! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Psychológia, etika, logika strana 27 z 33

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

A kiváló egyéniség 50 jellemvonása


„A kiváló egyéniség olyan egyéni tulajdonságokból, képességekből és összetevőkből áll, olyan egyedi jellemzők sajátos kombinációja, amely senki másban nincsen meg ugyanúgy. Nem várja meg, hogy mások, a társadalom, vagy a körülmények mutasson neki utat. Ő pontosan tudja, hogy mit akar. Fejlett, belső vezérlőrendszere van. Belső késztetés és motiváció hajtja őt, “ösztönösen” tudja, mi az, amit tennie kell. Nem keres feltételeket és körülményeket. Létrehozza és megvalósítja ezeket. Tudja, hogy küldetése, feladata van, amelyet csak ő tud elvégezni és eszerint él.” A könyv 3 nagy részből áll. Az első 50 fejezeten át bemutatja az 50 jellemvonást részletesen, a második 10 fejezetben azzal foglalkozik, hogyan lehetsz ilyen, a harmadik rész pedig 10 különleges tanítót mutat be.
Na stiahnutie
8,42 €

Te csinálod az egészet!


"…A ?te életedben te vagy az úr. A tiéd, senki-semmi más nem határozhatja meg helyetted. Még akkor is így van, ha teljesen mást tanítottak neked. Akkor is, ha úgy érzed, ez nem passzol össze az ok-okozat törvényével. Mert pontosan, hogy passzol. Ez az ok és okozat törvénye. Létrehozod, és aztán megtapasztalod. Létrehozod, megtapasztalod. Ezáltal tanulsz is és a régi iskolák azt mondták, ez az értelme, de valójában maga a folyamat az. Az, hogy élsz. Közben mintegy ajándékként tudatossá válik a létezésed. …Ha egyszer megszokod, hogy Te vagy az, aki a játékot irányítja, akkor ezernyi új kapu nyílik előtted. Igazán élvezni fogod, mert átélőből átlépsz teremtő-átélővé. Akkor bizony az okokat is Te találod ki és érdemes következetesnek lenned ahhoz, hogy eligazodj a saját teremtéseidben. Mert ezt is tanulni érdemes, hiszen minél jobban érted, annál jobban műveled." …“Normális” esetben egy könyv úgy készül, hogy a szerző leül, megtervezi és megírja, végül megjelenteti. Ez a könyv nem így készült. Még csak nem is úgy, ahogyan általában a könyvek. …Tulajdonképpen, mint “egyszerű személy”, nem is lettem volna képes megírni. Annak a “tágabb én -nek”, akit Eyn -nek nevezek, a három dimenzióba való hozásával vált csak lehetővé ez a folyamat.
Na stiahnutie
7,01 €

Éber tudatosság


Szenvedéseink jelentős része abból származik, hogy teljesen beleveszünk a fejünkben kavargó gondolat-örvényekbe és a szívünkben dúló érzelem-viharokba.  A gondolatok és az érzelmek áradata leteper minket. Stresszesek és boldogtalanok vagyunk. Az éber tudatosság állapotában nyugodt, és békés fürkészői vagyunk mindannak, ami bennünk és a világban történik, de nem veszünk el bennük. Látjuk, tudomásul vesszük őket, s ahogy felbukkannak, úgy tova is tűnnek – nem tapadunk hozzájuk. Ekkor nem szenvedünk.  Boldogak vagyunk. Kreatívak vagyunk. Az élet áramlatában élünk. Élünk, igazán élünk! „A tudat rejtelmei” és „A tudat ébredése” c. könyvek után a szerző újabb könyve egy gyakorlati útmutató: HOGYAN ÉLJÜNK ÉBER TUDATOSSÁGBAN?
Na stiahnutie
3,35 €

Csendes forradalom


"A Tudat forradalma Most, a jelen pillanatban zajlik. E csendes forradalomnak nincsenek stratégiái, nincsenek hadvezérei,csak hősei, akik megértik a Tudat evolúciós fejlődésmenetét és nyílt szívvel engedik végbemenni ezt a folyamatot önmagukban.." Ha nyomon követjük világunk eseményeit, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy forradalmi idokben élünk. Napjaink forradalma azonban alapjaiban különbözik minden más forradalomtól, amit eddigi történelme során megélt az emberiség. Ez a forradalom ugyanis nem a formák világát akarja átrendezni, hogy a régi, már életképtelen formákat új, dinamikus, életteli formákkal helyettesítse, hanem a formákon túlra szeretné vinni az emberiséget. Napjaink forradalma ugyanis egy csendes forradalom: a Tudat forradalma. A Tudat forradalma tehát most, a jelen pillanatban zajlik. Nincsenek stratégiái, nincsenek hadvezérei, csak hosei, akik megértik a Tudat evolúciós fejlodésmenetét és nyílt szívvel engedik végbemenni ezt a folyamatot önmagukban.
Na stiahnutie
2,53 €

Agresszió, öngyilkosság, addikció


„A könyv, melyet most az olvasó a kezében tart, azért fontos, mert kulcsot kínál a minden emberben dúló démonok megértéséhez, rámutatván a körülményekre, amelyek megléte esetén a pusztulás és a pusztítás előre látható. Gerevich József és Bácskai Erika kötetében az írások mindegyike arról szól, hogy a modernitás a gyermeket sebzi, aki felnövekedni képtelenül, felnőtt testében él tovább. A felelős, autonóm, szabad életre képtelen férfiak és nők támasz és segítség híján bódító szerekhez folyamodnak, melyek ideig-óráig kimenekítik őket az aktuális bajokból, de egy jóval nagyobb baj árán, melynek fogságából már nem tudnak szabadulni.” (Csepeli György)
Na stiahnutie
5,61 €

Láthatatlan játék


Hogyan válhatok profi e-sportolóvá? Hogyan valósíthatom meg a féltve őrzött álmomat? A Láthatatlan játék lépésről-lépésre ismerteti meg velünk a profi gondolkodásmódhoz szükséges hozzávalókat: Hányszor kell egy stratégiát ismételni ahhoz, hogy készség szinten működjön a mérkőzéseken? Milyen mentális stratégiákat és trükköket használnak a profi játékosok? Milyen a profik jelleme? Mit jelent az alázatosság egy e-sportoló számára? Miért csapnak be minket az érzékszerveink? Miért az első gondolat működik néha a legjobban? Az érzelmeink egyszer a jó barátaink, máskor a legnagyobb ellenségeink. Miként kezelhetjük őket tudatosan? A Láthatatlan játék az első kifejezetten e-sportolóknak és gamereknek írt könyv Magyarországon. Újraértelmezi a győzelem fogalmát, rámutatva arra, hogy a valódi értékek gyakran a felszín alatt rejtőznek. Illusztrációkkal, közérthető stílusban mutat be kulcsfontosságú gondolatokat és elméleteket, valamint gyakorlati tanácsokat is ad a versenyzéshez.
Na stiahnutie
5,58 €

Sorozatgyilkosok


A ?Virginia állambeli Quanticóban, tizenöt méterrel a föld alatt, a Szövetségi Nyomozóhivatal Nemzeti Akadémiájának irodáiban kicsiny elitcsapat, a Nyomozástámogató Részleg küzd egyik legmélyebb, legősibb ösztönünkkel: a körülöttünk ólálkodó gonosztól való félelemmel. A csoport vezetője, John Douglas korunk legmegátalkodottabb, legszadistább bűnözőit kerítette kézre: a San Franciscó-i parkerdei gyilkost, a az atlantai gyermekgyilkost, a tylenolos mérgezőt, a férfit, aki Alaszka rengetegeiben merő sportból vadászott prostituáltakra, valamint a seattle-i zöld-folyói gyilkost. Ez utóbbi kapcsán kis híján ő maga is életét vesztette.
Na stiahnutie
5,62 €

dostupné aj ako:

Az önmegvalósítás iskolája 2.


Nem kell erőlködnöd, nem kell pozitívan gondolkodnod, nem kell a vonzás törvényére, vagy semmilyen külső körülményre sem hagyatkoznod.Használd azt, amivel most rendelkezel és elérhetsz bármit. Csupán tedd rendszerbe és máris működik az egész. A hogyan -t mutatja meg ez a könyv. Ugye Neked is a könyöködön jön már ki a sok „hogyan váljunk sikeressé”, „hogyan legyünk gazdagok”, „boldogok” „egészségesek” könyv és írás? Itt és most megmondom őszintén, amit már úgyis sejtettél: semmi sem hatásos számodra, ha nem a Te egyéniségeden alapul, ha nem terád épül fel. A különböző önfejlesztő és sikerkönyvekkel semmi baj, de pontosan annyit érnek számodra, amennyit fel tudsz használni belolük Ha már rengeteg önfejlesztő irodalmat olvastál, akkor könnyen meg fogod érteni, ha pedig még egyet sem, akkor teljesen tiszta lappal indulhatsz. Az önmegvalósítás iskolája nem egy könyv, hanem egy térkép. Egy gyakorlati eszköz, amelyet életed bármely szakaszában, vagy bármely területén alkalmazhatsz, Többé meg sem próbálsz olyasvalaki lenni, aki nem vagy, csak azért, hogy elérj valamit, mert nem lesz szükséged rá. Nem kell hinned, szuggesztiókat mondanod, vagy motiválnod magad, mert abból indulsz ki, ami a természeted.
Na stiahnutie
14,06 €

30 Days To A Social Confident You!


Do you struggle with Social Anxiety, Low Self Esteem And you are not Confident around People And nothing you ever do seems help or make you a better person you desire to become? The book "30 Days To A Social Confident You!" Will fill the pieces for you After suffering from These issues for years, I got tired of my miserable life without fun and friends and decided to do something about it. Here is one fact, Breaking away from that old self can be very tough if you dont have a blueprint to follow. This is why I created a book detailing how I went from someone who suffered from severe social anxiety, low self esteem and will rather die than to talk to a lady I dont to becoming a socially confident person with a contagious self esteem who love to meet new people. In this book you will discover how to transfer from the sad, lonely person that social anxiety and low self esteem has made to become to a socially confident person with great self esteem and people will totally love you when you speak to them. Grab a copy of the "30 Days To A Social Confident You!" Today.
Na stiahnutie
3,35 €

Overcoming Procrastination Workbook


Procrastination is something that most people have at least a little experience with. No matter how well-organized and committed you are, chances are that you have found yourself frittering away hours on trivial pursuits (watching TV, updating your Facebook status, shopping online) when you should have been spending that time on work or school-related projects. Whether you're putting off finishing a project for work, avoiding homework assignments, or ignoring household chores, procrastination can have a major impact on your job, your grades, and your life. Welcome to the Psychology of procrastination...In the following videos we will Uncover why we procrastinate, followed by The negative impact procrastination injects into our personal and professional lives. We will cover the many reasons behind why we procrastinate and leave things for later instead of handling them right now in the present moment and finally, How procrastinators differ from non-procrastinators. In this micro class you will gain a fundamental understanding of the origins of Procrastination to snatch back control and gain a foothold in leveraging mental muscle to overcome this psychological disease of illusion, excuses and sloth.
Na stiahnutie
5,82 €

Self-Hypnosis


Discover how to put yourself into trance and give yourself positive suggestions. Basically, hypnosis is the ability to put yourself into such a relaxed state that when you give yourself suggestions they go directly in and the ability to get yourself out of trance as well.  This is very easily done, it begins with systematic relaxation and then you go into your suggestions and I'm going to show you how to formulate them properly because there's a right way and wrong way to create your suggestions for your self-hypnosis.   You want to make sure that you're receiving the best possible results, and the mind takes things in a very specific way. So, in the book I'm going to be teaching you how to do systematic relaxation. You will discover exactly how to structure your suggestions so that you're getting what you want. And then finally when to go over how to bring yourself out of trance. At the end I'm going to take you through an entire session so you know what it feels like to practice.  All right Buy now and let's get started.
Na stiahnutie
5,82 €

LélekZenE


Szerinted is zöldebb másnál a fű? Hogyan lehetnél te is boldogabb, úgy ahogy másokat annak látsz? Ha eddig álmodozással, vagy akár a pozitív gondolatok mondogatásával nem jutottál egyről a kettőre, akkor itt az idő, - és a KÖNYV -, ami segít abban, hogy tégy érte, hogy végre tényleg jobb legyen! A LélekZenE egy kedves olvasó szavaival élve “az új évezred modern bibliája”, könnyen olvasható és rövid, gyakorlati tanácsokat tartalmazó útmutató az életedhez és zene a lelkednek. Úgy forgathatod, hogy sosem kell befejezned a könyvet, és bármikor, bárhol újra felütheted. Azonnal kilendít a holtpontról, jobb kedvre derít, bármilyen helyzetben is legyél. Pontosan olyan, amire akkor van szükséged, amikor megnyugvásra és harmóniára vágysz! A LélekZenE írások és a gyakorlatok segítségével megszabadulhatsz a gátló berögzült gondolataidtól, növelheted az önismereted és az önbizalmad, hogy mindezzel olyan életet teremts magadnak, amit mindig is kerestél. Megismerheted Erika egyedülállóan egyszerű és fantasztikusan hatásos hiedelem- és harag-átalakító módszerét, a De Módszert™ is. Több ezer ember életét változtatta már meg a DE Módszer™ használata a világ 24 országában és 4 kontinensén, így ha másoknak már sikerült, akkor neked is fog! Hisz az élet csodás, csak rajtad áll, hogy észrevedd!
Na stiahnutie
5,34 €

Hatékony idő (=élet) gazdálkodás a motiváció tükrében


A 13+1 sikerkulcs segítségével megtudhatod: Hogyan tudsz minél hamarabb sikeres lenni? Hogyan tudsz több időt tölteni magaddal és szeretteiddel? Hogyan lehetsz hatékony az élet számos területén? Hogyan élj olyan életet, hogy öreg korodban nyugodt szívvel tekinthess vissza, és azt mondhasd: megtettem minden tőlem telhetőt? Hogyan szervezd az életedet? Hogyan oldj meg kilátástalannak tűnő feladatokat? Hogyan szokj le a halogatásról? Hogyan használd ki megfelelően a holtidőidet? Hogyan tudsz megszabadulni életed időrablóitól? Hogyan motiváld magad arra, hogy megtedd a tőled telhető legtöbbet?
Na stiahnutie
5,32 €

Connecting Paradigms


Connecting Paradigms: A Trauma-Informed & Neurobiological Framework for Motivational Interviewing Implementation provides an innovative approach to helping those struggling with past trauma to make critical life changes and heal from their pain and suffering. Scientific understanding of the brain, the impact of trauma, and research around behavioral change has grown exponentially over the last several decades. This knowledge is challenging and transforming thinking around how we provide mental health and substance abuse education, medical care, criminal justice, and social work. Connecting Paradigms presents an integrated model, combining research in neurobiology, trauma, behavioral change, harm reduction, and Motivational Interviewing into a practical skillset easily implemented across a variety of settings and professions. 
Na stiahnutie
17,72 €

Örökölt családminták


Depresszió. Szorongás. Krónikus fájdalom. Fóbiák. Rögeszmés gondolatok. Vajon lehetséges, hogy e nehézségek gyökereit nem az életünk során átélt élményeinkben vagy az agyunk kémiai egyensúlyának felborulásában kell keresnünk, hanem a szüleink, a nagyszüleink, sőt, akár a dédszüleink történetében? A bizonyítékok elsöprő erejűek. Az elmúlt néhány év során végzett tudományos kutatások alátámasztják azt, amit már régóta sejtettünk: a traumás élmények örökölhetők. Lehet, hogy az, aki az eredeti traumát elszenvedte, már meghalt, vagy a történet feledésbe merült, az emlékek és az érzések azonban tovább élhetnek. Bele vannak kódolva a génjeinkbe, és felbukkannak a mindennapi nyelvhasználatunkban. Az örökölt családi traumák területének úttörőjeként Mark Wolynn több mint húsz éve végez terápiás munkát egyénekkel és csoportokkal. Örökölt családminták című könyvéből megismerhetjük módszerét, az alapnyelvezet feltárásán alapuló megközelítést. A diagnosztikai célú leltárkészítés révén feltárhatjuk a mindennapos szóhasználatunkban, a viselkedésmintáinkban és a fizikai tüneteinkben alakot öltő félelmeket és szorongásokat. A kötetben bemutatott technikákkal feltérképezhetők a generációkra visszakövethető élmények, a vizualizáció és a közvetlen dialógus eszközei pedig segítenek kiépíteni az utat, melyen haladva helyrehozhatjuk az életünket és az egészségünket. Kideríthetjük, hogy a traumás örökségek hatása sokkal fontosabb szerepet játszik az érzelmi és fizikai egészségünkben, mint eddig gondoltuk. A szerző módszere lehetőséget nyújt olyan régóta fennálló nehézségek leküzdésére is, amelyek sok esetben ellenállnak a hagyományos terápiás és gyógyszeres kezeléseknek. Mark Wolynn az amerikai The Family Constellation Institute alapítója és igazgatója. Számos pszichiátriai képzési központban, klinikán, kórházban és intézetben tanított. Cikkei az Elephant Journal és a Psych Central című szaklapokban, költeményei pedig a The New Yorkerben jelentek meg. Jelenleg a San Francisco-öböl közelében él.
Na stiahnutie
10,68 €

dostupné aj ako:

Emotional Intelligence At Work


You feel that everything is wrong at work? Are you frustrated by your job? Is your working environment conflictual? Is it difficult to work with your colleagues? Do you feel like skipping work today? If your answer is yes, the solution is simple: work on your emotional intelligence and everything will change. Take a short course with high impact. After completing this course, you will be able to: understand the impact of workplace emotions, communicate with empathy, apply key emotional intelligence skills in a confrontation scenario, and help others to develop self-awareness and empathy. So, ff you want to better understand, develop and use your emotional intelligence skills, you will greatly benefit from this course. This is high intensity training for your career success!
Na stiahnutie
5,82 €

Designérem vlastního života


Bestseller No. 1 podle New York Times Dostáváte do rukou sadu prakticky ověřených rad: kniha byla napsána podle slavného kurzu Stanfordovy univerzity Designing Your Life, který pomohl již několika tisícům lidí najít svoji kariérní cestu. Ať už je vám dvacet nebo čtyřicet let, jste-li student nebo zkušený profesionál, možná si stále kladete tyto klíčové otázky: Čím v životě budu? Co by mě skutečně bavilo? Jak najdu svoji práci snů? Kniha Designérem vlastního života vám může s odpověďmi zásadně pomoct. Naučí vás, jak používat myšlenkové nástroje designérů k vytvoření života, který pro vás funguje nejlépe a přináší vám radost. Ne, opravdu nejde o to „následovat svou vášeň“, jak radí mnozí. Možná totiž stejně jako 80 % lidí žádnou „vášeň“ nemáte. To ale neznamená, že nemůžete najít zaměstnání, které by vás nejen uživilo, ale i bavilo a naplňovalo smyslem. Autoři knihy vám velmi čtivě poradí, jak na to. V knize se dozvíte: - proč je tak výhodné řešit svůj život jako designér: od pojmenování problému přes prototypování pracovních možností až k výběru té nejlepší - že nejhorší metodou hledání práce je odpovídat na inzeráty (5% úspěšnost) a jak to dělat lépe - proč se lidé v úvahách o svém životě „zasekávají" a jak z toho ven - jak se efektivně učit z chyb a získat imunitu vůči pocitu selhání - koho zapojit do designování svého života a co tím získáte - jak neuvíznout v pasti nerozhodnosti
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

Devět tváří člověka


Kniha Devět tváří člověka vám otevře fascinující pohled na mapu emočních a myšlenkových návyků člověka. Poznání této mapy umožňuje člověku najít mnoho odpovědí na otázky Kdo jsem? a Kdo jsou ti druzí? Ennegram jako nástroj sebeuvědomění vám odhalí hloubku vnitřních motivů a umožní poznat strukturu návyků, kterou lidé používají - s respektem a úctou k jedinečnosti každého člověka. Co získáte? · Poznání o tom, kdo jste. · Pochopení vlastního jednání. · Porozumíte jednání druhých lidí. · Poznáte možnosti změny návyků. · Mapu, která vám pomůže se lépe orientovat v mnoha životních situacích: v konfliktech, vedení lidí, vlastní rozvoji atd. · Nástroj pro porozumění sobě i druhým.
Na stiahnutie
6,00 €

Neurózy a sexualita


Prvé slovenské vydanie zásadných štúdií otca psychoanalýzy.Výber štúdií Sigmunda Freuda Neurózy a sexualita je podriadený ústrednej myšlienke jeho psychoanalytickej teórie, ktorou je odhalenie významu etiologického momentu sexuality pre vznik neuróz a zdôraznenie existencie, vývinu a premien sexuálneho pudu v detstve pre psychosexuálny vývin dospelého človeka. Ústredným textom sú Tri štúdie k teórii sexuality, ktoré tvoria zásadný krok v tomto chápaní. Ďalšie práce sú rozpracovaním a ilustráciou jednotlivých aspektov tejto teórie pre vysvetlenie duševných procesov a zdravého alebo neurotického správania jednotlivca. Vysvetlenie línie vedúcej od infantilnej k zrelej sexualite v dospelosti otvára cestu k chápaniu napríklad homosexuality, sexuálnych perverzií, charakterových zvláštností a neurotických prejavov najrôznejšieho druhu. Prehodnotením významu sexuality v živote jedinca a novou teóriou neuróz položil Freud základ pre svoj ďalší výklad ľudských, spoločenských i kultúrnych fenoménov.
Na stiahnutie
8,95 €

V kategórii literatúry "Psychológia, etika, logika" nájdete bohatý výber kníh zaoberajúcich sa tymito témami. Táto kategória ponúka literatúru o ľudskej mysli, morálnych hodnotách a logickom myslení.

Nájdete tu diela od svetoznámych autorov, ktorí sa venujú rozličným aspektom týchto disciplín. Ich príspevky pomôžu hlbšie porozumieť ľudskej povahe, morálnym dilemám a logickým princípom.

Medzi najznámejších autorov v oblasti psychológie patrí Sigmund Freud, Carl Jung a Jean Piaget. Ich diela sa zaoberajú psychoanalýzou, archetypmi a behaviorálnou psychológiou.

V oblasti etiky a morálky sú významnými autormi Immanuel Kant, John Stuart Mill a Aristoteles. Ich diela sa zameriavajú na etické teórie a morálne zásady.

V logike sa vynikajúcimi autorami stali Gottlob Frege a Bertrand Russell. Ich diela sa zaoberajú logickým argumentovaním a matematickými princípmi.

Kategória "Psychológia, etika, logika" poskytuje dôležité diela pre lepšie pochopenie ľudskej mysle, morálnych hodnôt a logického myslenia.