! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Psychológia, etika strana 6 z 32

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

A férfinak szex kell, a nőnek szerelem


Vajon egyetérthet-e valaha is egymással a férfi és a nő a szex és a szerelem terén? Hogyan válhat egy kapcsolat kölcsönösen gyümölcsözővé, ha a férfi rögtön ágyba akar bújni, a nő pedig máris menyasszonyi ruhát öltene? Ebben a gyakorlatias, humoros és praktikus könyvben a párkapcsolati szakértők, Allan és Barbara Pease megvizsgálják, hogyan hangolódhat sikeresebben egymás igényeire a férfi és a nő. A tudományos tényekkel és naprakész kutatási eredményekkel felvértezett mellbevágó kötet rendkívül szórakoztató olvasmány, melynek segítségével minden olvasó rátalálhat a boldogságra élete párja mellett. Ha a lehető legtöbbet akarod kihozni a kapcsolatodból, vagy szingli vagy, és még mindig a "nagy Ő"-t keresed, feltétlenül olvasd el ezt a könyvet.
Na stiahnutie
10,14 €

Három értekezés a szexualitásról


IRATKOZZ FEL A KIVÁLASZTOTT CÍMRE, KATTINTS A "HAMAROSAN" FELIRAT MELLETTI KIS SZÍVECSKÉRE, HOGY AZONNAL ÉRTESÜLJ A MEGJELENÉSRŐL! Mellőzhetetlen, hogy mindenki tisztában legyen vele, hogy a „férfiasság” és a „nőiesség” fogalma, melyeknek tartalmát a közfelfogás oly kétségtelennek véli, a tudományban a legzavarosabbak közé tartozik, s legalábbis háromféleképpen határozható meg. 
Na stiahnutie
3,94 €

Bohém szülők kézikönyve


Ki ne hallott volna már legendákat a „bezzeggyerekekről” és szüleikről? Ezekben a történetekben a kicsik jól neveltek, szófogadóak és csendesek, a szülők arcán mennyei mosoly ragyog, a barátok, ismerősök pedig az egekig magasztalják a Bezzeg családot.Csak az a bökkenő, hogy Bezzegék nem léteznek! Mit tegyünk hát, hogy ne merő stressz és sziszifuszi küzdelem legyen az életünk, ha gyereket nevelünk? Pamela Druckerman kisgyerekes amerikai anyukaként hosszú időt töltött Franciaországban, és rácsodálkozott, mennyire másként szervezik az életüket a francia párok, mennyire más alapelvek és keretek között nevelik a gyerekeiket. Természetesen nincs csodaszer, amely egyik napról a másikra megváltoztatja a magyar szülők életét, és megoldja az összes problémáikat, de ebben a könyvben a szerző megoszt velünk 100 olyan tippet, amelyeket ha átgondolunk és adaptálunk a saját életünkre, valószínűleg boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk, a gyerekeink pedig jobban fognak alkalmazkodni életük során a legkülönbözőbb emberekhez és helyzetekhez. Ugye jól hangzik? A remek tanácsok mellé ráadásul ajándékba kapjuk az írónő fanyar humorát, plusz a hamisítatlan francia életrecepteket, amelyeket együtt készíthet és fogyaszthat el az egész család – a la française!
Na stiahnutie
9,01 €

A Még Egyszer ereje


Ha még egy gondolattal és tettel többre leszel képes, ráébredsz, hogyan lehet az életed a legjobb. - Közelebb vagy az álmaidhoz és a céljaidhoz, mint gondolnád. Az itt olvasható stratégiák révén - mindegy, milyen versenyen indulsz -, át fogsz haladni a célvonalon. - Az itt leírt elgondolás az élet minden területén használható. Pszichológiai és tudományos megalapozottsága révén meg fogod tudni oldani a problémáidat, és olyan fölényes sikert aratsz, amiről korábban nem hitted volna, hogy lehetséges. - Ez egy egyéni megoldás, amely kiállta az idő próbáját. Rugaszkodj neki, és látni fogod, hogy megszabadít azoktól a mentális útakadályoktól, amelyekkel már évek óta küszködsz. A "még egyszer" ereje nélkülözhetetlen kellék ahhoz, hogy valóra váltsd személyes és szakmai céljaidat: e könyv révén hozzá fogsz férni mindazokhoz a szuperképességekhez és tehetségekhez, amelyek már eleve benned lakoznak. Ed Mylett a világ egyik legismertebb motivációs előadója és teljesítményszakértője, aki harminc év tapasztalattal rendelkezik. Világklasszis sportolók, a szórakoztatóipar sztárjai és cégvezetők mellett dolgozott coachként, kibontakoztatva képességeiket, arra sarkallva őket, hogy teljesítsenek még egy gondolattal, még egy tettel többet.
Na stiahnutie
8,42 €

Szerelem 50 felett


A kutatások szerint 50 éves kor felett jobb önismeretünknek és tapasztalatainknak köszönhetően érettebben, könnyebben alakíthatunk ki tartós és kiegyensúlyozott párkapcsolatot. Nagyobb érzelmi stabilitást tudunk nyújtani, és jobban összpontosítunk a társunkra, hiszen jó eséllyel már nem a gyermekeink vagy a karrierünk áll a mindennapjaink középpontjában. Pszichológusoktól származó esettanulmányok és kutatási eredmények alapján Francine Russo újságíró útmutatót kínál az előző kapcsolatok lezárásához, a gyászfeldolgozáshoz és a szülői minták felismeréséhez. Könyvében nemcsak az érett kapcsolatok mozgatórugóit tárja fel, hanem praktikus tanácsokkal lát el az online társkeresőkben való eligazodástól az első randin át a szexig.
Na stiahnutie
11,41 €

Sex Talks


Hathatós segítség a téma szakértőitől, Vanessa és Xander Marintól, hogy olyan szexuális életed legyen, amilyenről álmodni sem mertél. Csak beszéljetek róla! Számtalan könyvet írtak már a szexről, de egyik sem mutatta be olyan részletesen a szexről folytatott párbeszéd jelentőségét, mint ez. Elvégre hogyan lehetne kivételesen jó szexuális életed, ha még beszélni sem tudsz róla a partnereddel? A Sex Talks éppen ebben segít. Vanessa Marin szexuálterapeuta és férje, Xander megmutatja, hogyan teheted a legtöbbet a szexuális életedért. A házaspár őszintén megosztja történeteit, elárulják, mi zajlik valójában a hálószoba falai között, és olyan, jól bevált tanácsokkal látják el az érdeklődőket, amelyek eddig már rengeteg embernek segítettek. Ez a New York Times-sikerlistás könyv azt a fajta szexuális felvilágosítást nyújtja, amelyben szinte biztosan nem volt részed, és olyan, gyakorlatban kipróbált módszereket ismertet, amelyekkel megvalósíthatod álmaid szexuális életét.
Na stiahnutie
7,86 €

Ne agyald túl a párkapcsolatod


Lépj ki a szorongás és a félelem ördögi köréből, hogy teret kapjon a kapcsolatodban a szeretet, a bizalom és a törődés. Itt az ideje, hogy abbahagyd a kapcsolatod túlgondolását! „A boldog szerelmi történeteket létrehozzuk, nem pedig csak úgy megtörténnek.” A szüntelen aggodalmaskodás és agyalás nem csak önmagunkban tesz kárt. A rumináció – az ismétlődő tépelődés, szorongás egy gondolattal, helyzettel vagy döntéssel kapcsolatban, ami megzavarja a mindennapjainkat – gyakori probléma, amely nemcsak romboló hatású, de egy idő után a párkapcsolat kötelékét is fellazíthatja. Sokszor előfordul, hogy túlgondoljuk a kapcsolatunkat, szinte belefulladunk a negatív gondolatokba, emiatt a szorongás, a hibáztatás vagy a mardosó kétségek ciklusaiban ragadunk. Bár a párunkkal kapcsolatos negatív gondolataink és ítéleteink sokszor megalapozatlanok, akár egy egészséges kapcsolat felbomlásához is vezethetnek. Még ha tudatában is vagyunk annak, hogy eltúlozzuk a dolgokat, és ezzel még kárt is okozhatunk, az agyalást megállítani nem olyan egyszerű. Alicia Munoz okleveles párterapeuta olyan alapvető és könnyedén elsajátítható készségeket mutat be, amelyek segítségével megváltoztathatjuk a szerelmi történeteink cselekményét, és megtanulhatunk jól szeretni.  A szerző éleslátó és őszinte könyve segít felismerni és elengedni az agyalást a kognitív viselkedésterápiából (CBT) és a mindfulnessből merített négylépcsős gyakorlatnak köszönhetően. A LASSÚ megközelítés (angolul SLOW - a seeing, labeling, opening, and welcoming szavakból álló elnevezés) – segíthet abban, hogy a minket felzaklató gondolatok ismételgetése helyett megtanuljuk megélni a jelen pillanatot, túllépjünk a túlzott rágódáson, így újra felfedezzük az örömöt, a könnyedséget és a tartalmas kapcsolatot partnerünkkel.  A LASSÚ-megközelítés segítségével megtanulhatod, hogyan-    lásd tisztán a rumináció folyamatát,-    címkézd fel a ruminációs ciklusokat,-    nyílj meg, és teremts teret magadnak,-    fogadd el a blokkolt tapasztalatokat. Azzal, hogy feltérképezzük a saját és a párunk kötődési stílusát – akár együtt végezzük a gyakorlatokat, akár egyedül –, miközben felismerjük a rágódási ciklusainkat, a berögződéseinket, megtanulunk hatékonyabban és szeretetteljesebben kommunikálni, így képesek leszünk elutasítás helyett befogadni a tapasztalatokat, és ezáltal csökkenteni a szorongást. Nem utolsósorban pedig képesek leszünk felismerni, mi az, ami valóban fontos a kapcsolatunkban. „A cél nem a kellemetlenségek elkerülése, hanem az, hogy eljussunk a párkapcsolati problémák gyökeréig, miközben kíváncsiak, nyitottak maradunk és kapcsolatot teremtünk a nehéz pillanatokban.”
Na stiahnutie
11,80 €

Nekem te kellesz, neked pedig én


Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a picinek tűnő problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak gusztustalan szokásai? Miért beszél annyit a nő? Miért szereti a férfi az otromba vicceket? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Az elsöprő sikerű Testbeszéd írója és társszerzője - egyben felesége - három évtizede keresik a választ, vajon miért van az, hogy a nemek közti szakadék, félreértés, konfliktus a huszonegyedik században ugyanúgy hozzátartozik az emberi élethez, mint Ádám és Éva ősviszálya idején. Tapasztalataik, kutatásaik, felméréseik, józan eszük és humoruk segítségével igyekeznek válaszolni az örök kérdésre: miért is van annyi bajunk egymással?
Na stiahnutie
10,14 €

Elképzelhető


Hogyan lehet előre látni mindazt, ami ránk vár?Miért érdemes a jövőről kreatívabban és optimistábban gondolkodni?Milyen készségek elsajátításával leszünk képesek irányítani a jövőnket?Hogyan reagálhatunk rugalmasabban és alkalmazkodhatunk gyorsabban egy világjárvány vagy egy háború idején?  A társadalmak időnként olyan mélyreható és tartós változásokon mennek át, amelyeket korábban elképzelni sem tudtunk. Ilyenkor egyfajta „jövősokk” ér bennünket: elveszítjük a talajt a lábunk alól, felismerjük, hogy addigi megküzdési módszereink az egészséges, boldog és sikeres élet biztosítására már nem működnek. Óriási kihívást jelent, hogy reményteljesnek és felkészültnek érezzük magunkat, és optimistán tekintsünk a jövőbe, miközben lehetetlennek tűnik megjósolni, milyen lesz a világ a következő héten, nemhogy a következő évtizedben.  Jane McGonigal, világhírű játéktervező és jövőkutató, gondolatébresztő könyvében a pszichológia és a neurológia legújabb tudományos kutatásaira támaszkodva mutatja be, miként képezhetjük az elménket, hogy félelem nélkül, reziliensen valósítsunk meg egy olyan világot, amelynek lehetőségeit még elképzelni sem tudjuk. Hatékony jövőkutató technikái segítségével elsajátíthatjuk azokat a készségeket és azt a gondolkodásmódot, amelyeknek köszönhetően „sürgető optimizmusunk”, vagyis a bennünk feszülő megállíthatatlan erő aktiválja cselekvőképességünket. A kizárólag ehhez a könyvhöz tervezett provokatív gondolatkísérletek és jövőszimulációk célja, hogy kollektív képzelőerőnket fejlesszük, és mindannyiunk számára jobb és élhetőbb jövőt teremtsünk.  A könyv megjelenését az i-Tango támogatta „Ezt a könyvet olvasni olyan, mintha leülnénk egy kreatív, optimista barátunkkal beszélgetni, és utána önmagunk új változataként állnánk fel. Jane McGonigal valódi látnok. Most megtanítja nekünk, hogyan lehetünk mi is azok.” Daniel H. Pink, számos The New York Times bestseller, többek között a Mikor – A tökéletes időzítés tudományos titkai és A megbánásban rejlő erő – Hogyan segíthetnek újragondolt kudarcaink a döntéshozásban? könyvek szerzője „Jane McGonigal átlagon felüli képességgel jósolja meg azokat a jövőbeni eseményeket, amelyeket a legtöbben még csak felfogni sem tudunk. Gyakorlati útmutatóként szolgáló könyvében felnyitja a szemünket, és megtanít arra, hogyan tágítsuk perifériás látásmódunkat, hogyan terjesszük ki a képzeletünket a távoli jövőbe, és hogyan képzeljük el az elképzelhetetlent.”Adam Grant, számos The New York Times bestseller többek között a Gondold újra! szerzője, a B terv társszerzője „Izgalmas és inspiráló könyv, amely bemutatja, hogyan ültethető át a gondolkodj nagyban szemléletmód a valóságba: gyakorlati és stratégiai útmutató egy jobb jövő létrehozásához. Az emberi képzelőerő határtalan, és fantasztikus dolgokra képes, ha hagyjuk szabadon szárnyalni. Merjünk nagyot álmodni, és valósítsuk meg az álmainkat!” Papp László, az i-Tango, a Gartner bulgáriai és magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója és tulajdonosa
Na stiahnutie
21,72 €

Intő jelek


Tetteink tükrözik személyiségünket. Ez egy egyszerűbb folyamat, hol megéljük önmagunk és környezetünk sajátosságait.„Minden kérdésem idővel válaszra fog találni. De tapintható már a kíváncsiságom és gyötrődésem következménye. Nap mint nap szembesülök vele, hogy leszületnem sem volt könnyű, de sosem gondoltam volna, hogy felnőtté válni és maradni sem lesz egyszerűbb.Határozottan ellenkezem mindig, amikor negatív gondolatok kerülnek a kobakomba. Szeretnék másként elmélkedni és elfogadni a tényt, hogy igenis rajtam múlik a boldogság! Nem hihetem azt, hogy minden mások miatt van, mások miatt történik. Olyan végtelen probléma ez, kevés lenne száz év is, hogy végre megértsük, hogyan működik az univerzum. Nekem 30 év kellett ehhez.”
Na stiahnutie
6,73 €

Mi lesz, HA ... ?!


A szorongás természetes élettani jelenség, amely eredendően azt a célt szolgálja, hogy szervezetünk tartalékait mozgósítva elkerülhessük vagy leküzdhessük a veszélyhelyzeteket. Ám sokszor ahelyett, hogy segítségünkre lenne, az életünket megbénító problémává válik. Rontja a teljesítményünket, és olyan szenvedést okoz, hogy akár ártalmas eszközökkel is igyekszünk megszabadulni tőle. Görcsösen kapaszkodunk bizonyos dolgokba vagy emberekbe, alkoholhoz vagy drogokhoz nyúlunk, túlhajtott tevékenységekkel (például munkával, vásárlással, szexszel, sporttal, képernyőhasználattal) próbáljuk elterelni a figyelmünket róla. És nagyon gyakran: elkezdjük beszűkíteni az életünket. Olyan dolgokról mondunk le, amelyek célt, értéket és fejlődést jelentenének számunkra, azonban el kellene viselni hozzá bizonyos fokú szorongást. Ez a könyv arra szolgál, hogy jobban megismerjük a saját szorongásunkat és megtanuljuk hatékonyan kezelni azt. Bizonyos esetekben a szorongás teljesen megszüntethető, máskor pedig arra kerül a hangsúly, hogy miként csillapíthatjuk azt elviselhető mértékűre, és valósíthatjuk meg a jelenlétében is mindazt, amit szeretnénk - hogyan élhetünk az időnkénti szorongással együtt is tartalmas, eredményes életet. Dr. Szondy Máté - a korábbi könyveihez hasonló módon - tudományos alapokra támaszkodva vizsgálja a témát, és kínál komplex programot a szorongás kezelésére. Szó esik a testmozgás, a táplálkozás, a környezet, az emberi kapcsolatok szerepéről, a szorongáskeltő gondolatok kezeléséről, az önmegnyugtatás egyszerű és természetes módjairól, valamint az úgynevezett expozícióról, vagyis arról, hogy miként tudunk közelebb menni a szorongásunkhoz. Ha ugyanis elég gyakran és elég közel merészkedünk félelmünk tárgyához, az jó eséllyel elveszíti hatalmát felettünk. Kapunk egy vészhelyzeti túlélőkészletet is intenzív szorongás esetére, és azt is végiggondolhatjuk, mit kezdjünk azokkal a félelmekkel, amelyek nem csupán lehetséges rossz forgatókönyvekre, hanem elkerülhetetlenül bekövetkező, súlyos problémákra vonatkoznak.
Na stiahnutie
6,90 €

A tökéletes tökéletlenség


A népszerű szerző húsz év termésének legjavából állítottunk össze hét esszéciklust, amelyekben a rövid írások lazán, mégis szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Ebben a kötetben szerepel néhány olyan írás is, amelyet Mérő László kifejezetten ehhez a kötethez írt, mert úgy érezte, így válik teljessé az adott esszéfüzér. A korábban már megjelent írások nagy részét is átdolgozta, a körülötte levő írásokhoz illesztette, vagy egyszerűen csak csiszolt még rajtuk.A hét esszéciklus nagyjából lefedi azokat a területeket, amelyekről a szerzőnek az utóbbi húsz évben mondanivalója volt. Egyetlenegy terület maradt csak ki, a politika. Nem azért, mert a szerző szégyelli a politikával kapcsolatos írásait, csak azok túl gyorsan avulnak el, így nem ide valók. Maradt így is elég sokféle terület: a pszichológia, a matematika, a tudomány, a játékok és általában az élet dolgai.
Na stiahnutie
8,22 €

Ketten együtt magabiztosan


Szeretnénk összeismerkedni az új szomszédunkkal? Hibás terméket vásároltunk, és reklamálnánk? Bántanak a társunk lekicsinylő megjegyzései? Bizonytalanul, erőszakosan vagy magabiztosan viselkedünk-e ilyenkor, és hogyan változtathatunk azokon a mintákon, amelyek nem vezetnek eredményre? Milyen játékszabályok szerint működnek a különféle kapcsolatok, és létezik-e olyan technika, amely minden élethelyzetben hatékony? A népszerű előadó és tapasztalt párterapeuta ezúttal az asszertív kommunikáció titkaiba vezeti be az olvasót, különös figyelmet szentelve a párkapcsolati helyzeteknek. A fejezetek végén feladatsor segít átültetni a gyakorlatba az olvasottakat, hogy minél rutinosabban, eredményesebben kezelhessük a mindennapokban felmerülő kihívásokat.
Na stiahnutie
10,14 €

Toxikus kapcsolatok


Szerezd vissza a hatalmat a narcisztikusokto´l, manipula´torokto´l e´s ma´s me´rgezo? emberekto?l! Hangolo´dj ra´ az e´rze´kenyse´gedre, e´s hallgass a belso? hangodra!  A hipere´rze´keny emberek e´s az empatikusok egy egyedu¨la´llo´ e´s egyu¨tte´rzo? csoportot alkotnak, akik gyakran va´lnak a pa´rkapcsola- ti ba´ntalmaza´s ce´lpontja´va´. Ha ra´jo¨tte´l, hogy hipere´rze´keny vagy, e´s gyakorta elo?fordul, hogy akaratodon ki´vu¨l me´rgezo? emberek ha´lo´ja´ba gabalyodsz, tudd, hogy nem vagy egyedu¨l!  Mi´g ne´ha´ny olyan tulajdonsa´god, amely hipere´rze´kennye´ tesz te´ged, sebezheto?ve´ tehet az e´rzelmi ragadozo´kkal szemben, tud- nod kell, hogy vannak olyan tulajdonsa´gaid is, amelyeket ero?sse´g- ke´nt haszna´lhatsz fel a me´rgezo? emberek felismere´se´re, a szila´rd hata´rok fela´lli´ta´sa´ra e´s a manipula´cio´jukkal valo´ szembesza´lla´sra. Az extra e´rze´kenyse´ged a belso? riaszto´rendszered e´s ve´do?paj- zsod, amely vesze´ly esete´n gyorsan mu?ko¨de´sbe le´p. Tudd meg, hogyan ve´dheted meg magad!  Shahida Arabi a Toxikus kapcsolatok ci´mu? ko¨nyve´ben a´tfogo´ elemze´st nyu´jt a hipere´rze´keny e´s a me´rgezo? emberek ko¨zo¨tti di- namika´ro´l, me´lyrehato´ informa´cio´kkal szolga´l a kapcsolati trauma hata´saival e´s a pszicholo´giai ba´ntalmaza´s taktika´ival kapcsolat- ban. Ez a ne´lku¨lo¨zhetetlen u´tmutato´ a mindennapokban alkal- mazhato´ ke´szse´geket, ce´lzott gyakorlatokat ki´na´l a vo¨ro¨s za´szlo´k felismere´se´hez, a fu¨ggo?se´g megto¨re´se´hez e´s a gyakori manipu- la´cio´s taktika´k – mint pe´lda´ul a ga´zla´ngola´s, az elza´rko´za´s, a ve- ti´te´s e´s a szerelmi bomba´za´s – lea´lli´ta´sa´hoz. Klinikailag releva´ns, megalapozott gyo´gyula´si strate´gia´kat ki´na´l, valamint gyakorlati mo´dszereket mutat be a hate´kony, mu?ko¨do?ke´pes pszicholo´giai ve´do?pajzs le´trehoza´sa´ra.  Ismerd meg azokat a bizonyi´te´kokon alapulo´ ke´szse´geket, ame- lyek a kogniti´v viselkede´stera´pia (CBT) e´s a dialektikus viselkede´s- tera´pia (DBT) nyu´jtanak, hogy segi´tsenek felismerni e´s lea´lli´tani a gyakori manipula´cio´s taktika´kat.  Ezekkel az o¨nve´delemre e´s az ero?sse´geidre o¨sszpontosi´to´, ba´tori´- to´ strate´gia´kkal ke´pes leszel ege´szse´gesebb hata´rok fela´lli´ta´sa´ra e´s egy ero?sebb o¨nbizalom kie´pi´te´se´re!  Ne feledd: empatikus emberke´nt az e´rze´kenyse´ged egy szupere- ro?! 
Na stiahnutie
11,80 €

Te nem lehetsz autista


Ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik: – az autizmust értelmi fogyatékosságnak gondolják; – száz százalékig biztosak abban, hogy gond nélkül felismernek egy autizmus-spektrumzavarral élő embert; – szeretnének egy kicsit többet megtudni erről a furcsa világról.
Na stiahnutie
8,42 €

Remény


Az öngyilkosság továbbra is széles körben elterjedt probléma az Egyesült Államokban, naponta körülbelül 86 ember vet véget életének. Meglepő módon az öngyilkosság által leginkább érintett csoportok egyike a hadsereg, beleértve a jelenlegi és a volt szolgálati tagokat is. Ennek a statisztikának a csökkentéséhez és az öngyilkossági járvány leküzdéséhez azonban jelentős változásra van szükség a társadalom öngyilkossággal kapcsolatos hozzáállásában és gondolkodásmódjában.Ez a könyv kísérletet tesz arra, hogy ezt a változást elérje, és hatással legyen azok életére, akiket az öngyilkosság veszélye fenyegethet. Nem az a célja, hogy bárkit is meggyógyítson az öngyilkossági gondolatoktól, hanem inkább az, hogy az olvasók mélyebben megértsék, miért tűnhet egyesek számára az öngyilkosság általi halál az egyetlen járható útnak. A szerző megérti, hogy az öngyilkosság nemcsak a közvetlenül veszélyeztetett embereket érinti, hanem a hozzátartozóikat is, akiknek nehéz lehet megérteniük, hogy valaki, aki fontos számukra, miért választ egy ilyen szélsőséges lehetőséget. Emiatt a könyvnek nem célja, hogy csodaszer legyen az öngyilkosság veszélyének kitett emberek számára. Ehelyett a szerző arra bátorítja az olvasókat, hogy mélyebben értsék meg az öngyilkosságot, és őszinte beszélgetéseket folytassanak szeretteikkel, hogy segítsenek nekik olyan alternatívákat találni, amelyekben hihetnek. A szerző célja végső soron az, hogy az embereknek okot adjon az életre.Az öngyilkosság tűnhet az egyetlen lehetőségnek azok számára, akiket túlterhelnek a problémáik, és akik küzdenek a kiútkeresésért. E könyv lapjain azonban az olvasók arra kapnak ösztönzést, hogy őszintén tekintsenek rá az életükre, és vizsgálják meg azokat az alternatív megoldásokat, amelyek segíthetnek nekik megtalálni a továbblépéshez vezető utat.A könyv végére a szerző reméli, hogy az olvasók jobban megértik az öngyilkosságot és annak hatásait, és ezáltal képesek lesznek segíteni maguknak vagy valakinek, aki fontos számukra, hogy reményt és okot találjanak az élet folytatására.
Na stiahnutie
10,68 €

66 nap hogy megváltoztasd az életed


E könyv elkészítésének fő ötlete azután született, hogy rájöttem, hogy mások hiedelmei miatt folyamatosan pénzt veszítek, és késleltetik az életemet a céljaim elérésében, sőt, még az általam éppen csak elkezdett vállalkozásokban is kudarcot vallottam.Ennek felismerése rendkívül frusztráló volt, ugyanakkor több okból is nehezen kontrollálható, többek között azért, mert nem mindig tudjuk azonosítani, hogy kik ezek az emberek, és még ha meg is tudjuk, nem biztos, hogy képesek vagyunk eltávolítani őket az életünkből.Ezt a problémát csak úgy tudjuk hatékonyan megoldani, ha létrehozunk egy olyan rendszert, amely egyszerre képes átszervezni létezésünk különböző mintáit, és csak egy területre összpontosít, lehetőleg anyagi jellegűre, például a pénzre.Az itt bemutatott tartalom azon a feltevésen alapul, hogy ha a gondolataink beavatkoznak a sorsunkba, akkor a mások gondolatai, amelyek alapértelmezetten működnek, nagyobb hatással lehetnek erre a sorsra.Észrevetted már, hogy egyesek mennyire örülnek, amikor kudarcot vallasz, mintha ezt várnák, vagy hogy egyesek milyen kedvesnek tűnnek, amikor szegény vagy?Ők ugyanazok, akik neheztelnek a boldogságodra és a bőségedre, amikor később sikeressé válsz, majd a legabszurdabb dolgokat állítják, hogy bebizonyítsák, hogy méltatlan vagy arra, amit kapsz, miközben okokat találnak arra, hogy elmenekülj a valóságodtól.Ez a társadalmi paradigma annyira nyilvánvaló, hogy kellett lennie egy másiknak, amely ellentmond ennek a gyakori viselkedésnek. Megtaláltam, és később úgy döntöttem, hogy létrehozok egy rendszert, amely segít az alkalmazásában.Miután láttam, hogy a saját életemben azonnali eredmények mutatkoznak, még e könyv írása közben is - ami annak köszönhető, hogy a gyakorlatokat gondolatban olvastam, miközben a tartalmat készítettem -, arra a következtetésre jutottam, hogy ennek a rendszernek az alkalmazása nagyon hasznos lenne az olvasóim számára.
Na stiahnutie
9,83 €

Energiavámpírokkal körülvéve


Hogyan ?kezeld azokat az embereket, akiktől leginkább ordítani tudnál?Ismerd fel, kik az energiavámpírok a környezetedben, és vedd vissza az uralmat az életed felett! Mindenki találkozott már energiavámpírral életében. Az energiavámpír többnyire emberi alakot ölt, de egy szituáció, sőt a saját gondolkodásmódod is leszívhatja az energiáidat. Egyik pillanatról a másikra minden erőfeszítésed tökéletesen hiábavalónak tűnik. Úgy érzed, mint akiből az utolsó cseppig kiszívták az energiát. De ennek vége!Thomas Erikson egyszerű elméleteinek segítségével nem csupán könnyű lesz felismerni életed energiavámpírjait, de semlegesítésük is gyerekjáték lesz. Érthető modellje, szórakoztató önismereti tesztjei és mindennapi történetei hozzájárulnak mások és önmagunk alaposabb megismeréséhez és végső soron saját képességeink jobb kiaknázásához is.Az Energiavámpírokkal körülvéve összeköti a szerző korábbi, Körülvéve-sorozatának könyveit, megmutatva azt, miképpen szívják el energiáinkat az idióták, a pocsék főnökök és a narcisztikusok, és segítséget ad abban, hogyan győzhetjük le őket.Neked szól ez a könyv, ha szeretnél előrébb lépni a karrieredben, boldog és harmonikus otthont teremteni és úgy általában a legtöbbet kihozni az életedből.
Na stiahnutie
8,14 €

Kognitív viselkedésterápia egyszerűen


Youtube videó a könyvről!A rendkívül hatékony pszichoterápiás módszernek bizonyult kognitív viselkedésterápia alkalmazásával hosszú távon is megszabadulhatunk a szorongástól, dühtől és más tényezőktől, amelyek meghatározzák hétköznapi életünket. Ez a közérthető könyv céljaink írásos rögzítésétől kezdve a negatív gondolkodási mintáink felismeréséig számos olyan eszközt ad a kezünkbe, amelyek segítségével fejleszthetjük a személyiségünket, megoldhatjuk egyes problémáinkat, és általában véve tehetünk egészségünkért és jóllétünkért.   Seth J. Gillihan, PhD, a University of Pennsylvania pszichiátria tanszékének klinikai pszichológia szakos adjunktusa. Több mint negyven szakcikket és könyvfejezetet publikált arról, mennyire hatékony és hogyan működik a kognitív viselkedésterápia szorongás és depresszió esetén, valamint arról, hogy az agyi képalkotó eljárások miként hasznosíthatóak pszichés zavarok tanulmányozása során.
Na stiahnutie
7,88 €

Kategória "Psychológia, etika" je zameraná na rozličné aspekty ľudskej psychiky, správania a etiky. Zahrňuje štúdium mentálnych procesov, emocionálnej inteligencie, vývinových psychologických teórií, psychologických porúch, terapeutických metód a etických otázok spojených s psychológiou.

Kategória "Psychológia, etika" poskytuje čitateľom a študentom prístup k poznatkom, ktoré môžu pomôcť lepšie porozumieť ľudskému správaniu, psychologickým problémom a etickým výzvam, ktorým čelia psychológovia a terapeuti. Je to dôležitá oblasť pre tých, ktorí sa zaujímajú o ľudskú psychiku a chcú ju lepšie pochopiť a ovládať.