! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Stichotvoreňja


Poeta nazyvajut velikim, kogda v ego tvorchestve vyrazheno vse samoe glavnoe, samoe neobhodimoe umu n serdtsu kazhdogo cheloveka. I eto glavnoe oblecheno v neprevzojdenno prekrasnuju, sovershennuju poeticheskuju formu. Aleksandr Sergeevich Pushkin - poist
Vypredané
11,97 € 12,60 €

Milovanie v husej koži


Básnická zbierka, ktorú tvorí výber z diela Miroslava Váleka.Ukážka:
Vypredané
4,38 € 4,61 €

Stichotvoreňja.Poemy.Evgeňij Onegin


V nastojaschij sbornik voshli naibolee izvestnye i populjarnye stihotvorenija, poemy i prozaicheskie proizvedenija A. S. Pushkina, a takzhe roman v stihah Evgenij Onegin.?
Vypredané
17,15 € 18,05 €

Cantervillské strašidlo


Dvojjazyčné vydanie autorovej slávnej prózy, v ktorej sa staré strašidlo musí prispôsobiť novej dobe prinesenej novými majiteľmi domu. Kniha je výborným doplnkom pri štúdiu anglického jazyka.
Vypredané
5,96 € 6,27 €

Boje Čiernohorcov a túžby Slovákov /1839-1914/


Práca o prekladoch ideovo výraznej básne Nikolu I. Petrovia Njegoša, ktorá je označovaná ako čiernohorská hymna, vyžaduje, aby sme venovali zvýšenú pozornosť spoločenským, ideovým a politickým aspektom vo vysielajúcom i prijímajúcom prostredí.
Vypredané
6,94 € 7,30 €

Dozpev


Vypredané
5,41 € 5,69 €

Testament Poézia 1


Knihu sprevádzajú drevorezy Ernesta Zmetáka, osobného priateľa Karola Strmeňa. Edičná poznámka Prvý zväzok básnického diela Karola Strmeňa obsahuje už uverejnené prvotiny Výžinok života (Košice, 1943) a báseň Testament (1. vydanie Bratislava, 1944 , 2. vydanie Detroit, 1978). K nim sme pripojili cyklus Čo zostáva, do ktorého sú zaradené básne z nepublikovanej zbierky Bojovník (našla sa v pozostalosti Janka Silana) a nedokončenú epickú báseň Holuby (1945). Prvý, upravený spev tejto básne uverej nil v r. 1974 v exilovom časopise Most č. 3-4. Tejto úprave sme podriadili aj ďalšie spevy. Báseň Testament uverejňujene v podobe, v akej už bola publikovaná - teda bez názvov úvodnej (Slovensku) a záverečnej časti (Večne). Všetky básne napísal na S lovensku do r. 1945 - teda do roku svojej emigrácie.V básňach sme urobili minimálne jazykové úpravy, aby sme ich priblížili súčasnému pravopisu.P. Chalupa
Vypredané
1,58 € 1,66 €

Pre niekoho nezmyselné, pre iného uchu lahodiace. Také je básnické umenie.

Tu ste správne, ak si radi vychutnáte krátke verše o láske alebo dlhé o živote, poéziu veselú či vážnu. Nájdite si v našej ponuke ideálnu báseň na prednes alebo na intímne tiché čítanie.

Ak obľubujete klasikov, vyberte si niektorého z najprekladanejších svetových básnikov. Vychutnajte si nesmrteľné verše z pera Apollinairea, Walta Whitmana, Johna Keatsa a mnohých ďalších. O tom, že romantická poézia nemusí byť vždy o láske vás presvedčí Stendhal či Lord Byron. O temných stránkach ľudskej duše nás aj po desaťročiach vie poučiť Baudelaire či Rilke.

Očarila vás súčasná tvorba? Nesklamú vás ani slovenskí autori. Pavel Hirax Baričák a množstvo jeho kolegov i kolegýň poetiek vám rado spríjemní dlhé večery. Siahnite po veršoch Jany Melcerovej inšpirovaných ženskou dušou, po básnických zbierkach dvojjazyčnej autorky Judity Kaššovicovej či po Mile Haugovej, držiteľke prestížnej ceny Dominika Tatarku.

Radi si beriete básne ako spoločníkov na cesty? Vtedy sa vám bude hodiť niektorý z našich titulov „do vrecka“. Čas strávený vo vlaku či let na dovolenku bude razom príjemnejší.

Hľadáte niečo špeciálne? Možno zbierate zaujímavosti či pátrate po darčeku pre blízkeho. Skúste zbierky poézie od známeho režiséra Tima Burtona alebo beatlesáka Johna Lennona. Pre skalných fanúšikov ako stvorené.

Nájdete tu slovenskú poéziu, českú poéziu, svetovú poéziu aj antológie.