! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Novely, poviedky, antológie strana 108 z 115

Lacná kniha Cudná správa z vrcholu sna


O zábavu je postarané: skutočné sa mení v ilúziu, bezprostredné vzrastá s odľahlým, minulosť splýva s budúcnosťou a fantázia preniká nedovolenými a nepriepustnými hranicami reality. V zbierke poviedok Cudná správa z vrcholu sna sa jednoducho spája nespojiteľné.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Savojský kríž


Peter Valček (1955 – 2019), prozaik, esejista, scenárista literárny vedec a redaktor, po dvojnovele Líška na sklonku leta/Levy benátske (1987), novele Európska groteska (1989) sa v roku 1998 predstavil novelou s prvkami cestopisu z francúzsko-švajčiarskeho pohraničia Savojský kríž. Ide o komorný príbeh, ktorý na otvorenom pôdoryse, podobnom sonáte, rozohráva dva prelínajúce sa príbehy – metaforu takmer zabudnutej Calasovej aféry zo začiatku 18. storočia a komornú psychologickú štúdiu hodnotových svetov dvoch nehrdinských hrdinov na ceste Európu konca 20. storočia.
Vypredané
0,03 € 0,66 €

dostupné aj ako:

Poviedka 1996


Prvého ročníka literárnej súťaže poviedka 1996 sa zúčastnilo 806 autorov. Spomedzi nich postúpilo 27 prác do záverečného kola, v ktorom sa rozhodovalo o nositeľoch cien a prémií. Okrem najlepších poviedok súťaže čitateľ v dvojzväzkovej knihe nájde i medailóny jednotlivých autorov a stručnú informáciu o priebehu súťaže.
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Lacná kniha Poviedka 1996 (-70%)


Prvého ročníka literárnej súťaže poviedka 1996 sa zúčastnilo 806 autorov. Spomedzi nich postúpilo 27 prác do záverečného kola, v ktorom sa rozhodovalo o nositeľoch cien a prémií. Okrem najlepších poviedok súťaže čitateľ v dvojzväzkovej knihe nájde i medailóny jednotlivých autorov a stručnú informáciu o priebehu súťaže.
Vypredané
1,50 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Zbližovanie


Poviedky slovenských a rakúskych autoriek
Vypredané
3,78 € 3,98 €

dostupné aj ako:

Spoon River Anthology


One of the most striking and original achievements in American poetry is now available in a remarkable edition that comprehends the poet and his book in an entirely new way. This edition of Spoon River Anthology probes the social background of the small-town world that Edgar Lee Masters loved and hated--and finally transmuted into powerful literary art. Extensive annotations identify the people whose lives inspired the 243 poetic accounts of frustration, violence, struggle, and triumph that shocked American readers. The most extraordinary feature of this edition is the extensive introduction that provides the key to this misunderstood American classic. The book's relationship to Whitman is clearly established, and the important influences of Browning, Goethe, Spinoza, and others are revealed for the first time. John Hallwas' approach combines cultural, biographical, philosophical, psychoanalytic, mythic, and symbolic insights--and concludes with a stunning reassessment of "Our New Poet." The annotated Spoon River Anthology supersedes seventy-five years of largely misdirected critical commentary. It will send a new generation of readers back to this surprisingly complex book that probes so deeply into the American consciousness.
Vypredané
17,58 € 18,50 €

Biggles ve Španělsku


Jeden z prvních příběhů britského pilota Bigglese, který zasahuje do občanské války ve Španělsku.
Vypredané
6,44 € 6,78 €

Ornament a iné prózy


Kniha Ornament a iné prózy predstavuje Vincenta Šikulu ako spisovateľa s vyhraneným a originálnym autorským rukopisom, v ktorom dominuje jeho osobný zážitok, výrazne dotovaný myslením a skúsenosťou jednoduchého človeka zo západoslovenského regiónu. Čitateľa osloví nepotlačená elementárna ľudskosť, spontánne, nespútané rozprávačstvo, novátorský štýl i zvláštny typ lyrizmu a expresivity, s akým autor stvárňuje postavy svojich nezabudnuteľných príbehov. Vo výbere prevažuje autorova epická tvorba, ktorá je doplnená o jeden básnický cyklus a publicisticko-memoárové texty. Spisovateľov obraz dotvárajú dobové kritické reflexie, kalendárium života a diela, komentáre a vysvetlivky, obrazová príloha a štúdia o jeho nevšednom rozprávačskom majstrovstve.
Vypredané
5,00 € 9,63 €

dostupné aj ako:

Slova k pousmání


Ukázky z eigramatických textů, které nevovolávají čtenářův smích, spíš pousmání - pobavené či zamyšlené.
Vypredané
2,98 € 3,14 €

Osvěžení pro duši


Soubor laskavých příběhů populárního autora Bruna Ferrera navazuje na řadu příběhů Příběhy pro potěchu duše, Paprsek slunce pro duši a Živá voda pro duši a dalších. V krátkých obrazných podobenstvích i příbězích z reálného života nahlédneme do světa lidí, v němž má hodnotu především to, co je neviditelné: lidský vztah, pevné přátelství, schopnost obětovat se pro druhé a krása srdce. Knihu lze číst jako duchovní četbu, slovo před spaním, ale je možné ji také věnovat jako dárek přátelům. Cílová skupina: rodiče, vychovatelé, milovníci narativní spirituální literatury. Autor B. Ferrero, salesiánský kněz, je ředitelem turínského nakladatelství ELLEDICI. Sestavil mnoho souborů příběhů určených k zamyšlení i obsahujících moudré poučení. U nás se velkým zájmem setkaly jeho knihy Příběhy pro potěchu duše, Další příběhy pro potěchu duše (Portál 1997), Paprsek slunce pro duši (Portál, 2000), Živá voda pro duši (Portál, 2001), Vánoční příběhy pro potěchu duše (Portál, 2003).
Vypredané
4,86 € 5,12 €

Vánoční příběhy pro potěchu duše


Zábavné i poučné příběhy podobné těm, které známe z předchozích knih brunna Ferrere, jsou tentokrát zarámované časovým úsekem od adventu do tří králů a naplněné vánoční tematikou.
Vypredané
4,86 € 5,12 €

Večeře u maháradži


Devatenáct povídek režiséra Igora Chauna, místy sci-fi a místy téměř humorného nádechu, kde postavy jsou přesně postaveny doprostřed děje. --------------------------------------------------------------------------------
Vypredané
6,56 € 6,91 €

Příběhy psané životem


Zkušenost je nejlepší škola, ale přichází většinou příliš pozdě. Člověk se ale může poučit ze zkušenosti druhých lidí. Hledajícímu čtenáři přibližuje autor pomocí krátkých skutečných i literárních příběhů základní lidské pravdy.
Vypredané
4,69 € 4,94 €

Zloději listí


Druhá část rozsáhlého Saroyanova povídkového souboru, vydaného v originále pod názvem Rock Wagram, volně navazuje na knihu Asyřan a jiné povídky. Přináší obyčejné i vzrušující příběhy mužů a žen Ameriky 50. let minulého století.
Vypredané
6,20 € 6,53 €

Dom vo dne dom v noci


Poľskú autorku O. Tokarczuk už Európa stihla objaviť. Jej svet a štýl, ktorým ho zachytáva, je fascinujúco bohatý, a zároveň kryštálovo priezračný. Silné témy, pretavené prostriedkami magického realizmu, siahajú hlboko do nepokojného bytia kraja, ktorý je aj nám blízky – ibaže sme ho predtým nikdy takto nevideli. Ukážka: Zaplavilo ho zúfalstvo, že si s tým všetkým neporadí, že sa ocitol v tej zriedkavej situácii, z ktorej naozaj niet východiska. Pritúlil sa k drobným dievčenským prsiam a plakal. „Chcel by som, aby zomrela,“ povedal zrazu nahlas a zľakol sa svojho hlasu. Agni mu odstrčila hlavu tak, aby mu videla do tváre. Jej čisté, mladé oči mu teraz pripadali ako oči dravca. Ten pohľad odkiaľsi poznal. „Čo si to povedal? Zopakuj to.“ „Chcel by som, aby zomrela,“ zopakoval poslušne.
Vypredané
5,64 € 5,94 €

Ulovené sny


Útla zbierka krátkych poviedok inšpirovaných snami z pera slávneho patafyzika Pera Le Kveta. Pero sa narodil v roku 1988 ako dvadsaťtriročný. Krátko nato založil s Kane J. Krásom v Trnave Spoločnosť pre pestovanie patafyziky na Slovensku a v iných svetoch. Založil a spoluvydával patafyzické samizdatové časopisy Bachor a Mozgomiškár. Bol členom patafyzickej výtvarnej skupiny Deväťrýchlostný oblačný bicykel, ktorá sa preslávila legendárnou akciou nazvanou Rekonštrukcia mašiny na miškovanie mozgov a nezabudnuteľnými výstavami. Kniha je ilustrovaná vlastnými kolážami autora.
Vypredané
5,64 € 5,94 €

Erekce ejakulace exhibice a další příběhy obyčejného šílenství


Bukowski, to je stále něco nového. Zdá se,že v jeho případe neexistuje žádná střední cesta - lidé jej buď milují, nebo nenávidí. To, co prožíva a dělá v životě, je stejně divoké a šílené jako jeho povídky. Bukowski se stal ve své době legendou...šílenec, poustevník, milovník...něžný i krutý...nikdy tentýž...a takové jsou i jeho povídky, které vycházejí přímo z jeho nespoutaného a nemravného života...jsou děsivé a svaté.
Vypredané
8,84 € 9,31 €

Třísky do masa


Sbírka povídek mladého autora Václava Chocholy (nar. 1978), studenta Literární akademie Josefa Škvoreckého. Jáchym Topol o jeho prózách napsal: „Povídky zobrazují existenci zhuštěnou na doraz, obyčejně je jejich středem výsek ze života hrdiny–pozorovatele: ať je činností popíjení v hospodě, pohřbívání nebo třeba pokus o sbírání borůvek, autorovi je to vždy záminkou, aby se pokusil dotknout toho nejpodstatnějšího ve vztazích mezi lidmi, jejich vzájemnosti. (...) A Chochola má v záloze ještě jednu prozaickou zbraň: humor, ironii, cit pro absurdno, úlevný chechot.“
Vypredané
8,84 € 9,31 €

dostupné aj ako:

Útok na azurové pobřeží


Po vylodění v Normandii, v roce 1944 vyšle spojenecké velení svého agenta do jižní Francie, aby zde připravil vhodné podmínky pro otevření druhé fronty – vylodění Spojenců v srpnu 1944 mezi městy St. Raphael a St. Tropez. Příběh britského agenta je od začátku do konce plný napětí a připomíná zfilmované akce „Tuctu špinavců“.
Vypredané
9,03 € 9,51 €

Radi siahnete po kvalitnej literatúre no dlhé knihy nie sú to čo hľadáte? Všetci poznajú známe svetové romány. Skúsme si však na moment odpočinúť od veľkej literatúry. Objavte s nami čaro kratších žánrov a vychutnajte si novely z pera Williama Saroyana, (ne)nechajte sa zastrašiť poviedkami Edgara Allana Poea alebo sa pobavte na irónii a sarkazme Roalda Dahla.

Čo spája známe české filmy Postřižiny, Slavnosti sněženek či Něžný barbar? Všetky majú námet v pôvodnej literárnej predlohe spisovateľa Bohumila Hrabala. Ak sú i vaše obľúbené, príjemné čítanie vás čaká aj pri listovaní iných jeho diel. Skúste napríklad novelu Příliš hlučná samota, kritikou označovanú za jeden z najvýraznejších literárnych počinov 20. storočia. Nadšencov filmu oslovia tiež Filmové příběhy od Zdeněka Svěráka či kniha Bez peria neopakovateľného Woodyho Allena.

A čo slovenská tvorba? Vo svete noviel a poviedok sa, samozrejme, nedajú zahanbiť ani naši majstri slova. Pavel Vilikovský, Pavol Rankov alebo úspešné spisovateľky približujúce ženský svet Zuzana Šedá či Viera Švenková sú toho dôkazom.

Nezabúdame ani na študentov. Čo pri písaní seminárnej práce pomôže viac ako kvalitná antológia? Potrebujete pohľad odborníkov zo sféry filozofie, politológie, hudby? Nájdite všetko čo potrebujete na jednom mieste.

Novely, poviedky a antológie sú dôležité literárne kategórie, ktoré prinášajú rôznorodé a kompaktné diela, vhodné na krátke čítanie. Každá z týchto kategórií má svoje vlastné charakteristiky a prínosy.

Novela je kratšie prozaické dielo, ktoré je zvyčajne dlhšie ako poviedka, ale kratšie ako román. Novely sa zameriavajú na konkrétny príbeh, ktorý je vyrozprávaný s dôrazom na charakterizáciu postáv a atmosféru. 

Poviedka je krátke prozaické dielo, ktoré sa zameriava na jednoduchý príbeh s obmedzeným rozsahom a počtom postáv. V poviedkach sa často uplatňuje umelecký prístup, kde autor dokáže v krátkom texte vykresliť významné momenty, konflikty alebo emócie. 

Antológia je zbierka literárnych diel rôznych autorov. Môže obsahovať novely, poviedky, básne alebo iné literárne formy. Antológie majú často určitú tematickú alebo žánrovú zameranie, a ich cieľom je ponúknuť čitateľovi širokú škálu diel od rôznych autorov na jednom mieste.