Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Motivačná literatúra strana 41 z 73

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Sandtray


Co se o sobě člověk dozví při hře s figurkami na pískovišti? Sandtray je velmi efektivní a čím dál populárnější forma herní terapie. Už i v Česku úspěšně pomáhá dětem s poruchami chování a učení, lidem s posttraumatickým syndromem, s depresivní či úzkostnou poruchou, těm, kteří se vyrovnávají se ztrátou nebo kteří prostě hledají klíče k sebepoznání a osobnímu rozvoji. „Kniha je vhodna´ pro zkusˇene´ sandtray terapeuty, u´cˇastni´ky vy´cviku i nove´ za´jemce o metodu. Autorka prˇehlednou formou prova´zi´ vsˇemi fa´zemi terapeuticke´ho procesu jak s jednotlivci a rodinami, tak i veˇtsˇi´mi skupinami, cozˇ je te´ma v podstateˇ nove´. Cˇtena´rˇ nemusi´ mi´t obavu ze zahlceni´ teorii´, ta je dobrˇe vyva´zˇena kazuistickými prˇi´klady i drobny´mi cvicˇeni´mi, ktera´ vhodneˇ prˇemostˇuji´ teoreticke´ znalosti a praxi.“—Mgr. Jana Ada´mkova´, psycholozˇka, psychoterapeutka a lektorka „Úzˇasny´ a ojedineˇly´ prakticky´ pru°vodce metodou sandtray. Terapeutu°m ale i dalsˇi´m odborni´ku°m) nabi´zi´ uceleny´ prˇi´stup pra´ce v pi´skovisˇti prezentovany´ v jasne´ strukturˇe, obohaceny´ konkre´tni´mi na´vody do praxe a podporˇeny´ mnozˇstvi´m kazuistik vcˇetneˇ uka´zek z tvorby klientu°.“—PhDr. Lucie Beˇlohla´vkova´, KBT terapeutka pro deˇti a dospeˇle´, vedouci´ Psychoterapeuticke´ho centra Rˇipska´ „Hra je nezbytnou soucˇa´sti´ nasˇeho zˇivota. Pokud si nedoka´zˇeme hra´t, nedoka´zˇeme ani zˇi´t. Hra na´m umozˇnˇuje propojit nasˇe veˇdomi´ a v bezpecˇne´m prostoru si dany´ obraz prohle´dnout. A jak na to, to na´m autorka ukazuje pra´veˇ v te´to knize. Necha´va´ na´m nahle´dnout pod sve´ ruce do sve´ho ‚pi´skovisˇteˇ‘. A obraz, ktery´ zde vidi´me, za to urcˇiteˇ stoji´. Pojdˇme si ho prohle´dnout.“—Martin Galbavy´, deˇtsky´ a rodinny´ psychoterapeut
Na stiahnutie
15,64 €

Radosť z práce


Priestor, kde sa venujeme svojej práci, priťahuje priam magicky neporiadok a chaos. Koho by nevyčerpávali zbytočné mítingy, neusporiadané dokumenty, nekonečné emaily a úlohy, z ktorých neplynie žiaden úžitok? Toto sú úskalia, ktorým čelíme takmer všetci, a hoci sa to na prvý pohľad nezdá, môžu nás obrať o radosť z práce, oklieštiť naše šance na kariérny postup a znižovať našu kvalitu života. Existuje však aj iná cesta. Autorka bestsellerov a hviezda netflixovej šou Marie Kondo vám ponúka spolu s profesorom Riceovej univerzity Scottom Sonensheinom príbehy, štúdie a stratégie, ktoré vám pomôžu skoncovať s neporiadkom a vytvoriť si priestor na to, čo je skutočne podstatné. Metóda KonMari v kombinácii s poznatkami plynúcimi z rôznych štúdií vám pomôžu zvládnuť výzvu, akou je chaos na pracovisku. S usporiadaným stolom a mysľou sa navráti aj pocit spokojnosti a šťastia.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Odvaha být šťastný


Od autorů fenomenálního bestselleru Odvaha nebýt oblíbený Opětovné setkání moudrého filozofa a skeptického mladíka, který se po třech letech vrátil do filozofovy pracovny, aby s ním znovu debatoval o hledání cestu vedoucí k prostému lidskému štěstí. Mladíkův život se výrazně změnil, práce učitele v něm vyvolala další otázky a zároveň i pochybnosti o praktickém využití principů Adlerovy individuální psychologie, jíž se oba muži zabývají. Nové životní zkušenosti podrobily testu především adlerovské zásady týkající se výchovy dětí a jejich uplatnění v praxi. Rozhovor se zaměřuje na mnoho témat, například na odměnu a trest, na problémové chování a na schopnost činit zásadní životní změny. Mladík je stále plný nejistoty a označuje filozofův pohled na Adlerovy ideje za naivní idealismus, ale filozof ho se stoickým klidem vede po cestě k pochopení a ukáže mu, že je třeba vzít život do vlastních rukou a nalézt odvahu být šťastný.
Na stiahnutie
8,89 €

dostupné aj ako:

Pod širým nebem


Slyšet tlukot svého srdce uprostřed lesa… Kdysi nadějný švédský atlet se rozhodl opustit hektický styl života ve městě a usadit se v lese. Bezmála 5 let žil jako poustevník v dokonalé harmonii s přírodou. Tato zkušenost ho nesmírně obohatila. V knize se s námi dělí o osobní zážitky, ale i o řadu praktických návodů, třeba jak šplhat na stromy, jak si postavit postel venku anebo čím se v lese utřít… Především ale o to, jak uklidňující účinek má na člověka život v těsném spojení s přírodou.
Na stiahnutie
13,68 €

Kariérové poradenství na každý pád


Proč se kniha jmenuje Kariérové poradenství na každý pád? Název v sobě skrývá více významů, které autoři této knihy reflektují. Téma proměn trhu práce je čím dál tím více skloňované i v českém prostředí. Knihu píše více autorů, abychom vám umožnili nahlédnout na téma z různých úhlů pohledu, snažíme se ho skloňovat ze všech stran. A v neposlední řadě se kniha zabývá životem člověka, jehož je práce nedílnou součástí, a život je chtě nechtě také o klopýtnutích a pádech a o schopnosti znovu se zvednout a pokračovat dál, umět čelit různým životním výzvám a někdy se vyplatí si určité výzvy do života vnášet i dobrovolně.
Na stiahnutie
11,03 €

Objavte svoje prečo


Kniha Začni otázkou prečo pomohla miliónom čitateľov po celom svete prehodnotiť všetko, čo robia – v osobnom živote, v kariére a pri riadení malých či veľkých organizácií. Táto kniha pokračuje tam, kde tá predchádzajúca skončila. Pomôže vám aplikovať v praxi Simonove zistenia, aby ste našli viac inšpirácie v tom, čo robíte, a tým inšpirovali aj ostatných okolo vás. Verím, že na naplnenie a uspokojenie z práce má právo každý, nie je to privilégium vyvolených. Každý máme nárok na to, aby sme sa každé ráno zobudili plní inšpirácie, tešili sa do práce, cítili sa tam bezpečne a večer prišli domov naplnení. Kľúčom k dosiahnutiu takého uspokojenia je porozumenie toho, PREČO robím to, čo robím. Po celosvetovom úspechu knihy Začni otázkou sa ma ľudia začali pýtať: Ako to mám aplikovať v živote, v práci, vo svojom tíme, vo svojej firme či organizácii? S kolegami Davidom Meadom a Petrom Dockerom sme vytvorili tento praktický manuál, aby sme vám krok za krokom pomohli nájsť svoje PREČO. Kniha obsahuje podrobný popis cvičení, mnoho ilustrácií a nástrojov pre každú fázu procesu objavovania. Pomôže vám tiež zodpovedať mnoho dôležitých otázok, ako napríklad: Čo ak sa moje PREČO príliš podobá tomu, čo o sebe hovorí konkurencia? Môžem mať viac ako jedno prehlásenie PREČO? Čo ak moja práca nie je v súlade s mojím osobným PREČO? Ako tím sa nevieme zhodnúť na našom PREČO – čo máme robiť? Či už ste vo svojom prvom zamestnaní, vediete tím alebo ste generálny riaditeľ firmy či inej organizácie, nástroje v tejto knihe vás prevedú cestou, ktorá vás aj vašich spolupracovníkov nasmeruje k hlbšiemu uspokojeniu. Ďakujem vám, že nám pomáhate vybudovať svet, v ktorom stále viac a viac ľudí začína otázkou PREČO.
Na stiahnutie
11,00 €

dostupné aj ako:

Návrat do Kaviarne na konci sveta


„Slzy su´ drahocenne´ znamenie. Naznacˇuju´, zˇe cˇosi povazˇujeme za do^lezˇite´.“ Pred desiatimi rokmi zablu´dil do Kaviarne na konci sveta manazˇe´r John. Zisˇiel z cesty a chcel si len vypitˇ ka´vu. V u´tulnej kaviarnicˇke nasˇiel na jeda´lnom li´stku tri nezvycˇajne´ ota´zky Precˇo si tu? Boji´sˇ sa smrti? Vediesˇ naplneny´ zˇivot?, ktore´ mu nacˇisto zmenili zˇivot. V rozhovore s majitelˇmi kaviarne si uvedomil hodnotu zˇivota a zacˇal ho naplno vychutna´vatˇ. Cˇas si rozdelil medzi pra´cu a cestovanie, o ktorom roky sni´val. Teraz rok pracuje a rok cestuje. Na potulka´ch po Havaji znovu narazil na zna´mu kaviarnicˇku. Ti´ isti´ majitelia, len ine´ vystresovane´ osadenstvo. Spolu s Johnom si uzˇi´vame doma´cku a prekra´snu atmosfe´ru na pobrezˇi´ Havaja, nove´ pri´behy a nove´ podnety, ktore´ na´m prenikaju´ priamo do dusˇe a su´ nesmierne do^lezˇite´ pre spra´vny vy´ber cesty zˇivotom. Cˇitatelˇ v rozhovoroch nesˇtˇastnej Jessicy s Johnom nacha´dza odpovede na ota´zky, ako uniknu´tˇ kazˇdodennej rutine a znovu objavitˇ zmysel zˇivota. Autor pi´sˇe jednoducho, ale velˇmi po^sobivo. Zacˇi´tame sa, kolotocˇ na´sˇho zˇivota sa spomali´ a my uvidi´me cestu do svojho vnu´tra. Váš život nie je omyl, náhoda ani číra zhoda okolností. Ste tu z akéhosi dôvodu, inak by ste tu neboli. A aj keď sa občas zdá, že ste beznádejne stratení a nikdy sa z toho nedostanete, vždy sa nájde pomoc.
Na stiahnutie
9,95 €

dostupné aj ako:

Šestý smysl


Krize mění nejen naše zvyky a chápání, ale i způsob přemýšlení o smyslu existence člověka. Vnáší do našeho vědomí nejistotu a strach a někdy i paniku a depresi. Aktuálním se stává okřídlené rčení „dejte mi pevný bod ve vesmíru a já pohnu celou zeměkoulí“. Měli bychom však hledat „pevný bod“ v sobě a „pohnout“ naším myšlením. Znamená to přestat se bát neznámých a nových věcí a adaptovat se na přicházející a budoucí podmínky. Touha po politické a ekonomické moci a ovládání druhých svádí souboj se solidaritou, pomocí druhým a sounáležitostí lidí. Když nám „neteče do bot“, tak na ně zapomínáme. Teď si ovšem klademe otázku, jaký je vlastně člověk.
Na stiahnutie
3,89 €

dostupné aj ako:

Majster komplimentov


"Poznáš ten super pocit, keď ti niekto blízky pochváli nový účes alebo tenisky? Asi každého z nás poteší, keď vidíme, že sme pre iných atraktívni. Cítime sa potom príjemnejšie a sebavedomejšie. Poznáš však aj ten pocit, keď ti dáva kompliment niekto cudzí, vôbec mu to neveríš a v hlave ti prebehne: „No, nevtieraj sa a vyklop, čo odo mňa chceš.“? Možno sa ti už stalo, že si sa s niekým zoznámil a on ti vzápätí na to niečo pochválil štýlom napr. „máš dobré tričko“, no ty si sa necítil tak príjemne, ako keď ti dal kompliment niekto blízky. Možno ti to bolo až nepríjemné. Prečo je to tak? Poďme sa na to pozrieť viac do hĺbky."
Na stiahnutie
5,00 €

9 princípov moderného človeka


Kniha s myšlienkou Learn&Lead / Uč sa a veď! vám pomôže stať sa učiteľom, akého súčasný svet a spoločnosť potrebujú. Nielen pre druhých, ale i pre seba samého. Význam slova učenie sme v dnešnej dobe okresali na termíny a poučky, ktoré sa stačí namemorovať a potom ich „sypať ako z rukáva“. Skutočné poznanie je však proces, ktorý prebieha neustále a je spätý ako s pevne definovanými zákonitosťami, tak i s vnímaním seba samého. Neučíme sa len z kníh, ale predovšetkým zo života. Ako zvládnuť náročné situácie, problémy, výzvy, ktorým na zemi čelíme všetci bez rozdielu? Publikácia „9 princípov moderného človeka“ predstavuje 9 myšlienok, ktoré sú sprievodcom na ceste k spokojnejšiemu, šťastnejšiemu životu. Podľa konkrétnej životnej situácie si človek vyberá princíp, ktorý s ním najviac rezonuje a následne sa ho pokúša zaviesť do svojich myšlienok a konania. Postupne prechádza jednotlivými princípmi, ktoré z neho robia dobrého učiteľa a motivátora nielen pre seba, ale aj pre iných. Kniha funguje ako prostriedok motivovania a učenie deviatich princípov sa dá zapojiť nielen do každodenného života, ale i do profesionálnej praxe, či už v prostredí školskom, manažérskom alebo domácom. Nestačí len učiť, treba aj poznať. A najlepšie začať so sebou samým. Tlačená aj elektornická verzia knihy vám budú dodané v dvoch jazykoch (SK + EN). Tlačená kniha je vlastne súborom 16 farebne obojstranne potlačených kartičiek formátu A6. O autorke Jana Chynoradská sa narodila v roku 1973 v Trnave a od čias štúdia na Pedagogickej fakulte UK v Bratislave sa pohybuje v oblasti školstva a vzdelávania. V rokoch 2000 – 2005 viedla Dámsky klub v Trnave, ktorého hlavnou náplňou boli osveta, charita a kultúra. Pôsobila zároveň ako predsedníčka Asociácie jazykových škôl SR . Rola učiteľa pre ňu vždy znamenala oveľa viac, než len sprostredkovateľa obyčajných poučiek. Ten pravý učiteľ musí podľa nej pristupovať k vedomostiam a k ich odovzdávaniu nielen s rozumom, ale aj so srdcom. Jej životným poslaním je pomáhať učiteľom rásť, aby sa tomuto povolaniu prinavrátilo potrebné uznanie, čo ju viedlo k napísaniu diela „9 princípov moderného človeka“. Kniha je akýmsi návratom k sebe a k učiteľskému poslaniu. Svoje postoje a myšlienky prezentuje aj vo vlastnej jazykovej škole Harmony, ktorá úspešne pôsobí už od roku 2000.
Na stiahnutie
6,95 €

Mluv jako TED


Chyťte svým projevem posluchače za srdce! Chcete, aby vás ostatní poslouchali? Abyste zaujali, musíte své nápady umět prodat. To je dovednost, která otevírá bránu ke splnění vašich snů. Dobře formulované a podané myšlenky mohou změnit svět. Tato kniha odhaluje techniky nejlepších TED speakerů z celého světa. Učte se od těch nejlepších! I vy to můžete dokázat.
Na stiahnutie
12,21 €

Příležitost


Velmi známý kouč a investor Eben Pagan strávil stovky hodin studováním fenoménu „příležitosti“. Po tom, co vyslechl velký počet milionářů a businessmanů, přišel na to, že úspěšní lidé mají něco společného, je to jejich talent rozpoznat, kde a jak se chopit té správné příležitosti, od níž se poté všechno odvíjí. To se vztahuje jak na pracovní, tak na rodinný či partnerský život. V dnešním internetovém světě je příležitostí až moc, pro obyčejného jedince je těžké se v toku informací a možností orientovat. Kde nemít strach a najít odvahu k činu, a kde naopak raději ustoupit, vás naučí tato kniha.
Na stiahnutie
9,75 €

1000 + maličkostí, které dělají šťastní a úspěšní lidé jinak


Miliony lidí prožijí celý život v rámci běžného každodenního nastavení a nikdy si neuvědomí, že se mohou zlepšovat. Nebuďte jako oni. Nezůstaňte spokojení s průměrem. Seberte odvahu k úpravám a vylepšením. Stanovte si osobní růst jako prioritu. Pravdou je, že nebudete vždycky prioritou pro ostatní, a proto byste měli být prioritou pro sebe. Naučte se ctít sebe sama, pečovat o sebe a stát se svým podpůrným systémem. Vaše potřeby jsou důležité. Začněte je uspokojovat!
Na stiahnutie
10,25 €

Pravidlo pěti vteřin


V této knize se dozvíte, jak se efektivně rozhodovat v různých oblastech běžného života. Už jako malí dostáváme od rodičů různé rady, jak se chovat a jak být lepší. To pokračuje i ve škole a v zaměstnání. Podle autorky je však klíč úspěchu v tom, jak sami sebe v určitém okamžiku motivovat ke správnému rozhodnutí, od kterého se vše ostatní odvíjí. Na základě různých příběhů a také slavných momentů z historie získáte návod na to, kterým směrem se v různých situacích vydat.
Na stiahnutie
10,25 €

Umění prostého života


Renomovaný buddhistický mnich Shunmyo Masuno čerpá ze sto let staré moudrosti, aby vám ukázal, jak do moderního života vnést podstatu zen buddhismu. Pomocí jasných, praktických a snadno zvládnutelných lekcí – každý den jedné po dobu 100 dní – se naučíte zhluboka vydechnout a odstranit tak negativní emoce; myslet jasně díky prostému zařízení svého domu; večer si uspořádat boty, abyste si uspořádali i svou mysl; pěstovat květinu a pozorovat, jak roste; méně se zabývat věcmi, které nemůžete ovlivnit; a ještě mnohem víc… Dokonce si najdete i čas nemyslet vůbec na nic. Zjednodušte svůj život pomocí umění zenu a budete se cítit uvolněnější, naplněnější a znovu najdete svůj vnitřní klid. Zen je dokonalým lékem na chaos moderního života. Krásně ilustrovaný průvodce pro zpomalení, nalezení skutečného štěstí a pocitu klidu, z pera zen buddhistického mnicha Shunmya Masuna.
Na stiahnutie
7,00 €

Stručný návod na pozitívne myslenie


V dnešnej dobe sa pozitívne myslenie stalo akousi módnou záležitosťou. Hovorí sa, že ak človek zmení svoje myslenie na pozitívne, aj jeho život sa radikálne zlepší. Bude zdravý, bude mať milujúceho partnera a rodinu, dobré finančné zabezpečenie, a teda bude vo svojom živote šťastný a spokojný. Mnohí, z tých, ktorí chceli zmeniť svoj život k lepšiemu pomocou pozitívneho myslenia, to po čase vzdali, lebo aj napriek ich snahe myslieť pozitívne, zostalo všetko v starých zabehnutých koľajniciach. Ak ste sa aj vy rozhodli zmeniť svoj život k lepšiemu prostredníctvom zmeny svojho myslenia, v tejto knihe nájdete odpovede na to, prečo sa to iným takýmto spôsobom nepodarilo. Táto kniha je stručným návodom na pozitívne myslenie, ktorý naozaj funguje. Stačí , keď človek pochopí súvislosti a príčiny toho, čo, ako a z akých dôvodov sa mu v živote deje. Lebo ak poznáme a chápeme príčiny a súvislosti udalostí v našom živote, môžeme ich kedykoľvek zmeniť. Tým zmeníme aj situácie, ktoré nás v živote stretávajú, na také, ktoré sú pre nás príjemnejšie. A to je cieľom asi každého z nás.
Na stiahnutie
8,00 €

Surfování na vlnách života


Tato kniha vás zbaví utrpení, které sebou nese každodenní život. Nenabízí laciná řešení, ale ukáže vám, že i když se v životě neustále střídají příjemné věci s nepříjemnými, je možné uprostřed bouře a vln najít svůj opěrný bod, ze kterého můžete vše pozorovat. Nejste myšlenkou, emocí ani tím, co o vás druzí říkají. Pokud si uvědomíte, že nemusíte věřit myšlenkám, které vám prochází hlavou a nejste ani svým vnitřním hlasem, stáváte se svobodnými. To je ta pravá svoboda, která nemá nic společného se stylem života, ale s úhlem pohledu. Surfování na vlnách života vás zavede k pravé podstatě sama sebe, která je před bouří vždy chráněna a nedotčena. Po objevení toho, kým skutečně jste, nastane konec vašeho hledání a pátrání po smyslu života. Zjistíte, jak se tvoří realita kolem vás, a toto zjištění vás doslova katapultuje do jiného světa. Pak zažijete paradox – ve vnějším světě se nic nezmění, ale pro vás se změní úplně všechno.
Na stiahnutie
7,00 €

Rituály úspechu


Ak chcete zmeniť svoj život, musíte prekonať strach a vykročiť do neznáma. Úlet zo stereotypu je vždy to správne riešenie. Ak však stojíte jednou nohou na prvej méte, k tej druhej sa nikdy nedostanete. Dozviete sa prečo je nespokojnosť tak skvelá, prečo zbožňovať "jarné upratovanie", prečo nevnímate aj keď ste bdelí, prečo Vám pozitívne myslenie nefunguje, prečo je plán B absolútna kravina, prečo sa žiť s "upírom" nevypláca, prečo byť nadšený, keď sa všetko rúca, aké rituály sú účinné pre životnú zmenu a mnoho ďalšieho...Minidielo RITUÁLY úspechu sa zrodilo, aby Vás inšpirovalo.
Na stiahnutie
7,77 €

Žite svoje sny


Prečítajte si príbeh o ľuďoch, ktorí odhalili význam svojich snov a vďaka tomu vyriešili svoje životné problémy. V knihe nájdete praktické cvičenia všímavosti a návody ako vykladať sny. Bonusom je snár s výkladom najčastejšie sa vyskytujúcich snových symbolov. Ďalej sa dozvieme ako snívať, ako si pamätať sny, čo nám chcú povedať, ako môžeme vedome snívať, a aj to, čo znamená lucidné snívanie. Ako nám meditácia a cvičenie zlepšia život a naučíme sa písať snový denník… Kniha rozpráva príbeh ľudí, ktorých spojil rovnaký záujem o sny. Spoločne sa snažia dozvedieť viac o význame svojich snov. Postupne sa učia pamätať si sny a chápať ich význam, vďaka čomu sny začínajú meniť ich životy k lepšiemu. S tým je však spojený prechod cez náročné prekážky aj cez ich vlastné tiene... Príbeh je popretkávaný praktickými cvičeniami a podnetmi na pohľad do seba samého. Tak sa spolu s hlavnými hrdinami môžete aj vy naučiť porozumieť svojim snom, získať z nich odpovede, načrieť do tajomstiev vedomého snívania a zlepšiť svoj každodenný život.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:


Motivačná literatúra prináša široký výber kníh a textov, ktoré slúžia ako zdroj inšpirácie a motivácie. Táto literatúra vám pomôže objaviť nové perspektívy, rozvíjať pozitívny životný postoj a dosahovať osobný rast a úspech.

Prečítajte si motivačné knihy a získajte návody, tipy a stratégie na dosiahnutie vašich cieľov, prekonanie prekážok a naplnenie vášho potenciálu. Motivačné knihy vám pomôžu rozvíjať sebaúctu, pozitívne myslenie, sebapoznanie a dosiahnuť životnú rovnováhu.

Vyberte si z najlepších diel svetoznámych autorov a nechajte sa inšpirovať ich príbehmi úspechu a motivujúcimi myšlienkami. 

K najznámejším autorom motivačnej literatúry patria Brené Brown, Dale Carnegie, Simon Sinek, či Mark Manson.

.