! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Psychológia, etika, logika strana 30 z 33

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Mit üzen a tested?


Bár saját testünk a „leghűségesebb társunk” életünk folyamán, a vele való kapcsolatunk gyakran megromlik, ellentmondásossá válik. Bizonyos részeinket talán kedveljük, büszkék vagyunk rájuk, más részeinket azonban elutasítjuk, utáljuk, sokszor egyenesen undorodunk tőlük. Ha pedig ez a test "elromlik", értetlenséggel, ijedelemmel vagy haraggal reagálunk, és – ha a panasz nem múlik magától – külső megoldásokat keresünk, esetleg elvisszük egy "szerelőhöz". Viszonylag ritka, hogy valaki a hála, a szeretet, a gyengédség, az elfogadás, a tisztelet, a csodálat érzéseit a saját testével kapcsolatban rendszeresen megélje, ennek megfelelően gondoskodjon róla, és igyekezzen megérteni, komolyan venni jelzéseit, érkezzenek azok akár apróbb kellemetlenségek, testsúlyproblémák, kimerültség vagy súlyosabb betegségek formájában. Tested tükrözi érzelmeidet, gondolataidat, emlékeidet, kapcsolataidat, konfliktusaidat. Feltárul benne egész élettörténeted – sőt, gyakran szüleidé, felmenőidé is. Ha meg akarod fejteni, mit üzennek a tüneteid, ha szeretnél meggyógyulni, fontos, hogy képes legyél kommunikálni testeddel, élményed legyen arról, hogyan szólíthatod meg­, és miként válaszol neked a maga sajátos "nyelvén". A test ugyanis sohasem hazudik. Közlésmódja tiszta, erőteljes, maximálisan személyes – és igen, sokszor fájdalmas, kíméletlen. Ugyanakkor, minden pillanatban készen áll arra, hogy segítsen valami lényegeset megérteni és megváltoztatni. Ebben a könyvben összefoglalom mindazt, amit az elmúlt két évtized során a testtel való gyógyító kommunikációról megtanultam, megtapasztaltam. Szeretnélek megtanítani arra, hogy miként derítheted fel tüneteid mélyebb jelentését, hogyan alakíthatsz ki bensőségesebb, szeretetteljesebb kapcsolatot testeddel, és bemutatom az általam megalkotott SzomatoDráma nevű módszert, melynek segítségével mindez a gyakorlatban megvalósítható.
Na stiahnutie
6,65 €

dostupné aj ako:

Trénink paměti pro každý věk


Praktická publikace poskytuje soubory návodů k procvičování dlouhodobé i krátkodobé paměti, slovní zásoby, soustředění, myšlení v souvislostech, logického myšlení a matematických schopností. Jednoduché i náročnější úkoly jsou rozděleny do jednotlivých kapitol podle toho, která mozková funkce je převážně trénována. Čtenář je může samostatně plnit a poté si zkontrolovat řešení podle klíče. Kniha obsahuje rovněž stručný teoretický úvod o kognitivních funkcích, návody, jak uchovat mozek co nejdéle svěží, a také kapitolu o různých technikách rozvíjení paměti s názornými příklady.
Na stiahnutie
7,55 €

dostupné aj ako:

Fejben dől el


Magyarországon ?sokan úgy gondolják, hogy csak az jár sportpszichológushoz, aki beteg. Én kíváncsiságból mentem el. Látva a külföldieket, azt gondoltam, hátha nekem is ad valamit. A mentális felkészülés során rájöttem, hogy nemcsak valamiben segít, hanem óriási többletet ad.Gyurta DánielÚszás, olimpiai ezüstérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok A sportpszichológus az én pályafutásom alatt katalizátorként működik. A beszélgetéseken feltárjuk és közösen kijavítjuk azokat a pontokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy elérjem a maximális teljesítményt. Tapasztalatom szerint a vízilabdában – persze valószínűleg más sportban is – egy bizonyos szint után tulajdonképpen minden a mentális felkészültségen és a lelkierőn múlik. Ezért én a mentális tréninget tartom az egyik legfontosabb eszköznek a céljaim eléréséhez. Otthoni nyugalomban meditációként is hasznos, de én sokszor közvetlenül a meccsek előtt szoktam alkalmazni. A meccs előtti mentális tréning abban is segít, hogy megelőzzem a túlpörgést vagy az esetleges álmos kezdést.Gór Nagy MiklósVízilabda, magyar válogatott Úgy gondolom, hogy a sportpszichológia fontos, sőt elengedhetetlen része a profi sportnak. Mint sok minden, ez is két emberen múlik. A jó szakember megtalálja a közös hangot a klienssel, aki ezáltal a bizalmába fogadja. Sportpszichológusunknak ez szinte egyből sikerült. Így a közös foglalkozások, akár egyéni, akár csoportos, sokkal hatékonyabbak. Az elejétől fogva lekötnek és elgondolkodtatnak a gyakorlatok, amiket végzünk. Szimpatikus számomra, hogy nem lát el tanácsokkal, hanem rávezet a megoldásra, így az esetleges problémákat hatékonyabban tudom/tudjuk megoldani. A csoportos foglalkozások által jobban megismerjük, megértjük csapattársainkat, ami – véleményem szerint – elengedhetetlen a csapatsportágakban!Szívós MártonVízilabda, többszörös magyar válogatott A biztos hátteret a pszichológus adta – mikor mindenki megijedt, és lemondott arról, hogy én még valaha jól fogok úszni, ő akkor is bízott bennem.Dara EszterÚszás, Európa-bajnok
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Tudat-rendszer a tudat-biopszichológiában


A tudat-tudománya (angolul: The Science of Consciousness) az Egyesült Államokban, a XX. század utolsó évtizedében kifejlesztett, új, interdiszciplináris tudományág. A tudat-biopszichológia, a szerző által kialakított, és a tudat-tudományába illeszkedő, szintén interdiszciplináris tudomány, mely három tudományág – a biológiai pszichológia, a kognitív pszichológia és a kvantumelmélet – közös metszéspontjában helyezkedik el. A szerző, dr. Simon-Székely Attila, több magyarországi és külföldi kutatóintézetben, sok éven keresztül végzett, interdiszciplináris kutatómunkájának az eredménye, a kötetben felvázolt tudat-rendszer elmélete.
Na stiahnutie
2,79 €

A testi és lelki nevelés harmóniája


Ozsváth Ferenc ny.tanszékvezető főiskolai tanár a kaposvári Katolikus Gimnázium alapító igazgatója, a város volt alpolgármestere. 60 éve szerzett diplomát a Testnevelési Főiskolán. Munkája szakmódszertani, pedagógiai – de egyben a teljes testben, lélekben egészséges emberré nevelés segítője.
Na stiahnutie
1,69 €

A magatartás multidiszciplináris tudománya


Ez a kötet egyetemi tankönyv. A könyv szerzője, dr. Simon-Székely Attila sok éven keresztül tanított, egyebek között, pszichológiát, magatartástudományt, marosvásárhelyi és magyarországi tudományegyetemeken, valamint kutatómunkát folytatott az említett tudományágakon kívül a tudatpszichológiában és biopszichológiában is. A szerző által, a magatartástudomány diszciplínában megtartott 14 előadásnak az anyagát tartalmazza a kötet, melyet a szerző elsősorban orvostanhallgatók, és általában a magatartás tudománya iránt érdeklődő egyetemi hallgatók és szakemberek figyelmébe ajánl. A tankönyv az ,,at-a-glance", egy pillantásra, pedagógiai módszert követi, amikor tőmondatokban, könnyen megjegyezhető formában közli az adott tudományág legfontosabb gondolatait. Tekintettel a nagy érdeklődésre, a könyvet, kissé átdolgozva, de nagyrészt azonos formában, ,,Rövid magatartástudomány orvosoknak" címmel újra kiadtuk.
Na stiahnutie
4,48 €

A tudat pszichológiai és filozófiai vonatkozásai


A tudat mibenlétét sok tudományos diszciplína kutatja, több-kevesebb sikerrel. Ahhoz, hogy a tudat mélységeit próbáljuk megközelíteni biopszichológiai eszközökkel, először a különféle rokon-szakterületek és azok kiemelkedő képviselői által elért eredményeket szükséges megismerni és értelmezni. Ezt teszi a szerző, dr. Simon-Székely Attila, pszichológus, tudat-kutató, tömören, a könyve három, tudományágak szerint csoportosított fejezetében. Az első részben, a lélektani jellegű tudományok jeles képviselőinek tudattal kapcsolatos, néhány fontosabb eredményét vázolja, majd a kérdéskör filozófiai vonakozásait ismerteti. Végül a harmadik fejezet, a matematika és kvantumfizika kiemelkedő képviselőinek, modern elméleteiből villant fel néhány gondolatot. A kiadvány, valamint az ajánlott és felhasznált irodalom, igen hasznos ismeret-forrás, a tudat kérdéskörében elmélyülni vágyó érdeklődők számára.
Na stiahnutie
2,79 €

Vívódások


Terápiás céllal kezdett hozzá a múltja feldolgozásához, de a végeredményt látva kiderült, hogy nemcsak önmagán, másokon is segíthetne tapasztalatai megosztásával. Gombola András így kezdi vallomása bevezető részét: „A szöveggel kapcsolatban olyan kérdések foglalkoztattak, hogy miért kellett mindezt leírnom, és mi volt a célom azzal, hogy ilyen nyíltan kiteregettem az életemet, azaz hogy mi történt a múltban, hogyan viselkedtem, hogy reagáltam le dolgokat... Ezeket mind fel kellett dolgoznom, végig kellett pörgetnem, mivel egy nagy gödörben voltam, halálközeli élményeken mentem keresztül az alkohol miatt.” Az egykori vívóbajnok talán maga sem tudta, mikor belekezdett élete történetébe, hogy a tolla egyszer csak ugyanolyan könnyedséggel szántja a papírt (Visky Anna a kézírásos szöveget kapta kézhez), amilyen fürgén a vívótőrrel bánt a többszörös bajnok, szatmárnémeti születésű vívó. Gombola András sodró vallomása többféleképpen is értékelhető: egyrészt érvényesül benne a segítő szándék a szintén valamilyen szenvedélybetegséggel küszködő sorstársak, illetve azok hozzátartozói irányában, másrészt mozgalmas regényként, korrajzként is olvasható. A szocializmus utolsó éveire felcseperedő sportoló mindenestől birtokba akarja venni az életet, az élvezetek halmozásának kényszere pedig már gyerekkorától kíséri, ebben mindenképp része van sajátos életformájának is. A sportolólétnek, a folyamatos sikereknek köszönhető a hamissá torzult énkép is, amit csak most próbál felülvizsgálni az önéletrajz írója. A vallomás zárásaként nem próbál szentenciákat megfogalmazni, mint aki mindentől megszabadult. A „szupersztár” életet élő Gombola Andrást esendő és reménykedő emberként látjuk viszont a könyv végén, aki nem szentenciákban mondja ki a tanulságot: az önismeret nagyon fontos, neki – például – az életét mentette meg.
Na stiahnutie
3,92 €

Örülj minden napnak


A hit mindig a jelenben működik. Éppen ezért ennek megfelelően kell alakítanunk az életszemléletünket is. A hit azt mondja: Kíváncsian várom, milyen áldásokat tartogata mai napon számomra. Kimondhatatlanul hálás vagyok Istennek, amiért ma is lélegzem. Örülök, mert van családom, egészségem és lehetőségeim. Rengeteg okom van a boldogságra... Ezen a hozzáálláson még akkor sem szabad változtatnunk, ha bizonyos körülmények és nehézségek esetleg ellentmondani látszanak a hitünknek... Nekünk az a feladatunk, hogy megőrizzük a boldogságot, mert a boldogság is választás kérdése. Csakis rajtunk áll, hogy alakul a jövőnk: válasszuk tehát az örömöt, az áldást, a prosperitást és a győzelemet minden nap. - Joel Osteen (részlet az ÖRÜLJ MINDEN NAPNAK! című könyvből) Az örülj minden napnak! című könyv hét része - azon belül mind a huszonhét fejezete - csupa olyan témával foglalkozik, amelyek nélkülözhetetlenek a boldogság és elégedettség megőrzéséhez a mindennapokban. A könyv az alábbi témaköröket taglalja részletesen: - Ne adjuk másnak az erőnket- Tudjuk, mire kell nemet mondani- Élet mankók nélkül- Az utazáshoz kézipoggyász is elegendő- Nevessünk sokat- Engedjük megvalósulni az álmokat- Élni öröm
Na stiahnutie
8,42 €

Álmok, szimbólumok, terápiák


Ez a könyv a számomra legkedvesebb írásaimból született. Már a megírásuk során is éreztem azt az örömöt, hogy bennük megmutathatom, miképpen gondolkodom a lelki folyamatokról, álomról, szimbólumokról és a pszichoterápiás munka rejtelmes világáról. Azt is láttathatom, hogyan dolgozom a lelki erőtérben, amikor nem a szokványos közlési utakon járunk, hanem az ősibb álomnyelven, a képek sokjelentésű tartományában, a szimbólumterápiás lelki ösvényeken. Szeretem ezt a világot, mert megtapasztalhattam, hogy éber vagy éjszakai álmaink egyaránt a színtiszta igazat üzenik, a legfontosabbat, amit tudatosítanunk kell, meg kell értenünk. Ehhez azonban bele kell tanulnunk a szimbólumok nyelvébe. Néhány olyan terápiás esettanulmányt is bemutatok, amelyeket csak a szakember kollégáim ismerhetnek, ez idáig nem kerültek széles nyilvánosság elé. Eldöntöttem azonban, hogy kinyitom a titkok ajtaját, és behívom a pszichoterápia (sokszor misztifikált) világába azokat, akik érdeklődnek ez iránt. Szeretettel ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik ebben az elembertelenedett, eldologiasodott világban egyedül vagy „társas magányban” küzdenek, emberhez méltó létezés, megértő lélek keresésével. Azt üzenem: nézz körül, van segítség, ne félj, nem vagy egyedül!
Na stiahnutie
6,65 €

dostupné aj ako:

Szedjük rá Houdinit!


A bűvészet a megtévesztés tudománya. Lebilincselő utazás a tudatosság határait és az emberi elme rejtélyeit vizsgáló színes világba. Alex Stone sorsa megpecsételődött, amikor ötéves korában apja bűvészkészlettel lepte meg. A megszállottak és zsenik titokzatos világa magával ragadta. Minden vágya az volt, hogy bekerüljön a mesterbűvészek elit körébe. Végigjárta New York évszázados bűvészklubjainak hátsó termeit, a legmodernebb pszichológiai laboratóriumokat, a csillogó Las Vegas-i kaszinókat és megismerte a világ legkiválóbb hamiskártyását. Tudományos precizitással és remek humorral megírt könyve azonban több a trükkökről, fellépésekről és fanatikusokról szóló mesénél. A pszichológia, az idegtudomány, a fizika, a történelem, de még a bűnözés kevésbé ismert területeit is a csalás és az illúzió lencséjén keresztül vizsgálva egy sor elképesztő felismerésre jut az agy működéséről.
Na stiahnutie
7,69 €

dostupné aj ako:

A lélek mítoszokban és vallásokban


Ez a könyv, mind a hazai, mind a nemzetközi irodalomban hiánypótló munka. Olyan mű, amely a különböző mítoszokban és vallásokban a lélek fogalmának eltérő képzeteit, megjelenítéseit tárgyalná, eddig nem létezett. Dr. Simon-Székely Attila, tudat-pszichológus és a végtelen fogalmának lételméleti és ismeretelméleti kutatója, jelen munka nagyobb részének szerzője, másik részének pedig, szerkesztője. A kiadványból megtudhatjuk, hogy a világ nagy mítoszai és vallásai miként szemlélik és szemléltetik az emberi és isteni lélek fogalmát, valamint több népnek, különleges, túlvilággal (égi és földi léttel) kapcsolatos hitét és mitológiáját ismerhetjük meg. Ezt a könyvet nem szabad kihagyni, el kell olvasni!
Na stiahnutie
4,48 €

SZEX


Ez a könyv, mely sok év oktatói és terápiás tapasztalatából született, napjaink legjellemzőbb, szexualitással - és tágabban véve: párkapcsolatokkal - összefüggő tévhiteit és problémáit mutatja be. Célom vele az, hogy terapeutaként a lehető legtöbb esetben feleslegessé váljak. A szexuális elakadások jelentős része ugyanis nem igényel komolyabb munkát a szakemberrel, viszonylag kevés információval oldható, orvosolható - így minimális erőfeszítéssel igen sokat tehetünk életminőségünk javulásáért. A tudás azért persze nem véd meg minden vihartól, de abban biztosan segít, hogy felkészüljünk rájuk, s kisebb veszteséggel vészelhessük át őket. A psziché szerepe a szexben, a szexualitás szerepe a lelki egészségben - erről szól ez a könyv, no meg arról, hogy miként tartható fenn (olykor biológiánkkal is dacolva) a varázslat.
Na stiahnutie
6,23 €

dostupné aj ako:

Elbűvölő


A modern nő elvárások kereszttüzében hivatott megtalálni identitását, ezért a folyamatos megfelelési kényszernek engedve lassú önpusztításba kezd, vagy túlzott önmegvalósítási szerepet vállal. Az őszinte törekvések közepette észrevétlenül korlátok közé szorul a női mivolt, jóllehet Isten a kezdetektől fogva szabaddá tesz a szépség feltárására, a férfiszív megszelídítésére, majd az anyai szerep boldog megélésére. A könyv több, mint a női lélek puszta megismerése, a háromgyerekes lelkigondozó, Stasi Eldredge hiteles szavai (melyek férje, John Eldredge gondolataival egészülnek ki) személyes példákon keresztül válnak megindítóan bensőségessé. Az Elbűvölőben sokféle nővel találkoztam: a lány, a menyasszony, az egyedülálló nő, az anya és az idős nő történetei elevenedtek meg benne. Együtt sírtunk és nevettünk, s míg összeértek gondolataink, rengeteget tanultunk egymástól. Visky Anna, műsorvezető, Erdélyi Magyar Televízió Amint azt a könyv Bevezetője mondja, a nőisséget ugyan egyetlen képlet sem tudja megragadni, a könyv alapfeltevése szerint mégis létezik valami lényegi, amivel Isten minden nőt megajándékozott. „Mindannyiunk szívében van valami, ami mély és igaz” – állítja Stasi. És az Elbűvölő ezt az univerzális női szívet reméli feltárni, meggyógyítani, kibontakoztatni és ünnepelni. Lisa Ann Cockrel, FaithfulReader.com Éva bukott lányaiként meg kell birkóznunk Isten eredeti szándékával. Vagy siránkozás, hiányérzet és magány lesz a vége, vagy megpróbáljuk életünk minden apró mozzanatát ellenőrzésünk alatt tartani, hogy elkerüljük az újabb sérüléseket… John és Stasi összeveti és szembeállítja a valóságot azzal, amit megélhetnénk, és megmutatja a gyógyulás mikéntjét az elesettségünket okozó sebeinkre. A szerzőpáros számtalan módon bátorít az Isten szándéka szerinti út megtalálására. A keresztény nőiesség olyan képét nyújtják, amellyel, ki merem jelenteni, még sohasem találkoztam, de amelyet megélni mindig is vágytam… Janel Messenger – a Christian Woman’s Page szerkesztője
Na stiahnutie
4,76 €

Családfánk titkai


A gyerekkorunkban a családunkban elsajátított magatartás- és kapcsolati minták személyiségünk részévé válnak, és egész életünket végigkísérik. A káros minták akár nemzedékeken át hagyományozódnak kifejtve romboló hatásukat – a család szétesése, lelki sérülés, szenvedélybetegség, családon belüli bántalmazás – az újabb és újabb generációk életében. De nem szükségszerű, hogy megismételjük elődeink hibáit. A könyv pszichológus, illetve lelkipásztor szerzői terapeutaként szerzett tapasztalataik alapján állítják, hogy a káros minták megváltoztathatók, és az érzelmi sérülések gyógyíthatók. Terápiás gyakorlatuk mellett a Biblia évezredes bölcsességéből merítve vizsgálják, hogyan ismerhetjük fel azokat a családunkban elsajátított viselkedési és kapcsolati mintákat, amelyek negatívan hatnak az életünkben, ha nem változtatunk rajtuk. Könyvükből megtudhatjuk, mit tehetünk azért, hogy a diszfunkcionális működési módokat átdolgozva egészséges mintákat alakítsunk ki, és adjunk tovább az utánunk következő generációknak.
Na stiahnutie
7,89 €

dostupné aj ako:

A nagy hadronütközteto


Hegedűs Péter második novelláskötetében korunk többnyire hangyaméretű hősei nyüzsögnek: a nagy dobásra váró taxis, az álláskereső, a házasságba belerokkant, de kitörni képtelen feleség, az elmocsarasodott társadalom fölé emelkedni igyekvő technokrata. És ha az Olvasó arra kíváncsi, hogyan üthet lyukat egy szuvas fog mindennapi valóságunk szövetén, miként áll bosszút egy mókus egy vérszomjas szénégetőn, vagy hogyan fröccsözhetünk a Seregek Urával, a válaszokat erre is megtalálhatja a kötetben. A szerző nem ragad le a hétköznapi történeteknél. Friss hangon tudósít népéről, országáról és tágabb metafizikai világunkról is, amelyről egyre kevesebben képesek értékelhető ítéleteket fogalmazni. Hegedűs ellenben keményen ítélkezik, mer és tud választani jó és rossz, mulatságos és szánalmas, szerethető és elviselhetetlen, korszerű és ásatag emberek meg dolgok között. Nem kétséges, hogy a műfordítóként már régóta sikeres szerző a kortárs hazai prózairodalom nagyon kevés igazi ígérete közé tartozik.
Na stiahnutie
5,61 €

A Nőiség Ezerszirmú Rózsája


NŐ VAGY! A legigazibb, legszentebb, legteljesebb. Születésedtől fogva rendelkezel a feledésbe merült, vagy megtagadott női bölcsességgel. Különleges szereped van az élet misztériumában. Áldott vagy azzal a különleges képességgel, hogy mindent, ami polaritásban van - legyen az sötétség vagy fény, nő vagy férfi, vagy önmagad különböző minőségei -, át tudsz ölelni, be tudod engedni, majd önmagadon belül, átalakító módon egységet tudsz hozni a szétválasztottságba. Az egész világot, annak minden kettősségével egybe tudod szeretni. A nőiséged legnagyobb kincse, a női erőd forrása ez a képesség. A Nőiség Ezerszirmú Rózsája újra összekapcsol szakrális tudásoddal, az asszonyi bölcsességgel, női teremtő erőddel; segít női szerepeidet, minőségeidet felismerni; a hozzájuk fűződő megtapasztalásokat behívni és megélni; a nőiséged csodáját felfedezni és ünnepelni. Ahogy az emlékezeted visszaidézi az ősi asszonyi tudást, visszatérsz a női erődbe, képessé válsz az élet minden területének harmonikus összerendezésére, de legfőképpen a kapcsolataid felemelésére, a szeretettel és jelenléttel való gyógyításra, az áldott erejű teremtésre, a kreatív alkotásra. A tövis nélküli Rózsa hív, hogy csodálkozz rá női teljességedre, minden szirom kibontásával ölelj magadhoz egy újabb kincsedet! A Női Önmegvalósítás Kincsestár kiadványa www.noionmegvalositas.hu
Na stiahnutie
15,49 €

Az Önmenedzsment MesterNője


Az önmenedzsment a kőkemény, érzelmeket kizáró üzleti világban ismert fogalom. Én azonban egy olzan világban hiszek - és eszerint is élek -, melyben a legfőbb cél, hogy azt tudd felvállalni, kibontakoztatni és megélni, aki valóban vagy. Belső értékeidet felismerve, hagyományos női értékeidre támaszkodva, céljaidat kitűzve a saját utadon járva teremthesd meg az anyagi-lelki-és szellemi bőséget. Az önmegvalósítás elengedhetetlen eszköze az önmenedzsment készségek sora. Az Önmenedzsment MesteNője egy összerendező, saját belső erőforrásokat mozgósító, ön-erősítő megközelítést tár eléd, "HOGYAN IGEN!" hozzáállást, pénz-, és időgazdálkozást, életszervezést és önérvényesítési technikákat tanít a gyakorlatban is megtanítható módon. Kiutat kínál a nehézségekkel teli, lehúzó össztársadalmi paranoia helyett, megerősítve személyes erődben, képességeidben és lehetőségeidben, megtanítva a 21. században való érvényesülés módjait - miközben az életed RENDezetté, benne legteljesebb önmagad megélhetővé válik. A könyv pozitív életszemléletre, önbizalom és önértékelés fejlesztésre, asszertív kommunikációra, a személyes hatékonyság növelésére, a benned rejlő lehetőségek és értékek kibontakoztatására építve tanítja meg, hogyan valósíthatod meg önmagad modern pénzközpontú világunkban is - megtartva emberséged és nőiséged.
Na stiahnutie
16,62 €

A szexualitásról


Ismerjük ?vagy nem ismerjük, elismerjük vagy sem Sigmund Freudot – nélküle és pszichoanalitikus iskolája nélkül a lélektan nem fejlődött volna olyanná, amilyennek ma tapasztaljuk. Számtalan gyakorlati esetből, megfigyelésből levont általános következtetéseit rögzíti ez a kis kötet, amely három „értekezést” (tanulmányt) tartalmaz a legizgalmasabb tárgykör, a szexualitás témájában. Az első A nemiség tévútjai címet viseli. Ebben mai szemmel is kivételesen tárgyilagos modorban fejti ki a kérdés természetes vagy kóros vetületét – mennyiben változat, mennyiben betegség. Második és harmadik értekezése a gyermeki és a serdülőkori szexualitást elemzi. Sok, ma már közkeletűvé vált fogalom kap itt először világos értelmezést (szorongás, elfojtás, szublimáció stb.) A könyvben csupán egy kis szeletét látjuk Freud világának, ahogyan azt 1905-ben megfogalmazta. 1915-ben már a magyar olvasó is hozzáférhetett, dr. Ferenczi Sándor közérthető, gördülékeny fordításának köszönhetően, aki nem csupán kiválóan ismerte a freudi életművet, hanem közvetlen munkatársa is volt a professzornak.
Na stiahnutie
2,79 €

V kategórii literatúry "Psychológia, etika, logika" nájdete bohatý výber kníh zaoberajúcich sa tymito témami. Táto kategória ponúka literatúru o ľudskej mysli, morálnych hodnotách a logickom myslení.

Nájdete tu diela od svetoznámych autorov, ktorí sa venujú rozličným aspektom týchto disciplín. Ich príspevky pomôžu hlbšie porozumieť ľudskej povahe, morálnym dilemám a logickým princípom.

Medzi najznámejších autorov v oblasti psychológie patrí Sigmund Freud, Carl Jung a Jean Piaget. Ich diela sa zaoberajú psychoanalýzou, archetypmi a behaviorálnou psychológiou.

V oblasti etiky a morálky sú významnými autormi Immanuel Kant, John Stuart Mill a Aristoteles. Ich diela sa zameriavajú na etické teórie a morálne zásady.

V logike sa vynikajúcimi autorami stali Gottlob Frege a Bertrand Russell. Ich diela sa zaoberajú logickým argumentovaním a matematickými princípmi.

Kategória "Psychológia, etika, logika" poskytuje dôležité diela pre lepšie pochopenie ľudskej mysle, morálnych hodnôt a logického myslenia.