! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Výchova, cvičenie a hry s deťmi strana 3 z 5

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

A cudar édesanya


„Azért olyan vonzók a mesék, mert rezonálnak nagyon elemi közös élményeinkkel, mindennapi életünkkel, a gyerek életével, a felnőtt életével.”
Na stiahnutie
8,87 €

Lelkesedés


„Mindig attól félünk, hogy gyermekeink bizonytalan anyagi helyzetbe kerülnek. Az igazi veszély az érzelmi szegénységből fakad.”A lelkesedés szárnyakat ad, szabályosan zsenivé varázsol. Ezt ösztönösen tudjuk, de újabban a tudomány is magyarázatot ad arra, mi történik pontosan bennünk, amikor lelkesedünk.„A lelkesedés velünk született. Nem szükséges sem edzeni, sem fejleszteni; olyan, akár egy belső tó. Sokszor mégis felhők és fátylak borítják, amiket elegendő lenne félrehúzni” – írja André Stern.A Játssz, hogy érezz, hogy tanulj, hogy élj! után egy újabb reményt sugárzó könyv a gyermekkorról, az emberiség legfőbb erőforrásáról, a lelkesedés erejéről, amely mindannyiunkban ott lakozik. „Stern könyve tele van ötletekkel és gondolatokkal, amelyek mindenkit megérintenek, akinek gyermekekkel van dolga.” – Neue Züricher Zeitung„André Stern már két legutóbbi könyvével is olyan szerzőként és kortársként mutatkozott be, akinek érvelései túlmutatnak nemcsak a fősodrású, de még az alternatív tanítási koncepciókon is. Mondanivalójának súlypontja mégis az emberi lény érzelmi, szociális és kognitív kompetenciáiba vetett bizalom, aminek a gyermek felnövekedése középpontjában kellene állnia, történjen az a családban, az óvodában vagy az iskolában.” – Winfried Stanzick
Na stiahnutie
8,17 €

Neveljük fel egymást!


A kötetben szülők hangját halljuk, akik a saját történeteiket beszélik el gyerekeik neveléséről és arról, hogyan nevelik őket a gyerekeik; nyomon követhetjük, idővel miként változik ez a sarkalatos kapcsolat. Szülők és különböző korú gyerekek ismerhetnek magukra a gondolatébresztő és megrendítő beszámolókban, és teljesen más fényben láthatják a saját „nevelődésüket”.
Na stiahnutie
5,61 €

Sz@ranyu naplója


EZ NEM NEVELÉSI KÉZIKÖNYV, EZ A VALÓ ÉLET! A Szaranyu naplója olyan őszintén ír az anyaságról, mint amilyen a valóságban: a piszkos, őrjítő, derűs valóságról, arról, hogy nem létezik amolyan "egy kaptafás" megközelítés, és hogy időnként teljesen rendben van, ha fogalmad sincs, mit csinálsz. A lecke, amit megtanult, miközben két kissráccal viaskodott - a születéstől a fogzásig, a hajnali három órás etetésektől a hisztizésekig, a játszóházaktól a szobatisztaságra szoktatásig - hangos nevetésre ingerel, és megnyugtat a tény, hogy határozottan nem vagy ezzel egyedül...
Na stiahnutie
9,83 €

dostupné aj ako:

Fogd a kezem!


A gyereknevelés nem a gyerekek „megjavításáról", hanem a velük és az önmagunkkal való jó kapcsolatról szól. A gyerekeknél egyre gyakrabban és egyre korábban jelentkeznek a stressz okozta, sokszor megmagyarázhatatlannak tűnő testi tünetek. Ezeket nem könnyű felismerni, különösen, ha a szülők maguk is rohannak, feszültek és a saját problémáikkal küzdenek. Szülőként viszonylag keveset tekintünk magunkba, hiszen a gyerekeink vannak a figyelmünk középpontjában, és az ő megértésükhöz szeretnénk eszközöket kapni. De a gyereknevelés valójában leginkább a „szülőnevelésről" szól. A nagy sikerű Gyereknevelés dán módra című könyv szerzője, Iben Dissing Sandahl azt hangsúlyozza, hogy a gyerekeket érő stressz ellen a leghatásosabb védelmet a gondoskodó, valódi elfogadáson alapuló, mély szülő-gyerek kapcsolat jelenti. Ennek megteremtéséhez és saját magunk „szülői neveléséhez" ad tanácsokat szerzőtársával együtt – kioktatás nélkül, őszinte történetekkel saját (tökéletlen) életükből anyaként és gyakorló pszichológusként. A kötet utószavában Deliága Éva gyermekpszichológus a gyermekkori stressz, szorongás és a testi tünetek kapcsolatára világít rá. Iben Dissing Sandahl író, pszichoterapeuta, tanár és előadó. Több mint húsz éve dolgozik terapeutaként gyerekekkel és gyerekes családokkal. A Gyereknevelés dán módra és a Játék dán módra című nemzetközi bestsellerek szerzője. Két gyereke van.
Na stiahnutie
8,87 €

dostupné aj ako:

Buddhizmus anyáknak iskolás gyerekkel


"Amikor gyermekünk első osztályos lesz, nemcsak az ő élete változik meg, anyaként mi is új kihívások elé nézünk. A stressz és a mindennapos szervezési feladatok mellett az anyaság új szerepeivel is meg kell birkóznunk, ami további feszültségek és bizonytalanság forrása lehet. Fel kell készülnünk arra is, hogy megválaszoljuk gyermekünk az élettel kapcsolatos kis és nagy kérdéseit, és olyan témákról beszélgessünk vele, amelyeket sok szülő kényesnek tart – ehhez azonban előbb gyakran nekünk magunknak is ki kell alakítanunk az ezekkel kapcsolatos álláspontunkat. Sarah Napthali, a Buddhizmus anyáknak és a Buddhizmus kisgyerekes anyáknak szerzője két fiú édesanyja, így saját gyakorlatán keresztül tudja bemutatni, hogyan segíthetnek a buddhizmus elvei az iskolás években felmerülő kihívások kezelésében. Bölcs humora, személyes példái és átgondolt tanácsai segítenek, hogy világnézettől függetlenül úgy tudjunk helytállni ebben az időszakban, hogy közben megőrizzük családunk harmóniáját."
Na stiahnutie
9,89 €

Kis katonák


"Miért teljesítenek kimagaslóan a kínai diákok a PISA-felméréseken? Mit érdemes átvenniük Kínától a nyugati iskolarendszereknek? Megőrizhető-e a kritikus gondolkodás és a kreativitás tekintélyelvű tanítási módszerek mellett? Lenora Chu kínai-amerikai újságíró sanghaji óvodába íratja hároméves kisfiát, Rainey-t. Eleinte megdöbbenti az ott tapasztalt szigor, a tekintélyelvű tanítási módszerek, és kétségei támadnak döntését illetően. Elhatározza, hogy feltérképezi a kínai oktatási rendszer működését: számos diákkal, szülővel és neves oktatási szakemberrel készít interjút, kínai és angol forrásmunkákat tanulmányoz. A Kis katonák egy kisfiú mindennapjain keresztül mutatja be, hogyan tanítják fegyelemre már az óvodásokat is, és milyen áldozatos munkával készítik fel a tanárok diákjaikat az előttük álló kihívásokra. Nemcsak a kínai osztálytermek zárt ajtói mögé nyerhetünk betekintést, hanem a gyereknevelés és az oktatás számos jelenkori problémájával is szembesülhetünk."
Na stiahnutie
9,89 €

Elárult gyerekkor


Soha nem késő tanulni és nevelni a bennünk élő gyermeket, önmagunkat, még akkor sem, ha képtelenségnek tűnik. A könyv, amit a kezedben tartasz, az életet tisztán felfogó gyermekeken keresztül mutat be egy olyan történetet, ahol a nehéz sorsok szeretetteljes segítséggel változtathatóak.   Melyik kincs ér többet egy ölelésnél?
Na stiahnutie
4,23 €

Lájkolj okosan


A szexualitás Isten ajándéka Nincs a földön nagyobb erő mint a szeretet a szexualitás és a szerelem. A kapcsolatok valójában életet és halált meghatározó jelentőséggel bírnak. Hogyan készülhetünk fel a jelenben a jövőbeli kapcsolatunkra? A Lájkolj okosan! szerzője Levi Lusko nyers őszinteséggel osztja meg saját élettapasztalatait és Isten Igéjét arról hogyan lehet... - kiküszöbölni a korábbi bűnök miatti keserűséget a házasságban és a halálos ágyon; - ellenállni az instant megoldásoknak, és megérteni, mire vágyik igazán a szívünk, - elkerülni vagy begyógyítani a szexuális bűnök okozta jövőbeli sebhelyeket azzal, hogy már ma okosan élünk; - a gyermekeinkkel folytatott ügyetlen "felvilágosító" beszélgetéseket valódi párbeszéddé tenni, amely bölcs döntésekhez vezet; - egy kiüresedett házasságot megmenteni, és a kiszámítható kényelmességet izgalmas intimitássá változtatni. Istennek nem az a szándéka, hogy megfosszon az örömtől, hanem hogy minél többet adjon belőle. Ha belefáradtál az állandó keresésbe és megalkuvásba, ha eleged van az egyedüllétből, ha érzéketlenné tett a pornográfia és az alkalmi kapcsolatok, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy arra, hogyan tudnád még izgalmasabbá tenni a házasságodat, akkor ez a könyv neked szól. "Ez több mint egy egyszerű könyv - ez egy mentőmellény!" Chris Tomlin Grammy-díjas zenész és a "Good good Father" című könyv szerzője Ajánlott korosztály: 16+
Na stiahnutie
7,01 €

Játék dán módra


Teljesítményorientált korunkban túl nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek oktatására, fejlesztésére ahelyett, hogy hagynánk, hogy önállóan, irányítás nélkül fedezzék fel saját magukat és az őket körülvevő világot. Pedig a fantáziára, mozgásra és együttműködésre épülő kötetlen szabad játék nem időpazarlás. Éppen ellenkezőleg: erősíti a problémamegoldó képességet, növeli az érzelmi rugalmasságot, az önbizalmat, segít feldolgozni a konfliktusokat, félelmeket, és így csökkenti a stresszt – ezzel pedig olyan készségeket fejleszt, amelyek elengedhetetlenek a boldog gyerek- és felnőttkorhoz. A kötetlen szabad játék régóta meghatározó része a dán kultúrának és gyereknevelésnek. Iben Dissing Sandahl, a nagy sikerű Gyereknevelés dán módra – Hogyan neveljünk életrevaló és magabiztos gyereket? társszerzője ebben a könyvében saját gyermekpszichológusi és szülői tapasztalataira támaszkodva gyakorlati tanácsokkal segíti a szülőket, pedagógusokat, hogy miképpen építhetik be a játékot a mindennapokba.
Na stiahnutie
8,87 €

dostupné aj ako:

Ki vigasztalja meg a gyerekeket?


"„Visszatartom a dühömet. Ha kiengedném, akkor megtelne vele az egész szoba.” „Azt képzeltem, hogy akit szeretek, annak baja esik, mert én rossz vagyok.” „Nem volt egy élő lélek, aki megértett volna, és ez végtelenül magányossá tett. Megtanultam a leckét, hogy tapintatból erről nem beszélünk.""Vajon mit élnek át a gyerekek, amikor szüleik válnak, vagy amikor elvesztik egy közeli családtagjukat? Mire van szükségük ezekben a nehéz időkben? És ki vigasztalja meg őket, ha a szülők saját fájdalmukban, dühükben nem tudnak feléjük fordulni? Súlyos veszteség idején a gyerekek legtöbbször nem tudják megfogalmazni, min mennek keresztül. Modern világunkban ráadásul a gyász tabu: a felnőttek sokszor saját érzéseikkel sincsenek tisztában, nemhogy a gyerekekével. Így a hiány meggyászolásában – ha egyáltalán megtörténik – a kicsik általában magukra maradnak, és ez a magány és elhagyatottság felnőttéletükre is kihat. Singer Magdolna gyászterapeuta bevezet minket egy rejtett világba: gyerekek és felnőttek mesélnek fiatalon átélt veszteségeikről, és arról, miként tudtak megküzdeni fájdalmas érzéseikkel. Harminc különálló történet segít megérteni, mit éreznek és észlelnek a gyermekek válás és halotti gyász idején, a megható önvallomásokból pedig az is felsejlik, hogyan vigasztalhatjuk, támogathatjuk őket életük e nehéz szakaszában. "
Na stiahnutie
8,87 €

dostupné aj ako:

Autista a gyermekem


Az elmúlt években több autizmussal élő személy önéletrajzából kaphattunk pontosabb képet arról, hogyan is élnek és éreznek az autista emberek. Ebből a hiánypótló interjúkötetből azonban megismerhetjük az autista gyermeket nevelő szülők megéléseit is: miként változtatta meg eredeti terveiket, szerepeiket, az önmagukról kialakított képet, amikor azzal szembesültek, hogy gyermekük másként fejlődik, és hogy ez a másság örökre az életük része lesz. Szülők mesélnek kendőzetlenül mélypontokról, végeláthatatlan küzdelmekről, tehetetlenségről, de humorról, lelki erőről, támogató kapcsolatokról és arról is, hogyan lehet továbblépni a nehéz élethelyzetekből. Az interjúk olvasása közben az érintett szülők ötleteket, kapaszkodókat találhatnak saját nehézségeik kezeléséhez, a szakemberek pedig ahhoz, miként tudják segíteni az együttműködést. A szenvedés és a kiútkeresés egyetemes emberi tapasztalat, így ez a könyv saját életutunk, önmagunkhoz és a világhoz való viszonyulásunk megértéséhez is hasznos olvasmány.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

75 stratégia boldog és sikeres gyerekek neveléséhez


Mit tegyünk, ha a gyerekünk nem akar elindulni a játszótérről? Hogyan fegyelmezzünk hatékonyan? Miért nem előnyös, ha úgy dicsérünk: „Ügyes vagy!”? Mindannyian jó szülők szeretnénk lenni – de hogyan csináljuk? Ez a könyv egy lényegre törő útmutató, amely konkrét ötletekkel, praktikus módszerekkel segít a gyereknevelés mindennapi kihívásainak leküzdésében, miközben támpontokat ad a gyerekek szociális és érzelmi fejlődéséhez is. Dr. Erica Reischer pszichológus és nevelési tanácsadó kutatások és klinikai tapasztalatok alapján foglalja össze a gyereknevelés 75 legfontosabb stratégiáját, amelyet nemcsak szülők, de nagyszülők, tanárok és gyermekgondozók is használhatnak. Segítségükkel erős kötelékeket tudunk kialakítani, kezelni tudjuk a nehéz helyzeteket, és boldog, jó természetű, felelős felnőtté nevelhetjük a gyerekeinket. „Nélkülözhetetlen kézikönyv szülők számára.” Csíkszentmihályi Mihály.
Na stiahnutie
8,87 €

dostupné aj ako:

Női (h)arcok


Ebben a könyvben nők kapcsolatait ismerheted meg, belső indíttatásaikkal, lényük különbözőségével a jelenben és a jövőben. Egy olyan jövőben, ami közelebb van hozzánk, mint azt gondolnánk. Most is körülvesz minket, egyre nagyobb teret hódítva. Bepillantást nyerhetsz abba, hogyan ad hozzá egy tökéletlennek tűnő élet egy másikéhoz, hogyan alakul a mából kiindulva egy lehetséges jövő.
Na stiahnutie
3,38 €

Autizmusról konyhanyelven


Sosem értetted a szakkönyveket az autizmusról? Itt az alkalom, hogy olvasmányos és humoros formában megismerd a legfontosabb tudnivalókat a gyanújelektől a diagnózison át, a terápiáig. Közérthető, szakkifejezés mentes könyv szülőknek, nagyszülőknek és laikusoknak. Mit nevezünk autizmusnak és mi okozza? Mi az a BNO szám? Milyen terápiák vannak és melyik jó a gyerekemnek? Kérdések a diagnózis után? Családom nem fogadja el az autista gyerekemet, mit tehetek? Milyen támogatásokat kérhetek, és hol intézzem? Mi lesz vele ha én már nem leszek? És még számtalan más kérdés...
Na stiahnutie
4,39 €

Mindfulness szülőknek


Szülőnek lenni életünk egyik legnagyobb öröme, de a gyereknevelés és a családi élet mindennapos kihívásai rengeteg stresszel járnak. A mindfulness, vagyis a tudatos jelenlét sokat segíthet abban, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet éljünk. A személyes stílusban megírt, mégis praktikus könyvből megtudhatjuk, hogyan - őrizzük meg a nyugalmunkat kritikus helyzetekben, - alakítsunk ki szorosabb kapcsolatot a gyerekeinkkel, - kezeljük a mindennapos stresszt és a konfliktushelyzeteket, - javítsunk a családunkkal való kommunikáción, - alakítsuk ki saját meditációs gyakorlatunkat. A szerző bemutatja, hogy miként alkalmazhatjuk a tudatos jelenlétet kifejezetten a gyereknevelés során, ezért nemcsak kisgyermekes vagy leendő szülők, de nagyszülők, gyermekgondozók számára is hasznos olvasmány.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

Belső szabadság


Tizenhét éves koromban a barátom anyja megkérdezte, hogy mi akarok lenni. Világcsavargó, válaszoltam. Hobó, a régi, Jack London-i értelemben. Később megnéztem A pármai kolostorból készült nagyszerű filmet, Gérard Philipe főszereplésével, mely úgy kezdődik, hogy robog egy hintó a sziklás észak-itáliai tájon, és a sziklák közül egyszer csak leugrik egy útonálló. Az utasok a pisztolyukhoz kapnak: „Ki vagy?” (Én legalábbis így emlékeztem évtizedekig.) Mire ő meghajol, köpenye lobog a szélben, nagy karimás kalapját leveszi, grandezzával meglóbálja, és azt mondja: „Ferrante Palla, szabad ember”. Attól kezdve azt gondoltam: ez akarok lenni! Szabad ember! Közben eltelt több mint ötven év, és azóta is próbálok, igyekszem az lenni. Remélem, hogy az is vagyok. De legalábbis úton vagyok a szabademberség felé. ? Mindig el akarják venni a külső szabadságunkat, ez legkésőbb az iskolába lépéssel megkezdődik, de sokszor már az óvoda is fenyeget – ami viszont mindig megmaradhat, ha kimunkáltuk magunkban, az a belső szabadság. Már a magzati korban kezdődik ennek megalapozása az örömteli biztonság megadásával – ami ilyenkor még az anya örömteli biztonságérzetét jelenti. És aztán: tudok-e a gyerekemnek továbbra is örülni, vagy szorongok, és ez a szorongás őt is görcsbe rántja? Netán „tanításoknak” esem áldozatul, és elhatározom, hogy ezt a kis lényt erre vagy arra fogom „terelni”? Tudok-e őszinte maradni? Akkor is, ha baj van? Ha éppen elválunk vagy valaki beteg a családban? Tudom-e hagyni, hogy ő felfedezze önmagát, a maga világát és a világot maga körül, vagy azt hiszem, hogy mindent nekem kell megszerveznem? Tényleg: mi az, amitől nekem kell megvédenem őt? Észreveszem-e, ha tőlem beteg a gyerek? Vajon agresszívvé kell-e őt nevelnem ebben az agresszív világban, hogy sikeres legyen? (Semmiképpen!) Hogy újra és újra jelen tudjak lenni a magam és a gyerekem életében, ehhez a mindig fenyegetett, de mindig újra kiküzdhető belső szabadság kell.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Álomország kapujában


"Én nem akarok óvodába menni! Nem vagy a barátom" Ismerős mondatok minden családban. Anyaként én is kerestem a csodaszert szorongásra, hisztire, féltékenységre. Próbáltam moinél több dolgot a kis hátizsákjukba tömni a barátság, a szeretet, az összetartás fontosságáról. Majd egy napsütéses májusi délutánon, nekik adtam a legjobb ajándékot, amit valaha kaptak: az IDŐMET. A mese elkezdődott. Ez volt a mi csodaszerünk. Hozzávalók: • 4 mese • hatalmas képzelőerő   A hozávalókat keverd össze egy gyerekszobában óvodásokkal és szülőkkel! Bújjatok össze, álmodozzatok együtt és a csoda nálatok is megtörténik! "Állomország kapujában, jóéjt-puszi jegyeddel, elrepülhetsz messzi földre, hol az álmod életre kel!"
Na stiahnutie
3,63 €

Buddhizmus kisgyerekes anyáknak


Sarah Napthali, a Buddhizmus anyáknak szerzője ezúttal kisgyerekes anyákhoz szól a tőle megszokott derűvel és humorral. Olyan szellemi-lelki utazásra invitál, amely nyomán nyitottabb, figyelmesebb és felszabadultabb szülőkké válhatunk. A buddhizmus tanításai hozzásegítenek ahhoz, hogy megválaszoljuk a szülői lét alapkérdéseit: Kicsoda a gyermekem valójában? Ki vagyok én? Mit tehetek, hogy a legjobbat adjam a gyerekemnek és saját magamnak? Hogyan viszonyuljak a nemszeretem házimunkához? És nem utolsósorban: Ennyiből áll az élet? A szerző rengeteg személyes példát és megoldási javaslatot hoz saját családjából és más anyák tapasztalataiból, türelemmel és alázattal kalauzol, hogy tudatosan, oldottan és harmonikusan élhessük meg a mindennapokat a számunkra legfontosabbakkal: a gyerekeinkkel.
Na stiahnutie
9,89 €

Táto kategória je určená pre rodičov a vychovávateľov, ktorí sa zaujímajú o aktívnu výchovu svojich detí a hľadajú zábavné a vzdelávacie aktivity, cvičenia a hry pre deti.

Kategória "Výchova, cvičenie a hry s deťmi" je plná kníh, ktoré vám pomôžu rozvíjať kreativitu, pohyb a vzťahy s vašimi deťmi. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú rady, inšpiráciu a praktické návody na aktivity, cvičenia a hry, ktoré môžete robiť spoločne so svojimi deťmi.

Pri prehľadávaní tejto kategórie narazíte na knihy, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi výchovy detí, ako je rozvoj motorických zručností, kreativity, komunikácie a spolupráce. Tieto knihy vám ponúkajú množstvo nápadov na zábavné a vzdelávacie aktivity, cvičenia a hry, ktoré posilňujú vzťahy s deťmi a prispievajú k ich celkovému rozvoju.

Naše knihy o výchove, cvičení a hrách s deťmi vám poskytnú návody a inšpiráciu, ako vytvoriť zábavné a vzdelávacie aktivity, cvičenia a hry pre vaše deti. Bez ohľadu na to, či hľadáte nápady na vonkajšie aktivity, umenie a remeslá, športové hry alebo interaktívne učenie, nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú potrebné informácie a nápady na spoločnú zábavu a vzdelávanie so svojimi deťmi.