! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Svetová beletria strana 409 z 500

Lacná kniha Mapa, ktorá vedie k tebe (-90%)


Mladá Heather si už mapu svojho života nakreslila. Po vysokej chcela cestovať po Európe, v septembri by sa vrátila a začala sľubnú kariéru v newyorskej banke, vo svete, kde možno sotva niečo nechať na náhodu. Lenže potom nastúpi do nočného vlaku do Amsterdamu a zoznámi sa s vášnivým cestovateľom Jackom. Ten nezmení len smer jej cesty, ale aj života. Rozpráši Heatherin starostlivo pripravený cestovný plán a spolu putujú po stopách denníka Jackovho starého otca, ktorý prechádzal Európou po skončení druhej svetovej vojny. Jack ukazuje Heather miesta, ktoré by nenašla v žiadnom turistickom sprievodcovi, a chce, aby v potulkách pokračovali. Ona však má namierené do Spojených štátov a nahovára Jacka, aby sa k nej pridal. Jack odmieta prijať Heatherin návrh a dusí v sebe tajomstvo, ktoré otrasie Heatheriným svetom od základov.
Vypredané
1,39 € 13,90 €

dostupné aj ako:

The Light We Lost


Two people. One choice. What if? Every love story has a beginning... Lucy and Gabe meet in New York on a day that will change their lives - and the world - forever. As the city burns behind them, they kiss for the very first time. Over the next thirteen years they are torn apart, then brought back together, time and time again. It's a journey of dreams, of desires, of jealousy, of forgiveness - and above all, love. And as Lucy is faced with a devastating choice, she wonders whether their love is a matter of destiny or chance. ...what if this is how their story ends? Me Before You meets One Day in this passionate debut novel, The Light We Lost, an epic love story about the heartrending decision that one woman must make...
Vypredané
11,88 € 12,50 €

Én vétkem


A hatvanéves, korai Alzheimer-kórral diagnosztizált Adriá Ardévol megvizsgálja az életét, mielőtt sorra elveszítené az emlékeit. Felidézi gyermekéveit, amikor a tehetős családja egy gondjaira bízta a nevelését. Anyjára gondol, a visszafogott, hideg, gyakorlatias asszonyra, és a titokzatos apjára, akinek erőszakos halála miatt örökös bűntudatot érez. A család régiségboltja az egész világot jelentette a kis Adriá számára. E világ középpontjában a legértékesebb kincs az a Storioni hegedű, melynek tokja egy évekkel korábbi, rejtélyes bűneset nyomait hordozta. Adriá gyermekkora megválaszolatlan kérdésekkel és pasziánsszal, szeretetlenségben telik. Történelmet és nyelveket tanul az apja kedvéért, hegedülni az anyja kedvéért. Amikor egy baleset véget vet apja életének, Adriá világa megtelik bűntudattal, titkokkal és kétségekkel. Visszaemlékezése pedig egészen távolra visz: a késő középkori kolostorok világától a náci koncentrációs táborokon át egészen a huszadik századi Kongóig. Jaume Cabré magával ragadó regényét, mely 2011-ben látott napvilágot, számos fontos irodalmi díjjal tüntették ki, és eddig több mint húsz nyelvre fordították. Jaume Cabré (1947-) katalán író és filológus. Regényeket, novellákat, esszéket, színdarabot és forgatókönyveket is írt. Az Én vétkem a tizedik, magyarul az ötödik regénye.
Vypredané
18,38 € 19,35 €

The Only Story


Would you rather love the more, and suffer the more; or love the less, and suffer the less? That is, I think, finally, the only real question. First love has lifelong consequences, but Paul doesn’t know anything about that at nineteen. At nineteen, he’s proud of the fact his relationship flies in the face of social convention. As he grows older, the demands placed on Paul by love become far greater than he could possibly have foreseen. Tender and wise, The Only Story is a deeply moving novel by one of fiction’s greatest mappers of the human heart.
Vypredané
18,95 € 19,95 €

Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce


Doplněné vydání knihy drobných příběhů, úvah, zamyšlení a filozofických postřehů známého a oblíbeného autora.
Vypredané
10,18 € 10,72 €

Nepřítel - 3.vydání


Stigma války, stopy dávných utrpení, dlouhá léta po 1. světové válce stále živých, se zjevují lidem válkou vykořeněným mnohdy tiše, jindy zase velmi dramaticky. Tak lze shrnout šest krátkých povídek E. M. Remarqua v této útlé knížce. Byly napsány krátce po vydání autorova nejslavnějšího díla Na západní frontě klid a vyšly v americkém časopisu Collier´s Weekly v letech 1930 a 1931. Tyto takřka zapadlé a zasunuté, působivé a jímavé lidské příběhy jsou pro nás – stejně jako pro čtenáře dalších evropských zemí – objevem. I v utrpení současnosti jsou novým aktuálním apelem proti zapomnění.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Návrat do Mandalaje


Eva Gatsbyová se vždy zajímala o minulost svého dědečka Lawrence a zejména o to, co se přesně událo před druhou světovou válkou a během ní v Barmě. Lawrence se jí ale jen částečně svěří až poté, co se dozví, že jeho vnučka, která obchoduje se starožitnostmi, musí náhle sama pracovně do Barmy odcestovat. Požádá ji, aby jeho jménem navrátila právoplatnému majiteli posvátnou sošku, kterou kdysi dostal od své lásky. Evin úkol se ukáže jako složitý a nebezpečný a soška se stane předmětem skandálu, který má rozsáhlý dopad. Eva se chce dopátrat pravdy o svém dědečkovi, o vlastní rodině a také o tajemném symbolu, samotné sošce lva s červenýma očima. Návrat do Mandalaje je příběh plný napětí, lásky a exotiky.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Pojízdný krámek snů


Nina ze všeho nejvíc na světě miluje knihy a umí pro každého najít tu nejvhodnější. Jenže knihovna, kde pracuje, je zrušena a introvertní děvče se najednou ocitá tváří v tvář realitě. Jak to udělat, aby mohla dělat práci svých snů a našla při tom i sama sebe? Nina ze zaniklé knihovny zachrání spousty krásných knížek a rozhodne se, že si koupí starou dodávku a začne v ní provozovat knihkupectví. Jediná k mání je ale ve Skotsku, a tak se hrdinka vydá na dlouhou a nesnadnou cestu ke splnění svého snu - a jakmile na ni vykročí, začnou se dít věci...
Vypredané
13,31 € 14,01 €

dostupné aj ako:

Pět komínů


Předlohou pro titul Pět komínů: Příběh z Auschwitz; byla kniha Olgy Lengyelové Vzpomínky z jiného světa Souvenirs de l`au-dela (tj. Vzpomínky z jiného světa vyd. Paříž, 1946). Autorka byla maďarskou Židovkou, jež byla v květnu 1944 společně se svojí rodinou, tj. rodiči, manželem a dvěma syny, deportována do koncentračního tábora Auschwitz-Birkenau. Olga, která se zakrátko stala členkou týmu táborové ošetřovny, barvitě líčí reálie koncentračního tábora, každodenní život v něm, a seznamuje čtenáře s některými internovanými osobami, jakož i s představiteli tábora veliteli, dozorkyněmi Též zmiňuje Dr. Mengeleho a popisuje některé lékařské pokusy na vězních. Olga samotná byla vybrána do plynové komory, podařilo se jí však z davu vyselektovaných osob uprchnout a vrátit se na svůj barák. Její sekce sousedila s Terezínským rodinným táborem, v níž byli umístěni čeští Židé, jimž Olga věnuje část jedné z kapitol. Jakožto příslušnice táborového francouzského hnutí odporu pomáhala pašovat výbušniny určené členům Sonderkommanda, jejichž vzpouru zmiňuje. Své vyprávění končí krutou vzpomínkou na malé děti, které se v táboře též nacházely Albert Einstein ve svém dopise Olze Lengyelové mimo jiné napsal: Děkuji Vám za Vaši velice poctivou, ničím se netající, velmi zdařile napsanou knihu. "Vykonala jste skutečnou službu tím, že jste nechala promluvit ty, kteří již nyní mlčí a jsou nejvíce zapomenuti." Příběh Olgy Lengyelové inspiroval Wiliama Styrona k sepsání románu Sofiina volba (Sophies´Choice; vyd. 1979), jenž byl o tři roky později v USA pod týmž názvem zfilmován. Kniha která v USA vyšla v anglickém jazyce, byla přeložena i do jiných jazyků a byla vydána též ve Velké Británii, Mexiku, Itálii, Japonsku, Rumunsku České vydání zahrnuje kromě původních 27 kapitol i další části, zejména rozsáhlý poznámkový aparát. Dále byly dopsány například texty obsahující informace z Olžina života před deportací a též od doby, kdy se po útěku z pochodu smrti v lednu-únoru 1945 ukrývala u polských hospodářů ve vsi Brzeźce. Kniha rovněž obsahuje fotografie pořízené během Olžiny návštěvy této polské vesničky v roce 1981. Název knihy Pět komínů je symbolický a představuje počet krematorií, která se v koncentračním táboře Auschwitz nacházela.
Vypredané
15,63 € 16,45 €

Lacná kniha Jak Hitler ukradl růžového králíčka


Představte si, že ve vaší rodné zemi se začíná všechno měnit. Pro některé lidi jsou tyhle změny smrtelně nebezpečné. A mezi ně patří i váš táta. Přesně tohle zažívá v roce 1933 malá Anna. Dosud měla běžné starosti školačky, ani si moc nevšímala plakátů s kníratým mužem vylepených všude po městě. Ale jednoho dne její tatínek zmizí a zanedlouho ji a jejího bratra Maxe maminka odváží v děsivém utajení pryč od všeho, co Anna dosud tak důvěrně znala, od domova, kamarádů i milovaných hraček. Stávají se z nich uprchlíci s nejistou budoucností
Vypredané
0,65 € 13,09 €

dostupné aj ako:

Veľké maličkosti


Ruth Jeffersonová je sestrička na pôrodníckom a novorodeneckom oddelení v Connecticute. S touto prácou má už vyše dvadsaťročné skúsenosti. Na jednej zo zmien začne s rutinnou prehliadkou novorodenca, keď za chrbtom začuje nervózny šepot rodičov. Chcú hovoriť s jej nadriadenou. Vysvitne, že si neželajú, aby sa ich dieťaťa dotýkala Afroameričanka. Nemocnica ich žiadosti vyhovie, no o deň neskôr, práve vo chvíli, keď pri ňom okrem Ruth nie je nikto iný, sa dieťatku zastaví srdce. Má poslúchnuť príkazy nadriadených, alebo zasiahnuť? Pred resuscitáciou na moment zaváha, následkom čoho ju obvinia z ťažkého zločinu. Jej prípad prevezme belošská obhajkyňa Kennedy McQuarriová, ktorá má pre ňu nečakanú radu: ak chce súd vyhrať, nesmie na procese vyťahovať rasu. Ruth jej rada zaskočí, no snaží sa aj naďalej viesť normálny život, aby jej rodina – najmä syn v tínedžerskom veku – nepocítila následky toho, že sa jej prípad mení na mediálnu senzáciu. Spolu s rozbiehajúcim sa procesom si Ruth a Kennedy musia vybudovať vzájomnú dôveru a pochopiť, že to, čo sa celý život učili o druhých, ale aj o sebe, nemusí byť pravda. Jodi Picoultová sa s neuveriteľnou empatiou, inteligenciou a vervou pustila do problematiky rasizmu, výsad, predsudkov, spravodlivosti a súcitu bez toho, aby čitateľkám servírovala vopred predžuté názory či rady. Veľké maličkosti predstavujú pozoruhodný výsledok tvrdej práce jednej z najlepších autoriek svojho žánru. Čoskoro aj vo filmovom spracovaní.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Trainspotting


Trainspotting, spôsob zabíjania času britskej mládeže, spočíva v zaznamenávaní príchodov a odchodov vlakov a v porovnávaní týchto časov s oficiálnym cestovným poriadkom. Welshov Trainspotting zaznamenáva turbulentné životné obdobie a s ním spojené skúsenosti partie priateľov, ktorí sú napriek mladému veku deprimovaní životom a "správnymi" voľbami. Príbeh je tvorený poviedkami, v ktorých vďaka autorovej vynaliezavosti, nadhľadu no najmä empatii sledujeme cesty partie drogovo závislých priateľov Rentona, Scípáka, Spuda, Franca a Druhej Ceny. Škótsky dialekt, čierny humor, drsný slovník, ihly a striekačky, HIV, smrť aj život. To všetko Welsh spracoval do teraz už kultového diela, ktoré sa stalo súčasťou britského a škótskeho literárneho folklóru. Už tri roky po publikovaní knihy sa v kinách objavilo jej filmové spracovanie, ktorého sa zhostil režisér Danny Boyle (Milionár z chatrče, 127 hodín), v úlohe Rentona sa predstavil škótsky herec Ewan McGregor.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Lacná kniha Veľké maličkosti (-90%)


Ruth Jeffersonová je sestrička na pôrodníckom a novorodeneckom oddelení v Connecticute. S touto prácou má už vyše dvadsaťročné skúsenosti. Na jednej zo zmien začne s rutinnou prehliadkou novorodenca, keď za chrbtom začuje nervózny šepot rodičov. Chcú hovoriť s jej nadriadenou. Vysvitne, že si neželajú, aby sa ich dieťaťa dotýkala Afroameričanka. Nemocnica ich žiadosti vyhovie, no o deň neskôr, práve vo chvíli, keď pri ňom okrem Ruth nie je nikto iný, sa dieťatku zastaví srdce. Má poslúchnuť príkazy nadriadených, alebo zasiahnuť? Pred resuscitáciou na moment zaváha, následkom čoho ju obvinia z ťažkého zločinu. Jej prípad prevezme belošská obhajkyňa Kennedy McQuarriová, ktorá má pre ňu nečakanú radu: ak chce súd vyhrať, nesmie na procese vyťahovať rasu. Ruth jej rada zaskočí, no snaží sa aj naďalej viesť normálny život, aby jej rodina – najmä syn v tínedžerskom veku – nepocítila následky toho, že sa jej prípad mení na mediálnu senzáciu. Spolu s rozbiehajúcim sa procesom si Ruth a Kennedy musia vybudovať vzájomnú dôveru a pochopiť, že to, čo sa celý život učili o druhých, ale aj o sebe, nemusí byť pravda. Jodi Picoultová sa s neuveriteľnou empatiou, inteligenciou a vervou pustila do problematiky rasizmu, výsad, predsudkov, spravodlivosti a súcitu bez toho, aby čitateľkám servírovala vopred predžuté názory či rady. Veľké maličkosti predstavujú pozoruhodný výsledok tvrdej práce jednej z najlepších autoriek svojho žánru. Čoskoro aj vo filmovom spracovaní.
Vypredané
1,49 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Trainspotting (-90%)


Trainspotting, spôsob zabíjania času britskej mládeže, spočíva v zaznamenávaní príchodov a odchodov vlakov a v porovnávaní týchto časov s oficiálnym cestovným poriadkom. Welshov Trainspotting zaznamenáva turbulentné životné obdobie a s ním spojené skúsenosti partie priateľov, ktorí sú napriek mladému veku deprimovaní životom a "správnymi" voľbami. Príbeh je tvorený poviedkami, v ktorých vďaka autorovej vynaliezavosti, nadhľadu no najmä empatii sledujeme cesty partie drogovo závislých priateľov Rentona, Scípáka, Spuda, Franca a Druhej Ceny. Škótsky dialekt, čierny humor, drsný slovník, ihly a striekačky, HIV, smrť aj život. To všetko Welsh spracoval do teraz už kultového diela, ktoré sa stalo súčasťou britského a škótskeho literárneho folklóru. Už tri roky po publikovaní knihy sa v kinách objavilo jej filmové spracovanie, ktorého sa zhostil režisér Danny Boyle (Milionár z chatrče, 127 hodín), v úlohe Rentona sa predstavil škótsky herec Ewan McGregor.
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Napravený prostopášník


Jeremy Greymont si užívá svobodomyslného života plnými doušky. Mezi jeho vášně patří nezávazný sex na jednu noc a skotská whisky. Jeho dědeček mu však dá ultimátum, buď se ožení a zajistí pokračování rodu, nebo se s dědictvím a s titulem může rozloučit. Krásná Georgina, sestra jeho přítele, mu připadá jako ideální řešení. Jeremy už se nemůže dočkat, až ji učiní svou manželkou a začne pracovat na potomcích. Dokonce je ochoten kvůli ní zklidnit svůj dosavadní styl života. Osud jim však do cesty postaví tvrdou překážku. Georgina je po brutálním útoku přesvědčena, že nedokáže být řádnou manželkou žádnému muži ? dokonce ani pohlednému Jeremymu Greymontovi.
Vypredané
3,97 € 4,18 €

Lacná kniha Nazdar, vitamíne


Humorem protkaný příběh o lásce, ztrátě a vzpomínkách v jejich nejrůznějších podobách. Život třicetileté Ruth se neubírá zrovna šťastným směrem. Těsně před Vánoci se rozejde se svým snoubencem a k tomu ji překvapí zpráva z domova – její otec Howard Young, uznávaný profesor historie nenávratně ztrácí paměť. Ruth podá výpověď v práci, opustí velkoměsto a vrací se do domu svého dětství, aby rodičům pomohla vyrovnat se s nenadálými změnami. Je ochotná vyzkoušet cokoliv, i zaručené recepty proti demenci – medúzovou polévku či medúzové placičky. Román psaný formou deníkových zápisků je humornou i dojemnou sondou rodinných vztahů.
Vypredané
0,50 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Pád - 4.vydání


Pád (1956) je poslední velkou prózou Alberta Camuse, proslulého francouzského spisovatele a filozofa, názorově spjatého s existencialismem. Pokoutní advokát Clamence nepřispěje na pomoc tonoucí sebevražedkyni – a jako „člověk revolutující“ nemůže své provinění omluvit ani odpykat, protože nemá Boha ani v budoucnost, která by mu dala rozhřešení. „Mytický“ ráz předešlých románů nahradil Camus v Pádu dušezpytným ponorem, neboť si, jak sám napsal v Zápisníku, předsevzal postihnout „lež, což je rozpor mezi vnějším projevem a skrytým životem člověka“
Vypredané
11,08 € 11,66 €

Modrý Pánbůh


Stranou velkých dopravních cest míjely světové události uplynulých staletí tento kout téměř beze stop. Pod záštitou červené růže v bílém poli, kterou má náš zeměpán ve znaku se daří obchodu i řemeslům ve skromné míře a způsobem, který se nijak neliší od života našich otců a praotců. Jistě jste navštívili Rothenburg ob der Tauber v Bavorsku, město, které se našemu velmi podobá. Tu i tam jsou stará stavení pečlivě udržovaná, jen s tím rozdílem, že u nás je to z lásky k domovu, ne jako lákadlo pro cizince. Městem protéká řeka Rosava, plná oklik a zákrutů, a obepíná jako přirozený příkop divukrásný rosenburský hrad, který byl stavěn po sedm staletí. Po jeho zdivu se vine divoká růže, zakrývající téměř všechna okna a sahající až ke střeše nejvyšší věže. Je to zvláštní druh popínavé růže se skvostnými rudými květy. Když v létě vše kvete, vypadá to skutečně jako v pohádce. Náš starý archivář mimochodem neústupně tvrdí, že pověst o Šípkové Růžence se skutečně odehrála, a to před mnoha staletími, právě na hradě u nás v Rosenburgu.
Vypredané
11,16 € 11,75 €
  • 5 /5

Pieseň zajtrajška


Spievajte, tancujte, milujte, riskujte, nikdy sa nevzdávajte, ale predovšetkým užívajte si každú sekundu! Tom sa do Alice zaľúbil na prvý pohľad. Tušil, že to s ňou nebude ľahké, nie je ako iné ženy. Trpí vrodenou nevyliečiteľnou chorobou, cystickou fibrózou, a uvedomuje si, že si musí užívať každý deň, lebo kedykoľvek môže byť jej posledným. Napriek tomu Alice nemá rada ľútosť. Túži jedine spievať. Odmalička jej hovorili, aby sa ani nepokúšala plniť si nejaké sny, ale nevzdala sa. Napriek zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu sa jej podarilo získať nahrávaciu zmluvu od najvýznamnejšej hudobnej spoločnosti Sony a v roku 2002, krátkou pred smrťou, jej vyšiel prvý album s príznačným názvom Daydream (Snívanie). Dojímavý príbeh nevšednej mladej ženy o víťazstve ducha nad nepriazňou osudu je inšpirovaný osudom talentovanej anglickej speváčky a skladateľky Alice Martineuovej, ktorá v roku 2003 vo veku 30 rokov zomrela na cystickú fibrózu.
Vypredané
13,21 € 13,90 €

Nechajte sa vtiahnuť do sveta najznámejších príbehov svetovej literatúry. Prežívajte osudy hlavných hrdinov a objavujte novinky, ktoré vám neustále prinášame v oblasti svetovej beletrie. Čítajte romány, novely, či poviedky od známych autorov ako Jane Austen, Haruki Murakami, Fjodor Michajlovič Dostojevskij, Jules Verne, Erich Maria Remarque, Paulo Coelho, Daniel Defoe, George Orwell a mnohých ďalších.