! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Netvor v údoliach


BRADATÍ BOJOVNÍCI, CHUTNÉ OVOCIE A SMRTIACE TAJOMSTVO HREJIVÉHO VŔŠKA Stratené klenoty Anniery Janner, Tink a Leeli Igibyovci sa skrývajú pred Gnagom Bezmenným v Zelených údoliach – na jednom z mála miest vo svete Aerwiar, ktoré neovládajú Tesáci z Dangu. Majú však veľký problém. Jannerovmu mladšiemu bratovi a dedičovi annierskeho trónu totiž narástol chvost. A sivá srsť. Nehovoriac o dvoch špicatých ušiach a dlhých hrozivých tesákoch. Podozrievaví obyvatelia Zelených údolí v ňom okamžite vidia netvora. Janner však pozná skutočnú pravdu. Jeho brat vôbec nie je taký desivý, ako sa zdá. Je úplne neškodný. Alebo žeby nie? Román Netvor v Údoliach je plný postáv, ktorým nechýba láskavé srdce, dôvtip ani odvaha. Obľúbia si ho deti v každom veku, rodiny si ho môžu čítať nahlas a čitateľské krúžky o ňom budú nepochybne rady diskutovať, keďže v sebe skrýva mnoho vrstiev významu. Knihu ozvláštňujú nové ilustrácie Joa Sutphina, mapa fantastického sveta, originálne prílohy a nápadité kresby podľa vzoru pôvodných knižiek o Čarodejníkovi z krajiny Oz od Franka L. Bauma.
Na stiahnutie
13,99 €

dostupné aj ako:

Škandál na Johnovej farme


Príbeh plný romantiky, erotiky, ale aj dramatických situácií sa odohráva v roku 1960. V Amerike zúri rasizmus a hnutie Ku-Klux-Klan dohliada na to, aby Afroameričania nemali rovnaké práva ako bieli obyvatelia. Vdovec Matt, beloch žijúci v Oklahome, prišiel o všetko a je nútený so svojou deväťročnou dcérou Rosou odísť hľadať šťastie inam. Na farme v Texase ho prichýli dávny priateľ John, ktorý má o niečo staršieho syna Randyho. Jedného dňa sa na farme sčista-jasna objaví jedenásťročný Afroameričan Uba. John zistí, že je sirota, prichýli ho a ponúkne mu prácu. Rosa, Randy a Uba si postupne k sebe nachádzajú cestu, skamarátia sa a prežívajú šťastné detstvo. Akonáhle však začnú dospievať, zistia, že medzi sebou cítia niečo silnejšie. Čo sa stane, keď v krutých časoch rozkvitne polyamoria, vzťah medzi tromi ľuďmi, v ktorom nejde len o sex, ale aj lásku a skutočné porozumenie? Ako sa milenci dokážu vyrovnať s rasovými rozdielmi? Budú za svoju lásku potrestaní smrťou? Nechajte sa uniesť napínavým dejom s nečakanými zvratmi.
Na stiahnutie
8,50 €

Jelení zámok


„Každý Barevanson dokáže v iných vyvolať strach.“ Kristián o tom vie svoje. Aristokrati Barevansonovci sa mu bridia. Má v zuboch ich nadutosť, ich snahu ponižovať personál. No nepomôže si. Prácu potrebuje, hoc aj podradnú a mierne znepokojujúcu. Na starosť má totiž najpodivnejšieho jeleňa, akého kedy zočil. Svojím spôsobom ho však bohatá rodina, ktorá akoby zaspala dobu, zároveň aj fascinuje. Predovšetkým Mirabela – rozmaznávaná dcéra. Po chodbách sa potuluje ako duch. Má starú dušu, chvíľu je vzdorná a pyšná, inokedy plachá ako srnka. Pôsobí, akoby na ramenách niesla obrovské bremeno. Prečo sa správa, akoby bola väzňom vo vlastnom dome? A čo stojí za viac než podivným správaním jej bratov? Opustený chlapec plný hnevu, ktorý nemá nič a dievča, ktoré má zdanlivo všetko. Keď zistia, že si môžu navzájom poodhaliť svety, do ktorých nikdy nemali vstúpiť, ich spojenie je takmer výbušné. A Barevansonovci sa môžu pripraviť na veľké problémy...
Na stiahnutie
8,50 €

dostupné aj ako:

Krajčírka z Paríža


Pútavá a strhujúca cesta inšpiratívnym životom jednej ženy. Rosa Kusstatscherová vybudovala svetoznáme módne impérium vďaka schopnosti vytvoriť dokonalé oblečenie na každú príležitosť. Ale dnes večer, keď sa pripravuje na najdôležitejšie stretnutie svojho života, ju jej zvyčajná sebaistota opúšťa. Čo ju priviedlo k tomuto momentu? Zatiaľ čo sa snaží vybrať si vhodné šaty a správny odtieň rúžu, začína rozprávať svoj neuveriteľný príbeh. Príbeh chudobného vidieckeho dievčaťa z dediny vysoko v talianskych Alpách. O nacistickej okupácii a úteku pod rúškom noci. O nádeji a zlomenom srdci vo Švajčiarsku, o noblese a láske v Paríži. O ambíciách a žiali v Riu de Janeiro a o úspechu a sebapoznaní v New Yorku. O živote strávenom na úteku. Rosa však už viac utekať nebude.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Bojím sa milovať


Po úspešnom zrušení svadby svojej najlepšej kamarátky a po sklamaní v láske sa Mary vracia do zabehnutých koľají. Všetok svoj čas investuje do práce, ktorej sa venuje na sto percent a to vyžaduje aj od okolia, vďaka čomu si vyslúžila prívlastok ľadovej kráľovnej. Na žiadneho muža ani lásku už nechce ani pomyslieť. Všetko sa zmení, keď si k nej v parížskej kaviarni prisadne Mark, bývalý snúbenec jej najlepšej kamarátky. Áno, ten zo zrušenej svadby... Z uštipačného pána dokonalého, ktorý si ju od školy doberal, sa zrazu stane šarmantný muž, do ktorého sa nie je problém zamilovať. Dovolí jej to ale minulosť, ktorú prežila po boku tyrana? Dokáže sa cez ňu preniesť a viesť šťastný život? A zvládne oponovať Markovej rodine, ktorá ju odmieta, alebo sa radšej vzdá lásky? Zostávajú jej na tento boj sily? Voľné pokračovanie románu Zamiluj sa do mňa.
Na stiahnutie
8,50 €

dostupné aj ako:

Hydra


V jednu chladnú novembrovú noc v roku 2014, v malom meste na severozápade Anglicka, dvadsaťjedenročná Arla Macleodová kladivom ubila na smrť svoju matku, otca a mladšiu sestru. Teraz je uväznená v psychiatrickom ústave, odkiaľ poskytne exkluzívny rozhovor Scottovi Kingovi, investigatívnemu žurnalistovi, ktorého podcast Šesť príbehov sa stal internetovou senzá-ciou. Kinga úplne pohltí komplikovaný prípad, v rozhovoroch s piatimi svedkami a s Arlou sa snaží zistiť, či zníženie jej zodpovednosti za zločin bolo
Na stiahnutie
11,90 €

Za hranici nemožného


Čtrnáct osmitisícovek za šest měsíců a šest dní Neuvěřitelná cesta za rekordním zdoláním koruny Himálaje Za hranici nemožného je autobiografický příběh dnes už legendárního nepálského horolezce Nirmala Purji (známého jako Nimsdai) a nabízí podrobný popis jeho životní cesty od dětství do okamžiku před jeho posledním velkolepým úspěchem, historicky prvním zimním výstupem na K2. Nirmal vypráví o svém mládí a vojenské službě, nejdřív v brigádě Gurkhů, později v elitní speciální jednotce britského námořnictva, a především o své lásce k horám a zálibě v mimořádných výzvách. Představuje se jako člověk neobyčejných fyzických předpokladů, jako odvážný dobrodruh a současně jako vizionářský autor projektu 14/7, v jehož rámci se mu podařilo během necelých sedmi měsíců zdolat všech čtrnáct velehor s výškou nad osm tisíc metrů. Nirmal čtenáře postupně provádí všemi třemi fázemi projektu a kromě podrobného popisu jednotlivých výstupů nabízí rovněž pohled do jeho zákulisí, na složité období příprav, na svůj rodinný život a na své přátele z řad himálajských Šerpů. Znáte z dokumentu Netflixu 14 vrcholů: Nic není nemožné.
Na stiahnutie
11,75 €

dostupné aj ako:

Gdovín?!


Gen je něco, co je člověku hned v počátku vraženo a musí to přijmout, ať chce, nebo nechce. Je to prostě „dar“ prarodičů a zploditelů a je celý život na člověku, jak se s tím popasuje. Člověk prožije život ve třech rovinách. Vleže. Vestoje. A vsedě. Rovina vsedě je ta nejhorší. V týhle rovině máme pocit uvolnění a totálně si bortíme tělo. Většinou tady končíme v nějakým pololehosedu a to je opravdu zlý.
Na stiahnutie
13,68 €

Třináct osudných dnů


Karibská krize. Třináct dnů od 16. do 28. října 1962. Lidstvo se ocitlo pod bezprostřední hrozbou jaderné zkázy. Dramatické události, od nichž uplynulo šedesát let, zůstávají vážným varováním do současnosti. Autor v nové publikaci podává čtivou formou riskantní, proměnlivý a nejistý ráz krizové situace s jejími zvraty, záměrnými i náhodnými kolizemi a hrozbami z pozice síly. Kniha je výsledkem letitého bádání, jehož vydání se autor bohužel už nedožil.
Na stiahnutie
17,49 €

dostupné aj ako:

Ježko Pichliačik a tajomstvá čarovného lesa


Milé deti. Ježka Pichliačika už mnohé poznáte. Malého ježka, ktorý sa lesom rád prechádza a všade nových kamarátov nachádza. Dobro zo seba rozdáva a taktiež ho dostáva. Veď tam, kde si dobro rozdávajú, sa všetci dobre majú. A takto je to v tajomnom čarovnom lese. Dobré zvieratká sa radi majú, vždy si pekne pomáhajú. Vládne im tu múdry kráľ. Spravodlivý panovník, ktorým je dobrý ujo poľovník. Celý rok sa ujo poľovník stará o zvieratká. Či svieti Slniečko, prší, alebo padá sneh. Aby zvieratká mali dostatok krmiva a nič nechýbalo. Ježko Pichliačik so svojimi kamarátmi ujovi poľovníkovi rád pomáha. Ale i svojej mamičke malý ježko rád pomáha. Pretože ju má veľmi rád.
Na stiahnutie
6,95 €

dostupné aj ako:

Malcolmův seznam


Ctihodný Jeremy Malcolm hledá manželku, ale ne jenom tak ledajakou. Spokojí se pouze s perfektní ženou, která splní všech deset bodů z jeho seznamu. Po letech marného hledání se však pomalu smiřuje s rolí starého mládence. Ovšem jen do chvíle, než spatří Selinu Daltonovou. Vikářova dcera s limitovanými finančními prostředky je ve vyšší společnosti nováčkem a do Londýna přijíždí na pozvání své přítelkyně Julie. Nadšení z pobytu ve městě však brzy opadá, protože zjišťuje, že se stala součástí Juliina plánu na pomstu Malcolmovi. Selina se ocitá ve složité situaci, kterou jenom komplikuje přítomnost neodolatelného pana Malcolma a otázka, která Selině nedá spát. Je Malcolm skutečně tak arogantní, jak jí ho Julie popsala?
Na stiahnutie
13,68 €

Ako sa dopracovať k dokonalým rodičom


„Čo robiť, keď sa vám rodičia rozhodnú zmariť najväčšiu príležitosť vášho života?“ Zdriemol som si na hodine a následné rodičovské združenie bolo katastrofou! Rodičia mi zakázali účinkovať v super vlogu. Mám sa vraj sústrediť na školu. S tým sa v žiadnom prípade nehodlám zmieriť a vraciam úder. S pomocou kamošky Maddy skúšame všetko – štrnásť univerzálnych slov, pyžamový protest, kurz pre rodičov hovoriacich len áno. Podarí sa nám nakoniec presvedčiť rodičov, že ma čaká hviezdna kariéra zabávača?
Na stiahnutie
7,00 €

Šteniatka z Huňatej akadémie 1 - Stopa a klobáskový lupič


Šteniatko Stopa sa chce stať policajným psom. Spolu s ostatnými kamarátmi chodí do Huňatej akadémie, kde sa učia všetko potrebné. Teraz sa šteniatka snažia získať Odznak pomoci, aby mohli pomáhať ľuďom. Stopa na skúšky mešká a pri strážení skladu jej niekto spod nosa ukradne dobroty určené všetkým psom. Vyrieši Stopa záhadu zmiznutých maškŕt a očistí svoje meno?
Na stiahnutie
6,30 €

Manažérsky zázrak – JZD Agrokombinát Slušovice


JZD Agrokombinát Slušovice malo v 60. rokoch obrat milión korún, na konci 80. rokov to bolo 7 miliárd. Podstatou úspechu bol geniálny vizionár a manažér František Čuba, ktorý bol komunistickému režimu nepohodlný kvôli svojim „západným metódam riadenia“. Družstvo sa správalo trhovo, nové trhy aktívne vyhľadávalo a agresívne na ne vstupovalo. Kládlo dôraz na marketing, reklamu a imidž. V Slušoviciach sa organizovali športové a kultúrne podujatia, na ktoré sa schádzali ľudia z celého okolia. Podnikové predajne určené len pre vlastných družstevníkov ponúkali často väčší sortiment tovaru než TUZEX. Vysoko postavení návštevníci z celého sveta si tu podávali kľučku, rovnako tak kontroly ŠtB…
Na stiahnutie
6,50 €

Gallant


Šestnáctiletá Olivia Priorová postrádá tři věci: matku, otce a hlas. Jedinými společníky jsou jí přízraky, které vídá kolem sebe, a matčin deník zachycující matčinu rozbouřenou duši. Pak ale dostane dopis od strýce, kterého nikdy nepoznala, s pozváním na jeho panství - Gallant. Když však Olivia dorazí, zjišťuje, že strýc je mrtvý a dům prázdný, až na jejího bratrance Matthewa a pár sloužících. Gallant je dům tajemství. Dům osaměle střežící místo, kde mají přízraky velkou moc. Olivia hledá odpovědi na otázky ohledně své rodiny a své minulosti, a přitom objeví temný odraz všeho, co znala, prastarou říši, kde mají duchové pevné obrysy a kde na ni čeká temný pán domu.
Na stiahnutie
12,19 €

Čo na svetle nevidno


Zdôveril sa jej s temným tajomstvom a tým si ju pripútal. Prvá časť nadupanej fantasy série. Quinn je najpopulárnejší chalan v škole. Nenápadná Matilda je doňho roky buchnutá. Stačí jedna noc, aby sa ich životy obrátili naruby. Po nehode vidí Quinn veci, ktoré nepatria do tohto sveta. Komu sa zdôveriť, keď si všetci myslia, že mu preplo? Zrazu sa objaví Matilda, na ktorej mu záleží tak málo, že jej povie o rozprávajúcich sochách a vyškerených lebkách, ktoré ho prenasledujú. Ďalšie udalosti ich katapultujú do dobrodružstva plného nebezpečenstiev. A nikto nečakal, že by k nej mohol niečo cítiť.
Na stiahnutie
11,90 €

Erik I. Odvážny


Deväťročný Erik sa bojí všetkého – veveričiek, školy, lekcií klavíra, tréningov, dokonca aj vlastného strachu. Vyrastá však v rodine hrdej na svojich predkov – Vikingov. Erik sa medzi nimi snaží príliš nevyčnievať a chce žiť podľa vlastného hesla – vyhni sa všetkému. Snaha o pokojný život zmizne v okamihu, keď sa jeho sestra Brunhilda rozhodne, že mu pomôže zbaviť sa všetkých jeho strachov. Dopadne jej odhodlanie katastrofou? Alebo sa Erikovi podarí postaviť sa veciam, ktoré ho desia, a zvíťaziť?
Na stiahnutie
8,40 €

Volodymyr Zelenskyj


V populárnom seriáli stvárnil úlohu učiteľa dejepisu, ktorý sa bizarnou zhodou okolností stal prezidentom Ukrajiny. V reálnom živote sa ním skutočne stal – a keď prišla ruská invázia, dokázal zjednotiť vlastný národ aj desiatky ďalších štátov. Príbeh Volodymyra Zelenského pôsobí ako filmový scenár, ale je skutočný. Dokumentárna kniha ukrajinského novinára predstavuje Zelenského život a politický vzostup z mnohých uhlov, vždy však objektívne a bez prehnaných emócií.
Na stiahnutie
11,60 €

Svět v bouři


Po mnoha letech nevědomosti a strádání se dal svět konečně do pohybu. Lidé schází na zem, mezi ty, které kdysi opustili, a stvůry z cizí planety. Aby se Země znovu stala bezpečným domovem, je třeba odhalit všechna tajemství zrůd i lidstva, které ta svá v době chaosu pečlivě ukrylo. Plán na záchranu světa existuje, cesta však nebude snadná a ti, kdo se po ní vydají, budou za každý krok platit krví. Třetí díl postapokalyptické série Města Kristýny Sněgoňové odhalí další střípky světa, který učaroval tisícům čtenářů.
Na stiahnutie
14,69 €

dostupné aj ako: