! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Poézia strana 240 z 303

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Světelný střep


Literární debut Veroniky Švandové (nar.1985), mladé výtvarnice a básnířky se vyznačuje tematickou sevřeností a jazykovou invencí; některé akordy její sbírky odkazují k prvním knížkám Ivana Wernische. Východiskem se pro ni stává sen, imaginace a metafora jimiž se básnířka dotýká tajemství světa. V práci "s obrazy" se Veronika Švandová dostává do blízkosti surrealismu, vždy si však ponechává nad básněmi kontrolu. Její verše jsou prosté siláctví a cyničnosti, naopak se vyznačují senzitivitou, čistým, "dětským zřením", jazykovou kultivovaností a náznakem příběhu. "Nejsem smutný černokněžník / Místo očí vykvetly mi měsíčky // Pomalu se vkrádám / do botníků // Spícím běžcům kradu / tkaničky..." Autorka je studentkou výtvarné výchovy a speciální pedagogiky. Pracuje s dětmi s poruchou autistického spektra, zajímá se o arteterapii. Publikovala časopisecky. Žije v Brně.
Vypredané
5,76 € 6,06 €

Máj


Nejznámější dílo českého básníka a spisovatele Karla Hynka Máchy Vám nyní nabízíme v dárkovém provedení. Kniha je pevné vazby v provedení z broušeného sametu barvy bordó se zlatoražbou. Darujte ji tomu, na koho v měsíci lásky myslíte.
Vypredané
5,76 € 6,06 €

Svědek stmívání


Tento svazek nabízí simultánně ke čtení cyklus básní a víc anekdotické záznamy skutečností, z nichž každá z nich vyrůstá mimo jiné tak chce připomenout, že básník je napřed prostý chodec. Od procházky po předměstí po návštěvu restaurace nebo přecházení mostu se texty soustředí na ty klíčové momenty našich výprav a přesunů, v nichž vnější událost přechází ve vnitřní dobrodružství: na okamžiky tichých závratí, kdy jako by se naše všední gesta náhle podílela na neznámém, ale podstatném rituálu a kreslila v okrajích světa šifru jeho tajemství.
Vypredané
5,76 € 6,06 €

Mlčanie nepokoja


Básne v tejto zbierke predstavujú výber z dlhoročnej tvorby autora od chlapčenských liet až o zrelý vek. Originálne verše plné ľudskosti, vášne a pokory uvádzajú do privátnej zóny autora a umožňujú sledovať jeho postoj k večným otázkam života, lásky, viery či pravdy. Ilustrované lustráciami Dariny Dobrovodskej-Berkovej.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Výlet nekončí


Básnická sbírka z let 1965 - 1996.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Deti Hamelnu


Dominika Moravčíková, víťazka súťaží Básne SK/CZ 2019 a Poviedka 2019, predstavuje obojživelný talent. Slovami predsedníčky poroty súťaže Básne SK/CZ Zofie Bałdygy je zjavné, že autorka je skvelá literárna pozorovateľka sveta a dokáže sa pozerať na svet nielen svojimi očami, ale aj očami iných bytostí. Čo je politické, nie je materské, dozvedáme sa z veršov poetky, ktorá o sebe samej prezrádza: len tiché štúdium a samota : len láska písmom a telo mlčaním. to je / vzorec, ktorý mi dal môj učiteľ : to je vzorec, ktorý ti predávam : Básnický debut autorky, pozoruhodnej spôsobom premýšľania a suverénnou prácou s textom.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Veľká kniha hlavolamov


Veľká kniha hlavolamov Hľadáte zábavu a vzrušenie? Chcete si overiť zdatnosť a šikovnosť svojho myslenia? Ivan Moscovich, svetoznámy a uznávaný vynálezca, hádankár a umelec, vám toto všetko ponúka v jedinečnej Veľkej knihe hlavolamov. Publikácia je zbierkou originálnych a podnetných hlavolamov, skladačiek, hádaniek, rébusov, hračiek, príkladov, rôznych obrázkov a optických klamov, ktorá kombinuje zábavu so stimuláciou mozgových buniek a zároveň ju aplikuje na oblasť umenia, vedy a matematiky. Hra a experimentovanie povzbudí vaše kreatívne myslenie a zároveň vás vyburcuje k aktivite ako dobre osolené arašidy. Vďaka tejto publikácii, ktorá pôsobí ako zdroj živej inšpirácie, sa môžete stať vynaliezavejšími, kreatívnejšími, šikovnejšími a okrem toho všetkého vás možno očarí skrytá krása logiky. Táto skvelá kniha, určená pre všetky vekové kategórie, je príkladom toho, ako sa možno zmysluplne a tvorivo
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Ako sme sa stali


Procesy, ktoré asociuje názov desiatej básnickej zbierky Juraja Kuniaka, majú najmä dva rozmery, spojené s vývinom a premenou. Aká je trajektória vnútornej evolúcie človeka? Ako ju ovplyvňuje rodinná genealógia, partnerský vzťah, priateľstvo, udalosti, ktoré vstupujú do cesty, umenie? Kedy nastáva moment metamorfózy a ako ju básnicky zachytiť? Má rozvírený svet, v ktorom poletujeme ako motýle a chránime sa pred lovcom ako stádo sŕn, stred a spočinutie? Autor uprednostňuje príbehový charakter textov, priliehajúci k jeho naratívnemu naturelu. Oproti predchádzajúcej tvorbe necháva viac naznačené, hassovsky nedopovedané. Básne, ktoré komponuje ako prúd sekvencií, dávajú vyniknúť lyrickému živlu, ktorého súčasťou je krása aj znepokojenie – spony medzi životom a poéziou. Subtílne a rozplývané je vyvažované presným jazykom „biológa“; malé „atlasy“ lesného hmyzu a spevavcov tvoria špecifickú, zvlášť podmanivú linku knihy. Zbierka ašpiruje na autorovo zásadné dielo.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

V tejto sa princezná zachráni sama


príbeh princeznej, z ktorej sa stala panna, z ktorej sa stala kráľovná
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Vladimir Vysockij


Ruský básnik, šansonier, herec, ktorý burcoval svojimi piesňami svedomie doby nielen doma, ale aj ďaleko za hranicami svojej vlasti.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Trochu o duši


Občianske združenie POĽSKA prichádza za slovenským čitateľom s reprezentatívnym výberom z diela prvej dámy poľskej poézie Wislawy Szymborskej (1923 -2012). Výber TROCHU O DUŠI predstavuje 47 básní z 11 zbierok tejto poľskej nositeľky Nobelovej ceny za literatúru (1996).
Vypredané
9,41 € 9,90 €
  • 4,5 /5

Večné volanie


V kresťanskej tradícii znamená Druhý príchod návrat Krista vo chvíli apokalypsy (Mt 24, najmä 31 – 46). Yeats v dlhej poznámke vysvetľuje: „Koniec veku, pri ktorom vždy nastane zjavenie charakteru nasledujúceho veku, je reprezentovaný veľkou odstredivou silou jedného víru a dostredivou silou druhého. V súčasnosti sa vír života odstredivo rozpína, na rozdiel od obdobia pred narodením Krista, keď sa dostredivo zužoval. Momentálne dosiahol takmer najväčšiu možnú expanziu. Zjavenie, ktoré sa blíži, však nadobudne charakter z opačného pohybu vnútorného víru. Celá naša vedecká, demokratická, fakty zhromažďujúca heterogénna civilizácia patrí do vonkajšieho víru a nepripravuje svoje pokračovanie, ale zjavenie, ktoré príde ako blesk. Tento blesk však nezasiahne len jedno miesto a po istý čas sa bude sústavne opakovať. Zjavenie inej civilizácie, ktorá musí pomaly zaujať svoje miesto.“ Spiritus Mundi je v Yeatsovom ponímaní „súhrnný sklad obrazov, ktoré prestali byť vlastníctvom akejkoľvek osobnosti či duše“. Z anglických originálov The Collected Poems of W. B. Yeats (Scribner Paperback Poetry, na vydanie pripravil R. J. Finneran, 1996) preložila a poznámky prekladateľky napísala Jana Kantorová-Báliková.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Z rastlinstva


V zbierke Mily Haugovej dominuje archetyp zimy a estetika miznutia. Bohaté zastúpenie rastlinno-zvieracích motívov v súčinnosti s ľudským je pokusom o opakované uchopenie bytia v jeho celosti, presiahnutie k vesmírnej duši, ktorá zahŕňa i postupne zanikajúce individuálne bytie. Návrat k Sapfó je návratom k čistým zdrojom poézie, k prameňu krásy a večnosti. Približovanie sa Boha (smrti) a súbežné nerezignované zintenzívňovanie života (: zostať živá až do smrti : horúca vo vnútri farby:) ako silnenie dovnútra predstavuje dva základné pohyby diania knihy. Tie však nepôsobia protikladne, ale splývavo; finálnym gestom je odovzdanosť voči tomu, čo prichádza. Zbierka je členená do troch oddielov a niekoľkých menších cyklov, ktoré funkčne organizujú Haugovej eruptívne písanie.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Vzduch a anjeli


Zdá sa nám, že renesancia je od nás ďaleko, no poéziu Johna Donna, vrcholného predstaviteľa alžbetínskeho obdobia (žil v časoch W. Shakespeara) , v preklade Jany Kantorovej Bálikovej čítame, akoby bol naším súčasníkom.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Noci a dni


Výber z básnickej tvorby ponúka výpoveď autora, ktorý ani hĺbkach Jáchymovských baní nenechal pošliapať svoj talent. Jeho verše s hlbokým citom a talentom hovoria o láske, utrpení, slobode. Publikácia je ilustrovaná kresbami Jozefa Vydrnáka.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Navždy až doteraz


Hoci predložená zbierka básní a krátkych próz je autorkinou prvotinou, Marika Neupauer tvorí už dvadsaťpäť rokov. Rodáčka z južného Slovenska, ktorú osud zavial do ďalekého sveta, aby sa po rokoch opäť vrátila na Slovensko, naďalej reflektuje život okolo seba i vo svojom vnútri. V zbierke sú zaradené staršie texty (ktoré nestrácajú na svojej aktuálnosti), ale aj nové básne, ktoré vyvierajú z hĺbky duše cez filter bohatej skúsenosti zrelej ženy i poetky. Zbierku veľmi citlivo a nevšedne ilustrovala Broňa Schragge.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Viety


Od zrna mikrokozmu k osudovým hviezdam a svitu na lesnej čistine, od fundamentálnych častíc ku kráse a osobitostiam približného pohľadu od červene k šípke, od siete k brečtanu , od možných časov k vnútornému času prvej a poslednej lásky. Počnúc mizanscénou v úvode knihy, na prvé čítanie takmer nezrozumiteľnou a neusporiadanou, až po pierko v závere zbierky, ktoré môže vnímavý čitateľ cítiť vo svojej dlani, autor nasleduje a básnicky rekonštruuje prirodzený svet, Husserlov Lebenswelt, svet nášho života, smerujúci od prírodovedeckých abstrakcií, ktoré svet nepozorujú ľudskými očami, ale očami teórií, k pišťaniu hniezdnej dutiny, k utváraniu miesta, kde je človek niekde doma.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Slovenskí romantici - poézia


Slovenská romantická poézia je svojská, svojho druhu jedinečná a zanechala po sebe trvalé stopy. Autor výberu Cyril Kraus si všíma najvýznamnejších predstaviteľov romantizmu a prezentuje ich najdôležitejšie diela. V krátkych uvádzacích štúdiách vysvetľuje rôzne smerovanie romantickej poézie. Publikácia je určená predovšetkým študentom, poslúži ako pomôcka k maturite i k príprave na vysokú školu
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Slohy lásky


Je to zbierka básni, ktorou sa podarilo autorovi spojiť do jedného celku reflexívnu prírodnú lyriku s lyrikou ľúbostnou.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Pre niekoho nezmyselné, pre iného uchu lahodiace. Také je básnické umenie.

Tu ste správne, ak si radi vychutnáte krátke verše o láske alebo dlhé o živote, poéziu veselú či vážnu. Nájdite si v našej ponuke ideálnu báseň na prednes alebo na intímne tiché čítanie.

Ak obľubujete klasikov, vyberte si niektorého z najprekladanejších svetových básnikov. Vychutnajte si nesmrteľné verše z pera Apollinairea, Walta Whitmana, Johna Keatsa a mnohých ďalších. O tom, že romantická poézia nemusí byť vždy o láske vás presvedčí Stendhal či Lord Byron. O temných stránkach ľudskej duše nás aj po desaťročiach vie poučiť Baudelaire či Rilke.

Očarila vás súčasná tvorba? Nesklamú vás ani slovenskí autori. Pavel Hirax Baričák a množstvo jeho kolegov i kolegýň poetiek vám rado spríjemní dlhé večery. Siahnite po veršoch Jany Melcerovej inšpirovaných ženskou dušou, po básnických zbierkach dvojjazyčnej autorky Judity Kaššovicovej či po Mile Haugovej, držiteľke prestížnej ceny Dominika Tatarku.

Radi si beriete básne ako spoločníkov na cesty? Vtedy sa vám bude hodiť niektorý z našich titulov „do vrecka“. Čas strávený vo vlaku či let na dovolenku bude razom príjemnejší.

Hľadáte niečo špeciálne? Možno zbierate zaujímavosti či pátrate po darčeku pre blízkeho. Skúste zbierky poézie od známeho režiséra Tima Burtona alebo beatlesáka Johna Lennona. Pre skalných fanúšikov ako stvorené.

Nájdete tu slovenskú poéziu, českú poéziu, svetovú poéziu aj antológie.