! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Formát


Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Nebojte se klasiky 12 - Carmen


Slavný operní příběh v dramatizaci Jana Jiráně podle původního libreta s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží v podání největších českých operních pěvců!
Na stiahnutie
7,29 €

Nebojte se klasiky 10 - Rusalka


Slavný operní příběh v dramatizaci Jana Jiráně podle původního libreta s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží v podání největších českých operních pěvců!
Na stiahnutie
7,29 €

Heda Gablerová


Když Henrik Ibsen v roce 1890 publikoval Hedu Gablerovou, kritika označila titulní hrdinku za zrůdu. "vtělená ďáblice, pustá a zprahlá vnitřně, dům obydlený všemi démony perversity, zkažená a otrávená od kořene, přinášející smrt muži, na němž spočinula svým zrakem…" Během času ovšem nabývala tato smrtící femme fatale stále víc na přitažlivosti a dnes patří její dramatický příběh k nejčastěji uváděným Ibsenovým dílům.
Na stiahnutie
4,73 €

NORA - Domeček pro panenky


Svojou kritikou viktoriánskej morálky a manželských noriem hra svojho času spôsobila v nórskej spoločnosti obrovský škandál. V súčasnosti je jednou z najznámejších a najuvádzanejších Ibsenových hier.
Na stiahnutie
6,92 €

Vernisáž / Anděl strážný


Audiokniha Vernisáž / Anděl strážný, jejímž autorem je Václav Havel. Edice Centra Paraple, jejíž výtěžek pomáhá vozíčkářům. Dvě hry o dvou podivných návštěvách.
Na stiahnutie
7,29 €

Tichý dvojhlas


Korešpondencia L. Chudíka s básnikom J. Seifertom, nositeľom Nobelovej ceny za literatúru 1984, odhaľuje ľudský rozmer velikánov verša a slova, pokoru a úctu oboch k univerzálnym hodnotám ľudskej morálky.
Na stiahnutie
6,00 €

Černá sanitka


Poslechněte si dnes již legendární fámy: Vršek banánů, Kočičí drápek, Ukradená ledvina, Zázračný zapalovač nebo Éčka!
Na stiahnutie
7,29 €

Fantom - realistického divadla Zdeňka Nejedlého


Divadelní hra s hudbou Ivana Hlase, připomínka masových písní včerejších světlých zítřků.
Na stiahnutie
7,29 €

Hymna


Smoljak v ní s mladými herci a herečkami ukazuje svým nenapodobitelným způsobem vznik naší národní hymny v Praze v minulém století.
Na stiahnutie
3,63 €

The Life and Works of Chopin (EN)


Fryderyk Chopin is the pianist-composer par excellence. Regarded as one of the most mesmeric performers of his day, he lives on in his music – his waltzes, mazurkas, études, preludes, nocturnes, three piano sonatas, two piano concertos and much more. Here, his life, from his birth in Poland, his famous affair with the French writer George Sand, and his death at the age of 49 in Paris, is told with his music featuring prominently.
Na stiahnutie
12,50 €

Discover Music of the Baroque Era (EN)


Bach, Vivaldi and Handel are the three great composers of the Baroque era, though there are many other well-known figures, including Albinoni, Pachelbel and Scarlatti. This engaging introduction, interspersed liberally music, shows how the music of these composers graced the courts and churches of Europe from 1600-1750.
Na stiahnutie
12,50 €

Discover Music of the Romantic Era (EN)


Amid a background of wars and revolution, the 19th century produced many of the world’s best-loved composers including Beethoven, Brahms, Chopin and Tchaikovsky. Discover Music of the Romantic Era charts the course of music through these turbulent but exhilarating times with more than 20 music excerpts.
Na stiahnutie
12,50 €

Vánoční hudba středověku a renesance


Pořad o mnohotvárných podobách vánoční hudby ve středověkých a renesančních Čechách. Ukázky vánoční vokální polyfonie s odborným výkladem a komentářem. V roce 1989 připravil muzikolog Jaromír Černý. Zpívají soubory Dyškanti a Pražští madrigalisté. Slovem provázejí Daniela Bartáková a David Vejražka.
Predaj skončil
3,63 €

Písničky z dětského světa


Skladatelé píší dětem Výběr z písňových cyklů pro dětský sbor od pěti českých současných skladatelů na texty známých českých básníků Františka Hrubína, Jiřího Žáčka, Jana Vodňanského, Josefa Kožíška, Vlasty Sodomové a dalších. Zpívají Dětský pěvecký sbor ČRo, Pražský dětský sbor, Bambini di Praga a Pražští pěvci.
Predaj skončil
3,63 €

Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.

Zaostrite na krásu v módmej fotografii s Karolom Kállayom. Objavte dokonalú renesančnú osobnosť Leonarda da Vinciho. Zaujímate sa o to, ako vyzerá archív Adidas, alebo skôr o spevník obľúbeneho pesničkára Tomáša Klusa. Toto všetko a mnoho ďalšieho objavíte v tejto sekcii. 

Kategória umenie ponúka literatúru o Architektúre,Dizajne a úžitkovom umení a móde , Fotografii, Výtvarnom umení , Dejinách a teórii umenia, Divadle, Filme a Hudbe - noty, spevníky, príručky.