Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Ahol behatol a fény


Mi marad az emberből, ha megfosztják az emlékeitől? Ki dönti el, hogy miben kell hinnünk?Lebilincselő történet lázadásról, reményről és emberségről. A moszkvai kiképzésről frissen hazaérkezett Alekszej apja az Emberkutató Intézet vezetője Új-Tokióban, ahol a tengerszint emelkedése következtében a város egy része már víz alá került. Az intézetbe rendszeresen érkeznek emberszállítmányok, leendő kísérleti alanyok, köztük Satomi, egy fiatal lány, akinek ki akarják törölni az emlékeit. Alekszej kapja meg feladatul a kísérlet előkészítését, mivel a fiú számára azt az életutat jelölték ki, hogy folytassa az apja munkáját. A felszín alatt azonban egyre fokozódik a nyugtalanság, a fiatal nemzedék kezdi meglátni a szülők generációja által megteremtett rendszer szörnyűségeit. Az Ahol behatol a fény 2021-ben elnyerte Finnországban az év legjobb könyvének járó Finlandia-díjat.
Na stiahnutie
6,74 €

Ötven év alatt a Föld körül


Nógrádi György, a közismert és népszerű biztonságpolitikai elemző nem fotelből „szakérti” a világot, hanem járja megállíthatatlanul. Jó néhány évvel ezelőtt 40 év alatt a Föld körül című könyvében mesélte el életútjának és szakmai pályájának történeteit. A kötet sikere minden várakozást túlszárnyalt, újabb és újabb kiadásai összesen több mint 65 000 példányban keltek el. Ha bárki úgy gondolja, Nógrádi ezzel bizonyára ki is fogyott a sztorikból, azt megnyugtathatjuk: az 50 év alatt a Föld körül szerzőjének bőven van még muníciója. Legyen szó akár a szülőföld, a VII. kerületi Csikágó egykori mindennapjairól, akár a világpolitika fordulatairól, neki mindenről eszébe jut valami frappáns történet. Ezekből válogatott most össze egy újabb színes kollekciót.
Na stiahnutie
8,42 €

A magabiztos szülő


Vajon ?sérül a kötődés, ha tegnap mérgemben rákiabáltam a gyerekre? Normális, ha az óvoda második hetében még mindig sírással indul a reggel? Traumatizálom a zokogó babát, ha nem tudom rögtön felvenni? Számtalan ilyen kérdést kap nap mint nap a gyermekpszichológusként dolgozó szerző a saját bizonytalanságuktól szenvedő kisgyermekes szülőktől. A bizonytalanság oka, hogy ma már jóval kevesebb a követendő családi minta, az újdonsült szülőket ritkábban veszi körül támogató, segítő közösség. Az internetről áradó információdömpingben pedig egymásnak ellentmondó elméletek, kéretlen, sokszor laikus tanácsok és ítélkező megjegyzések záporoznak rájuk. Hogyan szerezhetjük meg szülőként azt az önismeretet és magabiztosságot, amely elengedhetetlen a válaszkész, ám következetes gyerekneveléshez? Ebben nyújt segítséget ez a könyv. Bojti Andrea klinikai gyermek- és ifjúságpszichológus valós eseteken keresztül mutatja be a gyereknevelés alapdilemmáit, és igazít el az egymásnak ellentmondó elméletek útvesztőjében. A csecsemő- és kisgyermekkorra fókuszáló könyv gyakorlati tanácsokkal segít a szülői önismeret útjára lépni, hogy képesek legyünk egyre tudatosabban kezelni a hozott mintáinkat és a váratlan vagy elkeserítő gyereknevelési helyzeteket. A szakember beavat számos általa használt gyermekpszichológiai módszerbe is, amelyek elemeit sikerrel alkalmazhatjuk saját családunkban.
Na stiahnutie
10,14 €

Értő figyelemmel


A könyv értő (szakértő) figyelemmel vezeti végig a még kezdő és a már gyakorló szülőket, az édesanyákat és édesapákat egészen a szülőszobától a már iskolába készülő óvodás gyerekek nevelésének útján. Lebilincselő, játékos párbeszédekkel, szakmai és egyben szórakoztató leírásokkal kíséri az olvasót ezen az olykor olyan nehéz, máskor meg csodálatos úton. Egyszerre baráti és komoly, felelősségteljes és közvetlen.  A kötet érthetően mutatja be a gyermek értelmi, érzelmi és testi fejlődését. Kitér a kommunikáció fontosságára, az empátia gyakorlására és a hatékony konfliktusmegoldásra, megismerhetjük általa azt is, hogyan alakíthatjuk megfelelően gyermekünk önbizalmát és pozitív önértékelését. Fedezd fel a játékok és mondókák varázslatos világát, melyek nemcsak szórakoztatnak, de fejlesztik is a kicsik szenzomotoros funkcióit. Tanuljuk meg, hogyan alakíthatjuk ki a megfelelő érzelmi biztonságot, miképpen alapozhatjuk meg a logikus gondolkodást és hogyan támogathatjuk gyermekünket az élet minden területén.  A könyv olvasása során megismerkedhetünk a szenzomotoros terápiák áldásos hatásaival is és azzal, hogyan segítik ezek a módszerek gyermekeink testképének és testsémájának kialakulását.  Ez a kötet nem csupán egy útmutató, hanem támogatás is egyben a szülőknek, hogyan lépjenek a tudatos, értő gyermeknevelés művészetének útjára, melynek segítségével a gyermekek és szülők egyaránt boldog, harmonikus életet tudnak élni!   S. Lázárovics Iza okleveles gyógypedagógus, terapeuta, oligofrénpedagógia-szomatopedagógia szakos gyógypedagógiai tanár, óvodapedagógus, köznevelési szakértő, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, szenzoros terapeuta. Jelenleg elsősorban mozgáskorlátozott, egyéb pszichés zavaros, tanulásban akadályozott, hiperaktív, hiperkinetikus gyermekekkel foglalkozik egy újpesti óvodában. Mellette az FPSZ IV. kerületi Tagintézményében dolgozik korai fejlesztő szakemberként. Munkája során elsősorban a 0–7 éves korú atipikusan fejlődő, részképesség-zavaros, illetve pszichomotorosan éretlen gyermekek szenzoros, kognitív és mozgásvizsgálatában, fejlesztésében vesz részt. Szakmai munkája során nagy gondot fordít a kapcsolattartásra, a szülőkkel, a családdal való együttműködésre.
Na stiahnutie
15,75 €

Felemelkedés


1991-ben Harold Tunmore, az egykori ragyogó tehetségű orvos, aki később elvonult a világtól, és rejtélyes, megmagyarázhatatlan jelenségek kutatására szakosodott, végleg eltűnt. A testvére három évtizeddel később, egy szerencsés véletlennek köszönhetően talál rá egy magánkórház pszichiátriai osztályán: Harolddal nehéz kommunikálni, több paranoid téveszmés betegség tüneteit is produkálja, gyakran elfogja a nyugtalanság, és alkalmanként erőszakossá válik. És nem sokkal az egymásra találás után végez magával. Egyedül egy köteg feladatlan levél marad hátra az életéből, amik viszont olyan rettenetes dolgokat rejtenek, melyekre sem a testvére, sem az emberiség nincs felkészülve… A levelek egy titkos expedíció eseményeiről számolnak be: egy mindennél magasabb hegy megmászásáról, ami valahol a Csendes-óceán közepén található. A hegy bizonyos részei mintha maguktól mozognának, és ami ennél is furcsább: három hónappal ezelőtt még egyáltalán nem létezett, nem észlelték a radarok. Egy ismeretlen katonai szervezet kíséretével Haroldék csapata a második expedíció, ami útnak indul felfelé, hogy megfejtse a hegy titkait. Az első csapat tagjai mind meghaltak, leszámítva Harold egykori, mára elhidegült feleségét, aki a túlélése óta komoly mentális traumáktól szenved. Miközben Harold egyre magasabbra kapaszkodik, egyre kevésbé érti, hogy mi történik körülötte. A csapat tagjait pedig hatalmába keríti a rettegés, ami hamarosan erőszakba csap át. De a veszélyek dacára a hegy rejtélye a csúcs felé hajtja őket. Vajon az emberiség történetének legjelentősebb felfedezésébe botlottak bele, vagy egyenesen a saját pusztulásuk felé kapaszkodnak? A Felemelkedés az utóbbi évek egyik legeredetibb ötleteket felvonultató sci-fi regénye, ami lendületes cselekménye mellett a tudomány és a hit határait feszegeti, nagyító alá helyezve az emberi természet gyönyörű és nyugtalanító jellemvonásait.
Na stiahnutie
9,80 €

Gyönyör és fájdalom


„Shen egy olyan utazásra visz, ami az oldalakhoz láncol.” – Bibliophile Chloe„Az elejétől berántott, és a kis csavarok tettek róla, hogy ki se akarjak szállni.” – Kitty Kats Crazy About Books Úgy tartják, az első szerelem gyakran az ártatlanság végét jelenti.Ez a megállapítás nem is lehetne igazabb Everlynne Lawsonra, akinek a szerelemmel való első találkozása szívfájdalommal járt… és olyasvalamivel, ami látszólag mindenhová követi őt: halállal.Egy óriási tragédiát követően Everlynne elveszít mindent, ami fontos számára: az álmait, a családját és a lelki társát, Joe-t. A bűntudattól vezérelve úgy dönt, elvonul a világ elől a massachusettsi Salembe. Néhai énjének árnyékaként egyik napról a másikra él. Megtagad magától mindent, amitől boldog lehetne. Ám amikor a titokzatos és jóképű Dominic berobban az életébe, egyre nehezebb magányba burkolóznia. A férfi kalandvágyó, vidám, szereti az életet, és eltökélte, hogy megszerzi őt.A lány már majdnem készen áll rá, hogy újra önmaga lehessen, amikor még egy férfi érkezik az életébe, és a múltbéli sebek ismét felszakadnak, ráadásul még fájdalmasabban, mint valaha. Őrjítő egyszerre két férfiba szerelmesnek lenni. Különösen úgy, hogy az egyikük gyűlöl. Az Amazon, USA Today és Washington Post bestsellerszerző L. J. Shen regénye szenvedéllyel és izgalommal teli. Vajon mit választ Everlynne: a biztonságot vagy a fellángolást? „A szíved a torkodban dobog majd.” – The Book Boutique
Na stiahnutie
12,67 €

Borzongás


Meddig ?mennél el a győzelemért?Milla nosztalgikus hétvégére számít régi barátaival, amikor elfogad egy meghívást a francia Alpok egyik legszebb sícentrumába. Utoljára tíz éve járt itt, de jól emlékszik erre a hegyre, az itt szövődött barátságokra, a kíméletlen edzésekre a nagy verseny előtt… és az aztán történtekre.A kihalt szálláson azonban teljesen más várja őt és négy egykori versenyzőtársát. A sífelvonó nem működik, a telefonjaik eltűnnek, a hideg teremben pedig valaki egy játékot állított össze számukra. A Jégtörő kérdései hatodik társukról, Saskiáról szólnak, aki azon a télen tűnt el, és akiről mindenki úgy tudja, hogy halott.Az összezárt csoport tagjai között régi feszültségek és sérelmek kapnak lángra. Egyikük csalogatta ide őket, hogy perverz játékot űzzön velük, vagy valaki más, aki most minden lépésüket figyeli? Miközben a hegyet a közelgő hóvihar borítja be, Milla csupán annyit tud, hogy senkiben sem bízhat, és ha nem vigyáz, ő lehet a következő, aki eltűnik.Allie Reynolds debütáló könyve letehetetlen thriller, amelynek elolvasása után még sokáig borzongani fogunk.
Na stiahnutie
11,62 €

Júlia 785 – 786.


Andie Brock: Interjú az ördöggel„Titokzatos, ördögien ravasz, sikeres és szexi” – így jellemzi a bulvársajtó az olasz milliárdost, Leonardo Raveninót. Emma azonban egy komoly magazin munkatársa, és a megújuló energiákról szeretne interjút készíteni vele. Órákig vár rá a Raven Enterprises cég központjában, de amikor Leo végre megjelenik, csak egy késő esti találkozót ajánl fel neki az éjszakai klubjában. Emma még sosem járt ilyen elegáns helyen, és amikor a pezsgő kissé elbódítja, már csak a férfit látja maga előtt, nem pedig az üzletembert… Kim Lawrence: Dobd vissza csókkal!Csak a bosszúvágy vezeti Beccát, amikor megjelenik az előkelő Carides család fényes partiján, hogy leleplezze azt az embert, aki elcsábította és cserben hagyta a húgát. Csakhogy egy sötét szempár váratlanul megbabonázza, és követi álmai férfiját egy szállodai szobába. Christos biztonsági őrnek adja ki magát, és csupán a botrány elkerülése végett akarja eltávolítani a rokonai közeléből a lányt. Másnap megdöbbenve látja, hogy egyedül fekszik az ágyában…
Na stiahnutie
8,45 €

Arany Júlia 63.


Nina Singh: Játék a szerelemJustin ki nem állhatja a karácsonyi időszakot, nem úgy, mint bájos alkalmazottja, Carli, aki odavan az ünnepért – és mindenért, ami vele jár. A férfi üzleti okokból fel akarja számolni azt a játékboltot, ahol a lány gyerekkorában rengeteg időt töltött. Ám közeleg a karácsony, és a rideg üzletemberről kiderül, hogy szíve is van… Donna Alward: A kamera mögülDrew azért utazik a Sziklás-hegységben fekvő Banffbe, hogy tanúként részt vegyen a bátyja esküvőjén, és rögtön megakad a szeme a koszorúslányon, a menyasszony legjobb barátnőjén. A fotósként dolgozó Harper azonban csak a fényképezőgépe mögül szemléli az életet… Kate Hardy: A karácsonyi bálSam hazaköltözik Londonból Cambridge-be, hogy átvegye a családi vállalkozást, mivel az apja agyvérzést kapott. Ám ennek feltétele, hogy alkalmazottként bizonyítsa egy másik cégnél, miszerint felelősségteljes és megbízható ember lett. A fiatalember így kerül a közeli kastélyba, Chiverton Hallba, ahol a csinos Victoria lesz a főnöke… Susan Stephens: Hóvihar a hegyenHihetetlen és csodás volt a karjában tartania Stacey-t. Az elbűvölő lány korábban soha nem ismert érzéseket ébresztett Lucasban. A férfit azonban súlyos bűntudat gyötri, és nem vállalhatja a kockázatot, hogy megnyissa a szívét…
Na stiahnutie
10,42 €

Őrjítő vágy


„Nem tudtam betelni vele!” – Ruth’s Romances „Ez a könyv egyszerűen SZUPER volt!” – Just Love Books Kaphat új esélyt egy múltbéli szerelem? Tedd fel a kezed, ha előfordult már veled, hogy egyedülálló nőként egy áramszünet közepén beragadtál egy New York-i liftbe a volt középiskolai szerelmeddel – akit évek óta nem láttál –, miközben egy olyan gyermekkel voltál várandós, aki biológiailag nem is a tiéd. Közben el sem hiszed, mennyire jól néz ki ez a múltból felbukkant illető, ezért akaratlanul flörtölsz vele egy kicsit – annak ellenére, hogy az életed annyira őrülten bonyolult, hogy épp csak elboldogulsz, miközben azt érzed, simán lehet, hogy még mindig szerelmes vagy belé. Senki? Egyedül vagyok ezzel? Annak ellenére, hogy a „magas, sötét hajú és hihetetlenül jóképű” kifejezés megtestesítője, Remington Winslow élete nagy részében egyedülálló agglegényként élt. Ez már szinte közhelyes – egészen addig, amíg meg nem tudod, hogy egyszer régen faképnél hagyták az oltárnál. Tehát nem a kapcsolatok embere, a szerelemé pedig semmiképp. Én pedig csak próbálom túlélni az anyaság és az egyik legsikeresebb ingatlanügynökség vezetésének kusza hálóját. Tudom, minden rendbe jönne, ha a hormonjaim rájönnének, hogy már nem vagyok tinédzser. A város, ami sosem alszik. New Yorkba csalogat minket Max Monroe, a New York Times és a USA Today bestsellerszerző-párosa, ahol nincs olyan akadály, ami eltántoríthatná az igaz érzelmek kibontakozását. „Ezt a könyvet mindenképpen el kell olvasni!” – Harlequin Junkie „Szexuális feszültséggel teli és érzelmes.” – Anna Reads Here
Na stiahnutie
12,67 €

A napos B oldal


"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani"G. B. Shaw.Hidd el nekem, tényleg van élet a negyven után! Elmúltam hatvan, szóval csak tudom. Persze nem mondom, hogy az elmúlt két évtized sétagalopp lett volna. És a következők is bőven tartogathatnak nehézségeket, mégis azt mondom, a B oldal igenis lehet napos. Hőhullámok, váratlanul felszaladó kilók, pánikroham a próbafülkében, helló helyett csókolom, egyre több fiatalabb és egyre kevesebb idősebb kolléganő a munkahelyen. Ugye ismerős? Sok a kérdőjel, és a legtöbb épp önmagaddal kapcsolatos. Ez a könyv azért született, mert azt hiszem, tudom, mit érzel, tudom, min mész keresztül. És bár varázsló én sem vagyok, mégis szerettem volna melléd állni, és elmesélni, hogy mik az én személyes tapasztalataim a változókorról és a fiatalság talán mégsem annyira fájó elmúlásáról. Segítségemre volt több nagyszerű szakember, akik fontos gondolatokat, tanácsokat fogalmaznak meg többek között a párkapcsolat, a karrier, az egészségmegőrzés, szépség és öltözködés témájában. Velük együtt szeretném megmutatni: igenis tudsz teljes és tartalmas életet élni ötven-, hatvan-, hetven-évesen is, sőt. Támogatlak benne, hogy találd meg a szépséget a mindennapokban és magadban is. Gondolkodjunk közösen az életstratégiádon, hogy el tudd fogadni, mi több, hasznodra tudd fordítani az évek múlását. Mindehhez legyen a mottónk, amely sok mindenen átsegít: Önismeret és derű!Tarts velem a napos B oldalra!
Na stiahnutie
7,16 €

A bosszú otthona


„Ez a könyv még annál is többet nyújt, mint amit elvárnál egy folytatástól.” – Compulsive Readers „Ne menjen be a vendégszobába!” „A feleségem... nagyon beteg.” Nehéz ?olyan munkaadót találni, aki nem kérdez túl sokat a múltamról. Ezért hálát adok a szerencsémnek, hogy Garrickék mégis munkát adnak nekem. Takarítom a pazar penthouse-ukat, és flancos ételeket készítek a makulátlan konyhájukban. Itt dolgozom egy darabig, míg meg nem kapom, amit akarok. Szinte minden tökéletes. Azonban még mindig nem találkoztam Mrs. Garrickkel… Biztos vagyok benne, hogy az ő sírását hallom az ajtón túlról. Látom a fehér hálóinge nyakán a vérfoltokat, mikor mosok. Aztán egy nap nem tudom megállni, és bekopogok hozzá. Lassan feltárul előttem a vendégszoba, és amit odabent látok, az örökre megváltoztat mindent. Ekkor ígéretet teszek. Elvégre nem ez lenne az első alkalom. Meg tudom védeni Mrs. Garricket, miközben a saját titkaimat is biztonságban tartom. Douglas Garrick rosszat tett, és meg fog fizetni érte. Csak az a kérdés, hogy meddig vagyok hajlandó elmenni… A #1 Amazon bestsellerszerző Freida McFadden A téboly otthona folytatásában sem engedi el a sötét és hátborzongató atmoszférát, valamint Millie is visszatér. Vajon most mit tartogat számunkra? „Önálló olvasmányként is élvezhető folytatás.” – I’M SHELF-ISH „Ez a könyv lebilincselő, és őrültséget áraszt.” – SARAHINREADERLAND “Két nap alatt olvastam ki. Fantasztikus volt!” – Bookish Belle „Millie visszatért, jobb formában, mint valaha. Fordulatos, ravasz és humoros – ez egy igazi nagyágyú sorozat!” – Judith D. Collins
Na stiahnutie
13,52 €

Nico, a harcos


„A ?hetedik mennyországban járok! MINDENT imádtam benne!” – Romantic Book Affairs Blogspot „Meg kell tanulnunk szeretni és közel engedni magunkhoz másokat.” – Book Bitches Blog Nem számított, hogy a bíró szerint tiszta és egyértelmű ütés volt.Nico Hunter többé nem lesz a régi. Elle élete csodálatos: szereti a munkáját, szép lakásban él, és a párja, akivel két éve együtt van, igazi főnyeremény. De mindez unalmas… A túl sok érzelem viszont nagyon veszélyes lehet. Saját múltja ékes bizonyítéka annak, hogy mi történik akkor, ha az ember elveszíti az uralmat az érzései fölött. Aztán Nico besétál Elle irodájába, és minden megváltozik. Mindkettőjük számára. Vajon mi a közös a tetovált, kemény MMA-harcosban és a mindig tipp-topp ügyvédnőben? Sokkal több, mint gondolták… Vi Keeland, a New York Times, a Wall Street Journal és a USA Today bestsellerszerző kötetei több millió példányban keltek el világszerte. Regénysorozata az MMA-harcosok sötét és érzéki világába csalogat minket. Az első kötetben egy olyan románc bontakozik ki előttünk, ahol a különbségek csak izgalmasabbá teszik a kapcsolatot. „Azt hiszem, idén ez a könyv lesz a kedvencem! Egyszerűen imádom!” – KCBR Blog „Ez a csodálatos történet számomra a gyógyulásról, az elfogadásról és a megbocsátásról szól.” – Sizzling Pages Romance Reviews'
Na stiahnutie
12,67 €

Rossi - Széles mosoly két keréken


 „Nagy tempónál minden nehezebbé és szebbé válik. Ha valaki 280 km/h sebességgel versenyez, a félkanyarok kanyarokká, a kis lyukak kátyúkká válnak, minden sokkal, de sokkal nagyobb lesz. Aztán meg szép."Valentino Rossi valóságos ikon: ő minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb motorversenyzője. Az ő érdeme, hogy a MotoGP a bátorság, a kockázatvállalás és a merészség megtestesítőjévé vált. Példa nélküli, hogy valaki huszonhárom esztendőn át megszakítás nélkül versenyezzen a világ legveszélyesebb sportágában, és közben nyakra-főre nyerje a díjakat. Rossi a modern idők gladiátora, minden alkalommal kockára teszi életét, amikor motorra pattan, és leengedi a bukósisak plexijét. Az elmúlt két évtized során az olasz versenyző mindent megtapasztalt. Ellenfelek és barátok halála, példátlan sikerek, súlyos sérülések, mesébe illő meggazdagodás, a két keréken valaha vívott legnagyobb párbaj, legádázabb ellenfeleivel való küzdelmek a pályán és azon kívül is. A legendás versenyző karrierjét közvetlen közelről nyomon követő neves szakújságíró, Stuart Barker könyve eloszlatja a pályákat belengő benzingőzt, és átfogó képet nyújt a mindig szélesen mosolygó, világkedvenccé vált olasz szupersztár kivételes pályafutásáról.
Na stiahnutie
11,62 €

Az amerikai szobatárskísérlet


New York Times BestsellerA Spanyol szerelmi átverés szerzőjétől A szerelemhez olykor nem kell más, csak egy kis ihlet. "Vitán felül Elena Armas az ínycsiklandozó, fülledt, lassan kiforró romkomok királynője." - Ali Hazelwood Rosie Graham problémába ütközött. Pontosabban nem is egybe. Amint kilépett jól fizető munkahelyéről, hogy titkos karrierjére összpontosítson - szerződése van egy romantikus regényre -, megakad a sztorival, és egy oldalt sem tud írni. New York-i lakásának mennyezete is szó szerint a fejére omlott. Szerencsére van nála egy pótkulcs legjobb barátnőjéhez, Linához, aki épp elutazott a városból. Rosie azonban nem tudja, hogy Lina már kölcsönadta a lakást az unokatestvérének, Lucasnak. A fiú felajánlja, hogy Rosie is maradjon a lakásban, legalább amíg nem talál valami átmeneti szállást észszerű árban. Aztán segíteni akar, hogy Rosie folytathassa az írást, és határidőre kész legyen a regénnyel. Lucas pusztán szakmai megfontolásból elviszi egy sor randira, hátha a lány ihletet kap. Rosie-nak nincs vesztenivalója, megkezdődik a kísérlet. De Lucasnak nemsokára el kell utaznia New Yorkból - vajon elég lesz a hátralevő hat hét, hogy Rosie elkészüljön az írással? És be fogja érni azzal, hogy csak szakmai megfontolásból randizzanak Lucassal? "Ha egy lassú romantikus komédiára vágysz, egy introvertált és egy extrovertált főhőssel, néhány kísérleti jellegű álrandival, egy csipetnyi vonzalommal és egy dekadens álarcosbállal, lapozz bele Elena Armas, a 2021-es rajongói kedvenc, a Spanyol szerelmi átverés szerzőjének legújabb könyvébe, Az amerikai szobatárskísérletbe." - PARADE "Ez az édes, két nézőpontból elmesélt románc úgy megdobogtatja a szívedet, hogy nem tudod majd letenni a könyvet!" - Buzzfeed "Az olvasók a körmüket rágva fognak drukkolni a barátokból lett szerelmespárnak, ahogy egyre fülledtebbé válik a helyzet. Habár a könyv a Spanyol szerelmi átverés folytatása, Armas kortárs romantikus regénye önállóan is megállja a helyét; Emily Henry és Tessa Bailey rajongóinak különösen ajánljuk." - Library Journal "Armas imádnivaló folytatása a Booktok-kedvenc Spanyol szerelmi átverés című regényhez még akkor is el fogja bűvölni az olvasókat, ha nem ismerik az előzményeket... Armas mesterien mutatja be karakterei kibontakozó érzéseit, és hagyja, hogy a romantikus feszültség vezesse a cselekményt. Igazi csemege!" - Publishers Weekly "Habkönnyű, játékos élvezet! A Spanyol szerelmi átverés bomba jó folytatásában Armas a napbarnított, édes Lucas Martínt és az erős, mégis sebezhető Rosie Grahamet keveri egy sorsdöntő románcba, amitől szó szerint úgy vigyorogtam olvasás közben, hogy belesajdult a képem! Szikrázó a vonzerő, de ahogy az egymás iránti őszinte szeretetük és támogatásuk oldalról oldalra kibontakozik, attól elaléltam. Armas stílusa olyan gördülékeny, mint egy lebilincselő beszélgetés, azonnal magával ragadja az olvasót, és a két szereplő szó szerint életre kel a papíron. Fantasztikus szórakozás az első szótól az utolsó pontig!" - Christina Lauren, Nem mézes hetek, New York Times bestsellerszerző "Vitán felül Elena Armas az ínycsiklandozó, fülledt, lassan kiforró romkomok királynője - minden, amit ír, olyan elbűvölő, hogy ujjongok örömömben. Az amerikai szobatárskísérlet életem legjobban eltöltött órái közé tartozik, és alig várom, hogy kiderüljön, mit tartogat Elena legközelebbre!" - Ali Hazelwood, A szerelem képlete, New York Times bestsellerszerző "Vajon mi történik, ha egy romantikus regényíró a saját fordulatainak csapdájába esik? Szórakoztató, friss és pokol
Na stiahnutie
7,16 €

Titkaink


Miért olyan jelentőségteljes az a pillanat, amikor a kisgyermek ráébred: neki is lehet titka? Mihez kezdjen a szülő, ha rájön, hogy a gyermeke elhallgat előle valamit? Van-e helye a titoknak a házasságban? Létezhet-e bizalmas kapcsolat orvos és betege között? Mi értelme feltárulkozni az előtt az Isten előtt, aki minden titkunkat ismeri?Paul Tournier, a neves svájci pszichiáter Titkaink című kötetében különös éleslátással, gyakorlati példákon keresztül válaszolja meg a sokakat foglalkoztató kérdéseket, miközben végigvezeti az olvasót az érett személyiséggé válás szakaszain.
Na stiahnutie
3,94 €

Héber szótár


Ez a szógyűjtemény több mint 3000 héber szót és kifejezést tartalmaz, amelyek téma szerint kerültek csoportosításra, hogy könnyebben kiválaszthassa, mit tanuljon először. Ráadásul a könyv második fele két tárgymutatót tartalmaz, amelyek alapszótárként használhatók a szavak keresésére a két nyelv bármelyikén. A 3 rész együtt kiváló forrást jelent a tanulók számára nyelvtudásuk szintjétől függetlenül. Hogyan használjuk ezt az héber szótárat?Nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Javasoljuk, hogy először tanulmányozza a könyv első részében található igéket, mellékneveket és kifejezéseket! Ez nagyszerű alapot ad a további tanuláshoz, és már elegendő héber szókincset biztosít az alapvető kommunikációhoz. A könyv második felében található szótárak bármikor használhatók, amikor például az utcán hallott szavakat kell megkeresni, vagy amikor bizonyos héber szavak fordítását szeretné megismerni, vagy csak azért, hogy megtanuljon néhány új szót ábécésorrendben. Néhány záró gondolat:A szószedetek évszázadok óta léteznek, és mint oly sok minden, ami már egy ideje elérhető, nem túl divatosak és egy kicsit unalmasak is, de általában nagyon jól működnek. Az alapvető héber szótárrészekkel együtt ez az héber szótár nagyszerű forrás a tanulási folyamat során, és különösen hasznos akkor, amikor nincs internetkapcsolatunk a szavak és kifejezések megkereséséhez.
Na stiahnutie
6,45 €

Electric Idol - Tiltott szerelem


Ő a legvonzóbb férfi Olümposzban... és ha nem vigyázok, miatta fogok meghalni.Az ultramodern Olümposz városában mindig mindennek meg kell fizetni az árát. Psziché Dimitriou tudta, hogy előbb-utóbb szembe kell néznie Aphrodité féltékeny dühével, de sosem gondolta volna, hogy a szó szoros értelmében a szíve forog kockán... vagy hogy éppenséggel Aphrodité vonzó megjelenésű fia lesz az, akinek a gyilkos csapást kell mérnie rá.Erósznak nem okoz gondot kioltani mások életét. Úgy nevelkedett fel, hogy ő legyen a kés, amellyel anyja bosszút áll ellenségein. Aphrodité arra nevelte fiát, hogy törődjön bele: ő inkább egy szörnyeteg, semmint ember. Ám amikor eljön az ideje, hogy kiiktassa anyja legújabb kiszemelt célpontját... képtelen megtenni ezt. Összezavarodva attól, ahogyan Psziché váratlanul kedveskedik neki, ösztönösen azt teszi, ami elsőre eszébe jut: garantálja a lány biztonságát, sőt testben és lélekben is magához köti.Psziché nem számított arra, hogy egyszer csak az elegáns, csillogó város legveszélyesebb gyilkosának felesége lesz, de volt valami Erószban, ami olyan tüzet ébresztett benne, amelyhez foghatót még sohasem tapasztalt. Ahogy elmosódnak a határok és megváltoznak a hűségviszonyok, Pszichének rá kell jönnie, hogy Erósz mégis csak megszerezheti a szívét... és nem lehet biztos abban, hogy túléli ezt a veszteséget.Psziché és Erósz perzselően forró története, amelyben ugyanolyan fontos szerep jut a bűnöknek, mint az ártatlanságnak.
Na stiahnutie
11,26 €

A virágokat ne felejtsd


A Ha a macskák eltűnnének a világból szerzőjének új regénye Szilveszter estéjén Izumi látogatóba megy édesanyjához, Yurikóhoz, de nem találja otthon. Végül a közeli parkban bukkan rá, egy hintán ül, láthatólag nem találja a helyét. Ez az első jel, hogy valami nincs rendben. Pár hónap múlva Izumi szembesül a diagnózissal – édesanyjának Alzheimer-kórja van. Ahogy Yuriko emlékezete egyre gyengébb, Izumi felidézi saját gyerekkorát. Gondját viseli édesanyjának – miközben hamarosan neki is megszületik első gyereke –, és próbálja megérteni, hogyan fordulhatott elő, hogy évekig nem látogatta meg Yurikót. Azon töpreng, pontosan miben áll kettejük kapcsolata, mi az, amire jelenleg is alapozhatnak. Igazán emberi, igazán japán, egyszerre könnyed és melankolikus történet, amely felteszi a kérdést: sikerülhet-e szeretni valakit úgy, hogy egyidejűleg tiszteletben tartjuk a titkait? Genki Kawamura filmes és regényíró, 1979-ben született Yokohamában. Első regénye, a Ha a macskák eltűnnének a világból 2019-ben jelent meg magyarul Vihar Judit fordításában. Tizennyolc nyelvre fordították le, világszerte több mint kétmillió példányban kelt el.
Na stiahnutie
7,16 €