! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Povstanie – August, čas príprav


Táto kniha nie je ďalším historickým elaborátom na danú tému. Je to unikátna kronika osobných príbehov v rámci dramatických historických udalostí, ktoré v súčte vydávajú na epos o tom, ako sa v pôrodných bolestiach II. svetovej vojny a vlastnej krvi rodil moderný slovenský národ. Osobné príbehy sú tu zaznamenané a prerozprávané z autentických zdrojov citovaných z 25 kníh a 55 článkov. Kniha mapuje Povstanie po dňoch a na každý je tu jeden výnimočný príbeh, či ľudský osud. To všetko rámcované známymi historickými udalosťami k danému dňu. Prelína sa tu tak unikátnym spôsobom obecná história s osobnými dejinami. V tomto diely sa čitateľ dozvie kto a čo viedlo k Slovenskému národnému povstaniu až po jeho prvé dni plné chaosu, nedorozumení, ale aj enormného nadšenia a nádejí. Elektronická verzia knihy je oproti printovej aktualizovaná a rozšírená...
Na stiahnutie
8,90 €

Na kolenách


Lietadlo plné ľudí. Každý jeden z nich v bezprostrednom ohrození života. A s nimi na palube je aj on. Andrej Bojar. Bývalý vymáhateľ podsvetia a majster thajského boxu. Vracia sa z dovolenky v zahraničí. Je však unavený, zranený a vôbec nemá chuť na plané reči so spolucestujúcim. Jediné, po čom túži, je oddýchnuť si. Čo keď mu ale práve tieto plané reči môžu zachrániť život? Rovnako ako všetkým ostatným v lietadle.
Na stiahnutie
9,80 €

Disney - Mickeyho kúzelné Vianoce


Tešte sa na Vianoce spolu s myšiakom Mickeym a jeho nezabudnuteľnými príbehmi. Prečítajte si, ako Mickey spolu s kamarátmi rozdávali vianočné darčeky, objavte, aké sviatočné zvyky majú malý myšiak a jeho kamaráti najradšej, a zistite, čo všetko zažil, keď sa s Minnie vypravili do čarovného sveta baletu Luskáčik. Užite si kúzelné Vianoce s obľúbenými animovanými hrdinami.
Na stiahnutie
8,40 €

Nad mraky


Kniha se zabývá obrazem každodenního života československých bombardovacích osádek (nejen) ve Velké Británii od založení 311. perutě až po konec války. Nezapomíná na bojové mise nad okupovanou Evropou ani nad moři a oceány, přesto její těžiště leží spíše v objevování toho, jak piloti, navigátoři a palubní střelci žili, co jedli, jak trávili volný čas a jak moc či jak málo jim přirostlo ostrovní království k srdci. Jejich hrdinství, pro ně většinou tak samozřejmé, se zde sráží se strachem a konečně se smrtí. Kniha by měla ukázat, že i ve válce existuje něco jako všední den a o hrdinství se nemusí vždy jen nahlas mluvit.
Na stiahnutie
15,19 €

dostupné aj ako:

Hakuna Matata


Keď sa pýtate Boha: „Bože, kde si, že je na svete toľko chudoby?“ Boh odpovedá: „A kde si Ty?“ (Vladimír Krčméry) Modeling ma bavil, no môj potenciál nebol využitý ani na 10 %. Práca pre cestovnú agentúru bola síce interaktívna, no volanie po niečom zmysluplnejšom väčšie. Ja a medicína? Nikto v rodine lekár nie je. Zvládnem to? 18-ročná, modliaca sa vo francúzskom mestečku Lourdes cítim nevysvetliteľne silné volanie. Ako lekár sa môžem dostať práve tam, kde viem zúročiť, rozvinúť a ponúknuť všetky svoje talenty. Na vytúžené miesto – pomáhať tam, kde iná pomoc nie je. Medicína bola ťažká. Záchranou mi bola obrovská mapa sveta na stene. Po jej krajinách som prstom chodievala a vravela si: „Vydrž! Keď raz budeš lekár, pôjdeš na všetky tieto miesta. Pôjdeš kdekoľvek Ťa bude treba!“ A tak sa začala moja dobrodružná cesta lekárky na rozvojových projektoch: Burundi, Južný Sudán, Albánsko, Keňa. Ja, na misii zažívajúca príbehy písané samotnou Afrikou. Vedela som, že sa s vami o tieto neskutočné zážitky musím raz podeliť. Sama im totižto dodnes nemôžem uveriť. Vraví sa, že ľudia v Afrike ťa naučia viac než ty ich. Musím to potvrdiť. Som šťastná, že prostredníctvom mojej knihy spolu objavíme tajomstvo „hakuna matata“ afrického života. Bude to jazda. Želám ti krásny čitateľský zážitok.
Na stiahnutie
12,95 €

dostupné aj ako:

Naši iní


Mnohí by chceli, aby sme uverili tvrdeniu, že Ukrajinci sú len malí Rusi. Táto krajina je však etnicky omnoho pestrejšia, ako by sa mohlo zdať. Teraz, keď sa naše oči upierajú na Ukrajinu, chceli a mali by sme ju lepšie spoznať. Táto kniha je na to výborná príležitosť. Arméni, Nemci, Mešketskí Turci, Židia, Rumuni, Švédi, ale aj Slováci, ktorí po druhej svetovej vojne uverili sľubom lepšieho života v Sovietskom zväze a odišli žiť do vyľudnených ukrajinských dediniek. Desiatky rôznych národností nazývajú Ukrajinu svojím domovom. Ukrajinská reportérka Olesia Jaremčuk navštívila mnohé kúty Ukrajiny od Donbasu či Bukoviny až po pokojné dedinky Besarábie a Zakarpatska, aby zdokumentovala, ako žijú rôzne národnostné menšiny a komunity v Ukrajine, čo si pamätajú zo svojej minulosti a ako si predstavujú budúcnosť. Kniha Naši iní je jedinečná zbierka úprimných a intímnych príbehov o ľuďoch, ktorí dodávajú ukrajinskej kultúre farbu a plnosť. Projekt Naši iní, ktorý pred knižnou publikáciou vychádzal časopisecky, v roku 2018 získal cenu ADAMI Media Prize, ocenenie pre novinárov z krajín Východného partnerstva EÚ. Výnimočná reportážna kniha Olesie Jaremčuk Naši iní už vyšla v anglickom i nemeckom preklade. Pod slovenským prekladom je podpísaná Veronika Goldiňáková.
Na stiahnutie
10,70 €

dostupné aj ako:

Čteme sami - genetická metoda - Pohádkový kalendář


Víte, jak se jmenují měsíce v roce a jak jdou za sebou? Dokážete je přiřadit k jaru, létu, podzimu a zimě? Pokud ne, díky našemu pohádkovému kalendáři se to snadno naučíte. Co měsíc, to jedna pohádka. Čemu se divil mladý srnec? Proč byla sněženka nedočkavá? Co se přihodilo, že byly jahůdky smutné? Dokázala vlaštovka Dita před odletem do teplých krajin spočítat, jestli žádná vlaštovka nechybí? Pusťte se do čtení a všechno se dozvíte! Pohádky doplněné krásnými ilustracemi jsou přizpůsobeny začínajícím čtenářům, kteří se učí číst genetickou metodou. Text knihy je vytištěn velkými písmeny a jednoduché věty usnadňují první samostatné pokusy o čtení.
Na stiahnutie
8,77 €

Etnika bez státu a regionální jazyky v Evropě


Kniha je koncipována jako soubor základních informací o aktuální situaci více než pěti desítek evropských etnik bez vlastního státního útvaru a užívajících regionální jazyky. Národy bez vlastního státu jsou mnohdy handikepovány, totéž se týká i mluvčích regionálních jazyků. Z politické praxe je ovšem zřejmé, že jen malá část z tisíců etnik světa může vlastní národní stát vytvořit. Pětapadesát představených případových studií si blíže všímá minoritních etnických populací a regionálních jazyků z rozličných koutů Evropy. Cílem publikace je umožnit pohlédnout na evropský kontinent z jiné perspektivy, než bývá obvyklé. Jako určitý pandán a komparační materiál jsou představeny také tři příklady z jiných kontinentů.
Na stiahnutie
12,69 €

dostupné aj ako:

Ohně. Láska a jiné katastrofy


Co všechno se může stát, když se probudí aktivní sopka? Poloostrovem Reykjanes cloumají zemětřesení a probouzejí k životu osm staletí dřímající sopky. Nikdo je nezná tak dobře jako vulkanoložka Anna Arnardóttir, která si musí poradit s vůbec nejtěžším úkolem své dosavadní kariéry. Mezitím však ztrácí kontrolu nad svým na pohled krásným a dokonalým životem. Podaří se jí odvrátit tragédie, k nimž se nepochybně schyluje? Román, který spojuje vědu a literaturu, nabízí zamyšlení nad morálními i praktickými otázkami, jak jako lidé přežít ve vztazích a jak čelit přírodním živlům. "Katastrofy, s nimiž se hlavní představitelka potýká v profesním životě, se prolínají s pohromami v jejím soukromí, což vede k výbuchu na obou místech. Anna se ze všech sil snaží bojovat proti lásce, ale její rozum nedokáže zápasit s již zažehnutým ohněm." - islandský deník Morgunbladid "Tempo románu je dokonale načasované, pro čtenáře zcela pohlcující, protože ve vyprávění není ani chvilka klidu. Opravdový knižní skvost." - prof. Gauti Kristmannsson "Básníci mohou o lásce plkat, jak chtějí, ale já ji znám, sledovala jsem ji při činu. Není ničím jiným než přírodní katastrofou." Vydání knihy podpořilo Centrum islandské literatury.
Na stiahnutie
13,63 €

Čtyři vichry


Texas, 1934. Velké planiny na hranici Spojených států amerických a Kanady sužuje tragické sucho. Miliony lidí jsou bez práce. Farmáři bojují o zachování své půdy i živobytí, plodiny však skomírají, voda vysychá a všechno halí oblaka dusivého prachu. Do životů místních lidí se s neodvratnou neúprosností prašné bouře přihnaly „Špinavé třicítky“, jedno z nejtemnějších období velké hospodářské krize. Doba je nejistá a nebezpečná, a tak je Elsa Martinelliová – stejně jako řada jejích sousedů – postavena před nelehkou volbu: zda dál bojovat o půdu, kterou miluje, nebo se vydat na západ, do Kalifornie, kde by mohla začít lepší život. Román Čtyři vichry představuje jedinečný portrét Ameriky a amerického snu v podání nezkrotné ženy, jejíž odvaha a sebeobětování se staly vzorem pro celou jednu generaci.
Na stiahnutie
17,06 €

Zakliaty kláštor


Šarkan sa vracia. Po trinástich rokoch v zámorí, kde bojoval vo vojne Severu proti Juhu a strážil zákon v západnom pohraničí, mieri Adam Šarkan naspäť na rodný Gemer. Jeho sestra Júlia ho prosí o pomoc s pátraním po svojom manželovi. Zeman Henrich Belohorský totiž záhadne zmizol počas hľadania bájneho pokladu červených mníchov niekde v horách za Jelšavou. Stopa vedie aj na faru v neďalekých Drienčanoch, kde sa k výprave pripoja miestny znalec povestí Pavol Dobšinský a jeho pastorkyňa Zuzana Kráľovičová. Cestou vysvitne, že Henrichovo zmiznutie by mohlo súvisieť s nedávnym prepadnutím zásielky peňazí pre správu coburgovského panstva. A čosi vie aj obávaný barón Horváth, ktorý vlastní dom zakázaných potešení a vraj paktuje s pochybnými živlami. Zakliaty kláštor je prvým románom z cyklu Šarkanove poklady. Dobrodružný príbeh s prvkami detektívky, westernu a gotického hororu sa dostáva do rúk čitateľov s ilustráciami úspešného výtvarníka Michala Ivana. „Tento román mi zrel v hlave vyše dvanásť rokov a viackrát menil zápletku i žánrové zaradenie. Spočiatku malo ísť o mysterióznu detektívku s Dobšinským v úlohe vyšetrovateľa a motívmi z jeho rozprávok, hlavne tých temnejších. Neskôr som sa začal pohrávať s myšlienkou na dobrodružný príbeh o indianajonesovskom hľadaní pokladu, ktorého hrdinom by bol navrátilec z Ameriky, akýsi gemerský pištoľník. Jedného dňa som sa rozhodol, že tieto dva námety spojím do jednej poriadne divokej zmesi... a tak vznikol Zakliaty kláštor.“ Juraj Červenák
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Jeme zdravo do 30 minút


"Ďalšia publikácia z edície Jeme zdravo – pri zostavovaní kuchárky, ktorú držíte v rukách, ste nás inšpirovali vy, naši čitatelia. Práve od našich fanúšikov vieme, že najväčšou prekážkou, keď sa snažíte jesť zdravo, je čas. Našimi najnovšími receptami vám však dokážeme, že sa môžu zdravo stravovať naozaj všetci, aj tí, ktorí nemajú času nazvyš. Jeme zdravo do 30 minút obsahuje 90 nápaditých receptov, ktoré hravo pripravíte do pol hodiny. Dozviete sa, aké jedlá môžete bez problémov zamraziť a ušetriť si tak čas, keď nebudete mať voľnú ani minútu. Dozviete sa, čo si pripraviť do škatuľky do roboty na obed – na pestré škatuľkové menu na celý týždeň vám bude stačiť len 15 ingrediencií. Aj keď vás varenie a jedlo baví, nemusíte v kuchyni stráviť každý deň dve hodiny. Naše recepty nie sú len rýchlou improvizáciou, keď nestíhate. Kuchárka Jeme zdravo do 30 minút vás inšpiruje k plnohodnotným originálnym jedlám, s ktorými si cestu zdravého životného štýlu naozaj užijete. ? 90 receptov rozdelených do 5 kategórií ? Jednoduché postupy, ktoré zvládnu aj začiatočníci ? Zdravé a chutné jedlá z bežne dostupných surovín ? Recepty, ktoré sú chutné aj na druhý deň ? Hlavné jedlá s minimom zašpineného riadu ? Bonusové tipy na mrazenie"
Na stiahnutie
13,99 €

dostupné aj ako:

Padreho klan


Od autora bestsellerov Vlastnou hlavou a Vlastnou hlavou 2 Kryli a zahladzovali prúsery spriaznených podnikateľov a oligarchov, ktorí mali už dávno sedieť v base. Milióny z pokútnych kšeftov prali cez čínsku práčku, aby si ich potom delili na rušnom bulvári ako bossovia talianskej mafie, keď vyplácali svojich vojakov za predaj heroínu alebo koksu. Chránili aj nominantov najsilnejšej vládnej strany, ktorí preberali úplatky v krabiciach od šampanského. Sledovali opozičných politikov, prezidenta republiky aj novinárov, aby ich mohli škandalizovať a kompromitovať. Jeden z nich bol neskôr zlikvidovaný rukou chladnokrvného vraha. Mysleli si, že sú bohovia, na ktorých si nikto netrúfne. Vytvorili si vlastný štát v štáte: s vlastnými, značne pokrivenými pravidlami. Na prvom aj poslednom mieste boli peniaze. Keď sa im niekto postavil na odpor, poštvali naňho výpalníkov z Národnej kriminálnej agentúry. Padreho klan nekupčil s narkotikami, jeho hlavnou devízou bol vplyv a obchodným artiklom beztrestnosť. Konal na objednávku najvyšších politických kruhov, hlavne predsedu vlády a ministra vnútra. Organizovaný zločin sedel na vrchole pyramídy, kde bol štát mafiou. Po volebnom víťazstve obyčajného človeka sa však začal megastroj korupcie zadrhávať. Jeden z členov klanu spustil svojim svedectvom lavínu, ktorá so sebou strhávala všetko, čo jej stálo v ceste. Úplatných politikov, funkcionárov polície, prokuratúry aj prominentných sudcov. Trvalo šesť rokov, kým sa dostal šokujúci príbeh slovenskej policajnej mafie do vyšetrovacích spisov. A teraz sa o ňom dozviete z tejto knihy, ktorá mapuje jedno z najtemnejších období novodobej slovenskej histórie. Autor čerpal aj z osobných svedectiev kajúcnikov a hlavných aktérov zvnútra systému. Zároveň strávil dlhé hodiny v rozhovoroch s vyšetrovateľmi, prokurátormi a sudcami, ktorí riešia najzavážnejšie kauzy prepojenia organizovaného zločinu s politikou, justíciou a bezpečnostnými zložkami. Vitajte vo svete špinavých peňazí, intríg a nekontrolovateľnej moci.
Na stiahnutie
11,90 €

Nedokončený rukopis


Mladý muž skončil po automobilové honičce s celníky na dně hluboké rokle. V kufru vozu, který řídil, bylo nalezeno torzo ženského těla bez očí. Brzy však vyjde najevo, že mladík auto pouze ukradl na nedaleké čerpací stanici, nebyl tedy jeho majitelem, natož viníkem brutální vraždy... Léane Morgan a Enaël Miraure jsou jedna a tatáž osoba. Učitelka a královna knižních thrillerů si vždy pečlivě střežila své soukromí. Nikdo z jejích čtenářů neví o tragédii, která ji postihla, o záhadně zmizelé dceři a manželovi, který ztratil paměť. Je sama. Ve větru, písku a mlze vyvstane otázka: Má tento život proměnit v nedokončený rukopis a začít někde jinde nějaký jiný? Paralelní román již vydaného thrilleru Černá smrt nabízí odpověď, ze které mrazí…
Na stiahnutie
17,11 €

Krásni malí blázni


Veľký Gatsby je späť! V horúci letný deň v auguste 1922 zastrelia Jaya Gatsbyho v bazéne na jeho pozemku vo West Egg. Nález diamantovej sponky na mieste činu vrhne podozrenie na tri ženy. Každá z nich môže držať v ruke kľúč k príčine smrti záhadného milionára. Daisy Buchananová sa mala vydať za Gatsbyho, ale rodinná tragédia ju vrhla do náručia závratne bohatého Toma Buchanana. Daisina najlepšia priateľka Jordan Bakerová si starostlivo stráži tajomstvo, ktoré by ohrozilo jej golfovú kariéru a vzťahy s najbližšími. Sufražetka Catherine McCoyová bojuje za práva žien, no najmä chce pomôcť svojej sestre Myrtle, ktorá uviazla v pasci nešťastného manželstva. Životy trojice žien rokmi pomaly, ale isto smerujú k osudnému priesečníku leta 1922, popritom ich čoraz väčšmi priťahuje Gatsbyho romantická posadnutosť s ničivými následkami pre všetkých. Jillian Cantorová sa vracia do jagavého sveta džezového veku, ako ho poznáme z Fitzgeraldovho Veľkého Gatsbyho, no snaží sa podať nadčasový príbeh predovšetkým z pohľadu jeho ženských hrdiniek. Román Krásni malí blázni rozpráva o moci a peniazoch, manželstve a priateľstve, o vášni, láske a skazonosnej túžbe, ktorá zostane navždy nenaplnená.
Na stiahnutie
17,95 €

Kráľ z ulice


Eszter Tóth pracuje na recepcii Airbnb hotela a aj keď svoju prácu nemá rada, stretáva zaujímavých ľudí z celého sveta. Záhadný klenotník Antony ju však zaujme až príliš... Ako recepčná nesmie mať vzťahy s hosťami, inak by prišla o prácu. A to si nesmie dovoliť, aby neskončila na ulici. Elegán v obleku si zas drží odstup a musí uchrániť svoje temné tajomstvo, aby sa z tej ulice dostal. Obaja bojujú so svojimi vlastnými démonmi a musia nájsť silu zmeniť svoj život. Ten im však skomplikuje láska a tenký ľad ich zakázanej príťažlivosti sa rýchlo roztápa... Osud v tej najnevhodnejšej chvíli znovu zamieša karty. Vytiahne Eso, Čierneho Petra, alebo Divokú kartu, ktorú nik nečakal? Vyhrá spriaznenosť duší alebo duchovia minulosti? Alebo veľké odhalenie spôsobí, že sa všetko skončí úplne inak? Vydajte sa spolu s autorkou na potulky nádhernou Budapešťou, ktorá ukrýva príbeh jednej stratenej koruny a jedného kráľa, dvoch zmätených sŕdc a piatich neuveriteľne prepletených osudov. Román Kráľ z ulice je treťou knihou z Edície Z(et), v rámci ktorej vyšli aj bestsellery Cudzinec z papiera a Detektív z minulosti.
Na stiahnutie
8,90 €

Nadácia a Zem


Nadačník Golan Trevize rozhodol v prospech Gaiaxie. Gaia je superorganizmus, planéta so zjednoteným vedomím, kde každá kvapka rosy, každý kamienok, každá bytosť môže hovoriť za všetkých – a cítiť za všetkých. Je to však správna voľba pre osud ľudstva? Trevize verí, že odpoveď nájde na legendárnej Zemi, kam siahajú korene ľudstva. V jej existenciu však nikto neverí. Nik si nie je istý, kde sa planéta prvých osadníkov galaxie nachádza.
Na stiahnutie
16,80 €

Milenec


Rikke a Jorgen bývajú v rovnakom bytovom dome a mali spolu pomer. Jedného dňa však Jorgena niekto brutálne zavraždí. Polícia vypočúva Rikke spolu s manželom a Rikke počas výsluchu románik zatají. Ako by tým ľuďom vysvetlila svoje zložité pocity, no najmä to, že sa jej vlastne po Jorgenovej smrti uľavilo? Čo by jej policajti povedali, keby vedeli, že ráno vošla do Jorgenovho bytu, ktorý si otvorila náhradným kľúčom? Vie, že pred políciou nesmie nič zatajovať, keby ju pristihli pri klamstve, určite by ju podozrievali aj z vraždy. Nechce však riskovať manželstvo, a tak sa rozhodne sama zistiť, prečo jej milenca zabili. Samozrejme, ak ju vrah nenájde prvý.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Strašidelná knihovna - Duchové v kině


Kaz není obyčejný kluk, je to duch. Klárka zas není obyčejná holka – na rozdíl od ostatních lidí totiž dokáže vidět duchy. Jejich detektivní kancelář je proto jako stvořená pro řešení zapeklitých záhad! Hledání Kazova dávno ztraceného strýčka je tentokrát zavede do pekárny, a dokonce i do kina. Během pátrání potkají dalšího dušího detektiva, který se ale s duchy příliš nepáře. Podaří se Klárce a Kazovi rozplést komplikovanou záhadu i tentokrát?
Na stiahnutie
7,30 €