! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Slovenský jazyk strana 44 z 46

  • 5 /5

Prazdninova slovenčina vhodná aj počas 7.ročníka


Prázdninový zošit na precvičovanie učiva slovenčiny po 7. ročníku ZŠ.Štyri publikácie: 5. ročník, 6.ročník, 7. ročník, 8. ročník. Nenásilné precvičovanie a opakovanie učiva daného ročníka. Vhodné aj na opakovanie učiva počas školského roka. Farebné, oživené obrázkami, výsledky úloh, pridané i zábavné úlohy. Publikácia má formát A4 a podobu pracovného listu.
Vypredané
0,95 € 1,00 €

Lacná kniha Precvičme si pravopis 6.ročník základných škôl (-90%)


Praktická príručka určená žiakom základných škôl, žiakom šiestych tried, s pomocou ktorej si zopakujú učivo z predchádzajúcich ročníkov, precvičia si zvukovú stránku slovenčiny, skladbu, tvaroslovie podstatných mien, prídavných mien, zámien, čísloviek a slovies. Súčasťou sú opäť súhrnné diktáty.
Vypredané
0,16 € 1,56 €

dostupné aj ako:

Neohybné slovné druhy a citoslovcia


Cieľom knižnej monografie je podať plastický obraz nielen o jednotlivých slovných druhoch, ktorými sú jednak príslovky, jednak gramatické výrazy (predložky, spojky a častice), ale aj o citoslovciach, ktoré sú indiferentným slovným druhom, lebo nepatria ani medzi ohybné, ani medzi neohybné slovné druhy. Jadro publikácie pozostáva z piatich samostatných, no nerovnako rozsiahlych kapitol, ktoré sú venované štyrom neohybným slovným druhom (príslovky, predložky, spojky, častice) a citoslovciam. Štruktúra každej kapitoly je v zásade rovnaká. Tvorí ju charakteristika príslušného slovného druhu, jeho definícia a podrobná klasifikácia.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Mimočítankové čítanie 3 – pre ZŠ


Farebne ilustrovaný pracovný zošit nadväzuje na Mimočítankové čítanie pre 2. ročník ZŠ a aj tento zošit je vhodný na hodiny čítania. Jeho cieľom je naučiť žiakov čítať s porozumením, aktívne pracovať s textom, orientovať sa v ňom a aplikovať získané poznatky. Obohacuje slovnú zásobu a prostredníctvom literárnych postáv predstavuje žiakom správny model konania a správania. Vyhovuje súčasným trendom vo vyučovaní slovenského jazyka (komunikatívno-zážitkový model), potrebám školskej praxe i zmenám vo vzdelávacích štandardoch. Opäť sa tu nachádzajú úlohy na očné pohyby, a najmä zrakovú diferenciáciu, ktoré pomáhajú precvičovať čitateľské zručnosti. Využíva rôzne formy práce žiakov a aj rôznorodú manipuláciu s textom: čítanie, písanie, rozprávanie, dramatizáciu i kresbu. Zošit obsahuje aj odporúčanú literatúru pre žiakov 3. ročníka.
Vypredané
4,48 € 4,72 €

Čítanka pre 4. ročník základných škôl (Pracovný zošit)


Moderný pracovný zošit svojím zameraním a štruktúrou plne nadväzuje na učebnicu Čítanka pre 4. ročník základných škôl a zároveň dopĺňa sériu pracovných zošitov k čítankám pre 1. stupeň základných škôl. Okrem úloh súvisiacich priamo s textami v čítanke pre štvrtákov obsahuje aj rozširujúce literárne texty nad jej rámecdoplnené o sériu súvisiacich úloh a aktivít. Cieleným rozvojom a nácvikom čitateľských stratégií podporuje čítanie s porozumením. Reflektuje a primerným spôsobom rozvíja aj emocionálnu stránku vnímania literárneho textu, učí žiakov vnímať a hodnotiť aj estetické hodnoty literárnych diel.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Učíme sa čítať - pracovný zošit k elementárnemu čítaniu


Učíme sa čítať je nový typ pracovného zošita pre nácvik elementárneho čítania v 1. ročníku ZŠ. Člení sa na 5 častí podľa stúpajúcej náročnosti. V prípravnom období sa venuje pozornosť cvičeniu sluchového rozlišovania hlások, vyvodzovaniu hlások pomocou nápovedných obrázkov a rečovo-sluchovej syntéze hlások. Toto obdobie získalo v pracovnom zošite Učíme sa čítať plnohodnotný obsah, ktorý je nevyhnutný pre ďalší postup v nácviku čítania.Po prípravnom období nasledujú hravé činnosti zamerané na prácu s jednotlivými typmi slabík (otvorená, zatvorená slabika a spoluhláskové skupiny). Takýto postup, overený dlhoročnou praxou autorky, prispel k doplneniu analyticko-syntetickej metódy, z ktorej vychádzajú súčasné šlabikáre. Pracovný zošit však nenahrádza šlabikár, jeho úlohou je reagovať na záujmy dnešných detí, ktoré potrebujú cielenú didaktickú hru ako prostriedok na získanie nových poznatkov a skúseností.Pracovný zošit Učíme sa čítať je koncipovaný na dvojstrany. Na okrajoch strán sú nápovedné obrázky s písmenami, ktoré plnia nezastupiteľnú úlohu pri utvrdzovaní písmen a zároveň znižujú stres detí, ak zabudnú niektoré písmeno. Jednotlivé úlohy sú pútavou, didaktickou hrou, ktorá cielene využíva medzipredmetové vzťahy a poskytuje podnety pre vlastnú tvorivú činnosť učiteľa.Učíme sa čítať je plnofarebný, s ilustráciami od skúsenej detskej ilustrátorky A. Wagnerovej. Grafické spracovanie pracovného zošita kombinuje didaktickú účelnosť s prehľadnosťou. Pre plnohodnotné využitie pracovného zošita je vhodné používať aj Metodické poznámky k elementárnemu čítaniu.
Vypredané
8,28 € 8,72 €
  • 5 /5

Písanie v 1. ročníku (5 písaniek s predtlačou)


V matematike je mimoriadne dôležité prepočítať množstvo príkladov. Je to súčasť učenia. Z tejto myšlienky pramení koncepcia dvoch zošitov Pomocníka, ktoré sú univerzálnou pomôckou (nezávisle od používanej učebnice). Zaručuje to nadväznosť na témy (najmä na základné učivo) učebných osnov aj postupne rastúca náročnosť príkladov orientovaných predovšetkým na priemernú žiacku populáciu. Autori - Mgr. Zuzana Berová a doc. RNDr. Peter Bero, PhD. - sú skúsení učitelia, ktorí svoje pedagogické skúsenosti a zručnosti naplno využili pri výbere a rozvrhnutí úloh. Ilustrácie a grafika výborne podporili matematický obsah.Výhody Pomocníka: – Inovovaný pracovný zošit je prepracovaný podľa aktuálneho ŠVP, je ho možné používať paralelne s platnou učebnicou. – Pestrá škála úloh z aritmetiky a geometrie, ktoré uľahčia učiteľovu prípravu a čiastočne nahradia zbierku úloh a cvičení.– Citlivo sa postupuje od jednoduchších príkladov k tým náročnejším; pri príkladoch je dostatok miesta na riešenie (aj keď sa žiak pomýli). – Učiteľ môže individuálnym tempom pracovať s každým žiakom (v škole aj v rámci domácej prípravy).
Vypredané
8,11 € 8,54 €

Písanie v 1. ročníku - 5 písaniek s predtlačou


Séria piatich zošitov pokrýva námety na prácu počas prípravného, šlabikárového a aj čítankového obdobia. Zošity sú farebne odlíšené a na obálke každého zošita víta žiakov šaško, ktorého poznajú žiaci zo šlabikára. V úvode každého zošita je niekoľko dobrých rád pre učiteľa i žiaka. 1. zošit V úvode je séria strán určená na prácu v prípravnom období. Žiaci prácou v zošite rozcvičujú jemnú motoriku svojich rúk a pripravujú sa na efektívne zvládnutie písania. Obkresľovaním tvarov a obrázkov postupne nacvičujú písanie základných „kameňov“ všetkých písmen: ľavého oblúka, sklonovej čiary, pravého oblúka a oválu. V hrových úlohách žiaci získavajú prvé písacie zručnosti a učia sa viesť písací pohyb. Úvod každej strany tvorí obrázok, ktorého obkresľovaním rozvíjame jemnú motoriku. Významnou časťou strán v prípravnom období sú úlohy „Hra na písanie“. Žiaci si písaním do obrázkov dotvárajú jednotlivé ilustrácie a zároveň nacvičujú písanie. Celé prípravné obdobie je plné hier, podobne ako celá práca s písankami, a prináša radosť z prvého písania. Aj v zošitoch je po okrajoch strán séria nápovedných obrázkov a písmen, ktoré majú žiakovi pomôcť pri osvojovaní jednotlivých písmen, neskôr sa nápovedné obrázky zmenia na dvojice tlačených a písaných tvarov každého písmena. Ďalšiu časť prvého zošita tvoria prvé písmená a nácvik prvých spojov písmen. Žiaci najprv každý tvar pozorujú, uvedomujú si súvislosť s nápovedným obrázkom a potom nacvičujú jednotlivé tvary a spoje s inými písmenami. Posledná strana zošita tvorí rezervu pre učiteľa, kde môže so žiakom horšie zvládnuté tvary precvičiť, resp. priestor na rozširujúce úlohy pre žiakov, ktorí už dobre zvládli písmená. 2., 3. a 4. zošit V nácviku ďalších písmen, slabík a v písaní slov a viet pokračujeme v 2. až 4. zošite. Stála štruktúra a pozícia jednotlivých prvkov vytvára systém, na ktorý si žiaci veľmi rýchlo zvyknú a práca s niektorými typmi úloh sa začne výrazne automatizovať. Výhodou však je, že charakter úloh nemení prácu na stereotyp. Žiaci sa priebežne vracajú k osvojeným typom úloh a objavujú nové úlohy a nové možnosti využitia písania. Záver každého zošita tvorí strana na docvičenie, resp. rozširujúce úlohy. 5. zošit V tomto zošite žiaci nacvičujú posledné písmená, najfrekventovanejšie a najproblémovejšie spoje písmen. Prvá časť je určená na prácu v šlabikárovom období, druhá časť je určená, a to je novinkou, na prácu v čítankovom období. Záver zošita je vyhradený na voľné písanie a úlohy na docvičovanie. Práca s písankami pokrýva obsahovo učiva 1. ročníka a učí žiaka vnímať písanie ako prostriedok na vyjadrenie vlastných myšlienok, nie ako cieľ svojho snaženia. Písanky odporučilo Ministerstvo školstva SR. Metodické poznámky k šlabikáru, písankám a čítanke vo formáte PDF nájdete v sekcii Pre učiteľa, odkiaľ si ich môžete bezplatne stiahnuť.
Vypredané
8,11 € 8,54 €

Pravidlá slovenského pravopisu


PRAVIDLÁ SLOVENSKÉHO PRAVOPISU sú základnou pravopisnou príručkou každodennej potreby, objasňujúcou pravopisnú sústavu spisovnej slovenčiny. Uvádzajú sa v nej všetky pravopisné pravidlá, podľa ktorých sa má postupovať pri tvorbe písaných jazykových prejavov, spolu s množstvom konkrétnych príkladov. V novom - treťom, upravenom a doplnenom vydaní PRAVIDIEL SLOVENSKÉHO PRAVOPISU sa vo výkladovej časti spresnili niektoré formulácie pravopisných pravidiel, doplnili sa alebo sa aktualizovali niektoré ilustračné príklady a v slovníkovej časti sa doplnilo vyše 400 najmä nových alebo často používaných slov.
Vypredané
8,32 € 8,76 €

Sprievodca dielami slovenskej a svetovej literatúry


Rozbor diel slovenských a svetových autorov s ukážkami. Obsah: Dva dni v Chujave Lipovianska maša Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch Otec Goriot David Copperfield Anna Kareninová Hráč Višňový sad Volanie divočiny Povídky malostra nské Suchá ratolesť Letorosty a Na pamäť Roľník, Priadka Krvavé sonety Hájnikova žena Dom v stráni Keď báčik z Chochoľova umrie Statky zmätky Ženský zákon Maco Mlieč Bez hrdosti Skon Paľa Ročku Hrdinovia Pani Rafiková Demokrati Kvet y zla Moje malé milenky Nox et solitudo, Verše Rosou a tŕním
Vypredané
4,94 € 5,20 €
  • 5 /5

Sprievodca dielami slovenskej a svetovej literatury A


Rozbor diel slovenských a svetových autorov s ukážkami.
Vypredané
4,94 € 5,20 €

Čítanka pre 1. ročník + Abeceda


Čítanka nadväzuje na prácu so šlabikárom od autoriek a prináša okrem textov aj zaujímavé úlohy, ktoré svojim charakterom nadväzujú na úlohy v šlabikári. Texty vekuprimerane a didakticky vhodne podporujú čítanie s porozumením, pričom svojim obsahom sledujú i citové a výchovné pôsobenie na dieťa. Zostavenie textov a sprievodných úloh podporuje čítanie s porozumením a dáva učiteľovi materiál na zmysluplné využitie čítankového obdobia.
Vypredané
8,99 € 9,46 €

Šlabikár - 2. časť


Šlabikár pre 1. ročník – 2. časť je určený na nácvikové obdobie čítania v 1. ročníku ZŠ. Jeho prvé upravené vydanie prináša do školských lavíc výbornú a osvedčenú učebnicu, ktorej autorka je sama učiteľka základnej školy a má neoceniteľné skúsenosti s elementaristickým čítaním a písaním. Strany Šlabikára obsahujú nápovedné obrázky, normalizované tvary písma, didakticky premyslené cvičenia a texty a tvary na rozcvičenie jemnej motoriky dieťaťa. V šlabikári nájdete všetky písmená predpísané učebnými osnovami a štandardami MŠ. Dielo je ilustrované akademickou maliarkou Vierou Kardelisovou-Hrúzovou, renomovanou a uznávanou výtvarníčkou v oblasti detskej kresby. Šlabikár je schválený ako učebnica SJ pre 1. ročník ZŠ a hradený z prostriedkov MŠ SR.„Šlabikár je zostavený tak, aby všetci žiaci získavali vedomosti aktívne, tvorivo, bez stresu a mali vyššiu motiváciu učiť sa. Obsahuje viac zážitkových, motivujúcich, autoregulujúcich a kreatívnych metód, čím sa zvyšuje kvalita a efektívnosť práce žiakov aj učiteľov.
Vypredané
8,99 € 9,46 €

Šimonovy pracovní listy 16-Grafomotorická cvičení


Nový díl ŠPL představuje soubor pracovních listů, rozvíjejících zábavnou formou grafomotorické dovednosti předškoláků, logické myšlení, orientaci na ploše, základní početní dovednosti, pohybové, výtvarné a další kompetence odpovídající věku. Pracovní listy jsou obohaceny motivační říkankou, návrhy na hry a další aktivity a komplexními metodickými pokyny k pracovním listům. Doplňující úkoly a aktivity mohou pomoci pedagogům v MŠ navodit co nejpřirozenější motivace pro činnosti s pracovním listem. Nabízí jim zároveň další tipy na hlubší rozvíjení konkrétních motivů, kterých se dotýkají básničky či hry. Kolektiv autorů tvoří tým pedagogů spravující web www.predskolaci.cz: Michael Novotný, Veronika Baudyšová, Robert Šibl, Lujza Svobodová
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Testy testMONITOR Slovenský jazyk a literatúra


Publikácia Testy - testMONITOR - Slovenský jazyk a literatúra je zbierkou úloh pre žiakov základných škôl na preverenie jazykových a literárnych vedomostí. TestMONITOR umožňuje žiakom preveriť si, ako by obstáli v celoplošnom testovaní, ktoré čaká všetkých žiakov v 9. ročníku ZŠ. Význam tohto testovania sa z roka na rok zvyšuje, keďže jeho výsledky mnohé stredné školy zohľadňujú pri prijímaní žiakov, či dokonca ním úplne nahrádzajú prijímacie skúšky. Prostredníctvom dvanástich modelových testov - vždy s 30 úlohami - si žiak detailne preskúša nielen znalosti zo slovenského jazyka a literatúry, ale zároveň má možnosť zlepšovať svoje študijné návyky a zručnosti schopnosť sústrediť sa, čítanie s porozumením, prácu s textom ukážky, využívanie poznatkov a pojmov na rozbor ukážok, viet, slov. testMONITOR obsahuje zadania testov a ich výsledky, množstvo ukážok z rôznych druhov literatúry, s ktorými žiak pracuje, pričom si precvičuje jazykové javy, pravidlá, pojmy a zdokonaľuje si logicko-abstraktné myslenie, schopnosť analyzovať text); ukážky popri umeleckých textoch ponúkajú i krátke zaujímavosti z populárno-náučnej literatúry, ktoré môžu žiaka zaujať a obohatiť.
Vypredané
7,50 € 7,89 €

Sprievodca dielami slov. a svet. literatury E


Rozbor diel slovenských a svetových autorov s ukážkami.
Vypredané
5,23 € 5,50 €

Poradím si so slovenčinou 4. tr.


Ucelený rad precvičovacích publikácií Poradím si je perfektným pomocníkom pre každého žiaka prvého stupňa základnej školy. Tituly Poradím si so slovenčinou precvičujú všetku látku preberanú na hodinách slovenského jazyka základných škôl. Publikácie sú určené na domáce precvičovanie, ale iste ich využijú aj pani učiteľky, napr. na krátke písomky alebo hodiny suplovania. Krátke cvičenia plne zodpovedajú osnovám základných škôl. Súčasťou kníh je podrobný kľúč ku všetkým cvičeniam na kontrolu správnosti vašich výsledkov
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Poradím si so slovenčinou 2. tr.


Ucelený rad precvičovacích publikácií Poradím si je perfektným pomocníkom pre každého žiaka prvého stupňa základnej školy. Tituly Poradím si so slovenčinou precvičujú všetku látku preberanú na hodinách slovenského jazyka základných škôl. Publikácie sú určené na domáce precvičovanie, ale iste ich využijú aj pani učiteľky, napr. na krátke písomky alebo hodiny suplovania. Krátke cvičenia plne zodpovedajú osnovám základných škôl. Súčasťou kníh je podrobný kľúč ku všetkým cvičeniam na kontrolu správnosti vašich výsledkov
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Poradím si so slovenčinou 3. tr.


Ucelený rad precvičovacích publikácií Poradím si je perfektným pomocníkom pre každého žiaka prvého stupňa základnej školy. Tituly Poradím si so slovenčinou precvičujú všetku látku preberanú na hodinách slovenského jazyka základných škôl. Publikácie sú určené na domáce precvičovanie, ale iste ich využijú aj pani učiteľky, napr. na krátke písomky alebo hodiny suplovania. Krátke cvičenia plne zodpovedajú osnovám základných škôl. Súčasťou kníh je podrobný kľúč ku všetkým cvičeniam na kontrolu správnosti vašich výsledkov
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Slovenský jazyk je jedným zo základných predmetov na základnej škole. Niektorým žiakom sa zdá jednoduchý, iným naopak zložitý. V tejto kategórii nájdete rôzne knihy, učebné pomôcky a prehľady, cvičebnice diktátov a ďalšie knihy, ktoré vám pomôžu s výukov slovenčiny.

Nájdete tu publikácie, ktoré sa venujú slovenskej gramatike základnej školy, ale aj literatúre. Pomôžu vám zvládnuť naučiť sa kde sa píše mäkké i a kde tvrdé y, pomôžu vám so skloňovaním a základmi slovenčiny.