! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


2023: Rok keď zomrelo Ruské imperium


Na jar 2014 Rusko anektovalo Krym, rozpútalo vojnu na východe Ukrajiny, kde okupovalo časť Donbasu a vytvorilo tam „Luhanskú a Doneckú ľudovú republiku“.  V tom istom čas sa pokúšalo rukami svojich miestnych pomáhačov vytvoriť šnúru podobných „republík“ v iných oblastiach Ukrajiny – od Charkiva na severovýchode po Odesu na juhozápade. Ruský vodca Vladimír Putin v tom čase s entuziazmom rozprával o tom, že je na spadnutie vznik nového štátu Novorossija (Nové Rusko). Ten by mal odrezať zvyšok Ukrajiny od prístupu k moru, obrať ju o obrovskú časť jej ekonomického a ľudského potenciálu. Odpor ukrajinských občanov tieto plány prekazil a nijaké ďalšie „ľudové republiky“ ani Novorossija nevznikli. Rozpínavý kremeľský režim sa svojich šialených imperiálnych plánov nevzdal a v roku 2022 znovu zaútočil na Ukrajinu. Plány Kremľa na „blitzkrieg“ však stroskotali, Ukrajina už viac ako rok hrdinsky odoláva vražednej invázii z východu a karta sa začína obracať. Namiesto kremeľských halucinácií o  víťazstve „ruského sveta“ sa začalo vážne diskutovať o možnosti rozpadu súčasného ruského štátu v dôsledku vnútorných turbulencií po porážke vo vojne. Ak sa tak naozaj stane, čo by mal podniknúť okolitý svet, najmä demokratický Západ? Otázka znie – kto dnes potrebuje takého agresívneho a nezodpovedného aktéra medzinárodných vzťahov ako Ruská federácia? Juraj Mesík sa vo svojej knihe zamýšľa nad tým, kam by mohol vyústiť proces vnútorného rozpadu Ruska po porážke v imperiálnej vojne proti Ukrajine. Polemický charakter autorových úvah o možných scenároch je zjavný. Nech už to však s možným rozpadom Ruskej federácie dopadne akokoľvek, historickou analýzou podložené úvahy autora o tom, že Západ tentokrát nesmie sedieť so založenými rukami ako nečinný pozorovateľ by mali byť určite vyslyšané.
Na stiahnutie
11,59 €

Prvá pomoc pre dušu


Knihu tvoria opisné postupy ponúkajúce možnosti, čo robiť v krízových situáciách, keď je emočnej a stresovej záťaže príliš veľa a zasahuje do kvality života a integrity človeka. Kapitoly sú tematicky rozdelené podľa emočných a mentálnych „sústav“ (zranenia duše, srdca, ducha, ega a integrity). Ponúkajú návody, ako bezpečne a svojpomocne zvládnuť okolnosti, ktoré si vyžadujú kontinuálnu starostlivosť o vlastné duševné zdravie. Slúžia ako bezprostredná pomoc na získanie odstupu od problémov, pre ktoré človek prichádza o emočnú vyrovnanosť a stabilitu. Zámerom knihy nie je nahrádzať odbornú psychoterapeutickú pomoc. Svojím obsahom chce prispieť k zníženiu výskytu komplikácií zo zlých a z unáhlených rozhodnutí, neproduktívnych postojov a toxických návykov. Autorka, ktorá pôsobí v oblasti mentálneho zdravia viac než pätnásť rokov, pripravila dvadsaťpäť návodov, ako si pomôcť pri rôznych symptómoch duševných zranení, emočnej bolesti a mentálnej neistoty. Postupy, ako dosahovať duševnú pohodu a rovnováhu, dopĺňa príbehmi zo svojej praxe.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Plavec z Osvětimi


Alfred Nakache měl jako kluk panický strach z vody, jako dospělý sbíral medaile a tituly v plavání. Jeho příběh ale patřil k těm, které Emmanuel Macron ve své řeči o velkých postavách francouzských dějin nazval zpřetrhanými a vykloubenými.Zázračné dítě se po prvních plaveckých krůčcích stěhuje z rodné Constantine do Paříže, kde sklízí další úspěchy. Žení se a budoucnost se jeví být zářnou. Píše se ale rok 1941 a Nakache se jako Žid musí přestěhovat do bezpečnější, jižní části Francie. V Toulouse je přijat srdečně, ani tady však se ženou a dcerkou neunikne spárům gestapa. Rodina je přes internační tábor v Drancy deportována do Osvětimi, kde je rozdělena…Románové zpracování dojemného příběhu velkého židovského plavce Alfreda Nakache je vyprávěno v rovině šťastného dětství a mládí v Alžírsku a Francii a v rovině nelidských podmínek, týrání a vraždění v koncentračních táborech.
Na stiahnutie
13,68 €

Držte sa svojich detí


Držte sa svojich detí je kniha o výchove. Zaoberá sa jedným z najznepokojujúcejších a najnepochopenejších trendov našej doby – rovesníci nahrádzajú rodičov v živote detí. Dnes je tento trend aktuálnejší ako kedykoľvek predtým. Príručka okrem iného obsahuje aj materiál o tom, ako sociálne médiá a kultúra videohier ovplyvňujú naše deti a čo môžu rodičia urobiť. Dr. Neufeld a Dr. Maté skúmajú fenomén orientácie na priateľov: znepokojujúcu tendenciu detí a mládeže hľadať životný smer u svojich rovesníkov – zmysel pre dobro a zlo, hodnoty, identitu a pravidlá správania sa. Orientácia na priateľov a rovesníkov však podkopáva súdržnosť rodiny, otravuje atmosféru v škole a podporuje agresívne nepriateľskú a sexualizovanú kultúru mládeže. Je to stupňujúci sa trend, ktorý nebol nikdy dostatočne opísaný ani spochybnený, až kým nevyšla táto kniha. Keď tento trend pochopíte, zistíte, že je samozrejmý – rovnako ako riešenia.
Na stiahnutie
19,90 €

dostupné aj ako:

Ako sa zbaviť depresie a syndrómu vyhorenia?


Nesprávne nastavenie mysle, lieky či neadekvátna strava sú len niektoré z podceňovaných príčin vzniku viacerých foriem depresií, úzkostných porúch a syndrómu vyhorenia. Na základe najnovších výskumov zistíte, že tieto ochorenia sú veľmi často reakciou tela na stresové situácie a pocity nedostatku. Klaus Bernhardt veľmi jednoduchým spôsobom vysvetľuje, ako tieto procesy prebiehajú v tele. Poskytne aj nespočetné množstvo rád a tipov, ako sa ľudia môžu od týchto pocitov jednoducho a natrvalo oslobodiť.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Karma


Slovo karma pozná snáď každý. Ale viete, čo naozaj znamená? Väčšina z nás ho používa na označenie bilancovania svojich dobrých a zlých skutkov. Vnímame ho ako akýsi obrovský mechanizmus, ktorý boduje naše životné skóre a všetko nám opláca. Karma je však úplne o niečom inom. Karma znamená čin, vaše konanie a vašu zodpovednosť. Nepredstavujte si ju ako duchovnú variáciu Zločinu a trestu. Je jednoducho o tom, s akým zámerom a akým spôsobom reagujete na svoju momentálnu životnú situáciu. Je vaším vnútorným cyklom. Svetoznámy duchovný majster Sadhguru sa vás v knihe Karma pokúsi premeniť z prizerajúceho sa pocestného na aktívneho činiteľa vlastného osudu. Žiť naplno, byť prítomní v každom okamihu, len to vás oslobodí od vášho škodlivého vnútorného cyklu. Sadhguru vám ponúka manuál, ako obnoviť chápanie karmy na jej pôvodný význam slobody a vnútorného posilnenia. Naučí vás, ako žiť úprimne a s radosťou v tomto náročnom svete.
Na stiahnutie
17,90 €

dostupné aj ako:

Smútiaci mozog


Renomovaná odborníčka na smútok a neurologička Mary-Frances O'Connor, PhD sa v knihe Smútiaci mozog delí o prevratné objavy o tom, čo sa deje v našom mozgu, keď smútime, a poskytuje novú paradigmu pre pochopenie lásky, straty a učenia. Už od nepamäti bojujeme so smútkom, keď nám zomrie milovaná osoba. Básnici a dramatici písali o temnom plášti smútku, o hlbokej priepasti smútku, o tom, aký zničujúci je pocit zlomeného srdca. Doteraz sme však mali len málo vedeckých poznatkov na túto univerzálnu skúsenosť. Smútiaci mozog poskytuje fascinujúci nový pohľad na jeden z najcharakteristickejších zážitkov ľudského bytia. O'Connor sa desaťročia venovala výskumu účinkov smútku na mozog a v tejto knihe svojím nákazlivým nadšením sprístupňuje špičkovú neurovedu a sprevádza nás tým, ako sú v nás zakódované láska a smútok. Pri láske nám naše neuróny pomáhajú vytvárať si väzby k iným ľuďom, ale pri strate našich milovaných sa náš mozog musí vyrovnať s ich odchodom a predstaviť si budúcnosť, ktorá nezahŕňa ich prítomnosť. Kniha vychádza z priekopníckej práce autorky v oblasti neurozobrazovania, výskumu v tejto oblasti a zo skutočných príbehov. Smútiaci mozog spája rozprávanie príbehov, zrozumiteľne podanú vedu a praktické poznatky. Pomáha nám lepšie pochopiť, čo sa deje, keď smútime, a zistiť, ako sa ľahšie vyrovnať so stratou milovanej osoby.
Na stiahnutie
17,90 €

dostupné aj ako:

Nemusíte sa zmeniť


Rozhliadnite sa okolo seba a skúste nájsť aspoň jedného úplne šťastného človeka, niekoho, kto je v mieri sám so sebou, niekoho, kto nemá žiadne obavy či úzkosti. Bolo by skvelé, ak by sa našiel aspoň jeden zo stotisíc. Iróniou je, že sme sa narodili šťastní, no stratili sme so šťastím kontakt. Narodili sme sa obklopení božstvom pokoja, radosti a lásky, no stratili sme ho z dohľadu. Akoby sme boli zhypnotizovaní, aby sme videli to, čo nie je, a nevideli to, čo je. Spoločnosť nám vymyla mozog, aby sme svoj život postavili na nespochybniteľnom presvedčení, že bez peňazí, moci, úspechu, uznania, romantiky atď. nemôžeme byť šťastní. Tieto falošné presvedčenia nás nútia neustále sa usilovať, neustále sa sústreďovať na to, čo nemáme, neustále sme vydaní na milosť a nemilosť veciam a ľuďom, keď sa zúfalo snažíme, aby náš život zodpovedal spoločenskému vzorcu na šťastie, len aby sme zistili, že nám neponúka nič viac na ceste za šťastným životom, len dočasný oddych od strachu zo zlyhania. Predpokladajme, že existuje spôsob, ako sa z toho všetkého prebudiť, pri ktorom by to, čo je v nás falošné a neurotické, odpadlo bez väčšej námahy alebo s minimálnym úsilím a naše oči by sa otvorili realite radosti, ktorá nás obklopuje. Tu je: Nemusíte sa zmeniť, nová kniha Anthonyho De Mella, vám pomôže znovu objaviť život, aký by ste mali žiť.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Velikost


Od bakterií po velryby, od atomů po asteroidy. Oceňovaný vědec českého původu Vaclav Smil tentokrát zkoumá, proč rozměry nejsou náhodné a jak ovlivňují svět. Má dvakrát větší člověk dvakrát více krve? Čím se vyznačují hezké tváře? Má každý růst své meze? Kde všude najdeme zlatý řez? A co ergonomický oříšek: velikost sedadel v letadle? Nečekané odpovědi na otázky všedního i planetárního významu vás ohromí i pobaví zároveň. Fascinující publikace od základů změní, jak se díváte na vše kolem sebe!
Na stiahnutie
17,11 €

Emocionálna inteligencia v reálnom živote


V súčasnej ére bežných verbálnych útokov na sociálnych sieťach, médií aj politikov naplno využívajúcich manipulatívne techniky a zvyšujúcej sa miery bezcitnosti a cynizmu medzi ľuďmi je vysoký kvocient emocionálnej inteligencie (EQ) dôležitejší ako kedykoľvek predtým. Justin Bariso vo svojej knihe aktualizuje koncept emocionálnej inteligencie tak, aby zodpovedal súčasnému reálnemu svetu, pričom kombinuje vedecké výskumy s príkladmi zo života známych osobností a svojimi osobnými skúsenosťami. V knihe sa okrem iného dočítate: o jednom z najslávnejších podnikateľských príbehov všetkých čias – o odchode Steva Jobsa a o jeho veľkolepom návrate do spoločnosti Apple, ale z úplne iného uhla; o tom, ako ovládať svoje emocionálne reakcie a vysvetliť „zázrak na rieke Hudson”; ako sa zbaviť zlých návykov a uniknúť „emocionálnym únosom”; ako sa dá emocionálna inteligencia zneužiť na manipuláciu... a mnoho ďalších informácií a praktických rád. Naučíte sa využívať emócie tak, aby pracovali pre vás, nie proti vám.
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

Encyklopédia mŕtvych


Danilo Kiš (1935 - 1989) patrí nespochybniteľne medzi najvýznamnejších európskych spisovateľov 20. storočia a viaceré jeho diela sú zaraďované do zlatého fondu svetovej literatúry. Poviedky zo zbierok Encyklopédia mŕtvych, Lutna a jazvy a próza Legenda o spáčoch sú sústredené na veľkú tému smrti, ktorú autor prezentuje v rôznych historických, kultúrnych, spoločenských a ideologických kontextoch – od gnostických legiend po modernú dobu, od legendárnych spáčov po nadčasovú encyklopédiu, v ktorej možno nájsť zaznamenané životy všetkých ľudí, ktorí na svete žili. Táto poviedková kniha je vzrušujúcim prepletaním imaginácie a faktov, pradávnych právd a moderných skúseností, historických poznatkov a ich ironickej rekonštrukcie. Ponúka excelentný čitateľský zážitok a viacvrstvový pohľad na chápanie dejín i individuálneho ľudského osudu.
Na stiahnutie
12,29 €

dostupné aj ako:

Co nás učí nádory


Lze se pro dobré fungování lidské společnosti poučit nebo inspirovat studiem nádorů? Jak vznikají? Proč nás tolik zajímají? Co nás učí? Mnohobuněčný organismus je v této knize prezentován jako komplexní systém tvořený mnoha buňkami, které spolupracují, zatímco nádory jsou důsledkem opuštění spolupráce a porušování jejích základních principů. Autorka na základě obecné teorie systémů hledá paralely a extrapolace pravidel spolupráce a forem jejich porušování i v jiných komplexních systémech, včetně lidské společnosti. Vedle detailnějšího vhledu do podstaty vzniku a vývoje nádorů kniha nabízí zamyšlení nad otázkou, zda i lidé, podobně jako nádorové buňky, neporušují nebezpečně a sebedestruktivně klíčová pravidla podmiňující dobré fungování systému, jehož jsou součástí.
Na stiahnutie
17,39 €

Ako sa zbaviť nutkaní a nutkavých myšlienok


Obsedantno-kompulzívnou poruchou trpia milióny ľudí po celom svete a ich počet každým dňom rastie. Kde však začínajú jej korene? Kedy je umývanie, kontrola, poriadok alebo opakovanie viac ako len neškodný tik? A v akom momente je potrebné liečiť myšlienky, ktoré sa opakujú stále dokola? Klaus Bernhardt vysvetľuje, čo sa skrýva za nutkaním, ako vzniká a kedy by mali postihnutí vyhľadať pomoc. Na základe najnovších vedeckých poznatkov a s pomocou konkrétnych príkladov poskytuje pacientom svojpomocné nástroje, ktoré je vhodné každý deň precvičovať. Opisuje aj mnohé užitočné terapeutické prístupy, ktoré sa, žiaľ, stále používajú príliš zriedkavo. Pomocou nich je možné dostať obsedantno-kompulzívnu poruchu pod kontrolu oveľa rýchlejšie a často ju aj natrvalo prekonať.
Na stiahnutie
15,90 €

dostupné aj ako:

Karma


Slovo karma zná snad každý. Ale víte, co skutečně znamená? Většina z nás jím označuje bilancování svých dobrých a špatných skutků. Vnímáme ji jako jakýsi obří mechanismus, který nám počítá naše životní skóre a za vše se nám odvděčuje. Karma je však něco úplně jiného. Karma znamená čin, vaše činy a vaši odpovědnost. Nepovažujte ji za duchovní variaci na Zločin a trest. Jde jednoduše o záměr a způsob, jakým reagujete na svou aktuální životní situaci. Je to váš vnitřní cyklus. V knize Karma se vás světoznámý duchovní mistr Sadhguru pokouší přeměnit z přihlížejícího na aktivního hybatele vlastního osudu. Žijte naplno, buďte přítomni v každém okamžiku, jen tak se osvobodíte od svého škodlivého vnitřního cyklu. Sadhguru vám nabízí návod, jak obnovit vaše chápání karmy v jejím původním významu svobody a vnitřního posílení. Naučí vás, jak žít upřímně a radostně v tomto náročném světě.
Na stiahnutie
14,78 €

Truchlící mozek


V knize Truchlící mozek se renomovaná odbornice na truchlení a neuroložka Mary-Frances O'Connorová, Ph.D., dělí o převratné objevy týkající se toho, co se děje v mozku, když truchlíme, a nabízí nové paradigma pro pochopení lásky, ztráty a učení. Od nepaměti se potýkáme se zármutkem, když nám zemře blízká osoba. Básníci a dramatici psali o temném plášti smutku, o hluboké propasti smutku a o tom, jak zničující je pocit zlomeného srdce. Dosud jsme však měli jen málo vědeckých poznatků o této univerzální zkušenosti. Kniha Truchlící mozek přináší fascinující nový pohled na jednu z nejcharakterističtějších zkušeností lidské existence. O'Connorová strávila desítky let výzkumem vlivu zármutku na mozek a v této knize s nakažlivým nadšením zpřístupňuje nejnovější poznatky neurovědy a ukazuje, jak jsou v nás zakódovány láska a zármutek. V lásce nám naše neurony pomáhají vytvářet vazby k druhým lidem, ale při ztrátě našich blízkých se mozek musí vyrovnat s jejich odchodem a představit si budoucnost, která nezahrnuje jejich přítomnost. Kniha je založena na autorčině průkopnické práci v oblasti neurozobrazování, výzkumu v této oblasti a skutečných příbězích. Kniha Truchlící mozek kombinuje vyprávění příběhů, srozumitelně podané vědecké poznatky a praktické postřehy. Pomáhá nám lépe pochopit, co se děje, když truchlíme, a zjistit, jak se snadněji vyrovnat se ztrátou milované osoby.
Na stiahnutie
14,78 €

Přijetí úzkosti


Podrobný průvodce, jak se vyrovnat s úzkostí – ne jako s trápením, ale jako se základním zdrojem předvídavosti, intuice a energie pro dokončení vašich úkolů a projektů. Pokud se potýkáte s úzkostí, pravděpodobně máte na mysli jedinou věc – jak ji odstranit. Ale co kdyby se vám tato náročná emoce ve skutečnosti snažila pomoci? „Když svou úzkost ignorujeme nebo potlačujeme,“ říká Karla McLarenová, „může nás zahltit. Když se ji však naučíme přijímat s dovedností, můžeme získat přístup k jejím pozoruhodným darům.“ Moudře zapojená úzkost je vaším spojencem při plnění úkolů – pomáhá vám soustředit se, plánovat, jednat a plnit cíle. V knize se podrobně podíváte na následující témata: - zásady a postupy, jak se spřátelit s úzkostí na všech úrovních její intenzity (než vás přemůže), - strategie, jak pracovat s úzkostí jako se zdrojem předvídavosti, svědomitosti a motivace, - proč strach, zmatek a panika nejsou totéž co úzkost a nástroje, jak s nimi efektivně pracovat, - jak se úzkost prolíná s hněvem, depresí a dalšími emocemi a jak tyto složené stavy objasnit, - využití autorčiny praxe vědomého kladení otázek úzkosti při práci s ní a získávání jejích poznatků, - jak přistupovat k prokrastinaci a dělat věci správně. „Když úzkost identifikujete, nasloucháte jí a dovedně s ní jednáte, podpoříte její účel,“ píše Karla McLarenová, „a umožníte jí přirozeně ustoupit, dokud nebude znovu potřeba.“ knihou Přijetí úzkosti se naučíte, jak tuto silnou emoci získat na svou stranu.
Na stiahnutie
19,29 €

Nenásilná komunikácia


Preložené do viac než 35 jazykov. Viac ako 7 miliónov predaných výtlačkov z jednoduchého dôvodu: funguje to! Čo je Násilná komunikácia? Ak „násilná“ znamená konať tak, že ubližujeme alebo zraňujeme druhých, potom sa dá väčšina našej komunikácie – odsudzovanie druhých, šikanovanie, rasové predsudky, obviňovanie, ukazovanie prstom, diskriminácia, rozprávanie bez počúvania, kritizovanie druhých alebo seba samých, nadávanie, nahnevané reakcie, používanie politickej rétoriky, zaujatie obranného postoja alebo súdenie, kto je „dobrý/zlý“ alebo čo je „správne/nesprávne“ – nazvať „násilnou komunikáciou“. Čo je Nenásilná komunikácia? Nenásilná komunikácia spája štyri veci: Vedomie: súbor zásad, ktoré podporujú život plný súcitu, spolupráce, odvahy a autentickosti Jazyk: pochopenie toho, ako slová prispievajú k vytvoreniu spojenia alebo odcudzeniu Komunikácia: vedomosť, ako žiadať o to, čo chceme, ako vypočuť druhých dokonca aj v prípade rozdielnych názorov a ako smerovať k riešeniam, ktoré uspokoja všetkých Prostriedky vplyvu: zdieľanie „moci s druhými“ namiesto používania „moci nad druhými“ Nenásilná komunikácia slúži našej túžbe robiť tri veci: Zvýšiť našu schopnosť žiť s možnosťou voľby, zmysluplne a v spojení s druhými Empaticky sa spojiť so sebou samým i s ostatnými, aby boli naše vzťahy uspokojivejšie Zdieľať zdroje, aby z nich mohli mať osoh všetci
Na stiahnutie
11,90 €

Tvorivý akt


Bestseller New York Times – kniha sa hneď po vydaní umiestnila medzi najpredávanejšie tituly non-fiction literatúry. Legendárny hudobný producent známy tým, že pomáha druhým napojiť sa na žriedlo tvorivosti, zhrnul svoje dlhoročné skúsenosti do výnimočnej knihy, v ktorej tieto hlboké pravdy ponúka všetkým. „Na začiatku som si predstavoval, že napíšem knihu o tom, ako tvoriť výnimočné umelecké diela, no postupne sa ukázalo, že táto kniha je o tom, ako byť na tomto svete.“ – Rick Rubin Viacero slávnych hudobných producentov si ľudia spájajú so špecifickým zvukom, ktorý vtlačil pečať určitému obdobiu. Rick Rubin je známy niečím iným: tým, že dáva umelcom tvoriacim v rôznych žánroch či tradíciách priestor vyjadriť, kým skutočne sú a čo môžu ponúknuť ostatným. Pomáha tvorcom prelomiť vlastné očakávania, aby sa mohli preniesť do čistého stavu, ktorý nevyhnutne prináša prvok prekvapenia. Mnoho rokov skúma pramene tvorivosti aj to, čo tvorivosť brzdí, vďaka čomu pochopil, že podstatou života umelcov nie sú ich konkrétne výtvory, ale ich vzťah k svetu. Kreativita má neodmysliteľné miesto v živote každého z nás a všetci toto miesto dokážeme rozšíriť. Dokonca sa dá povedať, že máločo je dôležitejšie. Kniha Tvorivý akt pútavým a prístupným spôsobom ozrejmuje povahu umeleckej dráhy ako cesty, na ktorú sa môže vydať ktokoľvek z nás. Sprostredkúva hlbokú múdrosť získanú celoživotnými skúsenosťami, vďaka ktorej dokáže v čitateľoch posilniť schopnosť tvoriť úžasné, ba až bežnú realitu presahujúce momenty, niektoré aj také, čo môžu pretrvať večnosť.
Na stiahnutie
15,95 €

dostupné aj ako:

Dva svety cestovného ruchu na Slovensku


Kniha originálnym spôsobom aplikuje poznatky ekonómie do cestovného ruchu. Systematicky popisuje dve na seba nadväzujúce historické obdobia, a to od 2. pol 19. stor. do roku 1947 (trhová ekonomika) a od roku 1948 do roku 1989 (centrálne riadená ekonomika). Dôležitým kvalitatívnym atribútom je, že sa jedná o premyslený výsledok dlhoročného skúmania vývoja cestovného ruchu a štúdia ekonómie.
Na stiahnutie
12,00 €

dostupné aj ako:


Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.