! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Életem Pio atya közelében


Az Életem Pio atya közelében című lelki naplót – Cleonice Morcaldi tanárnő személyes naplójegyzeteit – méltán tartják sokan a vallási irodalom egyik gyöngyszemének. Egyszerre megindító, felemelő, izgalmas, merész, őszinte és intim írás. A szeretet erejével történő átalakulás hatalmas kalandjának a bemutatása. Végtelenül tiszta, egyszerű és a nagy szentek világát felidéző misztikus mű.A Pio atyával – a szent életű stigmatizált pappal folytatott különleges párbeszédek ismertetésével, Pio atya és Cleonice kapcsolatának ábrázolása egyszerre tár fel eddig felfedetlen részleteket Pio atya működésének titkaiból és nyújt megindító élményt az olvasónak.
Na stiahnutie
9,83 €

Felszabadultan élni


Túllépni a megpróbáltatásokon New York Times Bestseller A felszabadított lélek című #1 New York Times Bestseller szerzőjétől Manapság egyre inkább arra törekszik az ember, hogy több örömet éljen meg és mélyebb értelmet találjon az életében. Előfordulhat, hogy ezeket nem ott keresi, ahol kellene? Ha a kiegyensúlyozott, harmonikus lelki és szellemi állapotunk külső körülményektől függ – munka, új lakás vagy egy különleges vakáció – akkor borítékolható, hogy előbb-utóbb elégedetlenek leszünk. Az igazi szabadságot és boldogságot belül kell megtalálnunk. De hogyan induljunk neki ennek a belső utazásnak? A Felszabadultan élni egyszerre mélyreható és praktikus. Világos útmutatással szolgál arra nézve, hogyan lépjen túl az ember azokon a gondolatokon, érzéseken és szokásokon, amelyek miatt kátyúban van. Átfogóan értelmezhető lesz, honnan erednek a gondolatok és érzelmek, és hogyan hatnak az ember természetes energiaáramlására. Apránként megszabadulhatunk az ún. szamszkaráktól, vagyis pszichológiai hegektől, amelyek miatt letapadunk és nem tudjuk elérni a csúcspotenciálunkat.   Ideje felhagyni a küszködéssel és belekezdeni a dolgok megtapasztalásába: elsajátítani Michael A. Singer gyakorlati tanításait, amely a felszabadultság, a nyíltság, az önismeret birtokában élhető élet felé hajtja az embert. Legfőbb ideje Felszabadultan élni!
Na stiahnutie
8,42 €

A honvédelem alapjai


Minden állam igényt tart arra, hogy az oktatásra támaszkodva folyamatosan segítse a különböző köszszolgálati hivatásrendeket a változó környezeti kihívásokhoz való sikeres alkalmazkodásban. Jelen könyv olyan ismereteket ad át, amelyben a közösségi együtt gondolkodásnak kiemelt szerep jut. A hadtudomány és a honvédelem alapkérdéseit és gondolatrendszerét, annak történetét bemutatva sajátos közszolgálai ismeretek megszerzésének lehetőségével támogatja a katonai hivatásrend/szakterület jobb megismerését. A könyv fejezetei olyan színes tudásanyagot tartalmaznak, amelyek korszerű ismeretekkel szolgálnak a honvédelemről és a haderő tevékenységéről. Tartalmuk elősegíti a katonai hivatásrend főbb feladatainak és egyes működési sajátosságainak jobb megértését, a közszolgálati életpályák egymáshoz közelítését, az Egyetem karai között az átoktatás és az áthallgatás megvalósulását, valamint a társkarok hallgatóival való közös tanulás élményét. A tananyag sikeres elsajátítását követően a hallgatók összességében ismerik, értik és át tudják tekinteni a honvédelem és a haderő tevékenységének teljes spektrumát.
Na stiahnutie
5,10 €

Titanic


\"Captain Smith came running out of the chart room. \'What is it?\' he asked. \'We have struck ice, Sir.\'\" \"Titanic\" was published in 1912, shortly after the disaster. In his book, Young provides a detailed account of the Titanic\'s construction, the voyage, and the sinking, using information from survivors and other firsthand sources. He also analyzes the events leading up to the disaster, including the warnings that were ignored, the actions of the crew, and the inadequate number of lifeboats.
Na stiahnutie
3,09 €

Hamis tanúk


 Valóban…  …a spanyol inkvizíció a nyugati történelem egyik legvéresebb fejezete?…rettegett az egyház a tudósoktól és a tudománytól, és igyekezett csírájában elfojtani a független gondolkodást?…„Hitler pápája” volt XII. Piusz, s szenvtelenül figyelte a holokausztot?…a felvilágosodás hozta el az értelem korát a középkor sötét évszázadai után? Rodney Stark tíz elterjedt katolikusellenes hiedelmet vesz nagyító alá, s azok történelmi hátterét alaposan megvizsgálva lebilincselő stílusban tárja az olvasók elé az igazságot. Számok, tények és összefüggések segítségével mutat rá azokra a pontokra, ahol az ideológiailag elfogult és akár bigottan szemellenzős történetírás hamisan tanúskodik, s arra is kitér, vajon miért tartják magukat mai napig olyan erősen ezek a gondolatok. A könyv végére az olvasó tisztább, árnyaltabb képet kap a katolikus egyház szerepvállalásáról az emberiség történelmének egy-egy meghatározó fejezetében. A közelmúltban elhunyt, protestáns neveltetésű Rodney Stark korunk egyik legmeghatározóbb vallásszociológusa volt. Számtalan bestseller ismeretterjesztő kötet szerzője, könyveit tizenhét nyelvre fordították le, a The Rise of Christianity című művéért Pulitzer-díjra is jelölték. A Hamis tanúk az első magyarul is elérhető munkája.
Na stiahnutie
10,75 €

Spindiktátorok


Hogyan ?tartja hatalmon a diktátorok legújabb generációját az információ manipulálása, valamint a demokrácia színlelése? Hitler, Sztálin és Mao az erőszakot a félelemet és az ideológiát hívták segítségül egyeduralmuk fenntartásához. Manapság azonban a tekintélyelvűség fogalmát médiatudatos „erős emberek” alakítják, akik a szavak és az érdekeiket szolgáló hírmagyarázatok mesterei. A nyílt, tömeges elnyomás helyett az olyan politikusok, mint Jair Bolsonaro, Recep Tayyip Erdogan és Orbán Viktor, az információ torzításával és a demokratikus formák kijátszásával gyakorolják hatalmukat az állampolgáraik felett. Szergej Gurijev és Daniel Treisman érdekfeszítő könyvükben a tekintélyelvűség ezen új formáját írják le, miközben bemutatják a spindiktátorok felemelkedését és kevésbé erőszakos, ám igen hatékony módszereit hatalmuk fenntartására. Ezek közül kiemelkedik a hozzáértés imázsa, a demokratikus intézmények felhasználása a demokrácia aláásására, valamint a fokozott nemzetközi szerepvállalás annak érdekében, hogy még nagyobb hírnévre és pénzügyi befolyásra tegyenek szert. A könyvből és a politikusi portrékból az is kiderül, hogy a mai tekintélyelvű vezetők miben hasonlítanak a spindoctorokra, és miben különböznek az olyan diktátoroktól, mint Kim Dzsongun, Bassár el-Aszad, valamint Hszi Csin-ping.
Na stiahnutie
21,55 €

Tabuk és dilemmák a kamaszok nevelésében


Lehet-e ?és kell-e nevelni egy kamaszt? Miért nem akar semmit elmesélni a gyerekünk? Mit tegyünk, ha kipróbálja a drogokat? Miért ne ijedjünk meg, ha nem akar továbbtanulni? A nagy sikerű Tabuk és dilemmák a gyereknevelésben – Az altatástól a szexedukációigcímű kötet gyakorló pszichológus szerzője ezúttal a zűrzavaros kamaszkort és a hozzá kapcsolódó megosztó témákat, kőbe vésett hiedelmeket, féltve őrzött titkokat és tudattalan tabukat veszi górcső alá. Szót ejt a család szükségszerű átalakulásáról, a kamaszok magánéletéről, arról, hogy mennyire és mikor van szüksége egy kamasznak a szülőre, meddig terjed a kamasz felelőssége és hol kezdődik a szülőé, vagy hogy mi az, amiben a tudatosság, és mi az, amiben a tiltás a célravezető. Megtudhatjuk, kinek, hogyan és mikor kellene beszélnie a menstruációról, a fogamzásgátlásról és a testi örömökről, és hogy mi a teendő, ha valami kisiklik a „normál” mederből. A friss kutatási eredményekkel és szemléletes példákkal illusztrált kötet nem ír elő, nem dönt sem a szülők, sem a kamaszok helyett, tájékoztat viszont és irányokat mutat. Arra is rávilágít, hogy a kamaszkorba tényleg nagyon sok minden belefér, a lényeg pedig a szülő-gyerek kapcsolat, a kamaszok megértése és elfogadása. "Mi felnőttek, a kamaszokról legtöbbször olyan végletesen beszélünk, mint amilyen maga a kamaszkor. Teli vágyakkal, kíváncsisággal, szeretettel, dühvel, féltéssel és értetlenséggel. "Ilyenkor nem segít, hogy tudjuk, „mind voltunk gyerekek”. Ennél többre van szükségünk: biztatásra, higgadt szavakra, megerősítésre és elfogadásra. Nekünk, szülőknek és szülőkkel, kamaszokkal foglalkozó szakembereknek is, hogy aztán mi is így tudjunk fordulni feléjük. Vannak dolgok az életben, amiket nem azért csinálunk, mert könnyű, hanem mert fontos. Egy kamasz kísérése, támogatása, a rá való odafigyelés és felé mutatott szeretet ilyen. S ezzel mind többek leszünk. A gyerek is, és mi is. Arról nem is beszélve, hogy minden gyereknek joga van ahhoz, hogy jól szeressék és minden támogatást megkapjon ahhoz, hogy azzá a felnőtté válhasson, akinek született. Ez a könyv ebben segít minket."Gyurkó Szilviagyermekjogi tanácsadó
Na stiahnutie
12,42 €

Politikai alkotmányosság


Az ?angolszász és a kontinentális európai jogi kultúrában egyaránt elterjedt az a felfogás, hogy az alkotmánybíróságok normakontrolljogköre nélkülözhetetlen a demokrácia működéséhez. Richard Bellamy könyve azonban megkérdőjelezi a bíróság alkotmányossági felülvizsgálati szerepének hatékonyságát és legitimitását. A szerző a köztársasági hagyományra támaszkodva amellett érvel, hogy a jogok védelméhez, valamint a jogállamiság megőrzéséhez az egymással versengő pártok közötti választások és a demokratikus többségi döntéshozatal megfelelő utat kínál. A jogszabályok alkotmányossági ellenőrzésének bírói gyakorlata az önkényuralom egyik formája, mert demokratikus értelemben nem elszámoltatható, valamint nem biztosít tisztességes eljárást és egyenlő bánásmódot. A többséggel szembeni elfogultsága a kiváltságokat támogatja, míg jogias és egyedi esetekre összpontosító megközelítése torzítja a közéleti vitákat. A szerző kidolgozott érveléssel tesz hitet amellett, hogy a széles bírói normakontroll biztosítása helyett a választási rendszerek megreformálása és a parlamenti ellenőrzés hatékonyságának növelése révén inkább a demokratikus folyamatok javítására kellene figyelmet fordítani.
Na stiahnutie
10,75 €

Arafat harcosa voltam


Tass Saada történetének könyvét két okból is nehéz lesz letenni. Először is olyan lebilincselően mutatja be kalandos életét, hogy azzal szinte kiragadja olvasóját a maga hétköznapjaiból. Egy pillanat alatt a Fatah soraiban találjuk magunkat, bejárjuk a muszlim országokat – átszelve időt, kultúrát, látva háborút és békét. Másrészről azért lesz nehéz letennünk a könyvet, mert cselekvésre hív. Megértjük, hogyan lesz egy eltökélt muszlimból Jézus tanítványa, és hogy mi lehet a mi részünk Isten nagy tervében. Izmaelnek sok utóda van még, akik lehet, hogy épp ránk várnak! Uzonyi Barnabás lelkipásztor, a Kultúrák Közötti Misszió vezetője Három az egyben! – lehetne ajánlani akár így is Saada könyvét: a 11. fejezetig fordulatos „kalandregény”, amely testközelből mutatja be a 60–70-es évek közel-keleti konfliktusoktól szabdalt régióját; a kötet második fele megtérés-, pontosabban beérkezés-történet. De aki teljes olvasmányélményre számít, mellőzze az előbbi tagolást, így a judeo-keresztény világ és az iszlám civilizáció közötti átfedéseket igazoló kerek történetet kap, még ha az egymásba olvadás mindössze az egykori Fatah-harcosból keresztény misszionáriussá vált főhősben valósul is meg. Rostás-Péter István újságíró, műfordító
Na stiahnutie
7,04 €

Transition, Participation and Self-Governance


What are economic chambers and chambers of liberal professions? What specific fields and professions do they cover in Hungary? Where did they come from, how have they developed and how have they changed over the last two hundred years? The volume seeks answers to these and many other questions.The aim of the book is to give a comprehensive picture of the past, the development, the present structure, the activities and the current problems of the Hungarian chamber system. It also tries to present the systemic changes taking place in chambers and the reasons behind them as a central idea. This volume proves that the changes throughout the history of the Hungarian chambers have mostly been driven not by stakeholders and internal motivations but rather by external pressures. In doing so, the book also provides an insight into changes in the political systems of each historical period in Hungary in the last 150 years.
Na stiahnutie
4,79 €

A lelkipásztori hivatás művészete


Eugene Peterson, akit a „lelkészek pásztoraként” ismernek, visszatér az alapokhoz, hogy meghatározza a lelkipásztor eredeti, és ma is érvényes hivatását. Gondolatai bölcsességet és felüdülést kínálnak azoknak, akiket felőröl az elvárásoknak való megfelelés és a „gyülekezet működtetésének” kényszere.
Na stiahnutie
7,21 €

Lépj ki a régi cipődből


A ko¨nyv i´ro´ja, Robert Betz pszicholo´gus e´letu¨nk radika´lisan o?szinteja´runk, re´gen kialakult gondolati, e´rze´sbeli e´s viselkede´sbeli minta´kbe, amelyben az emberek to¨bbse´ge megbotlik. Olyan elakada´sokatpe´lda´ul az a´llando´ o¨nbi´ra´skoda´s, a re´gmu´lt dolgokon valo´ vi´vo´da´s, a to¨ke´letesse´gre to¨rekve´s. Mindegy, hogy ha´ny e´ves vagy, mindegy, hogy e´ppen e´leted melyik szakasza´ban tartasz, a ko¨nyvbo?l biztosan fogsz tanulni. Me´g ha bizonyos re´szne´l vagy re´szekne´l me´rgelo?dni is fogsz, nem baj, az is a´lda´s lesz sza´modra. Engedd, hogy meglepjen ez a ko¨nyv! Robert Betz mu?ve azoknak ke´szu¨lt, akikben ott van a ki´va´ncsisa´g szikra´ja, akik e´rzik magukban a ba´torsa´got ahhoz, hogy feltegye´k maguknak a ko¨vetkezo? le´nyeges ke´rde´seket: Mie´rt vagyok e´n itt?Mi a feladatom?Mi to¨rte´nik itt tulajdonke´ppen?Hogyan jutottam el oda, ahol most vagyok?Ki vagyok e´n tulajdonke´ppen? Az i´ro´ ko¨nnyen e´rtheto? e´s motiva´lo´ mo´don mutatja be, hogyan tala´lhatjuk meg azt az utat saja´t magunk sza´ma´ra, amely egy u´j, felszabadult e´lethez vezet. EZ A KO¨NYV AZOKNAK SZO´L, AKIKNEK VAN BA´TORSA´GA BOLDOGAN E´LNI A CSUPA´N „NORMA´LIS” HELYETT.
Na stiahnutie
13,49 €

A hadtudomány aktuális kérdései 2022


A kor kihívásainak megfelelően mindig módosultak a hadtudományi kutatás kérdései. Napjaink hadtudományának, aktualitásának vizsgálata nemcsak azért fontos, mert a maga nemében egyedülálló tudományágról van szó, hanem mert a szomszédunkban zajló háború, a haderőben zajló változások aktualizálják a hadtudományi kutatások tárgyát, fókuszba állítják a hadászati-harcászati kérdéseket. A hadtudósok, doktoranduszok feladata pedig a jelen vizsgálata.Minden hadtudomány iránt érdeklődőnek, oktatónak, doktorandusznak, ajánlom a kötetet, melyben olyan elméleti-gyakorlati kérdésekről olvashatunk többek között, mint a célfeladatra készített kumulatív töltetek kialakításának vizsgálata, a harcászati szintű katonai döntéshozatal folyamata, a légi sugárfelderítés jövője.
Na stiahnutie
4,56 €

A hadtudomány aktuális kérdései 2021


Az Ukrajnában zajló háború következtében jól érzékelhetően megnövekedett a társadalmi érdeklődés a harcászati problémák megértését illetően is, ami felerősítette a tradicionális vitát: vajon mi is az a hadtudomány?Az élő, művelt hadtudomány azonban nemcsak egy definíció, hanem a szakterület művelői által vizsgált, kutatott témák, eredmények, felvetett kérdések, alkalmazott eljárások, módszerek, valamint a hozzájuk kapcsolódó emberek és azok interakcióinak az összessége.Ennek az élő hadtudománynak jelentős szegmensét reprezentálja ez a kötet, jelesül azt, hogy a tudományos kutatói pályájuk kezdetén lévő doktorandusz hallgatók milyen problémákra összpontosítanak, és azokra milyen megoldásokat javasolnak.Olvassák nyitottan ezt a művet, és reményeink szerint átfogó képet kapnak a hadtudomány aktuális, fókuszban lévő kérdésköreiről, továbbá az azokra adható szakszerű válaszokról
Na stiahnutie
5,81 €

A Covid–19-világjárvány hatása a kiskereskedelemre


Kötetünk a Covid–19-világjárvány nemzetközi és magyarországi hatásait vizsgálja a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) szektorára – különös tekintettel a szomszédos országokban megfigyelhető kihatásokra. Vásárlói és kereskedői oldalról egyaránt elemezzük a pandémia által okozott felvásárlási sokkhatásokat. Kitérünk az egyes generációk vásárlásimagatartás-változásának elemzésére, hiszen ezek digitális érettsége markánsan eltérő, sőt más-más az egyes korcsoportok vásárlói igénye, jövedelmi helyzete és a vírusban való érintettsége, ahogy a koronavírus-helyzetre kialakított stratégiája is.Olyan fontos kérdésekre keressük a választ, hogy történt-e valóban felhalmozás a vásárlás során, és ha igen, az melyik termékköröket érintette (például a műszaki cikkek, a barkácstermékek, a játékok, a sportszerek terén). Hogyan hatott a vásárlási szokások változására a járvány kitörése körében? Milyen irányba mozdult el a kereskedelem: tudott-e reagálni a hirtelen megnövekedett online piaci kihívásra? Milyen rendellenességeket mutat a magyar „pánikvásárlás” a bevásárlás gyakoriságában, a kiadások vagy a termékkerülés vonatkozásban? Milyen új lehetőségek nyílnak a jövőben a vásárlások során? Milyen kiberbiztonsági kérdéseknek kell meg felelni ehhez, és milyen módon segíti a mesterséges intelligencia a kereskedelmi folyamatokat? Milyen új innovációk várhatók a jövő kiskereskedelmében, és ennek hogyan tudnak megfelelni a hazai piac szereplői?
Na stiahnutie
5,50 €

Doppelstaat und Rechtsverdoppelung


Die Monographie analysiert die in den letzten Jahrzehnten zu beobachtenden Rechts- und Staatsänderungen, die einerseits die demokratische Willensbildung des Staates mit der verfassungsgerichtlichen und anderen höheren Gerichtsbildung duplizieren. Dies ist auch in den meisten europäischen Ländern und anderen Kontinenten geschehen, wo es ein breites Spektrum an Verfassungsgerichtsbarkeit gibt. Dabei haben sich neben den klassischen Rechtsgebieten (Privatrecht, Strafrecht etc.) eigene Forschungsbereiche zur Analyse des Privatverfassungsrechts, des Verfassungsstrafrechts und des Arbeitsverfassungsrechts etabliert. Im Zusammenhang mit diesen Veränderungen sind in den letzten Jahren in vielen Ländern unter der Bezeichnung Verfassungsprivatrecht, Verfassungsstrafrecht usw. eine Reihe von Büchern und Studien zur Auseinandersetzung mit der dualen Rechtsordnung erschienen. Diese Studie zielt darauf ab, einen allgemeinen theoretischen Rahmen für diese neuen Trends bereitzustellen.
Na stiahnutie
5,01 €

Tanuljon Grúzul


Ez a könyv a 2000 leggyakrabban használt szó és kifejezés listáját tartalmazza, a napi beszélgetésekben előforduló gyakoriságuk szerint rendezve. A gyors haladás és a motiváltság fenntartása érdekében a szótár a 80/20-as szabályt követve először az alapvető szavak és mondatszerkezetek elsajátítását biztosítja. Kinek érdemes megvenni a könyvet?Ez a könyv olyan motivált kezdő és középhaladó grúz nyelvtanulóknak szól, akik hajlandóak napi 15-20 percet szavak tanulására fordítani. A szótár egyszerű felépítése annak köszönhető, hogy minden szükségtelen dolgot kivettünk belőle, lehetővé téve, hogy a nyelvtanuló kizárólag azokra a részekre koncentrálhasson, amelyek a lehető legrövidebb idő alatt segítenek a legnagyobb mértékű haladást elérni. Egy olyan kezdő vagy középhaladó szinten lévő nyelvtanuló számára, aki hajlandó napi 20 percet a tanulásra szánni, ez a könyv valószínűleg a legjobb befektetés, amit el lehet képzelni. Le lesz nyűgözve, hogy a mindössze néhány hetes napi gyakorlással milyen gyors haladást fog elérni! Kinek nem ajánljuk a könyvet?Ez a könyv nem haladó szintű grúz nyelvtanulóknak készült. Ebben az esetben látogasson el honlapunkra, vagy keressen rá a még nagyobb szókészletet tartalmazó grúz szótárunkra, amely azon haladó nyelvtanulók számára is hasznos témák szerint került felosztásra, akik bizonyos területeken javítani szeretnék nyelvi felkészültségüket.Továbbá, ha olyan teljes körű grúz tankönyvet keres, amely végigvezeti az grúz nyelvtanulás különböző lépésein, akkor ez a könyv valószínűleg nem önnek szól. Ez a könyv csak szavakat tartalmaz, ezért a vásárlónak más forrásokból vagy nyelvtanfolyamokon kell megtanulnia olyan dolgokat, mint a nyelvtan és a kiejtés. A könyv erőssége abban rejlik, hogy az alapvető szókészlet gyors elsajátítására összpontosít, nem pedig olyan információkra, amelyeket sokan elvárhatnak egy hagyományos nyelvkönyvtől. Kérjük, ezt vegye figyelembe a vásárlás során! Hogyan használjuk a könyvet?Ez a könyv ideális esetben napi szinten használatos, és az egyes munkamenetekben meghatározott számú oldal áttekintése szükséges. A könyv 50 szóból álló részekre oszlik, ami lehetővé teszi a lépésről lépésre történő fejlődést. Tegyük fel például, hogy jelenleg a 101-től 200-ig tartó szólistát tekinti át. Amikor már elég jól ismeri a 101-től 150-ig terjedő lista szavait, elkezdheti tanulni a 201-250 pontok tartalmát, majd a következő nap elhagyhatja a 101-től 150-ig tartó lista tanulását és folytathatja a 151-250 közötti szavakkal. Így lépésről lépésre haladhat a könyvben, és nyelvi készségei minden egyes elsajátított oldallal fejlődni fognak.
Na stiahnutie
6,45 €

Grúz szótár


Ez a szógyűjtemény több mint 3000 grúz szót és kifejezést tartalmaz, amelyek téma szerint kerültek csoportosításra, hogy könnyebben kiválaszthassa, mit tanuljon először. Ráadásul a könyv második fele két tárgymutatót tartalmaz, amelyek alapszótárként használhatók a szavak keresésére a két nyelv bármelyikén. A 3 rész együtt kiváló forrást jelent a tanulók számára nyelvtudásuk szintjétől függetlenül. Hogyan használjuk ezt az grúz szótárat?Nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Javasoljuk, hogy először tanulmányozza a könyv első részében található igéket, mellékneveket és kifejezéseket! Ez nagyszerű alapot ad a további tanuláshoz, és már elegendő grúz szókincset biztosít az alapvető kommunikációhoz. A könyv második felében található szótárak bármikor használhatók, amikor például az utcán hallott szavakat kell megkeresni, vagy amikor bizonyos grúz szavak fordítását szeretné megismerni, vagy csak azért, hogy megtanuljon néhány új szót ábécésorrendben. Néhány záró gondolat:A szószedetek évszázadok óta léteznek, és mint oly sok minden, ami már egy ideje elérhető, nem túl divatosak és egy kicsit unalmasak is, de általában nagyon jól működnek. Az alapvető grúz szótárrészekkel együtt ez az grúz szótár nagyszerű forrás a tanulási folyamat során, és különösen hasznos akkor, amikor nincs internetkapcsolatunk a szavak és kifejezések megkereséséhez.
Na stiahnutie
6,45 €

Afrikaans szótár


Ez a szógyűjtemény több mint 3000 afrikaans szót és kifejezést tartalmaz, amelyek téma szerint kerültek csoportosításra, hogy könnyebben kiválaszthassa, mit tanuljon először. Ráadásul a könyv második fele két tárgymutatót tartalmaz, amelyek alapszótárként használhatók a szavak keresésére a két nyelv bármelyikén. A 3 rész együtt kiváló forrást jelent a tanulók számára nyelvtudásuk szintjétől függetlenül. Hogyan használjuk ezt az afrikaans szótárat?Nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Javasoljuk, hogy először tanulmányozza a könyv első részében található igéket, mellékneveket és kifejezéseket! Ez nagyszerű alapot ad a további tanuláshoz, és már elegendő afrikaans szókincset biztosít az alapvető kommunikációhoz. A könyv második felében található szótárak bármikor használhatók, amikor például az utcán hallott szavakat kell megkeresni, vagy amikor bizonyos afrikaans szavak fordítását szeretné megismerni, vagy csak azért, hogy megtanuljon néhány új szót ábécésorrendben. Néhány záró gondolat:A szószedetek évszázadok óta léteznek, és mint oly sok minden, ami már egy ideje elérhető, nem túl divatosak és egy kicsit unalmasak is, de általában nagyon jól működnek. Az alapvető afrikaans szótárrészekkel együtt ez az afrikaans szótár nagyszerű forrás a tanulási folyamat során, és különösen hasznos akkor, amikor nincs internetkapcsolatunk a szavak és kifejezések megkereséséhez.
Na stiahnutie
6,45 €

Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.