! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Můj rok 1949


Z hlediska proslulosti rok 1949 za svým předchůdcem silně pokulhává. Je to však opět jedna z mnoha dějinných nespravedlností. Právě v roce 1949 totiž doopravdy startuje většina změn, které máme s nástupem komunismu spojené. Zavzpomínejme spolu na jeden z nejdramatičtějších roků minulého století, na rok, kdy se na japonském ostrově Iwojima vzdávají poslední dva japonští vojáci, kdy úderník Kinter překonává normu o 547 procent a zaměstnanci komunálních podniků odmítají přijímat spropitné.
Na stiahnutie
13,68 €

Šampion Patrik Kincl


Boj ho provází celý život. V době dospívání to byly i bitky mimo sport. K tomu na čas také život za vězeňskou zdí. Špatné roky. Patrik Kincl se rozhodl, že změní svůj život, rozhodl se pro sport, vybral si MMA, kam se za roky dřiny a poznávání světa probojoval až na vrchol. Dnes patří mezi 50 nejlepších na světě ve své váze, je šampionem organizace OKTAGON MMA, je jedním z nejvýraznějších českých sportovců. Všechno přitom mohlo být úplně jinak. Stál na hraně, kde mu jedno špatné rozhodnutí mohlo ovlivnit celý život...
Na stiahnutie
14,69 €

dostupné aj ako:

Městečko zdobené perletí


Vznik knoflíkářského řemesla v Čechách je sotva kde podrobně zaznamenán. Jsou ale ještě patrná místa, kde výroba perleťových knoflíků v druhé polovině devatenáctého století vznikala a udržela se prakticky až do konce století minulého. Události a zvraty ve výrobě a historii perleťových knoflíků na malém městě na Vysočině jsou zde popsány formou historického románu.
Na stiahnutie
6,90 €

Každé ženy sen


Proč nosit kravatu? Kdo je opravdový gauner? A k čemu všemu může sloužit zrcátko? V nové knize povídek od Ivana Galambici najdete (nejen) na tyto otázky odpovědi. Čeká na Vás celkem 14 zajímavých příběhů k zasmání, přemýšlení, a možná i k rozšíření obzorů. Dozvíte se například, jaký musí být muž, aby byl každé ženy sen. Protože kdo jiný by to měl vědět, než právě Ivan Galambica?
Na stiahnutie
9,90 €

Lovec a lvice


Vázané verše, publikované na 250 stranách této sbírky básní, jsou výsledkem skutečného příběhu Lvice Jitky (narozena 8. 8.) a lovce-Střelce Jirky (nar. 2. 12.), amatérských básníků, kteří se poznali na literárním serveru Liter.cz, zalíbili se sobě svou tvorbou a pohledem na život, aby jejich vztah po inkubační době propukl ve skutečnou, mnoha literáty opěvovanou lásku, která byla stvrzena ve svatební síni. Důkazem budiž 175 básní této sbírky.
Na stiahnutie
5,90 €

Velikost


Od bakterií po velryby, od atomů po asteroidy. Oceňovaný vědec českého původu Vaclav Smil tentokrát zkoumá, proč rozměry nejsou náhodné a jak ovlivňují svět. Má dvakrát větší člověk dvakrát více krve? Čím se vyznačují hezké tváře? Má každý růst své meze? Kde všude najdeme zlatý řez? A co ergonomický oříšek: velikost sedadel v letadle? Nečekané odpovědi na otázky všedního i planetárního významu vás ohromí i pobaví zároveň. Fascinující publikace od základů změní, jak se díváte na vše kolem sebe!
Na stiahnutie
17,11 €

Fontána di Trevi


V románe Gabriely Adamesteanovej Fontána di Trevi sa završuje osud emigrantky Leti?ie Braneovej, ktorá emigrovala do Francúzska a žije tam, ale často sa vracia do Rumunska, kde sa narodila a prežila mladosť. Jeden z dôvodov jej návratov do Bukurešti je pragmatický – reštitúcia rodinného majetku. Nie však jediný. Jej návraty sú predovšetkým spomienkami na minulosť, ktorú tam musí najskôr nájsť, aby sa s ňou mohla vyrovnať. V Bukurešti sa vždy ubytuje u svojich priateľov z mladosti Sultany a Aureliána, ktorí vystupujú v románe „naživo“, ale spolu s ostatnými evokovanými postavami predstavujú celú generáciu. Tú, čo v 50. rokoch poznala iba strach, neskôr žila veľmi opatrne a podozrievavo a až v čase zrelosti spoznala aj slobodu, ktorá sa ale rýchlo zvrhla na anarchiu. Aj preto je Fontána di Trevi – fikčný príbeh na pozadí dejinných udalostí – často označovaná ako román o postkomunistickom Rumunsku. Je to však aj kniha o ľudskej pamäti, o tom, ako možno zachovať kontinuitu alebo ako zmieriť minulosť s prítomnosťou. Titul románu je metaforou návratu, ktorý symbolizuje známa rímska fontána. Štýl románu je pútavý, predovšetkým vďaka neustálemu prelínaniu prítomnosti a nedávnej minulosti. Predstavuje reálie komunistického Rumunska, ktoré môžu vyvolať v tých, čo ich zažili, trpkú spomienku, v mladších zas smiech, údiv alebo aj nepochopenie.
Na stiahnutie
12,29 €

dostupné aj ako:

Emocionálna inteligencia v reálnom živote


V súčasnej ére bežných verbálnych útokov na sociálnych sieťach, médií aj politikov naplno využívajúcich manipulatívne techniky a zvyšujúcej sa miery bezcitnosti a cynizmu medzi ľuďmi je vysoký kvocient emocionálnej inteligencie (EQ) dôležitejší ako kedykoľvek predtým. Justin Bariso vo svojej knihe aktualizuje koncept emocionálnej inteligencie tak, aby zodpovedal súčasnému reálnemu svetu, pričom kombinuje vedecké výskumy s príkladmi zo života známych osobností a svojimi osobnými skúsenosťami. V knihe sa okrem iného dočítate: o jednom z najslávnejších podnikateľských príbehov všetkých čias – o odchode Steva Jobsa a o jeho veľkolepom návrate do spoločnosti Apple, ale z úplne iného uhla; o tom, ako ovládať svoje emocionálne reakcie a vysvetliť „zázrak na rieke Hudson”; ako sa zbaviť zlých návykov a uniknúť „emocionálnym únosom”; ako sa dá emocionálna inteligencia zneužiť na manipuláciu... a mnoho ďalších informácií a praktických rád. Naučíte sa využívať emócie tak, aby pracovali pre vás, nie proti vám.
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

50 miest, kde sa písala história sveta


Od Olduvajskej rokliny v Tanzánii, kde sa našli pozostatky niektorých našich prvých predkov používajúcich nástroje, až po laboratórium CERN, kde boli vyvinuté revolučné technológie, ako napríklad internetový informačný systém (World Wide Web) – každé heslo preukazuje svoj vplyv nielen na politiku, ale aj na hospodárstvo, kultúru, náboženstvo a spoločnosť, ako aj prepojenie s veľkými historickými osobnosťami, ako boli napríklad Alexander Veľký, Budha či Nelson Mandela. Rozsah miest sa pohybuje od malých geografických objektov, ako je jaskyňa v Saudskej Arábii, kde vznikol islam, až po väčšie oblasti alebo regióny, ako je Hollywood. Mnohé heslá predstavujú mestá (Jeruzalem, Amritsar a Rím), ďalšie budovy (Dom Anny Frankovej v Holandsku alebo Konfuciov chrám v Číne), ale nachádzajú sa tu aj také, ktoré predstavujú miestnosti (Zrkadlová sieň na Zámku vo Versailles). Žiadne miesto nie je príliš veľké ani príliš malé na to, aby bolo zaradené do zoznamu, pokiaľ významným spôsobom ovplyvnilo dejiny.
Na stiahnutie
11,95 €

dostupné aj ako:

Zaslepený lhář


Tři ženy, tři očekávání polibků, pohlazení, doteků, lásky. Tři srdce tlukoucí pro jednoho muže. Naproti nim jeden krásný charismatický macho. Lhář všech lhářů, násilník, smilník, rváč a prospěchář uznávající jen tvrdý sex. Rychle si užít a pryč. Chlap, co nezná něžnosti, milování je podle něho sprosté slovo a city vyjadřuje stejně jako chlapeček v mateřské školce – bitím a taháním za vlasy. Zaslouží si někdo takový vůbec lásku? Dokáže takový člověk milovat někoho jiného než sebe? Může to být skutečný příběh nebo je veskrze smyšlený? Kolik podobných lhářů máme kolem nás? Příliš mnoho otázek a jen jedna odpověď. Láska.
Na stiahnutie
9,90 €

Kurz přežití pro teenagery


Situace, kdy se ocitneš v přírodě s vybitým mobilem, trochou vody a pár věcmi v batohu, může nastat kdykoli. Díky této knize tě jen tak něco nezaskočí. Po jejím přečtení toho budeš o survivalu vědět víc než většina dospěláků! Zvládneš se zorientovat v terénu bez mapy, dokonce i v noci. Budeš vědět, jak se zachovat tváří v tvář divoké lesní zvěři, kdybyste se náhodou potkali. Zvládneš si rozdělat oheň a nebudeš zbytečně trpět hlady nebo žízní, poradíš si dokonce i bez pitné vody.
Na stiahnutie
10,25 €

Encyklopédia mŕtvych


Danilo Kiš (1935 - 1989) patrí nespochybniteľne medzi najvýznamnejších európskych spisovateľov 20. storočia a viaceré jeho diela sú zaraďované do zlatého fondu svetovej literatúry. Poviedky zo zbierok Encyklopédia mŕtvych, Lutna a jazvy a próza Legenda o spáčoch sú sústredené na veľkú tému smrti, ktorú autor prezentuje v rôznych historických, kultúrnych, spoločenských a ideologických kontextoch – od gnostických legiend po modernú dobu, od legendárnych spáčov po nadčasovú encyklopédiu, v ktorej možno nájsť zaznamenané životy všetkých ľudí, ktorí na svete žili. Táto poviedková kniha je vzrušujúcim prepletaním imaginácie a faktov, pradávnych právd a moderných skúseností, historických poznatkov a ich ironickej rekonštrukcie. Ponúka excelentný čitateľský zážitok a viacvrstvový pohľad na chápanie dejín i individuálneho ľudského osudu.
Na stiahnutie
12,29 €

dostupné aj ako:

Co nás učí nádory


Lze se pro dobré fungování lidské společnosti poučit nebo inspirovat studiem nádorů? Jak vznikají? Proč nás tolik zajímají? Co nás učí? Mnohobuněčný organismus je v této knize prezentován jako komplexní systém tvořený mnoha buňkami, které spolupracují, zatímco nádory jsou důsledkem opuštění spolupráce a porušování jejích základních principů. Autorka na základě obecné teorie systémů hledá paralely a extrapolace pravidel spolupráce a forem jejich porušování i v jiných komplexních systémech, včetně lidské společnosti. Vedle detailnějšího vhledu do podstaty vzniku a vývoje nádorů kniha nabízí zamyšlení nad otázkou, zda i lidé, podobně jako nádorové buňky, neporušují nebezpečně a sebedestruktivně klíčová pravidla podmiňující dobré fungování systému, jehož jsou součástí.
Na stiahnutie
17,39 €

Križiak


Rok 1189. Keď Richarda Levie srdce korunujú za anglického kráľa, splní sa jeho dávny cieľ. Nastolí v kráľovstve poriadok a vyrazí na namáhavú križiacku výpravu, aby opätovne dobyl Jeruzalem. V sprievode verného írskeho šľachtica Ferdiu putuje z južného Francúzska do Itálie, Sicílskeho kráľovstva a ešte ďalej. Keď Richard napokon vpláva do Svätej zeme, čaká ho ťažké dvojročné obliehanie a chýrny saracénsky vodca Saladin. Nikto sa nevie zhodnúť na tom, kto má zasadnúť na prázdny trón Jeruzalemského kráľovstva a Saladinovo obrovské vojsko tiahne za Richardom ako tieň. Na prašnom bojisku v Arsufe čaká Levie srdce a jeho vojakov najťažšia skúška. Martinus.sk · Čítanie z knihy: Križiak
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Dokonalé dieťa


Príbeh pre deti aj pre dospelých o tom, že dokonalé je nepriateľom dobrého, ale kým to nevyskúšame, nevieme tomu uveriť. Chceli by ste byť dokonalí? Alebo aspoň dokonalejší? Mať normálnejších rodičov? Poslušnejšie deti? Máte tri možnosti: Pracovať na sebe neúnavne celý život. Stretnúť vhodného vynálezcu a použiť jeho špeciálny prístroj. Prečítať si túto knižku a pochopiť, že nie všetko dokonalé je aj dobré a hodí sa nám to do života. V tomto príbehu vystupujú: Filip, ktorý je zrazu dokonalý, jeho sestra Danka, ktorá vie pozorovať a má detektívne schopnosti, a ich mama s tatom, ktorí sa snažia byť obstojnými rodičmi, čo im sily stačia. Našťastie je tam aj kamarátka najlepšia na svete, pani Šťastná z prízemia, pán Nešťastný zo siedmeho poschodia a jeden celkom netypický vynálezca. Čítajte a tešte sa z nedokonalej krásy detstva, nech už máte rokov, koľko len chcete! Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Ako sa zbaviť nutkaní a nutkavých myšlienok


Obsedantno-kompulzívnou poruchou trpia milióny ľudí po celom svete a ich počet každým dňom rastie. Kde však začínajú jej korene? Kedy je umývanie, kontrola, poriadok alebo opakovanie viac ako len neškodný tik? A v akom momente je potrebné liečiť myšlienky, ktoré sa opakujú stále dokola? Klaus Bernhardt vysvetľuje, čo sa skrýva za nutkaním, ako vzniká a kedy by mali postihnutí vyhľadať pomoc. Na základe najnovších vedeckých poznatkov a s pomocou konkrétnych príkladov poskytuje pacientom svojpomocné nástroje, ktoré je vhodné každý deň precvičovať. Opisuje aj mnohé užitočné terapeutické prístupy, ktoré sa, žiaľ, stále používajú príliš zriedkavo. Pomocou nich je možné dostať obsedantno-kompulzívnu poruchu pod kontrolu oveľa rýchlejšie a často ju aj natrvalo prekonať.
Na stiahnutie
15,90 €

dostupné aj ako:

Karma


Slovo karma zná snad každý. Ale víte, co skutečně znamená? Většina z nás jím označuje bilancování svých dobrých a špatných skutků. Vnímáme ji jako jakýsi obří mechanismus, který nám počítá naše životní skóre a za vše se nám odvděčuje. Karma je však něco úplně jiného. Karma znamená čin, vaše činy a vaši odpovědnost. Nepovažujte ji za duchovní variaci na Zločin a trest. Jde jednoduše o záměr a způsob, jakým reagujete na svou aktuální životní situaci. Je to váš vnitřní cyklus. V knize Karma se vás světoznámý duchovní mistr Sadhguru pokouší přeměnit z přihlížejícího na aktivního hybatele vlastního osudu. Žijte naplno, buďte přítomni v každém okamžiku, jen tak se osvobodíte od svého škodlivého vnitřního cyklu. Sadhguru vám nabízí návod, jak obnovit vaše chápání karmy v jejím původním významu svobody a vnitřního posílení. Naučí vás, jak žít upřímně a radostně v tomto náročném světě.
Na stiahnutie
14,78 €

Ztracený slib


Je červen 1933 a Loeanneth, venkovské sídlo Edevanových, se připravuje na tradiční oslavu letního slunovratu. Šestnáctiletá Alice Edevanová je jako na trní: nejenže vymyslela dokonalou zápletku pro svou detektivku, ale je také až po uši zamilovaná. Jenže než udeří půlnoc a noční oblohu rozzáří ohňostroj, utrpí Edevanovi bolestnou ztrátu, po níž opustí Loeanneth nadobro. O sedmdesát let později je po jednom nepovedeném případu seržantka londýnské policie Sadie Sparrowová poslaná na nucenou dovolenou, a tak odjede ke svému dědečkovi do Cornwallu. Když uprostřed hlubokého lesa narazí na opuštěný dům obklopený zpustlou zahradou a dozví se o malém chlapci, který beze stopy zmizel, probudí se v ní profesní ctižádost. Tou dobou vede Alice Edevanová, nyní stará dáma, život uspořádaný téměř stejně pečlivě jako detektivky, které ji proslavily. Až jednou začne mladá policistka klást otázky o minulosti její rodiny a probudí zpět k životu složitý propletenec tajemství, před nimiž Alice celý život utíkala…
Na stiahnutie
23,49 €

Šaman ze země mamutů


Dobrodružství chlapce Niama, jeho sestry Žíně a ochočeného vlka Bratříčka v zemi mamutů pokračuje! První část strhujícího vyprávění nazvaná Ztracen v zemi mamutů se hned po svém vydání na konci loňského roku vyhoupla na přední místa prodeje. Ani v dalším díle nechybí napínavá střetnutí s velkými a nebezpečnými zvířaty doby ledové, někdy se bojuje o holý život, ale přicházejí také nová setkání, přátelství a první lásky. Přežijí naši hrdinové těžké chvíle? Splní úkol, který si předsevzali, a zachrání svůj kmen? A jakou roli sehraje v příběhu tajemný šaman? Autor textu Pavel Radosta důsledně vychází ze současných vědeckých poznatků o době lovců mamutů, na kterých vystavěl poutavý a čtivý příběh, ilustrovaný působivými obrázky Kateřiny Coufalové. Pro kluky a holky od 9 do 99 let.
Na stiahnutie
13,49 €