Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Psychológia, etika strana 23 z 33

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Technika Pomodoro


Když si vysokoškolák Francesco poprvé natáhl při učení kuchyňskou minutku v podobě rajčete, nemohl ještě tušit, že právě vynalezl nejpopulárnější time managementovou metodu na světě. Za 30 let své existence se technika Pomodoro stala legendou a dnes tvoří součást pracovní rutiny milionů lidí, kteří poznali výhody střídání přesně vyměřených fází práce a přestávek. Technika Pomodoro u nás vychází poprvé knižně, navíc obohacená o systém řešení vnitřních i vnějších vyrušení a o metody pro týmy. Se zavedením pravidel techniky Pomodoro získáte: - klid, soustředění, sebevědomí a kontrolu nad situací - přesný odhad délky plánované činnosti - schopnost správné reakce na vyrušení během hluboké práce - zrychlení a odhodlání své úkoly úspěšně dokončit - VOLNÝ ČAS Nechte čas pracovat pro vás. Stačí tužka, papír, minutka a můžete začít. O technice Pomodoro Základem techniky Pomodoro jsou pětadvacetiminutové intervaly hluboké práce prokládané krátkými přestávkami. Po každém bloku čtyř odpracovaných Pomodor přichází delší pauza. Součástí metody je však také plánování a průběžné monitorování denních činností, evidence výsledků a zpracování cenné zpětné vazby, kterou si pomocí jednoduchých záznamů můžete poskytovat sami. Kromě zjednodušení pracovních procesů tak díky technice Pomodoro zjistíte, kolik času a úsilí si různé činnosti skutečně žádají, a již nikdy nepadnete do pasti nesplněných termínů.
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

Život s úzkosťou - Môj príbeh


Aj Vy patríte k tisícom ľudí, ktorých trápi úzkosť, depresia a podobné choroby modernej doby? Tak potom ste s autorom na jednej lodi. V tejto knihe Vám autor prostredníctvom svojich vlastných zážitkov, sprostredkuje svet človeka trpiaceho generalizovanou úzkostnou poruchou. V mnohých príhodách sa určite aj sami "nájdete". Kniha je poňatá tak, aby bola ľahko čitateľná a čitateľa zaujala svojim nadhľadom. Autor sa snaží poskytnúť čitateľom rady a návody, ako predchádzať panickým záchvatom a úzkosti, resp. ako ich zvládnuť a časom stav úzkosti úplne eliminovať alebo aspoň zmierniť vo významnej miere. Cieľom knihy je čitateľovi poskytnúť úľavu a návod na vymámenie sa zo začarovaného kruhu úzkosti.
Na stiahnutie
9,99 €

Bárcsak olvasták volna ezt a könyvet a szüleink...


Minden szülő azt szeretné, hogy a gyereke boldog legyen, és senki nem akarja elszúrni a gyereknevelést. De hogyan érhetjük ezt el? Ebben a magával ragadó, okos és szórakoztató könyvben az ismert brit pszichoterapeuta, Philippa Perry húszéves szakmai és szülői gyakorlatával segít eligazodni, hogy mi az igazán fontos a gyereknevelés során. Konkrét, helyzetre szabott tanácsok és részletes tippek, trükkök helyett a teljes képet mutatja be: hogyan alakíthatunk ki olyan szülő-gyerek kapcsolatot, amely minden életkorban, bármely helyzetben megkönnyíti a kapcsolódást, és segít elkerülni a legnagyobb buktatókat. Vizsgáljuk meg, hogyan befolyásolja saját neveltetésünk szülői hozzáállásunkat. Fogadjuk el, hogy fogunk hibákat elkövetni, és tanuljuk meg, hogyan tehetjük jóvá őket. Ismerjük fel és törjük meg a rossz mintákat, beidegződéseket. Tanuljuk meg kezelni saját és gyerekünk érzéseit. Értsük meg, mit jelent gyerekünk nemkívánatos viselkedése. Azt fogjuk kívánni, bárcsak olvasták volna ezt a könyvet a saját szüleink – és a gyerekeink hálásak lesznek azért, hogy mi megtettük.
Na stiahnutie
8,87 €

dostupné aj ako:

Erre születtél


AZ ERRE SZÜLETTÉL 25. JUBILEUMI, BŐVÍTETT, ÁTDOLGOZOTT KIADÁSÁT TARTOD A KEZEDBEN! Dan Millman, A békés harcos című könyv világhírű szerzője már emberek százezreinek mutatott utat, hogy értelmet, célt és irányt találjanak életükben, az ősi bölcsességen alapuló, modern életfeladat-rendszer segítségével, melyet az Erre születtél lapjain ismerhetünk meg. Ez az élvezetes kézikönyv akár jóskönyvként is alkalmazható, elsősorban azonban egy praktikus és jól érthető számmisztika, amely az ősi püthagoraszi tanokra épül. Miután meghatároztuk saját születési számunkat, elgondolkodtató összefüggések sora tárul fel előttünk. Részletesen képet kapunk a születési számokból levezethető egyes életutak sajátosságairól, melyek figyelembevételével rálelhetünk arra az ÉLETRE, amelyre SZÜLETTÜNK. A jubileumi kiadás tartalmából: 1750–ig visszamenőleg meghatározhatjuk bárki születési számát és a hozzá tartozó életutat, beleértve a 2000 után születetteket is, akiknek az életfeladat-rendszerben egyszámjegyű szám árulkodik életútjukról. Megtudhatjuk, milyen nehézségekkel kell szembenéznünk és milyen erősségek jellemzik az egyes életutakat a pénz, szexualitás, egészség, életfeladatok terén. Megismerhetjük azokat a kulcsfontosságú spirituális törvényeket, melyek segítenek leküzdeni az egyes életutakon felbukkanó akadályokat. Útmutatót kapunk ahhoz, hogy megtaláljuk a képességeinkhez és velünk született vágyainkhoz leginkább illő megélhetési formát és hivatást. Lehull a lepel kapcsolatink rejtett dinamikájáról, az ismétlődő mintázatokról. Megtanulhatjuk, hogyan éljünk harmóniában életünk 9 éves ciklusaival. Dan Millman több példát hoz az egyes életutakhoz a hírességek és ismert emberek közül. Miután saját számunkat meghatároztuk, barátaink, rokonaink, szeretteink adataival kezdünk játszani, és ugyancsak elgondolkodtató összefüggésekre bukkanunk! Mindnyájunknak megvannak a magunk hegycsúcsai, amelyekre fel kell jutnunk; e módszer és e könyv segítségünkre lesz abban, hogy rátaláljunk az életre, amelyre születtünk!
Na stiahnutie
12,93 €

dostupné aj ako:

Lélekgyógyászat


„A szerelem tudományos pszichológiája még ma is megíratlan” – állapította meg Ferenczi Sándor. Kötetünk azokból a korai írásaiból közöl válogatást, amelyek a hiány pótlásának igényével születtek, illetve olyan lelki jelenségekről szólnak, mint a neurózisok, a homoszexualitás stb. Ferenczi gondolatai is tanulságosak – bár következtetéseinek egy része ma már csupán történetileg érdekes –, írásainak szövege rendkívül izgalmas: orvosi tapasztalatait mint szépíró osztja meg az olvasóval. Ferenczi Sándor (1873–1933) magyar idegorvos, pszichoanalitikus, Freud közeli barátja és munkatársa. A magyar pszichoanalízis korai szervezője, vezéralakja. Munkásságát az úgynevezett „tárgykapcsolati elméletek” egyik kiindulópontjaként ismerik el.
Na stiahnutie
3,63 €

Spirituális tudatosság és mentális egészség


Az utóbbi évtizedekben egyre növekvő számú kutatás tárta fel a  spiritualitás hatását az emberek és fizikai és mentális állapotára, egészségére. A szerző Eckhart Tolle spirituális tanításait alapul véve alakitotta ki a Spirituális Tudatosság Kérdőívet és végezte el annak pszichometriai vizsgálatát. A Spirituális Tudatosság Kérdőív a spirituális tudatosság három dimenzióját tárja fel: O „Ego-dyastole” (az Ego működésének a csökkenése) O A Tudatos Jelenlét O Felülemelkedés az elme működésén Jelen tanulmánykötetben a szerző a spirituális tudatosságnak a mentális egészségre gyakorolt hatását vizsgáló kutatásait mutatja be.
Na stiahnutie
3,35 €

A siker alapelvei


CSAK ANNYIT KELL TENNED, HOGY ELDÖNTÖD, MIT IS AKARSZ VALÓJÁBAN, HISZEL BENNE, HOGY MEGÉRDEMLED, ÉS ALKALMAZOD E KÖNYV ALAPELVEIT – ÉS A SIKER A TIÉD! Hogyan jussunk el onnan, ahol épp tartunk, oda, ahol tartani szeretnénk? Nem más, mint Jack Canfield szegődik mellénk segítőnek, és ha valaki, Amerika legnépszerűbb motivációs trénere tudja, mi a siker képlete. A népszerű szakember az elmúlt 30 évben különféle amerikai nagyvállalatok felkérésének eleget téve a sikerre és céljaik elérésére trenírozta tanítványait. ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! Jack Canfield könyve megjelenése óta több mint 500 000 példányban fogyott világszerte! A mára már klasszikusnak mondható sikerkalauz szinte minden hasonló témájú könyv alapjául szolgált. Kétségkívül alapmű a maga területén, amin keresztül a szerző emberek százezreit segítette a magabiztos sikerhez! Ez az új kiadás 100 új oldalnyi ismeretanyagot tartalmaz, többek között egy új fejezetet: SIKER A DIGITÁLIS KORBAN címmel. Ez a praktikus és azonnal cselekvésre buzdító új kiadás Jack Canfield több mint 40 éves, hatalmas tapasztalatának esszenciája. Nem kevesebb mint 67 olyan időtálló alapelvet sorakoztat fel, amelyet sikeres emberek alkalmaztak a történelem folyamán. A vállalatigazgatók, világklasszis sportolók, hírességek és hétköznapi emberek emlékezetes és tanulságos történeteit felvonultató kötet azt a bizonyítottan bevált cselekvési tervet vázolja fel nekünk, amelyre támaszkodva biztos léptekkel haladhatunk majd álmaink felé! A siker alapelvei megmutatja, hogyan növeljük az önbizalmunkat, miként birkózzunk meg a hétköznapok nehézségeivel, hogyan éljünk tevékeny, tartalmas életet, és valósítsuk meg minden álmunkat. Jack Canfield Amerika első számú sikertanácsadója, trénere, nemzetközileg elismert vezető szakember az önfejlesztés és a teljesítménystratégiák területén. Több mint 150 könyv szerzője, illetve társszerzője. Könyvei 100 millió példányban 47 nyelvre lefordítva keltek el világszerte. A New York Times bestsellerlistáján egyidejűleg a legtöbb könyvvel rendelkező íróként ő tartja a Guinness-világrekordot! Látogasd meg weboldalát: www.jackcanfield.com
Na stiahnutie
12,08 €

dostupné aj ako:

Empatía


Si alguna vez le han dicho que "es demasiado sensible", pero sospecha que podría haber algo más, entonces esto puede ser de su interés... ?Se siente enfermo y cansado de que la gente le diga que debería dejar de preocuparse demasiado? ?Le resulta difícil distinguir la incomodidad de alguien más que la propia? ?Prefiere llevar su propio automóvil al salir para que pueda irse cuando le plazca? Si es así, entonces ha encontrado la guía adecuada para usted. Esto es tan solo un adelanto de lo que descubrirá en este audiolibro:  - Los 11 rasgos de una persona empática - Las diferentes categorías de las personas empáticas y cuál de ellas podría ser - Cómo tomar ventaja de su especial don - Por qué su condición es una fortaleza y no una debilidad - Mitos comunes sobre las personas empáticas - Cómo evitar que su energía sea consumida por vampiros energéticos - Nueve maneras efectivas para dejar de absorber la energía de otras personas - Estrategias de afrontamiento para personas altamente sensibles - Nueve maneras en que las personas empáticas aman de forma diferente - Por qué las personas empáticas y los narcisistas se atraen entre sí y las etapas de su relació - Dieciséis consejos para formar hijos empáticos - Las mejores carreras profesionales para personas empáticas - Cuatro senales de que usted es una persona empática intuitiva, no solamente empática - Cómo mantener el equilibrio con sus emociones - Y mucho, mucho más! Tómese un momento para imaginar cómo se sentirá una vez que comprenda sus bendiciones y cómo reaccionarán su familia y amigos cuando descubran lo que su don de profundidad y compasión puede ofrecerle al mundo. Entonces, incluso si ya ha adoptado estrategias de afrontamiento para eliminar las emociones complicadas, puede canalizar sus bendiciones en algo muy especial al comprender más acerca de quién es usted. !Obtenga ahora este libro y aprenda más sobre la empatía!
Na stiahnutie
2,61 €

Személyiségbrókerek


Hogyan ?sikerülhetett az MBTI-nek, e házilag kidolgozott feleletválasztós kérdőívnek beszivárogni a munkahelyünkre, emberi kapcsolatainkba, az internetre, és életünk csaknem minden területére? A Myers-Briggs-típusindikátor a legnépszerűbb személyiségteszt a világon. Rendszeresen használják Fortune 500-as cégek, egyetemek, kórházak, egyházak, és a hadsereg is. A személyiségtípusok nyelve – amelynek szókincsében olyan kifejezéseket találunk, mint extrovertáltság és introvertáltság, érzékelés és intuíció, gondolkodás és érzés, megítélés és észlelés – egyaránt adott ihletet tévéműsorokhoz, internetes párkereső oldalakhoz és kvízekhez. Ám hiába fogadták el az eszközt széles körben, a pszichometrikus tesztelés 2 milliárd dolláros üzletágának szakemberei mindmáig nem tudták megfelelően hitelesíteni az eredményeit – vagy megmagyarázni a sikerét. A tesztet, amelynek gondolata az 1920-as években fogant meg anya és leánya, Katharine Briggs és Isabel Briggs Myers, eme elkötelezett háziasszonyok, regényírók és amatőr pszichoanalitikusok fejében, megalkotói azzal a célzattal dolgozták ki, hogy Carl Gustav Jung evangéliumát terjesszék vele a tömegeknek. Ám a típusindikátor önálló életre kelt, s mára éppoly gyakran találkozhatunk vele általános iskolákban, apácakolostorokban és wellness-üdülőhelyeken, mint obskúrus politikai tanácsadó irodáknál és közösségi hálózatokon. A Személyiségbrókerek eredeti beszámolókból és korábban ki nem adott dokumentumokból merítve kritikus vizsgálat alá veszi a kulturális jelképpé magasztosult személyiség-indikátort. Közben pedig nem egyebet firtat, mint magát az én fogalmát – bemutatva kísérleteinket, hogy megragadjuk, kategorizáljuk és számszerűsítsük személyiségünket. E meghökkentő és érdekfeszítő könyv ugyanazt az időtlen kérdést boncolgatja, amelyre lényegében maga a teszt is irányul: Mi tesz minket önmagunkká?
Na stiahnutie
10,65 €

Mandala


C.G. Jung, a pszichológia egyik legkiemelkedőbb alakja a mandalákat a lélektan szemszögéből vizsgálta. Kötetünk az e tárgykörbe tartozó írásait gyűjti egybe, valamint a bemutatott képsorozatokon keresztül közelebbről megismerteti az olvasót a mandalák szimbolikájával, úgy, ahogyan azt a világhírű pszichiáter, pszichológus értelmezte a tudomány számára. A szanszkrit mandala szó általános jelentése: kör, korong. Évezredek óta használják meditációs technikákhoz és gyógyító hatású gyakorlatokhoz. Nem csoda tehát, hogy a modern kor gyógyászatára is hatással van. „Meggyőződtem róla, hogy mandalákat mindenkor és mindenütt rajzoltak, festettek, kőbe véstek és építettek, egyszóval a mandala már réges-rég létezett, amikor pácienseim felfedezték maguknak…” „Az a tény, hogy az efféle képek adott esetben számottevő terápiás hatással vannak alkotóikra, empirikus módon igazolást nyert. Emellett érthető is, hiszen a mandalák gyakran igen merész kísérleteket tesznek látszólag kibékíthetetlen ellentétek egybevetésére-egyesítésére és reménytelenül nagynak tűnő szakadékok áthidalására. Rendszerint már az ebbe az irányba tett próbálkozás is gyógyító hatású…” Ez a maga nemében különleges gyűjtemény mind a szakmai szemmel látó pszichológusok, mind a mandalák misztikus világa iránt érdeklődők számára értékes és hiánypótló alkotás.
Na stiahnutie
9,27 €

Elveszett kapcsolatok   


Johann Hari Elveszett kapcsolatok című világsikerű könyvével olyan hiánypótló alkotás született, mely új és reményteli irányokat szabhat a depresszió megértésében és kezelésében egyaránt. A díjnyertes újságíró és szerző beutazta a világot, hogy eltérő kultúrákban, különféle társadalmakban kutathassa, milyen okok rejlenek a globális szinten is egyre nagyobb méreteket öltő depresszió és szorongás jelensége mögött. A könyvében feltárt összefüggések ismeretében ki kell jelentenünk: mindaz, amit eddig a depresszióról és a szorongásról mondtak nekünk, tévedés volt. A gyógyszeripar megpróbálja elhitetni a depressziósokkal: a baj veled van, a baj a fejedben van, tessék, itt a megoldás. Az Elveszett kapcsolatok elemi erővel irányítja a tekintetünket az igazságra: a depresszió és a szorongás életmódunkból, életvitelünkből táplálkozik, tünet csupán, ami rámutat arra, hogy valami nincs rendben az életünkben, és változtatnunk kell. Ne úgy tekintsünk magunkra, mint egy elromlott gépre, hanem mint egy olyan élőlényre, akinek valamilyen alapvető szükséglete – értelmes munka, tisztelet, biztos jövőkép, támogató közösség stb. – nem kerül kielégítésre. Az elsőre talán sokkoló felismeréseket követően a szerző a lehetséges megoldásokkal sem marad adósunk. Johann Hari világhírű újságíró és író már első kötetével is óriási sikereket ért el, ám az Elveszett kapcsolatokkal a nemzetközi sikerlisták élére került. Maga is depressziós volt, és bár 17 éves kora óta kezelték, mindig is úgy érezte, hogy a tünetei leküzdésére folyamatosan felírt különféle antidepresszánsok csak ideig-óráig hoznak számára enyhülést. Ezért úgy döntött, megpróbál a probléma mélyére ásni és megérteni a betegsége mögött húzódó valódi okokat. Ennek a kutatómunkának az eredményét tartja kezében az olvasó.
Na stiahnutie
10,39 €

dostupné aj ako:

Creative Thinking


Boost the effectiveness and the quality of your creative thinking with these simple, evidence-based strategies.  This book will guide you through the stages of the creative process, from idea generation to effective work habits. All of the strategies are rooted in cutting-edge cognitive science. They can be applied to artistic pursuits such as writing and painting, and also to business, hobbies, and much more. Divided into two sections - "thoughts and ideas" and "craft and habits" - this practical guidance will help you unlock your creative potential.
Na stiahnutie
4,48 €

Fogalmazásfüzet


A szerző fogalmazásfeladatai gyerekeknek vagy írópalántáknak a szerző saját rövid művei alapján.
Na stiahnutie
1,69 €

Időperspektíva-módszer a gyakorlatban


"Vajon az élvezeteket hajszoljuk, elfogadjuk az élet sorsszerűségét, esetleg a régi szép időket idézzük? Netán a kudarcokról és elszalasztott lehetőségekről panaszkodunk, céljaink megvalósításáért küzdünk vagy a spirituális életet hirdetjük? A forradalmian új időperspektíva-módszer szerint az időhöz való viszonyunk döntően befolyásolja életünket. Ha a múltról a jelenre, a negatív eseményekről pedig a pozitívakra helyezzük a mentális fókuszt, kiegyensúlyozottabb és teljesebb életet élhetünk. A híres stanfordi börtönkísérletek atyja, Philip Zimbardo szociálpszichológus és kollégája, Rosemary Sword kutatásaik és a való életből vett példák alapján bemutatják, hogyan befolyásolják időperspektíváink a stresszkezelésünket, szülői stílusunkat, de még a szexuális életünket is, és hogy mit tehetünk az ideális időprofil kialakításáért."
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

Otthonról hoztuk


Megismerkedünk, egymásba szeretünk, és eldöntjük, hogy megpróbáljuk együtt az életet. Úgy tűnik, teljesen tiszta lappal indulunk, hiszen ez egy új kapcsolat, úgy alakítjuk, ahogy csak szeretnénk. Ráadásul tele vagyunk lelkesedéssel, bizakodással, egymás iránti pozitív érzésekkel. Hamarosan mégis azon kaphatjuk magunkat, hogy ez a kapcsolat is kezd úgy alakulni, mint az előzőek – sőt, működése gyanúsan hasonlít arra is, amit hajdan otthon, a saját származási családunkban láttunk. Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy párkapcsolataink alapmintáját – vagyis azt, hogy miként kötődünk a társunkhoz, hogyan viszonyulunk hozzá, hogyan kommunikálunk vele – a gyermekkorunkból hozzuk magunkkal. Mi is és a társunk is egy-egy „alapcsomaggal” érkezünk a kapcsolatba, és viszonylag hamar kiderül, hogy mély bevésődések határozzák meg közös életünket. Gyakran meg sem tudjuk indokolni, hogy egy adott helyzetben miért érzünk és viselkedünk éppen úgy, ahogy, mert számos automatikus, spontán válaszunk nem más, mint régi sérüléseink visszhangjai. Az is lehet, hogy mindezzel már valamelyest tisztában vagyok, és kijelentjük: mi biztosan nem leszünk olyanok, mint a szüleink, nem úgy fogunk bánni egymással, mint ahogy ők tették. A tudatos elhatározás azonban önmagában kevés a tudattalan minták átírásához, és azzal, hogy megmondjuk, mit nem akarunk lemásolni, még nem tettünk egy lépést előre. Tovább az vezet, ha azt is megfogalmazzuk és kidolgozzuk, mit teszünk helyette. A minket nem segítő minták felülírása komoly, olykor hónapokig-évekig tartó lélektani munkát igényel – de lehetséges! A múltból megérkezhetünk a jelenbe, ahol végre nem a hosszú évekkel vagy évtizedekkel korábban történt események, hanem az adott helyzet, az aktuális pillanat határozza meg érzéseinket és viselkedésünket. A Nyitott Akadémia tematikus gyűjteményes kötetében korábbi előadások és vadonatúj, kifejezetten ebbe a könyvbe készült írások egyaránt helyet kaptak.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Az utolsó mérföld


Ennek a Polcz Alaine-nel folytatott beszélgetéseimből készült, először 2007-ben megjelent könyvnek a sikere nyomán már 2012-ben elkezdtem gondolkozni egy olyan, utószóval bővített második kiadáson, amely beszámolna arról, mi minden történt Alaine halála óta a jobb életvég elérése érdekében. Nyugaton, ahol sok minden megvalósult abból, amiről beszélgettünk, illetve itthon, ahol jószerével semmi. Ám be kellett látnom, hogy pusztán a kérdésfelvetés is messze túlmenne egy utószó szokványos keretein. Így ezekkel a kérdésekkel a Boldogabb élet - jó halál című könyvem második, bővített kiadásában foglalkoztam, amely 2014-ben jelent meg. Ennek az új, beszélgetéseinknek az eredeti hangfelvételei alapján bővített kiadásnak a végén található Visszatekintésben inkább csak azzal foglalkozom, amit Alaine feladatként rám hagyott; még utolsó hónapjaiban sikerült belefognunk annak a kórházi hospice-osztálynak a megvalósításába, amelyről ő is álmodozott. A könyvnek ez a fejezete, képekkel is alátámasztva, főleg azt a célt szolgálja, hogy közelebb hozza ezt a mindig támogatásra, bővítésre szoruló intézményrendszert a potenciális támogatókhoz. És segítsen eloszlatni azoknak a félelmét, akik a kíméletes, méltóságteljes távozás érdekében rászorulnak a hospice-gondozásra, és a szeretteikét is, akik talán el sem tudják képzelni, milyen barátságos lehet egy ilyen életből kisegítő intézmény.
Na stiahnutie
5,32 €

Őszinteség


Az igazi beszélgetés az, amiben az igazság megmutatja magát. Egy jó dialógus szeretettel teli, amiben sem a másik nem tudja, mi a tuti, sem én, de ha jóindulatúak és őszinték vagyunk, megjelenik közöttünk az igazság. Nagy élmény.
Na stiahnutie
7,35 €

dostupné aj ako:

Gyógyulás a rejtett bántalmazásból


Mindenhol akadnak mérgező emberek a családokban, párkapcsolatokban, munkahelyeken, vallási közösségekben elrejtőzve. A pszichés bántalmazás alattomos és rejtett természete abból fakad, hogy a bántalmazók viselkedésének fontos elemei a megrögzött és ismétlődő titkos játszmák, melyeket egyedül vagy többedmagukkal űznek a céltáblának kiszemelt személlyel. A pszichés bántalmazás elszenvedői gyakran nem tudják pontosan leírni, mi is történt velük, sőt sok esetben nincsenek tudatában annak, hogy bántalmazó kapcsolatban élnek. A pszichés bántalmazásnak nincsenek külsérelmi nyomai. Nincsenek kék foltok, törött csontok, sem pedig lyukak a falban. A sebek, törések és lyukak a bántalmazottak belsejében vannak elzárva. A könyv felfedi a rejtett bántalmazás valódi természetét, és bemutatja a bántalmazásból való felépülés szakaszait, melyeken a terapeuta szerző megfigyelései alapján minden bántalmazott keresztülmegy a mérgező kapcsolatokból való gyógyulás során. A könyv egyszerűen, közérthetően és mély empátiával kíséri végig a túlélőket a felépülés útján.
Na stiahnutie
10,14 €

dostupné aj ako:

My Investment Journey


This book gives novice investors a lesson learnt from those mistakes that I made in stock investment so that you won’t have to repeat the same mistakes in your investment journey. It is my intention to protect your savings from the hard-earned income.
Na stiahnutie
3,63 €

Kategória "Psychológia, etika" je zameraná na rozličné aspekty ľudskej psychiky, správania a etiky. Zahrňuje štúdium mentálnych procesov, emocionálnej inteligencie, vývinových psychologických teórií, psychologických porúch, terapeutických metód a etických otázok spojených s psychológiou.

Kategória "Psychológia, etika" poskytuje čitateľom a študentom prístup k poznatkom, ktoré môžu pomôcť lepšie porozumieť ľudskému správaniu, psychologickým problémom a etickým výzvam, ktorým čelia psychológovia a terapeuti. Je to dôležitá oblasť pre tých, ktorí sa zaujímajú o ľudskú psychiku a chcú ju lepšie pochopiť a ovládať.