Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - História, vojnová literatúra strana 8 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Vynálezy a inovácie


Známy autor vedeckých kníh prichádza s titulom o histórii ľudskej vynaliezavosti – a s ňou spojených prelomov a pádov. V tejto knihe ponúka jasnú korekciu prehnaných sľubov, ktoré sprevádzajú všetko od nových liekov až po umelú inteligenciu. Pripomína nám, že aj keď prejdeme dosť ďaleko po trajektórii vynález - vývoj - aplikácia, možno nikdy nič reálne nezavedieme. Alebo ešte horšie, aj keď sa nám zavedenie vynálezu podarí, jeho budúcnosť môže byť poznačená nedostatočným výkonom, sklamaním, alebo aj nedozernými škodami, s ktorými nikto nepočítal. Na základe svojich rozsiahlych vedeckých a historických poznatkov autor vysvetľuje rozdiel medzi vynálezom a inováciou a venuje sa trom rôznym typom vynálezov: tie, ktoré nedominovali tak, ako sa sľubovalo (napríklad vzducholode a nadzvukové lietadlá), vynálezy, ktoré skončili katastrofami (ako olovnatý benzín alebo pesticíd DDT) a vynálezy, ktoré nám boli dlho sľubované a boli by veľmi prospešné, ale ich masové zavedenie do života je v nedohľadne (od hyperloopu až po atómovú fúziu). Kniha je triezvou správou o bláznovstve, ktoré tak často sprevádza ľudskú vynaliezavosť, a o tom, ako môžeme a musíme lepšie zosúladiť naše očakávania s realitou.
Predpredaj
17,05 € 17,95 €

Treasures of Ukraine


A celebration of Ukraine's rich cultural heritage, drawing on over 100 of the country's most important works of art and architectural monuments from prehistory to the present. Showcasing more than one hundred objects and buildings - from Byzantine icons and wooden churches to gold-domed cathedrals, folk art, and avant-garde masterpieces - Treasures of Ukraine chronicles the rich arts and heritage of a country currently facing destruction and devastation. The significance of the pieces is explained by renowned artists, curators, and critics, revealing the nation's complex history and its impact on the present. From the development of ancient cultures like Trypillia and Scythia to early states such as Kyivan Rus and the Cossack Hetmanate, to the dawn of Modernism and the striking contemporary paintings and political artworks being produced today, Treasures of Ukraine reminds us that art and monuments represent powerful sources of collective memory and identity. All proceeds will be donated to PEN Ukraine, to help Ukrainian authors in need and support museums in Ukraine.
U dodávateľa
31,30 € 32,95 €

Nad mraky - Každodennost 311. československé perutě RAF 1940-1945


Kniha se zabývá obrazem každodenního života československých bombardovacích osádek (nejen) ve Velké Británii od založení 311. perutě až do konce války. Nezapomíná na bojové mise nad okupovanou Evropou ani nad moři a oceány, přesto její těžiště leží spíše v objevování toho, jak piloti, navigátoři a palubní střelci žili, co jedli, jak trávili volný čas a jak moc či jak málo jim přirostlo ostrovní království k srdci. Jejich hrdinství, pro ně většinou tak samozřejmé, se zde sráží se strachem a konečně se smrtí. Kniha ukazuje, že i ve válce existuje něco jako všední den a o hrdinství se nemusí vždy jen nahlas mluvit.
U dodávateľa
18,98 € 19,98 €

dostupné aj ako:

Tajomná / Mysterious Terchová


Malý sprievodca nielen pre malých návštevníkov
U dodávateľa
14,06 € 14,80 €

Oni


Kniha Oni. Osudy kvír ľudí počas druhej svetovej vojny od Joanny Ostrowskej je ojedinelým dielom na pomedzí historickej reportáže a odbornej monografie. V roku 2022 získala ocenenie čitateliek a čitateľov v rámci prestížnej poľskej knižnej ceny Nike. Autorka v knihe Oni na základe výsledkov dlhoročného výskumu vypĺňa ďalšie biele miesto v historickej pamäti a dáva slovo zabudnutým obetiam nemeckého nacizmu – ale nielen im. Ako totiž ukazuje na stránkach svojej knihy, kvír ľudia odsúdení podľa paragrafu 175, ak vôbec nacistický teror prežili, museli peklo, ktorým si prešli, tajiť ešte dlhé desaťročia po vojne. Prostredníctvom príbehov jednotlivých protagonistov nám Ostrowska pripomína, aké sú dôsledky toho, keď sa väčšina „chráni“ pred menšinou. „Oni“ boli iní. Považovali ich za sexuálnych predátorov, dokonca pedofilov a navyše ich bolo pomerne málo. Ich príbehmi sa nikto nezaoberal, nikto si ich nepripomínal a nikto ich nepovažoval za obete nacistického systému. O tých, ktorí prežili, sa mlčalo. „Oni” neexistujú vinou nás, boli vymazaní predvojnovými fantazmagóriami živenými nacistickou propagandou a zvrátenými vojnovými a táborovými klebetami. Prirovnávali ich k bezmenným zvodcom, kriminálnikom a asociálnym živlom. Proti týmto predstavám je nutné sa vzbúriť. O „nich“ už nie je možné ďalej mlčať. O autorovi: Joanna Ostrowska, je poľská historička, teatrologička, filmová kritička, dramaturgička a vysokoškolská pedagogička. Zaoberá sa problematikou sexuálneho násilia počas druhej svetovej vojny a zabudnutými obeťami nacizmu. Jej predchádzajúca kniha Premlčané. Nútená sexuálna práca počas druhej svetovej vojny (2018) získala prestížne ocenenie Mauthausen-Memorial-Forschungspreis.
Na sklade 2Ks
22,80 € 24,00 €

Globální dějiny a postliberální společnost


Kniha přibližuje v širších historických, politických, kulturních a ekonomických souvislostech globální dějiny Eurasie od poloviny prvního tisíciletí našeho letopočtu po počátek jednadvacátého století. Od úsvitu středověku až do sklonku raného novověku byly rozsáhlé oblasti rozkládající se od Číny přes Střední Asii po Indii a Středomoří integrovány prostřednictvím orientální globalizace, která soustředila největší světový hospodářský a intelektuální potenciál. Evropské společnosti se nacházely na periférii této obrovské zóny tvořené množstvím obchodních a politických vazeb. Atlantická globalizace, jež se zrodila v osmnáctém století v prostoru mezi severozápadní Evropou a Severní Amerikou, byla podmíněna vznikem silného merkantilistického státu, vědeckého světonázoru a ideologie liberalismu. Na přelomu osmnáctého a devatenáctého století atlantická globalizace definitivně zastínila orientální globalizaci a vyústila do západní hegemonie a moderní globální civilizace. Současná stagnace Západu a opětovný vzestup asijských mocností souvisí s krizí euroamerického racionalismu, scientismu a liberalismu, která může být překonána přehodnocením odkazu liberalismu a vytvořením ideologie postliberalismu.
U dodávateľa
67,88 € 71,45 €

Impérium bolesti


Rozdali stovky miliónov dolárov a po celé desaťročia sa ich meno spájalo s filantropiou. Hovorili o nich ako o Mediciovcoch súčasnosti. Kto sú vlastne Sacklerovci? Kde prišli k svojmu imaniu? A ako ich meno súvisí so smrťou takmer pol milióna ľudí? Odpoveď ponúka Patrick Radden Keefe vo svojej fenomenálnej knihe Impérium bolesti. História dynastie Sacklerovcov v sebe ukrýva všetky prvky správnej drámy – napínavé osobné príbehy, ostré boje o majetky, tvrdé súboje v zasadačkách, pozoruhodné zbierky moderného umenia, machiavelistické metódy v súdnych sieňach i finančné machinácie s cieľom vylepšiť svoju povesť a zničiť slabších. Sacklerovci patria medzi najbohatšie rodiny na svete. Preslávili sa štedrou finančnou podporou umenia i vedy. Ich meno bolo vytesané do mramoru, vyryté na mosadzných plaketách, dokonca vsadené do farebných vitráží. Pôvod ich majetku bol vždy zahalený tajomstvom, až kým nevyšlo najavo, že rodina má na svedomí vývoj a intenzívny marketing mimoriadne silného opioidného analgetika s názvom OxyContin, ktoré spôsobilo revolúciu v liečbe chronickej bolesti, no zároveň viedlo k takzvanej opioidovej kríze. Sacklerovci boli obvinení zo smrti závratného množstva ľudí a ich meno upadlo do nemilosti. Nečudo, že táto téma tak veľmi vzrušila filmárov, dokumentaristov i spisovateľov. Impérium bolesti Patricka Raddena Keefa s podtitulom Tajné dejiny dynastie Sacklerovcov je príbeh jednej bohatej dynastie, ale zároveň aj podobenstvo o chamtivosti dvadsiateho prvého storočia. Patrick Radden Keefe označuje svoje knihy za „výpravnú literatúru faktu“ (a nie za učebnice dejepisu). Jeho mimoriadne populárne knihy Nič nehovor aj Impérium bolesti tak možno s čistým svedomím označiť aj za „reportážne detektívky“. Impérium bolesti vychádza v preklade Alexandry Strelkovej.
Predpredaj
28,41 € 29,90 €

Ígéret és beteljesedés - A zsidó állam születésének története, 1917-1949


A zsidó állam kikiáltását megelőző időszak megrázó, döbbenetes története; történet egy évezredes vízióktól, gyötrelmektől, üldöztetéstől sújtott nép hazára találásáról, mely a bibliai beteljesedéstől újabb egyetemes problémák felé tart. A cionizmus és a zsidó állam megalapítása iránt érdeklődők számára különleges olvasmány Koestler munkája. A neves író közvetlenül a második világháború vége, illetve Izrael megalapítása után fogalmazta meg gondolatait a zsidó állam születésének előzményeiről és folyamatáról. Koestler 1917-ig tekintve vissza elemzi a cionista mozgalom összefüggéseit elvonatkoztatva minden vallásos elképzeléstől, racionális okokat, gazdasági és politikai szükségszerűségeket keresve. Koestler a tőle megszokott szenvedélyességgel, ugyanakkor az európai közéleti gondolkodás, a nyugati politikai viszonyok alapos ismerete birtokában vázolja fel - a könyv három fejezetéül szolgáló - hátteret, a közelből látható jelenségeket és a távlatokat. A téma iránt érdeklődők mellett a koestleri életmű és világnézet formálódása iránt érdeklődőknek is ajánlható az Ungvári Tamás alapos utószavával záródó mű.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

A háború művészete


Kína különleges figyelmet érdemel a hadtudománnyal foglalkozó szakemberek és a hadtudomány iránt érdeklődők részéről, hiszen e majd négyezer éves kultúra háborúktól terhes történelme során roppant mennyiségű elméleti mű született a hadtudomány, hadviselés, hadvezetés témakörében. A gyakori háborúságok számos szerzőt késztettek arra, hogy a hadviseléssel, hadvezetéssel kapcsolatos megfigyeléseiket, tapasztalataikat és útmutatásaikat papírra vessék. Máig négy-, ötszáz ilyen mű létezéséről tudunk, melyek közül csak alig néhány tucat került a modern tudományos érdeklődés középpontjába. Ezek közül minden kétséget kizáróan a leghíresebb és legnagyobb hatású Szun-ce (Sunzi) műve, A háború művészete. Jelen kötettel kapcsolatban kiemelendő, hogy a híres munka mellett közreadjuk az úgynevezett ,,másik Szun-ce" teljes szövegének fordítását is. Ezt a művet majd kétezer évig elveszettnek hitték, mígnem 1972 áprilisában egy Kelet-Kínában feltárt, a nyugati Han-dinasztia idejéből (i. e. 206 - i. sz. 23) származó sírból elő nem került. A 364 bambuszcsíkra írt szövegről még ott helyben megállapítást nyert, hogy a rajta olvasható több mint 11 ezer írásjegy egy Szun Pin (Sun Bin) nevű ókori hadvezér elveszettnek hitt művét tartalmazza. A páratlan felfedezés óriási visszhangot keltett nemcsak Kínában, hanem a nyugati filológusok körében is. Ez a kötet nemcsak a történelem szerelmeseinek, továbbá a hadtörténet és a hadtudomány iránt érdeklődőknek nélkülözhetetlen olvasmány, hanem mindenki számára kötelező, akit kicsit is érdekel a stratégiai gondolkodás és a vezetés művészete. Tokaji Zsolt sinológus szakértő tolmácsolásában most első ízben olvasható magyarul e két mű közös kötetben.
U dodávateľa
8,03 € 8,45 €

Národné jedlá


Nová kniha autorky úspešného Umenia sovietskej kuchyne je brilantným skúmaním jedla a národnej identity po celom svete. „S nástupom a dominanciou globalizácie,“ vysvetľuje Anya v úvode, „sa národy a nacionalizmus javia zastaralejšie a zároveň dôležitejšie a relevantnejšie ako kedykoľvek predtým.“ A neexistuje lepšia prizma, cez ktorú by sme to mohli vidieť, ako jedlo. Vydáva sa pátrať po pravde, ktorá sa skrýva za večným klišé „sme to, čo jeme“, a to do veľkých gastronomických centier Paríža, Neapola, Tokia, Sevilly, Oaxacy a Istanbulu – so záverečnou zastávkou pri ukrajinskom boršči. V Paríži zisťuje prekvapujúci nezáujem o tradičné francúzske pot-au-feu, pričom francúzski gurmáni uprednostňujú novšie, trendovejšie medzinárodné kuchyne; v Neapole skúma skromné a nesprávne chápané začiatky pizze; v Tokiu ju prekvapí uprednostňovanie ramenu pred tradičným gohanom a konbinizácia spoločnosti; v Seville odhaľuje náboženské dôsledky jamónu a vznik tapas; v Oaxace rozpletá komplikované prelínanie domorodého a európskeho a opätovné presadenie kukurice; a nakoniec ju čaká komplikované dedičstvo multikulturalizmu v Istanbule. Anya sa zaoberá týmito ikonickými jedlami svojím zvedavým pohľadom a nezameniteľným vtipom, keď sa rozpráva s kuchármi, remeselníkmi, vedcami, politickými aktivistami a úplne cudzími ľuďmi, pričom sa snaží pochopiť, čo predstavuje „národnú“ kultúru jedla. V knihe odhaľuje a prehodnocuje fascinujúcu úlohu, ktorú jedlo zohráva pri vytváraní kultúrneho dedičstva – s tým, ako sa mení politická a sociálna identita národa, mení sa aj jeho chuť.
Na sklade > 5Ks
15,76 € 16,95 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Obrazová história letectva


Od montgolfiéry po SpaceShipTwo – skutočná kronika letectva zachytená v celkovom pohľade i v pôsobivých detailoch. Spoznáte priekopníkov, vizionárov, konštruktérov a predovšetkým osemsto strojov, ktoré písali dejiny. Balóny a vzducholode, prvé lietadlá, dopravné, cvičné, vojenské, civilné, piestové, turbovrtuľové aj prúdové lietadlá. Nechýba, samozrejme, ani kompletný popis vývoja vrtuľníkov.
Na sklade > 5Ks
37,91 € 39,90 €

Izrael a Palestina, 5. vydání


Páté, aktualizované vydání nejznámější české publikace o izraelsko-palestinském konfliktu. Autor přehledně provádí čtenáře jeho historií, osobnostmi, organizacemi a dalšími klíčovými fenomény, ale rovněž vyvrací některé zakořeněné mýty. Kniha je napsána srozumitelným jazykem a je přístupná jak čtenářům, kteří se chtějí zorientovat v jednom z nejdůležitějších konfliktů v regionu Blízkého východu, tak i studentům a odborníkům. Marek Čejka (1975) vystudoval právo a politologii na Masarykově univerzitě v Brně. Mnohokrát navštívil Blízký východ a v letech 2001–2002 absolvoval stáž na katedře politologie Hebrejské univerzity v Jeruzalémě.
Na sklade 4Ks
23,47 € 24,70 €
  • 5 /5

SAS príručka ako prežiť


Táto kniha vám umožní zvládnuť akúkoľvek situáciu tak, ako špeciálne vycvičení vojaci jednotiek SAS. Obsahuje rady napr. z oblastí: stratégia, táborenie, výklad máp, katastrofy, podnebie a terén a mnohé ďalšie.
Na sklade 1Ks
16,06 € 16,90 €

Brána do Európy. Dejiny Ukrajiny


Ukrajina sa zmieta v napätej vojne s Ruskom o zachovanie svojej územnej celistvosti a politickej nezávislosti. Súčasný konflikt je posledným v dlhej histórii bojov o jej územie a o uznanie jej existencie ako samostatného národného štátu. Oceňovaný historik Serhii Plokhy tvrdí, že ak chceme pochopiť prítomnosť a budúcnosť tejto krajiny, musíme najskôr spoznať jej minulosť. Ukrajinu, ktorá sa nachádza na križovatke medzi strednou Európou, Ruskom a Blízkym východom, formovali rozličné impériá, ktorým slúžila ako strategická brána medzi Východom a Západom – počnúc Byzanciou a Osmanskou ríšou, končiac Treťou ríšou a Sovietskym zväzom. Ukrajina bola po stáročia miestom, kde sa stretávali rôzne kultúry. Miešali sa tu usadlé a kočovné národy a na stepnom pohraničí sa stretávalo kresťanstvo s islamom, čo viedlo k vytvoreniu spoločenstva divokých bojovníkov známych ako kozáci. Súbežné pôsobenie katolíckej a pravoslávnej cirkvi tu zas vytvorilo náboženskú tradíciu, ktorá spája západné a východné kresťanstvo. Ukrajina bola aj domovom miliónov židov či rodiskom chasidizmu – a jedným z vražedných polí holokaustu. Plokhy skúma historickú identitu Ukrajiny na životoch hlavných postáv ukrajinských dejín: kyjevskoruského princa Jaroslava Múdreho, ktorého dcéra Anna sa stala francúzskou kráľovnou; kozáckeho vládcu Ivana Mazepu, ktorého Byron a Puškin zvečnili vo svojich básňach; Nikitu Chruščova a jeho chránenca Leonida Brežneva, ktorý sa napokon stal jeho nepriateľom, a aj na životoch hrdinov protestov na Majdane z rokov 2013 a 2014, ktorí stelesňujú súčasný boj o budúcnosť Ukrajiny. Ako vysvetľuje Plokhy, dnešná kríza je tragickým opakovaním histórie, pretože Ukrajina sa opäť ocitla v centre boja globálnych rozmerov. Kniha Brána do Európy poskytuje jedinečný pohľad na pôvod a potenciálne dôsledky najnebezpečnejšej medzinárodnej krízy od konca studenej vojny.
Na sklade 5Ks
19,86 € 20,90 €

dostupné aj ako:

Můj rok 1974


Rok 1974 si v Československu dával tak trochu oddech, přesto se ale děly zajímavé věci: narodilo se nejvíc dětí v historii státu, v Praze začalo jezdit metro a Bohumil Hrabal vydal samizdatem Postřižiny. Jinde už to bylo o poznání divočejší. Ve Spojených státech po aféře Watergate odstoupil prezident Nixon, Isabel Perónová se stala první prezidentkou v dějinách, ABBA dobývala svět popu a maďarský inženýr Rubik vymyslel kostku. Vraťte se zpět v čase a prožijte to nejzajímavější z tohoto roku!
Očakávame
15,67 € 16,49 €
  • 5 /5

Odpočítavanie 1945


12. apríl 1945. Po rokoch krvavých konfliktov v Európe a v Tichomorí zaskočí Spojené štáty správa o úmrtí prezidenta Franklina D. Roosevelta. Novozvolený Harry Truman sa okamžite po nástupe do funkcie dozvedá o prísne tajnom vojenskom Projekte Manhattann, zameranom na vývoj prvej atómovej bomby na svete. V nasledujúcich týždňoch je postavený pred historické rozhodnutie. Má vydať rozkaz na zhodenie atómovej bomby a ukončiť vyčerpávajúcu vojnu? Román Odpočítavanie 1945 ponúka rekonštrukciu udalostí a okolností, ktoré napokon viedli k nepredstaviteľnej skaze. Približuje zmýšľanie kľúčových osobností, ktoré sa podieľali na zostrojení zbrane, pričom každá z iných dôvodov. Legendárneho Alberta Einsteina, ktorý napokon označil svoju hlasnú podporu atómovej bomby za „najväčšiu chybu v živote“; popredného výskumníka Roberta Oppenheimera a sovietskych špiónov, ktorí potajomky prenikli do jeho tímu; súťaživých pilotov vybraných na zhodenie bomby a mnohých ďalších. Poskytuje nám však aj svedectvo bežných amerických a japonských civilistov v čase vojny, zástupov robotníkov a robotníčok, ktorí ani len netušili, na čom sa podieľajú. Zaznamenáva osud „kalutronových dievčat“, ako bola Ruth Sissonová zo štátu Tennessee, či desaťročná obyvateľka Hirošimy Hideko Tamurová, ktorá prežila v epicentre výbuchu a dodnes žije v USA. Odpočítavanie 1945 energicky, inteligentne a s ľudskosťou podáva definitívny výklad o jednom z okamihov s najväčšími následkami v histórii.
Na sklade 3Ks
5,00 € 17,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Fašizmus


Za fašistov už boli označení takmer všetci. Termíny "fašizmus" a "fašista" patria k najpoužívanejším termínom druhej polovice 20. storočia a okrem iného v našom slovníku plnia funkciu univerzálnej nadávky. Historik Jakub Drábik vo svojej knihe objasňuje, čo fašizmus v skutočnosti je, ako ho definovať, koho možno za fašistu označiť, ako sa fašizmus navonok prejavuje i čo z toho všetkého vyplýva. Rôzne národné mutácie fašizmu sa objavili v každej európskej krajine, milióny ľudí fašistov volili v slobodných a demokratických voľbách. Mnohým sa zdala fašistická vízia a sľubovaný nový poriadok lákavé. Nedokázali rozkódovať nevyhnutne genocídnu podstatu fašizmu. Prvá veľká kniha svojho druhu v slovenskom jazyku vysvetľuje dôležité pojmy aj konkrétne prejavy fašizmu. Objasňuje motivácie a ideológiu fašistov a vysvetľuje, ako je možné, že milióny ľudí vábeniu fašizmu podľahli a žili, poslúchali, pracovali, obetovali sa, bojovali a umierali v službách jednej z najzhubnejších ideológií ľudských dejín. Na príklade štyroch európskych krajín (Taliansko, Nemecko, Spojené kráľovstvo a Československo) ukazuje, ako fungovali historické fašistické hnutia a režimy a v rozsiahlej samostatnej kapitole vysvetľuje i peripetie a transformáciu fašizmu po druhej svetovej vojne až po dnešok.
Na sklade 1Ks
23,16 € 24,90 €

dostupné aj ako:

  • 4,4 /5

Scivilizovaní na smrť


V knihe Scivilizovaní na smrť skúma uznávaný autor Christopher Ryan negatívne vplyvy „pokroku“ na náš život – na to, čo jeme, čo a ako sa učíme, čo cítime, ako si hľadáme partnerov, vychovávame deti, komunikujeme, pracujeme a zomierame – a porovnáva ich s dávnou minulosťou, o ktorej sme sa doteraz učili skreslene. Podľa neho je načase položiť si zásadnú otázku: Žijú moderní ľudia podstatne lepší život než naši predkovia z čias pred civilizáciou? Prináša civilizácia ako celok jednotlivcovi nejaký čistý zisk? Žijeme v čase, keď je budúcnosť planéty a našej civilizácie z mnohých strán ohrozená. Možno práve teraz nastala chvíľa objektívne sa pozrieť do minulosti, aby sme našli cestu k lepšej budúcnosti.
Na sklade 2Ks
13,29 € 13,99 €

dostupné aj ako:

Waffen-SS 1933–1945


Slavné divize, úspěchy na bojišti, válečné zóny, ideologie a symbolika. Původně malá jednotka určená k ochraně Adolfa Hitlera se po začátku války rychle rozrůstala a v roce 1942 na frontě bojovalo již několik divizí Waffen-SS, složených z Němců i zahraničních dobrovolníků. Svých nejslavnějších úspěchů dosáhly na jaře a v létě 1943 – u Charkova elitní esesáci vybojovali poslední velké vítězství na východní frontě, u Kurska zase jako jediní dokázali překonat několik pásem sovětské obrany. Tou dobou už ale měli muži v maskovacích převlečnících a s runami Sieg na výložkách na kontě také řadu masakrů civilistů a další rychle přibývaly... Prozkoumejte kontroverzní historii Waffen-SS, která zahrnuje příklady dokonale zvládnutého vojenského řemesla i ty nejhorší válečné zločiny spáchané ve jménu nacistické ideologie. Výstroj a výzbroj Uniformy, maskovací vzory, ruční zbraně a další vybavení Kurt „Panzer" Meyer Muž, který se stal zosobněním agresivní útočné doktríny Zahraniční dobrovolníci Co Evropany lákalo do řad Himmlerovy černé armády? SS Hitlerjugend v Normandii Fanatický a krvavý odpor proti Spojencům v létě 1944
Na sklade 1Ks
9,36 € 9,85 €

Kategória odbornej literatúry história a vojnová literatúra poskytuje informácie o historických udalostiach, kultúrach, politických konfliktoch a vplyve vojen na spoločnosť.

História je dôležitou súčasťou našej identity a chápania sveta. Tieto knihy poskytujú podrobné informácie o rôznych obdobiach, sociálnych, hospodárskych a politických dejinách. Vojnová literatúra sa zameriava na vojenské konflikty, vojenskú stratégiu, zbrane a ich vývoj, a osudy vojakov a civilistov.

K najznámejším autorom patria Stephen E. Ambrose, Antony Beevor, Doris Kearns Goodwin, Antoine de Saint-Exupéry, Anne Applebaum či slovenskí autori ako Dušan Kováč alebo Vojtech Zamarovský.