! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Novely, poviedky, antológie strana 113 z 114

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Pět hospod, dva bary a noční klub


Kniha Pět hospod, dva bary a noční klub současného welšského spisovatele Johna Williamse je souborem osmi povídek, odehrávajících se v multikulturní čtvrti Butetown v současném Cardiffu. Hrdiny povídek jsou postavy cardiffského podsvětí, gangsteři, pasáci, prostitutky, drogoví dealeři i drobní kriminálníci. Ve svých povídkách prokazuje John Williams nejen znalost rodného Cardiffu, ale také svého milovaného žánru.
Vypredané
0,47 € 9,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bartleby a spol.


Bartleby a spol. je kniha, která Vila-Matase (nar. 1948 v Barceloně) nejvíc proslavila v cizině a pomohla mu výrazněji prorazit i doma ve Španělsku, kde dnes patří ke kultovním autorům. Podle slavné Melvillovy postavy písaře, který na všechno odpovídá „Já bych prosím raději ne“, až umře hlady, pojmenoval Vila-Matas spisovatele, kteří se po prvním či druhém díle odmlčeli nebo psát ani nezačali. Kniha je stylizovaná jako 86 poznámek pod čarou k neexistujícímu textu – poznámky si sepisuje samotářský úředník, prototyp bartlebyů, který před pětadvaceti lety vydal jednu prózu a od té doby odmítl psát. Pátrá po podobných případech a sepisuje jakýsi katalog či slovník bartlebyů, spisovatelů odmítnutí, kde sousedí slavná jména jako Walser, Kafka, Musil, Rimbaud, Rulfo, Sokrates s fiktivními autory. Citáty a parafráze se mísí s biografickými střípky a celé dohromady je to jako napínavé, ale i velmi vtipné detektivní pátrání v knihovně, číhání na všeodhalující záblesk náhlé souvislosti.
Vypredané
0,47 € 9,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hrnčiarovo pole


Kniha známeho slovenského spisovateľa Blažeja Beláka Hrnčiarovo pole obsahuje pätnásť poviedok – pútavých príbehov týkajúcich sa rôznorodých životných situácií človeka s časovým rozpätím od povojnových čias až po súčasnosť. Človek v epickom priestore Blažeja Beláka je konfrontovaný vždy s komplikovanou realitou, v ktorej nachádza spravidla východisko, ak sa pridržiava hodnôt korešpondujúcich s kresťanským svetonázorom. Belákove prózy v kontexte jeho epického diela sú svojím spôsobom modernistické a možno ich zaradiť napríklad do príbuznosti neskorých Jarošových prác. Belák si však udržiava jemný odstup od zobrazovanej reality a dbá na vytváranie svojskej atmosféry, v ktorej sa odohráva ten-ktorý epický príbeh. Na margo knihy básnik Teofil Klas napísal: „Zbierka Belákových poviedok je čosi ako prehliadka strateného, ale i nájdeného času. Zo všetkých sa zračí vyhranený autorský mravný postoj. Nájdeme tu niektoré podstatné znaky toho, chvalabohu, už minuvšieho obdobia skarikované – pritom bez preháňania, veď sme to zažili – do podoby, ktorá je nám, jeho súčasníkom, totiž dôverne známa a ktorú si sčasti neradi pripomíname: pretože je nám (veď už aj vtedy bola) bytostne cudzia (ibaže sme si veľmi nevedeli pomôcť). Cez všetko preniká, ako úsmev cez slzy, svetlo pravdy“.
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha És felébred, aminek neve van


"És felébred, aminek neve van ": közel huszonöt éve írtam egyik versemben ezt a sort. Hiszek a szavak varázserejében. Minden életre kel, amit szavakba foglalunk. Meg akartam ragadni mindent - a legkisebb dolgoktól a legnagyobbakig -, amivel szembekerültem, ami szembejött velem: eseményeket, híreket, szövegeket. Megfogni a véletlent, azt a (talán nem is) véletlent, amelyik olyan titokzatosan kever és rak napról napra ezer dolgot egymás mellé: szédítő gondolatot és tréfás szójátékot, frivolitást és hátborzongató meztelenséget, a nyilvános élet, a társadalom kegyetlenségeit, szörnyűségeit és a magánélet apró örömeit és személyes gyászát: szeptember 11-ét és (nekem) november 27-ét. Minden szétágazik és mégis minden összetartozik: ez a mi jelenünk, ez a mi rohanó huszonegyedik századunk." Kibédi Varga Áron 2000-ben Amszterdami krónika címmel jelentek meg Kibédi Varga Áron írásai, naplójegyzetei a Kalligram Kiadónál. A kötet sikerességén felbuzdulva a szerző folytatta az írást, a már kipróbált módszer szerint felírta, ami elé kerül, amit látott, hallott, olvasott Kolozsváron és Velencében, Brüsszelben és Londonban, de főleg az ő három állandó világában, Budapesten, Párizsban és Amszterdamban, a magyar, a francia és a holland kultúrában.
Vypredané
0,42 € 8,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Travesty šou


Originálne postrehy, nečakané zápletky, jasný postoj k životu, k ženám a ich osudom, irónia, hravosť a neľútostný pohľad – to sú charakteristické znaky krátkych próz mladej Košičanky v tomto výbere. Potešia a pobavia. Ukážka: Povedal mi, že som necitlivá, mám úchylné predstavy, vraj mám ísť k sexuológovi, a že celý náš manželský život bojujem s jeho matkou, ktorej sa aj tak nevyrovnám, lebo ona je žena s veľkým Ž,“ vypľuje to všetko zo seba jedným dychom, až jej prúd slov divo rozhojdá hruď. „Ty si žena s malým ž?“ podpichujem Paulu. „Ja som žena s obrovským klitorisom, aj to mi raz povedal: ty máš ale obrovský klitoris, to nie je NORMÁLNE! Vtedy ma tak rozzúril, že som doňho hodila lampu.
Vypredané
0,32 € 6,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Savojský kríž


Peter Valček (1955 – 2019), prozaik, esejista, scenárista literárny vedec a redaktor, po dvojnovele Líška na sklonku leta/Levy benátske (1987), novele Európska groteska (1989) sa v roku 1998 predstavil novelou s prvkami cestopisu z francúzsko-švajčiarskeho pohraničia Savojský kríž. Ide o komorný príbeh, ktorý na otvorenom pôdoryse, podobnom sonáte, rozohráva dva prelínajúce sa príbehy – metaforu takmer zabudnutej Calasovej aféry zo začiatku 18. storočia a komornú psychologickú štúdiu hodnotových svetov dvoch nehrdinských hrdinov na ceste Európu konca 20. storočia.
Vypredané
0,03 € 0,66 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zavřené oči


Kniha třinácti humornějších i závažnějších povídek a fejetonů o životě se slepotou je doplněna autorovou úsměvnou poezií a překvapivými ilustracemi předního českého výtvarníka. Umožňuje nahlédnout do života beze zraku, přibližuje různá nedorozumění, upozorňuje na tabuizované předsudky a nepatřičné představy. Kniha je současně výpovědí člověka hledajícího vlastní tvořivé a smysluplné místo ve světě.
Vypredané
0,11 € 2,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jantarový oheň


V knize Jantarový oheň se české veřejnosti poprvé dostává do rukou širší výběr povídek napsaných spisovateli, kteří jsou příslušníky menšinových národností žijících na území Čínské lidové republiky. Kromě literárního zážitku přináší tento výběr čtenáři i možnost seznámit se s jednou z rovin spletité národnostní otázky v současné Číně. V českém povědomí figuruje Čína jako stát, který je tvořen jednolitou populací Číňanů a jehož součástí jsou i území několika málo národnostních minorit. Skutečnost je však daleko složitější a promítá se do ní dlouhá historie Číny i současná realita. Dnešní Čínská lidová republika je z národnostního hlediska nesmírně pestrou společností.
Vypredané
0,23 € 4,65 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Žena z cigaretového papiera


Protagonisti poviedok debutujúcej autorky Anny Kiliánovej sú vystavovaní bizarným situáciám. Tučnej Kláre komplikuje vzťahy s mužmi smejúci sa pes, ktorého zdedila po otcovi. Mužovi sa po príchode z nemocnice zdá, že jeho suseda je tenká ako hárok papiera a novinový stánok mu pripomína útroby vesmíru s dvomi vynárajúcimi sa očami. Hrdinovia poviedok tak balansujú na tenkej hranici medzi suchou realitou a absurdnými preludmi. Snažia sa nájsť rovnováhu, ktorú na pomedzí predstáv a skutočnosti, fikcie a faktu hľadáme každý deň. Anna Kiliánová (1981) sa narodila v Brezne. V Bratislave vyštudovala fyziku. Tri roky žila vo Francúzsku, kde začala s písaním detektívneho románu. Prvýkrát sa literárne predstavila ako finalistka súťaže Poviedka 2009. Niekoľko textov jej vyšlo v nedeľnej prílohe denníka Pravda. Napísala scenár k jednej z poviedok filmu Intrigy. Pracovala ako jazyková redaktorka knihy Uršule Kovalyk Krasojazdkyňa. Tento rok jej vychádza detská kniha Obed s drakom s vlastnými ilustráciami, v najbližšej dobe by sa mala objaviť aj v nemeckom jazyku. Žije v Bratislave, má dve deti. Najviac peňazí vráža do kníh a do jedla. Má rada hlučné miesta a vysoké kopce.
Vypredané
0,33 € 6,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Maják


Druhá kniha - zbierka poviedok mladej slovenskej prozaičky Diany Mašlejovej. Krátke príbehy v ktorých sa prelínajú nenaplnené vzťahy, stratená láska a romantické obrazov miznúceho starého mesta, ktoré sa premieňa na metropolu. Reč poviedok Diany Mašlejovej je poetická a zanecháva v čitateľovi silné dojmy. Knihu ilustrovala známa ilustrátorka Lucy Hudec.
Vypredané
0,33 € 6,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bledomodré ženské písmo


List napísaný bledomodrým ženským písmom postaví svojho adresáta pred ťažkú životnú dilemu. Minulosť a prítomnosť sa pretnú v jednom dni, počas ktorého sa odohráva Werfelova majstrovská novela, vychádzajúca po prvýkrát v slovenčine. Je to dráma muža, ktorému frak po mŕtvom spolužiakovi navždy zmení život. Hoci pochádza z chudobných pomerov, svadba so zámožnou Améliou ho dostane medzi viedenskú elitu. V honbe za majetkom sa dopustí zrady, no život bez osudovej lásky ho dovedie k samote a večnému smútku. V psychologickom príbehu z predvojnového Rakúska už prebleskujú prvé náznaky katastrofy, ktorá má čoskoro pohltiť celú Európu.
Vypredané
0,55 € 10,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Őrangyalok személyi igazolvánnyal - Sorsfordító találkozásaink


Levente Péter és Döbrentey Ildikó első közös kötetükben sorsfordító találkozásaikról mesélnek. Olyan földi angyaloknak állítanak emléket, akik mellettük voltak örömökben, próbatételekben, dilemmákban, akiknek részük volt életük alakulásában. Történeteiket amelyek először a Family magazin hasábjain jelentek meg azzal a nem titkolt céllal adják közre, hogy mi is észrevehessük: bizony mindannyiunk életét angyalok serege kíséri. Ha figyelmesebben körülnézünk saját életünkben, lassan kirajzolódik a mi arcképcsarnokunk is. Szégyenkezve fedezzük fel, hogy segítőinknek a családi emlékezetben sincs méltó helyük, hamarabb kerül szóba botlásuk, bénázásuk, idétlen szavuk járása, mint az, amit velünk tettek. Ha igazán fülelünk erre a könyvre, nemcsak úgy ónezsinór átvágtatunk rajta, meghallhatjuk saját őrangyalaink szárnysuhogását is. (Lackfi János)
Vypredané
0,45 € 8,93 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dom vo dne dom v noci


Poľskú autorku O. Tokarczuk už Európa stihla objaviť. Jej svet a štýl, ktorým ho zachytáva, je fascinujúco bohatý, a zároveň kryštálovo priezračný. Silné témy, pretavené prostriedkami magického realizmu, siahajú hlboko do nepokojného bytia kraja, ktorý je aj nám blízky – ibaže sme ho predtým nikdy takto nevideli. Ukážka: Zaplavilo ho zúfalstvo, že si s tým všetkým neporadí, že sa ocitol v tej zriedkavej situácii, z ktorej naozaj niet východiska. Pritúlil sa k drobným dievčenským prsiam a plakal. „Chcel by som, aby zomrela,“ povedal zrazu nahlas a zľakol sa svojho hlasu. Agni mu odstrčila hlavu tak, aby mu videla do tváre. Jej čisté, mladé oči mu teraz pripadali ako oči dravca. Ten pohľad odkiaľsi poznal. „Čo si to povedal? Zopakuj to.“ „Chcel by som, aby zomrela,“ zopakoval poslušne.
Vypredané
0,30 € 5,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Další příběhy pro potěchu


Nový soubor krátkých příběhů ze života, malých podobenství, bajek a zamyšlení. Čtenářům přinášejí naději, povzbuzení, radost i poučení a klade jim otázky, které se vztahují k lidskému jednání, způsobu života a dotýkají se vzájemných lidských vztahů. Pro rodiče a vychovatele se tyto příběhy stanou inspirací k oživení rozhovorů. B. Ferrero, salesiánský kněz, je ředitelem turínského nakladatelství ELLEDICI. S velkým zájmem se setkaly jeho v Portálu vydané knihy Příběhy pro potěchu duše, Paprsek slunce pro duši, Živá voda pro duši, Vánoční příběhy pro potěchu duše nebo Pohlazení pro duši.
Vypredané
0,32 € 6,33 €

dostupné aj ako:

Forms of Enchantment


An anthology of compelling essays by Marina Warner, one of our pre-eminent writers and critics. Art-writing at its most useful should share the dynamism, fluidity and passions of the objects of its enquiry, argues Marina Warner. In this new anthology of some of her most compelling work, she captures the visual experience of the work of several artists – with a notable focus on the inner lives of women – through an exploration of the range of stories and symbols to which they allude. Metamorphosis features vividly in the imagery, stories and media of the art that Warner has chosen to write about: in connection with animals in the work of Louise Bourgeois, for instance; with the Catholicism of Damien Hirst; and with performance as a medium of memory and resistance in the installations of Joan Jonas. Rather than drawing on connoisseurship, the author’s approach grows principally out of anthropology and mythology. She argues that art and aesthetics increasingly fulfil a magical social function – a principle that runs through these writings to give the collection a quality that is polemical as well as coherent. With an introductory essay and illustrations throughout, Marina Warner investigates how artists noted for their treatment of disturbing, uncanny material have reached beyond the visible, to express interior states. Truly inspiring, her writing unites the imagination of artist, writer and reader, creating a reading experience parallel to the intrinsic pleasure of looking at art.
U dodávateľa
24,65 € 25,95 €

Őszi hadjárat


Térey János harminc év verseiből állította össze az Őszi hadjárat gyűjteményét, melyben egy kötetnyi új alkotását is közreadja. Az elmúlt három évtizedben kidolgozott egyedi és összetéveszthetetlen lírai nyelvet a maga teljességében reprezentálandó, kikerültek az eredeti kötetekből versek, másokat a szerző alaposabban átdolgozott, lenyesegetve a fiatalkori útkeresés bizonytalanságait, helyenként az egyes kötetszerkezetek is változtak. Az életműben kezdettől fogva épülő mitologikus helyek, városlátomások, a versekben kirajzolódó férfi- és női sziluettek, sötét titkok és felkavaró élethazugságok, a köz- és magántörténeti viszonyok dinamikájának ábrázolása a múlt és jelen összecsendítésével, Térey Jánost a kortárs magyar líra megkerülhetetlen szerzőjévé emelte. Az Őszi hadjárat eddigi lírai művének méltó összegzése.
U dodávateľa
16,96 € 17,85 €

Duchamornosť


Súbor poviedok je autorovým literárnym debutom. Témy sú duševné poruchy, alkoholizmus, kríza stredného veku či samovraždy – avšak sú podávané s humorom, ktorý ich robí oveľa znesiteľnejšími. Tento humor nie je jemný, ani láskavý či súcitný podobne, ako život sám. Autor v jednej z poviedok píše: "...najdôležitejšie je smiať sa, pretože smiechom sa zažehnáva aj najväčšie zlo." A vysmieva sa smrti, zlu, hlúposti a aj sám sebe.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €

Sám v dave


Hlavné postavy poviedok sú si podobné. Hoci žijú v spoločenstve ľudí, sú sami. Sami so svojimi myšlienkami, sami v boji so svojimi démonmi. Niektorí v tomto boji prehrávajú, iní sú úspešní. A niekedy zistia, že nie sú celkom sami. Autor rieši vnútorné boje, psychické problémy, pomoc osamelému a zúfalému človeku, zaoberá sa starobou a generačnými vzťahmi. Niekedy je človek sám, nikto mu nepomôže a skončí tragicky, niekedy tragédii zabráni vyššia moc. Viacero poviedok má charakter podobenstva, sú rôznorodé štýlom, žánrom, miestom, časom, ale spája ich pocit osamelosti.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Byla jsem otrokyní v satanské sektě


Angela vyrůstá ve zdánlivě vážené a spořádané rodině. Její rodiče jsou ve skutečnosti členy satanské sekty a dceru "půjčují" k sadistickým hrátkám, sexuálnímu zneužívání a vymývání mozku...
Vypredané
5,76 € 6,06 €

Radi siahnete po kvalitnej literatúre no dlhé knihy nie sú to čo hľadáte? Všetci poznajú známe svetové romány. Skúsme si však na moment odpočinúť od veľkej literatúry. Objavte s nami čaro kratších žánrov a vychutnajte si novely z pera Williama Saroyana, (ne)nechajte sa zastrašiť poviedkami Edgara Allana Poea alebo sa pobavte na irónii a sarkazme Roalda Dahla.

Čo spája známe české filmy Postřižiny, Slavnosti sněženek či Něžný barbar? Všetky majú námet v pôvodnej literárnej predlohe spisovateľa Bohumila Hrabala. Ak sú i vaše obľúbené, príjemné čítanie vás čaká aj pri listovaní iných jeho diel. Skúste napríklad novelu Příliš hlučná samota, kritikou označovanú za jeden z najvýraznejších literárnych počinov 20. storočia. Nadšencov filmu oslovia tiež Filmové příběhy od Zdeněka Svěráka či kniha Bez peria neopakovateľného Woodyho Allena.

A čo slovenská tvorba? Vo svete noviel a poviedok sa, samozrejme, nedajú zahanbiť ani naši majstri slova. Pavel Vilikovský, Pavol Rankov alebo úspešné spisovateľky približujúce ženský svet Zuzana Šedá či Viera Švenková sú toho dôkazom.

Nezabúdame ani na študentov. Čo pri písaní seminárnej práce pomôže viac ako kvalitná antológia? Potrebujete pohľad odborníkov zo sféry filozofie, politológie, hudby? Nájdite všetko čo potrebujete na jednom mieste.

Novely, poviedky a antológie sú dôležité literárne kategórie, ktoré prinášajú rôznorodé a kompaktné diela, vhodné na krátke čítanie. Každá z týchto kategórií má svoje vlastné charakteristiky a prínosy.

Novela je kratšie prozaické dielo, ktoré je zvyčajne dlhšie ako poviedka, ale kratšie ako román. Novely sa zameriavajú na konkrétny príbeh, ktorý je vyrozprávaný s dôrazom na charakterizáciu postáv a atmosféru. 

Poviedka je krátke prozaické dielo, ktoré sa zameriava na jednoduchý príbeh s obmedzeným rozsahom a počtom postáv. V poviedkach sa často uplatňuje umelecký prístup, kde autor dokáže v krátkom texte vykresliť významné momenty, konflikty alebo emócie. 

Antológia je zbierka literárnych diel rôznych autorov. Môže obsahovať novely, poviedky, básne alebo iné literárne formy. Antológie majú často určitú tematickú alebo žánrovú zameranie, a ich cieľom je ponúknuť čitateľovi širokú škálu diel od rôznych autorov na jednom mieste.