! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Šťastné a sýte batoľa


Pre mnohých rodičov je kŕmenie batoliatka hotovou nočnou morou – dieťa, ktorému doteraz chutili pestré a zaujímavé domáce jedlá, odrazu odmieta zjesť čokoľvek okrem rybích prstov! Na scénu však prichádza odborníčka na výživu Charlotte Stirling-Reedová, ktorá vám podá pomocnú ruku! V jej knihe sa dozviete všetko potrebné na to, aby ste spolu s dieťatkom prekonali toto náročné obdobie. Autorka vás prevedie celým obdobím batoľaťa, od dvanástich mesiacov až po predškolský vek, a poskytne vám cenné rady založené na najnovších vedeckých výskumoch. Podelí sa s vami o svoje skúsenosti i praktické tipy, ako riešiť bežné stravovacie problémy malého dieťatka. So Charlottinou pomocou začnete s ľahkosťou rozvíjať jeho pozitívny vzťah k jedlu a stolovaniu. Prostredníctvom päťdesiatich receptov na lahodné, zdravé a nenáročné jedlá dieťa postupne spozná rozličné chute, vône a nezľakne sa ani rozmanitej konzistencie jedál. Navyše, všetky recepty sú zostavené tak, aby si na nich pochutila celá rodina. S bohato ilustrovanou príručkou hravo skrotíte aj obávanú detskú prieberčivosť. Vychováte malých jedákov, ktorí budú so zvedavou radosťou ochutnávať nové jedlá a tešiť sa z pestrej a vyváženej palety rôznych kulinárskych dobrôt.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Trafiť klinec po hlavičke


Podnikatelia (a častokrát aj zamestnanci) si často o sebe myslia, že sú výnimoční vo svojich problémoch, sú špeciálny prípad a ich situácia je nadštandardne špecifická. Priatelia a kolegovia, podnikatelia, je to klamstvo, ktorému sme mnohí uverili. Bol to aj môj prípad, a tak ani ja nie som výnimkou. Pozrime sa teda na niektoré také výnimočné javy, ktoré sa stále znova a znova opakujú a nie sú ničím výnimočným a zvláštnym, čo by neprežívali aj ďalší podnikatelia. Chýba vám hotovosť, vo výrobe je neporiadok, nestíhate termíny, ľudia vám vysvetľujú, že zákaziek je príliš veľa a že treba ubrať na tempe, ale vy tušíte že vyexpedovaných zákaziek je málo na to, aby ste pokryli ich platy, úvery a dlhy na faktúrach, staršie stroje sa kazia a opotrebovávajú a ľudia chcú nové. A tak ich aj kúpite v nádeji, že sa tým veci zlepšia a prekvapene zisťujete, že sa nič nezlepšilo a že ste opäť zamestnancom kúpili novú a drahú hračku na úver, ale pritom neveriacky sledujete, že očakávané zvýšenie produkcie nenastalo. Meškáte s dodávkami, výrobný plán je natesnaný, ale vy ho dáte prehádzať, pretože netrpezlivý zákazník začne kričať a vy chcete vyhovieť aj jemu. Veď predsa viete, čo vás to stálo, kým ste ho získali. A vtedy opäť prídu vaši ľudia a vyčítajú vám, čo ste to spravili, keď ste plán výroby zmenili. Majú pravdu, ale ešte ani neodídu a už je u vás ekonómka, ktorá vám referuje, že nevie, či bude na splátky. Ide vás z toho všetkého poraziť a vy si jasne uvedomujete, že viac ako trinásť hodín v práci je asi ešte stále málo. No tušíte, že firme a aj vám dochádzajú sily. Máte viacero možností, ktorými by ste ešte mohli niečo vyriešiť, zachrániť, viac zabrať, niečo vybaviť či inak nastaviť. Ale začína vám byť už jasné, že sa vám míňa čas, peniaze a čoskoro to prestanete zvládať. Alebo to poviem inak a tvrdo: Dochádza vám, že ešte chvíľku a trafí vás šľak. Čo teraz? Čo ak vrhnem posledné sily do vecí a toto úsilie mi znova neprinesie očakávanú pomoc a úľavu, tak ako mnohokrát doteraz? A tu už jasne tušíte, že by ste potrebovali TRAFIŤ KLINEC PO HLAVIČKE. Čo je tou správnou úlohou, ktorú keď zmením, tak ňou vyriešim alebo dramaticky zlepším situáciu a všetko sa vyberie správnym smerom? Čo je tým klincom, ktorý musím trafiť presne? Ako ho nájsť, s istotou ho identifikovať a presne a razantne ho trafiť? A o tom je táto kniha.
Na stiahnutie
19,90 €

Ale už dosť!


Kniha ALE UŽ DOSŤ! je príručkou pre všetkých rodičov, ktorí sa starajú o deti s poruchou pozornosti a hyperaktivitou. Autorka ponúka jasný a empatický pohľad na výzvy, s ktorými sa stretávajú tieto rodiny, a poskytuje praktické rady na zlepšenie výchovy. Súčasťou knihy sú aj milé kreslené postavičky, ktoré vyčerpaným rodičom prinesú úsmev a zmiernia napätie z výchovy. Táto kniha vám prinesie osvedčené metódy, inšpiráciu a praktické rady na budovanie silných vzťahov s vašimi najmladšími.
Na stiahnutie
5,50 €

Na ceste k Jezuliatku


Nitriansky biskup Viliam Judák (* 1957) nás prostredníctvom textov v tejto knižočke srdečne pozýva premieňať svoj čas a spájať sa s prameňom radosti v spomienke na radostiplný príbeh, ktorý sa začal narodením Krista. Po úspešných publikáciách Jezuliatko prichádza (2018), Jezuliatko opäť prichádza (2019), Jezuliatko medzi nami (2020) a K Jezuliatku so svätožiarou (2022) ponúka piatu sériu pútavých vianočných príbehov a zamyslení, ktoré čitateľa pozývajú na hlboké prežívanie atmosféry Adventu a Vianoc.
Na stiahnutie
6,00 €

dostupné aj ako:

Jeden Pán, jeden Duch, jedno telo


Kniha Jeden Pán, jeden Duch, jedno telo od Mons. Petra Hockena ponúka hlboké teologické pohľady na jednotu Cirkvi a význam Ducha Svätého v spojení veriacich. Mons. Peter Hocken, historik a teológ obnovy v Duchu Svätom, v tomto diele ponúka systematický a hlboký pohľad na prúd milosti, ktorý Boh zosiela naprieč cirkvami. Prvá časť poteší najmä tých, ktorí sa s charizmatickou obnovou stretajú, ale potrebujú jasnejšie uchopiť teologický základ a his-torické súvislosti. V druhej časti knihy sa autor zameriava na svoj hlavný cieľ: ukázať, že táto milosť je vo svojom základe ekumenická a akým spôsobom kladie výzvy všetkým cirkvám, aby ich unikátnym spôsobom, ktorý nepochádza od človeka, privádzala k jednote.
Na stiahnutie
12,90 €

Jezuliatko opäť prichádza


Po mimoriadne úspešnej publikácii Jezuliatko prichádza, ktorú nitriansky biskup Viliam Judák (* 1957) pripravil na Advent a Vianoce 2018, prichádza s nezávislým pokračovaním adventných a vianočných príbehov s názvom Jezuliatko opäť prichádza. V prvej časti knihy pozýva na Putovanie adventným a vianočným časom ponúka čitateľovi každodenné meditácie od prvého adventného dňa až do 12. januára. Druhá časť Pri jasličkách prináša prekrásne vianočné príbehy, ktoré čitateľa jemne vtiahnu do tajuplnej a čarovnej atmosféry Vianoc.
Na stiahnutie
12,00 €

dostupné aj ako:

Encyklopedie rostlin tropů a subtropů


Autorské dílo přináší rozsáhlý přehled tropických a subtropických rostlin, které se pěstují jako okrasné nebo užitkové, popřípadě mají obojí hodnotu. Součástí knihy je souhrn jednoduchých pěstitelských zásad, terminologický slovníček a obsáhlý rejstřík. Přes 1300 autentických fotografií pochází především z tropů a subtropů. Přibližují nejen samotné rostliny, ale i jejich prostředí a použití v jižních zemích.
Na stiahnutie
53,87 €

Rozptýlená myseľ


Po úspešnej knihe Keď telo povie nie, vám od uznávaného lekára, ktorý sa špecializuje na neurológiu, psychiatriu a psychológiu Gábora Matého prinášame ďalšiu knihu – Rozptýlená myseľ. Kniha je určená najmä pre rodičov a všetkých, ktorí sa zaujímajú o to, ako skúsenosti v detstve ovplyvňujú a formujú ďalší biologický a psychologický vývin mozgu. Okrem iného sa dozviete, že: ADD nie je dedičné ochorenie, ale reverzibilné vývojové oneskorenie, „rozptýlenie“ je psychologickým produktom životnej skúsenosti, prečo sa u niektorých detí v mozgu nevyvinú oblasti zodpovedné za emočnú sebareguláciu a kontrolu pozornosti. Rozptýlená myseľ umožní dospelým s ADD získať lepší prehľad o ich vlastných emóciách. Maté predstaví aj akýsi program, akým spôsobom pomáhať takýmto ľuďom v detstve i v dospelosti.
Na stiahnutie
13,99 €

dostupné aj ako:

Ja som láska


Hľadáte pravú lásku a nemôžete ju nájsť? Možno robíte tú istú chybu ako ja, hľadáte ju vonku a ona sa pritom celý čas ukrýva vo vašom vnútri. Spoznaj seba - odhaľ pravdu - to je cesta k osvieteniu. Aj ty si láska...
Na stiahnutie
13,00 €

Za volantom


Prečo sa na cestách správame tak, ako sa správame, a čo to o nás hovorí? Správajú sa ženy odlišne od mužov? Prečo vznikajú niektoré zápchy zdanlivo celkom bezdôvodne? Prečo aj malá nehoda vedie k tomu, že sa niekde zasekneme na desiatky minút? Zlepšujú autobusové pruhy plynulosť premávky alebo je to presne naopak? Ako veľmi nebezpečné sú kamióny s návesmi? To sú len niektoré z pozoruhodných otázok, na ktoré sa v tejto fascinujúcej prehliadke záhadami ciest Tom Vanderbilt pokúša nájsť odpovede. Na základe vyčerpávajúceho výskumu a rozhovorov s odborníkmi na šoférovanie a dopravnými úradníkmi zo všetkých kútov sveta autor odhaľuje prekvapivo zložitú sieť fyzických, psychologických a technických faktorov, ktoré vysvetľujú, ako funguje premávka, prečo šoférujeme tak, ako šoférujeme, a čo o nás prezrádza náš spôsob jazdy. Vanderbilt skúma limity vnímania a kognitívnych funkcií, ktoré z nás robia horších vodičov, než si myslíme. Ukazuje, ako napríklad vďaka kruhovým objazdom, ktoré sa zdajú nebezpečné a chaotické, je premávka v skutočnosti bezpečnejšia. Zároveň odhaduje, na koho budú iní zúrivo trúbiť a prečo. Auto je ústrednou súčasťou nášho každodenného života. Tom Vanderbilt ukazuje, ako za volantom funguje naša myseľ a spôsob, akým na ceste vzájomne komunikujeme. V konečnom dôsledku je totiž premávka viac než len obraz ľudskej povahy. Táto kniha mení spôsob, akým nazeráme na seba a svet okolo nás. A ktovie? Možno z nás dokonca urobí lepších šoférov.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Veľkosť


Autor bestselleru Ako naozaj funguje svet sa v najnovšej knihe pozrel na to, ako fenomén veľkosti riadi naše životy a ponúka kľúč k pochopeniu zdravia, bohatstva a dokonca aj šťastia. Ak chceme odpovedať na najdôležitejšie otázky našej doby, musíme pochopiť veľkosť. Ani baktérie, ani impériá nie sú imúnne voči jej zákonom. Jej meranie je náročné, najmä ak ide o zložité systémy, ako je ekonomika, no jej zvládnutie ponúka bohaté možnosti, napríklad vzostup Západu bol priamym výsledkom stále presnejších a štandardizovanejších meraní. Smil využíva interdisciplinárny prístup, ktorý mu získal širokú čitateľskú obec, a čerpá z histórie, vied o Zemi, psychológie, umenia a ďalších oblastí, aby ponúkol nový pohľad na niektoré z našich najväčších výziev vrátane nerovnosti príjmov, šírenia infekčných chorôb a nerovnomerných vplyvov klimatickej zmeny. Veľkosť vysvetľuje zákonitosti – a zvláštnosti – kľúčových procesov, ktoré formujú život (od mikróbov po veľryby), Zem (od asteroidov po sopečné erupcie), technický pokrok (od architektúry po dopravu) a spoločnosť a ekonomiku (od miest po mzdy). Táto kniha o veľkých a malých veciach a o vzťahoch medzi nimi odpovedá na veľké aj malé otázky ľudského života.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Poirot


Geniální, puntičkářský a nezaměnitelný detektiv oslavil sto let své existence v klasické krimi. Coby milovník řádu a metody by jistě ocenil přehledné představení příběhů, v nichž se objevil – jak knižních, tak divadelních, rozhlasových, televizních i filmových, ať už vyšly z pera jeho stvořitelky Agathy Christie, či se jich ujal někdo jiný. Chcete vědět, co inspirovalo královnu napětí k vytvoření Poirota? Jak na jeho detektivky reagovala dobová kritika? Kdo všechno se ujal ztvárnění jeho role? I díky množství archivních materiálů – recenzí, plakátů, snímků z natáčení aj. – je tato kniha dokonalou poctou muži, jehož malé šedé buňky se nikdy nemýlí.
Na stiahnutie
27,49 €

dostupné aj ako:

Ako čítať zo stromov


Môžu byť dva stromy rovnaké? Nie. A aj ten najmenší rozdiel je zásadný. Stromy nám toho chcú toľko povedať – o krajine, vode, ľuďoch, zvieratách, počasí aj o čase. Porozprávajú nám o svojom živote, dobrých aj zlých chvíľach. Stromy rozprávajú príbehy, ale len tým, ktorí ich vedia počúvať. Každý strom, na ktorý natrafíme, nesie na sebe množstvo znakov a stôp. Všetky o niečom vypovedajú. Šepkajú nám tajomstvá nielen o svojom živote, ale aj o krajine, v ktorej žijú. Zbadáte ich okamžite – pravda, ak viete, čo máte hľadať. A práve preto zostajú pre väčšinu ľudí skryté. V knihe Ako čítať zo stromov spoznáte jednoduché princípy, ktoré vysvetľujú tvary stromov a s tým súvisiace javy. Získate vedomosti, ktoré nemá len tak hocikto. Zídu sa vám vždy, keď prejdete okolo niektorého stromu, či v meste alebo vo voľnej prírode. Tristan Gooley už dve desaťročia učí ľudí umeniu čítať zo stromov pomocou jasných znakov a stôp ukrytých v ich tvare, kôre, koreňoch či na listoch. Dočítate sa o nich v tejto jedinečnej knihe, aká nemá vo svete páru. To, čo sa tu naučíte, už nikdy v živote nezabudnete. Odteraz sa na žiadny strom nepozriete tými istými očami ako predtým.
Na stiahnutie
21,90 €

dostupné aj ako:

Odkrývanie Ježišových mien


Objavte v tomto advente novú radosť Čo keby ste sa počas tohto adventu nenáhlili za vidinou dokonalých Vianoc, ale prežívali radosť zo svojho Vykupiteľa? Hoci vieme, že Vianoce sú v prvom rade o Ježišovom narodení, predsa často venujeme viac pozornosti povinnostiam súvisiacim so sviatkami než oslave toho najväčšieho Daru. Autorka knihy Odkrývanie Ježišových mien nás pozýva pripraviť si srdce na oslavu Pánovho narodenia rozjímaním nad menami, ktorými Ježiša označuje Biblia. Napríklad: * Vzkriesenie a Život * Kráľ kráľov * Svetlo sveta * Božie Slovo * Alfa a Omega * Pravý Vinič * Dobrý pastier * Muž bolestí * Baránok Boží Nech vo vás odkrývanie Ježišových mien vyvolá radosť a bázeň, aby ste pri jasličkách mohli z hĺbky srdca zaspievať: „Poďme sa pokloniť Pánovi!“ Obsahuje nápady na rodinné adventné aktivity.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Modlitby maminek


Je v dnešní době ještě vůbec potřeba se modlit? To si pište, že jo! Modlitba je rozhovorem. Modlitba je osobní audiencí se samotným Bohem. Tento soubor modliteb může maminkám pomoci hledat slova a vkládat je do modliteb jak za sebe, tak za své děti, a to v těch nejrůznějších situacích, obdobích i pocitech. Modlitba maminek dokáže provázet jejich děti i tam, kam mateřské objetí nedosáhne. A tímto vyslaným objetím se mohou i samy maminky nechat obejmout Bohem.
Na stiahnutie
8,28 €

Čísla ohromující a ochromující


Ať se nám to líbí nebo ne, našim životům vládne matematika. Každodenní přísun čerstvých zpráv nás zahrnuje statistickými odhady, výzkumy veřejného mínění, posuzováním rizik, výpočty inflací, předpovědí počasí a klimatických pochodů a všemožnými politickými rozhodnutími, která jsou založena na údajně přesných číslech. Většinu z nás obvykle ani nenapadne tato čísla zpochybňovat nebo se ptát, co doopravdy znamenají, a jestli z nich náhodou neplyne víc otázek než odpovědí. Vzápětí všechny cifry pustíme z hlavy – pokud se vůbec dostaly dovnitř. Ve svém jednoduchém průvodci pro všechny, kdo zažívají ochromení z čísel, William Hartston jasně a s humorem vysvětluje, jak bezpečně projít minovým polem matematiky, která nás obklopuje.
Na stiahnutie
13,19 €

Arnošt Goldflam: Strašidelná Šumava


Šumava je kraj nejen krásný, ale také tajemný – a někdy i hrůzný. Seberte odvahu a vydejte se do zdejších hustých lesů, projděte se ve stínu prastarých hor a navštivte zlověstně bublající bažiny! Průvodcem vám bude Arnošt Goldflam, v jehož podání ožívají podivuhodné příběhy a legendy. Kde lze narazit na lesní skřítky, co ukrývá slavné Černé jezero a proč je třeba mít se na pozoru před kouzelnými studánkami? To vše a ještě více zjistíte díky sbírce vyprávění, ze kterých bude příjemně mrazit děti i rodiče.
Na stiahnutie
12,21 €

Posvícení a hody v Čechách a na Moravě


Publikace renomované etnografky přináší nejen zajímavé svědectví o současné podobě posvícení, k nimž neodmyslitelně patří hostiny v širším rodinném kruhu, ale podává i ucelený kulturně historický pohled a komentuje historické události, jež tradici posvícení ovlivnily. Samostatný oddíl je věnován zvláštnostem hodů na Moravě, např. úloze chasy spjaté se stárkovskou organizací. Obrazově bohatě vybavená kniha popisuje obchůzky a průvody, stavění hodové máje s tradičním pořadem zvyků a obřadních tanců a další.
Na stiahnutie
13,68 €

Skryté příčiny duševních strastí


Mentální anorexie, deprese, závislost na alkoholu, potíže otěhotnět, sebepoškozování, tetanie a panická porucha… Proč se nemůžeme zbavit katastrofických strachů o své blízké? Jak je možné dostat se do stavu, kdy se nám nechce žít? Naši dobrou vůli udržet si tělesnou váhu zhatí genetika, nebo psychika? Snahy pochopit lidskou duši provází plno otázek a tajů. Lze porozumět složitým mechanismům, o kterých mluví psychoanalýza, aniž bychom byli zkušení odborníci? Tato kniha se o to snaží. Pro svou odbornost může sloužit jako učebnice, formou je ale určená pro širokou laickou veřejnost. Bez cizích slov a komplikovaných termínů, zato s řadou ukázek z hodin psychoterapie představuje témata, kvůli nimž lidé často vyhledávají psychoterapeutickou péči. Psychoterapeut s dvacetiletou praxí předává své znalosti a umožňuje nahlédnout do příběhů lidí, se kterými se v psychoterapii setkával. Čtenář v nich najde i sebe samého. Může zažít překvapení, že duševní poruchy lze pochopit jako srozumitelný příběh. PhDr. Michael Václavík je klinický psycholog a psychoterapeut v oblasti psychodynamické psychoterapie. Kromě toho se věnuje přednášení, vzdělávání a supervizi. Je autorem řady odborných článků i textů pro laiky, publikovaných na webu uTerapeuta.cz.
Na stiahnutie
12,89 €

dostupné aj ako:


Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.