! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Lotus and Water Lily


Water gardening or gardening of ornamental plants in water bodies like ponds and lakes is also called ‘aquatic gardening.’ A garden pond with aquatic ornamental plants is an important feature of a beautiful landscape. Two most popular aquatic ornamental plants grown in garden ponds are lotus and water lily. Both lotus and water lily prefer shallow ponds with a depth not more than half a meter for their vegetative growth and flower production.
Na stiahnutie
0,86 €

Földönkívüli


A Harvard egyik legjobb csillagásza elénk tárja vitákat kiváltó elméletét arról, hogy a naprendszerünket nemrégiben egy távoli csillagrendszerben élő, fejlett földön kívüli civilizáció látogatta meg. 2017 végén egy hawaii obszervatórium kutatói megpillantottak egy objektumot, amely a naprendszerünk belsejében száguldott, méghozzá olyan gyorsan, hogy csak egy másik csillagról érkezhetett. Avi Loeb, a Harvard csillagászati tanszékének vezetője bebizonyítja, hogy az ’Oumuamua névre keresztelt jelenség nem lehetett aszteroida; ahhoz túl sebesen mozgott, túl furcsa pályán haladt, és nyomát sem mutatta gázképződésnek vagy szétesésnek. Szerinte csak egyetlen lehetséges magyarázat képzelhető el: az objektum egy távoli, földön kívüli civilizáció fejlett technológiai eszköze. Ebben a könyvében Loeb végigvezeti az olvasót naprendszerünk első bizonyítottan csillagközi látogatójának izgalmas történetén. Felvázolja nagy felzúdulást kiváltott elméletét és annak jelentőségteljes következményeit, amelyek mind a természettudományra, mind a vallásokra, mind fajunk és bolygónk jövőjére hatással lehetnek. A Földönkívüli elgondolkodtató útja a tudomány, a téridő és az emberi képzelet legtávolabbi zugaiban azt sugallja az olvasóknak, hogy a határ a csillagos ég, és hogy érdemes nyitott elmével elgondolkodni azon, amit ott találhatunk. Bármilyen különösnek is tűnik.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Ember és Univerzum


VIGYÁZAT! Veszélyes olvasmány: gondolkodásra ösztönöz! A szerző majdnem 50 évig tervezte a megírását, most végre elkészült. Tudnia kell, hogy ez a mű ÖNRŐL is szól, benne vannak ön és utódai, és azok a milliárdok, akik még meg sem születtek. A Mindenség könyve ez, lapjain a múlt, a jelen és a jövő szédítő perspektívái tárulnak fel. Egymásba folyó Univerzumok, világok kezdetei és végei, százmilliárd évek története. Hogyan látja mindezt a tudomány és hogyan a szerző? A tudásuk révén istenné változó emberekről, idegen civilizációkról, világok találkozásairól, időtlen idők félelmetes eseményeiről olvashat. Legyen kíváncsi és bátor, lásson neki! De vigyázzon! Ha hétfőn kezdi, kedden és szerdán már másképpen fog érezni, csütörtökön és pénteken másképpen fog gondolkodni, a hét végére talán már egészen más emberré lesz, miután megismerkedett a világok világaival, a végtelen Univerzumok titkaival.
Na stiahnutie
7,04 €

dostupné aj ako:

The Egyptian Cobra


This eBook examines the Egyptian cobra, and provides an in-depth analysis of the snake’s general traits and characteristics.  This includes a discussion of the animal’s behavioral patterns, reproductive cycle, as well as its various prey and natural predators.
Na stiahnutie
2,53 €

Jó közgazdaságtan a nehéz időkre


Miért ?lassul a gazdasági növekedés? Megoldás-e a feltétel nélküli alapjövedelem? Miért népszerűek a bevándorlásellenes politikusok? Elkerülhető-e a klímakatasztrófa? Milyen hatással lesz a robotizáció a munkaerőpiacra és a jólétre? Fokozza-e a társadalmi egyenlőtlenségeket a nemzetközi kereskedelem? Lustává teszi-e az embereket a pénzbeli támogatás? Hogyan kezeljük a migrációt? A világ legégetőbb kérdéseire és kihívásaira aligha lehet egy 140 karakteres Twitter-bejegyzésben válaszolni. A közgazdászok megosztottak, a politikusok többsége pedig az orrunknál fogva vezeti a szavazóikat. Egyre kevesebb időnk van a közös beszélgetésekre, értelmes vitákra, hogy valódi válaszokat keressünk az emberiség jövőjének legnagyobb kihívásaira. Mindez csak gerjeszti elégedetlenségünket és a bizalmatlanságunkat – úgy tűnik, szinte lehetetlen kitörni ebből az ördögi körből. Abhijit V. Banerjee és Esther Duflo – közgazdasági Nobel-emlékdíjas szerzőpáros − szerint minden szükséges tényező a rendelkezésünkre áll, hogy megoldjuk az emberiség előtt álló kihívásokat. Az erőforrások átgondolt elosztásához és felhasználásához azonban hiányzik egy jó közgazdaságtan. Rengeteg empirikus vizsgálatra építve meggyőzően érvelnek amellett, hogy olyan forradalmi szemléletváltásra van szükség a közgazdaságtanban, amely az emberek viselkedését, érzelmi és lelki reakcióit is figyelembe veszi. Meglátásuk szerint csakis az egymás kölcsönös tiszteletére épülő közös gondolkodással hidalhatjuk át a véleménykülönbséget, számolhatjuk fel a bizalmatlanságot, és bonthatjuk le a közénk emelt falakat. A tét elég nagy: ha sikerül, az utókor majd hálával gondol erre a korra, ha kudarcot vallunk, az felbecsülhetetlen veszteségekkel járhat.
Na stiahnutie
12,42 €

dostupné aj ako:

A Föld rövid története


Gomolygó ?lávatenger vagy súlyos jégtáblák boríthatták egykor azt a földet, amelyet taposunk, de az is elképzelhető, hogy meteorbecsapódás rázta meg, mérges gázok lepték el, az óceán vize nehezedett rá, vagy éppen egy hegylánc tetején csúcsot formázott. Megeshet, hogy félelmetes lények taposták. Akár mindez sorra megtörténhetett, mielőtt lábunk nyomot hagyott volna rajta. Az otthonunkat jelentő bolygó és a felszínét benépesítő élőlények története minden képzeletünket felülmúlja. A Föld fordulatokban gazdag múltja a legszövevényesebb krimiknél is izgalmasabb. Azonban bolygónk rejtelmes krónikájának mozaikdarabkáit a tudósok csak nemrégen kezdték el összeillesztgetni. Andrew H. Knoll, a neves geológus sok évtizedes terepmunkájára és a legújabb tudományos eredmények percre kész ismeretére támaszkodva vázolja anyabolygónk több mint négymilliárd éves történetét, és a Föld szigorúan pontos, mégis élvezhető életrajzát tárja elénk. A Harvard Egyetem földtudományok és planetológiaprofesszora humorral és meghökkentő egyszerűséggel mutatja be planétánk történetét, miközben tágabb kontextusban ismerteti a huszonegyedik századi klímaváltozás jelentőségét, és rávilágít arra is, hogy honnan jöttünk és merre tartunk. Könyvével azokra a mélyreható változásokra hívja fel a figyelmet, amelyeket az emberi tevékenység okoz az élővilágban. Minden ember érdeke és célja kell hogy legyen négymilliárd éves otthonunk, a Föld megóvása.  
Na stiahnutie
10,42 €

dostupné aj ako:

A bölcs erdő titkai


Suzanne ?Simard felfedezése a fák egymással és más élőlényekkel ápolt kapcsolatáról megváltoztatja a természetről és a növényvilágról alkotott korábbi elképzeléseinket – ugyanis ráébreszt minket arra, hogy az erdő olyan társas élőlények összessége, amelyek föld alatti hálózatokon keresztül együttműködnek egymással, és valódi lakóközösséget alkotnak. Rejtett összeköttetésük segítségével a fák érzékelik egymást, felismerik szomszédjaikat, tanulnak a másiktól, alakítják viselkedésüket, emlékeznek a múltbeli eseményekre, és döntéseikkel befolyásolják saját jövőjüket. Értesítik egymást egészségi állapotukról és sebezhetőségükről, együtt védekeznek a támadások ellen, és alkalmanként versengenek a többiekkel. Olyan közösségi életet alakítanak ki, amely számos vonását tekintve a miénkhez hasonló. E bámulatos rendszer középpontjában állnak az anyafák, akik rejtélyes erejükkel összekapcsolják és éltetik az őket körülvevő társaikat. Suzanne Simard gondolatai a természet varázslatos világába kalauzolnak el bennünket, ahol feltárulnak előttünk az erdő titkai. Ez ihlette többek közt James Cameront is az Avatarban ábrázolt lélekfa megalkotásakor.
Na stiahnutie
11,26 €

dostupné aj ako:

A mi kockánk


"Aki kíváncsi, mindig talál rejtvényeket maga körül. Aki eltökélt, meg is oldja őket." Rubik Ernő   A MI KOCKÁNK a rejtvényekről szól. A rejtvény nem egyszerű játék, hanem egyenes út az emberi kreativitás felé. Olyan készségeket aktivál mindannyiunkban, mint a koncentráció, a kíváncsiság, a játékosság, a megoldás keresésének vágya. A Rubik-kocka sokkal több, mint pusztán egy lebilincselő rejtvény: igazi világjelenséggé vált. Könyvek, színdarabok és hollywoodi szuperprodukciók állandó szereplője, egyetemi kurzusok tárgya, világversenyek sporteszköze. Közel fél évszázados története során így lett közel egymilliárd ember játéka. A Kocka mára a gondolkodás örömének és a látszólag lehetetlen problémák megoldásának közismert jelképévé vált. Erről a csodálatos tárgyról és alkotójáról több ezer cikk és számtalan könyv jelent már meg világszerte, de Rubik Ernő - aki világéletében kerülte a nyilvánosságot - még soha sem mesélte el, milyen volt számára végigkövetni e kis tárgy minden várakozást felülmúló sikerét és különös kalandjait a nagyvilágban. A mi kockánk - mely a világ számos pontján a magyar kiadással egy időben jelenik meg - tanulságos utazásra invitálja az olvasót a matematika, a pszichológia, az oktatás, a képzőművészet, a design, az építészet és a popkultúra területén. Elgondolkodtató, magával ragadó, álomszerű kirándulás ez modern korunk egyik legkülönlegesebb kreatív elméjével. RUBIK ERNŐ Kossuth- és Széchenyi-díjas játéktervező, építész, a Rubik kocka megalkotója. Címzetes egyetemi tanár, az Európai Tudományos Akadémia tagja. A kreativitás és innováció nemzetközi tekintélyű szakértőjeként érdeklődésének középpontjában a gyermeki kíváncsiság, a játékosság és az alkotókedv összefüggése áll.
Na stiahnutie
9,29 €

dostupné aj ako:

Los Diecisiete Pasos Para Convertirse En Un Criador Profesional De Gatos Sphynx


Instrucciones paso a paso sobre cómo empezar y construir un programa para la cría profesional de gatos esfinge. Este libro describe el proceso completo desde la compra de su primer par de gatitos hasta la venta de los cachorros.
Na stiahnutie
1,02 €

The COVID-19 Pandemic: Epidemiology, Molecular Biology and Therapy


The Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) pandemic has affected almost every part of the globe with millions of cases and over a million deaths. The pandemic has had a significant global economic impact and addressing it systematically requires significant efforts from researchers, healthcare workers and governments.The COVID-19 Pandemic: Epidemiology, Molecular Biology and Therapy covers relevant aspects of this viral pandemic including information about the SARS-CoV-2 pathogen (morphology, genome, proteins, structural protein genes, replication), global epidemiology, transmission, risk factors, clinical manifestation, management, host immune response, pathogenesis, diagnosis, therapeutic agents (antivirals, natural compounds) and vaccines. Readers will find basic and advanced knowledge about the disease organized into simple and easy-to-read chapters about the disease, making this book a handy and comprehensive reference for general readers, academicians and biology students, alike.
Na stiahnutie
42,55 €

Mushroom Farming


Mushroom farming has become very popular worldwide owing to the fact that mushroom farming is relatively easy and requires less space and less investment. Economic returns on investment are also high in mushroom farming. Mushroom farming is an attractive low-cost entrepreneurial option because mushrooms can successfully be grown by using even primitive farming technologies. This low technology approach to mushroom farming may be one of the reasons behind its popularity as a small scale farm enterprise.
Na stiahnutie
2,61 €

Isten egyenlete


Amikor Newton felismerte a gravitáció törvényét, egyesítette az égi és földi jelenségeket irányító szabályokat. Azóta a  fizikusok az újabb kölcsönhatásokat egyre nagyobb szabású elméletekbe illesztették. Mégis, talán a legkomolyabb kihívást a két megmaradt elmélet – a relativitáselmélet és a kvantumelmélet – monumentális szintézisének elérése jelenti. Ez lenne a tudomány eddigi eredményeinek megkoronázása, a természetben működő összes kölcsönhatás mélyreható egyesítése egyetlen szép és varázslatos egyenletben, amelynek segítségével választ adhatunk a tudomány legtitokzatosabb rejtélyeire. Mi történt az ősrobbanás előtt? Mit találnánk egy fekete lyuk mögött? Léteznek-e más univerzumok és más dimenziók? Lehetséges-e az időutazás? Miért vagyunk mi itt? Kaku rávilágít az elméletet övező súlyos ellentmondásokra, amihez több – ebben az alapvető kérdésben egymással ellentétes nézeteket valló – Nobel-díjas tudóst is megszólaltat. A történet magával ragadó és izgalmas, a tét pedig nem kisebb, mint az univerzumról alkotott felfogásunk. MICHIO KAKU az elméleti fizika professzora a New York Városi Egyetemen; a húrmezőelmélet társalapítója; számos, széles körben elismert tudományos ismeretterjesztő sikerkönyv szerzője. Ő írta Az elme jövője, a Hipertér, A jövő  fizikája és A lehetetlen  fizikája című könyveket is. Michio Kaku a CBS This Morning című műsorának tudományos szerkesztője, valamint a BBC TV és a Discovery Science Channel számos tévésorozatának, valamint két rádióműsor-sorozat, az Explorations és a Science Fantastic házigazdája.
Na stiahnutie
9,83 €

dostupné aj ako:

Nádi szélben


Homoki-Nagy István (1914-1979) Kossuth-díjas filmrendező, operatőr kötetét tartja kezében az Olvasó, akinek neve összeforrt a magyar természetfilmezéssel; munkáit nemcsak itthon, de nemzetközileg is elismerték: számos rangos szakmai díjat begyűjtő filmjeit negyven országban vetítették. Könyvünk címadója, a Cimborák - Nádi szélben 1958-ban, míg folytatása, a Hegyen-völgyön 1960-ban került először bemutatásra. S habár több mint fél évszázad telt el az említett filmek első vetítése óta, Homoki-Nagy István - a fentieken túl olyan alkotások nyomán, mint a Vadvízország, a Gyöngyvirágtól lombhullásig, a Kékvércsék erdejében és még sorolhatnánk - mindmáig emblematikus, meghatározó alakja a természetfilmezésnek. Korántsem kézenfekvő azonban, hogy egy filmrendező (aki eredeti szakmáját tekintve egyébiránt jogász), ugyanolyan természetességgel, mi több, kifinomult művészi érzékkel vesse papírra sorait, ahogy a kamerát kezeli: a szakmai precizitás és az alkotói érzékenység tekintetében egyaránt kifogástalanul. Márpedig a Nádi szélben fejezetei, melyek az azonos című film kalandos forgatását beszélik el annak minden megpróbáltatásával és gyönyörűségével, kifejezetten szépirodalmi igényességgel íródtak. E helyenként költői szépségű sorok nyomán szemünk előtt bontakozik ki nemcsak az élvezetes, már-már regényes forgatástörténet, de a természetet, az állatok világát rajongásig szerető és tisztelő művész portréja is. Aki valaha megtapasztalta, milyen érzés kötődni egy állathoz, minden mondatát élvezni fogja. Akinek még nem volt efféle élménye, az előtt új világot tár majd fel Homoki-Nagy István bájjal, kedvességgel, humorral és olykor drámai pillanatokkal átszőtt története. Fickó, a magyar vizsla, Pletyka, a tacskó, Nimród, a héja, no meg a szeretnivaló forgatócsoport garantáltan be fogja lopni magát az Olvasó szívébe. 
Na stiahnutie
2,25 €

A kamera leáll


Homoki-Nagy István (1914–1979) mostanáig kéziratban őrzött, utolsó írásainak gyűjteménye A kamera leáll. A Kossuth-díjas filmrendező, operatőr – amellett, hogy bepillantást enged műhelytitkaiba, máig etalont jelentő természetfilmjeinek és végtelen türelemmel, precizitással készült fotóinak alkotási folyamatába –, igazi irodalmi élménnyel ajándékozza meg olvasóját. Stílusa gördülékeny, arányérzéke kifogástalan, egyszerre jellemzi játékos könnyedség és elegancia, kifinomult humor és költői megoldások. Mestere az izgalmak fokozásának, a remek csattanóknak, csakúgy, mint a katarzisig vitt befejezésnek. S miközben minden sorából árad az élet szeretete, maga is tudja, érzi: egy tűnő világról készülnek utolsó felvételei, hiszen a nem is oly távoli jövőben „eljő az idő, mikor elhal minden madárdal, és az őslápok, vad rétek helyén: a gumikövezetű nagyvárosok útburkolatán már csak a veréb szedegeti a gépolajos morzsákat… […] ahol ma még bíbic költ – holnap már szántás, és csak a barázdabillegető járja kötéltáncát... holnapután pedig ugyanott: kultúrsivatagban áldozik le a nap…” E bő félévszázados vízió immár valódi jelenünk. Ám Homoki-Nagy István egyszerre szívmelengető és szívfacsaró történetei még e mindinkább terjeszkedő „kultúrsivatagban” is arra tanítanak, hogy csakis úgy lelhetjük meg a békét önmagunkkal, ha visszatérünk oda, ahonnan réges-régen elindultunk: a természettel harmóniában élő emberhez.
Na stiahnutie
2,25 €

Geofusion 2.0


Globalization has entered a new period, the age of technology and knowledge, and the Eurasian era based on a long-term sustainable growth. International relations in the 21st century have become even more complex and intricate, and geography plays an important role in understanding this. Geofusion is the synthesis of network maps depicting the functional relations arranged into hubs, and can be used to outline the new economic and geopolitical powers of our world.
Na stiahnutie
7,04 €

Az élő és az élettelen közti határok


A Földünk a 4,6 milliárd éves evolúciója révén mára elképesztően gazdag élővilággal rendelkezik. Ebből adódóan rengeteg élő organizmus vesz körül bennünket a mindennapjaink során. Szinte nem is találunk olyan apró felületet a környezetünkben, melyen ne nyüzsögnének parányi lények. Azonban ezen rendkívüli változatossága ellenére az élet kifejezését kizárólag szerves alapon, biológiai vonatkozásban szoktuk használni. Sőt valójában többnyire ennek fényében döntjük el bináris igen-nem alapon, hogy miket tartunk élőnek, és miket élettelennek. A könyv szerzői viszont szakítanak ezzel a triviálisnak vélt hagyománnyal, és az észszerű szkepticizmus keretein belül felteszik a megfelelő, horizontot kiszélesítő kérdéseiket a témában. Tényleg releváns szempont a definíció felállításakor a biológiai fundamentum? Vagy ennél sokkal komplexebb és szövevényesebb, ezáltal pedig absztraktabb fogalmat takar az élet? Egyáltalán hol húzódnak az élő és az élettelen közti határok az általuk produkált jelenségek folytán, és ezen mezsgyék mennyire befolyásolják az eddigi ismereteinket? A szerzők négy különböző aspektusból is vizsgálódnak és megpróbálnak ezekre a talányokra kielégítő válaszokat találni: a mikro- és sejtbiológián, a (bio)informatikán, a neurobiológián és a fizikán át. Az említett szakterületi kvartett szemszögéből alaposan megvizsgálják és összehasonlítják az élő és más, élettelennek tűnő jelenségeket a párhuzamosság és az esetleges korreláció jegyében. A tanulmány formabontó konklúziói kissé talán szokatlannak és rebellisnek tűnhetnek, ám ezen megközelítések mindenképp logikus, következetes és hasznos innovációkat tartalmaznak.
Na stiahnutie
4,23 €

Eredetünk


Amikor ?az emberiség történetéről beszélünk, nagy vezetők, népvándorlások és mindent eldöntő háborúk a főszereplők. De vajon maga a Föld hogyan határozta meg sorsunkat? Hogyan alakított bennünket? Mint minden fajt, minket is a környezetünk formál. Geológiai erők segítették evolúciónkat Kelet-Afrikában, a görög demokrácia a hegyvidékek miatt fejlődött ki, és ha térképre rajzoljuk az Egyesült Államok mai pártpreferenciáit, egy ősi tenger körvonalait kapjuk. Az ember története a geológiai és földrajzi erők története a lemeztektonikától és az éghajlatváltozástól a légkör és az óceán keringéséig. Mi a kapcsolat a Himalája és a Föld pályája, valamint a Brit-szigetek kialakulása között? Lewis Dartnell professzor több milliárd évvel visszavisz minket bolygónk múltjába, és megmutatja eredettörténetünket. Amikor elérjük azt a pontot, ahol a történelem természettudománnyá válik, kibontakozik mai világunk hatalmas összefüggés-hálózata, amely segíthet megfelelni az elkövetkező kihívásoknak. Az első termesztett növényektől a mai államok alapításáig az Eredetünk megmutatja, hányféleképpen hatott a Föld az emberi civilizációk alakulására. „Dartnell története ragyogóan van végiggondolva és megírva. Kíváncsisága és lelkesedése magával ragadja az olvasót, miközben egységbe foglalva bemutatja a különböző tudományok, így a geológia, oceanográfia, meteorológia, régészet, őslénytan, politikatörténet és a földrajz által megrajzolt képet oly módon, ahogy azt Jared Diamond klasszikus könyve, a Háborúk, járványok, technikák tette.” NATURE
Na stiahnutie
11,24 €

dostupné aj ako:

Podniková environmentální strategie


Předložená monografie se věnuje strategii podniku v souvislosti s problémem ochrany životního prostředí a trvale udržitelného rozvoje. Kniha je rozdělena do šesti kapitol. V první kapitole je uvedena metodika použitá při zpracování publikace. Ve druhé jsou uvedeny základní pojmy, které se týkají strategie a udržitelného rozvoje. Třetí kapitola obsahuje trendy, které mohou pro podniky znamenat příležitosti a ohrožení v souvislosti s trvale udržitelným rozvojem. Čtvrtá kapitola je věnována konceptům, které mohou organizacím budovat silné stránky a eliminovat ohrožení. Obsahem páté a šesté kapitoly je konkurenční a korporátní strategie. Monografie je využitelná pro představitele podnikatelské sféry, kteří v ní mohou nalézt ucelený pohled na souvislosti mezi strategií podniku a problematikou trvale udržitelného rozvoje. Představitelům výzkumných organizací může sloužit jako zdroj námětů pro další výzkum v této oblasti.
Na stiahnutie
16,13 €

Kyslík


Kyslík je symbolem života. Má ovšem i druhou, mnohem temnější tvář. Vedle oživujícího elixíru se totiž stává i jedem, s nímž musí každý živý organismus bojovat nejrůznějšími prostředky, od antioxidantů až po důmyslné fyziologické adaptace. Kyslík je podle všeho zapleten do stárnutí našich těl, nemocí spjatých s vysokým věkem i se smrtí, která je, zdá se, nevyhnutelným důsledkem jeho celoživotní konzumace. Alespoň to ve své fascinující, přelomové a ohromným množstvím faktů nabité knize tvrdí britský biochemik a autor několika populárně-naučných knih Nick Lane, jenž v patnácti kapitolách odkrývá nezastupitelnou roli kyslíku v pozemské evoluci a v životě každého z nás.
Na stiahnutie
14,66 €

Kategória  literatúry Prírodné vedy ponúka široký výber kníh a textov, ktoré sa zaoberajú vedeckým skúmaním prírody a jej procesov. Táto kategória literatúry je zameraná na objavovanie a pochopenie fyzikálnych, chemických, biologických a iných prírodných javov.

Prírodné vedy poskytujú čitateľom vedecké informácie a pozadie o astronómii, geológii, biológii, chémii, fyzike, matematike a iných prírodovedných disciplínach. Zameriavajú sa na princípy, teórie, objavy a vedecký výskum v týchto oblastiach.

Prírodné vedy sú dôležité pre porozumenie sveta, okolia a života. Tieto knihy nám umožňujú objavovať zázraky prírody a získavať hlbšie pochopenie vesmíru, evolúcie, fyzikálnych a chémických zákonov, štruktúry a funkcií biologických systémov a ďalších zaujímavých tém.

Ak máte záujem o prírodné vedy a chcete sa dozvedieť viac, kategória literatúry Prírodné vedy vám poskytne široký výber kníh, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť prírode, jej zákonom a interakciám.

K najznámejším autorom patria Stephen Hawking, Richard Dawkins, Carl Sagan,či Yuval Noah Harari