! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Beletria - ostatné strana 495 z 500

Kisded játékok


Oliver Dobbs drámaíró, s olyasvalami érdekli igazán "ami a fejekben bonyolódik". Kétéves kisfiát, akit eddig még nem is látott - szinte elrabolja az anyai nagyszülőktől. Egy volt barátnőjéhez, Victoriához állít be vele, s egy pillanat alatt ráveszi, hogy utazzanak el hármasban Skóciába, egy ottani íróhoz. Victoria nem is sejti, hogy leendő vendéglátójuk annak a nemrég megismert fiatalembernek a nagybátyja, aki váratlanul éppen annak a birtoknak vált örökösévé, ahova tartanak. Hogyan alakul négyüknek a kapcsolata - erről szól Pilcher kellemes, olvasmányos regénye.
Vypredané
2,84 € 2,99 €

Egy polgár vallomásai


Az író talán legjelentősebb alkotása ez a mű, amely egyúttal a két világháború közötti magyar irodalomnak is egyik remekműve. Rákóczi Confessiójához hasonló szenvedélyes önfeltárás jellemzi Márai írását, a legőszintébben, szinte pőrére vetkezetten írja meg gyermek- és ifjúéveit, testi- és lelki fejlődését, férfivá érését. De mindezeknek a történéseknek nála a család ad keretet, a családnak pedig az osztály, a polgárság, mert annak életformája, kultúrája szolgáltatja a mintát az egész családnak. A kötelezettségről vall ez a remekmű, hitvallásos módon: hűnek maradni egy városhoz: Kassához, egy osztályhoz: a polgársághoz, egy életformához: az európai kultúrához - még akkor is, amikor a város már "elveszett", az osztály széthullott, és az európai kultúrán is sebet ejtettek erőszakos hatalmak. A gyermekévek tájairól, a Felvidék magas fenyveseitől Budapestre, Berlinbe, Párizsba, Londonba és Velencébe kalauzolja el az olvasót, a személyes lét mezsgyéjét pedig a születés mérföldkövétől apja haláláig jelöli ki.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

A halott üzlettárs


Patrick Lanigan, a sikeres ügyvéd férfikora delén úgy dönt, hogy kilép eddigi életéből. Elege van rossz házasságából, tehetségtelen kollégáiból, a munkáját kísérő hazugságokból. Az álom gyönyörű! Elköltözni a világ másik felére, ahol senki nem ismeri, s gazdagságban élvezni hátralévő életét azzal a nővel, akit szeret. Ám Patrick nem romantikus álmodozó, hanem racionális gondolkodású, csavaros eszű férfiú. A legapróbb részletekig kidolgoz egy ördögi tervet... Sikerül-e megvalósítani álmait? Elhiszi-e a világ azt a színjátékot, amelyet kitervel, és amelyben a főszereplő ő maga, a tét pedig az élete? Megtudhatjuk a szerző feszültséggel teli, fordulatos regényéből, amelyet garantáltan végigizgulhat az olvasó.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

Csodatévő


John Grisham az igazságügyi thriller nagymestereként az egész világon rendkívül népszerű, valamennyi regénye a bestsellerlisták vezetője. A Cég az író egyik legsikeresebb regénye. Leghíresebb művei: A Pelikán ügyirat, Az ügyfél, Az ítélet eladó, Az utolsó esküdt, a Keserű pirula, A manipulátor. Mostani könyvében egy sivár gyermekkorral, eseménytelen diákévekkel, filléres gondokkal, szerelmi csalódásokkal, lehangoló állással "megáldott" ügyvédnek egy halálosan beteg, leukémiás fiú elmaradt kártérítését kell visszaperelnie egy nagyhírű biztosítótársaságtól. Apró sikerek övezik küzdelmét, és lassan eléri, hogy a szakma és a külvilág is igazi ügyvédnek tekinti, ám a csodára még várni kell...
Vypredané
14,58 € 15,35 €

A Pelikán ügyirat


A tehetséges és szemrevaló New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatában egy olajmágnást kever gyanúba. A dosszié kikerül az egyetemről, útra kél és pusztítani kezd. Meggyilkolnak két bírót, akiket látszatra csak egy régi környezetvédelmi ügy, a pelikánvédelem köt össze. A nyomozásba bekapcsolódik a CIA és az FBI, megjelenik a színenegy híres terrorista, és hamarosan a kis környezetvédelmi ügy mögül politikai botrányok, korrupció és nem utolsósorban hullák bukkannak elő. Mindenki gyanús, senkiben nem lehet megbízni. Az ifjú ügyvédjelöltre és riporter barátjára vár, hogy felgöngyölítse a páratlanul veszélyes bűnügyet...
Vypredané
14,58 € 15,35 €

Birkakergető nagy kaland


Ez a különleges, misztikus-mitologikus irodalmi thriller keltette fel a világ figyelmét Murakami Haruki könyvei iránt, és alapozta meg írói tekintélyét a nemzetközi könyvszakmában. Története murakamisan egyszerűen kezdődik: egy alig harmincéves reklá mszövegíró férfi képeslapot kap eltűnt barátjától, és azt felhasználja az egyik biztosító társaság hirdetéséhez. Csupán akkor szerez tudomást arról, hogy a hegyi legelőt ábrázoló képen látható a nyájban egy mutáns birka csillaggal a hátán, amikor fel keresi egy furcsa, fekete ruhás férfi, és ultimátum elé állítja: vagy megtalálja az állatot, vagy meghal. A fiatalember unalmas élete egy csapásra megváltozik. Fölkerekedik barátja és a nem mindennapi birka felkutatására, és ezzel kezdetét veszi a bi rkakergető nagy kaland, amelynek során hősünk megismerkedik a juhtudományok professzorával, elvetődik Japán északi hegyvidékének legelhagyatottabb zugába, ahol nemcsak a mitikus birkával néz farkasszemet, hanem a hagyományok szorításában önmaga démon aival is.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

Aquinói Szent Tamás élete és műve


A szerző, Jean-Pierre Torrell (1927) Domonkos-rendi szerzetes, a Fribourg-i Egyetem (Svájc) teológiai karának nyugalmazott professzora, az Aquinói Szent Tamás műveinek kritikai összkiadását gondozó Commissio Leonina tagja. Ez az írása már első megjelenésekor (1993) klasszikussá vált, mint az Aquinói Szent Tamás életével és munkásságával foglalkozó tanulmányok és kutatások megkerülhetetlen referenciakötete. A Tamás életművéből vett számos idézet segítségével a szerző meggyőző áttekintést ad a nyugati intellektuális és spirituális hagyomány egyik klasszikusának eszméiről, egyben maradandó képet fest hősének egyéni vonásairól. Torrell könyvéből éppúgy megismerhetjük a nagybirtokos család sarjából lett kolduló rendi értelmiségi életének mindennapi kereteit, mint a műveinek keletkezésével foglalkozó filológiai kutatások legújabb eredményeit. A jelen fordítás a mű alapszövegén túl a második kiadás (2002) alkalmával frissített lábjegyzeteket, illetve a naprakésszé tett adattárat is tartalmazza. A mű magyar változata a francia nyelvű eredetit, valamint az angol, német, olasz, spanyol, portugál, lengyel és horvát nyelven megjelent fordításokat követi a sorban.
Vypredané
15,34 € 16,15 €

Alvajárók


A Sötétség délben című regényével világhírűvé vált magyar származású író szerteágazó munkásságában kitüntetett helyet foglal el immár klasszikussá vált tudománytörténeti-tudományfilozófiai műve, az Alvajárók, amelyben az univerzumról alkotott kép változását, a csillagászat és a fizika kialakulását vizsgálja a babiloniaktól Newtonig. Miközben átfogó történelmi, tudományos és filozófiai ismeretekkel megrajzolja az adott korszak kulturális képét, és bemutatja azokat a kiválasztott személyiségeket - Kopernikuszt, Tycho de Brahét, Keplert, Galileit-, akiknek a tudományos gondolat fejlődése köszönhető, a szerző korszerű tudományképet sugall. "A tudomány haladását általában egyenes vonalú, józanul töretlen fejlődési folyamatnak tekintjük - írja -, holott nagyon is szabálytalan, olykor a politikai gondolkodás evolúciójánál is cikcakkosabb csapást követ. Különösen a kozmológiai elméletek fejlődése nevezhető - túlzás nélkül - a kollektív megszállottság és kiegyensúlyozott skizofrénia történetének, s az útvonalát meghatározó egyes felfedezések és felismerések inkább tűnnek egy holdkóros, mint egy elektronikus agy produktumainak. Amikor Kopernikuszt vagy Galileit lesegítettem a talapzatról, ahová a tudományos mitográfia állította őket, nem az volt a célom, hogy lealacsonyítsam őket, csupán hogy teremtő gondolkodásukba bepillantsak. Nem bánom azonban azt sem, ha a kaland melléktermékeként szembekerülök a legendával, mely szerint a Tudomány józan és szikár, a Tudósok pedig higgadtabbak és szenvedélyektől mentesebbek másoknál (aminek folytán a világ dolgainak irányításában vezető szerepet kellene játszaniuk), és képesek maguknak és kortársaiknak megfelelően racionális megoldásokat nyújtani a más eredetű etikai ítéletek helyett. Szándékom volt, hogy e bonyolult tárgykört az átlagolvasó számára hozzáférhetővé tegyem, de remélem, hogy az egyetemi ifjúság is haszonnal forgatja majd könyvemet."
Vypredané
15,34 € 16,15 €

Dzsihád


Az Iszlám Szent Háború manapság nem messzi múlt, vallási belügy többé; fenyegetése a médián keresztül eléri még azt is, aki nem a saját bőrén kénytelen tapasztalni. Ki tudja, hol áll meg, kit hogyan talál meg? A világ egyik legszövevényesebb mozgalmáról temérdek könyv született, Gilles Kepel, a párizsi Institut d'études politiques professzora, a muzulmán világgal foglalkozó doktori program vezetője ebben a műben célratörő alapossággal foglalja össze az iszlamista harcok és mozgalmak történetét. Az iszlamizmus a második világháborút követően hihetetlenül rövid ido alatt hódított teret; ebben számos tényező játszott közre, például az analfabetizmus felszámolása is az arab világban. Az olajdollárok szerepe sem mellékes, ez a hatás osztotta ketté az arab-muzulmán tábort iszlám-fundamentalista, illetve nyugat-párti (de bizonyos szempontból nem kevésbé fundamentalista, radikális) államokra. A síiták és a szunniták európai fővel szinte felfoghatatlan tömegméretű vallási merényleteinek krónikája tovább bonyolítja a képet. Kepel szerint az iszlamizmus megtorpanásának tünete a világterrorizmus, s nem látja másképpen a 2001. szeptember 11-i New York-i események tükrében sem (melyeket megelőzött e könyv első kiadása): az iszlám fundamentalista államok kora lejárt, az iszlám idáig sosem látott konfliktusai közepette is kialakulóban van valamiféle iszlám-muzulmán demokrácia a modernizálódás, a békevágy jegyében. A napi események híreivel elárasztott olvasó tehát nem csak tájékozottságra tehet szert, lelkierőt is meríthet ebből a lebilincselően megírt könyvből.
Vypredané
15,34 € 16,15 €

A klasszikus mitológia 100 alakja


Ez az érdekfeszítő könyv, szórakoztatóan és érzékletesen sorakoztatja fel a görög-római mitológia 100 legfontosabb szereplőjét- az ősi istenektől kezdve az Olümposz istenein át Hadész árnyalakjaiig. Ezek a történetek, amelyek olyan egyetemes témákról szólnak, mint a szerelem, a féltékenység, a düh, az ambíció, a csalás és a szépség, ma éppoly időszerűek, mint egykor az ókorban. Az átlátható családfák tágabb környezetbe helyezik a szereplőket, és világosan bemutatják az istenek minden generációját. Minden szereplőhöz tartozik egy rövid életrajzi kivonat, egy családfa és legendás tetteinek összefoglalója. Fedezze fel, hogyan ábrázolták a történelem folyamán az isteneket és az istennőket a képzőművészetben és az irodalomban, merüljön bele a mitológia csodálatos világába.
Vypredané
9,47 € 9,97 €

Jizvy


Autobiografická novela vypráví příběh dívky, jež se po smrti své matky vrací do rodného domu, aby se pokusila stmelit dávno rozpadlé vztahy mezi ní, sourozenci a otcem. Je to cesta za poznáním dávných hříchů a nenávisti, okamžiků štěstí, které fatálně poznamenaly soužití rodičů. Příběh se odehrává v tzv. Sudetech na severu Čech a je zároveň zprávou o hloubce tragédie, jež tuto krajinu postihla vykořeněním původní společnosti a jež se zákonitě podepisuje na lidech, kteří zde žijí.
Vypredané
6,44 € 6,78 €

Hallgatag erdő


1984. augusztus 14-én, egy átlagos, ám szokatlanul forró nyári délután három gyerek –Jamie, Adam és Peter – játszik a Knocknaree nevű ír városka melletti erdőben. Tűz a nap, felhőtlen az ég, a gyerekek pedig ide menekülnek a meleg elől. Az erdő mélyén azonban valami szörnyű dolog történik: Jamie és Peter nyomtalanul eltűnik, egyedül Adamet találják meg, véres ruhában. Ő viszont semmire sem emlékszik a nap eseményeiből. Húsz évvel később Adam már a dublini rendőrség gyilkossági osztályának nyomozója. Nevét megváltoztatta, a múltjáról senki sem tud, ám a szörnyű nap nem hagyja nyugodni. Rejtélyes emlékképek, régen eltemetett titkok kerülnek a felszínre egyetlen hír hallatán: újabb gyilkosság történt Knockaree-ban. A nyomozás egyre sötétebb területekre vezet, és minden nyom ugyanoda tart: vissza az erdőbe… Tana French lebilincselően izgalmas első könyvével azonnal berobbant a nemzetközi irodalmi életbe.
Vypredané
10,23 € 10,77 €

Éjfélre kitisztul


A kivételes karácsonyi történet lenyűgözően izgalmas: őszinte, helyenként hátborzongató és groteszk alkotás. Háborúellenes mű, de hál' Istennek nem didaktikus irányregény, hanem a próza álcahálója mögött feszülő, nagyszabású dráma. Elmondható, hogy az "antimilitarista műfaj" egyik csúcs- és végpontja.
Vypredané
10,23 € 10,77 €

Úri muri


Szakhmáry Zoltán, a tehetséges fiatal földbirtokos több száz hold földön gazdálkodik a Kiskunságon. Nem éri be az elmaradott földművelői módszerekkel, modernizálni akar. Mindezt azonban úgy, hogy közben saját társadalmi osztályához is ragaszkodik, ő dzsentriként akar mintagazdaságot létrehozni. A lehetetlent kísérti, mint egyébként minden dolgában. Ezt tetézi magánéleti konfliktusa: szeretik a nők, és ő is odavan a szerelemért, de afféle "egyasszonyos ember", mondta róla maga Móricz. Olyan ember , akinek egyszerre csak egy nő fér meg a vágyaiban: bárhogy rajong is a feleségéért, ha mégis beleszeret valaki másba, akkor már csak érte, a szeretőjéért fog megveszekedni, élni és halni.
Vypredané
10,23 € 10,77 €

A változás mámora


Stefan Zweig legmodernebb regénye -amely nem távoli évszázadok hírességeit mutatja be az olvasónak, hanem saját kora, a két világháború közötti Ausztria kisemberét- valódi Bonnie és Clyde-történet. Hősnője Christine Hoflehner klein-reiflingi postáski sasszony, aki fellázad az örök igazságtalanság ellen, hogy értékes, becsületes emberek dohos szobákban, rosszul öltözötten kénytelenek élni és dolgozni, míg mások, náluk sokkal méltatlanabbak dőzsölnek. Christine erre akkor döbben rá, amikor gazdag a merikai nagynénje meghívja néhány napra egy előkelő svájci nyaralóhelyre. A fény, a csillogás, a könnyed, vidám élet persze elbűvöli Christinét, s amikor visszalökik a klein-reiflingi osztrák nyomorúságba, képtelen sorsába beletörődni. Orosz hadifogs ágból hazatért, hozzá hasonlóan nyomorult szeretőjével kétségbeesett lépésre szánják el magukat... Zweig az olvasóra bízza: gondolja-írja tovább a regényt: gazdagság vagy börtön vár-e erre a két emberre, akik úgy vélik, csak jogos jussukat akarják ki csikarni az élettől.
Vypredané
10,23 € 10,77 €

Rolling Stones


Stanley Booth "test- és tűzközelben" fogant könyve bevallottan szubjektív és mégis, vagy talán éppen ezért hiánypótló munka. Ott a helye mindazok könyvespolcán, akiknek a Rolling Stones és a "hatvanas évek" többet jelentenek egy zenekarnál és egy évtizednél. A Rolling Stones fellépéseihez képest egy orosz-amerikai csúcstalálkozó, kerüljön rá sor bárhol, keveseket érdeklő vidéki hakninak minősül.
Vypredané
18,19 € 19,15 €

Világokon át - Barangolás a metafizika birodalmában


"Világokon át" című televíziós sorozat könyvváltozata annak az igénynek az alapján jött létre, amely nem elégszik meg a képernyőről elröppenő szavak és tanítások hatásával, hanem az emberi élet és sors örök dilemmáiról az elmélyültség szándékával kíván gondolkozni. Az "összefüggések tudományáról" van szó, amely meglátja a világ jelenségeiben az analógiás megfeleléseket, a materiális tényezők mellett a szellemi valóságok létezését, s az Ember-Föld-Univerzum hármas látóhatárának egybefüggő kapcsolatát. Hazai szellemi életünk rangos és közismert szereplői: Hankiss Elemér, László Ervin, Müller Péter, Héjjas István, Dúl Antal, Vásáry Tamás, Mireisz László, Szepes Mária, Gelléri Júlia, Daubner Béla, Popper Péter, Tóth Tibor, Sári László, Jankovics Marcell, Simoncsics Péter, Domján László, Pap Gábor, Bagdy Emőke, Makovecz Imre, Czeizel Endre, Kazanlár Emil, Rácz Géza és Grandpierre Attila mellett a tehetséges új nemzedék képviselői is megszólalnak, pl. Paulinyi Tamás, Tarr Bence, Lednyiczky Gábor, Tasi István, Bakos Attila vagy Váradi Tibor, akik olyan helyzetelemzések és világszemléleti alternatívák megfogalmazását vállalják, melyek ősi kultúrkörök tudáskincséből táplálkoznak, de amelyek - modern korunk kihívásaira válaszolva - a kísérleti tudomány jövőbemutató, olykor merész hipotéziseivel egészülnek
Vypredané
3,79 € 3,99 €

Ősi neveink - aranykincseink


Turán, Nimród, Hunor, Enikő, Csenge, Magyar, Atilla, Szörény, Csöpi, Alpár, Mizse, Vidor, Bódog - csak néhány kiragadott példa az őseink által viselt nevekből. Arany János és Széchenyi István gondolata akár így is hangozhatna: "Nyelvében és neveiben él a nemzet". Már a latinok is tudták, hogy "Nomen est omen" - a név hordozza a sorsot - ..., vagyis nevünk egész életünket döntően befolyásolja. Szerencsére egyre bővül azon szülők, családok tábora, akik történelmi személyeink után szeretnének nevet adni gyermekeiknek. A rendelkezésre álló utónévkönyvek azonban nem igazán adnak ehhez útmutatást, segítséget. A gyűjtemény ezt a hiányt kívánja pótolni. A kötet - külön jelölve az anyakönyvezhető neveket - neveink eredete, jelentése és magyarázata mellett kitér földrajzi elnevezéseinkre is. A különleges, egyedülálló kulturális csokrot irodalmi idézetek színesítik.
Vypredané
3,79 € 3,99 €

Tiltott gyümölcs


Merham takaros tengerparti település az 1950-es évek Angliájában. Olyasforma város, ahol mindenki tudja, hol a helye (aki pedig nem, azt nyomban helyre teszik). A háborúban, a Londonra hulló német bombák elől sok más kisgyerekkel együtt evakuált, nehézsorsú Lottie Swift Merhambe a tiszteletreméltó Holden családhoz kerül, amely befogadja őt, s a háború után is náluk marad. Náluk nevelkedik, és imádja Merhamot. Nem úgy Holdenék lánya, Celia, akit bosszant a városlakók kisszerűsége, szűklátókörűsége. Amikor egy csapat bohém költözik be az art deco stílusban épült, lakatlan tengerparti házba, az Arcadiába, a lányokat – akik később szerelmi riválisok lesznek – legalább annyira vonzzák a kísértései, mint amennyire meghökkentik Merham polgárait. Olyan események láncolatát indítják el, amelyeknek múlhatatlan és tragikus következményei lesznek. Most, mintegy ötven esztendővel később, az Arcadia ismét életre kel, s lakói újból viharos érzelmeket korbácsolnak fel. Az események többeket is arra késztetnek, hogy elgondolkodjanak a saját életükön, és feltegyék a kérdést: valaha is magunk mögött hagyhatjuk-e a múltunkat.
Vypredané
3,79 € 3,99 €

Beletria je literárna kategória, zameraná na umelecké a imaginatívne diela. Romány, poviedky, novely a divadelné hry tvoria túto rozmanitú literatúru. Beletria je zdrojom emocionálneho a intelektuálneho potešenia a poskytuje čitateľom široký výber žánrov, vrátane dobrodružstva, histórie, detektívok, fantasy a sci-fi.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Prečítajte si najnovšie bestsellery a objavte nezabudnuteľné príbehy.