Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najnovšie - Knihy - Beletria - ostatné strana 500 z 500

A nyugalom MP3


E történet középpontjában, a rendszerváltás kulisszái között, anya és fia nyomasztó kapcsolata áll. Ez a viszony paradigma jellegűnek tekintendő az emberi kapcsolatok elzüllésére egy olyan társadalomban, ahol az individuum folytonos erőszaknak van kitéve. Bartis Attila megrázó nyelvi erővel vezeti alakjait a kiúttalanság sűrűjében, a totális széthullás kellős közepén mégis mindig poétikus pillanatok gyöngyöznek. Az egész cselekmény szorongó intenzitását Fekete Ernő lebilincselő előadása vési tudatunkba.
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Anya, kérlek, meséld el nekem!


Egy ajándékkönyv édesanyádnak tele lebilincselő, nagyszerű és váratlan kérdésekkel, amit azért adsz neki, hogy később kitöltve kaphasd vissza tőle!
Vypredané
7,27 € 7,65 €

A pokol története


Ördög és pokol! - fakadunk ki időnként, ha elönt bennünket az epe. Összetartozó fogalmakról van tehát szó, noha a szavak jelentésén nemigen szoktunk töprengeni. Legtöbbünk számára a pokol földmélyi, kopár, hideg, élettelen, vagy éppen túlzsúfolt, forró-jeges, elviselhetetlenül zajos, sírástól és fogak csikorgásától hangos, rémalakoktól nyüzsgő hely. Így örököltük e képzeteket korról korra, nemzedékről nemzedékre a hozzátársítható purgatórium és a jóval kevésbé sokszínű, jellegzetes mennyország képzetével együtt. A kötet szerzője, aki újságíró és egyben vallástörténész is, szakmáinak legfőbb két erényét, a tudományos alaposságot és a gördülékeny-szórakoztató előadásmódot ötvözve járja körül a pokol forrásvidékét. Mintegy négyezer év alvilág- és pokolelképzelését vonultatja fel, a mezopotámiai kezdetektől, Gilgamestől Samuel Beckettig gazdag irodalmi, filozófiai, történeti és képi anyaggal színesítve. Legvégül a pszichoanalízis, majd a narkotikumok keltette "mesterséges poklok" tematikáján túl felvillantja -a modern lélektan és a halálközeli élmények ismeretében- a pokol elhalásának, megszűnésének lehetőségét is, a vallásos és az ateista olvasók nézőpontját egyaránt figyelembe véve.
Vypredané
10,14 € 10,67 €

Egy pesti leány története


A századelőn játszódó történet főhőse Elza, egy pesti középosztálybeli család eladósorban lévő leánya, aki a társadalmi elvárások ellen flörtökkel és merész olvasmányokkal lázadozik. Szertelen életében tolonganak az udvarlók és a kérők, őt azonban titkon hosszú évek óta az első szerelem tartja érzelmi fogságban. A regény feszültségét ennek a meghatározó érzelemnek a továbbélése biztosítja. A szerelmi házasság ideája - mint az emberi lélek romlatlansága - roppan össze a társadalmi konvenciók súlya alatt. Elza érdekházasságba kényszerül, megmentve ezzel a család és saját, kikezdett jó hírét. Az ara "hozománya" mindössze a remény, hogy megnyugvásra és boldogságra talál majd az őt rajongásig szerető férje oldalán, feledtetve ifjonti lángolását. Törvényszerűséget törvényszerűség ír fölül a regényben: hisz ahogy az első szerelmeknek nem házasság a sorsuk, úgy a kényszerházasságoké sem a töretlen hűség. A kisregény és a hozzá kapcsolt három novella a romlatlanság alaptételének és az életszerűség ellentételének ütköztetéséből a szerelem sokszínű szintézisét tárja az olvasó elé.
Vypredané
8,04 € 8,46 €

Csillagpor


Falva falva egy aprócska település Angliában. Arról a falról kapta a nevét, amely a falu határában húzódik, és elválasztja az emberi világot a varázslatok birodalmától. Egy hűvös októberi estén a fiatal Tristran Thorn hullócsillagot lát a falon túl a földre zuhanni, és hogy elnyerje a gyönyörűséges Victoria kezét, megígéri a lánynak: elhozza neki a lehullott csillagot. Tristran elindul hát élete nagy kalandjára a falon túli varázslatos világba, amelyet a legfurcsább teremtmények és soha nem látott lények népesítenek be. Hűséges társak, halálos ellenségek várják, és ha Tristran elég kitartó, olyasmit találhat meg, amire egyáltalán nem számított.
Vypredané
10,53 € 11,08 €

Spirituális válság


Vypredané
9,19 € 9,67 €

Elantris


Elantris gyönyörű... volt. Az istenek városának, a hatalom, a ragyogás, a mágia lakhelyének nevezték. Aki ott járt, állítja, építőkövei is valamiféle belső fénnyel izzottak, s a város csodálatos és kiismerhetetlen varázslatok otthona volt. Éjjel ezüstös lángoszlopként, már messziről láthatóan világított. Ám bármennyire fényűző volt is Elantris, lakói még nála is fényűzőbbek voltak: hajuk csillogóan fehér, bőrük már-már fémesen fénylő ezüst - úgy ragyogtak, akár a város maga. A legendák szerint halhatatlanok vagy szinte azok voltak: gyorsan gyógyultak, s óriási erővel, szellemi és testi fürgeséggel áldották meg őket. Kezük egyetlen intésével varázslatot idéztek, s Opelon minden részéből zarándokoltak az emberek Elantrisba, hogy gyógyulást, élelmet vagy éppen bölcsességet kérjenek a helyiektől. Istenségek voltak. És bárki ilyenné válhatott. Saódnak nevezték, átalakulásnak. Váratlanul és véletlenül következett be - általában éjjel, azokban a titokzatos órákban, amikor az élet lelassul és megpihen. Koldus, mesterember, nemes vagy harcos: bármelyiket elérhette. A saóddal a szerencsés kiválasztott élete véget ért majd újrakezdődött; maga mögött hagyta korábbi, közönséges létét, és Elantrisba költözött. Elantrisba, ahol boldogan élhetett, bölcsen uralkodhatott és egy örökkévalóságon át imádták. Az örökkévalóság tíz évvel ezelőtt ért véget.
Vypredané
12,64 € 13,30 €

Halálszünet


Egyre kevésbé tudhatjuk, mi is az emberi lény. A Jövõbelátás Könyve Valahol valamikor egy tízmilliós országban egyik napról a másikra beszünteti tevékenységét a halál. Kaszáját a falnak támasztja, pihen, nem törõdik vele, hogy miatta elõbb-utóbb haldoklók százai fognak kilátástalan agóniában vegetálni. Az élõhalottak ellátása rengeteg idõbe, pénzbe és türelembe kerül. Hozzátartozóik kétségbeesett cselekedetre szánják el magukat: külföldre viszik a szerencsétlen családtagot, mert az országhatáron kívül nincs halálszünet. Csakhogy a kegyeleti turizmus diplomáciai bonyodalmakkal jár, és etikai kérdéseket is fölvet. Különösen az után, hogy a „mapphia” is fantáziát lát az utaztatásban. Fél év elteltével minden visszazökken a normális kerékvágásba, csak a módszer változik: már nem az ócska, rozsdás kaszájával öl a halál, és nem is bejelentés nélkül ragadja el, akit kiszemelt magának, hanem levelet küld áldozatainak. Kékeslila – hullaszín – borítékban. Egy héttel a vég elõtt figyelmezteti õket, hogy itt az idõ, végrendelkezzenek, búcsúzkodjanak. Bocsássanak meg és kérjenek bocsánatot. Készüljenek fel a megváltoztathatatlanra. Mennyivel inkább illik ez a nõnemû halálhoz, mint a kasza! Mennyivel elegánsabb, tapintatosabb, nõiesebb! A már-már idillien morbid ügymenet mégsem tökéletes, egy levél, egy férfi áldozatnak küldött értesítõ ugyanis minduntalan visszamegy a feladónak... Saramago legújabb regénye különös irodalmi csemege: irreálisba hajló mûvei közül az elsõ, amelyet teljes egészében átjár a légiesen erotikus köntösbe öltöztetett fantasztikum.
Vypredané
8,24 € 8,67 €

Sprievodca časom


Ponúkam Vám tento nezvyčajný kalendár na viac rokov, či publikáciu na cestu časom, aby sa stal Vaším sprievodcom, spoločníkom, informátorom, pomocníkom, inšpiráciou a malou rodinnou kronikou. Bude Vám pripomínať významné rodinné udalosti ako narodeniny, meniny, sobáše, úmrtia, len si nezabudnite v kalendáriu poznačiť k jednotlivým dňom rok, kedy sa udejú.Texty k mesiacom a sviatkom, ako aj recepty a rady, Vás môžu naladiť na určite obdobie, sviatok, niečo Vám pripomenúť a vytrhnúť zo stereotypu. Máme šťastie, že žijeme v geografickom pásme, ktoré nám ponúka štyri ročné obdobia, zmenu prírody, počasia, teploty, obrazu krajiny, ktoré môžeme využiť pre potešenie duše a tela.Na volných listoch pre významné udalosti si môžete zachytiť stručný prehľad rodinných a spoločenských udalostí, pripadne iné zaujímavosti a tieto roky v skratke vytvoria Vašu malú rodinnú kroniku. Konečná podoba tejto knihy bude závisieť od Vašej spoluúčasti. V úvode tejto publikácie je možné zaznamenal si najdôležitejšie osobné údaje, ktoré Vám budú vždy k dispozícii.Táto praktická publikácia, nazvaná Sprievodca časom, poskytuje zaujímavé čítanie z gastronómie, astronómie a histórie. Okrem toho obsahuje 63 farebných sprievodných fotografii s odskúšanými receptami (na príslušné časové obdobia. Menoslovy sú doplnené o sviatky a tradície ľudu. V závere tejto nezvyčajnej publikácie nájdete aj zaujímavé a potrebné informácie, ktoré vám budú doma vždy poruke.Z uvedeného vyplýva, že publikácia je určená pre širokú verejnosť. Po niekoľko desiatkach rokoch a zapísaní všetkých dôležitých údajov bude to pre vás určite oveľa zaujímavejšie čítanie. Autorka
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Bro útja


"Beszélj a szíveddel!" A jégkalapács végzi a dolgát. Felébreszti és szóra bírja a kiválasztottak szívét. Anyaga a Tunguz meteor nyomába eredő expedíció kitartásának köszönhetően, a vállalkozást elhagyó főhős látomásai és hányattatásai nyomán lesz hozzáférhető. A Magyarországon is nagy sikert aratott A jég című regény szerzője, Vlagyimir Szorokin a posztmodern orosz irodalom világszerte legismertebb és sokat vitatott alakja. E regényében tovább szövi a Fény Testvériségének mondáját. A Bro útja, bár másodikként íródott, A jég történetének előzményeit mondja el. A főhős a klasszikus családregények elbeszélő modorában járja be a 20. század első felének Oroszországát, majd az űrbéli anyag érintésére szíve felébred, s ő fokozatosan átalakul. Átváltozása nyomán újonnan szerzett társaival együtt apránként elszakad a föld lakóitól, az emberektől. Az emberek világát kívülről látja, célirányosan ténykedő robotokként észleli. Ugyanakkor kitartóan kutatja közöttük a Testvériség tagjait, hogy rátaláljon a Nagy Kör megalkotásához, azaz a világharmónia megteremtéséhez szükséges huszonháromezer kiválasztottra, akik a szív hangján szólnak egymáshoz.
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Ártatlanok


A Leány gyöngy fülbevalóval című, nagy sikerű regény szerzője ezúttal 18. század végi Angliában kalauzolja el az olvasó, és különleges pillanatképeket villant fel William Blake (1757-1827) költő-festőről, valamint a nyüzsgő, sikátoros fővárosról. Hősei a Kellaway család tagjai, akik az egyik gyermek tragikus halála után elhagyják csendes vidéki otthonukat, és Londonba költöznek. Különös szomszédjuk, a nem mindennapi, radikális felfogású Blake élete, a családfő állandó munkája a közeli cirkuszban, az impresszárióval való kapcsolat, és nem utolsósorban a zárkózott, szemérem Kellaway fiú, Jem kölcsönös vonzalma a szabadszájú, sötét hajú szépség, Maggie Buterfield iránt megváltoztatja valamennyiük életét. A háttérben, a Csatornán túl eközben kitör a francia forradalom, amelynek hívei, így a költő-festő is, az angol királyság ellenségeinek számítanak.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

János vitéz


Hogyan lesz Kukorica Jancsiból János vitéz, miképp győzi le a zsiványokat, boszorkányokat, óriásokat, hogyan szabadítja ki a francia királylányt a török karmaiból? És legfőképpen: hogyan találja meg elveszett Iluskáját és nyeri el az örök boldogságot? A János vitéz több mint százötven esztendeje gyerekeknek, felnőtteknek egyik legkedvesebb olvasmánya. A kötetben Péreli Zsuzsa ihletett akvarelljei hívogatnak Petőfi csodálatos világába.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Zaklatás


Brutális küzdelem a számítógépipar öldöklő világában; idegölő pszichológiai macska-egér játék; szexuális zaklatás vádja, amely kerékbe törhet egy briliáns karriert... ez a Zaklatás lebilincselő története. A középpontban Tom Sanders áll, a seattle-i székhelyű DigiCom igazgatója, akinek szépreményű vállalati karrierje biztosra vehető. A probléma akkor jelentkezik, amikor tíz évvel ezelőtti barátnőjét kinevezik a főnökének, pontosan arra a posztra, amit ő szeretett volna megkapni, és a vele történő zárt ajtós megbeszélés után a nő szexuális zaklatással vádolja meg. Így Tom csapdába kerül: ő pontosan tudja, mi történt, de az emberek egészen mást feltételeznek. Miközben az igazát próbálja bebizonyítani, elektronikus nyomokra bukkan a vállalat titkos rendszerében, amelyek ráébresztik, olyan cinikus és manipulatív útvesztőbe keveredett, amiből képtelenség kitalálni...
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Portugál április I-II.


A könyv Leslie L. Lawrence barátjának, Domingos de Carvalhónak egy történetét meséli el. A kezdő építész megbízást kap három, több száz éves lisszaboni bérház tatarozására. A munka megkezdését titokzatos események kísérik: gonosz szellem jár az alags orban, majd kegyetlen gyilkosság történik. De Carvalho, Lisete, a csinos nyomozónő segítségével kideríti, hogy a házak alatt húzódik a hírhedt lisszaboni labirintus, ezenkívül ott rejtőzik a kivégzett Távora márki elrejtett kincseskamrája. Felbukkann ak még Simoes mester, a XVIII. századi rejtélyes ötvös; a hírhedt japán fegyver, Szatosi kardja; öt ellopott tőr, amelyek térképként is használhatók, és a PÓK, aki hálót sző a labirintus mélyén. Vajon van-e menekülés belőle?
Vypredané
7,29 € 7,67 €

Susánka és selyempina


Krúdys felütésű kisregény az egykor szépreményű, öregedő (mentálisan öreg) színházi (segéd)munkatársról és fellángoló szerelméről a törzshelyén megjelenő pincérnő iránt.
Vypredané
7,29 € 7,67 €

dostupné aj ako:

Náci háborús bűnösök


Ez nem egy újabb könyv, amely még egyszer -századszor, ezredszer- elmeséli, mi is történt 1945. április végén Hitler ostromlott berlini bunkerében. Nem is követi azokat a primitív, Keleten és Nyugaton egyaránt fellelhető kiadványokat, amelyek rémisztően leegyszerűsítve próbálnak képet adni arról, mi is történt ott azokban a drámai napokban és órákban. Hitler, Éva Braun és mások halála vagy megmenekülése számos feldolgozás és többé-kevésbé komoly nyomozás tárgya volt. Ám amiről itt olvashatnak majd, az már a legújabb, az 1990-es években napvilágra került tényeket is tartalmazza. Ne csodálkozzanak hát, ha néha igen merész feltételezéseket vagy célzásokat, de mindenképpen új tényeket is olvashatnak majd azokról az izgalmas eseményekről. Ha ezek némelyike bebizonyosodik, akkor a történelem egy kicsi szeletét minden bizonnyal át is kell majd írniuk azoknak, akik a huszadik századdal foglalkoznak. Minden századok közül ez volt a legszörnyűbb, a legnagyobb bűnökkel terhelt, ám egyben az is, amely a legtöbb történelmi rejtélyt hagyta az utókorra. Egy ilyen rejtélyről szól hát ez a könyv is. Amelyből nem egy és nem kettő kisebb, de éppen olyan érdekfeszítő újabb rejtély bomlik majd ki az Önök szeme előtt.
Vypredané
6,14 € 6,46 €

Indiana Jones és a Végzet temploma


Indiana Jones a hírhedt régész-kalandor éppen Sanghajban zsebelné be a jutalmat egy ősi császár hamvaiért, de megbízója, a Lao Cse nevű gengszter és bártulajdonos át akarja verni. Indy azonban nem hagyja magát, bár végül menekülnie kell Willie Scott, egy gyönyörű, de hisztérikus bárénekesnő társaságában. Kis testőre, Picur is csatlakozik hozzájuk, ám repülőútjuk kellemetlen meglepetéseket tartogat, ki kell ugraniuk a gépből, s végül Indiában kötnek ki. Egy szegény kis indiai falu sámánja ráveszi a régészt, hogy szerezze vissza az oltárukról ellopott, varázserejű, szent köveket, mert azok nélkül elpusztulnak. Indy és csapata elhatározzák, hogy segítenek, de nem is sejtik, milyen hatalmak állnak a háttérben. Hamarosan eljutnak a pankoti palotába, amely alatt a Végzet Templomá-ban a thugok szektája emberáldozatokat mutat be. Vajon képes-e Indy, Willie és Picur ellenállni a gonosznak, és vissza tudja-e szerezni a professzor a Szankara-köveket?
Vypredané
6,91 € 7,27 €

Aranysárkány


"A legtöbb emlékét két oldalról látta ő, a színén és a fonákján is, meghatódott és mosolygott a múlton. Ezen a tanár- és diákmítoszon csak sírni tud. Sír, amíg írja, egyre sír. Öregedő apjára gondol, diáktársaira és önmagára, és ezen a múlton zokog akkor is, amikor Ádám fia, tíz évvel később, a nyolcadik osztály végeztével, diáktársaival végigballag a piarista gimnázium lépcsősorán, s ő az előcsarnok egy sötét zugából nézi őt fuldokló fájdalommal." (Kosztolányi Dezsőné)
Vypredané
3,65 € 3,84 €

Don Rigoberto feljegyzései


A Szeretem a mostohámat című bájos kisregényben ismerhettük meg Fonchitót, a mostohaanyját elcsábító, angyalarcú, démoni fiúcskát, aki most újra betoppan a családi botrány óta a férjétől külön élő dona Lucreciához… A festőművésznek készülő kis Fonchito, aki önmagát a zseniális Egon Schiele reinkarnációjának tekinti, újra meg újra az érzékiség hálójába csalja az érett szépasszonyt, de az utolsó pillanatban mindig visszakozik: a csábítás ördögi trükkjei ezúttal azt a célt szolgálják ugyanis, hogy a fiúcska jóvátegye korábbi vétkét, s újra összeboronálja mostohaanyját az apjával, don Rigobertóval. Maga a kerettörténet ezúttal csak az elbeszélés vázát adja egy megejtő szépségű, fékezhetetlen fantáziával megalkotott, bravúros erotikus regényhez, melyben föltárul előttünk a felesége elvesztése miatt szenvedő don Rigoberto lelkének, tudatának és tudattalanjának minden rezdülése. A napközben egy biztosítóigazgató szürke életét élő don Rigoberto éjszakánként megalkotja a maga álmokból, ábrándokból, fóbiákból, dühöngésekből, az erotikát testgyakorlattá silányító modern kor elleni kifakadásokból és legfőképpen az ezernyi alakban, pózban és pikáns helyzetben elképzelt dona Lucreciából szőtt külön világát. Don Rigoberto szerint az igazi erotikát lassan elpusztítja a mai tömegtársadalom szabadossága és a pornográf kultúra, amely a fantáziát kiszorítva segédeszközökkel szerszámozza fel az embert. De amíg marad a földön akár csak néhány homo ludens, azaz játékos ember, addig Mario Vargas Llosa káprázatos regényének minden bizonnyal lesznek olvasói.
Vypredané
6,34 € 6,67 €

Beletria je literárna kategória, zameraná na umelecké a imaginatívne diela. Romány, poviedky, novely a divadelné hry tvoria túto rozmanitú literatúru. Beletria je zdrojom emocionálneho a intelektuálneho potešenia a poskytuje čitateľom široký výber žánrov, vrátane dobrodružstva, histórie, detektívok, fantasy a sci-fi.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Prečítajte si najnovšie bestsellery a objavte nezabudnuteľné príbehy.