! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Psychológia, etika strana 15 z 278

Érzékenység


"Az érzékenységed ajándék lehet a világ számára - még ha időnként átoknak is érzed." Paradigmaváltó könyv egy régóta alulértékelt, de rendkívül előnyös személyiségvonásról. Mit jelent túlérzékenynek lenni, miért titkoljuk, és hogyan válhat az érzékenységünk a legnagyobb erőnkké? Ne sírj! Ezt most igazán túlreagálod! Ne légy már olyan érzékeny! - halljuk sokszor. Az érzékenységet kultúránkban leginkább gyengeségnek tekintjük, a gyermekeinkből kineveljük, és a felnőttek ellen fordítjuk. Ez a gyengéd, ámde igazán inspiráló könyv ezen a téves hozzáálláson igyekszik változtatni. "Mi történne, ha a keménység mítosza helyett az érzékeny utat követnénk? Mi történne, ha az érzékeny hangok lassan felszólalnának? Ha nem rejtegetnénk tovább az érzékenységünket, hanem elfogadnánk?" Az Érzékenység a legújabb tudományos kutatásokat összefoglalva, gyakorlati tanácsok és anekdoták segítségével tanít meg bennünket arra, hogyan bontsuk ki az ebben az alulértékelt erőben rejlő lehetőségeket, és hogyan hasznosítsuk azt életünk legfontosabb területein: a barátságokban és kapcsolatokban, a munkahelyen, a vezetői pozícióban és a szülői nevelésben. Jen Granneman könyve gyökerestül átalakítja az érzékenységről alkotott elképzeléseinket, és rávilágít a világ irányába tanúsított finomabb ráhangolódásban rejlő hatalmas erőre. Ismerd meg az öt hatalmas adományt, amely minden túlérzékeny ember sajátja. Tudd meg, miként győzhető le a túlstimuláció. Tanuld meg értékelni a benned rejlő gyengédséget és empátiát. Ez az inspiráló könyv képes - egyszer s mindenkorra - megváltoztatni azt, ahogyan az érzékeny embereket látjuk, és ahogyan ők látják magukat. "A mi hangos, gyors világunkban az érzékeny emberekre kell figyelnünk, mert van mit tanulnunk tőlük. Megmutatják a lassítás értékét. Hogy mélyen kapcsolódjunk egymáshoz. Hogy értelmet adjunk a hétköznapi életünknek."
U dodávateľa
15,23 € 16,03 €

Nehéz érzelmek


Mindannyian tapasztalunk nehéz érzelmeket, ám megszoktuk, hogy nem panaszkodunk. Nem csoda, hogy nehezünkre esik beszélni arról, amin keresztülmegyünk, nemhogy kezelni tudnánk a helyzetet. Amikor elfojtjuk az érzéseinket, és csendben szenvedünk, akkor elszalasztjuk annak a lehetőségét, hogy kapcsolatba lépjünk másokkal, akik támogathatnának minket. A fiatal szerzőpáros könyve azoknak szól, akiket megfélemlítenek a rájuk törő érzelmek, amelyek kiszámíthatatlanul érkeznek, és irányíthatatlannak tűnnek. Minden fejezet egy-egy nehéz érzelmet - például a bizonytalanságot, a haragot, a kiégést és a szorongást - vizsgál, és stratégiákat, hatékony eszközöket kínál a megértésükhöz és a kezelésükhöz. Amikor megváltoztatjuk a hozzáállásunkat, azzal megfosztjuk őket pusztító erejük egy részétől. Meglepődve tapasztalhatjuk, hogy már akkor jobban érezzük magunkat, amikor elismerjük és elfogadjuk azt, amit érzünk a kihívásokkal teli pillanatokban. A könyvből többek között megtudhatod, - miként vess véget a megbánás okozta tolakodó gondolatok körforgásának, és hogyan használd ezt az érzést iránytűként a döntések meghozatalához; - hogyan ismerd fel, mi áll a dühöd hátterében, és hogyan kommunikáld azt produktívan anélkül, hogy az embereket védekezésbe kényszerítenéd; - miért szenvedsz a perfekcionizmustól még akkor is, ha messze nem érzed magadat tökéletesnek, és hogyan függetlenítheted önértékelésedet attól, amit teszel. A nehéz érzelmeket nem tudjuk kiiktatni, nem tudjuk megakadályozni felszínre törésüket, de megtanulhatjuk, hogyan kössünk békét velük.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Nástroje, 2. vydanie


Náročné životné udalosti sa nevyhýbajú nikomu. Tradičný terapeutický prístup upriamuje pozornosť do minulosti a je zdĺhavý, no keď sa odhodláte vyhľadať pomoc odborníka, dúfate, že sa vám uľaví okamžite. Potrebujete riešenie – tu a teraz – a nástroje vám ho ponúkajú. Majú úžasnú schopnosť zmeniť vašu náladu a vnímanie skutočnosti ihneď. Z nepríjemnej skúsenosti alebo inej životnej ťažkosti robia príležitosť. Nástroje dramaticky menia váš uhol pohľadu a dodávajú istotu, že smútok a beznádej pominú. Phil Stutz a Barry Michels využívajú nástroje v terapeutickej praxi dlhé roky a táto revolučná metóda sa dostáva k čitateľom nielen prostredníctvom knihy, ale aj dokumentárneho filmu na Netflixe, ktorý režíroval známy hollywoodsky herec Jonah Hill. Z anglického originálu The Tools vydaného vo vydavateľstve Random House Publishing Group preložil Matúš Kyčina. Vyšlo vo vydavateľstve IKAR, a.s. – v roku 2023.
Na sklade 5Ks
15,72 € 16,90 €

Agyszerviz


"Egy felmérésben egymillió középiskolás diák értékelte a vezetői képességét: 70 százalék átlagon felülinek tartotta magát, 60 százalék pedig úgy gondolta, olyan jól boldogul másokkal, hogy ennek alapján a legjobb 10 százalékba tartozik. Amikor egyetemi oktatók értékelték a tanítási képességüket, kétharmaduk a legjobb 25 százalékba sorolta magát. A túlzott magabiztosság újabb példái után megkérdezem a hallgatókat: Mit gondolnak, az amerikaiak hány százaléka tartotta magát az átlagosnál jobb autóvezetőnek? A diákok az összes eddiginél nagyobb számokat kiabálnak be, például 80 vagy 85 százalékot, és jókat kuncognak, mert annyira durvának tartják ezeket az értékeket. De mint kiderül, még mindig alábecsülik az arányt: a helyes válasz 93 százalék."
U dodávateľa
12,02 € 12,65 €

Együtt jobb


„Egészen addig nem ismerjük saját magunkat teljesen, amíg meg nem tapasztaljuk magunkat egy másik emberben, és fel nem ismerjük ezt a bennünk rejlő erőt. Vagy ahogy a zulu mondás tartja: Az ember más emberek által ember. A barátságaink a szeretet, az empátia és az oxitocin apró megnyilvánulásai révén megnyugtatják a testünket, megóvják az egészségünket, és felkészítenek a kapcsolódásra. Lydia Denworth […] szavaival élve: Az emberek azt hiszik, a túlélés lényege a versengés és a rátermettség, holott valójában a legbarátságosabbak nyerik a fennmaradásért folytatott küzdelmet. A barátság a kulcsa annak, hogy hosszú és boldog életet éljünk. A barátságainkon keresztül megtalálhatjuk a legigazibb, legkedvesebb és legértékesebb énünket, és megtanulhatjuk, mit is jelent másokhoz kötődni. Mivel oly sokféle módon gazdagít bennünket, nem meglepő, hogy a barátság készít fel minket a legjobban, nos, a barátságra. A barátaink formálnak bennünket egészségesebb, gazdagabb és tartósabb kapcsolatokat kialakítani képes személyekké. […] Azt kívánom mindannyiunknak, hogy képesek legyünk megbecsülni a barátainkat, és megtapasztalni lelkünk gyarapodását.” Mi az, amit most rögtön megtehetsz azért, hogy hosszú életed legyen? Hogyan kerülheted el a depressziót? Ha egyedülálló vagy, mit tehetsz a boldogságodért? Miként tudod izgalmasabbá tenni a párkapcsolatodat? A megoldás: a jó barátság. Felmérések szerint baráti kapcsolataink száma kevesebb, mint valaha, és sokan élnek közöttünk olyanok, akiknek egyetlen barátja sincs. Mindez nemcsak mentális jóllétünket károsítja, de fizikai állapotunkra is rossz hatással van. A százhat tényező közül, amely befolyásolja a depresszió kialakulását, a baráti kapcsolat hiánya játssza a legnagyobb szerepet. Sokkal súlyosabb következményekkel jár, mint a nem megfelelő étkezés vagy a mozgáshiány, és rosszabb, mint ha tizenöt cigarettát szívnánk el egy nap. A barátság intézménye szó szerint életmentő. Marisa G. Franco pszichológus könyve segít megérteni, hogyan szerezhetünk új barátokat, és miként tarthatjuk meg a régieket. Bemutatja, hogyan befolyásolják múltbéli kapcsolataink az életünket, majd olyan, tudományos kutatásokon alapuló módszereket ismertet, amelyek megkönnyíthetik az értékes baráti kötelékek kialakítását. A könyv valós példái és személyes történetei is mind azt üzenik, hogy ha van bátorságunk barátkozni, egy egészen új, izgalmas világ tárulhat fel előttünk.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Investigatívna psychológia, 3. doplnené a prepracované vydanie


Tretie doplnené a prepracované vydanie interdisciplinárnej odbornej monografie „Investigatívna psychológia“ v sebe funkčným spôsobom prepája teoretickú a praktickú rovinu poznatkov psychológie, trestného práva a kriminalistiky. Investigatívna (vyšetrovacia) psychológia ako rozvíjajúci sa aplikovaný psychologický vedný odbor, ktorý je súčasťou forenznej psychológie, skúma všetky tie psychické javy, ktoré vznikajú v rôznych právom regulovaných situáciách súvisiacich s policajným vyšetrovaním a súdnym konaním. Predmetom záujmu investigatívnej psychológie je psychologické posudzovanie vierohodnosti, ktoré predstavuje odbornú forenznopsychologickú činnosť smerujúcu k identifikácii a hodnoteniu konkrétnych behaviorálnych indikátorov špecifickej vierohodnosti a klamstva, ako aj k posudzovaniu otázok motivácie, najmä v súvislosti s prípadmi uvádzania nepravdivých a vyfabulovaných svedeckých výpovedí, ktoré smerujú k účelovej kriminalizácii osôb z rôznych dôvodov. Investigatívna psychológia svojím poznatkovým arzenálom významným spôsobom prispieva k poznávaniu rôznych psychologických javov vyskytujúcich sa v procese policajného vyšetrovania a súdneho konania. Na jednej strane je objektom záujmu investigatívnej psychológie vyšetrovateľ, ktorý musí získavať, analyzovať a následne vyhodnocovať rôzne dôkazné informácie, pričom musí byť schopný efektívne pracovať s rôznymi vyšetrovacími hypotézami a verziami, ktoré ho majú postupne priviesť k spoľahlivým vyšetrovacím zisteniam. Na druhej strane je to svedok, podozrivý a obvinení, ktorí vyšetrovateľovi poskytujú rôzne informácie o skutkových okolnostiach, ktoré môžu mať rozhodujúci význam pre náležité posúdenie konkrétneho vyšetrovaného prípadu. Predmetom záujmu investigatívnej psychológie je aj hĺbkové skúmanie osobnosti páchateľa, ako aj individuálneho psychologického podpisu, ktorý páchateľ po sebe zanecháva na mieste činu. Investigatívna psychológia v sebe zahŕňa aj praktické návody na realizáciu psychologicko-taktických postupov pri realizácii kriminalistickotaktických činností, s poukazom na vekové, osobnostné a iné špecifiká svedkov, podozrivých a obvinených. Okrem toho sa investigatívna psychológia zameriava aj na problematiku vyšetrovania a objasňovania trestných činov týrania a v rámci nej psychologického posudzovania emocionálneho násilia a znakov manipulácie zo strany osôb vykazujúcich niektorú z porúch osobnosti. Imanentnou súčasťou investigatívnej psychológie sú aj poznatky psychológie svedeckej výpovede a psychológie svedka, najmä čo sa týka psychologického výskumu pamäťových procesov a vnímania. Investigatívna psychológia skúma psychologické zákonitosti vytvárania kriminalisticky relevantných pamäťových stôp, v ktorých sa odráža priebeh trestného činu, ktorý mal svedok vnímať vlastnými zmyslami. V tejto súvislosti sa v predmetnej monografii spomína aj využitie známej forenznopsychologickej metódy kognitívneho interview, ktorá je považovaná za efektívny nástroj určený na odblokovanie a oživovanie pamäťových stôp svedka. Nemenej významnou pre investigatívnu psychológiu je aj ďalšia aktuálna téma, ktorou je problematika šírenia extrémizmu, propagandy a dezinformácií v súčasnej spoločnosti. Monografia pod názvom „Investigatívna psychológia“ predstavuje komplexnú interdisciplinárnu odbornú monografiu, ktorá je určená najmä odborníkom z policajno-bezpečnostnej praxe, a to forenzným psychológom, sudcom, prokurátorom, vyšetrovateľom, kriminalistom, ale aj bezpečnostným analytikom, investigatívnym žurnalistom a expertom na politický extrémizmus, pre ktorých sa psychologické poznatky obsiahnute v tejto odbornej monografii môžu stať významným praktickým nástrojom pre vytváranie relevantných vyšetrovacích, znaleckých a bezpečnostno-analytických záverov.
U dodávateľa
33,73 € 35,50 €

Lélekmódváltás


Sokan nem értjük még magunkat sem – vajon mi a bajunk, mikor elvileg elégedettek lehetnénk? Úgy látjuk, hogy másoknak sokkal súlyosabbak a gondjaik, miközben azt érezzük, hogy bennünk van a hiba, vagy abban, amit csinálunk, amiért nem tudunk fölszabadultabb életet élni. Pszichológusként tapasztalom, hogy nincs fölmentése senkinek, legyen akármilyen gazdag, legyen bárhány gyereke vagy diplomája: élni mindahányunknak emberpróbáló. Lelkünk állapotát nem lehet úgy összemérni, mint a lábhosszunkat, és nincs traumamérleg sem, amire rárakhatnánk egyikünk vagy másikunk nehézségeit. Nem hibásak vagyunk, hanem köztünk és a fölszabadult élet közt húzódik egy üvegplafon, amit viszont lehetséges áttörnünk! Ha problémáink alábecsülése vagy elfojtása helyett eszközöket használunk, akkor a nehézségeink feleannyira sem fognak nyomni, a belső szabadságunk pedig a duplájára nőhet. Herner Dorka pszichológus, coach, ötgyerekes anyuka. A Lélekmódváltás a második könyve, melyben saját példáin, de bárkinek ismerős, hétköznapi helyzeteken keresztül mutatja be, hogy hogyan tudja átugrálni az élet kátyúit – vagy ha bele is esik egybe, hogyan oldja meg, hogy ne dagonyázzon már ott sokáig. „Herner Dorka a legtörékenyebb pillanatokban képes olyan útravalót adni egy jól irányzott gondolattal, amely három síkon hat egyszerre. Tükröt tart, hogy felismerjük, éppen melyik érzés kerített minket a hatalmába, és vette át az irányítást a gondolataink felett. A saját, személyes történetén keresztül elhiteti velünk, hogy normális dolog esendőnek lenni, sőt érdemes empátiával fordulni saját magunk felé is. Valamint felvisz madártávlatba, hogy beszűkült állapotunkból felemelkedve rálássunk a megoldásokra. Engem ez a csodálatos könyv is pont így vezetett végig a lélekmódváltás labirintusán.” Al Ghaoui Hesna
U dodávateľa
12,02 € 12,65 €

Hadi v oblecích, 2. vydání


Psychopati mohou ze začátku působit jako vycházející hvězdy či spasitelé firem, záhy se však ukáže, že obratně zneužívají důvěry kolegů, manipulují nadřízenými a na pracovišti po sobě zanechávají spoušť. Právě na psychopaty ve firmách je zaměřen titul Hadi v oblecích. Autoři v knize popisují závěry dlouhodobého vědeckého výzkumu psychopatie a radí, jak psychopaty prohlédnout a odhalit jejich manipulativní způsoby. Titul vychází v novém, přepracovaném vydání.
U dodávateľa
24,30 € 25,58 €

Örökölt családminták - puhatáblás


Depresszió. Szorongás. Krónikus fájdalom. Fóbiák. Rögeszmés gondolatok. Vajon lehetséges, hogy e nehézségek gyökereit nem az életünk során átélt élményeinkben vagy az agyunk kémiai egyensúlyának felborulásában kell keresnünk, hanem a szüleink, a nagyszüleink, sőt, akár a dédszüleink történetében? A bizonyítékok elsöprő erejűek. Az elmúlt néhány év során végzett tudományos kutatások alátámasztják azt, amit már régóta sejtettünk: a traumás élmények örökölhetők. Lehet, hogy az, aki az eredeti traumát elszenvedte, már meghalt, vagy a történet feledésbe merült, az emlékek és az érzések azonban tovább élhetnek. Bele vannak kódolva a génjeinkbe, és felbukkannak a mindennapi nyelvhasználatunkban. Az örökölt családi traumák területének úttörőjeként Mark Wolynn több mint húsz éve végez terápiás munkát egyénekkel és csoportokkal. Örökölt családminták című könyvéből megismerhetjük módszerét, az alapnyelvezet feltárásán alapuló megközelítést. A diagnosztikai célú leltárkészítés révén feltárhatjuk a mindennapos szóhasználatunkban, a viselkedésmintáinkban és a fizikai tüneteinkben alakot öltő félelmeket és szorongásokat. A kötetben bemutatott technikákkal feltérképezhetők a generációkra visszakövethető élmények, a vizualizáció és a közvetlen dialógus eszközei pedig segítenek kiépíteni az utat, melyen haladva helyrehozhatjuk az életünket és az egészségünket. Kideríthetjük, hogy a traumás örökségek hatása sokkal fontosabb szerepet játszik az érzelmi és fizikai egészségünkben, mint eddig gondoltuk. A szerző módszere lehetőséget nyújt olyan régóta fennálló nehézségek leküzdésére is, amelyek sok esetben ellenállnak a hagyományos terápiás és gyógyszeres kezeléseknek.
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

Toxická pozitivita


Zostaňte sami sebou vo svete posadnutom pozitívnym myslením Vedeli ste, že aj pozitivita a dobre mienená rada môžu ublížiť? Všetci sme to zažili – smutnú udalosť. Keď sa cítime zraniteľní, nepochopení alebo sa nám stala krivda, spoliehame sa na pomoc, lásku a podporu od našich najbližších. Ibaže aj dobre mienená rada či slová útechy môžu za istých podmienok vyvolať skôr opačný efekt – cítime sa po nich ešte horšie. Prečo sa to deje? Ako dokážeme rozpoznať toxickú pozitivitu a brániť sa jej? Toxická pozitivita nás nabáda k tomu, aby sme ignorovali zlé pocity, znevažuje ťažkosti, ktorými si prechádzame, a predostiera nám obraz šťastného konca bez akýchkoľvek logických základov. Niektoré povzbudenia a rady môžu znieť pozitívne, no v skutočnosti v nás iba vyvolajú hanbu za to, že sa nedokážeme nad nepríjemné či smutné udalosti povzniesť. Máme právo byť nešťastní. Máme právo precítiť svoj žiaľ, ak sme prišli o blízkeho človeka, o vzťah či o zamestnanie a máme právo nevnímať niektoré udalosti ako príležitosti na niečo nové, skvelé. Toxické frázy, s ktorými ste sa stretli už viackrát v živote: - Sú aj horšie vzťahy. Buď vďačný/vďačná za to, čo pre teba robí. - Boh ti na plecia naloží iba toľko, koľko unesieš. - Ľudia v Afrike majú celkom iné problémy ako ty. - Každé dieťa je dar. - Máš toho toľko, za čo by si mala byť vďačná a šťastná. Zameraj sa na to. - Vieš, koľko ľudí na svete by chcelo byť v tvojej koži? - Len počkaj. Ešte budeš chcieť, aby sa tieto časy vrátili. Koľkokrát ste už tieto vety počuli? A koľkokrát ste ich použili vy sami? Whitney Goodman, psychoterapeutka a odborníčka na problematiku toxickej pozitivity, vo svojej knihe uvádza množstvo vhodnejších alternatív na to, čo povedať namiesto týchto zaužívaných toxických fráz. Zistite, ako by ste skutočne mohli pomôcť svojim blízkym, keď prežívajú ťažké chvíle. Keď si uvedomíte, ako toxická pozitivita funguje, a budete ju vedieť rozoznať, môžete sa smelo pustiť do boja proti nej. Z anglického originálu Toxic Positivity vydaného vo vydavateľstve TarcherPerigee preložila Miroslava Molnárová. Vyšlo vo vydavateľstve IKAR, a.s. – v roku 2023.
Na sklade 1Ks
18,51 € 19,90 €

dostupné aj ako:

Ako nežiť osamelo v modernom svete


Populárno-náučná publikácia z oblasti vzťahovej psychológie ponúka témy mentálneho tréningu, podpory kreativity, rozvoja komunikačných schopností na neverbálnej aj konkrétnej verbálnej úrovni a systematickosti vyhľadávania vzťahov. Autor využíva 15-ročnú psychologickú prax i silu osobného príbehu, aby bez nadmerného užívania odborných termínov a presycovania čitateľa teóriami poukázal na spôsoby, akými sa možno jednoduchým mentálnym tréningom zbaviť napätia pri kontakte s novými ľuďmi, ako je možné vypracovať si zdravý režim pre záľuby vedúce k priateľským až romantickým kontaktom, a ako sa dá neverbálnou komunikáciou jednoducho ovplyvniť dojem, ktorý zanechávame. Súčasťou knihy sú tiež cvičenia vedúce k prekonávaniu strachu a frustrácie z odmietnutia a zvyšovaniu spoločenskej odolnosti, ako aj humorné sociálne experimenty.
Na sklade 1Ks
10,36 € 10,90 €

A terápia ajándéka


Irvin D. Yalom több mint ötvenévnyi praktizálás után összegyűjtötte leghasznosabbnak bizonyult terápiás módszereit, hogy ekképp járuljon hozzá pályakezdő kollégái szakmai fejlődéséhez. Nyíltan és szinte zavarba ejtően tárja elénk saját kétségeit, botladozásait éppúgy, mint briliáns megoldásait. Eszmefuttatásai a laikus olvasó számára is érthetőek, sok az esetleírás, a gyakorlati tanács. Az írásokon átsüt emberszeretete, empátiája, toleranciája, hitelessége és bölcsessége. A legkényesebb kérdésektől sem zárkózik el; saját haláláról vagy az élet értelméről ugyanolyan tárgyilagosan ír, mint a páciens és a terapeuta kapcsolatának buktatóiról vagy a szexuális kapcsolat létesítésének tilalmáról. A sokat tanult és sokat megélt terapeuta lényegesen többet enged meg magának a páciens-terapeuta viszonyban, mint tapasztalatlanabb kollégái. Laza és magabiztos, dörzsölt és érzékeny. Tanácsait pácienseknek és terapeutáknak egyaránt érdemes megfontolni.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Desperate Remedies


CHOSEN AS A BOOK OF THE YEAR BY THE TIMES AND DAILY TELEGRAPH'A riveting chronicle of faulty science, false promises, arrogance, greed, and shocking disregard for the wellbeing of patients suffering from mental disorders. An eloquent, meticulously documented, clear-eyed call for change' Dirk WittenbornIn this masterful work, Andrew Scull, one of the most provocative thinkers writing about psychiatry, sheds light on its troubled historyFor more than two hundred years, disturbances of reason, cognition and emotion - the sort of things that were once called 'madness' - have been described and treated by the medical profession. Mental illness, it is said, is an illness like any other - a disorder that can treated by doctors, whose suffering can be eased, and from which patients can return. And yet serious mental illness remains a profound mystery that is in some ways no closer to being solved than it was at the start of the twentieth century. In this clear-sighted and provocative exploration of psychiatry, acclaimed sociologist Andrew Scull traces the history of its attempts to understand and mitigate mental illness: from the age of the asylum and surgical and chemical interventions, through the rise and fall of Freud and the talking cure, and on to our own time of drug companies and antidepressants. Through it all, Scull argues, the often vain and rash attempts to come to terms with the enigma of mental disorder have frequently resulted in dire consequences for the patient. Deeply researched and lucidly conveyed, Desperate Remedies masterfully illustrates the assumptions and theory behind the therapy, providing a definitive new account of psychiatry's and society's battle with mental illness.
U dodávateľa
17,05 € 17,95 €

V ríši hladných duchov


Tiež ste presvedčení, že závislosť sa vás netýka, lebo ani vy, ani vaši blízki nemáte problém s drogami či alkoholom? V takom prípade je tento medzinárodný bestseller, ktorý získal viacero ocenení, určený možno práve vám, lebo pútavo a realisticky vykresľuje pôvod závislostí a vysvetľuje, ako sa v tele človeka roztáča bludný kruh, ktorý nie je výsledkom slabej vôle, ale zložitého vzájomného pôsobenia osobnej histórie, emocionálneho vývoja v detstve a chemickej nerovnováhy v mozgu. Závislosť od drog, alkoholu či sexu pritom nie sú jediné druhy závislosti, ktoré nás trápia. Patrí sem aj zneužívanie akýchkoľvek návykových látok (liekov, nikotínu) alebo podliehanie nutkavému správaniu (napríklad prejedaniu sa, nadmernému nakupovaniu, sledovaniu porna, televízie, sociálnych sietí, gamblingu), v ktorom hľadáme únik od vnútornej bolesti. Hlavnou otázkou preto nie je, ako sa zbaviť predmetu závislosti, ale ako sa zbaviť bolesti, ktorú cítime.
Na sklade > 5Ks
20,23 € 22,99 €

dostupné aj ako:

Hirtelenharagú Hugó


Időnként mindannyian dühösek vagyunk, ez természetes - csak az nem mindegy, hogy mit kezdünk a dühünkkel. Ezt tanulja meg Hirtelenharagú Hugó a mesében, amely egyben egy komplett eszköztár a gyermeki düh és agresszió hatékony kezeléséhez. A mérgében tomboló és romboló kis dinoszaurusz története több olyan egyszerű technikát is felvonultat, amelyek segítségével a gyermek megtanulhatja elfogadható (másokra és önmagára nem veszélyes) módon kifejezni haragját, majd pedig megnyugtatni önmagát. A kötet ezenkívül számos játékos aktivitásötletet is kínál a nehéz érzelmek megnevezéséhez és feldolgozásához. Az immár több országban is rendkívül népszerű mesekönyv közös olvasása kiváló alkalmat teremt a szülőknek és pedagógusoknak, hogy oldott hangulatban beszélgessenek a gyerekekkel a dühről, és segítsenek nekik az érzelemszabályozás, az indulatkezelés elsajátításában. Dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus ajánlásával!
U dodávateľa
9,34 € 9,83 €

Konec spoluzávislosti


Stal se problém někoho jiného – zejména problém s jeho závislostí na alkoholu, drogách či hazardních hrách – vaším problémem? Stala se péče o takového jedince ústředním bodem vašeho života, takže se zapomínáte starat sami o sebe? Pak jste možná spoluzávislí – tedy stali jste se součástí systému, kde přebíráte zodpovědnost za chování někoho jiného, takže ho paradoxně v jeho chování podporujete. Kniha Konec spoluzávislosti (v češtině vyšla poprvé pod názvem Přestaňte být závislí), jež obsahuje kazuistiky z autorčiny praxe, její vlastní zkušenosti se závislostí, diagnostická vodítka i náměty na seberozvojová cvičení, pomohla proslavit jeden do té doby opomíjený jev, který je přitom klíčový pro pochopení jakéhokoli problémového chování. Dnes již klasické publikace se od doby prvního vydání ve světě prodalo více než pět milionů výtisků. Melody Beattie je americká autorka svépomocných knih na téma spoluzávislosti. Její práce se mimo jiné staly základem dvanáctistupňového programu pro spoluzávislé blízké závislých jedinců.
Na sklade 2Ks
23,47 € 24,70 €

Cesta matky


Jak se moderní, samostatná, kreativní žena vyrovná s přijetím mateřské role? Kniha se zabývá často obtížně zvladatelnými stavy souvisejícími s naprostým odevzdáním se potřebám dítěte a je napsána jako průvodce touto iniciační cestou. První část je věnovaná ztrátě – svobody, kontroly i sebe samé. Druhá část se zabývá setkáním s temnotou (stínem) – jeho vyhodnocením a integrací. Třetí část se věnuje požadování transcendence, kreativity a autority. Autorka využívá méně známé varianty lidových pohádek a s jejich pomocí vysvětluje, jak integrovat stinné stránky mateřství a využít je k posílení. Lisa Marchiano je jungiánská psychoanalytička, sociální pracovnice a terapeutka působící v USA.
Na sklade 1Ks
20,85 € 21,95 €

Já a obranné mechanismy


Kniha Já a obranné mechanismy patří ke klasickým, základním psychoanalytickým textům. Anna Freud, dcera Sigmunda Freuda, zde zřetelně ukazuje, že psychoanalýza se nezabývá výhradně lidským nevědomím. Dokládá, že ve skutečnosti bylo vždy předmětem zájmu psychoanalýzy Já a jeho poruchy – přičemž zabývání se nevědomím sloužilo obnově Já a jeho funkcí. Autorka se v této knize věnuje specifickému problému – prostředkům, kterými se Já brání nelibým stavům a úzkosti a pokouší se zvládat impulzivní jednání, afekty a pudové nároky. Anna Freud (1895–1982) byla rakousko-uhersko-britská psychoanalytička židovského původu, dcera zakladatele psychoanalýzy Sigmunda Freuda. Je zakladatelkou egopsychologie a dětské psychoanalýzy. Jejím nejvýznamnějším konceptem jsou obranné mechanismy Ega a systém paralelních vývojových linií. Věnovala se též problému puberty a adolescence. Patří do stovky nejcitovanějších psychologů 20. století.
Na sklade 2Ks
14,58 € 15,35 €

Az élet második fele - Út a kiteljesedés felé


Valamikor negyven- és hatvanéves kor között bekövetkezik egy „lélektani perspektívaváltás” azáltal, hogy végigtekintünk addigi életünkön, számot vetünk eredményeinkkel és kudarcainkkal. James Hollis jungiánus pszichoanalitikus úgy gondolja, hogy ilyenkor kezdődik az élet második fele, amely számos új lehetőséget tartogat. Hollis könyvében felteszi mindazokat a fontos kérdéseket, amelyeket megválaszolva világosabb fejjel, érettebb pszichével folytathatjuk és tehetjük teljesebbé az életünket. James Hollis amerikai pszichoanalitikus számos nagy sikerű könyv szerzője. Könyveit szakemberek és a pszichológia iránt érdeklődők egyaránt szívesen olvassák. Magyarul az Ami igazán fontos – A tudatosabb élet felé, valamint az Édenterv, avagy a varázslatos másik című művei jelentek meg.
Na sklade 1Ks
12,04 € 12,67 €

Kategória "Psychológia, etika" je zameraná na rozličné aspekty ľudskej psychiky, správania a etiky. Zahrňuje štúdium mentálnych procesov, emocionálnej inteligencie, vývinových psychologických teórií, psychologických porúch, terapeutických metód a etických otázok spojených s psychológiou.

Kategória "Psychológia, etika" poskytuje čitateľom a študentom prístup k poznatkom, ktoré môžu pomôcť lepšie porozumieť ľudskému správaniu, psychologickým problémom a etickým výzvam, ktorým čelia psychológovia a terapeuti. Je to dôležitá oblasť pre tých, ktorí sa zaujímajú o ľudskú psychiku a chcú ju lepšie pochopiť a ovládať.