Vince kiadó

vydavateľstvo

A pesti kabaré 100 éve


A magyar színház- és művelődéstörténet egyedülálló jelensége volt a magyar kabaré. A szerző, aki hosszú ideje rendszeres krónikása e témának, a műfaj egy évszázados históriáját követi végig, objektív és szubjektív forrásokra támaszkodva. Élvezetes, olvasmányos stílusban jelenik meg az elmúlt száz év híres pesti kabaréja, az éppen aktuális gazdasági-politikai és kultúrtörténeti eseményekbe ágyazva. Olyan neves írók, humoristák és színészek - a klasszikus cabaret meghatározó szereplőinek - világa ez, mint Karinthy Frigyes, Molnár Ferenc, Nagy Endre, Medgyaszay Vilma, Kellér Dezső, Kabos Gyula.
Vypredané
14,60 € 15,37 €

Henry Moore


"Egy jó szobor közvetlenül a valóság és az élet részévé válik itt és most, mindazok számára, akik elég fogékonyak és nyitottak, hogy ezt megérezzék és elfogadják." (Henry Moore) A(z) Henry Moore Könyv szerzője Jeremy Lewison.
U dodávateľa
8,31 € 8,75 €

Római művészet


A monda szerint Mars volt az ikrek, Romulus és Remus nemzője. Róma a háború istenének köszönhette felemelkedését. A Tiberis-parti kis közösség világuralomra tört, egymás után ütötte ki az ellenfeleit. A római nép a városon keresztülhaladó diadalmenetek alkalmával megcsodálta a meghódított országok műalkotásait és kincseit: királyi étkészleteket, értékes ékszereket, híres festményeket, márvány- és bronzszobrokat; ezeket végigvitték az utcákon, majd a templomokat, a palotákat és a magánházakat díszítették velük. A római művészetben visszatükröződött az állam hatalmának növekedése. A szerény köztársasági kezdetektől a császári méltósághoz vezetett az út.
Na sklade 2Ks
9,79 € 10,31 €

Ha egy sejt megkergül


Robert A. Weinberg a Whitehead Institute Onkológiai Kutatólaboratóriumának igazgatója és a Massachusetts Institute of Technology (Cambridge, Massachusetts) biológiaprofesszora. Munkásságát a New York Times így jellemezte 1996-ban: "Felmérhetetlen teljesítménye utat nyitott ahhoz, hogy több szempontból megérthessük a rosszindulatú daganatok kialakulásának mechanizmusát, amely korábban számos szakterület seregnyi tudósát játszotta ki." A könyv közérthetően szól a rák legfontosabb kérdéseiről szakemberekhez és érdeklődőkhöz egyaránt: hogyan keletkezik a daganat, hogyan állítható meg a folyamat, hogyan semmisíthetők meg a rákos sejtek.
Vypredané
8,17 € 8,60 €

A Galeras kitörése


Az első kézből származó, izgalmas beszámoló a Galeras kitöréséről csak a keretét szolgáltatja ennek a könyvnek, amely alapvető mű a vulkánokról, fizikai és kulturális hatásaikról és az életüket kockáztató vulkánkutatókról. E tudósok nem öncélúan keresik a veszélyt: a vulkánok megismerése milliók életét mentheti meg, hiszen a vulkánok világszerte ötszázmillió embert fenyegetnek például Tokióban, Mexikóvárosban vagy Nápolyban.
Vypredané
1,89 € 1,99 €

Amedeo Modigliani


Az olasz származású festőművész élete és munkássága.
Vypredané
8,31 € 8,75 €

Leonardo da Vinci


Az album Leonardo da Vinci életét és munkásságát mutatja be.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Párizsban az élet


Egy Londonban dolgozó ausztráliai újságíró, Janelle McCulloch egy balsikerrel végződött kalandja után Párizsba menekül, hogy helyreállítsa megtépázott önérzetét. A város kitörölhetetlen nyomot hagy benne, ezért évek múlva visszatér, mert újra élvezni akarja Párizs híres eleganciáját és pezsdítő szellemét. Csakhogy kiderül, a pezsgők és épületek gazdag kínálatában - meg az elegancia és csillogás mindennél fontosabb művészetében - eligazodni még nehezebb, mint tűsarkú cipőben róni a macskaköves utcákat. Janelle McCulloch a párizsi mindennapok éles szemű megfigyelője: beszámolója szeretetteljes, mókás és gyengéd.
Vypredané
12,77 € 13,44 €

Reneszánsz


A 14-16. század egész Európát átfogó szellemi és kulturális mozgalma, a reneszánsz az irodalom és a művészetek virágkora volt, és elindította azt a folyamatot, amelyben a középkor világa után kibontakozott egy újabb, modernebb felfogás. A korai reneszánsz Itáliában született, bölcsője Firenzében ringott, és alapjaiban újította meg a művelődést és a művészeteket. Különböző mértékben és eltérő formákban hamarosan egész Európát meghódította. A reneszánsz egyik fontos alkotóeleme az ókor újrafelfedezése a filozófiától az irodalomig, a mitológiától a művészetekig, ami a neoplatonizmusban és a humanizmusban nyilvánult meg. A tudományos érdeklődés kiterjedt az emberábrázolásra, többek között az anatómiai ismeretekre, új technikák felfedezésére és az egyes irányzatok harmonikus kapcsolatára. A művészeteket ettől kezdve "szabad művészetek"-nek tekintették, a művészek hírnevéhez pedig hozzájárult műveltségük és tudásuk is. A korszakot olyan nagy nevek fémjelzik, mint Masaccio, Brunelleschi, Leonardo, Michelangelo, Raffaello vagy a németalföldi mesterek, Jan van Eyck és Rogier van der Weyden, a fontainebleau-i iskola tagjai és a német festészet jeles képviselői, Albrecht Dürer, Albrecht Altdorfer vagy Hans Holbein. A művészet virágzása jelentős mértékben az udvarok és uralkodók, mecénások és a papság támogatásának volt köszönhető, akik palotáikon és székhelyeiken kívánták látni az új stílus formáit.
Vypredané
18,98 € 19,98 €

Sushi több mint 100 fontos recept


A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a felhasznált alkotórészek harmonizálnak a rizzsel - és a legtöbb élelmiszer szerencsére jól illik hozzá -, csodálatos sushikat készíthetünk. A sushi ellenállhatatlanul vonzó a szemnek, ízei tiszták, ráadásul fantasztikusan egészséges. A könyv inspiráló receptjeit használja ki a sushikészítés művészetének elsajátításához - menni fog, mint a karikacsapás!
Vypredané
5,82 € 6,13 €

A Biblia kódja 3.


Szeptember 11-e, Hitler hatalomra kerülése, a Kennedy elleni merénylet, a holdra szállás, az Öböl-háború – mindezen eseményeket megjósolta egy kód, amely 3000 éve rejtőzik a Bibliában. És sorra válnak valóra jóslatai. A kód egy évvel megválasztása előtt megjósolta, hogy Barack Obama lesz az elnök. Előre megjósolta a nagy recessziót akkor, amikor a tőzsde rekordszinten állt. A kód által már megjósolt eseményeknél még sokkal meghökkentőbbek a jövőre vonatkozó figyelmeztetései. Vajon vége van-e a jelenlegi gazdasági válságnak? Vagy még ennél is rosszabb következik? Vajon rendelkeznek-e a nemzetközi terroristák atomfegyverekkel, és fogják-e használni azokat? Mely városokat fenyegeti az atomtámadások első hulláma? És melyek következnek utánuk? És miért az amerikai elnök az egyetlen ember, aki talán elháríthatja a nukleáris Armageddont? Ez a kötet már a harmadik abban a nagy sikerű sorozatban, amely a világ minden országában különböző vallású emberek millióit ragadta magával. A Biblia kódja: A világ megmentése kalandos utazásra viszi az olvasót, az amerikai kormány titkos folyosóira, ahol rejtett háborút terveznek a terrorizmus ellen, sőt már vívják is, de talán nem az igazi célpont ellen. A kód jövőnk egyik lehetséges változatát mutatja meg nekünk, amelyet megváltoztathatunk. És meg is kell változtatnunk, mert könnyen lehet, hogy ez számunkra az utolsó figyelmeztetés!
Vypredané
12,77 € 13,44 €

Gaudí


Antoni Gaudí i Cornet - Az építészetnek szentelt élet. A 372 színes fotót, 17 alaprajzot és 2 helyszínrajzot tartalmazó albumból Gaudí teljes életművét ismerhetjük meg.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Kahlo


A képekkel gazdagon illusztrált album Frida Kahlo életét és munkásságát mutatja be.
Vypredané
13,87 € 14,60 €

Vicces Kölyökkaják


Egyszerűen elkészíthető látványos szendvicsek, bolondos zsemlék és más péksütemények – hogy a gyerekek még több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak. A lelkesedés még nagyobb lesz, ha az elkészítésbe is bevonjuk őket!
Vypredané
10,21 € 10,75 €

Elhallgatott beszélgetések


"Az "Elhallgatott beszélgetések" rendhagyó regény. Nem önéletírás, nem is kitalált mese. Szereplői nem a fantázia szülöttei, de ha valaki mégis magára ismer, az részben a véletlen műve. Igaz, hogy az elmesélt történet "hősei" a családom, a szüleim, nagyszüleim és a feleségem családjának - a Szakasits, Schiffer és a Hajnal-Murányi családnak - idősebb és fiatalabb tagjai, a történetekben viszont Schön, Dőry és Esti család néven idézem meg őket. A szerelmek, barátok, iskolatársak, egyetemi kollégák részben valóságos személyek, akik többnyire nem a saját nevükön szerepelnek, részben a szerzői képzelet szülöttei. A történelmi, közéleti szereplők az én történetemben, az én életem, a velem megtörtént események prizmáján keresztül jelennek meg az olvasó előtt. A történetek sora nem az időrendet követi, hanem a beszélgetések természete szerint az emlékek éveket, évtizedeket ugranak előre és vissza az időben. Az események nem feltétlenül úgy történtek meg, ahogy a regényben, hiszen írásom azt tükrözi, ahogy én értékeltem a leélt éveket, amikor végiggondoltam az életemet. Mondhatná az olvasó, hogy ezzel eltorzítom a történteket. Lehetséges. De mindenki, aki visszanéz az életére, akár távolra, akár a közelmúltra, saját szűrőjén, saját értékrendjén ereszti át az emlékeit. Ezért senki se olvassa úgy a következő beszélgetéseket, hogy azok nem igazak, vagy hamisítások. Számomra ez volt a valóság, ha úgy tetszik, ezek a történetek bizonyultak tényeknek." (Schiffer Péter)
Vypredané
10,94 € 11,52 €

1000 mestermű


Új utakat kereső, kevésbé ismert, iskolához nem tartozó és hagyománytisztelő művészek - közülük a legjelentősebbek ábécérendben találhatók meg ebben a most új kiadásban megjelent művészeti kézikönyvben. Több mint 1000 reprodukció ismerteti meg a 13. és a 19. század közötti nyugati festészet legfontosabb alkotásait az érdeklődő olvasóval. A művészek és a festmények értő bemutatásán kívül húsz témát dolgoznak fel a tömör esszék, amelyek segítségével megismerkedhetünk többek között a különféle festészeti technikákkal, a műkereskedelem történetével, a festészet elméleti kérdéseivel és a klasszikus műelemzéssel.
Vypredané
25,56 € 26,90 €