! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Psychológia, etika, logika strana 10 z 33

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Architektura vnitřního světa člověka


Artho S. Wittemann se už dvacet let intenzivně zabývá otázkami systémové sebeorganizace psýché. Dlouhou dobu byl žákem a posléze spolupracovníkem dr. Hala a dr. Sidry Stoneových, zakladatelů metody Voice Dialogue. Pak se společně se svou ženou Veetou vydal vlastní cestou a výsledky pod pojmem IndividualSystemik© (individuální systematika) rozvinul do obsáhlé psychologické teorie a praxe. Ve své první knize, nazvané Inteligence duše, představuje základní koncepci individuální systematiky. Další, hlubší výzkum v psychoterapeutické praxi a ve vzdělávacích seminářích pro terapeuty a poradce vedl k poznatkům a technikám, jež jsou popsány v této knize.Kniha Architektura vnitřního světa člověka je skutečným obohacením pro psychologickou praxi. Na pozadí „skrytého řádu“ psýché pochopíme stagnaci a rozporuplnost v terapeutickém procesu. Artho Wittemann velice působivě ukazuje cestu, jak zpřístupnit a vysvětlit řád, jenž je za tím skrytý, a především lásku k pacientovi/klientovi, s tímto řádem hluboce spojenou. Mnoho terapeutů na tuto knihu určitě čekalo, aniž by to věděli, a je velice důležité, aby se co nejvíce uplatnila v terapeutické praxi.
Na stiahnutie
9,56 €

Etika


V době, kdy jsme konfrontováni s proměnlivým a nejistým světem, snižuje se důvěra ve společnosti, daří se konspiračním teoriím a z veřejné diskuse se znepokojivě vytrácí vzájemný respekt, roste význam porozumění etice a jejím základům. Simon Blackburn v knize představuje základní otázky a problémy současné etiky, ale zároveň nás nutí zamýšlet se nad světem kolem nás. Ukazuje nám, jak bychom mohli přemýšlet o smyslu života a proč bychom měli nedůvěřovat zjednodušujícím absolutismům, které často dominují morálním debatám.
Na stiahnutie
5,00 €

dostupné aj ako:

Němé zpovědi


Tato kniha je vyvrcholením autorovy celoživotní práce. Peter A. Levine objasňuje podstatu transformace traumatu v těle, mysli a psychice. Čerpá při tom z bohatých zkušeností z klinické praxe, komparativních studií mozku, vlastního bádání v oblasti stresu a pečlivého pozorování zvířecího světa. Kniha Němé zpovědi vychází z myšlenky, že trauma není ani onemocnění, ani porucha, nýbrž zranění způsobené pocity děsu, bezmoci a ztráty, zranění, které je možné zhojit, zapojíme-li naši vrozenou schopnost samoregulace silně vybuzených a emocionálních stavů. Kniha, která navíc poskytuje i přehledný teoretický rámec, elegantně mísí nejnovější poznatky z biologie, neurovědy a bodyterapií, aby dokázala, že když v sobě propojíme zvířecí instinkt a rozum, můžeme se stát celistvějšími lidskými bytostmi.
Na stiahnutie
14,22 €

Jak vzniká důvěra


Tato kniha se zabývá kořeny nedůvěry a způsoby, jak náš ztracený pocit důvěry obnovit. To, co normálně za důvěru považujeme, je ve skutečnosti jen naše představa o důvěře – dětinská a vysněná. Náš falešný pocit důvěry je závislý na tom, jak s námi život a lidé, kteří jím procházejí, zachází. Prostřednictvím bolestných zkušeností, různých zklamání a zrad nás život učí novému způsobu důvěry – skutečné důvěře, která vychází z našeho nitra a není závislá na vnějších událostech a zážitcích. Skutečná důvěra je pocit hluboké vnitřní vyrovnanosti našeho bytí s Existencí. Není-li závislá na vnějších událostech, je přímým zrcadlem našeho vědomí. A jen takovou důvěru je možné dále rozvíjet. Krishnananda Trobe a Amana Trobe vedou semináře a výcviky na téma intimity, sexuality a léčby zranění z dětství po celém světě. Jestliže právě necestují, žijí v Sedoně, v americkém státě Arizona. Před zatím poslední knihou Jak vzniká důvěra (When Trust Fails) vydali knihy Probouzení zranitelnosti (Face to Face with Fear), Zranitelnost a intimita (When Sex Becomes Intimate) a Od iluzí k lásce (Stepping out of Fear) – české překlady všech čtyř vydala MAITREA.
Na stiahnutie
8,09 €

Narcisztikusokkal körülvéve


Az ?Idiótákkal körülvéve címmel indított, nagy sikerű könyvsorozat újabb darabja! A világszerte ismert svéd bestsellerszerző, Thomas Erikson beavat minket annak titkába, miként kezelhetjük a mindennapok narcisztikusait. A te életedet is megkeserítik az önimádók? Kikészültél már attól, hogy állandóan a figyelmedet követelik? Hogy sziklaszilárdan meg vannak győződve az igazukról, még akkor is, ha nyilvánvalóan tévednek? Hogy megingathatatlanul eltökéltek? Hogy a következmények figyelembevétele nélkül megtesznek bármit, amit szeretnének? Hogy mindent és mindenkit kontrollálni akarnak a környezetükben? Thomas Erikson provokatív, életmentő könyvében segít megérteni a narcisztikusok indítékait, és legfőképpen azt, hogyan tudod kezelni őket anélkül, hogy bekattannál. A szerző az Idiótákkal körülvéve című kötetből híressé vált egyszerű, négy színen alapuló viselkedésmodell segítségével olyan eszközöket ad a kezedbe, amelyekkel képes leszel kezelni az ilyen személyiségeket. Nem csupán a környezetedben ólálkodókat, de a napjainkban oly népszerű közösségimédia-felületeken hemzsegőket is. A Narcisztikusokkal körülvéve lebilincselő, gyakorlati tanácsokkal alaposan teletűzdelt útmutató, amely segít abban, hogy megszabadulj a körülötted mozgó manipulátorok mérgező hatásától, és boldogabb, teljesebb és sikeresebb életet élhess.
Na stiahnutie
7,30 €

A boldogságcsapda


Boldogság. Akarjuk. Vágyunk és törekszünk rá. De mi is az pontosan? Keményen dolgozunk, hogy megtaláljuk a boldogságot, de túl gyakran kudarcot vallunk; és még ha sikerül is, általában rövid ideig tart, elégedetlenek vagyunk vele, és többet akarunk. Így sokszor épp a boldogság elérése iránti elszánt igyekezetünk idézi elő a stresszt, a szorongást és a depressziót. Sokak szerint a boldogság „természetes állapotunk”. Ám a statisztikák világosan mutatják, hogy ez nem így van. Az a természetes, hogy fájdalmas és a kellemes érzelmek állandóan változó áramlását éljük meg, attól függően, hol vagyunk, mit csinálunk, és mi történik. Ha teljes emberi életet élünk, az érzelmek teljes skáláját érezni fogjuk: a kellemeseket, amilyen a szeretet, az öröm és a kíváncsiság; és a fájdalmasakat, mint a szomorúság, a harag és a félelem. Ha a kiváltó okok megszüntetésére nincs is lehetőségünk, kiutat jelent, ha felismerjük, hogy a „boldogságcsapdában” ragadtunk, és megtanuljuk, hogyan szabaduljunk ki belőle. Az elfogadás és elköteleződés terápia (ACT) nevű erőteljes tudományos pszichológiai modellen alapuló könyv megadja az ehhez szükséges készségeket és tudást. Értékeink tisztázásával és az éber tudatosság fejlesztésével támogat abban, hogy kikerüljünk a boldogság csapdájából, és megtaláljuk az életben az igazi elégedettséget. A boldogságcsapdában bemutatott technikák segítenek, hogy:- csökkentsük életünkben a stresszt és az aggodalmat,- hatékonyabban kezeljük a fájdalmas érzéseket és gondolatokat,- megszüntessük az önsorsrontó szokásokat,- legyőzzük a bizonytalanságot és az önbizalomhiányt,- gazdag, teljes és tartalmas életet teremtsünk. Hogy is mondta Helen Keller? „Az élet egy merész kaland, vagy semmi.” Legyünk jelen, nyíljunk meg, és tegyük azt, ami számít. Minél inkább képesek vagyunk erre, annál nagyobb a szabadságunk – függetlenül attól, hogy az élet milyen akadályokat állít az utunkba. Dr. Russ Harris orvos és pszichoterapeuta, az elfogadás és elköteleződés terápia (ACT) egyik vezető szaktekintélye. Számos könyv szerzője, A boldogságcsapda című kötete egymillió példányban fogyott el világszerte.
Na stiahnutie
7,16 €

Nyitott szívvel több kapcsolatban


Többféleképpen is lehet több embert szeretni. A Nyitott szívvel több kapcsolatban (amelyből angol nyelven immár 50 000 példánynál is több talált gazdára) rávilágít, hogyan növekszik az emberekben a monogámia biztonságos, felelősségteljes alternatívái iránti igény. Sokak számára a többszerelműség, azaz a poliamoria nyújt élhető megoldást. Franklin Veaux és Eve Rickert kutatásukat személyes élmények alapján szerzett tapasztalataikkal színesítik, tanító jellegű magyarázataikat pedig nehezen megszerzett bölcsességgel ötvözik. A sikereikről és kudarcaikról készült szívszorító beszámolók egyaránt felbecsülhetetlen értékűek kezdők és veteránok számára. A poliamoria személyes és interperszonális küzdelmekkel jár. Hogyan működik a bizalom és az átláthatóság olyan kapcsolatokban, ahol egy vagy több ember a jelenlegi kapcsolatán kívül aktívan keresi a szexet és/vagy a romantikát? Hogyan adjunk hangot a bizonytalanság és a féltékenység érzésének anélkül, hogy akaratlanul akadályoznánk partnerünk más kapcsolatait? A Nyitott szívvel több kapcsolatban arra biztatja olvasóit, hogy szerezzék vissza szuverenitásukat, beszéljenek igényeikről, és legyenek ők maguk saját idejük, érzéseik és határaik urai. Segít megbirkózni azokkal az elméleti és hétköznapi akadályokkal, amelyek a szeretetet, a szerelmet és a társas együttlétet biztosító élet kialakítása során felmerülnek. „A könyv nem a térkép, hanem az iránytű szerepét tölti be. Megmutatja, hogy a részletes megbeszélések, a saját érzelmeinkért és döntéseinkért vállalt felelősség, a partnereink iránti tisztelet és a segítőkész empátia eredményezhet erős, élénk és kielégítő kapcsolatokat.”dr. Szilágyi Vilmos
Na stiahnutie
8,85 €

Újraépített életek


„Vegyük végre észre, hogy nemcsak a problémás családtag szorul segítségre, de mi is! Vegyük észre, hogy van út vissza a normálisba, még ha fájdalmas és hosszú is! Ez a könyv segít abban, hogy elinduljunk ezen az úton, a múlttal való szembenézés, a feldolgozás és a megbocsátás útján.”Kovács András Péter humorista Hogyan lehet túlélni a gyerekkort függő szülők mellett? Milyen nehézségeket okoz ez a súlyos családi örökség? Miként lehet feldolgozni ezt a traumát? Hazánkban több millió embert érint, mégis kevés szó esik arról, milyen következményekkel jár, ha valaki szenvedélybeteg szülőkkel nő fel. A függőség ugyanis nemcsak az alkoholbeteget vagy szerhasználót, hanem a családi rendszer egészét érinti, minden családtag életére jelentősen kihat. Az addiktológiai konzultáns és interkulturálispszichológia-szakértő szerzőpáros tabudöntögető könyve átfogó képet ad a témáról. A személyes élettörténetek ? Karafiáth Orsolya, Tompa Andrea és Kiskovács Attila, valamint az inkognitójukat megőrző interjúalanyok őszinte vallomásai ? bepillantást engednek számos függőségben érintett család életébe, és felvázolják a változás lehetőségeit. A hiánypótló kötet az érintettek, szakemberek és érdeklődők számára is hasznos információkkal, fogódzókkal szolgál. Emellett rámutat arra is, hogy bár bizonyos mértékig meghatároz minket, honnan jövünk, végső soron többek vagyunk, mint a traumáink összessége ? és újraépíthetjük az életünket.
Na stiahnutie
9,38 €

dostupné aj ako:

Teljes élet teljes aggyal


„Az univerzum életereje vagy. Az emberi agy csodálatos jelenség, amely messze túlmutat a legvadabb elképzeléseiden is. Ez a könyv tisztázza, hogy ez pontosan mit is jelent, és melyek a lehetőségeid, hogy megteremtsd magadnak azt az életet, amit élni szeretnél. Ez a könyv a te saját útikalauzod a belső béke felé, amely mindössze egy gondolatnyira van tőled.” Fél évszázadon át azt tanultuk, hogy a jobb agyféltekénk az érzelmi agyunk, míg a bal agyféltekénk a racionális gondolkodásért felelős. Az idegtudomány azonban azt mutatja, hogy ez nem ilyen egyszerű: mindkét félteke rendelkezik egy érzelmi és egy gondolkodó aggyal. Dr. Jill legújabb könyvében az általa létrehozott új modell segítségével mutatja be, hogyan működnek együtt az agy különböző részei, és miként hozzák létre a valóságról alkotott képünket. Négy kiszámítható és könnyen azonosítható karakterről van szó, amelyekkel mindannyian rendelkezünk agyunk anatómiája révén – megismerésük jelenti a szabadsághoz vezető utat. Amikor megértjük, milyen kapcsolat áll fent a gondolataink és az érzelmeink között, többé már nem kötnek minket érzelmi reakcióink. Ettől a perctől kezdve sokkal nagyobb hatalmunk van a fejünkben zajló dolgok felett, mint ahogy azt valaha is tanították nekünk. Minél jobban megismerjük az egyes karaktereket magunkban és másokban, annál jobban hatalmat nyerünk a gondolataink, érzelmeink, a kapcsolataink és az életünk felett. Amikor a négy karakterünk összhangban van egymással, radikálisan új útitervet kapunk a mély, belső békéhez. Ez teljes élet teljes aggyal. „Őszintén hiszem, hogy ez az emberiség evolúciós célja, és minden egyes aggyal közelebb kerülünk hozzá.” Dr. Jill Bolte Taylor egyetemi kutató 1996-ban súlyos agyvérzést szenvedett. Az akkor átélt eseményeket a Mennybe döngölve (Agykontroll, 2010) című könyvében dokumentálta, mely azonnal a New York Times toplistájára került. 2008-ban ő tartotta az első TED-előadást, amelyet mára már jóval több, mint 26 millióan láttak.
Na stiahnutie
6,32 €

dostupné aj ako:

Archetípusok


Tudatosan ?vagy tudattalanul, mindannyian azonosulunk bizonyos univerzális mítoszokkal és szimbólumokkal, vagyis Archetípusokkal. E könyvében a szerző tíz alap archetípust ír le, így megismerhetjük a Szószóló, a Művész/Alkotó, az Atléta, a Gondoskodó, a Divatdiktátor, a Gondolkodó, a Királynő/Vezető, a Lázadó, a Spirituális Útkereső, a Látó típusait. Segít meghatározni, melyik archetípus jellemez bennünket leginkább, leírja mindegyik archetípus egyedi útját, rejtett erősségeit és lehetséges gyengeségeit. Azáltal, hogy megismerjük saját személyes archetípusunkat, birtokába kerülhetünk annak a képességnek, hogy tudatosan meghatározhatjuk életünket és olyan életet élhetünk, amely teljes mértékben minket tükröz. Myss javaslatokkal is ellát arra nézve, hogy mi módon vállalhatjuk fel a legteljesebben archetípusunkat, eszközöket nyújt, hogy hogyan kerüljük el a szokásos csapdákat és napi gyakorlatokat mutat, melyek révén a típusunk pozitív oldalát erősíthetjük. A tíz alap archetípuson felül 20 al-archetípust is meghatároz könyvében. A legnépszerűbb pszichológiai, Myers/Briggs, eneagramm vagy asztrológiai művekhez hasonlóan, amelyek az embereket tipizálják bizonyos rendszerek szerint, az Archetípusok is klasszikusi címre érdemes.
Na stiahnutie
8,45 €

A párod nem a pszichológusod


Mekkora ?feladat változtatni a rutinjainkon, a személyiségünkön? Egy „véletlenül” kicsúszó mondaton? Vajon mennyire hajtanak bennünket önző gondolatok akkor, mikor segítséget nyújtunk? Vagy amikor mindenünket feláldozzuk a másikért? És tényleg mindig a másik a hibás? A sikeres párkapcsolat működéséhez fontos belátnunk, hogy kételyeinkről, csalódásainkról, fájdalmainkról nem csak és kizárólag a partnerünk tehet. Ahogy az sem megoldás, ha úgy kezeljük a társunkat, mintha ő lenne a pszichológusunk (vagy az a bizonyos „szennyesláda”), akinek egyetlen életcélja a mi jólétünk és boldogulásunk kell hogy legyen. A legfontosabb feladat tehát, hogy megtanuljuk, hogyan lehet kezelni az elénk kerülő különböző párkapcsolati helyzeteket, illetve mikor érdemes szerelmi problémáinkkal felkeresni egy szakembert. A párod nem a pszichológusod ezekhez nyújt majd segítséget. E rendkívül szórakoztató könyv olvasásakor a párkapcsolatok kusza tükörlabirintusában bolyongunk majd, és bizony e tükrökben néha könnyedén magunkra vagy a párunkra ismerhetünk. (A valósággal való bármiféle egyezés természetesen csakis a nagybetűs Élet műve.) Ha valaki többet szeretne tudni az emberi viszonyok mélységeiről, a működő és kevésbé működő „kémiáról”, esetleg elhatározta, hogy többet szeretne tenni a társáért, akkor a legjobb helyen jár. Ahogy az is, aki csak a pszichológus függönye mögé kívánna bekukkantani, és arra kíváncsi, hogyan lát minket egy szakember a mindennapjai során. E könyv hősei sem kifejezetten gondolták, hogy párkapcsolatuk sikeressége érdekében bármi feladatuk lenne, de odáig eljutottak, hogy egyedül azért nem megy. És sokszor ez a felismerés lehet az a bizonyos nagy lépés, amely egy következőhöz segíthet.
Na stiahnutie
6,31 €

Metaverzum


Hogyan ?alakítja át végérvényesen a metaverzum a hétköznapi életünket, a munkavégzésünket és a gondolkodásmódunkat? Miért fognak teljes generációk ebbe az új virtuális térbe költözni és itt élni? Mekkora lesz az új „metaverzumgazdaság” értéke, és mely vállalatok állnak majd az élén? Az internet hamarosan már nem csupán karnyújtásnyira lesz, hanem teljesen körülvesz bennünket. A munkavégzés, a tanulás, a szabadidős és egyéb tevékenységeink nagy része a metaverzumban zajlik majd – ennek előképe a Fortnite, a Minecraft vagy a Roblox egyes játékmódjaiból és számos sci-fiből ismerős lehet. Matthew Ball úttörő teoretikus és kockázatitőke-befektető szerint a virtuális valóság ma ismert felhasználása azonban még csak ízelítő közeljövőnk alakulásából. Értelmezésében a metaverzum háromdimenziós virtuális világok állandó és kölcsönösen összekapcsolt hálózata, amely előbb-utóbb a legtöbb online élmény kapujaként, valamint a fizikai világ támogatására is szolgál majd. Amikor megvalósul, forradalmasítani fogja az élet minden területét, a pénzügyektől az egészségügyön, oktatáson, fogyasztási szokásokon, várostervezésen át a párkeresésig, sőt még ezeken is túl. Az érdekfeszítő, a tudományos eredményeket és legújabb felforgató innovációkat közérthetően bemutató könyvből megtudhatjuk, milyen technológiákra épül majd a metaverzum, és milyen áttörésekre lesz szükség ahhoz, hogy a benne rejlő lehetőségek teljes mértékben kibontakozhassanak. Megismerhetjük, milyen kihívásokat jelent az „internet következő generációja” a kormányok, a vállalatok és az egyén számára, hogy vajon kik lesznek a metaverzum győztesei és vesztesei, továbbá felfedezhetjük a metaverzum szinte korlátlan alkalmazási lehetőségeit.
Na stiahnutie
17,49 €

Probouzení tygra


Kniha Probouzení tygra nabízí nový, optimistický pohled na trauma. Pohlíží na lidské zvíře jako na jedinečnou bytost obdařenou instinktiv¬ní schopností léčit se a myslícím duchem, který dokáže tuto vrozenou schopnost zapřáhnout a využít. Kniha se zabývá velmi zajímavou otázkou – jak to, že zvířata žijící ve volné přírodě, která běžně čelí ohrožení, jsou jen málokdy traumatizována? Porozumíme-li dynamice, která poskytuje divokým zvířatům odolnost vůči traumatickým symptomům, odhalíme tajemství traumatu i u člověka.Autor srozumitelně popisuje symptomy traumatu a kroky, které je třeba podniknout k jejich léčení. Trauma často vzniká následkem zdánlivě běžných zážitků a zkušeností. Kniha je průvodcem, který nás zavede do světa téměř nepostřehnutelných, ale velmi mocných impulsů, jež řídí naše reakce na zdrcující životní události. Najdeme zde řadu cvičení, která nám pomohou zaměřit se na tělesné vjemy. Budeme-li těmto vjemům věnovat více pozornosti, můžeme trauma léčit.
Na stiahnutie
8,82 €

Zvířata čtyř oken


Kniha Zvířata čtyř oken představuje přehled čtyř způsobů poznávání: myšlení, smyslového vnímání, cítění a imaginace. Má sice jisté podobnosti s Jungovými myšlenkami o tomtéž tématu, hlavním rozdílem však je, že rozlišuje mezi imaginací a intuicí způsobem, jímž to Jung nečinil. Tato kniha popisuje, jak byly zkresleny způsoby poznávání a to, jak jsme se vychýlili z rovnováhy se silným důrazem na myšlení a smyslové vnímání a nedostatečným chápáním hodnoty imaginace a cítění. Zkoumá možnosti návratu k rovnováze v sobě i mezi sebou prostřednictvím čtyř způsobů poznávání.
Na stiahnutie
7,60 €

Azonnali elemzés


Nélkülözhetetlen gyakorlatok és meditációk a jelen pillanat erejének felismeréséhezA most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: „Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy, mint egy messzi jövőbeli lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető – nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életben.E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a „megbocsátást, könnyűséget és fényességet”. Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük a gondolatainkat és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelen pillanatban. Olvassuk a könyvet lassan, vagy éppen csak nyissuk ki hirtelen, töprengjünk a szavakon és a közöttük lévő űrön, hogy – talán egy idő után, talán azonnal – felfedezhessünk valami „életmegváltoztató” összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk, és emelkedetté tegyük életünket és világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött.Ez mind a kezünkben van. Fedezzük fel a most hatalmát!
Na stiahnutie
9,44 €

dostupné aj ako:

Ne cipeld Tovább!


A statisztikai adatok szerint a magyarok 62%-a túlsúlyos vagy elhízott. Közülük sokan szeretnének lefogyni, mert szenvednek a súlytöbblettel járó problémáktól, ám próbálkozásaik – esetleg ideig-óráig tartó sikerek után – általában ismétlődő kudarcokba fulladnak. Ilyenkor akaratgyengének érzik magukat, és sokszor ezzel vádolja őket a környezetük is. A valódi kérdés azonban nem az, hogy mennyire erős az akaratuk, hanem hogy miért esznek rendszeresen többet, mint amennyire a testüknek szüksége van. A válasz ugyanis elvezethet a megoldásig. Azok, akikben az ételek és az étkezés összefonódtak bizonyos alapvető lelki szükségletekkel – például a biztonságérzettel, a megnyugvással, a szeretetkifejezéssel, az összetartozással –, gyakran nem a fizikai, hanem az úgynevezett érzelmi éhség miatt esznek. Az evés pszichológiája nem egy „dísz a kalapon”, amit extraként bevethetünk a huszadik sikertelen fogyókúra után, hanem kikerülhetetlen része a testsúlygondok megszüntetésének. Ha le akarunk fogyni, akkor előbb közel kell merészkednünk a problémánkhoz, és meg kell értenünk azt. Egy sok összetevős rejtvényről van szó, egy titkos térképről önmagunkhoz. Gyakran generációk hosszú sora őrzi és adja tovább tudatosan vagy tudattalanul az egyes elemeket, amelyek képesek összekapcsolódni egymással és belobbantani vagy fenntartani a problémát. Ha ezt a térképet, a mi egyedi történetünket felderítjük, akkor többé nem egyendiétákban, egy kaptafára gyártott életmódprogramokban, porokban és pirulákban keressük majd a megoldást, mert érteni fogjuk azokat a személyes szükségleteinket és hiányainkat, amelyek miatt akkor is eszünk, amikor az adott ételre vagy mennyiségre a testünknek nincs szüksége. Ha pedig értjük, akkor a valódi problémára kereshetünk valódi megoldást. E nélkül a tartós fogyás csak vágyálom marad, vagy alig elviselhető önsanyargatás árán érhető el. Dr. Lukács Liza rendkívüli érzékenységgel és empátiával megírt, élményszerű könyvében nem csupán szakemberként, de egykori érintettként is megszólal, bepillantást nyújtva saját evési problémáinak, majd gyógyulásának történetébe. Olvasóját egy transzgenerációs önismereti utazáson vezeti végig, rátekintve arra is, hogy a magyar gasztronómia jellegzetességei, illetve a történelmünk során átélt nélkülözés-élmények miként függenek össze a ma elszaporodó testsúlyproblémákkal. Műve nem csupán azoknak ajánlott olvasmány, akik szeretnének tartósan megszabadulni a súlyfeleslegüktől, és akiknek a számára fontos, hogy gyermekeiknek ne adjanak tovább hibás táplálkozási mintákat, hanem mindenkinek, aki kíváncsi, mit mond el róla az, hogy mit és hogyan eszik. 
Na stiahnutie
5,96 €

Mi


Kevés nehezebb dolog van annál, mint rájönni, hogyan szeresd jól a társadat az ő kusza emberségében - pedig nem sok minden van, ami ennél fontosabb lenne.Olyan időket élünk, amikor az individualizmus nagy erőkkel zilálja szét minden szinten társadalmunkat, Terrence Real bestselleríró és elismert házassági tanácsadó nap mint nap látja a terápiás praxisában, ahol a katasztrófa szélén álló párokkal dolgozik, hogy ez hogyan mérgezi meg az intim kapcsolatokat. A jó hír: melegebb, szorosabb, szenvedélyesebb kapcsolatok lehetségesek, ha rendelkezünk a megfelelő eszközökkel.A MI című könyvében Real megosztja új, tudományosan alátámasztott tapasztalatait és módszereit, amelyekkel a kapcsolatodat olyanná alakíthatod át, amely az együttérzésen, az együttműködésen, a közelségen és a valódi kapcsolódások alapul. Ha te és a párod a "te" és az "én" különálló sarkaiba szorultatok, vagy úgy érzitek, hogy "egyedül éltek együtt", ez a könyv megmutatja az utat vissza a "mi"-hez. 
Na stiahnutie
12,06 €

A szerelemtől az érett párkapcsolatig


Mi tartja életben a „se vele, se nélküle” kapcsolatokat? Hogyan befolyásolja párkapcsolatunkat mindaz, amit otthonról hozunk? Miért akarjuk a saját képünkre formálni a társunkat? A párkapcsolat szükségszerűen különböző szakaszokon megy keresztül, amelyek próbára tehetnek, de egyúttal az egyéni és közös fejlődés lehetőségét is magukban hordozzák. A könyvből megismerjük a szerelembe eséstől a szimbiózison át az érett párkapcsolatig vezető fázisok jellemző kihívásait, a kríziseket, elakadásokat és a lehetséges megoldásukat. Dr. Balogh Klára gyermekgyógyász, pszichoterapeuta, kiképző családterapeuta és dr. Koltai Mária neurológus, pszichiáter, pszichoterapeuta, kiképző családterapeuta több évtizedes terápiás tapasztalatukat összegzik e nélkülözhetetlen kötetben. Az esetrészletekkel, szépirodalmi idézetekkel és önismereti kérdésekkel színesített könyv segítségével könnyebben megbirkózhatunk kapcsolati nehézségeinkkel, és közelebb kerülhetünk a társunkhoz és önmagunkhoz.
Na stiahnutie
9,38 €

Trauma a paměť


Kniha je dalším pozoruhodným příspěvkem Dr. Levina k problematice léčby traumatu. Srozumitelným a poutavým jazykem, s odkazy na seriózní neurovědeckou literaturu, popisuje různé typy paměti, jejich základní neurologické mechanismy a jejich význam v práci s traumatem. Trauma a paměť je neocenitelnou publikací pro terapeuty, kteří se chtějí zdokonalit ve své praxi, pro laiky, kteří chtějí lépe porozumět tomu, jak mysl a mozek uchovávají a rozřešují traumata, i pro vědce, jež zajímá, jak body-psychoterapie využívají při práci s traumaty poznatků moderní neurovědy.
Na stiahnutie
10,54 €

V kategórii literatúry "Psychológia, etika, logika" nájdete bohatý výber kníh zaoberajúcich sa tymito témami. Táto kategória ponúka literatúru o ľudskej mysli, morálnych hodnotách a logickom myslení.

Nájdete tu diela od svetoznámych autorov, ktorí sa venujú rozličným aspektom týchto disciplín. Ich príspevky pomôžu hlbšie porozumieť ľudskej povahe, morálnym dilemám a logickým princípom.

Medzi najznámejších autorov v oblasti psychológie patrí Sigmund Freud, Carl Jung a Jean Piaget. Ich diela sa zaoberajú psychoanalýzou, archetypmi a behaviorálnou psychológiou.

V oblasti etiky a morálky sú významnými autormi Immanuel Kant, John Stuart Mill a Aristoteles. Ich diela sa zameriavajú na etické teórie a morálne zásady.

V logike sa vynikajúcimi autorami stali Gottlob Frege a Bertrand Russell. Ich diela sa zaoberajú logickým argumentovaním a matematickými princípmi.

Kategória "Psychológia, etika, logika" poskytuje dôležité diela pre lepšie pochopenie ľudskej mysle, morálnych hodnôt a logického myslenia.