! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Odborná a populárno-náučná literatúra strana 498 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Superbugs (WIRED guides)


The number of people dying due to drug-resistant diseases is rising every year. What medical weapons and technologies are being developed to stop this existential threat to all of us? In this brilliantly wide-ranging, one-stop guide WIRED journalist Victoria Turk outlines the reasons for this major crisis in medicine and the steps being taken to control it. She explains the reasons why antibiotics no longer have the miraculous force they once did, and why so many drugs that were once so effective are now falling short. She considers the implications for the future, not just in terms of individual health but humankind's ability to counter pandemics. She looks at the latest research into new antibiotics, preventative medicine, diagnostic techniques and resistance-resistant treatments. And she addresses the fundamental question: are new medical breakthroughs sufficient to safeguard our health in the future?
U dodávateľa
11,35 € 11,95 €

Vzorkování III


Vzorkováním všechno začíná a pokud se neudělá správně, další postup (úprava vzorku, analýza, interpretace výsledků) ztrácí smysl. I proto jsme se rozhodli vytvořit ucelený komplet knih o vzorkování. První kniha Vzorkování I – obecné zásady vyšla v roce 2010. Obsahuje vše obecné o vzorkování a také popisy a vyobrazení nejběžnějších strojů a nástrojů pro odběr a úpravu vzorků. Obecné zásady se tolik nemění, takže kniha je stále aktuální. V dalších knihách se budeme na ni odkazovat a tyto základní informace již nebudeme opakovat. Vzorkování II životní prostředí. Kniha, která má postihnout tematiku v celé šíři: ovzduší, voda, půda, odpady, a zabývá se také odběry při haváriích, odběry pro mikrobiologické rozbory a pro stanovení radioaktivních látek. Kniha Vzorkování IV – průmysl je připravovaná k vydání v roce 2017. Kniha Vzorkování III zahrnuje vzorkování všeho, co má vliv na lidské zdraví mimo životní prostředí: potraviny, zemědělská produkce, předměty běžného užívání a další. V každé kapitole je popsáno, co vzorkujeme, proč, na základě jakých předpisů a kdo je za to zodpovědný, jakým způsobem a jakými nástroji vzorek odebíráme. Je zde uváděno také celkové hodnocení daného tématu, problémy, rozpory mezi normami a praxí a podobně. Předkládaná kniha tvoří s ostatními nedílný celek. Proto doporučujeme čtenářům pořídit si také knihu Vzorkování I – obecné zásady. Finančně nejvýhodněji vyjde pořízení celého kompletu 4 knih, který také obdrží všichni účastníci našich kurzů vzorkování.
U dodávateľa
20,62 € 21,71 €

Ochrana materiálů proti vlivům prostředí (teorie a metody)


Kniha je zaměřena na problematiku znehodnocování a ochranu materiálů před vlivy různých prostředí. Nejprve je problematika systémově vysvětlena z hlediska interakce materiálu a agresivního média, dále jsou popsány základní principy mechanismu, kinetiky a forem znehodnocování jakosti materiálů, zejména koroze kovů, koroze polymerů v chemických prostředích a fotochemické degradace a stárnutí polymerů v atmosféře. V další části jsou popsány ochranné systémy proti znehodnocování, kde je kladen důraz na výběr odolných materiálů, konstrukční řešení, anorganické nekovové vrstvy, kovové a slitinové povlaky, organické nátěry, práškové a plastové povlaky. Kromě toho jsou zde poskytnuty informace o dočasné ochraně při skladování a přepravě s důrazem na konzervaci, ochranné balení a technologii inhibice a destimulace korozních procesů v agresivních prostředích. V novém vydání přibyla kapitola 13 Zkoušení systémů ochrany proti vlivům prostředí.
U dodávateľa
20,62 € 21,71 €

A nőiesség kultusza


Mérföldkőnek számít a feminizmus történetében Betty Friedan 1963-ban megjelent könyve, a feminizmus második hullámának elindítójaként szoktak rá hivatkozni. A kötet magyar nyelvű, történeti, kritikai előszóval ellátott megjelentetése hiánypótló a magyar társadalomtudományi diskurzus és a felsőoktatás számára. A szerző a II. világháborút követő női szerepeket vizsgálja, mindenekelőtt a reklámokban és egyéb médiareprezentációkban, amelyek abból az ideából indulnak ki, hogy egy nő saját magát a háziasszony szerepében, a házasságon, a szexuális passzivitáson és a gyermeknevelésen keresztül valósíthatja meg. Minden más pedig, ami a háztartás és család körén kívül esik, nem nőies – legyen szó felsőoktatásban való részvételről, karrierről, politikai szerepvállalásról. A mű azonnal bestseller lett, és azóta is a XX. század egyik legnagyobb hatású olvasmányaként, a feminista mozgalom egyik alapműveként tartják számon.
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

A boldogság egy szokás


Dr. Daniel Amen, a New York Times első számú bestsellerszerzője feltárja az idegtudomány hét titkát, melyek segítségével mindössze 30 nap alatt több mint 30 százalékkal boldogabb lehetsz - kortól, neveltetéstől, genetikai adottságoktól vagy akár jelenlegi helyzetedtől függetlenül! A boldogság ugyanis egy agyi funkció. Ha az agyunk jól működik, mi magunk is jól működünk, ez pedig a boldogabb élet kulcsa. Dr. Amen 155 különböző országból, több mint 200 000 páciens agyáról készített eddig felvételt, és vizsgálta azokat. Öt különböző agytípust azonosított, és felfedezte a boldogságérzetet befolyásoló idegtudomány hét titkát. A boldogság egy szokás című könyvében elmagyarázza ezeket a típusokat, és gyakorlati, tudományosan megalapozott stratégiákat kínál a boldogságérzeted fokozására. A könyv megtanít arra, - hogy azonosítsd a személyiséged alapján az agytípusodat, és ennek tudatában hogyan alakítsd ki a számodra legmegfelelőbb boldogságstratégiát; - hogyan javítsd az agyad általános egészségi állapotát; - mi a boldogság hét titka, amiről senki sem beszél; - hogyan őrizd meg a boldogságot úgy, hogy elhatárolod magad a fejedben lévő ,,zajoktól"; - mik a boldogságérzést veszélyeztető tényezők; - és hogyan hozz meg hét egyszerű döntést, mely hét kérdést tedd fel magadnak naponta, hogy fokozd a boldogságérzeted. A FOLYAMATOS BOLDOGSÁG MEGTEREMTÉSE EGY MINDENNAPI UTAZÁS. Dr. Amen végig vezet téged azokon a tudományon alapuló szokásokon, napi rituálékon és döntéseken, amelyek javítják a hangulatodat, és segítenek abban, hogy minden egyes napodat az általad kívánt jó hangulatban, a céljaid elérésével élhesd.
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

S.P.Q.R. - Az Ókori Róma történe


Az ókori Róma fontos számunkra, hiszen még ma is a birodalom, annak hódításai és túlzásai történetével mérjük össze magunkat, és a polgárjogról, a terrorizmusról meg az egyéni jogokról Rómában folytatott viták a mai napig befolyásolják a polgári szabadságról alkotott felfogásunkat. A római történelem ezer esztendejét átfogó SPQR megkapó részletességgel mutatja be, hogyan vált Róma egy közép-itáliai jelentéktelen kis porfészekből a világ első szuperhatalmává. Miközben új megvilágításban mutatja be a római kultúrát a folyóvíztől a demokrácia intézményéig és a rabszolgaságtól a migrációig, Mary Beard azt is elénk tárja, hogyan gondolkoztak a rómaiak magukról és az elért vívmányaikról. A rómaiak által használt SPQR rövidítés az államukat jelöli: Senatus PopulusQue Romanus, "a római senatus és nép" - és e nagyszerű könyv az ő történetükről nyújt lebilincselő és minden részletre kiterjedő beszámolót.
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

dostupné aj ako:

A siker alapelvei


CSAK ANNYIT KELL TENNED, HOGY ELDÖNTÖD, MIT IS AKARSZ VALÓJÁBAN, HISZEL BENNE, HOGY MEGÉRDEMLED, ÉS ALKALMAZOD E KÖNYV ALAPELVEIT – ÉS A SIKER A TIÉD! Hogyan jussunk el onnan, ahol épp tartunk, oda, ahol tartani szeretnénk? Nem más, mint Jack Canfield szegődik mellénk segítőnek, és ha valaki, Amerika legnépszerűbb motivációs trénere tudja, mi a siker képlete. A népszerű szakember az elmúlt 30 évben különféle amerikai nagyvállalatok felkérésének eleget téve a sikerre és céljaik elérésére trenírozta tanítványait. ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! Jack Canfield könyve megjelenése óta több mint 500 000 példányban fogyott világszerte! A mára már klasszikusnak mondható sikerkalauz szinte minden hasonló témájú könyv alapjául szolgált. Kétségkívül alapmű a maga területén, amin keresztül a szerző emberek százezreit segítette a magabiztos sikerhez! Ez az új kiadás 100 új oldalnyi ismeretanyagot tartalmaz, többek között egy új fejezetet: SIKER A DIGITÁLIS KORBAN címmel. Ez a praktikus és azonnal cselekvésre buzdító új kiadás Jack Canfield több mint 40 éves, hatalmas tapasztalatának esszenciája. Nem kevesebb mint 67 olyan időtálló alapelvet sorakoztat fel, amelyet sikeres emberek alkalmaztak a történelem folyamán. A vállalatigazgatók, világklasszis sportolók, hírességek és hétköznapi emberek emlékezetes és tanulságos történeteit felvonultató kötet azt a bizonyítottan bevált cselekvési tervet vázolja fel nekünk, amelyre támaszkodva biztos léptekkel haladhatunk majd álmaink felé! A siker alapelvei megmutatja, hogyan növeljük az önbizalmunkat, miként birkózzunk meg a hétköznapok nehézségeivel, hogyan éljünk tevékeny, tartalmas életet, és valósítsuk meg minden álmunkat.
Na sklade 1Ks
18,35 € 19,32 €

dostupné aj ako:

Zűrzavar


U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

dostupné aj ako:

Azok a nyolcvanas, kilencvenes évek


Történelmi távlatban ez még a közelmúlt, de azóta már két nemzedék nőtt fel. Valószínű, hogy közülük kevesen tudják, hogy a hetvenes, nyolcvanas években, a szocialista táborban mi voltunk a legvidámabb barakk. Az akkori pártvezetés mindent megtett annak a látszatnak fenntartásáért, hogy Magyarországon jól élnek az emberek. Meg is lett a böjtje: az ország teljesen eladósodott, amiről persze a hétköznapi ember semmit sem tudott. Zászlókat lobogtatva vonult fel május elsején, lakásra, autóra - Trabantra, Ladára, Zsigulira, Skodára, Daciára - gyűjtött, élete sikerének tartotta, ha beköltözhetett a tízemeletes betonházakba, megismerte az árleszállítások eufórikus hangulatát, és az elszaporodott hobbikertekben a szomszédokkal, a barátokkal sörözve szabadnak érezte magát. Aztán, a nyolcvanas évek második felében felgyorsultak az események: összeomlott a pártállam, forradalom tört ki Romániában, leomlott a berlini fal, megnyíltak a határok, az "ideiglenesen" itt állomásozó szovjet csapatok elhagyták az országok és megtörtént a rendszerváltás. A 90-es évek középpontjába a demokratikus választásokkal hatalomra került kormányok, a televízióban élőben közvetített szópárbajok kerültek, és ahogy múltak az évek, jött a felismerés, hogy a régóta vágyott változás az esélyegyenlőségben, a megélhetési gondok enyhítésében, a munka megbecsülésében, a kiváltságosok hatalmának visszaszorításában - enyhén szólva -gellert kapott. Amellett persze, hogy kinyílt a világ, az élet szabadabb és gazdagabb lett - a visszaemlékezések azonban nem mindig fedik a valóságot. Ez az album szerves folytatása a Kossuth Kiadónál 2019-ben megjelent Azok a hatvanas, hetvenes évek című albumnak. Ebben is Szalay Zoltán (1935-2017) Táncsics-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus fekete-fehér és színes, ma már kortörténeti dokumentumai idézik vissza annak a kornak az eseményeit, hangulatát, a hétköznapi élet jellegzetes pillanatait, a rendszerváltás meghatározó személyiségeit Kincses Károly fotómuzeológus, képszerkesztő kép-folyamatában. A képek mellett Parti Nagy Lajos, a kortárs magyar irodalom meghatározó alkotója senki máshoz nem hasonlítható életérzéseit olvashatják. Ez a kötet is a magyar kultúra két kiválóságának hiánypótló műve, könyvritkaság!
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

Nagy Sándor, a hódító


Nagy Sándor (III. Alexandrosz) meghódította a saját korában ismert világ Makedóniától Egyiptomon át Indiáig terjedő hatalmas területeit. Az ókori krónikások a történelem csodájaként emlegették tetteit, ám a modern történetírás számos kritikát fogalmaz meg a birodalmakat leigázó királlyal kapcsolatban. A szerző Makedóniától a Kaukázus vidékéig végigjárta a hadvezér-uralkodó hadjáratainak útvonalát. Így szerzett élményei és több évtizedre nyúló tanulmányai indították arra, hogy közreadja Nagy Sándor történetét úgy, ahogyan ő látja. Olvasója pedig maga döntheti el, hogy Nagy Sándor valóban kiérdemelte-e történelmi melléknevét.
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

dostupné aj ako:

Putyin virtuális háborúja


Mi motiválja Putyint? A pénz és a hatalom iránti mohó vágynál sokkal több dolog mozgatja: fanatikus nacionalista, aki elszántan törekszik arra, hogy újra naggyá tegye Oroszországot. Sajnálkozik a Szovjetunió felbomlása miatt, mondván hogy "szétesése az évszázad legnagyobb geopolitikai katasztrófája volt". Nosztalgiája érthető: kiterjedését, népességét, katonai erejét és presztízsét tekintve az orosz birodalom a Szovjetunió idején állt hatalma tetőpontján. Putyin a hatalomgyakorlás virtuóza. A téttől függően ez "kemény" fizikai erő, például páncéloshadosztályok, multinacionális vállalatok és bérgyilkosok, vagy "lágy" pszichológiai ráhatások, például diplomácia, "mézcsapda", kibertrollok és álhírgyárak megfelelő arányú, okos alkalmazását foglalja magában, hogy elhárítsa a fenyegetéseket és megragadja a kínálkozó lehetőségeket. Orosz hekkerek betörtek Hillary Clinton kampánycsapata és a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) informatikai rendszerébe, ahonnan több tízezer kényes tartalmú emailt szereztek meg, melyeket nyilvánosságra hoztak a WikiLeaksen. A Kreml jelenlegi vezetője a legtöbb elődjéhez hasonlóan éppoly realista gondolkodású, mint amilyen könyörtelen. Tisztában van az orosz kemény és puha hatalom korlátaival, ugyanakkor folyamatosan tágítani igyekszik ezek határait. Mindent megtesz az - általa annak tartott - orosz nemzeti érdekek érvényesítéséért. Véleménye szerint Oroszország csak annyira emelkedhet fel, amennyire a Nyugat hanyatlásnak indul, és egyszerre több fronton, módszeresen törekszik e cél elérésére. Putyin virtuális háborúja felfedi, miért és hogyan teszi ezt, s hogy mindez milyen súlyos következményekkel jár Amerikára, Európára és a világ többi részére.
Na sklade 1Ks
18,35 € 19,32 €

Páncélos-hadviselés a keleti fronton, 1943-1945 - Vörös gőzhenger


1943-ban, a Sztálingrádnál elszenvedett katasztrofális vereség után a Wehrmach páncéloshadseregei elvesztették a kezdeményezést a keleti fronton; a háború menetében fordulat állt be. Az összfegyvernemi harcászat, mely révén a németek 1941-ben és 1942-ben elsöpörték a szovjet csapatokat, veszített hatékonyságából. A keleti fronton ezt követően a páncéloserők vezette támadásokra helyeződött a hangsúly, s mint Robert Forczyk könyvéből megtudhatjuk, a Vörös Hadsereg gépesített alakulatainak erőteljes csapásai sorra zúzták szét a német védelmi vonalakat. E tudományos igényű munka betekintést enged abba, milyen változások történtek a két legnagyobb gépesített haderőnél a páncélos harcászat és a fegyverzet terén a szovjet dominancia erősödése idején. A szerző német, orosz és angol forrásokra alapozva, a német és a szovjet látásmódot egyaránt érvényre juttatva közöl átfogó ismertetést és elemzést a keleten zajló páncélos-hadviselésről. A történelem legnagyobb páncélos háborújáról szóló nagyszabású munka második kötete is lebilincselő olvasmány.
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

100 Helyről Fizetés - A profit nem hazudik - Osztalékportfólió éptése okosan


"Minél több és bővebb vízű forrás táplál egy vízfolyást, annál gazdagabb hozamú folyam válik belőle. Az osztalékportfólió-építés is így működik. Minél több jövedelmező befektetésünk van, annál több osztalékot kapunk. Ezért olyan vonzó az osztalékportfólió építése, mert olyan érzést ad, mintha száz helyről kapnánk fizetést. Hogyan kell osztalékportfóliót építeni okosan? Hogyan kell kiválasztani a részvényeket? Kinek való? Mik a legnagyobb buktatók? Egyáltalán, milyen reális hozamot lehet elérni? Erről szól Alkér Orsolya 100 Helyről fizetés című könyve, amely szemléletformáló, és amely segít belépni a sikeres befektetések világába."
Na sklade 1Ks
18,35 € 19,32 €

Eredetünk


Amikor az emberiség történetéről beszélünk, nagy vezetők, népvándorlások és mindent eldöntő háborúk a főszereplők. De vajon maga a Föld hogyan határozta meg sorsunkat? Hogyan alakított bennünket? Mint minden fajt, minket is a környezetünk formál. Geológiai erők segítették evolúciónkat Kelet-Afrikában, a görög demokrácia a hegyvidékek miatt fejlődött ki, és ha térképre rajzoljuk az Egyesült Államok mai pártpreferenciáit, egy ősi tenger körvonalait kapjuk. Az ember története a geológiai és földrajzi erők története a lemeztektonikától és az éghajlatváltozástól a légkör és az óceán keringéséig. Mi a kapcsolat a Himalája és a Föld pályája, valamint a Brit-szigetek kialakulása között? Lewis Dartnell professzor több milliárd évvel visszavisz minket bolygónk múltjába, és megmutatja eredettörténetünket. Amikor elérjük azt a pontot, ahol a történelem természettudománnyá válik, kibontakozik mai világunk hatalmas összefüggés-hálózata, amely segíthet megfelelni az elkövetkező kihívásoknak. Az első termesztett növényektől a mai államok alapításáig az Eredetünk megmutatja, hányféleképpen hatott a Föld az emberi civilizációk alakulására. „Dartnell története ragyogóan van végiggondolva és megírva. Kíváncsisága és lelkesedése magával ragadja az olvasót, miközben egységbe foglalva bemutatja a különböző tudományok, így a geológia, oceanográfia, meteorológia, régészet, őslénytan, politikatörténet és a földrajz által megrajzolt képet oly módon, ahogy azt Jared Diamond klasszikus könyve, a Háborúk, járványok, technikák tette.” NATURE
Na sklade 1Ks
18,35 € 19,32 €

dostupné aj ako:

Közösségi tudattal a magyarságért


Ez a kötet a felvidéki Széchenyi István Polgári Társulás két évtizedes (2002-2022) termékeny - az egész Kárpát-medence magyarságára kiterjedő - tevékenységét mutatja be a teljesség igényével. Csaknem 9000 érdeklődő-látogató, több mint 200 előadó, 235 előadás - ez az elmúlt húsz év száraz statisztikája. Ennél azonban sokkal többet mond, hogy a Társulás rendhagyó és kiemelkedő kulturális-közéleti tevékenysége, teljesítménye és eredményei bizonyíthatóan nagy hatással voltak és vannak a magyar közvéleményre, növelték és növelik az együttgondolkodásból fakadó együttcselekvés ingerét, és erősen befolyásolták/befolyásolják a magyar nemzeti közgondolkodást - az anyaország határain túl élő magyarság körében is. Mindemellett erősítik a magyar emberekben a nemzettudatot, a magyarságtudatot, a szülőföld és a magyar nemzet iránti feltétlen szeretetet és áldozatvállalási készséget.
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma


Babucs Zoltán (Jászberény, 1974) hadtörténész-muzeológus tősgyökeres jászkun család sarja. A budapesti HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum tudományos munkatársaként dolgozott - kisebb megszakításokkal - közel két évtizedig, 2017 óta a Magyar Hírlap (polgári közéleti napilap) lapszerkesztőjeként tevékenykedik. Szakterülete: a második világháborús Magyar Királyi Honvédség, az 1848/49. évi magyar függetlenségi háború honvédseregének története, a jászkunok és a székelyek katonáskodása. Az isteni gondviselés, a magyar politikai és katonai vezetés céltudatossága, valamint a kedvező külpolitikai konstelláció révén született meg az első bécsi döntés 1938. november 2-án, miáltal a trianoni igazságtalanság egy része nyert jóvátételt, és a magyar Szent Korona fennhatósága alá tért vissza a Felvidék és Kárpátalja déli része. Nyolcvan évvel ezelőtt, amikor Csehszlovákia először tűnt el a térképről, 1939. március 15-18. között honvédeink fegyverrel vették vissza Kárpátalja északi és keleti részét. E kötet az országgyarapítás nyitányát mutatja be, a hadtörténeti események ismertetésén túl beppillantást enged a honvédek és a felszabadult magyarság gondolataiba, érzéseibe, nem csupán visszaemlékezés részletek közlésével, hanem felvidéki, kárpátaljai és anyaországi családok, gyűjtők féltve őrzött fotólbumaiból előkerült ezer fényképfelvétel segítségével, amelyek hűen ábrázolják a "magyar feltámadás hajnalhasadását".
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

A zsidó sors és a zene


Ez az első monográfia, mely Jubáltól, aki Mózes első könyve szerint "atyja minden lantosnak és fuvolásnak", a nagy zeneköltő Dávid királyon át a Templom ceremóniáiig és a zsinagógákig követi a bibliai idők egyházi örökségét, nemcsak a zsidó, de a keresztény egyházakban is. Külön figyelmet szentel az askenázi és a szefárd diaszpóra eltérő és sokszínű zenei hagyományának. Olyan történetet tár a szemünk elé, melynek drámai eseményei (a keresztes hadjáratok, a Spanyolországból való kiűzetés) messze visszhangzó zenei következményekkel bírnak, és amelyben voltak boldog kiteljesedést hozó oázisszerű pillanatok is (Córdobában vagy Firenzében). Ez a kötet egyszerre kultúrtörténet és zenetörténet, és a világon elsőként háromezer évre visszatekintve tárja elénk a zsidó vallás, a zene és a tág értelemben vett zsidó kultúra szövedékét. A történeti fejezeteket a 30 legjelentősebb zsidó zeneszerző életrajza egészíti ki.
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

A Hidegháború és még 30 év


A szerző őszintén, néhol szenvedélyesen, de tényszerűen igyekszik elénk tárni a Hidegháború korszakát és az azt követő 30 évet. Egyéni látásmódja új megvilágításba helyezi ezt a történelmi korszakot. Bemutatja azokat a politikai és hatalmi játszmákat, amelyek korunk történelmét és emberek millióinak sorsát alakítják, amely segít megérteni a jelenkor gyors változásait, háborúit és társadalmi törekvéseket. A könyv nem csak azoknak készült, akik a történelem megszállottjai, hanem úgymond mindenkinek, ezért a szerzője igyekezett olvasmányosan és könnyen érthetően fogalmazni. A könyv nem ragad bele a múltba, nem a már unalomig ismételt tényeket veszi sorra, hanem a háttérben zajló eseményeket, amelyek a mai napig formálják világunk geopolitikáját. A hidegháború stabil ismeretét adja át első lépésben, utána már magától értetődővé válik minden, ami 1990 után történt. Továbbá az író olyan olvasói réteghez is igyekszik a könyvben szólni, akiket ebben a témakörben nem szokás megszólítani: a női olvasókhoz. Az 1990 utáni időszak az írott történelem első időszaka, amikor a nők már érdemi, átfogóbb szerephez jutottak. Köszönet Romeo Dallaire tábornoknak, volt kanadai parlamenti képviselőnek, az ENSZ erők volt ruandai parancsnokának, hogy engedélyezte a könyve borítóképének felhasználását. Értékelés az előző kiadás angol verziójáról: „Nagyon jól olvasható könyv.” - ModernGhana.com (az összes helyi ghánai rádiót és nemzetközi híreket egyesítő híroldal)
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

Lymfotaping


Lymfotaping přináší žádaný a efektivní doplněk ke standardní léčbě otoků. Autoři se tentokrát specificky zaměřují na možnost ovlivnění lymfatického a s ním úzce souvisejícího kardiovaskulárního systému pomocí lymfotapu. Kniha nabízí rekapitulaci a rozšíření potřebných znalostí tejpování tak, aby čtenáři byli schopni plynule navázat aplikací lymfotapu. Obsah se zabývá problematikou poúrazových a pooperačních otoků, ale také lymfedémy, včetně možnosti alternativních drenážních cest lymfotapem. Pozornost je věnována i ošetření jizev. Kniha je primárně určena pro lymfoterapeuty z řad rehabilitačních lékařů, fyzioterapeutů, ergoterapeutů, zdravotních sester, masérů a jiných lékařských a nelékařských odborníků. Dále je vhodná pro studenty, a to zejména nelékařských bakalářských a magisterských oborů specializujících se na zdravotnictví.
Na sklade 2Ks
13,81 € 14,54 €

Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.