Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia strana 304 z 309

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Výstava posedlostí


Dramatické básně o všednostech. Výklad světa jako přehlídka zuřivých pozorování, jež konají lidé, věci i zvířata. Samo vyslovování je zde hlavní posedlostí: za každým slovem lze objevit další slovo, které je přesnější, přísnější, bolestivější – v nekonečném stupňování. Šestá sbírka poezie české básnířky žijící v USA.
U dodávateľa
11,97 € 12,60 €

dostupné aj ako:

Obrazy, Texty, Sentencie 1 - Bosá v priesvitných šatách


Jedinečné spojenie krásy obrazu a slova. Verše Kamila Peteraja na ilustráciách Martina Augustína. Dielo je výsledkom spolupráce autorského tandemu - renomovaného poéta Kamila Peteraja a uznávaného výtvarníka Martina Augustína. Kamil Peteraj najprv rukou napísal úryvky básní na nepopísané vzácne japonské papiere a výtvarník Martin Augustín k nim dokomponoval obrazy. Vzniklo tak unikátne umelecké dielo, ktoré predstavuje dva zážitky v jednom: radosť a potešenie z krásnych slov na vizuálne nádhernom, originálnom pozadí. Špeciálna limitovaná ponuka Jedinečná limitovaná edícia vychádza v celkovom náklade 450 ks. K dispozícii sú 3 rôzne dvojice originálnych signovaných grafických listov, každá dvojica v náklade 150 ks. Jednotlivé grafické listy majú rozmery 49 x 69 cm a sú vytlačené najmodernejšou technológiou na špeciálnom papieri. Bonus - brožúra s rozšíreným dielom Ku každej dvojici grafických listov je pripojená knižka s názvom Bosá v priesvitných šatách s rozsahom 40 strán, ktorá obsahuje osemnásť ilustrácií Martina Augustína a prepisov básní Kamila Peteraja. Dvojica autorov pripojila aj doslov. Súborné dielo v reprezentatívnych doskách Grafické listy a kniha sú uložené v špeciálnych doskách so zlatou razbou a stužkami na zviazanie. Do rúk sa vám tak dostane dielo s vysokou umeleckou hodnotou v reprezentatívnom vyhotovení.
Vypredané
189,05 € 199,00 €

Stichotvoreňja


Poeta nazyvajut velikim, kogda v ego tvorchestve vyrazheno vse samoe glavnoe, samoe neobhodimoe umu n serdtsu kazhdogo cheloveka. I eto glavnoe oblecheno v neprevzojdenno prekrasnuju, sovershennuju poeticheskuju formu. Aleksandr Sergeevich Pushkin - poist
Vypredané
11,97 € 12,60 €

Obrazy, Texty, Sentencie 3 - Bosá v priesvitných šatách


Verše v obrazoch Jedinečné spojenie krásy obrazu a slova. Verše Kamila Peteraja na ilustráciách Martina Augustína. Dielo je výsledkom spolupráce autorského tandemu - renomovaného poéta Kamila Peteraja a uznávaného výtvarníka Martina Augustína. Kamil Peteraj najprv rukou napísal úryvky básní na nepopísané vzácne japonské papiere a výtvarník Martin Augustín k nim dokomponoval obrazy. Vzniklo tak unikátne umelecké dielo, ktoré predstavuje dva zážitky v jednom: radosť a potešenie z krásnych slov na vizuálne nádhernom, originálnom pozadí. Špeciálna limitovaná ponuka Jedinečná limitovaná edícia vychádza v celkovom náklade 450 ks. K dispozícii sú 3 rôzne dvojice originálnych signovaných grafických listov, každá dvojica v náklade 150 ks. Jednotlivé grafické listy majú rozmery 49 x 69 cm a sú vytlačené najmodernejšou technológiou na špeciálnom papieri. Bonus - brožúra s rozšíreným dielom Ku každej dvojici grafických listov je pripojená knižka s názvom Bosá v priesvitných šatách s rozsahom 40 strán, ktorá obsahuje osemnásť ilustrácií Martina Augustína a prepisov básní Kamila Peteraja. Dvojica autorov pripojila aj doslov. Súborné dielo v reprezentatívnych doskách Grafické listy a kniha sú uložené v špeciálnych doskách so zlatou razbou a stužkami na zviazanie. Do rúk sa vám tak dostane dielo s vysokou umeleckou hodnotou v reprezentatívnom vyhotovení.
Vypredané
189,05 € 199,00 €

Slnečnice


Kniha obsahuje dve poviedky. Dej prvej z nich, nazvanej Slnečnice, sa odohráva z väčšej časti na záhadnom slnečnicovom poli, uprostred ktorého je uväznená osamelá dievčina, ktorá so žltými kvetmi prežíva viac ako milostný vzťah, hlbší a dôležitejší, ako s jej priateľom, ktorý zahynul pri autonehode, ako aj s nevyspytateľným mladíkom, ktorý sa v jej živote objaví celkom náhodou. Druhá poviedka, Vyhláška o človeku, sa zaoberá reálnym problémom v utopistickej spoločnosti, smerujúcej k zániku. Ľudia sa totiž rozdelili na dva tábory, obyčajných ľudí a takzvaných humanoidov, ktorí majú zopár uší, očí, alebo končatín navyše. Hlavný hrdina sa pokúša rozprávať príbeh tak rozsiahly, že v ňom pláva ako kvapka slanej vody v mori. No aj v dejinách vždy existoval jedinec, ktorý dokázal ovyplyvniť ľudí, teda v našom prípade humanoidov, okolo seba a strhnúť obrovskú vlnu, ktorá zmení svet. Alebo je na to až príliš zbabelý?
Vypredané
5,33 € 5,61 €

Milovanie v husej koži


Básnická zbierka, ktorú tvorí výber z diela Miroslava Váleka.Ukážka:
Vypredané
4,38 € 4,61 €

Stichotvoreňja.Poemy.Evgeňij Onegin


V nastojaschij sbornik voshli naibolee izvestnye i populjarnye stihotvorenija, poemy i prozaicheskie proizvedenija A. S. Pushkina, a takzhe roman v stihah Evgenij Onegin.?
Vypredané
17,15 € 18,05 €

Lunojasno, když kolovrátky


Kniha obsahuje nostalgické verše Ivana Wernische, dále pak rýmované i nerýmované básně Václava Rozehnala, kruté a zábavné písně divokých národů, sborový zpěv jihočeských badatelů, básně v řecko-římském stylu, nápodoby a padělky starovýchodní a staroněmecké lyriky, drobný kosmogonický žert o stařičkém Jauchlovi, jakož i několik dobře skrytých lunojasných naučení a filosofických výroků. Řada je zakončena osmi záhadnými experimenty a jejich podrobným rozborem od Michala Ajvaze.
U dodávateľa
11,08 € 11,66 €

slova_interfejsy


Kniha je věnována ruskému básnickému experimentu v prostředí digitálních médií od 90. let 20. století až k druhé dekádě 21. století. Shrnuje ruskou tvorbu raného období, fenomén tzv. setěratury, proměny literárního experimentu v kontextu sociálních sítí, zaměřuje se na transmediální autorské projekty nejnovější doby. Zkoumaná díla jsou interpretována s ohledem na tradici ruské avantgardní, post-avantgardní, konceptuální tvorby, zároveň v kontextu globálního tvůrčího experimentu postdigitální doby a teoretických diskusí, které tento experiment reflektují.
U dodávateľa
8,44 € 8,88 €

Érkezés Aritmiából


A verseskötet időrendben második – Szabadság ellenszélben (1968-l974) című – ciklusának első darabjai még 1968-1969-ben, Bodnár Gyula szülővárosában, Királyhelmecen, születtek és láttak napvilágot az az idő tájt a pozsonyi Irodalmi Szemlében jelentkező „kilencek” nemzedékének ihletésére, egyszersmind Woodstock, a diáklázadásokkal fűtött korszellem, valamint nálunk a 68-as események hatására. Ugyanis a kortárs „kilencek” a szintén pályakezdő Bodnár érzéseit, gondolatait írták tápászkodó irodalmunkban újnak számító versnyelven, új formakultúrát teremtve. 1974-ben immáron az Új Szó kulturális rovatának munkatársaként, annyira magával ragadta a napilapkészítés, hogy verset többet egyet sem írt. Negyven esztendő múlván azonban, bőven túl a hatvanon, láss csodát!, egy kórházi pillanat váratlanul előcsalt belőle egy verssort, majd egyik verset a másik után. Búvópatak bukkan így elő, merthogy újabb sorozat kezdődött el, újabb versek jöttek, meg is jelentek a magyarországi Bárkában, a hazai Irodalmi Szemlében és az Opusban. Ezek alkotják az Érkezés Aritmiából első ciklusát Jég a leszállópályán (2014-2020) címmel. A második ciklus darabjaihoz hasonlóan itt is megjelenik a szülőföld, a gyermekkor, de már kevésbé téma a szerelem, inkább az életkor előrehaladtával a 21. századi társadalmi, közéleti változások, környezeti hatások és jelenségek az ihlető forrásai, melyek befolyásolják az egyén életét. Ezek köszönnek vissza itt, hol komor képekben, hol iróniába csomagolva, játékos formákban.
U dodávateľa
4,99 € 5,25 €

Cantervillské strašidlo


Dvojjazyčné vydanie autorovej slávnej prózy, v ktorej sa staré strašidlo musí prispôsobiť novej dobe prinesenej novými majiteľmi domu. Kniha je výborným doplnkom pri štúdiu anglického jazyka.
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Pre niekoho nezmyselné, pre iného uchu lahodiace. Také je básnické umenie.

Tu ste správne, ak si radi vychutnáte krátke verše o láske alebo dlhé o živote, poéziu veselú či vážnu. Nájdite si v našej ponuke ideálnu báseň na prednes alebo na intímne tiché čítanie.

Ak obľubujete klasikov, vyberte si niektorého z najprekladanejších svetových básnikov. Vychutnajte si nesmrteľné verše z pera Apollinairea, Walta Whitmana, Johna Keatsa a mnohých ďalších. O tom, že romantická poézia nemusí byť vždy o láske vás presvedčí Stendhal či Lord Byron. O temných stránkach ľudskej duše nás aj po desaťročiach vie poučiť Baudelaire či Rilke.

Očarila vás súčasná tvorba? Nesklamú vás ani slovenskí autori. Pavel Hirax Baričák a množstvo jeho kolegov i kolegýň poetiek vám rado spríjemní dlhé večery. Siahnite po veršoch Jany Melcerovej inšpirovaných ženskou dušou, po básnických zbierkach dvojjazyčnej autorky Judity Kaššovicovej či po Mile Haugovej, držiteľke prestížnej ceny Dominika Tatarku.

Radi si beriete básne ako spoločníkov na cesty? Vtedy sa vám bude hodiť niektorý z našich titulov „do vrecka“. Čas strávený vo vlaku či let na dovolenku bude razom príjemnejší.

Hľadáte niečo špeciálne? Možno zbierate zaujímavosti či pátrate po darčeku pre blízkeho. Skúste zbierky poézie od známeho režiséra Tima Burtona alebo beatlesáka Johna Lennona. Pre skalných fanúšikov ako stvorené.

Nájdete tu slovenskú poéziu, českú poéziu, svetovú poéziu aj antológie.