! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia strana 249 z 307

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

V průsečku ryb


Básnická sbírka.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Jen slova


Básník a překladatel Petr Mikeš, publikoval v době normalizace samizdatově v edici Texty přátel. K oficiálnímu publikování se dostává až po roce 1989. Z česko-anglického básnického výboru je zřejmé, že autor raději mlčí, než hovoří, že dává přednost verbálnímu minimalismu - žánru pregnantní a pevně klenuté básnické zkratky, která má blízko k východním básnickým formám, především k haiku.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Anděl na okně


Nová sbírka Sylvy Fischerové představuje další posun autorčiny poetiky: směrem k jednoduchosti výrazu a přesnosti pojmenování, aniž by ovšem básnířka rezignovala na hloubku svého tázání. Otřes jistot, zkoumání toho, co vydrží, hledání vlastního já v ustavičném a dramatickém dialogu se sebou, s druhými, s Bohem – a to s odvahou a upřímností, ze kterých až mrazí, kdyby nebyly okamžitě zjemněny nadsázkou, vtipem a ironií. Čtivá kniha, která udrží čtenářovu pozornost po celou dobu – a nepochybně jeden z vrcholů současné české poezie.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Smädná voda


Ďalšia kniha básnika je písaná viazaným veršom, ilustrovaná z diel už nežijúceho Jozefa Šturdíka a vo výbornej grafickej úprave Petra Brunovského.
Vypredané
6,15 € 6,47 €

Má veselá jitra


Má veselá jitra vznikala krátce po dokončení autorova románu Sodce z milosti. Ten měl v původní verzi tisíc stran a k jeho napsání poteboval několik let intenzivní práce. Psát drobné příběhy bylo pro něj po té dřině opravdovou úlevou a je to na atmosféře povídek i cítit, i když vznikali v době, která nebyla vůbec příjemná. Ivan Klíma patřil mezi zakázané autory, nesměl publikovat, ani zastávat jakékoli kvalifikované místo. Ryby sice neprodával, i když se ve Vánoční povídce tváří, že se o to s nevelkým úspěchem pokusil, ale jako sanitář opravdu pracoval a Sanitářská povídka je místy velice autobiografická.
Vypredané
1,73 € 1,82 €

Okamžik nepozornosti


Publikace představuje výbor osmdesáti básni z díla významné polské autorky. Básnířka byla českému čtenáři poprvé představena v roce 1979. Ewa Lipská se narodila roku 1945 v Krakově — vystudovala krakovskou Akademii krásných umění a poté v roce 1967 debutovala sbírkou Wiersze (Básně), po ní následovaly další básnické sbírky, za které obdržela řadu významných polských literárních cen. Sbírku uspořádal podle autorčiny pozdní tvorby Libor Martinek, který dílo rovněž opatřil úvodem a doslovem.
Vypredané
5,19 € 5,46 €

Vyhasínání mozku Martina Kleina


Postupující demence v záznamech starého postiženého muže. Naléhavý a užitečný text holandského mistra. Jak píše v doslovu Jiřina Šiklová: tělesnému chátrání ve stáří jsme připraveni rozumět, toho psychického se děsíme.
Vypredané
8,65 € 9,10 €

dostupné aj ako:

Básně


Tento svazek zahrnuje celé básnické dílo Václava Bolemíra Nebeského, básníka 19. století tzv. doby předbřeznové. Vedle rozsáhlejší skladby Protichůdci jde převážně o drobnější básně, které však ve svém celku zachycují Nebeského dobově příznačný, kultivovaný ideový, morální i estetický obzor z pomezí biedermeieru a romantismu, na jehož pozadí se dovršovalo české národní obrození. Tento vzdělaný muž vešel do všeobecného povědomí svým milostným vztahem k Boženě Němcové. Jeho dílo lze tedy nazírat také jako jisté umělecké zázemí a inspiraci velké spisovatelky.
Vypredané
6,92 € 7,28 €

Láska blázna


Druhá bsnická sbírka Juraje Kizáka, který je nejen autorem básní, ale i ilustrací a obálky. Knížka zaujme na první pohled nevšední obálkou, ale zejména příjemnou velikostí, která vás může stále doprovázet.
Vypredané
8,65 € 9,10 €

dostupné aj ako:

Zvěsti


Povídková skladba.
Vypredané
6,92 € 7,28 €

Edison


Slavná básnická skladba Vítězslava Nezvala vychází v tomto vydání jak v původním českém originálu, tak i v anglickém překladu Ewalda Oserse. Tato skladba je součástí básnické sbírky "Básně noci", kterou Nezval poprvé uveřejnil v roce 1930.
Vypredané
8,65 € 9,10 €

Carpe diem


Básnická sbírka.
Vypredané
5,19 € 5,46 €

dostupné aj ako:

Milému


Dar a Červený mak, prvé dve básnické zbierky najznámejšej slo-venskej poetky, ktoré sa stretli s mimoriadne priaznivým ohlasom u vtedajšej literárnej kritiky aj u čitateľov, vychádzajú pod spoločným názvom Milému.
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Lekárnička zamilovaných


V básnickej zbierke Lekárnička zamilovaných sa autor majstrovsky pohráva so slovom a jeho významom...
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Žaltář


Sbírka Ondřeje Macury Žaltář obsahuje básně, které časově předchází jeho debutu – básnické sbírce Indicie (Klub přátel Tvaru 2007). Zatímco Indicie tvoří dvě rozsáhlé poémy, Žaltář obsahuje třiatřicet kratších textů. Ty se svými tématy a dikcí blíží konfesijní poezii, a to navzdory ironizující autostylizaci mnohdy dokonce svou syrovostí a strohostí připomínají deníkové záznamy. Pro většinu básní je příznačný pocit milostné a životní deziluze, reflexe vlastní samoty, ale tento tesklivý tón (využívající evokací symbolistické a dekadentní poezie) je zmírněn notnou dávkou racionálního odstupu a někdy i černého humoru. Pocit životní hořkosti je v konečném vyznění paradoxně chápán jako jedna z nejlegračnějších součástí lidského života. ONDŘEJ MACURA (* 3. 1. 1980)Žije v Praze. Vystudoval český jazyk a literaturu a slavistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Pracuje jako středoškolský učitel. Publikoval několik literárněhistorických studií, dále poezii a prózu v časopisech Tvar, Dobrá adresa a Weles, v antologii Cestou (Weles 2004) a sborníku z česko-francouzského festivalu poezie Poésies de Paris Prague/ Poezie mezi Prahou a Paříží (Avant-post/Boulvart 2007). Svou poezii prezentoval na několika autorských čteních a na stanici Vltava. Vydal básnickou sbírku Indicie (Tvar 2007). V roce 2009 mu vyjde román Netopýři.
Vypredané
5,96 € 6,27 €

dostupné aj ako:

Vôňa horcov


Výber z diela jedného z najvýznamnejších súčasných ukrajinských básnikov P. Miďanku (nar. 1959) vychádza po prvýkrát v slovenskom jazyku. Jeho poézia vyniká svojráznym naturelom a tematicky viazanosťou ku géniu loci Zakarpatska, k jeho prírode, socio -politickej minulosti i prítomnosti. Veľmi špecifický je jazyk básnika, v ktorom sa javí aj ako "archeológ" dejinami jazyka tohto teritória (používa slová haličské, rumunské, maďarské, slovenské, šarišské). Jeho čítačky napĺňajú sály vo Ľvove, Kijev e, Užhorode, pretože je až "ikonickým" básnikom mladšej generácie.Preklad: Patrik Oriešek
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Ave, Amor


100 krásnych básní o láske, výber zo svet. poézie 20 .stor. (205x150, 165 s., ČB, TV)
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Zakázaná láska


Výber toho najlepšieho z tvorby Miroslava Válka, ktorý patrí k najznámejším predstaviteľom slovenskej básnickej moderny 20. storočia. Autor sa vnútorným dialógom spája s čitateľom a ľudsky, ironicky i sebaironicky sa dotýka jeho duše, ktorá je poznačená tragickými osudmi - motívmi zrady, sklamania a z toho prameniacej neistoty a zlyhaní. Načrtáva však aj nové vízie a vieru v lepšie zajtrajšky. Válkova tvorba patrí k umeleckým vrcholom modernej slovenskej poézie, ktorá je výnimočná tým, že rozvíja kultúrny dialóg aj so súčasnou mladou generáciou.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

dostupné aj ako:

V šestnástich rokoch muž


J. A. Rimbaud (narodil sa 20. októbra 1854 v Charleville a zomrel 10. novembra 1891 v Marseille) je zázračným dieťaťom francúzskej aj svetovej modernej poézie. Podstatnú časť svojho diela, vrátane erbovej básne Opitá loď, vytvoril ešte skôr než dovŕšil sedemnásty rok. Vo svojej poetike nadradil nad zneužiteľnú ideu a falošnú morálku neomylné zmysly a slobodnú imagináciu. Týmto gestom narušil pokoj všetkých, za rôznymi ideológiami sa skrývajúcich priemerných básnikov. „Protištátne“ bolo to gesto ešte aj takmer o sto rokov, keď sa k nemu, pri svojom scenzurovanom nástupe v apríli roku 1958, prihlásila Trnavská skupina. Naposledy – pod názvom Moje malé milenky – vyšiel u nás výber z Rimbaudovej poézie v prebásnení Ľubomíra Feldeka v roku 1999 a hneď bol rozobraný. Naň nadväzujúci rozšírený výber V šestnástich rokoch muž (podľa jazykovej interpretácie a v spolupráci s Annou Lara verše preložil a doslov, kalendárium a poznámky napísal Ľubomír Feldek) vychádza, aby na našom knižnom trhu aj v lektúre súčasnej mladej generácie zaplnil zbytočne dlho zívajúcu medzeru.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Pre niekoho nezmyselné, pre iného uchu lahodiace. Také je básnické umenie.

Tu ste správne, ak si radi vychutnáte krátke verše o láske alebo dlhé o živote, poéziu veselú či vážnu. Nájdite si v našej ponuke ideálnu báseň na prednes alebo na intímne tiché čítanie.

Ak obľubujete klasikov, vyberte si niektorého z najprekladanejších svetových básnikov. Vychutnajte si nesmrteľné verše z pera Apollinairea, Walta Whitmana, Johna Keatsa a mnohých ďalších. O tom, že romantická poézia nemusí byť vždy o láske vás presvedčí Stendhal či Lord Byron. O temných stránkach ľudskej duše nás aj po desaťročiach vie poučiť Baudelaire či Rilke.

Očarila vás súčasná tvorba? Nesklamú vás ani slovenskí autori. Pavel Hirax Baričák a množstvo jeho kolegov i kolegýň poetiek vám rado spríjemní dlhé večery. Siahnite po veršoch Jany Melcerovej inšpirovaných ženskou dušou, po básnických zbierkach dvojjazyčnej autorky Judity Kaššovicovej či po Mile Haugovej, držiteľke prestížnej ceny Dominika Tatarku.

Radi si beriete básne ako spoločníkov na cesty? Vtedy sa vám bude hodiť niektorý z našich titulov „do vrecka“. Čas strávený vo vlaku či let na dovolenku bude razom príjemnejší.

Hľadáte niečo špeciálne? Možno zbierate zaujímavosti či pátrate po darčeku pre blízkeho. Skúste zbierky poézie od známeho režiséra Tima Burtona alebo beatlesáka Johna Lennona. Pre skalných fanúšikov ako stvorené.

Nájdete tu slovenskú poéziu, českú poéziu, svetovú poéziu aj antológie.