! Doprava ZADARMO už od 15 € !

Park Kiadó

vydavateľstvo

Skandinávia: Dánia, Finnország, Izland, Norvégia, Svédország


Az északi sarkkörön túl a sötét égbolton az aurora borealis, az északi-sarki fény villódzik, Stockholmban zegzugos utcácskák csábítanak felfedezésre, s aki Reykjavíkban akárcsak egyszer belevetette magát egy féktelen hétvégi runturba, azaz "kocsmatúrába", az örökké erre fog szomjazni. Készüljön fel skandináviai kalandozásaira útikönyvünkkel, és útközben is mindig tartsa kéznél. A tartalomból: a skandináv országok történelme, kultúrája és művészete, útvonalajánlatok, túrák, sportolási lehetőségek, kirándulás, szállás- és étkezőhelyek, praktikus tudnivalók, térképek, kisszótár (dán, feröeri, finn, izlandi, norvég és svéd nyelven).
Vypredané
27,41 € 28,85 €

Örökké tiéd


"Te vagy az én fényem, én a te árnyékod. Már egyikünk sem létezhet a másik nélkül."A harmincas éveinek közepén járó, egyedülálló Judith a szupermarketben ismerkedik meg Hannesszal, aki a tömegben a sarkára lép. Nem sokkal később a férfi felbukkan az elegáns kis lámpaüzletben, amelyet Judith a gyakornoklány, Bianca segítségével vezet. Hannes nőtlen építész, a legszebb férfikorban van - nem csupán minden anyós álma, de Judith barátait is teljesen lenyűgözi. Judithnak kezdetben nagyon jól esik, hogy a céltudatos férfi a tenyerén hordozza, lesi minden kívánságát. Ám Hannes szűnni nem akaró törődése idővel egyre nyomasztóbbá válik. Judith úgy érzi, a férfi fokozatosan kisajátítja, ellenőrzése alá vonja. Hiába próbál szakítani vele, Hannes még az álmaiba is beférkőzik. S amikor fölébred, a férfi máris készen áll, hogy valami jót tegyen vele "Thrillerbe forduló szerelmi történet. Humoros, fordulatos, lélegzetelállító." (Die Presse)
U dodávateľa
12,79 € 13,46 €

Floyd főz


Örökzöld finomságok a világ minden tájáról. Azt a csokornyakkendős figurát, aki kifogástalan öltözékben, kezében elmaradhatatlan borospoharával rendszerint a legképtelenebb körülmények között főz Grönlandon, Madagaszkáron, Zambiában vagy az Északi-sarkon, és közben könnyedén azt mondja: "Nos, míg a hagyma megpuhul, amihez még nagyjából öt perc kell, mi nyugodtan kortyinthatunk egyet", nem kell bemutatni. A legendás tévészakács, Keith Floyd a világ legtávolabbi zugaiba is eljutott, és mindenütt megkóstolta a helyi jellegzetességeket.FLOYD főz című könyvében ezekből válogatta össze a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával gyorsan és könnyedén elkészíthető, ízletes ételeket. Ha kedve támad megkóstolni egy jégbe hűtött gazpachót vagy indiai túrót enne spenótpürében, esetleg megkívánná a falusi pástétomot vagy a skandináv vagdalt húst krumplival, netán inna egy Floyd-féle mangókoktélt, ne habozzon!
Vypredané
1,89 € 1,99 €

Magánybeszélgetések


Szegő András 1968 óta készít interjúkat. Volt közben gyakornok, munkatárs, főmunkatárs, főszerkesztő, szakértő, riporter majd sztárriporter, interjúer, publicista, sportújságíró, kommentátor, sajtóreferens, belső vagy külső munkatárs tucatnyi újságban és tévécsatornán. Ez az első könyve.A Magánybeszélgetések résztvevői: Muráti Lili, Tolnay Klári, Gobbi Hilda, Psota Irén, Almási Éva, Eperjes Károly, Andorai Péter, Egerszegi Krisztina, Papp László, Farkas Péter, Széchy Tamás, Ruttkai Éva, József Eta, Bujtor István, Hofi Géza, Antal Imre, Kabos László, Kern András, Sas József, Gálvölgyi János, Szepes Mária, Faludy György, Jancsó Miklós, Koltai Lajos, Szabó István, Makk Károly, Orbán Viktor, Grósz Károly, Kellér Dezső, Feleki Kamill, Kálmán György, Raksányi Gellért, Bessenyei Ferenc, Déri János.
Vypredané
14,79 € 15,57 €

Kell a gyereknek a korlát


Kell a gyereknek a korlát, de a felnőttnek is: a szülőnek, a nevelőnek, a tanárnak, mindazoknak, akik részt vesznek a nevelési folyamatban. Az a nevelő, aki nem állít fel korlátokat, tehetetlen báb lesz, akit a gyerek semmibe vesz, és rabszolgájának tekint. A korlát ahhoz is hozzásegít, hogy kölcsönösen elfogadjuk és tiszteletben tartsuk egymás személyiségét. Bár a szülők, nevelők, tanárok zöme ösztönösen érzi, hogy korlátokat felállítani helyes dolog, ha cselekvésre kerül a sor, igen sokan elbizonytalanodnak. Mindenki "csak jót" akar a gyereknek, s az általános vélekedés szerint ez kizárja a korlátozást. Mekkora tévedés! Márpedig nem egy szülő-gyerek kapcsolatban bizony alaposan eleresztették a gyeplőt, a szülő némán tűr, csak tűr, míg ki nem fakad, hogy zeng tőle a ház.
Vypredané
7,91 € 8,33 €

A járatlan út


Az élet nehéz: a gondokkal szembenézni és azokat megoldani fájdalommal jár. Mégis, épp felismerésük és megoldásuk folyamatában rejlik az élet értelme. Ám emberi gyarlóság, hogy problémáink megoldását halogassuk, vagy ne vegyünk tudomást létezésükről. Az amerikai pszichiáter, dr. Peck segít, hogy megértsük a szenvedés szükségszerűségét, megismerjük értékét és elfogadjuk a problémák megoldásával járó fájdalmat. Így érhetjük csak el a lelki egészség és a szellemi érettség magas fokát.A sorozat kötetei: A féltékenység; A magány; Testbeszéd; Légy jó önmagadhoz!; Mitől jó a házasság?; Így szeress, hogy szeressenek!; Szó-beszéd; Mélyponton; Csak semmi pánik!; Szexbeszéd; Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes; Használati utasítás fiúkhoz; Bízz magadban!; Kicsikről nagyoknak 1.; Kicsikről nagyoknak 2.; Félúton; Ne válj el! Változtass!; A járatlan út; Apák-lányok, anyák-fiúk; Pár-bajok; A szeretet; A jó barátnő; A gyász; Már lángolt, amikor ráfeküdtem; Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Az a 9 hónap


Terhesnapló hónapról hónapra és napról napra, hogy megörökíthesse a baba "készülődésének" emlékezetes mozzanatait a pozitív terhességi teszttől az első ultrahangfelvételig. A baba megmozdulásától a terhesség hónapjain át a szülésig és a boldog pillanatig, amikor gyermekét már karjában tartja. Alkalmas a fontos időpontok, elintézendők és a beszerzendő holmik feljegyzésére: hogy mindig tudja, mikor esedékes a soron következő vizsgálatok, feljegyezhesse az eredményeket, és számba vehesse, mi mindent kell a babának beszereznie. Minden egy helyen van itt: ráadásul feljegyezheti, mit érzett ön és partnere, míg várták a babát; beragaszthatja az első ultrahangfelvételt; és megörökíthet minden olyan fontos pillanatot, amit később szívesen felidézne.
Vypredané
9,50 € 10,00 €

Szíveddel figyelj


Manapság hajlunk rá, hogy ha idegesek és rosszkedvűek vagyunk, netán szorongunk, egyszerűen bedobunk egy tablettát, hiszen attól minden rendbe jön. Ne tegyük! - figyelmeztet a neves francia pszichoterapeuta, David Servan-Schreiber, aki szerint a rossz közérzet oka elsősorban az, hogy szívünket és eszünket, érzelmeinket és gondolatainkat képtelenek vagyunk összhangba hozni egymással. A megbillent egyensúly gyógyszer helyett számos hatékony módszerrel (szívkoherencia, szemmozgásos újrafeldolgozás, akupunktúra, omega-3, testmozgás stb.) helyreállítható. S noha sokat segíthetnek, egyvalamit nem képesek pótolni: az őszinte társas kapcsolatokat. Ha figyelünk kapcsolatainkra, sőt igyekszünk javítani rajtuk, idővel észre fogjuk venni, hogy érzelmi sebeink behegednek, s apránként mi is "gyógyulunk".
Vypredané
7,91 € 8,33 €

A magyarországi holokauszt földrajzi enciklopédiája 1-3. kötet


1. kötet: Abaúj-Torna vármegye - Máramaros vármegye 2. kötet: Maros-Torda vármegye - Zemplén vármegye 3. kötet: FüggelékEz a terjedelmes enciklopédia alapvető kézikönyvként szolgál tanároknak, diákoknak és mindazoknak, akik a magyarországi zsidóságot általában, de különösen az annak helyi közösségeit sújtó katasztrófát szeretnék megismerni. Egyben emlékművet is kíván állítani azon zsidó közösségeknek, amelyeket a náci korszak idején megsemmisítettek. Más többkötetes, általános holokausztenciklopédiáktól eltérően - amelyek csupán a náci uralom alatt álló Európa fontosabb gettóközpontjaival foglalkoznak - ez az enciklopédia átfogó jellegű, és teljes egészében egyetlen országra, Magyarországra összpontosít. Az adott közösség nagyságától vagy az azt alkotó zsidók számától függetlenül magában foglalja az 1944-ben Magyarországon létező valamennyi zsidó közösségre vonatkozó adatokat. Földrajzi kiterjedése az 1941 és 1944 közötti Magyarország, pontosabban a trianoni Magyarország, amelyhez hozzáadódnak az 1938 és 1941 között Csehszlovákiától, Romániától és Jugoszláviától visszaszerzett területek is.A hatalmas anyagban való eligazodást térképek, táblázatok, kronológia, részletes személynév- és földrajzinév-mutató segíti.
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Görög szigetek


A görög szigetvilág a lehetőségek gazdag tárházát kínálja azoknak, akik nem csak a strandon szeretnének lustálkodni. A görög szigetek a kitűnő közlekedésnek köszönhetően könnyűszerrel körbejárhatók, a szépségeket pedig felsorolni is nehéz: Mükonosz, Délosz és Naxosz szigete ... Folytatás ›› felejthetetlen, Szantorini hófehér házai szinte vakítanak, a krétai Szamariai-hasadék hátborzongató, Meteora égbe nyúló sziklaormokra épült kolostorai pedig lenyűgözőek. És amerre a szem ellát, tenger, tenger és tenger! A könyvben találhatunk útvonalajánlatokat, programjavaslatokat, részletes művészettörténeti leírásokat, különféle kategóriájú szálláshelyeket, gyakorlati tudnivalókat, hasznos címeket, telefonszámokat, menetrendeket, részletes, könnyen áttekinthető térképeket és az alapszókincseket felölelő, praktikus kisszótárt. A(z) Görög szigetek Könyv szerzője Paul Hellander, Kate Armstrong, Michael Clark, Des Hannigan, Victoria Kyriakopoulos, Miriam Raphael, Andrew Stone.
Vypredané
25,21 € 26,54 €

Bonsai


A könyv teljes körű gyakorlati útmutató a bonsai művészetéhez, egyetlen fa magról nevelésétől a festői tájkép alkotásáig. A minden részletre kiterjedő útmutató több mint 75 bonsaifa és -cserje fényképével segít az azonosításban, a nevelésben és a mindennapi gondozásban. Gyakorlati tanácsokkal lépésről lépésre mutatja be, hogyan alakítsuk, formáljuk a bonsaiokat, és hogyan neveljünk egészséges és szemet gyönyörködtető növényt. Megmagyarázza a bonsaistílusokat, a forma, a méret, a kompozíció és a színek kapcsolatát. Ihletet adó válogatás mutatja be a klasszikus stílusokat. A Família könyvtár további kötetei: Akvarista kézikönyv; Én és a cicám; Én és a kutyám; Kerttervezés; Növények a lakásban
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Két év Kínában


Amikor 1996 augusztusának végén Peter Hessler Szecsuan tartomány szívében, a Jangce teraszos hegyoldalai között megbújó Fulingban partra száll, csak annyit tud a városról, hogy ötven éve nem járt ott amerikai. Ő a Béke-hadtest önkénteseként azért kev eredik oda, hogy angol nyelvet és irodalmat tanítson a helyi főiskolán, és hogy megtanuljon kínaiul, de arra nem számít, hogy örökre beleszeret a kínai kultúrába, arra pedig talán nem is gondol, hogy egyszer majd milyen varázslatos portrét ír a poros kisvárosról.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Maigret és a mamlasz unokaöcs


A főfelügyelő már nyugdíjban élvezi a komfortmentes vidéki élet örömeit, amikor egy zimankós februári éjszakán beállít az unokaöccse, és elzokogja, hogy túlbuzgóságból gyilkosság alapos gyanújába hagyta keverni magát. A gyermektelen Maigret atyailag lép fel, taxin azonnal Párizsba utazik, kihúzni a slamasztikából a szerencsétlen mamlaszt. Az ismerős helyszíneken és tetthelyeken nemcsak ellenszenves utóda aknamunkájával és a tettes és bandája minden képzeletet felülmúló pimaszságával kell megküzd enie, hanem kisfiáért aggódó tyúkanyó sógornőjével is.
Vypredané
5,48 € 5,77 €

Hemingway nyomában


Ernest Hemingway születése után száz évvel Michael Palin nyakába veszi a világot, hogy végre megláthassa mindazon helyeket, amelyek az első Hemingway könyv olvasása óta éltek a képzeletében. Elutazik az észak-michigani erdőkhöz és tavakhoz, bejárja Olaszország első világháborús csatamezőit és a spanyol polgárháború helyszíneit. Keresi Hemingwayt Párizs utcáin, a pamplonai bikafuttatáson és a bolondos valenciai Fallas-ünnepen. Betér az író kedvenc kubai kocsmáiba, felhajt néhány daiquirit, és Havanna partjainál kipróbálja a marlinhalászatot. Uganda mélyén, egy legyektől hemzsegő városkában elzarándokol a lezuhant repülőgép roncsaihoz, Ketchumban pedig felkeresi a házat, ahol a Nobel-díjas író vadászpuskájával főbe lőtte magát. Michael Palin tőle megszokott szellemességgel és humorral ötvözi a kalandregény és az útirajz legjobb hagyományait.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Brunelleschi kupolája


Még napjainkban is csodálat övezi a firenzei dóm épületegyüttesét, különösen a hatalmas kupolát. A 15. századi Firenze polgárai a lehetetlenre vállalkoztak: megalkotni minden idők legnagyobb, az építés során állványzattal alá nem támasztott kupoláját. A terv Filippo Brunelleschi ötvösmester agyából pattant ki: a vérbeli reneszánsz figura magának való mechanikai zseni volt, összeférhetetlen alak, híres verekedő. A kupola építését, melyet ő irányított, viták, torzsalkodások, emberi tragédiák és fényes sikerek kísérték.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Színarany


"Rose Tremain szép és szomorú történetében egy keserű, meghasonlott norfolki férfi, egy kemény, határozott nevelőnő, egy öregasszony, egy maori lány, egy kínai halász, egy sikeres, boldognak és elégedettnek tűnő angol házaspár és egy kisfiú útjai keresztezik egymást Új-Zélandon, az 1860-as évek végén. „Rose Tremainnek bámulatos képessége, tudása és érzékenysége van arra, hogy egy egzotikus és távoli világot közel hozzon olvasóihoz. Kitűnően ábrázol tájakat, hangulatokat, időjárást, összetéveszthetetlen, saját zenéje, markáns egyénisége van." (Forgách András)
Vypredané
11,69 € 12,31 €