! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Novely, poviedky, antológie strana 81 z 113

Lacná kniha Deväť poviedok (-70%)


Reedícia deviatich poviedok v novom preklade Ani Ostrihoňovej. Tieto poviedky po prvýkrát vyšli knižne v roku 1953. Napriek tomu svojou nadčasovosťou, brilantnosťou, zdanlivou dejovou prostotou, v ktorej je dokonale ukrytá psychika a myslenie postáv, zostávajú tým najlepším vo svetovej literatúre. Ľahkosť a prirodzenosť, s akou Salinger vykresľuje charaktery svojich postáv spôsobuje, že hoci nie všetkému rozumiete, hlboko ich chápete. A to aj postavy, čo sa rozhodli pre samovraždu alebo sa nevedia spamätať z hrôz vojny. Hoci to nie sú príbehy veselé, detský údiv a priamosť ich otázok dáva často nezmyselnému ľudskému údelu jasnú pečať nádeje a poviedkam autentickú živosť a humor.
Vypredané
2,67 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Isten. Haza. Csal.


A kínai bölcsek, a szenvedélyes trubadúrok vagy a délszláv háború világa után Darvasi László legújabb novellái közelebbi tájékra kalauzolnak bennünket: a magyar vidékre, ahol az apáinkat és az anyáinkat hagytuk. Ahol a fiaink hagytak minket. A falusi kiskocsmák, az éttermi termékbemutatók, a fehér galléros uzsorások és az elhagyott öregek országa ez: a mi országunk. A szerző védjegye - a kifogyhatatlan fantázia, a látomásos képzelet és a láttató elbeszélés - ezekben a történetekben is megtalálható, valami azonban megváltozott: szikár és pontos látleleteket olvashatunk, nehezen feledhető félmondatok sejtetnek életnyi tragédiákat. Semmi kétség, ezek a novellák rólunk szólnak, az álmainkról és az értékeinkről, amelyekhez hűek akartunk maradni, mégis megcsaltak minket. Ezek a történetek kérdeznek: miért nem tudjuk elmondani a szüleinknek azt se, ha végre megértjük őket.
Vypredané
11,16 € 11,75 €

Noční let / Vol de nuit


Autor v tomto poutavém románu vypráví příběh statečných pilotů nočních letů z Patagonie, Chile a Paraguaye do Argentiny za rané doby komerčního letectví. V té době byly lety velmi nebezpečné a piloti často dávali kvůli práci v sázku vlastní životy. Hlavními postavami jsou pilot Fabien, který se během letu ztratí v bouři, a jeho nadřízený Riviere, který se musí vyrovnat s možností, že možná přišel o svého nejlepšího pilota. Kniha Noční let poprvé vyšla roku 1931 a ihned se setkala s kladným přijetím kritiky i čtenářů, získala prestižní ocenění Prix Femina a stvrdila tak autorovu pozici jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů své generace.
Vypredané
10,35 € 10,89 €

Lacná kniha Preteky s časom


Poviedková kniha vyše dvoch desiatok príbehov s názvom Preteky s časom a podnázvom Príbehy ktoré sa nestali legendami vychádza z reálnych udalosti prežitých v reálnom prostredí reálneho malého východoslovenského mestečka, žijúci si svoj život kdesi v ústraní hlavných politických a spoločenských zmien v polovici minulého storočia. Autor ako rozprávač sa snažil už ako dieťa načúvať rôznym príbehom a historkám zo života ľudí okolo seba, ktoré ako dospelí sa pokúša vykresliť svojim čitateľom. Medzi ľuďmi nachádza čaro života a vecí, poukazuje šťastie a nešťastie a na to, ako sa môže zmeniť jedno aj druhé. V humorne podfarbených príbehoch, ktoré nám rozohrejú srdce, dáva autor dôraz na citovú reakciu čitateľa a nie na hodnotenie literárneho kritika. Vie, že humor nezabíja, ale lieči a humor ktorý nám pripomína samých seba nemôže uškodiť. Jedná sa o príjemne čítanie pre všetkých, ktorí radi nahliadnu za oponu dejín ospalého malomesta a jeho obyvateľov, nachádzajúcich sa kdesi ďaleko za obzorom hlavných spoločenských udalosti z pohľadu na míle vzdialenému prístupu a hodnotenia kabinetných historikov.
Vypredané
0,25 € 4,99 €

dostupné aj ako:

Svítání pro duši


Každý nový den nám dává nové příležitosti k zastavení, zamyšlení a vnitřnímu obrácení. Kniha laskavých a moudrých příběhů „pro duši“ turínského salesiána Bruno Ferrera nabízí nová duchovní osvěžení a podněty, které nám dají sílu vykročit do příštích dní. Příběhy mohou sloužit jak k osobní meditaci a rozjímání, tak při katechezi či domácím čtení v rodinném kruhu.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Stav obležení


Děj románu Stav obležení se odehrává během osudových čtyřiadvaceti hodin života patnáctiletého Caspiana. Obyčejný školní den završí v rozhodující konfrontaci s násilnou životní realitou katastrofa. Bezútěšně šedivé betonové sídliště Hagalund na stockholmském předměstí je místem v obležení - místem, kde jsou jakékoli ambice či touha po odchodu tvrdě trestány. Determinace prostředím a původem si nezadá s řeckou tragédií: otec, jenž utekl od rodiny zpět do původní vlasti, Íránu, psychicky nemocná matka mající přehnaná očekávání, neosobní přístup pedagogů, nepsané zákony teenagerů z ghetta, ve kterém 70 procent populace tvoří přistěhovalci, a uprostřed toho všeho Caspian, snažící se jen zapadnout a uspět na všech frontách. Pomocí rytmického jazyka vypravěče, který osciluje mezi syrovou upřímností a zveličováním své role mezi vrstevníky, zobrazuje Sattarvandi chlapce, jenž má dospět v muže v prostředí, kde platí pouze drsná slova, odvaha a tvrdé pěsti.
Vypredané
2,37 € 2,49 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Testament (-90%)


Známy pesničkár a publicista prichádza s novou zbierkou poviedok. To, čo sa na prvý pohľad môže javiť ako priamočiary čierny humor či ironická paródia, v sebe skrýva prvky napätia, tajomna, mystiky a absurdity. Miloš Janoušek sa vo svojich poviedkach netají ani úprimným vzťahom k modernej fantastike. "Janouškove poviedky obsahujú vzácne málo pesimizmu, ale na druhej strane vyjadrujú určité obavy, známe už z gotických románov, obavy z nebezpečného zasahovania techniky do prírody. Tým akoby Janoušek reflektoval spôsob myslenia a štýl Karla Čapka." (Robert Pynset, britský slavista)
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Testament


Známy pesničkár a publicista prichádza s novou zbierkou poviedok. To, čo sa na prvý pohľad môže javiť ako priamočiary čierny humor či ironická paródia, v sebe skrýva prvky napätia, tajomna, mystiky a absurdity. Miloš Janoušek sa vo svojich poviedkach netají ani úprimným vzťahom k modernej fantastike. "Janouškove poviedky obsahujú vzácne málo pesimizmu, ale na druhej strane vyjadrujú určité obavy, známe už z gotických románov, obavy z nebezpečného zasahovania techniky do prírody. Tým akoby Janoušek reflektoval spôsob myslenia a štýl Karla Čapka." (Robert Pynset, britský slavista)
Vypredané
0,60 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Golem


Praha na přelomu devatenáctého a dvacátého století byla stále plná tajemné mystiky. V té době ještě existovalo židovské ghetto na Josefově, kde se nad křivolakými úzkými uličkami vznášel duch minulosti a tajemný příběh o Golemovi. Stejnojmenný román, ve kterém se prolíná kouzlo rudolfínské Prahy, racionalita druhé poloviny devatenáctého století i nadčasové postřehy o lidské existenci, považují literární odborníci za nejlepší dílo proslulého Gustava Meyrinka. Částečně na motivy této knihy bylo natočeno několik filmů, nejznámější je vědeckofantastická adaptace Petra Szulkina z roku 1980, která získala několik mezinárodních ocenění.
Vypredané
10,22 € 10,76 €

Panter


Agent elitní protiteroristické jednotky John Corey se svou manželkou, vyšetřovatelkou FBI Kate Mayfieldovou, jsou vysláni do jemenského Saná, jednoho z nejnebezpečnějších míst na Středním Východě, aby společně s malým týmem spolupracovníků dopadli jednoho z hlavních organizátorů bombového útoku na americkou válečnou loď Cole, vysoce postaveného představitele al-Káidy, který vystupuje pod přezdívkou Panter. Nepolapitelný a nemilosrdný Panter má na svědomí řadu teroristických útoků a vražd a vláda Spojených států amerických je rozhodnuta dostat ho za každou cenu. John s Kate vstoupili do rozehrané hry a neznají její pravidla, protihráče ani aktuální skóre. Vědí však, že jejich úkol je mnohem složitější, než se na první pohled zdá, a že z lovců se může snadno stát kořist. Příběh vyprávěný Johnovým nezaměnitelným stylem prošpikovaným břitkým humorem je plný zvratů a vyvolává otázku, zda vůbec dokážeme poznat, kdo jsou naši nepřátelé a kdo spojenci.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

22 híres gyerektörténet


Folytatódik a Kossuth Kiadó népszerű sorozata, amelyben a magyar és a világirodalom klasszikusai Balzac, Dosztojevszkij, Thackeray, Mikszáth, Gárdonyi, Kosztolányi s mások ezúttal a gyereklét titkairól mesélnek nekünk. Nem vetted észre, milyen furcsán néznek maguk elé az emberek? Mintha ők is azon járatnák az eszüket, mi történt velük azóta, hogy gyerekek voltak írja a múlt századelő amerikai szerzője, Thomas Wolfe a gyerekkor végtelen jelenlétéről életünkben. Az ő tizenkét éves hőse nem éri meg a felnőttkort, egy vele egyidős kisfiú viszont a világ másik felén, az orosz Dosztojevszkij történetében épp első érzelmi viharát éli át. Mennyi mindent nem tudunk gyermeki önmagunkról 22 elbeszélés ezzel az izgalmas tapasztalattal szolgál.
Vypredané
10,15 € 10,68 €

Smečka


Při cestě do Botswany se přírodovědci Jacksonovi podaří přežít útok velké lví smečky. Zachrání život i ekoložce Chloe a oba společně se snaží přesvědčit svět, že existuje příčina, která savce nutí napadat lidi. Jenže nařízené akce nepomáhají, brutální útoky zvířat se množí, jejich zuřivost narůstá. Paralyzují už celá města a člověk marně hledá místo, kde by se skryl…
Vypredané
12,90 € 13,58 €

A vastagbőrű mimóza


Nádasdy nagy szerelmi író. A tárgyban fájdalmasan sokat tud és fájdalmasan sokat nem tud. E kettő föltételezi egymást. Olyan nincs, hogy döngicsélés van meg zümmögés, és az nem jelent semmit. *** Egyszer, már több, mint harminc éve, voltam Berlinben (Nyugat-Berlinben) egy meleg irodalmi fölolvasáson. Azt reméltem, érdekes lesz, de annyi történt csak, hogy a (közepes vagy dilettáns) szövegekben a sie helyett er állt, az ő helyett ő, s ezt önmagában érdektelennek gondoltam. *** Ezek a magyar ő-k azonban kiélesítik a szövegeket. Mert kiélesítik az életünket. Nádasdy írásai nem egy részhalmazról szólnak, mondjuk, bátran, ez sem volna kevés, ez az emancipációs harc, de nem okvetlenül az irodalomra tartozó ügy (megjegyezvén, hogy nem tudom pontosan, és azt hiszem, nem is tudható, mi tartozik oda, mi nem), hanem rólunk, mindenkiről szólnak. És valóban bátran, de ez a bátorság nem az ő-kből következik, hanem részint a szerző nagyságából, részint a... hát azt hiszem, a szerelemből. *** Hová máshová, mint egy fülszövegbe írhatnám: Nagy szerző nagy szerelmes könyve. Róla meg még azt: A lélek, a test, a nyelv mérnöke.Esterházy Péter
Vypredané
9,13 € 9,61 €

Z lásky k vám


Kathryn je žena ředitele prestižní školy. Je dokonalým obrázkem matky a manželky, která žije spokojený a naplněný život. Život, který jí budete závidět. Dnes ráno připraví snídani pro svou rodinu a vypere prádlo. Dnes odpoledne zastřihne květinové záhony a upeče koláč na synův kriketový zápas. Dnes večer si klekne před svého manžela a bude čekat na jeho soud. Za každé porušení pravidel ji stihne trest. Její tělo je pokryté jizvami. Kvůli dětem nikdy nevydá ani hlásku. Dnes v noci Kathrynina trpělivost přeteče. Vyndá z kapsy nožík a muže, který ji šestnáct let týral, zabije. Zítra ji čeká vězení, soud a ztráta dětí. Ještě pořád jí závidíte? Příběh vypráví o tom, jak Kathryn zkouší znovu vybudovat svůj život a usmířit se s dětmi, které se jí odcizily. Povznášející román o vnitřní síle, přátelství a houževnatosti lidského ducha.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Ze závisti


Soubor tří povídek – Ze závisti, Za ránu kamenem, Na milosti – z pera oblíbené autorky. Vlasta Pittnerová v těchto příbězích čtivým způsobem přibližuje osudy lidí na přelomu 19. a 20. století.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Lacná kniha Z lásky k vám


Kathryn je žena ředitele prestižní školy. Je dokonalým obrázkem matky a manželky, která žije spokojený a naplněný život. Život, který jí budete závidět. Dnes ráno připraví snídani pro svou rodinu a vypere prádlo. Dnes odpoledne zastřihne květinové záhony a upeče koláč na synův kriketový zápas. Dnes večer si klekne před svého manžela a bude čekat na jeho soud. Za každé porušení pravidel ji stihne trest. Její tělo je pokryté jizvami. Kvůli dětem nikdy nevydá ani hlásku. Dnes v noci Kathrynina trpělivost přeteče. Vyndá z kapsy nožík a muže, který ji šestnáct let týral, zabije. Zítra ji čeká vězení, soud a ztráta dětí. Ještě pořád jí závidíte? Příběh vypráví o tom, jak Kathryn zkouší znovu vybudovat svůj život a usmířit se s dětmi, které se jí odcizily. Povznášející román o vnitřní síle, přátelství a houževnatosti lidského ducha.
Vypredané
0,70 € 14,05 €

dostupné aj ako:

Kvapky požehnania


Tak veľmi to potrebujeme – hovoriť a počúvať o tom, čo Boh koná v našich životoch. Otvoriť dvere nádeji, nechať kvapky požehnania dopadnúť do stredu našich sŕdc. Prijať osvieženie, pocítiť, že Kristus je tu uprostred nás v Žiline, v Šarišských Michaľanoch, v Bratislave aj v Lackovej. Lebo žiadna iná téma nemá prvenstvo, keď sa Božie deti rozhodnú vyrozprávať skutky Pánove. Kniha, ktorú máte pred sebou, je vzácnou zbierkou skutočných príbehov zo slovenského kresťanského prostredia. Tvorí ju dvadsať výherných príspevkov zo súťaže Napíšme spolu knihu, ktorú vyhlásilo vydavateľstvo Kumran.sk a internetový portál Cestaplus.sk. Nechajme spŕšku Božích dotykov, odpustenia, útechy a uzdravenia dopadnúť na vyschnutú zem našich pochybností a znechutenia a zažime silu svedectva.“
Vypredané
5,61 € 5,90 €

Petr a Lucie


Petr potká Lucii úplně náhodou. Během bombardování Paříže v lednu 1918 oba před náletem utečou na stanici podzemní dráhy. Někdy i nenápadný pohled a dotyk v bezejmenném davu mohou být začátkem velké lásky, která dokáže rozkvést i uprostřed nejšílenějšího válečného běsnění.
Vypredané
6,20 € 6,53 €

Fiók-ok


A szerkesztő anya és a tudósember apa másodszülött lánya a szavak szeretetét az anyatejjel szívta magába. Kiskamaszként egy-egy mozizás után az édesapja leültette, és kérte, mesélje el a látottakat. Az első három-négy kapkodó mondat után azonban leállította: ,,Na, most kezdd elölről, édes lányom, mert ebből egy kukkot sem értek! Öt összetett mondattal meséld el a száz percet!" Ebből két dolog sülhetett volna ki: a lány vagy örök életre elnémul, vagy örök életre a szavak rabja lesz. Az utóbbi történt. Fordító és ,,fiókíró" lett.Az értesítés, hogy a ,,Reneszánsz" nyomtatásba kerülhet, édesanyja - egyik leglelkesebb olvasója és szigorú kritikusa - betegágya mellett érte. Örömmel újságolta el neki a hírt. Az édesanya büszke volt és nagyon boldog. Két nap múlva elment.És a fiókból lassan előkívánkoznak a szavak...
Vypredané
8,83 € 9,29 €

Radi siahnete po kvalitnej literatúre no dlhé knihy nie sú to čo hľadáte? Všetci poznajú známe svetové romány. Skúsme si však na moment odpočinúť od veľkej literatúry. Objavte s nami čaro kratších žánrov a vychutnajte si novely z pera Williama Saroyana, (ne)nechajte sa zastrašiť poviedkami Edgara Allana Poea alebo sa pobavte na irónii a sarkazme Roalda Dahla.

Čo spája známe české filmy Postřižiny, Slavnosti sněženek či Něžný barbar? Všetky majú námet v pôvodnej literárnej predlohe spisovateľa Bohumila Hrabala. Ak sú i vaše obľúbené, príjemné čítanie vás čaká aj pri listovaní iných jeho diel. Skúste napríklad novelu Příliš hlučná samota, kritikou označovanú za jeden z najvýraznejších literárnych počinov 20. storočia. Nadšencov filmu oslovia tiež Filmové příběhy od Zdeněka Svěráka či kniha Bez peria neopakovateľného Woodyho Allena.

A čo slovenská tvorba? Vo svete noviel a poviedok sa, samozrejme, nedajú zahanbiť ani naši majstri slova. Pavel Vilikovský, Pavol Rankov alebo úspešné spisovateľky približujúce ženský svet Zuzana Šedá či Viera Švenková sú toho dôkazom.

Nezabúdame ani na študentov. Čo pri písaní seminárnej práce pomôže viac ako kvalitná antológia? Potrebujete pohľad odborníkov zo sféry filozofie, politológie, hudby? Nájdite všetko čo potrebujete na jednom mieste.

Novely, poviedky a antológie sú dôležité literárne kategórie, ktoré prinášajú rôznorodé a kompaktné diela, vhodné na krátke čítanie. Každá z týchto kategórií má svoje vlastné charakteristiky a prínosy.

Novela je kratšie prozaické dielo, ktoré je zvyčajne dlhšie ako poviedka, ale kratšie ako román. Novely sa zameriavajú na konkrétny príbeh, ktorý je vyrozprávaný s dôrazom na charakterizáciu postáv a atmosféru. 

Poviedka je krátke prozaické dielo, ktoré sa zameriava na jednoduchý príbeh s obmedzeným rozsahom a počtom postáv. V poviedkach sa často uplatňuje umelecký prístup, kde autor dokáže v krátkom texte vykresliť významné momenty, konflikty alebo emócie. 

Antológia je zbierka literárnych diel rôznych autorov. Môže obsahovať novely, poviedky, básne alebo iné literárne formy. Antológie majú často určitú tematickú alebo žánrovú zameranie, a ich cieľom je ponúknuť čitateľovi širokú škálu diel od rôznych autorov na jednom mieste.