! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Maliarstvo, grafika strana 81 z 97

Malování akvarelem, olejovými a ... - PP


Rady pro úplné začátečníky i pro pokročilé výtvarníky doplněné kvalitními fotografiemi, které ukazují jednotlivé fáze výtvarné práce k vytvoření dokonalého výtvarného díla.
Vypredané
8,44 € 8,88 €

Lacná kniha Slavné galerie světa: National Gallery Londýn


I přesto, že se až do dneška vzpomíná na Roberta Bankse Jenkinsona, druhého hrabě z Liverpoolu, jako na velmi průměrného politika, vstoupil do historie díky myšlence, se kterou přišel, kterou prosazoval a která poznamenala anglickou kulturu 19. století a stala se pak součástí celosvětového dědictví. Byla to myšlenka národní galerie otevřené veřejnosti. Dějiny National Gallery (Národní galerie), která byla slavnostně otevřena 10. května 1824, začaly už v roce 1823, kdy se ministerský předseda vlády krále Jiřího IV., právě už zmíněný lord Liverpoole, rozhodl přijmout nabídku na zakoupení umělecké sbírky, shromážděné zakladatelem banky Lloyds, bohatým obchodníkem Johnem Juliem Angersteinem, v čísle 100 na Pall Mall. Ve skutečnosti stál u zrodu této myšlenky významný předseda Královské akademie, králův malíř sir Thomas Lawrence. Právě on namaloval v roce 1827 obraz, na kterém je v patetické póze a s rozhodným pohledem zachycen lord Liverpool, který drží v ruce svazek svinutých písemných do
Vypredané
0,82 € 16,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Středověké malířství v Čechách


Kniha o vývoji a dochovaných památkách středověkého malířství v Čechách a na Moravě zachycuje období od počátků českého státu do konce vlády Ludvíka Jagelonského (1526). Autor zejména analyzuje vývoj nástěnné a deskové malby a knižního malířství a středověkou ikonografii. Text doplňuje osmdesát obrázků s detailní legendou. Na závěr je připojen podrobný soupis české a zahraniční odborné literatury.
Vypredané
1,10 € 22,09 €

dostupné aj ako:

Pop-art


Ďalšia z knižiek z veľmi obľúbenej edícieo umelcoch a umení prináša pohľad nanajznámejšie osobnosti smeru pop-art,ktorý sa inšpiroval súčasnou mestskoucivilizáciou, najmä reklamou, populárnymiobrázkovými časopismi a pod. Všednosť nahrádza nádherou, predmety hromadnej výroby nadobúdajú rovnakú dôležitosť ako individuálne kusy, stráca sa rozdiel medzi vysokou a ľudovou kultúrou. Pop-art svojím vlastným vtipným spôsobom oslavuje konzumnú spoločnosť. Vznikol v Anglicku v polovici päťdesiatych rokov a naplno sa rozvinul v Spojených štátoch v rokoch šesťdesiatych. Nadšenie, ktoré vyvolal vo chvíli, kedy boli vystavené prvé diela, nikdy nezoslablo – a dnes je väčšie ako kedykoľvek predtým.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Od La Fontaina k Livingstonovi


Monografia slávneho českého výtvarníka vychádza pri príležitosti jeho významného životného jubilea a výstavy na Pražskom hrade. Výber diela za obdobie 2000 - 2005.
Vypredané
22,04 € 23,20 €

Mona Lisa


The woman in Leonardo da Vinci's work gazes out from the canvas with a quiet serenity. But what lies behind the famous smile? Shrouded in mystery, the Mona Lisa has attracted more speculation and questioning than any other work of art ever created. This work provides an aide memoire of the world's most famous painting. The full-page colour plates portray the Mona Lisa in close-up photographs, while Serge Bramly, the author, explores its shadowy history and the fascination the painting has engendered.
Vypredané
23,75 € 25,00 €

dostupné aj ako:

Expresionismus


V dejinách umenia sa označuje termínomexpresionizmus tendencia zdôrazňovaťv dielach psychické momenty tvorby, stupňovanieprejavov umelcovej duše ústiacichdo deformácie tvarov. Nejde tedao štýlový pojem ako kubizmus či futurizmus.Do expresionizmu radíme v širšomzmysle umelecké diela rôznych smerov.Najvýznamnejšie diela expresionizmu prinášaďalšia kniha z tejto populárnej edície.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Caravaggio Mini taschen


Caravaggio je najtajomnejším a podľa mnohých aj najrevolučnejším maliarom v dejinách umenia. Jeho majstrovstvo poburovalo spoločnosť rovnako ako jeho osobný život. Kvalitné reprodukcie a pútavý text knihy približuje život a dielo tohoto rozporuplného umelca.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Leonardov skicár


Tento dlho očakávaný súbor obsahuje najúchvatnejšie spomedzi Leonardových štúdií a zostavuje ich do jedného monumentálneho zväzku, ktorý demystifikuje Leonardov vhľad do vecí a jasne ich dokladá tisíckou pôvodných skíc a vybraných kresieb. Súbor je rozdelený do troch častí: Krása, rozum a umenie, Pozorovania a poriadok a napokon Praktické záležitosti. Každú časť sprevádza nový úvodný text. Leonardove rukou písané zápisky sú rozlúštené a preložené.
Vypredané
25,19 € 26,52 €

Vladimír Kompánek


Vladimír Kompánek (1927) je reprezentant slovenského súčasného umenia, ktoré presvedčivo ukázalo, že niet rozporu medzi európskym a slovenským, moderným a tradičným, lokálnym a univerzálnym posvätením krásy, ak ide o umenie autentické, vyrastajúce zo živnej pôdy ľudského bytia, domova a sveta. Dokázal, že zakorenenosť a autonómnosť, viazanosť a sloboda sa nevylučujú, ale podmieňujú: vie ťažiť z výtvarnej pamäti slovenského národa i z estetickej skúsenosti ľudstva. Kompánek začínal ako sochár, zostal verný tvarovaniu hmoty, osobitne drevu - „nášmu rodovému pergamentu” (Rúfus). Sochár Kompánek lúšti jeho „drsné písmo”. Od maľovaných sôch má len krôčik k maľbe, takto evokoval magický vesmír slovenskej reálnej a imaginárnej krajiny, archaickej a urbánnej mytológie nevšednej krásy.
Vypredané
47,27 € 49,76 €

Krásné písmo ve vývoji latinky (I. + II. díl)


Monumentální dvousvazkové dílo významného českého typografa zachycuje vývoj latinského krásného písma od samotného počátku až do současnosti. První díl zachycuje vývoj písma do vynálezu knihtisku, druhý díla pak vývoj písma tiskového.
Vypredané
88,86 € 93,54 €

Malujeme pastel II


V knížce je popsán a vyobrazen postup při tvorbě pastelem od náčrtu až k hotovému obrázku ve čtyřech až pěti pracovních fázích. Kromě základních znalostí o materiálu, obrazovém podkladu a pomůckách jsou v knížce také užitečné rady a podněty i pro pokročilé. Motivy jsou zvoleny tak, aby na nich mohly být představeny různé techniky a ukázány různé struktury - např. srst, šupiny a peří.
Vypredané
2,90 € 3,05 €

Miró


V modernom maliarstve má Joan Miró sprostredkujúce postavenie medzi Picassom a Dalím. S oboma krajanmi ho spája vášnivý vzťah k realite a nevyčerpateľná výtvarná imaginácia, na rozdiel od nich však Miróa nemožno názorovo jednoznačne vymedziť: - jeden z najväčších surrealistických maliarov – „vari najsurrealistickejší z nás všetkých“, ako ho charakterizoval A. Breton. Miró nikdy neprestal hľadať elementárnu reč výtvarných znakov rovnako príznačných ako primitívne umenie alebo detská kresba. Ľudská osobnosť J. Miró zostáva skrytá v pozadí jeho diela&894 oproti svojim krajanom Picassovi a Dalímu žije Miró neromantický život bez senzácií a extravagancií.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Výkladový slovník - malířství, grafika, restaurátorství


Zevrubné vysvětlení pojmů technik, technologických postupů, materiálů i přípravků z oblasti malířství, umění, grafiky i souvisejících oborů dělá slovník přitažlivým a univerzálně použitelným pro širokou odbornou i laickou veřejnost. 27 černobílýc h a 66 barevných obrázků
Vypredané
18,23 € 19,19 €

Degas


S impresionizmom mal Degas spoločnú snahu - zastihnutie okamžiku&894 rozšíril tematiku moderného maliarstva o nové oblasti veľkomestského života (šport, kaviarne, divadlo, balet, cirkus, obchody) a objavil nové kompozičné spôsoby, ktoré mu umožňovali vyvolať u diváka dojem bezprostrednej skutočnosti.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Botticelli


Sandro Botticelli, vlastným menom Alessandro Filipepi, bol zjednotiteľom maliarskych snáh a ideí rannej florentskej renesancie. Opustil mytologické a alegorické námety a maloval náboženské obrazy. K jeho najznámejším dielam patrí Zrodenie Venuše a Jar. Známe sú aj jeho kresby k Danteho Božskej komédii.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Syrové umění


Monografická publikace představuje sbírku Jana a Evy Švankmajerových, která je nejen největší kolekcí Art brut v Čechách, ale zahrnuje i kresby spiritistů a šílenců, africké umění, surrealismus, arcimboldeskní princip. Texty: Jan Švankmajer, Eva Švankmajerová, František Dryje, Bruno Solařík, Alena Nádvorníková.
Vypredané
11,16 € 11,75 €

Francisco Goya


Goyův mnohostranný talent vyvolává u kritiků protichůdné reakce. Byl mistrem, jehož obraz Saturna, hltajícího zkrvavené tělo svého syna, je stejně nezapomenutelný jako jedinečné ztvárnění jemného světla, zachyceného v bílé saténové róbě hraběnky. Většina kritiků se shoduje na tom, že Goya jednou provždy změnil západní umění, i když jeho vliv bývá interpretován různě. Degas si například posteskl, že Goyovou vinou je odsouzen k tomu, aby maloval hospodyni ve vaně.
Vypredané
8,60 € 9,05 €

Lacná kniha Syrové umění (-90%)


Monografická publikace představuje sbírku Jana a Evy Švankmajerových, která je nejen největší kolekcí Art brut v Čechách, ale zahrnuje i kresby spiritistů a šílenců, africké umění, surrealismus, arcimboldeskní princip. Texty: Jan Švankmajer, Eva Švankmajerová, František Dryje, Bruno Solařík, Alena Nádvorníková.
Vypredané
1,18 € 11,75 €

dostupné aj ako: