! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Beletria - ostatné strana 498 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Állatfarm


Orwell 1943-44-ben írott művében egy farm - Mr. Jones "Major"-ja - a színhely, ahol az állatok a disznók vezetésével megdöntik az Ember uralmát, és a maguk igazgatta "Állatfarm"-on élik először szabadnak, derűsnek látszó, majd egyre jobban elkomoruló életüket. Az 1984 írójának már ebben a művében is nagy szerepet játszik a történelmi dokumentumok meghamisításának motívuma. Visszamenőlegesen megváltoznak, majd feledésbe merülnek az állatok hajdani ideológusának, az Őrnagynak eszméi, a Napóleon nevű nagy kan ragadja magához a hatalmat, és - természetesen mindig a megfelelő ideológiai magyarázattal - egyre zordabb diktatúrát kényszerít állattársaira. A kezdeti jelszó pedig "Minden állat egyenlő" - érdekesen módosul...
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Igaz


Egy jól szitált felső középosztálybeli finn család. Elsa, a feleség, aktív éveiben elismert pszichológus volt; a férj, Martti, neves festőművész; lányuk, Eleonoora orvosként dolgozik. Elsa hamarosan meg fog halni. Férjének és lányának hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy elveszítik őt, miközben megpróbálják a lehető legszebbé tenni a hátralévő hónapokat. Eleonoora lánya, Anna még keresi a helyét a világban. Szívesen figyel meg számára ismeretlen embereket, hogy megpróbálja kitalálni a sorsukat. Számára a valóság csupa megtörtént és lehetséges történet. Egy nap Elsa említést tesz neki Eeváról, a lányról, aki egykor Eleonoora bébiszittere volt, és akinek sorsáról Anna nagyszülei évtizedeken keresztül hallgattak. Eeva elfelejtett története, amelyet egy egyes szám első személyben beszélő fiatal nő mesél el, apránként bontakozik ki az olvasó előtt. A regényen belüli regényben, melynek kulcsmozzanatai izgalmasan játszanak egybe Anna jelenbeli történetével, az 1960-as évek elevenednek meg. A szerző rendkívüli érzékenységgel beszél három női generáció érzelmi világáról és traumáiról, olyan elemi témákról, mint az anya-lánya kapcsolat, a szerelem és a csalódás vagy az elmúlás.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

A kedvenc feleségem


"Ha az ember elkezd más nők után sóvárogni, annak sosincs vége." Bill Holdennek egy szava sem lehet - Becca, szép és intelligens felesége imádja; Holly, a kislánya napról napra bájosabb és okosabb; ügyvédi karrierje rohamléptekkel halad előre. Létezik olyasmi, amiért mindezt odadobná? Amikor a gyors meggazdagodás reményében kis családjával Sanghajba költözik, ráébred, milyen vékony szálak tartják egybe tökéletesnek hitt világát. Sanghajban szakmai és erkölcsi kísértések tömkelege várja, amely megroppantja kapcsolatát Beccával. A Paradicsom lakóparkot, ahol lakást bérelnek, "kalitkának" nevezik a helyiek, mert itt laknak a "kanárik", azaz gazdag üzletemberek szeretői, titkos második feleségei. Az újságíró Becca háziasszonyként nem találja a helyét, az asztmás Holly pedig a szennyezett levegőt nem bírja, ezért hamarosan visszaköltöznek Angliába, Bill pedig ott marad, védtelenül kiszolgáltatva a kedves JinJin Li bájainak, aki tanítónő volt valamikor, de nem tudott belőle megélni. Ahogy kapcsolatuk egyre komolyabbá válik, Bill sokszor fölteszi magának a kérdést: Lehet-e egyszerre két nőt őszintén szeretni? Megéri-e bármilyen nő, hogy fájdalmat okozzon a kislányának? A nálunk is méltán népszerű Tony Parsonsról rajongói már tudják, milyen nagyra tartja a család szerepét és megtartó erejét. Legújabb regényében ismét azt boncolgatja, mit gondolnak a mai férfiak hűségről, szerelemről, gyermekről.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Új lélektan


"Az új lélektan szerint ilyenkor még ágak között röpködő rémmaki ősödnél is régibb családodra emlékezel: denevérnek és repülőgyíknak hiszed magad megint, mivelhogy az is voltál valamikor, csak elfelejtetted." - írja egy cikkében Karinthy. Karinthy Frigyes is "röpködő rémmak"-nak tekinthető a művelődés- és kultúrtörténelemben. Amit és akit csak kitalálni lehet, annyira egyedi jelenség. Mégis, mit érthetett az "új lélektan" fogalma alatt? Hajlana rá az ember, hogy Freud pszichoanalízisét. Bár Karinthy viszonya Freudhoz és a pszichoanalízishez többször megváltozott, kétségtelen, hogy Ferenczi Sándor tette rá a legnagyobb hatást, s az "új lélektan" kifejezés is Ferenczire, nem pedig a freudi pszichoalanízisre vonatkozik. Vagy éppen Csáth Gézára. Az összeállítás több oldalról is bemutatja Karinthy és a pszichoanalízis kapcsolatát - ugyanakkor mellőzi Karinthy művei pszichoanalitikus értelmezését. A válogatás szükségképpen csonka. Karinthy beláthatatlan életművében még bizonyára akad számos, a téma szempontjából fontos írás. Ezek fölkutatása és ennek alapján az "analitikus" Karinthy portréjának megrajzolása még várat magára.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Moszkva kva-kva


Sztálin életének utolsó hónapjaiig, az 1953-as orvosperig dolgozta fel a Szovjetunió történelmét Akszjonov Moszkvai történet című nagyregényében. S most újra itt vagyunk, az ötvenes évek elején, ebben az eleinte idillinek tűnő világban, ahol egyre-másra épülnek a "magaskák", a rendszer életerejét tükröző, barokkosan díszített gigantikus épületek. Az egyik ilyen felhőkarcolóban lakik Glikerija Novotkannaja, a szépséges egyetemista lány és sportolónő, és vőlegénye, Kirill Szmelcsakov hatszoros Sztálin-díjas költő. Romantikus szerelmi történetük egyszer csak váratlan fordulatot vesz, amikor Glikerija szerelemre gyúl a rejtélyes Mokkinakki iránt, aki talán a Szovjetunió Hőse, de az is lehet, hogy az ellensége... Mert a Szovjetuniót újból ádáz ellenségek fenyegetik, és Sztálin meg van győződve róla, hogy Szmelcsakov az egyetlen, akire mindig számíthat, ezért esténként olykor felhívja telefonon a költőt, hogy vele beszélgetve - s közben konyakozva - próbálja elhessegetni nyomasztó rémálmait, melyek főszereplői Joszip Broz Tito katonái. Aztán megkezdődik az őrült kalandok sorozata, amikor a Moszkvában titokban összegyűlt délszláv erők valóban megostromolják Sztálin dácsáját... A 2009-ben elhunyt Akszjonov egyik utolsó regénye fergeteges történelmi bohózat, a sztálini Szovjetunió meghökkentő paródiája. A szerző dús fantáziával és leleményes nyelvezettel megteremt egy sor történelmi legendát, amelyek a korabeli Moszkvában keringő híreszteléseken és hiedelmeken alapulnak, s a mitikusan felnagyított és túlszínezett alakokban kirajzolódik a háború utáni új nemzedék ellentmondásos érzelmi viszonya a kor és Sztálin iránt.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Az elhagyatott templom titka


Di bírót Peng-lai körzet járásfőnökének nevezik ki. Az elődjét meggyilkolták, és a bírónak meg kell találnia a tettest. A helyzetet bonyolítja, hogy eltűnik a rangidős hivatalnok és egy gazdag helyi hajótulajdonos ifjú felesége is. Ráadásul a környéken tigris garázdálkodik, a meggyilkolt elöljáró szelleme kísért, egy prostituált titkos üzenetet hoz a bírónak és egy ismeretlen szerzetes holttestét rossz sírba temették. Vajon van-e összefüggés a különböző rejtélyes események között, és képes lesz-e Di bíró kézre keríteni az agyafúrt, mindenre elszánt bűnözőket?
Vypredané
12,43 € 13,08 €

T


Tolsztoj halálának századik évfordulójára időzítve írta meg Pelevin új nagyregényét, melynek hőse T. gróf - azaz maga Lev Tolsztoj. Bár hogy kicsoda ő, azt maga sem tudja pontosan; a sodró lendületű filozófiai kalandregényben a keleti harcművészet mestereként jelenik meg, s hiába igyekszik hű maradni fő tanításához, hogy "ne állj ellen a gonosznak erőszakkal", kénytelen a legváltozatosabb módszerekkel pusztítani üldözőit, akik meg akarják ölni, mert... nos, hogy miért, az megint nem egészen világos számára.T. gróf csak azt tudja biztosan, hogy egy bizonyos Optyina-pusztába igyekszik. S útközben találkozik Ariellel, a kabbalista démonnal, aki arról akarja meggyőzni, hogy ő - meg néhány társa - teremti az egész világot, amelyben T. gróf él, s természetesen őt magát is. És hősünk egyre több jelét látja annak, hogy Ariel igazat mond.A szövevényes történetben T. gróf aztán - végre - találkozik Dosztojevszkijjel is, aki egy számítógépes játék főhőse, és a holt lelkeket kell pusztítania Péterváron, hogy megszerezze a radioaktív sugárzás ellen védelmező napi vodkaadagját. A gróf végül Szolovjovtól, a nagy filozófustól kap választ gyötrő kérdéseire...
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Kitalált történelem


Azt a tényt, hogy kronológiánkkal valami nincs rendben, Illig: Kitalált középkor című műve óta tudjuk. Az is nyilvánvaló, hogy az időszámításban elkövetett "hibák" jelentős kihatással vannak történelmünkre. Uwe Topper német kutató ezzel a témával foglalkozik évtizedek óta. A korábban hazánkban megjelent "A nagy naptárhamisítás" című könyve után ezúttal az 1500-as éveket veszi górcső alá. A szédítően izgalmas kulturális utazás során számos érdekes kérdéskörrel találkozunk. Miért történt Európában hirtelen "vallásváltás" ezekben az évszázadokban? Hogyan rekonstruálható naptárunk kialakulása? Hogy jött lére a Szentírás? És, hogy miért fontos kérdések ezek a XXI. században? Topper konklúziója mindannyiunk számára tanulságos: A történetírás meghatározza a jövőt, még a hamis is...
Vypredané
12,43 € 13,08 €

H. M. S. Ulysses - Őfelsége hadihajója


Őfelsége hadihajója, az Ulysses sohasem járt egyedül a tengeren, a halál volt állandó kísérője. Ha a halál megérintette csontos ujjával egy-egy tartályhajó oldalát, a benzin robbanása nyomán elszabadult a tüzes pokol; ha teherszállító hajót érintett, az rakományostól a tenger fenekére süllyedt; ha ujja rombolóra mutatott, az nyílegyenesen fúródott a Barents-tenger szürkésfekete mélységébe, s dübörgő motorjai lettek az ítélet-végrehajtók; s ha a halál tengeralattjárót szemelt ki, az szelíden siklott a tenger fenekére, s a fulladástól rettegő kábult legénység azért imádkozott, bárcsak szakadna be a hajótest és lenne vége egy szempillantás alatt mindennek. Ahol az Ulysses megjelent, nyomában járt a halál.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Angyal


"Kölyökkorunkban, mikor magunkra maradtunk, azt mondtuk, egy család vagyunk, és megfogadtuk, hogy mindent megteszünk egymásért. De nem tettünk meg. Megszegtük az egymásnak tett fogadalmat." Négy jó barát - harmincas éveik elején járnak, szépek, sikeresek. Tinédzserként barátkoztak össze, és barátságukat semmi sem tudta szétdúlni, sem házasság, sem szerelmek, sem anyagiak. Még az sem, hogy az eredeti csapat hat tagból állt. Egyikük szennyezett kábítószertől élőhalott egy szanatóriumban, másikuk nyomtalanul eltűnt. De ők négyen most is úgy szeretik egymást, mintha testvérek volnának. Rosie, a címbeli angyal, jelmeztervező. Két munka között siet haza, férje családjának kastélyába, ahol apósa és sógornője ügyes-bajos dolgait is rendszerint ő oldja meg. Szerencsére férje ritkán jelenik meg, de akkor mindig felzaklatja jóságos feleségét. Gavin színész, szupersztár, boldogan él anyagias feleségével és egy szem fiával. Ugyan rengeteget forgat, de minden filmje saját ötlete alapján készül, és mindig vele dolgozik Rosie. Kevin Rosie bátyja, és akárcsak hajdan édesapjuk, nyomozó a New York-i rendőrségnél. Éppen egy nagy ügyön dolgozik: egy maffiacsaládba kellett beépülnie, hogy lebuktathassák a drogkereskedéssel és zsarolással foglalkozó főnököt. Nell ügynök és sajtós, Gavin mellett más híres ügyfelei is vannak, például Johnny Fortune, a rendkívül népszerű énekes, a kilencvenes évek Julio Iglesiasa. De amikor összeismerteti Johnnyt Rosie-val, a baráti társaság egyensúlya felborul. Végül egy kórházi ágy mellett tisztázódnak a kusza érzelmi viszonyok. Barbara Taylor Bradford ebben a regényében is körképet rajzol, elkalauzol minket New York mellett Londonba, Párizsba és a Loire menti kastélyok egyikébe. Aki szereti az írónő regényeit, ezt a könyvet sem tudja majd letenni.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

A legendás borostyánszoba


A világ nyolcadik csodájának nevezett borostyánszoba érdekfeszítő történetét dolgozza fel a könyv, betekintést engedve az uralkodók világába. A borostyánszobát a porosz király ajándékozta az orosz cárnak. A Szentpétervár melletti Carszkoje Szeló-i Katalin-palota adott otthont a pazar borostyánkő borításának. A II. világháború idején a németek úgymond"hazavitték", majd a harcok során nyoma veszett. Húsz éven át tartó munkával újjávarázsolták a műkincset, amely már újra látható, és szebb mint valaha. A kötet végén a színes fényképfelvételek adnak ízelítőt a borostyánszoba pompájából.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Édes Anna


A genetikus textológia Magyarországon úttörő módszerével tesszük közzé Kosztolányi Dezső "Édes Anna" című regényét. A szöveget szokatlan formában adjuk közre: párhuzamosan közöljük a fennmaradt kézirat betűhű átiratát és az 1926-os első könyvkiadás ugyancsak betűhű szövegét (feltüntetve a "Nyugat"-ban megjelent változat eltéréseit is). Az olvasó így betekintést nyer Kosztolányi alkotói műhelyébe. Nemcsak a kézirat közlése számít forráskiadásnak, hanem a szerző gyorsírással írt, eddig ismeretlen színpadi forgatókönyvének közreadása is. Az "Édes Anna" kalandos utóéletét is részletesen bemutatjuk és dokumentáljuk. 1943 és 1963 között ugyanis nem jelenhetett meg a regény, később viszont Kosztolányi legtöbb kiadást megért műve lett. A kötet szöveggyűjteményként tartalmazza az "Édes Anná"-ról szóló gazdag irodalmat 1926-tól 2010-ig, s Kosztolányi vele kapcsolatos összes nyilatkozatát, írását. Az "Édes Anná"-val indul útjára az életmű régóta tervezett kritikai kiadása.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

dostupné aj ako:

A bába


Petsamo, Finnország északi vidéke, 1944 nyara, a lappföldi háború előestéje. A szovjet-finn frontvonal finn oldalán és Norvégiában a német csapatok erősítik állásaikat, a Jeges-tengert övező partvidéken a helyi ellenállás emberei, valamint szövetséges és német hírszerzők tevékenykednek. "Szilajszemű", a bába gyermekkorától számkivetettként él a születés és halál világában. Számára minden megváltozik azon a napon, amikor megpillantja a férfit, és így könyörög: "Istenem, én akarom ezt a férfit. Istenem, ha őt megkapom, én másikat nem követelek." A német tiszt és a finn nő előtörténete fokozatosan bomlik ki az olvasó előtt. A kérdésre, hogy e világ végén született, jövő nélküli szerelem túlélheti-e a világégést és a fogolytábor borzalmait, csak a könyv végén kapunk választ. Az erős hangulatú és szuggesztív nyelvezetű regényben, mely a groteszk és a mágikus realizmus hagyományait követi, és amelyben teljes természetességgel kerül egymás mellé a szépséges és a taszító, a kifinomult és a durva, az európai történelem egyik feledésbe merült epizódja elevenedik meg: a fogolytáborok és háborús mátkák Finnországba, valamint a messzi észak, a finn Lappföld világa.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

A faragott paraván rejtélye


Di bíró még mindig Peng-lai járásfőnöke. Meglátogatja kollégáját, a szomszédos Teng bírót, aki egy paravánt mutat neki, amelyen egy szerelmi jelenetet ábrázoló díszítés helyébe rejtélyes módon gyilkossági jelenet került. Teng furcsán viselkedik, és Di bíró segítségét kéri, mert a város egyik tiszteletre méltó polgára érthetetlen öngyilkosságot követett el. Egy koldus közben egy gyönyörű nő holttestére bukkan a mocsárban. Di bíró és szolgája, Csiao Tai inkognitóban csatlakozik egy helyi rablóbandához, és így próbálja meg kideríteni, mi állhat a szövevényes, különös esetek hátterében.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Könyv a könyvről


A kötet a Gyomai Kner nyomda alapításának 30. évfordulójára 1912-ben Kner Izidor nyomdájában jelent meg. Az illusztrációkat és könyvdíszeket Geiger Richard rajzolta.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

A fehér ruhás nő


Walter Hartright tehetséges festő lehetne, de szerény rajztanárként kénytelen tengetni életét. Rég megszokta, hogy érzelmeit a kabátjával együtt az előtérben hagyja, mikor előkelő családok kisasszonykáit tanítja a rajzolás alapjaira. A magára erőltetett fegyelem azonban csődöt mond, amikor elszegődik a cumberlandi Limmeridge House-ba két úrihölgy mellé. Az egyik, a szókimondó, tűzrőlpattant Marian akár az életét is adná imádott húgáért, a szép, gyöngéd, szelíd, merengő Lauráért, aki művészi hajlamait az akvarellfestészetben szeretné kamatoztatni. Megtörténik hát a baleset, kölcsönös szerelem szövődik Walter, és a rangban-vagyonban felette álló szép kisasszony között. Ám Laura jegyben jár. Választottja, Sir Percival Glyde látszólag maga a nagyúri kifinomultság és figyelem, a lány mégis megérez valamit abból, hogy e frigyből csak rossz származhat. Mivel azonban ekkoriban egy nőnek nemigen lehet önálló akarata, férjhez megy a baronethez. Ezzel aztán elszabadul a pokol. A szó szoros értelmében, mert az újdonsült férjnek ördögi segítője is akad, Fosca gróf, aki olasz titkos társaságok tagja. A két minden hájjal megkent gazember Laura örökségére pályázik, ehhez azonban el kell tenni őt láb alól. Vagy mégsem? Hátha egy hasonmás is megteszi helyette, a titokzatos fehér ruhás nő... Walter elszánt harcot folytat a két hétpróbás gazember ellen, hogy visszaadja szerelme személyazonosságát... A regény megjelenésekor elsöprő sikert aratott. Collinsnak, Dickens közeli barátjának a kisujjában van az írás mestersége, finoman megrajzolt hangulatai, természetleírásai tele vannak színekkel, fényekkel és árnyakkal, impresszionista vibrálással. A mesterien megszerkesztett történet letehetetlenül izgalmas, lidérces álmok, kákával benőtt, sötét tavak fokozzák rossz előérzetünket.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Napnyugta után


Miután egy antológia szerkesztése során több száz novellát elolvasott, Stephen King ismét kedvet kapott ehhez a rövid, tömör formához, mellyel karrierjét kezdte. S hogy akadt-e témája is hozzá? Ott az utazó katalógusárus, aki felvesz egy néma stoppost, hogy megossza vele felesége hűtlenségének történetét, nem is sejtve, hogy a szótlan férfi nagyon is figyel. Ott a férfi, aki egy mobilvécébe zárva tanulja meg újra szeretni az életet. Ott van az ember, aki nem ment be azon a végzetes szeptemberi napon dolgozni, s munkatársai hátrahagyott holmija révén nemcsak maga, de mások lelki békéjét is helyre kell állítania. Vagy ott van N., aki egy pszichiátert keres fel kényszeres viselkedése miatt, de a történetnél sokkal többet, rémületesebbet is átad neki. Napnyugta után: nevezzük szürkületnek, nevezzük félhomálynak, de olyan időszak ez, amikor az emberi kapcsolatok természetfeletti színezetet kapnak, amikor semmi sem az, aminek látszik, amikor a képzelet a sötétségbe foszló árnyékok után kap. A tökéletes időpont Stephen Kingnek.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Liszt Ferenc személyisége


Az embert kora gyerekkorától kezdve egész felnőtt élete során számos hatás, konfliktus, lelki trauma éri, melyek kóros személyiségvonásokat, vagy lelki betegségeket alakíthatnak ki. Ennek kivédésére konfliktuskezelő technikákat, elhárító mechanizmusokat kell kidolgoznia. Szilágyi András, a könyv szerzője a mai, modern pszichológia felhasználásával végzi el egy 200 éve született lángelme személyiségének vizsgálatát. A legendák sokszor hisztérikusnak, máskor szoknyabolondnak lefestett alapja helyett egy csodálatos alkotó egészséges jellemét tárja az olvasó elé. Ez a könyv nem legendákon és romantikus képzelgéseken alapszik, hanem hiteles dokumentumok, többek között Liszt Ferenc levelezésén és személyiségteszteken. Liszt Ferenc sikeresen küzdött meg konfliktusaival, személyisége egészséges volt. Nem vált neurotikussá, személyiségzavarossá, vagy lelki beteggé. Cselekedeteit egész életében saját célkitűzései, motivációi irányították, és ezeket meg is valósította. Az egészséges, kreatív, saját céljait követő személyiség hatalmas életművet alkotott, részesedett az áramlat-élményben, és a mindenki által áhított csúcsélményekben... és a lélek mélyének kaotikus erőiből igazgyöngyöket merített.
Vypredané
12,43 € 13,08 €

A tizenegyedik parancsolat


Kolumbiában a választások előestéjén meggyilkolják az Amerika-ellenességéről ismert elnökjelöltet. A gyilkosság egyértelműen az Egyesült Államok érdekeit szolgálja, de vajon ki adott parancsot a merénylet végrehajtására? Connor Fitzgerald profi mesterlövész, a CIA leghatékonyabb embere. Miközben rajong a feleségéért és a lányáért, elkötelezetten szolgálja hazáját. Ám 28 év után úgy érzi, itt az ideje annak, hogy visszavonuljon a Cégtől. Egy dologgal azonban nem számol: az Egyesült Államok elnöke, Tom Lawrence és CIA igazgatója, Helen Dexter közötti személyes háborúval... Az önfejű és hatalomvágyó Helen ördögi tervet eszel ki, hogy eltávolítsa az egyetlen embert, aki bizonyíthatja, hogy elnöki jóváhagyás nélkül adott ki parancsokat. Oroszországba küldi Connort azzal a feladattal, hogy likvidálja az újonnan megválasztott elnököt, akinek egyetlen célja a hidegháború "újjáélesztése". Connor Oroszországban egymással ellentétes célok szövevényes hálójába kerül: rejtélyes erők fognak össze ellene, majd sietnek a segítségére, de végül magányos farkasként csak magára számíthat, ha túl akarja élni élete utolsó küldetését, és meg akarja menteni családját a biztos haláltól...
Vypredané
12,43 € 13,08 €

Beletria je literárna kategória, zameraná na umelecké a imaginatívne diela. Romány, poviedky, novely a divadelné hry tvoria túto rozmanitú literatúru. Beletria je zdrojom emocionálneho a intelektuálneho potešenia a poskytuje čitateľom široký výber žánrov, vrátane dobrodružstva, histórie, detektívok, fantasy a sci-fi.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Prečítajte si najnovšie bestsellery a objavte nezabudnuteľné príbehy.