! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Svetová beletria strana 484 z 500

Nana


Nana je devátou knihou série Rougon-Macquartové a volným pokračováním románu Zabiják. Nana je příběh dívky z lidu, která si svou krásou podmaňuje muže a využívá je, díky své kráse dostává z ulice na samý vrchol společnosti. Émile Zola, představitel naturalismu 19. století, zde vykresluje život a mravy tehdejší společnosti, život bohatých a chudých ukazuje ve velkém kontrastu.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Kastélyról kastélyra


1944 ősze Siegmaringenben Az Utazás mellett a legjelentősebb Céline-regénynek tartott Kastélyról kastélyra végletesen groteszk egyszerre humoros és tragikus képekben mutatja be az összeomló rezsim utolsó pillanatait. A történet középpontjában pedig maga Céline, táncosnő felesége, Lili és Bébert, a macska.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Kým nemáme tvár


Držíte v rukách majstrovské dielo, ktoré mnohí kritici nazvali najlepším románom o láske, aký bol napísaný v 20. storočí. C. S. Lewis uchopil klasický grécky mýtus lásky medzi Psyché a Kupidom a prerozprával ho úplne novým spôsobom z pohľadu Orual, staršej sestry Psyché. Škaredá a zatrpknutá Orual bezmedzne miluje svoju sestru Psyché a veľmi ju zraní, keď Psyché obetujú bohu Hory. Psyché sa nesmie pozrieť na tvár boha, ale na naliehanie Orual tak urobí a za túto zradu ju boh od seba odoženie. Z Orual sa stáva kráľovná, mocná, ale bez lásky, a hoci celý život čaká na reakciu bohov, tí mlčia. Až na konci života, v snoch o svojej stratenej, milovanej sestre, nájde odpovede na svoje otázky.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Lacná kniha Mimo rytmu (-90%)


Návštevníci koncertu zažijú prekvapenie: klavírny virtuóz Marek Olsberg náhle prestane hrať, vstane a odíde z pódia. Koncert je katalyzátorom, ktorý rozjatrí životné rany štrnástich románových postáv. Všetky navonok žijú usporiadane, no ich spokojnosť podkopáva neopätovaná láska, nevera, zrada a nedôvera. Postavy, miesta a udalosti sa prelínajú. Svet vypadol z rytmu a osudy všetkých lúčovito smerujú k bodu zlomu, kde sa v klamlivej pretvárke odhalí ich prázdny meštiacky život.
Vypredané
0,80 € 8,00 €

dostupné aj ako:

Az utolsó Mohikán


Klasszikus történet egy férfiról, aki hátat fordít az embertelen társadalomnak, s a határvidék vadonjait választja. Natty Bumppo, más néven Sólyomszem bátor és becsületes felderítő önkéntes száműzetésbe vonul, elzárkózik azoktól a normáktól, amelyeket már nem képes elfogadni. Élete kockáztatásával elkíséri Cora és Alice Munrót, az angol parancsnok lányait, akik az indiánok megszállta ellenséges területen keresztül apjukhoz igyekeznek. Útjuk során segítségükre siet Csingacsguk törzsfőnök és fia, Unkasz, a mohikán törzs két utolsó sarja. Sólyomszem, a vadon nagy ismerője árulással és kegyetlenkedéssel kerül szembe, s közben szoros kötelek alakul ki közte és Csingacsguk között. "Az utolsó mohikán"-ban mesterien keveredik a kaland, a romantika és a mondák világa. Megindító történet, amely a kiábrándultságról, árulásról és hősiességről szól.
Vypredané
6,77 € 7,13 €

Štěstí Rougonů


Adelaide Fouque, později známější spíš jako teta Dida, si vzala za muže rolníka Rougona, který pracoval na jejím panství. Spolu měli syna Pierra, ale mnoho radosti si neužili, protože manžel záhy zemřel. Po nějakém čase se zamilovala do nezřízeného pijana, podloudníka a pytláka Macquarta. Ačkoliv jejich lásku okolí neakceptovalo a nebyla stvrzena před oltářem, porodila mu dvě děti - Antoina a Ursulu. Jak všichni potomci dorůstají, postupně se mezi nimi začíná rodit nenávist. Tak začíná slavná sága vyprávějící dramatický příběh rodů Rougonů a Macquartů, dílo nesmazatelným písmem zaznamenané v dějinách světové literatury.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Kulička


Z Rouenu obsazeného pruským vojskem odjíždí dostavník se zajímavou společností. Cestují v něm měšťanský, kupecký a šlechtický pár, dvě jeptišky, mladý radikální republikán a baculatá nevěstka Kulička. Ta se dobrodušně se spolucestujícími rozdělí o své hojné zásoby jídla a cesta jim všem pak rychle utíká až do večera, kdy musí zastavit v zájezdním hostinci. A tam začnou problémy... Kulička je skvělou Maupassantovou povídkou nemilosrdně odhalující maloměšťáckou ubohost a pokrytectví, které se během půl druhého století vlastně vůbec nezměnily. Kniha obsahuje i další výtečné mistrovy příběhy Věno, Zločin otce Bonifáce, Štěstí a Mstitel.
Vypredané
13,02 € 13,70 €

Lacná kniha Letné svetlo a potom príde noc (-70%)


Nič závratné sa tu nedeje, no nič sa tu ani neutají: vzťahy, radosti, nevera, smrť, udalosti živo zreťazené v príbehoch miestnych vidiečanov, zasiahnutých zvláštnou melanchóliou či skrytým šialenstvom, aké postihujú ľudí žijúcich v pustatine. Román Letné svetlo a potom príde noc je plný drobných poetických príbehov, zároveň je akýmsi ironickým zúčtovaním sa autora Jóna Kalmana Stefánssona s divokou a rozpoltenou dobou konca dvadsiateho storočia. Rozprávač (snáď kolektívne vedomie dediny) vie o všetkom, čo sa v dedine deje a presne ju popisuje. S múdrosťou a nadhľadom komentuje konkrétne životy malých ľudí a bez akéhokoľvek sentimentu alebo pátosu kladie množstvo všeobecných otázok týkajúcich sa vecí veľkých – smrti, života, vášne, lásky. "Čas plynie, žijeme a potom umierame. Ale čo je vôbec život? Život, to je Jónas mysliaci na zaoblené vtáčie krídla, Jónas, ktorého uspáva Thorgrímovo hlboké dýchanie, presne tak to je, i keď to ani zďaleka nie je všetko. A aký je odstup medzi životom a smrťou, je medzi nimi vôbec nejaký odstup, a ak áno, ako sa nazýva? Merali by sme ho v kilometroch či myšlienkach, a dokáže sa cezeň niekto dostať - prejsť na druhú stranu a vrátiť sa späť?"
Vypredané
3,60 € 12,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Štěstí Rougonů


Adelaide Fouque, později známější spíš jako teta Dida, si vzala za muže rolníka Rougona, který pracoval na jejím panství. Spolu měli syna Pierra, ale mnoho radosti si neužili, protože manžel záhy zemřel. Po nějakém čase se zamilovala do nezřízeného pijana, podloudníka a pytláka Macquarta. Ačkoliv jejich lásku okolí neakceptovalo a nebyla stvrzena před oltářem, porodila mu dvě děti - Antoina a Ursulu. Jak všichni potomci dorůstají, postupně se mezi nimi začíná rodit nenávist. Tak začíná slavná sága vyprávějící dramatický příběh rodů Rougonů a Macquartů, dílo nesmazatelným písmem zaznamenané v dějinách světové literatury.
Vypredané
0,47 € 9,35 €

dostupné aj ako:

Mila 18


1939. szeptember 1-jén a német csapatok átlépik a lengyel határt, s ezzel kezdetét veszi a második világháború. A megszálló németek először csak jogaikat csorbítva alázzák meg a zsidóságot, majd gettókba terelik őket, végül pedig kezdetét veszi a népirtás. A lengyel zsidóság egyedül áll szemben a náci terrorral, saját honfitársaik, a lengyelek elzárkóznak a segítségnyújtás minden formája elől. Uris döbbenetes erejű regényének cselekménye a háborúnak azt az időszakát meséli el, amikor a varsói gettó lakói fellázadnak elnyomóik ellen, és házi készítésű fegyverekkel, valamint puszta ököllel szállnak szembe a Wehrmacht tankjaival. A város romjain folytatott küzdelem 47 napig tart, de végül csak néhány túlélő marad.
Vypredané
13,54 € 14,25 €

Zsivago doktor


Paszternak regénye nem csak egy rendkívüli szerelem krónikája, a nagy ívű mesterműben színes sorsok, szerelmek és családi események fonódnak össze a világtörténelem eseményeivel. Zsivago doktor jelképes hős: az októberi forradalom utáni történelem elszakítja a családjától, megfosztja a szerelmétől, és ellehetetleníti teremtő munkára hivatott életét. Ám a főhős, mind a világrengető események közepette, mind az embert próbáló mindennapok során megőrzi azt a képességét, hogy különbséget tud tenni jó és rossz között. Az ő embersége, független szelleme, szelíd, mégis konok egyéniségének vonzereje lehet e klasszikus remekmű sikerének máig tartó titka. Borisz Leonyidovics Paszternak (1890-1960) orosz költő, esszéíró, műfordító, író. Ismert, nagyra becsült költőként, túl az ötvenedik életévén kezdett vele főművének szánt nagyregényébe, amelyen aztán hosszú évekig dolgozott. A Zsivago doktor végül otthon meg sem jelenhetett, ezért az író külföldre küldte. Amikor a kortárs világirodalom 1958-ban Nobel-díjjal jutalmazta a század egyik legnagyobb társadalmi regényét, Oroszországban durva lejáratókampány indult, és az írót válaszút elé állították: vagy lemond a díjról, vagy száműzik hazájából. Paszternak az előbbi választotta.
Vypredané
14,55 € 15,32 €

József és testvérei 1-3.


A tetralógia köteteinek címei: Jákob történetei; A fiatal József; József egyiptomban; József a kenyéradó. Az író a hatalmas regény megírásához számos forrásmunkát használt. (a Kiadó)
Vypredané
27,58 € 29,03 €

Lacná kniha József és testvérei 1-3. (-70%)


A tetralógia köteteinek címei: Jákob történetei; A fiatal József; József egyiptomban; József a kenyéradó. Az író a hatalmas regény megírásához számos forrásmunkát használt. (a Kiadó)
Vypredané
8,71 € 29,03 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Anna Karenina


Anna Karenina žije příjemný, ale relativně nudný život po boku staršího carského úředníka. Je milující matkou a ctěnou dámou v petrohradské společnosti. Vše se radikálně změní ve chvíli, kdy pozná okouzlujícího hraběte Vronského a tím začne tragický příběh vášně, která nezná žádné hranice. Nadčasový román Lva Nikolajeviče Tolstého, který byl inspirovaný skutečnou událostí, patří mezi vrcholná díla ruského realismu, což potvrzuje i fakt, že byl nesčetněkrát zfilmován. Poslední velkolepá adaptace vznikla v roce 2012.
Vypredané
17,81 € 18,75 €
  • 3 /5

Šok z pádu


Šok z pádu je výnimočne dobre napísaná kniha, osobitý štýl autora odráža zložitý svet, v ktorom Matthew žije. Navyše, Filer má cit pre temnú komédiu života a Matthew je charizmatická postava, ktorá vás upúta, aj keď sa mu svet rúca. Čitateľ si napriek ťaživej téme príbeh užíva, je ním priam fascinovaný, pretože predstavuje isté tabu. U tínedžera Matthewa Holmesa naplno prepukne schizofrénia po náhlej smrti jeho brata Simona, ktorý počas rodinnej dovolenky utrpel úraz, pri ktorom zomrel. Zdá sa, že Simon ovplyvňuje život svojej rodiny aj po smrti. Zavŕta sa do mozgu Matthewa, ktorý sa s ním nevie rozlúčiť, v dome zavládne neopísateľný smútok a mama berie lieky. Spomienky na tragédiu servíruje Matthew v omrvinkách, ani nie chronologicky, ale čitateľa to vôbec neruší, skôr poháňa ďalej. Autor ukazuje, že pri duševnej chorobe nič nie je jasné ani jednoduché a nájsť jednoznačnú odpoveď je takmer nemožné. Nathan Filer odkrýva pre mnohých neznáme univerzum, robí to bez pátosu, ale citlivo a dojímavo. Nehovorí o nebezpečnom jedincovi, ale o hlboko trpiacej bytosti, ktorá potrebuje pomoc. Román natoľko zaujal, že bol ocenený významnou cenou Costa Book Award.
Vypredané
13,21 € 13,90 €

Lacná kniha Šok z pádu (-70%)


Šok z pádu je výnimočne dobre napísaná kniha, osobitý štýl autora odráža zložitý svet, v ktorom Matthew žije. Navyše, Filer má cit pre temnú komédiu života a Matthew je charizmatická postava, ktorá vás upúta, aj keď sa mu svet rúca. Čitateľ si napriek ťaživej téme príbeh užíva, je ním priam fascinovaný, pretože predstavuje isté tabu. U tínedžera Matthewa Holmesa naplno prepukne schizofrénia po náhlej smrti jeho brata Simona, ktorý počas rodinnej dovolenky utrpel úraz, pri ktorom zomrel. Zdá sa, že Simon ovplyvňuje život svojej rodiny aj po smrti. Zavŕta sa do mozgu Matthewa, ktorý sa s ním nevie rozlúčiť, v dome zavládne neopísateľný smútok a mama berie lieky. Spomienky na tragédiu servíruje Matthew v omrvinkách, ani nie chronologicky, ale čitateľa to vôbec neruší, skôr poháňa ďalej. Autor ukazuje, že pri duševnej chorobe nič nie je jasné ani jednoduché a nájsť jednoznačnú odpoveď je takmer nemožné. Nathan Filer odkrýva pre mnohých neznáme univerzum, robí to bez pátosu, ale citlivo a dojímavo. Nehovorí o nebezpečnom jedincovi, ale o hlboko trpiacej bytosti, ktorá potrebuje pomoc. Román natoľko zaujal, že bol ocenený významnou cenou Costa Book Award.
Vypredané
4,17 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Šok z pádu (-90%)


Šok z pádu je výnimočne dobre napísaná kniha, osobitý štýl autora odráža zložitý svet, v ktorom Matthew žije. Navyše, Filer má cit pre temnú komédiu života a Matthew je charizmatická postava, ktorá vás upúta, aj keď sa mu svet rúca. Čitateľ si napriek ťaživej téme príbeh užíva, je ním priam fascinovaný, pretože predstavuje isté tabu. U tínedžera Matthewa Holmesa naplno prepukne schizofrénia po náhlej smrti jeho brata Simona, ktorý počas rodinnej dovolenky utrpel úraz, pri ktorom zomrel. Zdá sa, že Simon ovplyvňuje život svojej rodiny aj po smrti. Zavŕta sa do mozgu Matthewa, ktorý sa s ním nevie rozlúčiť, v dome zavládne neopísateľný smútok a mama berie lieky. Spomienky na tragédiu servíruje Matthew v omrvinkách, ani nie chronologicky, ale čitateľa to vôbec neruší, skôr poháňa ďalej. Autor ukazuje, že pri duševnej chorobe nič nie je jasné ani jednoduché a nájsť jednoznačnú odpoveď je takmer nemožné. Nathan Filer odkrýva pre mnohých neznáme univerzum, robí to bez pátosu, ale citlivo a dojímavo. Nehovorí o nebezpečnom jedincovi, ale o hlboko trpiacej bytosti, ktorá potrebuje pomoc. Román natoľko zaujal, že bol ocenený významnou cenou Costa Book Award.
Vypredané
1,39 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Šaraf


Farhan al-Baláví oznámí své milované dceři Marjam, že pro ni má ženicha. Nader je islámský fundamentalista a násilník. Marjam je nešťastná, ale z lásky k otci a oddanosti k islámu se obětuje. Jednoho dne pozná amerického zubaře Joea, zamilují se do sebe a sní o společném životě. Když Marjam otěhotní, Nader chce, aby Farhan dceru zabil – pošpinila totiž rodinnou čest.
Vypredané
12,45 € 13,11 €

Sága rodu Forsytů


Román začíná v roce 1886 v Londýně. Rodina Forsytů se schází u osmdesátiletého Jolyona, aby oslavila zásnuby jeho vnučky June s perspektivním architektem Filipem. Touto na první pohled nevinnou oslavou začne neúprosný běh dramatických událostí, který rodinu navždy rozdělí. Slavný příběh široké rodiny Forsytů patří mezi nejvýznamnější díla britské literatury první poloviny dvacátého století a byl také oceněn Nobelovou cenou. Sága popisující osudy několika generací patricijského rodu je velmi přesným obrazem a nekompromisní kritikou pokrytectví viktoriánské doby. Pro své nadčasové kvality se dočkala i opakovaných velmi zdařilých televizních zpracování.
Vypredané
20,85 € 21,95 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.