! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Italská kuchyně


"Díval jsem se, jak vaří moje maminka…" Riccardo Lucque je typickým Italem s jižanským temperamentem a všichni o něm říkají, že vaří jako pánbůh, co chodí po zemi. Opravdový sympaťák mluví měkkou angličtinou, rozumí česky a sem tam naším jazykem také prohodí pár slůvek. Česko má dnes stejně rád jako rodnou Itálii - a jak by ne? Řekne upřímně, že na Česku jsou nejkrásnější jeho ženy, a vůbec nejkrásnější je pro něj manželka. Moravanka Irma. Jeho dosavadní kariéra je velmi pozoruhodná. V podstatě se dá říci, že kde působil, tam restaurace získala vysoce prestižní ocenění "Michelinská hvězda" - ať už to bylo v Itálii nebo v Londýně. V New Yorku přijal na pouhé tři měsíce angažmá šéfkuchaře ve známé restauraci Il Bucco, která byla zrovna v té době americkým gastronomickým průvodcem Zagat Guide, což je obdoba Michelinského průvodce, vyhlášena nejlepší restaurací roku 2001. Riccardo je skvělým kuchařem evropského renomé, a přitom velmi milým a skromným člověkem. S velkou láskou vaří po celém světě dvě desetiletí. A v čem tkví prapůvod jeho umění? "V Itálii jsme zvyklí setkávat se všichni u jednoho velkého stolu. Otec vždy striktně dodržoval pravidlo, že dokud u stolu nebyli všichni, tak jsme nesměli začít jíst. Tradice stolování s rodinou byla tedy pro mě dosti zásadní," svěří se. "Mám dva bratry, a protože oba moji rodiče pracovali, já jsem byl ten, kdo se vždy staral o přípravu jídla pro ostatní. Můj zájem o kuchyni a vaření byl opravdu velký a již odmalička jsem se díval mamince pod ruce, jak vaří. Jsem gurmán a mám rád dobré věci." Ostatně maminka je zřejmě jeho velkým vzorem, protože říká, že dobré jídlo musí v restauraci chutnat, jako kdyby se uvařilo doma. I proto je kuchařské umění Riccarda Lucqueho včetně receptů tak srozumitelné, chutné a oblíbené. Riccardo je také dobrým obchodníkem, v Česku má tři restaurace (Aromi a La Finestra v Praze, Il Mercato v Brně) a obchody s pravými italskými surovinami.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Radosť variť (brožovaná)


Kniha mladého slovenského kuchára Marcela Ihnačáka, bývalého spolupracovníka Jamieho Olivera v jeho reštaurácii Fifteen, známeho aj z relácie Teleráno, je venovaná všetkým, pretože jesť musí každý. Má za cieľ osloviť najmä mladých ľudí, čo nabrali odvahu a chcú si svoje jedlo uvariť sami. V 12 kapitolách, vychádzajúcich z klasických kuchárskych kníh, je množstvo receptov, moderných, jednoduchých, ale aj komplikovanejších a nápaditých, ktoré využívajú nielen obvyklé, ale predovšetkým netradičné suroviny, čo sa čoraz častejšie objavujú na našom trhu. Knihu spestruje rozprávanie o varení a o všetkom, čo s varením súvisí.
Vypredané
14,20 € 14,95 €

Bistro Cooking


This is a collection of novel twists on traditional bistro favourites from one of France's most famous chefs. French chef Cyril Lignac is renowned for his accomplished yet easy-going bistro-style cooking. Based on the food served in his highly successful Parisian restaurant, Le Chardenoux des Pres, Bistro Cooking revisits 40 classic French dishes, reinterpreting them for a contemporary audience. From monkfish cooked with tandoori spices and a macaroni and chard gratin, to pain perdu with cherries and Sicilian pistachio ice cream, Cyril Lignac's recipes combine tradition and modernity in a truly delicious way, allowing the quality of ingredients to shine through.
Vypredané
19,48 € 20,50 €

Culinaria Hungary


Salami, goulash, marmalade-filled crepes and many other specialties: this is the best of Hungarian cuisine! From hearty casseroles, meat dishes and sweet baked goods all the way to its most exquisite culinary pleasures, Hungarian cooking offers a wealth of possibilities. The richness of the country's culinary palette is no accident: the Orient and the Occident are melded in many typical Hungarian recipes that inspire gourmets to wax enthusiastic about the wonders of Hungarian cuisine. This volume is far more than just a cookbook, however. Commentaries describe the tradition of Hungarian wine culture, introduce Tokaj, the king of Hungarian wines, and relate the "fiery" history of the pepper. The texts range across the wide plains of the puszta, the cosmopolitan Danubian metropolis Budapest, and the Hungarian landscape with its sandy plains, mountains and wild, romantic forests. Colorful pictures invite readers to participate in a peasant wedding as well as Easter and Christmas feasts - and to try the refined recipes.
Vypredané
14,20 € 14,95 €

Culina Mundi


If you're looking for the entire world of cookery - Culina Mundi is the book that has it. On more than 700 pages, 60 renowned chefs from 40 countries present their favorite recipes. Page for page, true gourments will be delighted to discover the wide spectrum of soups and appetizers, fish and meat dishes, sweets and desserts presented in words and pictures, along with practical hints on ingredients, methods and cooking times. Detailed sequences of illustrations explain the individual steps, so that the most delicious dishes of Asia and Africa, Europe, and North and South America can easily be prepared at home. Anyone who enjoys creative cooking, who prefers to explore less-traveled paths, and who is open for new adventures is sure to enjoy this journey into the world of haute cuisine.
Vypredané
23,70 € 24,95 €
  • 5 /5

Talianske cestoviny


Kuchárska kniha na prípravu cestovín? Veď je to také jednoduché! A s radami od pravého Taliana ešte chutnejšie! Pripravte si doma penne, farfalle, tortelliny, tagliatelle, orechiette či gnocchi. Staňte sa odborníkom na všetky typy cestovín! Mašličky, rúrky, plnené či bez plnky. Špagety, buchtičky, rezance či makaróny. Všetky druhy „pasty“ na taliansky spôsob. Jednoducho, rýchlo a chutne. Vyčarte z „obyčajných“ cestovín neobyčajné kreácie, ktoré sa vyrovnajú najchutnejším špecialitám. Alvarez Momi (1954, Verona) je najznámejším šéfkuchárom v oblasti. Píše kuchárske knihy, venuje sa príprave mladých kuchárov do praxe. Žije na Slovensku, v Bratislave otvoril dve reštaurácie.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Velká japonská kuchařka


První Velká japonská kuchařka v České republice!Nechte se inspirovat oblíbenými recepty této asijské kuchyně.Pod vedením čtyř nejlepších japonských kuchařů, kteří působí v České republice, zvládnete přípravu sushi i japonských specialit krok za krokem.Jedná se o vůbec první ucelenou kuchařku, která vznikala ve spolupráci s uznávanými japonskými šéfkuchaři, kteří působí v České republice. Kapitolu sushi připravil např. sushimaster Tadayoshi Ebina, který je členem Tokio Sushi Association.Návody jak připravit ryby, rýži, zeleninu a výběr kuchyňského náčiní doplňují další důležité rady a informace. Všechny recepty připravíte ze surovin, které jsou snadno dostupné v obchodní síti v ČR. Doporučuje Tomio Okamura
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Třicet dní v Paříži


Paříž je gastronomickým rájem, ale není snadné se v něm vyznat. Tato knížka je pozvánkou do třiceti vybraných restaurací a bister se zajímavou historií, zvláštním šarmem a záhadnou mystikou. Najdete tu rodinné maličké podniky, kde se najíte za velmi příznivé ceny, i vůbec nejlepší restaurace z celé Paříže s hvězdičkami Michelin. Všechny mají svůj příběh.
Vypredané
16,92 € 17,81 €

Sicily


A stunning cookbook containing more than 50 authentic recipes from the tables of Sicily, the most colorful region of Italy. Recipes are accompanied by texts detailing Sicilian ingredients, producers, food markets, and specialty stores.
Vypredané
34,20 € 36,00 €

Provence


A mighty view of all aspects of Provence, from food and wine to landscape and history. Divided into three chapters, this 544pp book is the largest ever written on one of the world's most alluring, sun-drenched and seductive cultures. The first section focuses on Provencal cuisine, with over 150 classic recipes, which are delicious, simple and easy to prepare. The second part of the book examines the Provencal way of life, with short essays on the provenance of mountain villages, petanque, artists, museums, pottery, glassblowing, soap manufacturing, textiles, Pastis and the best markets to shop at. The finale is, appropriately, a generous discourse on the wines of the region, from Les Baux, through Cotes de Ventoux and Coteaux de Pierrevert, listing the best wine producers, the best vineyards and how to find them. Over 700 specially shot images form a dazzling panorama of food, wine, landscape and culture.
Vypredané
48,44 € 50,99 €

Česká a slovenská kuchařka


Stravovací zvyklosti u nás do značné míry utvářely vlivy z okolních národů. Slovensko bylo dlouhou dobu pod nadvládou Maďarů, České země zase byly dlouho pod vládou Němců a Rakušanů, a právě odtud pochází obliba kysaného zelí, brambor, knedlíků a masa v tradiční české kuchyni. Přesto mají kuchyně obou zemí své typické rysy a charakteristická jídla.Tato kuchařka obsahuje 75 klasických receptů - od polévek, předkrmů a chuťovek přes úpravu masa a prřípravu sladkých i vegetariánských jídel až po přípravu dezertů a pečiva. Recepty jsou přesně rozepsány a doprovází je 340 názorných barevných fotografií, takže i kuchař-začátečník přípravu jídel hravě zvládne.Chcete se naučit uvařit poctivou gulášovou polévku, upéct bramboráky, naložit utopence, připravit kuře na paprice, plněnou papriku, segedínský guláš, koprovou omáčku, halušky, nudle s mákem, langoše, lívance, jablečný štrúdl nebo ovocné knedlíky? Příprava klasických českých a slovenských jídel nemusí být výsadou jen našich babiček!
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Lacná kniha Česká a slovenská kuchařka (-70%)


Stravovací zvyklosti u nás do značné míry utvářely vlivy z okolních národů. Slovensko bylo dlouhou dobu pod nadvládou Maďarů, České země zase byly dlouho pod vládou Němců a Rakušanů, a právě odtud pochází obliba kysaného zelí, brambor, knedlíků a masa v tradiční české kuchyni. Přesto mají kuchyně obou zemí své typické rysy a charakteristická jídla.Tato kuchařka obsahuje 75 klasických receptů - od polévek, předkrmů a chuťovek přes úpravu masa a prřípravu sladkých i vegetariánských jídel až po přípravu dezertů a pečiva. Recepty jsou přesně rozepsány a doprovází je 340 názorných barevných fotografií, takže i kuchař-začátečník přípravu jídel hravě zvládne.Chcete se naučit uvařit poctivou gulášovou polévku, upéct bramboráky, naložit utopence, připravit kuře na paprice, plněnou papriku, segedínský guláš, koprovou omáčku, halušky, nudle s mákem, langoše, lívance, jablečný štrúdl nebo ovocné knedlíky? Příprava klasických českých a slovenských jídel nemusí být výsadou jen našich babiček!
Vypredané
2,10 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Kulinárna kultúra regiónov Slovenska


Kniha prináša etnologický pohľad na fenomén tradičnej regionálnej výživy obyvateľstva Slovenska. K jej napísaniu autorky inšpiroval fakt, že kulinárna kultúra je v súčasných humanitných disciplínach považovaná za fenomén, ktorý patrí k najstabilnejším a najvýraznejším identifikačným faktorom ľudských spoločenstiev. Slovenský text.
Vypredané
16,72 € 17,60 €

Joshi Bharat világkonyhája


A népszerű tévés házaspár, Joshi Bharat és Szabó Csilla fazekába kukkantunk be a látványos szakácskönyv lapjain. Megismerkedünk az egész világot átfogó és barátaikat örökösen elkápráztató "házi kosztjuk" titkaival, s Indiától Mexikón és Itálián át Magyarországig, kóstoljuk végig az ételeket. A gyönyörködtető sokszínűségben a kurkuma aranya, a fűszerpaprika vérvöröse, a koriander zöldje varázslatos zamatokká egyesül. Az ínycsiklandó étkek pikantériáját tovább fokozzák a nagyszerű házigazda, Joshi Bharat jóízű családi anekdotái, melyek visszahozzák a kellemes vacsorák hangulatát. Napjainkra legendássá váltak Josi Bharat gödöllői otthonában rendezett baráti vacsorák. Csilla a háziasszonyok gyöngye - örömmel főz, és mindenre kiterjedő figyelemmel veszi körül vendégeit, csakúgy, mint a családját. A gasztronómia művészetének legnemesebb hagyományait követve örökké nyitott a kísérletezésre, az új ízek kipróbálására. Joshi Bharat és Szabó Csilla nem rejti véka alá a szíves vendéglátás és a "szívből" főzés titkát: az ő jóvoltukból a jövőben már mi is bezsebelhetjük azt a sok dicséretet, amely eddig csak őket illette meg.
Vypredané
19,91 € 20,96 €

Česká a slovenská kuchárka


Zoznámte sa s tradičnými českými a slovenskými receptami vďaka tejto úžasnej kuchárke! Knižka obsahuje 75 klasických receptov - od polievok, predkrmov a chuťoviek, cez úpravu mäsa, rýb a diviny, až po prípravu sladkých a vegetariánskych jedál. Autorka nezabudla ani na prípravu dezertov a pečiva. Recepty sú podrobne opísané a sprevádza ich 340 názorných farebných fotografií, takže aj kuchár- začiatočník prípravu jedál hravo zvládne. Chcete se naučiť uvariť poctivú gulášovú polievku, upiecť zemiakové placky, naložiť utopencov, pripraviť kura na paprike, plnenú papriku, segedínsky guláš, kôprovú omáčku, halušky, rezance s makom, langoše, lievance, jablkovú štrúdľu alebo ovocné knedlíky? Príprava klasických českých a slovenských jedál nemusí byť len výsadou našich babičiek!
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Atul`s Curries of the World


This is a book for spice lovers of all cuisines. Atul explores curries of the world, looking to his native India, of course, but also to Asia and Africa, to the Americas, Europe and even the UK. Curry remains one of the world's most popular dishes and Atul's collection of mouth-watering dishes does more than enough to convince us why. Over 100 recipes show curry in all its fantastic forms, from mild to hot, continent hopping to reveal how one country shares with and differs from the next. A collection of inspiring, intoxicating spiced dishes that cover meat, fish and vegetable curries from all corners of the globe: this promises to be a book you will cook from again and again. A major publication.
Vypredané
21,38 € 22,50 €
  • 4 /5

Poklady slovenskej kuchyne: Dolná Nitra, Horná Nitra, Tekov


Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Osemdielna séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Lacná kniha Poklady slovenskej kuchyne: Dolná Nitra, Horná Nitra, Tekov (-70%)


Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Osemdielna séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!
Vypredané
3,27 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Italian Cookery Course


Katie has travelled the rice fields of Italy's northern provinces and the lemon groves of the south, the richly diverse urban and rural terrains and patchwork regions. She has collated recipes, techniques and ingredients to create this unique compendium of Italian food. The Italian Cookery Course will guide you through the vast collection of famous recipes and lesser-known regional dishes, with clear instruction on how to replicate them at home. The book is broken down into straightforward chapters including 'Meat', 'Fish', 'Dolci' and 'Cheese'. Each chapter contains 'masterclasses' on technique, revealing the practical secrets of Italian cooking and giving the reader new confidence in the kitchen. All this is interwoven with fascinating narration about the culinary influences that have created this wonderful cuisine.
Vypredané
24,69 € 25,99 €

Každá krajina má svoje špecifické chute. Či už je to naša slovenská národná kuchyňa česká, alebo exotickejšia ázijská, každý sti v tejto kategórii kníh nájde to svoje.  

Ochutnajte známe aj menej známe tradičné jedlá z celého sveta. SSpoznávajte nové chute, objavujte zaujímavé recepty a experimentujte v kuchyni.