! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Psychológia, etika, logika strana 25 z 33

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

The Daily 6


Are you're a Type A, stressed out, work, work, work achievement junkie, who's not really satisfied with the life you're living? And you don't really appreciate the "touchy-feely" pseudo-psychologist self-improvement gurus writing today? Well, I've got an excellent book recommendation for you. The Daily Six is written by a hard-driving, Type A, no-nonsense businessman who ran headlong into the "brick wall of enlightenment." Chappelear calls that brick way his "Gift of Devastation." That "gift" helped him change his focus and his life. He learned how to build a whole and balanced life for himself, his family, and his company. The Daily Six lays out how to adopt Chappelear's six simple tenets and start taking the actions that will produce the same balance and positive results without the need for a brick wall. You'll find John Chappelear is someone you can respect and believe because he's lived these real-world experiences, and he makes perfect sense. Like the good businessman he is, Chappelear gets right to his six key points. Next, he outlines and explains how to use these six practices. And how to incorporate them into your daily life. The result is a sense of becoming more successful, prosperous, and personally fulfilled. John's minimalist approach includes exactly enough instructive detail and plenty of apt anecdotes to keep a smooth flow of interest in this comfortable and very readable book. He is both succinct and persuasive. Best of all, he doesn't ask you to add time and tasks to your already hectic life. He asks you to change your focus and select the most important things you can do to live well and happily. And to drop the unnecessary busyness, stress, and worry that you never needed in the first place. Take the short time needed to read this book. You'll be glad.
Na stiahnutie
1,41 €

Utazás a sötétség mélyére


John E. Douglas huszonöt évig dolgozott az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóhivatalának különleges ügynökeként, ahol a pszichológiai profilalkotás technikájával vizsgálta az ország leghírhedtebb bűnözőinek elméjét. A mára klasszikusnak számító, Sorozatgyilkosok című könyvébenbetekintést engedett legbrutálisabb eseteibe, és a folytatásban még jobban alászáll a sötétségbe. Douglas ismét különböző elvetemült sorozatgyilkosok és erőszaktevők ügyeit tárja fel a tőle megszokott, kendőzetlen stílusban, de ezúttal azt is bemutatja, hogy az évek során milyen nélkülözhetetlen fegyver lett a viselkedéstudományból. A profilalkotás az elkövetők kézre kerítése mellett segít megértetni a társadalommal, hogyan működnek ezek a bűnözők és mit tehetünk azért, hogy megakadályozzuk őket következő rémtettük elkövetésében. Douglas Sorozatgyilkosok című könyve alapján David Fincher (Harcosok klubja, Holtodiglan) készített Netflix-sorozatot, amely kiugró sikert aratott világszerte.
Na stiahnutie
5,62 €

dostupné aj ako:

iGeneráció


Érezzük, tapasztaljuk, hogy az iGeneráció valóban nagyon más, de pontosan milyenek ők, a 95 után születettek? Dr. Twenge átfogó kutatása során több mint 11 millió fiatal válaszait elemezte a témában. Feltáró munkájának eredményeit azzal a szándékkal osztja meg velünk, hogy jobban megérthessük ezt a sok szempontból különleges, a felnőtté válás kapujában toporgó generációt. Mivel töltik az idejüket, hogyan viselkednek? Miért nem vágynak jogosítványra? Miért nem költöznek el a szüleiktől és miért nem törekednek anyagi függetlenségre? Egyáltalán, hogyan alakulhatott ki egy teljes generációban az a meglepő hozzáállás, amit a vallás, a szexualitás és a politika iránt tanúsítanak? Az iGeneráció tulajdonságai és trendjei nemcsak meghökkentők, de józan ésszel ellentmondásosnak is tűnnek. Dr. Twenge könyvét olvasva be kell látnunk, egyre sürgetőbb, hogy megértsük ezeket a fiatalokat. Mert amerre az iGen tart, arra tart a nemzet – és a világ is. „Mind kétségbeesetten meg akartuk tudni, hogy mit tesz a közösségi média túlzott használata a kamaszokkal. Most hála Dr. Twenge alapos elemzésének, már tudjuk: magányossá, szorongóvá és törékennyé teszi őket, különösen a lányainkat. Muszáj elolvasnod ezt az elragadó könyvet ahhoz, hogy megértsd, miben különbözik az iGeneráció az Ezredfordulósoktól, akiket még csak most kezdtél megérteni.” - Jonathan Haidt, NYU-Stern School of Business „Ha meg akarod érteni, hogyan legyél jó szülője, tanára, vagy hogyan toborozz, hogyan alkalmazz, hogyan hirdess vagy hogyan nyerd el a szavazatát bárkinek, aki 1995 és 2012 között született, akkor el kell olvasnod ezt a könyvet! Az iGeneráció meg fogja változtatni azt, ahogyan a következő generációról gondolkodsz.” - Julianna Miner közegegészségügyi professzor, George Mason University
Na stiahnutie
8,42 €

dostupné aj ako:

Függőben


Mit él át egy függő, ha lemond a szenvedélyéről, és újra szembe kell néznie önmagával? Tamás alkoholbeteg, akkor is, ha ezt nehezére esik elfogadni. A terápia során nem pusztán a megvonási tünetekkel és az elemi erejű sóvárgással kell megbirkóznia. A függősége hátterében megbújó problémák is felszínre kerülnek: az édesanyjával való szimbiotikus viszonya, indulatainak örökös elfojtása, a felnőtté válás elutasítása. A kérdés az: mi marad, ha elvesszük az alkoholt? „Én is azt hiszem, többet iszom, mint ami egészséges lenne... – mondja Tamás. Ez a mondat akár lehet igaz is. De szolgálhatja azt a célt is, hogy szálljak le róla. Mert kellemetlen erről beszélni. Olyan ez, mint a kötéltánc. Mindkettőnk részéről. Az ő kötele az a vékonyka elhatározás, hogy eljött, és továbbra is eljár majd ide. Az én kötelem egyik végpontja az empátia kifejezése, a másik az ellenállásból való kibillentés, e kettő között kell táncolnom. Ki tudja, mikor szakadnak el a kötelek?” Mi történik a terápiás rendelő zárt ajtaja mögött? Még ma is sokan hiszik, hogy aki pszichológushoz jár, az őrült vagy gyenge. A terapeuta esetei köteteiben egy-egy pszichoterápia történetét követhetjük nyomon az első találkozástól a lezárásig. Miközben betekintést nyerünk a terápia folyamatába és a különböző módszerek működésébe, megérthetjük, hogyan segít a pszichoterápia teljesebb életet élni. A rendkívüli szaktudással és empátiával megírt esetek olyan, mindnyájunkat érintő élethelyzeteket mutatnak be, mint a felnőtté válás, a párkapcsolati problémák, az életközepi válság, a betegséggel való küzdelem vagy a gyász. A szakemberek és laikus olvasók számára egyaránt érdekes kötetekben nemcsak egy-egy személyes sors bontakozik ki előttünk, hanem a terapeuta gondolkodásmódját is megismerhetjük. Dr. Kapitány-Fövény Máté Klinikai szakpszichológus, adjunktus. Több mint tíz éve foglalkozik szenvedélybetegekkel, mind a terápiás ellátás, mind az addiktológiai kutatás területén. Hazai és külföldi egyetemeken tart addiktológiai témájú kurzusokat. Emellett újszerű, játékalapú prevenciós programokat dolgoz ki és vezet. 2014-ben Kentaur a terminálban címmel novelláskötete jelent meg.
Na stiahnutie
6,34 €

A tudatosság kézikönyve


"Kery Ervin barátom legújabb könyvében olvasmányosan ír a megvilágosodás csúcsélményéről: a tudat tudatosságáról. Egyszerűen alkalmazható módszerekkel mutatja meg azt, hogy léphetünk túl a kényszeres gondolkodáson, félelmeinken, szorongásainkon, s hogyan tudunk a mindennapokban stresszmentesen, boldogan és tudatosan élni." – (Frank M. Wanderer, Ph.D., tudatkutató-íróA TARTALOMBÓL: * Elképzeléseink felülírják a valóságot * Az egó: a fejünkben irányító kis én * Hiedelmeink bűvölete * Miként léphetsz túl a félelmeiden ? * Mindörökké most van: a múlt emlék, a jövő elképzelés * Tippek és trükkök a gyors testi és lelki ellazuláshoz * A személyiség álarcát öltő tudatosság * A tudat tudomása * A világ a szellem szemein keresztül..
Na stiahnutie
3,35 €

Holnaplányok


A „holnaplány” kifejezést Hajdu Lilly, a később jelentőssé vált pszichoanalitikus használta saját magára 1910-ben, orvostanhallgatóként. Olyan nőket képzelt a szó mögé, akik elmozdulnak a nő hagyományos ideáljától, és mindenekelőtt szellemi, alkotó emberként és társként tekintenek önmagukra. Róluk szól ez a könyv. A nők kapcsolódása a pszichoanalitikus szakmához az intellektuális női szereplehetőségek kibontakozásának reprezentatív jelensége. Számszerűen ugyan egy szűk csoport történetéről van szó, amely viszont rendkívül sok szálon érintkezik a korabeli kultúrával és társadalommal, ezért az életutak tükrében nemcsak a pszichoanalízis, de a nőtörténet, illetve a társadalom- és politikatörténet jelentős eseményei és folyamatai is nyomon követhetők. A könyv fejezetei egyfelől a nőiség pszichoanalízisben betöltött szerepét, jelentését, másfelől az első magyar női pszichoanalitikusok pályáját mutatják be. Feltárják a pszichoanalízis budapesti iskolájában dolgozó nők társadalmi hátterét, a szakmába való belépésük körülményeit, érdeklődési területeik jellegzetességeit. A fő fejezetek egy-egy jelentős női pszichoanalitikus: Hajdu Lilly, Gyömrői Edit, Bálint Alice, Kovács Vilma és Rotter Lillián életén és pályáján vezetnek végig, számos új életrajzi forrás bevonásával. Az utolsó fejezet rövidebb életrajzai további közel harminc korai magyar (és magyar származású) női analitikus portréját rajzolják meg – közülük többen szinte teljesen ismeretlenek voltak a pszichoanalízis-történet számára.
Na stiahnutie
7,01 €

Discovering Your Purspose Driven Life


Have you ever wondered whether finding meaning in life is actually important? Or is it just something made up by people? May be you get the sense that you should be further along in life. Yet experience an overwhelming sense that you’ll never get anywhere from where you are now.If you’ve ever wondered whether personal development works, it does. To lead a content and successful life, it’s imperative to find meaning in your life.This is something that distinguishes you from others. The meaning you find in your life may not be the same as those around you. But that’s fine. Your distinct meaning is what sets you apart.Once you find the meaning in your life, you can become the best of your being. In addition to that, you will be able to polish your personality!
Na stiahnutie
2,25 €

Tudatosság


Bizonyára számodra is ismerős az érzés; bemész a munkahelyedre, elkezded a napot egy tiszta napirendi képpel. Repülnek az órák, majd azon kapod magad, hogy már úton vagy hazafelé. Sokan járunk hasonló cipőben. A legtöbben csupán napunk 47%-át tudjuk felidézni, ami azt jelenti, hogy felét robotpilóta üzemmódban töltjük. Két képesség jellemzi a tudatos elmét; összpontosítás és figyelem. Az idő nagy részében azonban mindenki a figyelmedért harcol. Keresnek e-mailben, telefonon, a közösségi oldalakon, a chatablakban – ezzel akaratlanul is akadályoznak az összpontosításban és bomlasztják a figyelmed. Mi a megoldás? A Harvard Business Review pszichológiasorozatának első része a tudatosságról szól. Mélyenszántó és nélkülözhetetlen olvasmányokban mutatja be a témát a Harvard cikkeiből tallózva. Coachok, szakemberek, írók, pszichiáterek írásain keresztül ismerheted meg a tudatosság emberi oldalát. De mi is az a tudatosság és miért van akkora jelentősége? Tudatosságról akkor beszélhetünk, amikor aktívan figyelünk a környezetünkre és tevékenyen reagálunk a történésekre. Egyszóval, amikor a jelenben vagyunk. Biztosan azt gondolod, ezt az állapotot fenntartani fárasztó és stresszes, de nem így van. Valójában nem kell áldozatot hoznunk, nem szükséges megváltoztatni mindennapi tevékenységeinket ahhoz, hogy jelentős előrelépést érjünk el. A Tudatosság című kötetben bemutatott technikák valamelyikét gyakorolva akár azonnal elkezdhetsz a jelenben élni.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Használati utasítás az emberhez


Az emberi faj fennmaradása valóságos csoda. Mind igazi győztesnek számítunk az evolúciós éhezők viadalában, ahol egy a billióhoz az esélye annak, hogy nem békának születünk. Ettől elvileg a világ legboldogabb fajának kellene lennünk, mégsem vagyunk azok. Mi lehet az oka? RubyWax humorista és mindfulness-szakértő egy idegtudós és egy buddhista szerzetes közreműködésével keres választ az élet nagy kérdéseire, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak. Olyan témákat jár körül, mint az evolúció, a gondolatok és az érzelmek kezelése, a párkapcsolatok, a gyereknevelés, a jövő és az együttérzés. A tudományos megalapozottsággal megírt kötetet a szerző a tőle megszokott humorral és saját életéből vett anekdotákkal színesíti. Az érintett témákhoz kapcsolódóan a szerzetes és Rubymindfulness-gyakorlatokat is ajánlanak, amelyekkel megszabadulhatunk rossz szokásainktól, csökkenthetjük a mindennapi stresszt, egyúttal hosszabb és békésebb életet élhetünk.
Na stiahnutie
8,87 €

dostupné aj ako:

Ketten háromfelé - Válás gyerekkel


Hogyan kell „jól” válni, hogy a gyerekek a legkevésbé sérüljenek? A válás soha nem csak a két szülőt érinti, mindig hatással van a gyerekekre is. A 13 és fél éves Szonja egyre szélsőségesebb megnyilvánulásai miatt a válófélben lévő szülők pszichológushoz fordulnak. A kötetben végigkísérhetjük a két éven át tartó integratív gyermekterápiát és a szülőkonzultációkat. Megtudhatjuk, hogyan lehet úgy válni, hogy a gyerek a legkevésbé sérüljön, valamint azt is, mi számít normálisnak kamaszkorban, és miként lehet jó érzelmi kapcsolatot ápolni egy apatikus vagy lázadó kamasszal. A könyv sok tanulsággal szolgál azoknak a szülőknek, akiknek a gyereke serdülőkorba lépett, illetve akikben felmerült a válás gondolata. „Szonja üzenete szüleinek elgondolkodtat. Harag, sértettség, otthoni feszültségek. Nehéz a kamasz lány helyzete, hiszen apjára és anyjára is haragszik, ők meg ráadásul egymásra is. Ilyenkor a szülők sokszor a saját indulataikkal és fájdalmukkal vannak elfoglalva, és kevésbé gondolnak bele abba, hogy ezzel mit okoznak gyermekük lelkében. Fontos tudatosítani a szülőkben, hogy amire ők hónapok, évek óta készülnek, az a gyerek számára váratlan lehet.”
Na stiahnutie
4,93 €

dostupné aj ako:

Mit tenne Freud?


Vajon mit szólna Carl Gustav Jung ahhoz, ha úgy ötvenévesen egy piros Ferrarira vágyunk? B. F. Skinner meg tudná magyarázni, miért nyomkodjuk folyton a telefonunkat? Milyen tanácsot adna Erich Fromm a Nagy Ő keresése kapcsán? Sarah Tomley pszichoterapeuta könyve egyszerre bevezetés a pszichológiába és útmutató az élethez. Számos pszichológus és pszichoanalitikus – köztük Melanie Klein, Donald Winnicott és Fritz Perls – segítségével világít rá arra, hogy miért vagyunk azok, akik vagyunk, és mi áll cselekedeteink hátterében. Eredeti és gondolatébresztő válaszok mindennapi életünk kérdéseire: Szeretek csak úgy magamban ellenni. Nagyon gáz? Gondoskodó vagyok, vagy inkább lábtörlőtípus? Miért mindig velem történik ez? Könnyebb lenne az életem, ha önzőbb lennék? Percenként a telefonomat nézem. Miért nem tudok koncentrálni? Általában teljesen normálisan viselkedem, miért húzom fel magam vezetés közben? Miért nem mondok igazat, amikor a barátnőm azt kérdezi: „Ebben nagyobbnak tűnik a fenekem?” Miért nézek minden este sorozatokat? Miért mindig ugyanazt a márkát vásárolom? Hogyan beszéljem le a kamasz lányomat a tetoválásról? Miért akkora lúzer a párom? Csodás a párom. Akkor miért akarok viszonyt kezdeni valakivel? Mit csináljak, hogy az emberek ne töröljenek az ismerőseik közül? Miért olyan szemét a főnököm? A családom egy rémálom. Talán meg kellene szakítanom a kapcsolatot a rokonaimmal? Miért mondok folyton kínos dolgokat? Mi a Harry Potter-sorozat népszerűségének valódi oka? Miért nem tudok lefogyni? Félek továbblépni a karrieremben. Hogyan tudnék ezen változtatni? Hogyan tudnék kreatívabban gondolkodni? Sarah Tomley pszichoterapeuta, számos pszichológiai és egyéb társadalomtudományi témájú könyv, például a díjnyertes A pszichológia nagykönyve közreműködője.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

From Low Self Esteem To High Self Esteem In 30 Days


Are you suffering from low self-esteem or you lack confidence in yourself or your ability? Suffering from Low self-esteem is not just about one area of life, it cuts across every area of your life. It leaves you unhappy and feeling left out of something you are meant to enjoy.But here is a good news for you today; It is possible to overcome low self-esteem or low self-confidence if you are willing to commit to simple yet effective steps outlined in this life-changing book.Picture yourself 30 days from now, Being the best version of yourself, Believing in yourself, your values and principles and being able to defend or assert yourself in the face of opposition to them, Being able to trust your own judgment, make better choices and not feel guilty about choices you make if someone disagrees, Not worrying about "what if's", Being able to resist manipulation by othersBelieving you are equal to others regardless of differences in personal achievements or finance.Will you love to be able to be all the things mentioned above? Then Grab A copy of FROM LOW SELF ESTEEM TO HIGH SELF ESTEEM IN 30 DAYS today.In The Book, FROM LOW SELF ESTEEM TO HIGH SELF ESTEEM IN 30 DAYS - How To Improve Your Self Esteem In 30 Days Written by Aubrey Jackson, You will take on a journey that will help you become the best version of yourself with positive high self-esteem and high level of confidence in yourself.Aubrey Jackson has put together this book from his personal experience of suffering from low self-esteem himself for years and beating it after discovering some simple but effective secret of becoming the best version of one's self.Even though most people who suffer from Low self-esteem have been told they need professional help, with this book, Aubrey breaks down how you can improve your self-esteem following his 30-day plan without the help of a professional.Grab A Copy Today
Na stiahnutie
2,51 €

Az átverés művészete


Svindlerek, szemfényvesztők, kóklerek minden bokorban teremnek, de a valódi szélhámosok más esetek: rendkívüli személyiségek, a meggyőzés művészei, a bizalom kizsákmányolói. Hogyan csinálják? Miért olyan sikeresek? És miért dőlünk be nekik újra és újra? Maria Konnikova, a nagy sikerű Mesterelme szerzője izgalmas új könyvében a szélhámosok elméjének működését, motivációikat és módszereiket térképezi fel. Nemcsak elképesztő átveréseket mutat be – a több millió dolláros, évtizedeken át tartó piramisjátékoktól a kivételes értékű műkincshamisításon át az áljósokig és a többszörös személyiséglopásig –, hanem a játszmák mögött meghúzódó pszichológiai elvekre is rávilágít. Így megérthetjük, miként manipulálható az emberi természet, felismerhetjük a gyanús jeleket, és elkerülhetjük, hogy magunk is csalók áldozatává váljunk.
Na stiahnutie
9,89 €

Ellenállás


Lehet ellenállás a csendben maradás, és lehet az a megszólalás. Attól függően, hogy a hatalom mit akar. Az ellenállás mindig valaki más akarata ellenében mutatkozik meg. Ha nincs akaratosság, akkor nincs ellenállás.
Na stiahnutie
7,35 €

Csúcsteljesítmény


Vajon a velünk született adottságaink döntik el, miben lehetünk tehetségesek? Valóban 10 ezer órát kell gyakorolnunk ahhoz, hogy szakértővé váljunk valamiben? Hogyan segíthetjük hozzá a gyerekeinket, hogy csúcsteljesítményt érjenek el? Anders Ericsson egész pályafutása során sakkbajnokokat, hegedűvirtuózokat, élsportolókat és memóriaművészeket tanulmányozott. A Csúcsteljesítményben három évtized mítoszromboló kutatásait egyesíti hatékony tanulási stratégiává, amely alapvetően különbözik mindattól, amit hagyományosan gondolunk az új képességek megszerzéséről. Akár a munkahelyünkön szeretnénk kitűnni, akár sportolói vagy zenészi teljesítményünkön javítanánk, akár gyermekünk tanulmányi előmenetelében kívánunk segítséget nyújtani, Ericsson forradalmian új módszerei megmutatják, hogyan fejlődhetünk szinte bármilyen, számunkra fontos készség terén.
Na stiahnutie
10,65 €

dostupné aj ako:

Mend Your Broken Heart And Find Happiness Again


A common question that has been asked through ages is "How Can You Mend A Broken Heart? Or Is it even possible to regain happiness again after a bad breakup?In the Book "Mend Your Broken Heart And Find Happiness Again 50 Tips On How To Mend A Broken Heart And Find Happiness Again" Written by Charlene Austin, She gives you the answers to the questions that has eluded answers for ages.After experiencing a bad breakup with her best friend, also the Love of her life and thinking its all over for her, then hitting rock bottom, she picked herself up and bounced back better than before.Charlene has put together a book that shares with you the process of mending her broken heart, getting out of depression and finding happiness again.Here's A Preview Of What You'll Learn When You Get This Book.Not Every Body Should Be Broken Up The Right Frame Of Mind The Reason You Need To Make The Effort To Get Over The Heart Break And Find Happiness Again Fixing Errant Emotions That Is Messing You Up Restructure Your Personal And Social Life In These Specific Ways Use Great Food And Ointments To Your Advantage And Lots More... Grab Your Copy Today and get on the road to rediscovering yourself, Mending your broken heart and finding happiness again!
Na stiahnutie
2,51 €

Gondolkozz jobban élj jobban


Agyunk olyan, mint eg számítógép - a beletáplált programoknak megfelelően működik. Arra lettünk beprogramozva, hogy hiányt nem ismerő, győztes és hittel teli életet éljünk. Így alkotott meg a Teremtőnk. Hogy miért nem tapasztaljuk mindig ezt a bővölködő életet? Nos, ennek az oka az, hogy megengedjük a vírusoknak, hogy megfertőzzék a szoftverünket. "Sosem válik sikeres ember belőlem - mondogatjuk magunknak. - Nem vagyok valami nagy tehetség." De hadd feleljek erre rögtön egy jó hírrel! Nincs velünk semmi baj. Ahogyan a számítógép, úgy mi sem egy hibás elgondolás termékei vagyunk, és nem is egy tévedés vagy baleset következménye. A Teremtő rólunk alkotott véleményén gondolkodjunk egész álló nap: "egészséges személy vagyok, értékes és győztes." Ha javul a gondolkodásunk, az életünk is javulásnak indul.  - Joel Osteen, idézet a könyv első fejezetéből
Na stiahnutie
6,17 €

dostupné aj ako:

Lernen Sie Schach


Jesus gab den Menschen ein wunderbares Spiel — Schach! Das Spiel ist auf der ganzen Welt sehr populär, weil es einer Person hilft, fundierte Entscheidungen zu treffen. Das ist eine Fähigkeit, die in unserer immer größer werdenden Welt immer wertvoller wird!Während meiner 25 Jahre von Training, habe ich mehr als 600 Jungen und Mädchen geholfen, ihre ersten Schachzüge zu machen. Unter ihnen war der heutige Weltmeister unter Menschen mit Behinderungen Alexey Smirnov (FIDE-ID 4168437, FIDE-Elo 2451).Die in diesem Buch beschriebenen Methoden wurden wiederholt getestet und brachten hervorragende Ergebnisse hervor. Das Material wird auf einer einfachen und effektiven Weise gegeben, so dass ""Lernen Sie Schach"" von jeder Person jeden Alters, die die Fähigkeit zu lesen hat, verwendet werden kann.Die einzige Voraussetzung für dieses Tutorium ist ein Schachbrett und seine Steine, so dass der Leser sofort alle theoretischen Informationen anwenden kann. Dieses Buch kann erfolgreich von Eltern genutzt werden, die ihren Kindern die Grundlagen des Spiels beibringen möchten.Ich bin sicher, dass dieses Buch für Schullehrer nützlich sein wird, die sich dazu entschließen, ihre Schüler in ein spannendes Spiel einzuführen.
Na stiahnutie
0,84 €

Rorschach


Hermann Rorschach pszichiáter az I. világháború alatt egy eldugott svájci elmegyógyintézetben kidolgozta tíz tintafoltból álló képsorozatát, amely az emberi elme kifürkészésére alkalmas kísérletének alapja lett. Miközben a futurizmustól a dadaizmusig magába szívta a korszak számos művészeti irányzatát, Rorschach éveken át tusázott Freud és Jung elméleteivel. Művészemberként szilárd meggyőződésévé vált, hogy valódi kilétünkről – Freud elképzeléseivel ellentétben – nem szavakkal, hanem a vizuális látásmódunkkal árulunk el a legtöbbet. Rorschach korai halála után a teszt története számos érdekes fordulatot vett. A II. világháború során az amerikai hadsereg rátette a kezét az eljárásra, így a nürnbergi perben és a vietnámi háborúban is jelentős szerephez jutott. Később felkapta a reklámipar, és klisévé tette Hollywood és a világsajtó, emellett Andy Warholtól Jay-Z-ig számos jeles művészt ihletett meg. A tintafolttesztet vádlottak, álláskeresők, elmebetegek és önmagukat jobban megismerni vágyók millióival végeztették el. A Rorschach-próba népszerűsége máig töretlen. Hermann Rorschach első valódi életrajzának megírásakor Damion Searls kiadatlan levelekből és naplókból merít, valamint a Rorschach család tagjaival, barátaival és kollégáival készített, korábban ismeretlen interjúk egész sorára támaszkodik. A teszt megalkotásának, heves vitákkal kísért újjászületésének története mellett azt is bemutatja, mit árul el mindez az észlelés rejtélyeiről.
Na stiahnutie
11,41 €

dostupné aj ako:


V kategórii literatúry "Psychológia, etika, logika" nájdete bohatý výber kníh zaoberajúcich sa tymito témami. Táto kategória ponúka literatúru o ľudskej mysli, morálnych hodnotách a logickom myslení.

Nájdete tu diela od svetoznámych autorov, ktorí sa venujú rozličným aspektom týchto disciplín. Ich príspevky pomôžu hlbšie porozumieť ľudskej povahe, morálnym dilemám a logickým princípom.

Medzi najznámejších autorov v oblasti psychológie patrí Sigmund Freud, Carl Jung a Jean Piaget. Ich diela sa zaoberajú psychoanalýzou, archetypmi a behaviorálnou psychológiou.

V oblasti etiky a morálky sú významnými autormi Immanuel Kant, John Stuart Mill a Aristoteles. Ich diela sa zameriavajú na etické teórie a morálne zásady.

V logike sa vynikajúcimi autorami stali Gottlob Frege a Bertrand Russell. Ich diela sa zaoberajú logickým argumentovaním a matematickými princípmi.

Kategória "Psychológia, etika, logika" poskytuje dôležité diela pre lepšie pochopenie ľudskej mysle, morálnych hodnôt a logického myslenia.