! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Psychológia, etika, logika strana 11 z 33

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Zvířata čtyř oken


Kniha Zvířata čtyř oken představuje přehled čtyř způsobů poznávání: myšlení, smyslového vnímání, cítění a imaginace. Má sice jisté podobnosti s Jungovými myšlenkami o tomtéž tématu, hlavním rozdílem však je, že rozlišuje mezi imaginací a intuicí způsobem, jímž to Jung nečinil. Tato kniha popisuje, jak byly zkresleny způsoby poznávání a to, jak jsme se vychýlili z rovnováhy se silným důrazem na myšlení a smyslové vnímání a nedostatečným chápáním hodnoty imaginace a cítění. Zkoumá možnosti návratu k rovnováze v sobě i mezi sebou prostřednictvím čtyř způsobů poznávání.
Na stiahnutie
7,60 €

Azonnali elemzés


Nélkülözhetetlen gyakorlatok és meditációk a jelen pillanat erejének felismeréséhezA most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: „Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy, mint egy messzi jövőbeli lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető – nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életben.E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a „megbocsátást, könnyűséget és fényességet”. Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük a gondolatainkat és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelen pillanatban. Olvassuk a könyvet lassan, vagy éppen csak nyissuk ki hirtelen, töprengjünk a szavakon és a közöttük lévő űrön, hogy – talán egy idő után, talán azonnal – felfedezhessünk valami „életmegváltoztató” összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk, és emelkedetté tegyük életünket és világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött.Ez mind a kezünkben van. Fedezzük fel a most hatalmát!
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Ne cipeld Tovább!


A statisztikai adatok szerint a magyarok 62%-a túlsúlyos vagy elhízott. Közülük sokan szeretnének lefogyni, mert szenvednek a súlytöbblettel járó problémáktól, ám próbálkozásaik – esetleg ideig-óráig tartó sikerek után – általában ismétlődő kudarcokba fulladnak. Ilyenkor akaratgyengének érzik magukat, és sokszor ezzel vádolja őket a környezetük is. A valódi kérdés azonban nem az, hogy mennyire erős az akaratuk, hanem hogy miért esznek rendszeresen többet, mint amennyire a testüknek szüksége van. A válasz ugyanis elvezethet a megoldásig. Azok, akikben az ételek és az étkezés összefonódtak bizonyos alapvető lelki szükségletekkel – például a biztonságérzettel, a megnyugvással, a szeretetkifejezéssel, az összetartozással –, gyakran nem a fizikai, hanem az úgynevezett érzelmi éhség miatt esznek. Az evés pszichológiája nem egy „dísz a kalapon”, amit extraként bevethetünk a huszadik sikertelen fogyókúra után, hanem kikerülhetetlen része a testsúlygondok megszüntetésének. Ha le akarunk fogyni, akkor előbb közel kell merészkednünk a problémánkhoz, és meg kell értenünk azt. Egy sok összetevős rejtvényről van szó, egy titkos térképről önmagunkhoz. Gyakran generációk hosszú sora őrzi és adja tovább tudatosan vagy tudattalanul az egyes elemeket, amelyek képesek összekapcsolódni egymással és belobbantani vagy fenntartani a problémát. Ha ezt a térképet, a mi egyedi történetünket felderítjük, akkor többé nem egyendiétákban, egy kaptafára gyártott életmódprogramokban, porokban és pirulákban keressük majd a megoldást, mert érteni fogjuk azokat a személyes szükségleteinket és hiányainkat, amelyek miatt akkor is eszünk, amikor az adott ételre vagy mennyiségre a testünknek nincs szüksége. Ha pedig értjük, akkor a valódi problémára kereshetünk valódi megoldást. E nélkül a tartós fogyás csak vágyálom marad, vagy alig elviselhető önsanyargatás árán érhető el. Dr. Lukács Liza rendkívüli érzékenységgel és empátiával megírt, élményszerű könyvében nem csupán szakemberként, de egykori érintettként is megszólal, bepillantást nyújtva saját evési problémáinak, majd gyógyulásának történetébe. Olvasóját egy transzgenerációs önismereti utazáson vezeti végig, rátekintve arra is, hogy a magyar gasztronómia jellegzetességei, illetve a történelmünk során átélt nélkülözés-élmények miként függenek össze a ma elszaporodó testsúlyproblémákkal. Műve nem csupán azoknak ajánlott olvasmány, akik szeretnének tartósan megszabadulni a súlyfeleslegüktől, és akiknek a számára fontos, hogy gyermekeiknek ne adjanak tovább hibás táplálkozási mintákat, hanem mindenkinek, aki kíváncsi, mit mond el róla az, hogy mit és hogyan eszik. 
Na stiahnutie
7,45 €

A szerelemtől az érett párkapcsolatig


Mi tartja életben a „se vele, se nélküle” kapcsolatokat? Hogyan befolyásolja párkapcsolatunkat mindaz, amit otthonról hozunk? Miért akarjuk a saját képünkre formálni a társunkat? A párkapcsolat szükségszerűen különböző szakaszokon megy keresztül, amelyek próbára tehetnek, de egyúttal az egyéni és közös fejlődés lehetőségét is magukban hordozzák. A könyvből megismerjük a szerelembe eséstől a szimbiózison át az érett párkapcsolatig vezető fázisok jellemző kihívásait, a kríziseket, elakadásokat és a lehetséges megoldásukat. Dr. Balogh Klára gyermekgyógyász, pszichoterapeuta, kiképző családterapeuta és dr. Koltai Mária neurológus, pszichiáter, pszichoterapeuta, kiképző családterapeuta több évtizedes terápiás tapasztalatukat összegzik e nélkülözhetetlen kötetben. Az esetrészletekkel, szépirodalmi idézetekkel és önismereti kérdésekkel színesített könyv segítségével könnyebben megbirkózhatunk kapcsolati nehézségeinkkel, és közelebb kerülhetünk a társunkhoz és önmagunkhoz.
Na stiahnutie
9,38 €

Mi


Kevés nehezebb dolog van annál, mint rájönni, hogyan szeresd jól a társadat az ő kusza emberségében - pedig nem sok minden van, ami ennél fontosabb lenne.Olyan időket élünk, amikor az individualizmus nagy erőkkel zilálja szét minden szinten társadalmunkat, Terrence Real bestselleríró és elismert házassági tanácsadó nap mint nap látja a terápiás praxisában, ahol a katasztrófa szélén álló párokkal dolgozik, hogy ez hogyan mérgezi meg az intim kapcsolatokat. A jó hír: melegebb, szorosabb, szenvedélyesebb kapcsolatok lehetségesek, ha rendelkezünk a megfelelő eszközökkel.A MI című könyvében Real megosztja új, tudományosan alátámasztott tapasztalatait és módszereit, amelyekkel a kapcsolatodat olyanná alakíthatod át, amely az együttérzésen, az együttműködésen, a közelségen és a valódi kapcsolódások alapul. Ha te és a párod a "te" és az "én" különálló sarkaiba szorultatok, vagy úgy érzitek, hogy "egyedül éltek együtt", ez a könyv megmutatja az utat vissza a "mi"-hez. 
Na stiahnutie
12,06 €

Trauma a paměť


Kniha je dalším pozoruhodným příspěvkem Dr. Levina k problematice léčby traumatu. Srozumitelným a poutavým jazykem, s odkazy na seriózní neurovědeckou literaturu, popisuje různé typy paměti, jejich základní neurologické mechanismy a jejich význam v práci s traumatem. Trauma a paměť je neocenitelnou publikací pro terapeuty, kteří se chtějí zdokonalit ve své praxi, pro laiky, kteří chtějí lépe porozumět tomu, jak mysl a mozek uchovávají a rozřešují traumata, i pro vědce, jež zajímá, jak body-psychoterapie využívají při práci s traumaty poznatků moderní neurovědy.
Na stiahnutie
10,54 €

Biologie lásky


Autor se již více než třicet let věnuje revolučnímu výzkumu na poli psychoterapie. Je považován za otce „primární terapie“, metody umožňující vyrovnat se s nejranějšími, nevědomými traumaty, která skrytě ovlivňují život většiny z nás. V této knize se dozvíte, jak nás v raných stadiích života ovlivňuje rodičovská láska: jak formuje náš mozek a poznamenává nás na zbytek života. Co v této knize nenajdete, je klinická neurobiologie. Revoluční objevy na poli výzkumu lidského mozku si žádají, aby byly poznatky z oboru neurologie spojeny s pozorováními z klinické praxe a prezentovány populární formou. Tato kniha je psána pro laika, který se chce dozvědět, jak pocity a emoce – to, co námi „hýbe“, když cítíme – ovlivňují náš život.
Na stiahnutie
9,56 €

Prvotní otisky


Dr. Arthur Janov, celosvětově uznávaný psycholog, který získal své tituly B.A. a M.S.W. na Kalifornské univerzitě v Los Angeles a Ph.D. v psychologii na Claremont Graduate School, se již více než třicet let věnuje revolučnímu výzkumu na poli psychoterapie. Se svou ženou France založil Institut primární terapie v Santa Monice a napsal 11 knih, včetně mezinárodního best-selleru Prvotní výkřik. Je považován za otce „primární terapie“, metody umožňující vyrovnat se s nejranějšími, nevědomými traumaty, která skrytě ovlivňují život většiny z nás.Poslední dobou vychází tolik knih o výchově dětí, že rodiče, kteří je čtou, mohou snadno získat pocit, že vychovat zdravé dítě je téměř nemožné. Je toho tolik, co musí člověk vědět, a tolik věcí se může pokazit. Rád bych proto zdůraznil, že smyslem této knihy není ještě více komplikovat již tak nelehkou situaci rodičů, ale osvětlit jim, které události prenatálního období vývoje dítěte a porodu na něj mohou mít vliv. A kromě toho, mým hlavním záměrem je pomoci rodičům v tom, aby mohli dát svým dětem co nejlepší podmínky pro zdravý život. Doufám, že se mi podaří alespoň trochu ozřejmit, jak se stáváme tím, kdo jsme, a jak rané zkušenosti formují naši osobnost, zájmy a přesvědčení – a stejně tak i nutkání, obsese a symptomy. Jak náš výzkum pokračuje, vychází čím dál jasněji najevo, jakých chyb se na dětech dopouštíme. Bylo by však další chybou trápit se minulostí a pocity viny. Je třeba využít nejnovější poznání a dívat se do budoucnosti s odhodláním tyto chyby již neopakovat. - A. Janov
Na stiahnutie
9,56 €

Léčba traumatu


Máte zdánlivě bezdůvodné příznaky? Příčinou může být trauma z minulosti. Vědecké studie ukazují, že lidé, kteří přežili nehody, přírodní katastrofy nebo traumata v dětství, často trpí dlouhodobými příznaky od úzkostí a depresí přes nevysvětlitelné bolesti a únavu po různé druhy onemocnění a psychického „odehrávání“. Terapeuti a klienti jak na poli bodyworku, tak v oblasti psychoterapie, se dnes stále častěji obracejí k somatickému prožívání, revoluční metodě Petera A. Levina, která jim umožňuje tyto výzvy překonat. Kniha Léčba traumatu je „návodem k použití“ teorie, kterou Dr. Levine poprvé představil ve svém celosvětově proslulém díle Probouzení tygra. Dozvíte se, jak můžete díky rozvoji vědomí vlastního těla „znovuvyjednat“ svá traumata tím, že je nahlédnete, nikoli tím, že je znovu prožijete. Osvojíte si základy „první pomoci“ pro případy nouze a na příkladech ze světa zvířat odhalíte fyziologické kořeny svých emocí. „Trauma je nevyhnutelným životním faktem,“ konstatuje Dr. Levine, „nemusí být ale doživotním trestem.“ Tento praktický manuál vás naučí základům sebeléčebné metody, která sleduje příznaky traumatu až k jejich skrytému zdroji v těle a vrací tak lidem jejich ztracenou přirozenost.
Na stiahnutie
5,64 €

Revoluční metoda uvolňování traumatu


Kniha Revoluční metoda uvolňování traumatu ukazuje, jak se stres, úzkost a trauma podepisují na naší psychické a fyzické kondici. Jak ale její autor dokládá, i ta nejotřesnější zkušenost nám může otevřít cestu ke spokojenějšímu a smysluplnějšímu životu. Neocenitelnou výhodou Berceliho metody je to, že ji může používat kdokoli kdekoli na světě. Tato jednoduchá sestava cviků může vrátit ztracenou rovnováhu, životní stabilitu a duševní pohodu i osobám trpícím vážnou posttraumatickou stresovou poruchou. METODA UVOLŇOVÁNÍ TRAUMATU může být také účinným doplňkovým nástrojem pro všechny terapeuty, psychology, životní kouče, pracovníky záchranných složek a další profesionály povolané k nápravě lidského zdraví.
Na stiahnutie
10,54 €

A trauma gyógyítása


A trauma az élet velejárója, de nem kell életfogytiglani ítéletnek lennie – állítja dr. Peter A. Levine, a világ egyik vezető traumaszakértője. Levine több évtizedre visszatekintő kutatásainak és klinikai munkájának eredményeként alkotta meg az úttörő Somatic Experiencing® programot, amely lehetővé teszi mind a poszttraumás stressz-szindróma, mind pedig az érzelmi és kora gyermekkori traumák sebeinek természetes gyógyítását. A program, mely test saját öngyógyító folyamatait mobilizálja egyszerű és hatékony eszközökkel, azon a felismerésen alapszik, hogy a vadon élő állatok, bár gyakran vannak életveszélyben, ritkán traumatizálódnak. Ez azért van így, mert a túlélés érdekében mozgósított hatalmas mennyiségű energia levezetésére olyan ösztönös, veleszületett mechanizmusokat használnak, melyek lehetővé teszik, hogy gyorsan visszatérjenek egyensúlyi állapotukba. Az emberek is hasonló szabályozási mechanizmusokkal rendelkeznek, ám az agy racionális része gyakran felülírja az ösztönök működését, és meggátolja a túlélési energia teljes kiürülését. A feloldatlan, visszamaradt energia pedig szorongást, depressziót, különböző pszichoszomatikus problémákat és viselkedészavarokat okozhat. A feldolgozatlan trauma megváltoztathatja a szokásainkat és a világról alkotott nézeteinket, függőségekhez és katasztrofálisan rossz döntésekhez vezethet, károkat okozhat emberi kapcsolatainkban, önpusztító életmódra késztethet. A Somatic Experiencing® programban testi és mentális úton, dr. Levine által összeállított gyakorlatok segítségével dolgozhatunk traumáink gyógyításán anélkül, hogy beszélnünk kellene fájdalmas élményeinkről, amit gyakran egyébként is lehetetlennek érzünk. Ez a kötet és a hozzá tartozó, online elérhető hanganyagok (melyeken a Jászai Mari-díjas színművész, Dunai Tamás tolmácsolja dr. Levine szavait és a gyakorlatokat) „A trauma gyógyítása 12 lépésben” című programon vezetnek végig. Ennek rendszeres gyakorlásával Ön a következő hetekben-hónapokban fokozatos gyógyulást fog tapasztalni, a teste és az elméje megszabadul a trauma hosszú távú tüneteitől.
Na stiahnutie
6,62 €

dostupné aj ako:

Felnőttnek lenni


Mindenki igazán felnőtt-e, aki testileg nagyra nőtt, sok évet tudhat maga mögött, és állampolgári jogai vannak? Hátha csak egy felnőtt méretű cipőben, jelmezben botladozó gyerek? Mit jelent felnőttnek lenni gondolkodásunkban, érzelmeinkben, kapcsolatainkban, szexuális fantáziánkban és az ágyban? Nem jobb-e valamit megőrizni és vállalni gyermeki és kamaszos világlátásunkból, érzelemvilágunkból? Az ifjúság és vénség közötti évtizedekről töpreng és vitatkozik önmagával ebben a könyvében a szerző.
Na stiahnutie
6,23 €

dostupné aj ako:

A hívás, ami segít megtalálni a saját hangodat


A válaszok e könyv lapjain találhatók. A Hívás egy spirituális kaland, találkozás az igazsággal, bölcsességgel és erővel, amellyel valamennyien együtt születünk. A válás és egy magánéleti összeomlás szélén Arjun egy szádhu, szent ember tanácsára elutazik a Himalájába. A szádhu megjósolja, hogy a Hemkund Sahibhoz (egy nagy tiszteletben álló szikh szent helyhez) tett utazás, ami egyben zarándokút is, összehangolja majd a céljával, és örökre megváltoztatja az életét. A hegyekben minden lépés titkokat és próbatételeket rejt, amik segítenek Arjunnak, hogy azzá váljon, akivé nem akart: önmagává. Lefoszlanak róla a tettetések, hamisságok, zavarodottságok és valótlanságok, miközben kénytelen felszámolni azt a zűrzavart, amivé az életét tette. Az, ami a valóságtól való elszakadásnak indult, lehetőséget nyújt, hogy megszabaduljon a maga teremtette boldogtalanság egyre szűkülő örvényéből. A könyv spirituális meglátásokkal és könnyed humorral segít abban, hogy megtaláljuk az életcélunkat, a hivatásunkat, a hangunkat és ki tudja, talán még a valódi énünket is. 8 nemzetközi díjjal kitüntetett, több mint egymillió példányban eladott bestseller, egy igazi spirituális mestertől.
Na stiahnutie
9,83 €

Mardos


Reggel már ébredéskor mardos a bűntudat, amiért állandóan halogatod a teendőidet? Délben azt szégyelled, hogy műanyag tálcás paradicsomot vettél az előrecsomagolt szendvics mellé, ezzel tovább szennyezve a bolygót? Délután a gyereked megállás nélkül nyomogatja a telefonját, mire rád tör a bűntudat, amiért olyan kevés időt töltesz vele? Néha úgy érzed, hogy a szégyen és bűntudat alaktalan ködöt von köréd, és a kiváltó okokra már alig emlékszel? Réz Anna filozófus sok humorral és mély megértéssel ered a nyomába, miért mardos minket olyan gyakran a szégyen és a bűntudat.  
Na stiahnutie
9,29 €

Soulcraft – síla duše


Kniha Soulcraft – síla duše je jako průvodce pro mystický sestup do dolního světa duše, do podsvětí našich všedních životů: objasňuje, čím tento sestup je, proč je nezbytný, jak rozpoznat volání k sestupu, jak se na něj připravit, jak tento proces probíhá a jaké vyvolává pocity a jaká cvičení a praktiky spouštějí a urychlují sestup a maximalizují přínosy této cesty k rozdmýchání duše. Soulcraft – síla duše je hraničním přechodem do tajemství, do mysteria. Stránky této knihy, vyplněné technikami soulcraftu, příběhy, básněmi a instrukcemi vás zvou pustit se na současnou, západní, na přírodě založenou pouť do divokých krajů vlastní duše.
Na stiahnutie
11,03 €

Félelem, szorongás, pánik


Információval elárasztott, pandémia sújtotta világunkban ősi félelmeinkhez egyre több modern kori társul, ráadásul a szorongás és a pánik is sokak életét keseríti meg. Dr. Belső Nóra pszichiáter segít felismerni a különbséget az egészséges félelmek és a szorongásos zavarok mint mentális betegségek között. Könyvében végigvezet ezen állapotok keletkezésének folyamatain, bemutatja hátterüket és következményeiket, szót ejt halálfélelemről, fóbiákról, generalizált szorongásról és pánikbetegségről, nem utolsósorban kitér a traumák által okozott sebekre is. A gyakorló orvos szemszögéből, a praxisából vett esetekkel illusztrálva mutatja be a lehetséges megoldásokat, kapaszkodókat adva az olvasónak.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

Digitális nevelés 1-2


"Mindenki megtalálhatja a digivilágban azt, ami próbára teszi megfontoltságát és tudatosságát. Talán te is megtapasztaltad, hogy milyen, amikor odatapadsz a világhálóhoz, netán pillanatnyi felindulásból kommentelsz, posztolsz, üzensz vagy kattintasz meggondolatlanul? Ha meg akarod érteni a digi-dzsungel, az internet és a közösségi média világát, azt javaslom, hogy bármiről is olvasol ebben a könyvben, tedd félre az előítéleteidet! Csak ha a jelenségek mögé és magunkba tekintünk, akkor érthetjük meg ezt a világot, akkor létezhetünk benne bölcsen, és taníthatjuk meg erre gyermekeinket is."A digitális pszichológia egyik hazai úttörőjeként ismert szerző ebben a témakörben végez ismeretterjesztő tevékenységet, tart előadásokat, készít online tartalmakat a Pszichológus Pasi nevű YouTube-csatornáján, és segít a hozzá fordulókon. Tóth Dániel pszichológus, gamer, digitális kutató és többgyermekes apuka kétkötetes könyvének 1. részét a digitális dzsungelben bolyongó Maugliknak és a dzsungellel még csak ismerkedőknek is ajánljuk, életkori határok nélkül.
Na stiahnutie
19,44 €

Logoterapie v životním cyklu


K úvahám o naplnění života a jeho smyslu dospíváme nejčastěji na křižovatkách vývojových milníků daných přirozeným životním cyklem. Každé životní stadium klade otázku, jejímž prostřednictvím autoři knihy přibližují specifika, rozmanitost, náročnost i krásu dané etapy. Obdobně, jako je ve sportu upřena pozornost zejména na start a cíl, je v této knize věnován větší prostor období kojeneckého věku (O životní naději) a závěrečné etapě života (Umění stárnout). Jednotlivá životní stadia jsou pozváním k rozšíření pohledu na lidský život o existenciální dimenzi z hlediska porozumění dané etapě i jejímu naplnění. Kniha přináší cenné teoretické poznatky o životním cyklu a rozvíjí terapeutické nápady pro dané období. Tak jako přesah našeho života spočívá ve stopách, které jsme zanechali v jiných lidech, bude mít tato kniha přesah, pokud podpoří radost z žití, porozumění sobě i druhým, blízkost mezi lidmi. Proto byla napsána. Přijměte pozvání k její četbě.
Na stiahnutie
11,69 €

dostupné aj ako:

Zatočte s nepořádkem


Nepořádek kolem vás neznamená, že jste bordelář, ale vypovídá o tom, jaký člověk jste. Životní koučka Kerri Richardsonová k němu přistupuje zcela z jiného úhlu pohledu a vybízí, abyste ho přijali za svůj vlastní. Nepořádek totiž říká leccos o vaší duši, rozpoložení mysli a projevu ducha. Odráží to, co se uvnitř vás momentálně odehrává, a volá, abyste investovali více času do sebe a čelili momentálním problémům. Autorka se v knize hlouběji zaobírá různými kategoriemi nepořádku, které následně využívá k sestavení kroků k uklizení jak prostoru, tak duše. S touto knihou si uděláte pořádek nejen doma, ale i ve svých vztazích a návycích, které vám každý den ubírají čas a energii.
Na stiahnutie
8,79 €

V kategórii literatúry "Psychológia, etika, logika" nájdete bohatý výber kníh zaoberajúcich sa tymito témami. Táto kategória ponúka literatúru o ľudskej mysli, morálnych hodnotách a logickom myslení.

Nájdete tu diela od svetoznámych autorov, ktorí sa venujú rozličným aspektom týchto disciplín. Ich príspevky pomôžu hlbšie porozumieť ľudskej povahe, morálnym dilemám a logickým princípom.

Medzi najznámejších autorov v oblasti psychológie patrí Sigmund Freud, Carl Jung a Jean Piaget. Ich diela sa zaoberajú psychoanalýzou, archetypmi a behaviorálnou psychológiou.

V oblasti etiky a morálky sú významnými autormi Immanuel Kant, John Stuart Mill a Aristoteles. Ich diela sa zameriavajú na etické teórie a morálne zásady.

V logike sa vynikajúcimi autorami stali Gottlob Frege a Bertrand Russell. Ich diela sa zaoberajú logickým argumentovaním a matematickými princípmi.

Kategória "Psychológia, etika, logika" poskytuje dôležité diela pre lepšie pochopenie ľudskej mysle, morálnych hodnôt a logického myslenia.