyzikou a morálkou, přestože tato slova ještě nikdy neslyšeli a možná si ani neumějí zavázat tkaničky. Jsou to děti. A jak nám Scott Hershovitz dokazuje ve svém laskavém debutu, jsou to také překvapivě dobří filozofové. Hershovitz má dva malé syny, Rexe a Hanka. Od chvíle, kdy začali mluvit, si všímal, že si pokládají filozofické otázky a snaží se také na všechny najít odpověď. Spolu se svými dětmi nás autor zve na zábavnou procházku klasickou i současnou filozofií, na níž se budeme zabývat otázkami typu: Má Hank právo pít limonádu? Kdy je v pořádku nadávat? Existuje číslo šest? Hershovitz a jeho kluci se ale věnují i závažnějším tématům. Zkoumají tresty, autoritu, sex, pohlaví, rasu, povahu pravdy a poznání a existenci Boha. Pomáhají jim skuteční filozofové, jak slavní, tak téměř neznámí. A ukazují, že když budeme naslouchat dětem a přemýšlet s nimi, můžeme se všichni hodně naučit. Hershovitz nás vyzývá, abychom děti podporovali v jejich filozofických dobrodružstvích. Ale nejen to – vybízí nás, abychom se k nim přidali, abychom se stali lepšími a zdravě kritickými mysliteli a znovu prožili kousek z dětského úžasu nad světem.
Na stiahnutie
13,80 €

dostupné aj ako:

Tváre a dátumy v spätnom zrkadle


Krátke zamyslenia nad zlomovými dejinnými okamihmi uplynulých desaťročí zaľudnené osobnosťami, ktoré ovplyvňovali domáce i svetové dianie. Figurujú v nich rodáci z Bratislavy – legendárny rakúsky novinár Hugo Portisch či rabín Romi Cohn, ktorý ako chlapec bojoval v SNP a zaslúžil sa o vybudovanie memoriálu Chatama Sofera –, i postavy vyčnievajúce z Prahy – Václav Havel, Petr Pithart, Jan Sokol. A tiež ľudia, ktorých slová a činy menili náš svet – Zbigniew Brzeziński a Madeleine Albrightová, diplomat George Kennan, žurnalista Adam Michnik, historik Timothy Snyder, disident Milan Šimečka. Texty, ktoré nám umožňujú lepšie pochopiť to, čo sa odohrávalo v rokoch 1918, 1939, 1968, 2004, 2022. A uvažovať o budúcnosti.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Rychlokurz geniality


Kniha bývalého slovenského premiéra a ekonoma Ľudovíta Ódora se stala nečekaným slovenským bestsellerem i přesto, že má více než 650 stran a obsahuje také mnoho vzorců a grafů. Provede vás však těmi nejdůležitějšími trendy současnosti a také budoucnosti. Nelekejte se! Také kvantová mechanika, HDP, rozdíly v příjmech, stárnutí populace, fungování počítačů nebo nekonečno se dají srozumitelně vysvětlit - máte-li vzdělání, zkušenosti, nadhled a humor, jako má Ľudovít Ódor. Na prahu další technologické revoluce, vážných následků klimatických změn a ve víru světových megatrendů, jako jsou stárnutí populace nebo deglobalizace, je totiž úplně jedno, zda někdo umí vyjmenovat průmyslová odvětví Hondurasu. Svět už dávno nekončí na hranici naší vesnice a k jeho pochopení už nestačí rozlišovat podmět a přísudek. Kniha je rozdělena do 42 kapitol a 9 okruhů: světové megatrendy, fungování vesmíru, biologický svět, rozum a cit, lidé a společnost, technologická revoluce, čísla a formy, fundovaný občan a spokojený život. Všechny kapitoly přitom spojuje přesvědčení, že zvídavost a poctivý vědecký přístup jsou dodnes nejlepší cestou k porozumění světu kolem nás. Karikatury: Martin Shooty Šútovec
Na stiahnutie
19,90 €

dostupné aj ako:

Tajomstvo lásky, zdravia a peňazí


Naučte sa využiť zákon príťažlivosti v troch najdôležitejších oblastiach života: vo vzťahoch, v láske a peniazoch. Rhonda Byrne, autorka svetového bestselleru Tajomstvo, sa s vami podelí o svoje posolstvo, ktoré má silu meniť životy. V tejto zbierke krátkych lekcií sa dozviete, ako dosiahnuť osobné šťastie a trvalý úspech. Rhonda sa vo svojej novej knihe zameriava na pozitívne myslenie a jeho neodškriepiteľné blahodarné účinky. Dajte si poradiť, ako si vybudovať zmysluplné vzťahy, prekonať zdravotné ťažkosti či depresiu a dokonca sa naučiť, ako do svojho života prilákať peniaze. S pomocou tejto knihy máte prosperitu a všestrannú pohodu doslova na dosah ruky. Zažite na vlastnej koži pozitívnu zmenu vo všetkých aspektoch života. Vizualizujte si svoje túžby a porozumejte sile vďačnosti a láskavosti. Získate život, o akom ste vždy snívali. Rhonda Byrne je tvorkyňou Tajomstva – dokumentárneho filmu aj knihy, ktorá bola preložená do viac ako 50 jazykov a stále zostáva jedným zo svetových bestsellerov. Medzi jej ďalšie populárne knihy patria: Sila (IKAR, 2011), Hrdina (IKAR, 2014) a Najväčšie tajomstvo (IKAR, 2022).
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

Historie bitev a válek od starověku po druhou světovou válku


Předkládaná kniha pokrývá velmi dlouhé historické období lidských dějin, kdy začíná vývojem válečnictví ve starověké Mezopotámii a končí konfliktem druhé světové války. Práce je v základu rozdělena do sedmi kapitol, které chronologicky mapují vývoj válečnictví nejen popisem vývoje zbraní a bojové taktiky, ale věnují se v omezené míře i významným politickým událostem. Správné poznání válečné historie umožňuje i správné poznání jak jejího současného stavu, tak i očekávaných perspektiv jejího dalšího vývoje. A umožňuje nám zkoumat možnosti, jak onu válečnou tragédii v budoucím čase vysunout za hranici lidské společnosti. Jde nyní o to, jak je pro lidstvo tato možnost reálná.
Na stiahnutie
7,48 €

dostupné aj ako:

Orákulum


Je to jednoduché, soudruhu první tajemníku. Buď je KSČ diktátor a je jí jedno, co si o ní kdo myslí, nebo žádný diktátor neexistuje a všichni mají stejné možnosti. Chtít být diktátor, kterého mají rádi, protože je o něco menší diktátor, to nejde. Svobodu a demokracii nemůžete nadiktovat, to by byl podvod a oni to cítí. Vy chcete neslučitelné věci. Chcete mít v ruce všechnu moc a současně dát nějakou moc i jim, aniž byste ji pustil z ruky. To si odporuje. – Miluji socialismus, posmutněl Dubček. – Chtěl jsem jen, aby ho mi­lovali i oni.
Na stiahnutie
11,98 €

dostupné aj ako:

Občanská válka na Ukrajině


Tato kniha popisuje část epochy, v níž se německá politika pokusila ve stínu velkého impéria USA vrátit zpět na scénu světové politiky. A to starými metodami, které od Machiavelliho patří k nástrojům politiků. Jistá země měla být donucena vzdát se neutrality a hospodářských vztahů s Ruskem, aby byla začleněna do NATO. Protagonista největší německé strany se měl stát prezidentem Ukrajiny, mimo jiné tím, že byly podporovány nepokoje. Všechno, co se stalo na Ukrajině od roku 2014 dodnes, bylo předvídatelné. A kdo čte tuto knihu, ten pochopí, že také západní, samozřejmě i německý politický establishment věděl, co se stane, ačkoli předpovídal něco zcela jiného. JOCHEN MITSCHKA byl mimo jiné byznys konzultantem s vlastní firmou v jihovýchodní Asii a krátce působil v rámci akce OSN ve Vietnamu. Vedle toho psal pod pseudonymem knihy o politice a společnosti v regionu. V roce 2009 se vrátil do Německa, aby zde až do svého důchodu v roce 2017 pracoval jako projektový koordinátor a projektový manažer v jedné přední softwarové firmě. Přeložil knihu Tima Andersona „Dirty War on Syria“ (Špinavá válka v Sýrii); v německé verzi vyšla v nakladatelství Liepsen Verlag, a knihu Keese van der Pijla „Der Abschuss: Flug MH17, die Ukraine und der neue Kalte Krieg“ (Sestřelení: Let MH17, Ukrajina a nová studená válka), která vyšla v nakladatelství PapyRossa Verlag. A společně s Timem Andersonem napsal knihu „Die Menschenrechtsindustrie im humanitären Angriffskrieg“ (Lidskoprávní průmysl v humanitární útočné válce), kterou vydalo nakladatelství Kopp Verlag, stejně jako jeho knihu „Deutschlands Angriffs-kriege“ (Útočné války současného Německa). V České republice vyšla pod tímto názvem v nakladatelství NAŠE VOJSKO. V řadě „Politicum Illustrati“ vydal různé eseje. Kromě toho pracuje jako autor pro několik online médií.
Na stiahnutie
9,98 €

dostupné aj ako:

Stíhači třetí říše


Stíhací letectvo představovalo naprostou elitu už tak elitní zbraně, letectva. Stejně tak tomu bylo i v Německu. Stíhači měli ovládnout nebe nad bojištěm a na začátku druhé světové války se jim to i dařilo. Piloti v kabinách Messerschmittů kralovali dlouho obloze nad západní i východní frontou. Mnozí se dočkali těch nejvyšších poct a řádů a na účtech těch nejlepších byly i stovky sestřelů. Avšak válka se vyvíjela jinak, než velení čekalo. Němečtí stíhači postupně o svou dominanci přišli, a nakonec bojovali o holé přežití.
Na stiahnutie
11,98 €

dostupné aj ako:

Kritická tabuľa


Debutová publikácia učiteľa, neskôr ajťáka a teraz opäť učiteľa, obsahuje popis vybraných skúseností z viac ako trojročného budovania digitálnej triedy na strednej odbornej škole technickej. Táto objavná cesta vyústila do vzniku a overovania komplexnej výučbovej metódy. Metódy, ktorá integruje umelú inteligenciu, digitálny zošit a štruktúrované multimediálne poznámky. Vedie od získavania informácií z rôznych zdrojov, cez ich triedenie využitím kritického myslenia, až po opakovanie, preverovanie a hodnotenie vedomostí žiakov. Použitie metódy kritická tabuľa pomáha riešiť problémy spojené s nezrozumiteľnosťou a neúplnosťou žiackych poznámok, zapája žiakov do výučby a udržuje si ich pozornosť počas vyučovacej hodiny. Metóda prináša žiakom viac zábavy a zdokonaľovanie zručností pri práci a využívaní informačných technológií. Poznámky v myšlienkovej mape, učivo a digitálne zošity majú žiaci aj učiteľ dostupné vo webovom prehliadači z každého zariadenia pripojeného na internet. Hutná publikácia si dáva za cieľ inšpirovať čitateľa a ušetriť mu čas pri formovaní vlastnej cesty vo vzdelávacom procese digitálnej doby.
Na stiahnutie
5,30 €

Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.