! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


The Tao of Alibaba


From a long-time Alibaba executive and former special assistant to Jack Ma, this is the first book to articulate how Alibaba's unique culture and "tai chi" management principles are providing a business and economic development model for the rest of the world. If you took the economic might of Amazon, and added the penetration of Facebook, the ubiquity of Google, and the cultural significance of YouTube, you might have something starting to resemble Alibaba. Commonly mischaracterized as a kind of Chinese eBay for businesses, Alibaba and its interlinked network of products and services have exploded into global markets, disrupting conventional businesses and creating previously unimaginable opportunities for millions of small businesses worldwide. This book reveals the Tao of Alibaba—the company's "secret sauce"—a consciously cultivated ethos and spirit that has enabled Alibaba to weather tough times (including its recent setbacks with the Chinese government) and persist toward a common mission. It is a blueprint of the company's management philosophy, crystalized into the most important elements that have driven its success, and it provides a road map for how to incorporate these principles into any organization's operations. Wong distills his nearly two decades of experience inside the company to show readers how to align their organization's capabilities with performance-maximizing tools in order to achieve success. But most importantly, the Tao of Alibaba teaches the pursuit of greater purpose and meaning, steering entrepreneurs to view their ventures as a vehicle for having profound and lasting impacts on their communities. Ultimately, the lessons shared in The Tao of Alibaba will serve as timeless tools for any entrepreneur seeking to configure their organization toward purpose and impact.
U dodávateľa
28,45 € 29,95 €

1000 riešení 1-2 2023 - Koniec roka v účtovníctve


Kalendárny rok sa v mzdovej učtárni považuje aj za zdaňovacie obdobie, ktoré je potrebné uzatvoriť a otvoriť nové obdobie so zohľadnením výstupov z predchádzajúceho kalendárneho roka. V tejto súvislosti majú zamestnanci ako daňovníci s príjmami zo závislej činnosti a zamestnávatelia ako platitelia týchto príjmov povinnosť sa daňovo vysporiadať s predchádzajúcim zdaňovacím obdobím a pripraviť sa na nové zdaňovacie obdobie. Titul obsahuje riešenia prípadov z praxe k týmto témam: Aktuálna téma Ukončenie účtovného obdobia Zamestnávanie a koniec roka Dane v praxi Zákon o dani z príjmov (ZDP) Daň z pridanej hodnoty (DPH) Automobil Daňové výdavky Účtovníctvo Podvojné účtovníctvo (PÚ) Jednoduché účtovníctvo (JÚ) Personalistika a mzdy Zamestnávanie Mzdy a odvody Stravné a cestovné náhrady Právo Verejná správa Verejný sektor Stavebné právo Dlhá anotácia: Pri uzatváraní kalendárneho roka je zamestnávateľ povinný v oblasti mzdového účtovníctva každoročne vykonať úkony smerujúce k príprave ročnej mzdovej uzávierky a k príprave ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti. Ide predovšetkým o doplnenie zákonom predpísaných evidencií a zabezpečenie, archivácia dokumentov a vystavenie potvrdení pre zamestnancov, ktoré obsahujú údaje o poskytnutom príjme zo závislej činnosti, o zrazených preddavkoch na daň z príjmov a o ďalších skutočnostiach potrebných pre vysporiadanie ich celoročnej daňovej povinnosti. Aké povinnosti má zamestnanec voči zamestnancov v súvislosti s koncom roka a je povinný vykonať zúčtovanie dane všetkým zamestnancom? Odpovede na všetky otázky tákajúce sa ukončenie účtovného obdobia sa dočítate v tomto dvojčísle mesačníka.
U dodávateľa
8,36 € 8,80 €

Dane účtovníctvo odvody 1 2023 - Inventarizácia majetku a záväzkov, Časové rozlíšenie nákladov a výnosov, Zmeny v dohodách


Inventarizácia je základným prvkom preukázateľnosti účtovníctva a základnou podmienkou správneho zostavenia účtovnej závierky. Ako postupovať poradíme v príspevku Inventarizácia majetku a záväzkov. Ako je to s účtovaním výnosov a nákladov sa dočítate v príspevku Časové rozlíšenie nákladov a výnosov... Titul obsahuje príspevky k zmenám v právnych predpisoch z oblastí daní, účtovania a zdaňovania miezd a odvodov. Inventarizácia majetku a záväzkov Časové rozlíšenie nákladov a výnosov Odpočet daňovej straty PO Príklady z praxe – Odpočet daňovej straty PO Koncoročné úpravy základu dane FO – podnikateľa Vybrané úpravy základu dane – príjmy a výdavky Príklady z praxe – Vybrané úpravy základu dane Predaj obchodného podielu v ZDP Ročné zúčtovanie pomerne odpočítanej DPH Oprava základu dane – nezaplatenie protihodnoty za dodanie tovaru alebo služby Úprava odpočítanej dane pri investičnom majetku Opravné položky k pohľadávkam Uzatváranie účtovných kníh a zostavenie účtovnej závierky Účtovanie odpisov v sústave JÚ Zdaňovanie príjmov FO – chyby Odklad platenia dane Neoprávnené podnikanie – „živnostenské“ sankcie Skončenie pracovného pomeru – zmeny Zmeny v dohodách OM VP • Inventarizácia majetku a záväzkov Povinnosť inventarizovať majetok a záväzky sa týka všetkých účtovných jednotiek vymedzených v § 1 zákona o účtovníctve a to nezávisle na tom, v akej sústave účtovníctva účtujú, či v sústave podvojného alebo jednoduchého účtovníctva, alebo či ide o podnikateľskú účtovnú jednotku alebo nepodnikateľskú účtovnú jednotku (neziskové organizácie), prípadne rozpočtovú alebo príspevkovú organizáciu. Správne vykonaná inventarizácia je základným prvkom preukázateľnosti účtovníctva... • Časové rozlíšenie nákladov a výnosov Náklady sú peňažné vyjadrenie spotrebovaných vstupov účtovnej jednotky pri výrobe tovarov alebo poskytovaní služieb. Vznikajú iba pri ekonomickej činnosti právnickej osoby. Výdavky sú úbytok finančných prostriedkov (alebo ich ekvivalentov) účtovnej jednotky. Vznikajú pri ekonomickej činnosti právnickej, a aj fyzickej osoby. Pre vznik nákladov je rozhodujúci časový okamih ich vzniku, kedy ku spotrebe skutočne došlo. To isté platí aj pre výnosy. Náklady a k nim súvisiace výdavky, výnosy a k nim súvisiace príjmy môžu preto vznikať časovo rôzne od seba. Je preto dôležité rozlišovať medzi jednotlivými pojmami, každý znamená niečo iné... • Zmeny v dohodách Zamestnávateľ je povinný zamestnancovi poskytnúť pri uzatvorení dohody o vykonaní práce, dohody o brigádnickej práci študentov alebo dohody o pracovnej činnosti písomnú informáciu o a) dňoch a časových úsekoch, v ktorých môže od zamestnanca vyžadovať vykonávanie práce, b) lehote, v ktorej má byť zamestnanec informovaný o výkone práce pred jej začiatkom, ktorá nesmie byť kratšia ako 24 hodín. Zmenu týchto údajov je zamestnávateľ povinný poskytnúť zamestnancovi v písomnej forme najneskôr v deň nadobudnutia účinnosti zmeny.
U dodávateľa
6,84 € 7,20 €

Freely Determined


A renowned psychologist argues that free will is not only real but essential to our well-being It’s become fashionable to argue that free will is a fiction: that we humans are in the thrall of animal urges and unconscious biases and only think that we are choosing freely. In?Freely Determined, research psychologist Kennon?Sheldon?argues that this perception is not only wrong but also dangerous. Drawing on decades of his own groundbreaking empirical research into motivation and goal setting, Sheldon shows us that embracing the ability to choose our path in life makes us happier, healthier, and more fulfilled. He also shows that this insight can help us choose better goals—ones that are concordant with our values and that, critically, we’re more likely to actually see through. Providing listeners insight into how they can live a more self-directed, satisfying life, Freely Determined offers an essential guide for how we might recognize our freedom and use it wisely.
U dodávateľa
30,88 € 32,50 €

The Greatest Self-Help Book (is the one written by you)


Prepare to go on a journey of self-exploration with the No.1 Sunday Times bestselling author of Good Vibes, Good Life and Healing is the New High, Vex King and social media star, Kaushal, as the husband and wife duo come together on their first ever project with The Greatest Self-Help Book, a game-changing daily journal that allows you to write your own self-help book. Filled with exercises, activities and visual prompts, this journal will help you to understand and regulate your emotions, build and maintain routines and habits that work for you, shift negative mindsets and cultivate positive thought patterns, track personal growth, build self-awareness and carve out time to practise self-love and gratitude. A journal like no other, expect to find: - Daily gratitude and positive affirmations - Therapy-led exercises and interactive mindful activities - Monthly self-reflections to track personal growth - Mind, body and spirit check-ins Think of this as your companion to help you build a healthier relationship with yourself and others. The Greatest Self-Help Book is the one written by you. With its minimalistic and luxurious design, complete with a beautiful cloth fabric hardback cover and a ribbon bookmark, this journal is the perfect gift for loved ones. Made using mineral oil-free ink and paper manufactured from pulp, sourced from legally and sustainably managed forests.
U dodávateľa
26,13 € 27,50 €

Belső fényünk


Páratlan elismeréssel fogadott, világszerte bestsellerré vált Így lettem című memoárja után Michelle Obama egykori first lady ebben az inspiráló és rendkívül személyes kötetében a mindennapi életben használható tanácsokat ad, és hatékony stratégiákat mutat be, amelyek segítségével kiszámíthatatlan világunkban is egyensúlyban maradhatunk, és bizakodóan tekinthetünk a jövőbe. Talán nem léteznek egyértelmű megoldások vagy frappáns válaszok az élet nagy kihívásaira, Michelle Obama mégis hisz benne, hogy mindannyiunkban rejlenek bizonyos erőforrások, amelyekre támaszkodva jobban eligazodhatunk a változó világban, és amelyek kapaszkodót nyújtanak a bizonytalanságok közepette. A Belső fényünkben őszinte, egyenes párbeszédet kezdeményez az olvasókkal olyan kérdésekről, amelyek sokunkat foglalkoztatnak: Hogyan építhetünk tartalmas kapcsolatokat? Hogyan találhatunk erőt és közösséget a különbözőségünkben? Milyen eszközeink vannak a kétely vagy a tehetetlenség érzésének legyőzésére? Mihez kezdjünk, ha úgy érezzük, elegünk van? Michelle Obama friss történetek és éles szemű megfigyelések sorozatán keresztül osztja meg velünk a gondolatait változásról, kihívásokról és erőről, valamint a meggyőződését, hogy ha másokért ragyogunk, felfedezhetjük a körülöttünk lévő világban rejlő gazdagságot és lehetőségeket, mélyebb igazságokat tárhatunk fel, és a fejlődés új útjaira bukkanhatunk. Anyaként, lányként, feleségként, barátként és first ladyként szerzett tapasztalataiból merítve megosztja velünk azokat az általa kifejlesztett szokásokat és elveket, amelyek segítségével sikeresen alkalmazkodott a változásokhoz, és győzött le egy sor akadályt; a tanult és kiérdemelt bölcsességet, melynek révén folyamatosan fejlődik, "válik valamivé". Részletesen bemutatja leghasznosabb módszereit, például hogy "kedvesen indít", "magasra tör" és egy "konyhaasztal körül elférő", maroknyi megbízható barátot és mentort gyűjt maga köré. Ezenkívül rá jellemző humorral, nyíltsággal és érzékenységgel jár körül faji, nemi és láthatósággal kapcsolatos problémákat is, arra biztatva az olvasót, hogy győzze le a félelmét, merítsen erőt a közösségből és éljen bátran. "Ha megtanuljuk felismerni saját fényünket, lesz elég erőnk használni is" - írja Michelle Obama. A Belső fényünk nagy hatású történetek és mélyreható tanácsok gazdag tárháza, amely párbeszédre ösztönöz, és arra inspirál, hogy megvizsgáljuk a saját életünket, megtaláljuk, mi táplálhatja örömünket, és nyughatatlan világunkban is tartalmas kapcsolatokat alakítsunk ki. Michelle Obama 2009-től 2017-ig az Egyesült Államok first ladyjeként szolgált. A Princetoni Egyetemen és a Harvard Jogi Karán szerzett diplomát, majd pályafutását a chicagói Sidley & Austin ügyvédi irodánál kezdte; itt ismerkedett meg későbbi férjével, Barack Obamával. Később a Chicagói Polgármesteri Hivatalban, a Chicagói Egyetemen és a Chicagói Egyetem klinikáján dolgozott. Ő hozta létre a Public Allies nevű, a fiatalokat a közszolgálati pályára felkészítő nonprofit szervezet chicagói irodáját. A világszerte bestsellerré vált Így lettem (Becoming), és a hazájában bestsellerré vált American Grown szerzője. Az Obama-házaspár jelenleg Washingtonban él; két lányuk van, Malia és Sasha. "Megtanultam az életben, hogy nem szégyen beismerni: az önértékelés bizony sebezhetőséggel párosul. Nekünk, embereknek közös vonásunk, hogy mindig, minden körülmények között a jobbra törekszünk. Belső fényünk vértez fel minket az ehhez szükséges bátorsággal. Ha megtapasztaljuk a saját belső fényünket, önismeretre teszünk szert. Valóban megismerjük a személyes történetünket. Tapasztalatom szerint az önismeretnek ez a típusa hozzásegít az önbizalomhoz, amiből pedig lelki nyugalom és széles látókör fakad. Végső soron ezek gyümölcse az értékes emberi kapcsolatok kialakítása - márpedig az én szememben ez a lényeg. Az egyik fény táplálja a másikat. Az erős családok továbbiakat erősítenek. Egyetlen erős közösségtől átragadhat a lelkesedés a hozzá kapcsolódó közösségekre. Ekkora hatalma van a bennünk élő fénynek."
Na sklade 1Ks
16,03 € 16,87 €

Eclipse


Part of the Second World War Voices series in partnership with the podcast We Have Ways of Making You Talk, presented by comedian Al Murray and bestselling historian James Holland. With a new introduction by James Holland Eclipse was the code name given by the Allies to the occupation of Germany. Moorehead's book describes his experiences in Sicily and southern Italy in 1943, which culminated in the capture of Rome.He tells the electrifying story of D-Day, the liberation of Paris, and the Allied advance through northern France and Belgium, the crossing of the Rhine. The author reconstructs, in terrifying detail, the collapse of Germany, the wholesale destruction, mass surrenders, and the unimaginable horrors of the concentration camps.
U dodávateľa
13,78 € 14,50 €

Malá Arabka – Kvet Svätej zeme


Blízky východ nám okrem svätého Šarbela, rehoľníka z Libanonu, ponúka aj iné veľké osobnosti, zaradené do zoznamu svätých. Patrí k nim aj svätá Mária od Ukrižovaného Ježiša, nazývaná tiež Malá Arabka či Kvet Svätej zeme. Mariam Baouardyová, pochádzajúca z Galiley, sa už svojím narodením stala „zázračným dieťaťom“, keď prišla na svet ako ovocie mnohých modlitieb. Avšak poznačená skorým odlúčením od rodičov pre ich včasnú smrť sa učí stále viac odovzdať výlučne do Božej starostlivosti a ochrany Panny Márie, ktorú bude považovať za svoju matku. Táto jej odovzdanosť ju viedla až k vstupu do kláštora, kde prežila zvyšok života. Utrpenie ju sprevádzalo rôznymi spôsobmi (vrátane konfrontácie s islamským mužom, ktorý ju fyzicky napadol), no ona vždy v úplnej dôvere v Božiu lásku darovala svoj život Bohu a blížnym. Jej heroická pokora jej nedovolila namýšľať si o sebe ani vo chvíľach, keď bola obdarená extázami, stigmami či inými nadprirodzenými darmi. Učme sa od Malej Arabky prijímať Božiu vôľu s láskou a vďačnosťou – aj vo chvíľach nesenia kríža.
U dodávateľa
2,38 € 2,50 €

Python


Rozšíření úspěšné publikace věnované předchozí verzi Pythonu, do něhož byl kromě aktualizací z nové verze 3.11 doplněn i výklad některých oblastí probíraných v doprovodné příručce Python – knihovny pro práci s daty pro verzi 3.11. Kniha představuje jazyk Python hlouběji, než většinou bývá zvykem (včetně možností, na které v jiných příručkách obvykle nezbývá místo). Uživatelé v ní tedy najdou potřebné informace i v okamžiku, kdy začnou své původně jednoduché programy zdokonalovat a budou se potřebovat seznámit s pokročilými konstrukcemi. Nevyhýbá se tedy tématům jako podrobný výklad dekorátorů, deskriptorů, generátorů či metatříd. Podrobně jsou vysvětlena i pravidla objektově orientovaného paradigmatu, jejichž špatné pochopení může být příčinou řady problémů. Současně průběžně upozorňuje na odchylky implementace těchto paradigmat v jazyce Python a v ostatních rozšířených jazycích. Je určena všem, kteří mají základní znalosti programování a zajímají se o práci v jazyce Python. Je koncipována tak, aby mohla zpočátku sloužit jako učebnice jazyka a později jako referenční příručka. Výklad je prokládán příklady, na nichž jsou demonstrovány všechny probírané konstrukce a rysy jazyka. Příklady jsou k dispozici ke stažení na webových stránkách nakladatelství Grada. Pro naprosté začátečníky je vhodnější učebnice Začínáme programovat v jazyku Python, na kterou tato příručka volně navazuje. Obě knihy jsou podkladem pro doprovodný e-learningový kurz.
U dodávateľa
25,64 € 26,99 €
  • 5 /5

V tieni stromu


Dvadsaťpäť láskavých príbehov vyrozprávaných ústami mladého žiaka, ktorý na svojej ceste života stretne vzácneho učiteľa. V tieni mohutného olivovníka, ktorý im vždy v čase horúčav poskytne príjemný chládok a osvieženie, ho múdry učiteľ učí krásnemu, ale náročnému umeniu života, ľahkosti bytia, harmónii, rovnováhe, láske k Bohu, ale aj jedinečnosti každého stvorenia a zároveň nezvratnej pominuteľnosti.
Na sklade 4Ks
19,95 € 21,00 €

Poradca 6-7 / 2023 - Zákonník práce


Zákonník práce po novele 2022 obsahuje úplné znenia zákona po novele, ktorej cieľom je zabezpečiť transparentné a predvídateľné pracovné podmienky pre pracovníkov (zamestnancov). V tomto kontexte zákonník práce zavádza tieto zmeny: - doplnenie vybraných ustanovení Zákonníka práce týkajúcich sa pracovnej zmluvy a poskytovania informácií o pracovných podmienkach a podmienkach zamestnávania, - rozšírenie, resp. spresnenie okruhu informácií, ktoré má zamestnanec dostať s cieľom, aby bola zabezpečená požiadavka transparentnosti a predvídateľnosti vykonávanej práce, - ustanovenie práva zamestnanca žiadať prechod na inú formu zamestnania (napr. z určitej doby na neurčitý čas), - ustanovenie poskytovania informácií aj v elektronickej podobe a pod. Aké ďalšie zmeny prinášajú zmeny Zákonníka práce, sa dočítate v tomto čísle mesačníka. Titul obsahuje úplné znenie zákona po ostatnej novele s komentárom: Legislatíva Zákonník práce – zákon s komentárom účinný od 1. 11. 2022 Zákon o cestovných náhradách – zákon s komentárom
U dodávateľa
14,73 € 15,50 €

Od etymologie ke krajině


Jakou roli hrají v našem životě a ve společnosti vlastní jména? Kniha, která vychází z konceptů „ostravské onomastické školy“, ukazuje, že jejich specifičnost se zdaleka nevyčerpává jen pravopisem velkých písmen. Autoři se na téma dívají komplexně: reflektují spory a diverzitu přístupů uvnitř samotné disciplíny, zaměřují se na vztah vlastního jména a textu, rozplétají složité vazby mezi onomastikou a pamětí, politikou, literaturou, historií a marketingem. V bádání počítají i s nejnovějším vývojem v lingvistice — využívají textové korpusy, kvantitativní analýzy a neopomíjejí ani populární jazykovou krajinu.
Na sklade 1Ks
26,08 € 27,45 €

Ľudia, ktorých sme si nevšimli


Salezián Marián Peciar prináša širší pohľad na prístup pápeža Františka k ľuďom na okraji spoločnosti. Ukážka z knihy: „Sledujúc pápeža Františka, jeho gestá, postoje a mimiku, sa niekedy pýtam sám seba, či to s tou pozornosťou k chudobným tak trochu nepreháňa. Či je naozaj vždy potrebné tak akoby provokovať. Veľmi sa mi páči jeho vnútorná sloboda, nečakané výlety mimo protokolu. Keď odloží pripravený text, vždy sa dá očakávať príhovor, ktorý ešte dlho rezonuje. No František nezostáva iba pri slovách. Jeho gestá si nedokážu vysvetliť ani najlepší odborníci na marketing. Vraj sú ako z najnovších príručiek. František je však vynikajúci študent, ktorému prednáša najlepší Odborník na ľudskosť. Denne sa s ním stretáva a radí. Preto má ľudskosť a prístup Svätého Otca črty tých, ktorí kráčajú po ceste svätosti. Vidí totiž v človeku Ježiša. A chce, aby v človeku, najmä v tom chudobnom, opustenom, odvrhnutom, celá Cirkev videla Ježiša.“
U dodávateľa
4,28 € 4,50 €

Detský mozog: Batoľa


Od druhého po koniec tretieho roku života Trápia vaše dieťa zlé sny? Prežíva svoje prvé obdobie vzdoru alebo má azda problémy so socializáciou s inými deťmi? Po dovŕšení prvého roku života je dieťa motoricky schopnejšie, jazykovo zručnejšie a emocionálne vnímavejšie. Práve medzi začiatkom druhého a koncom tretieho roku života prechádza aj z pohľadu kognitívnej neuropsychológie významnými zmenami, ktoré je dôležité zreflektovať a náležite k nim pristúpiť. Neuropsychológ Robert Krause vo svojom pokračovaní o detskom mozgu opäť ponúka dvadsaťštyri nových situácií, s ktorými sa obyčajne stretáva každý rodič. Kapitoly sú tentoraz podrobnejšie vysvetlené, pretože interakcia dieťaťa s rodičmi, s inými deťmi i so spoločnosťou je v tomto citlivom veku oveľa užšia. Deti už nie sú len pasívnymi prijímateľmi informácií, ale samy sa aktívne zapájajú do situácií. V knihe Detský mozog – Batoľa vás autor prevedie všetkými dôležitými udalosťami, ktoré sa vo vnútornom svete vášho dieťaťa v tomto období odohrávajú.
Na sklade 4Ks
15,72 € 16,90 €

Prastaré tajemství květu života - sv.2, 3. vydanie


Posvátný vzor Květu života, primární zdroj všech fyzických forem, je v tomto druhém svazku prozkoumáván ještě do větší hloubky. Skrze podrobné geometrické mapování autor ukazuje, jak je tento zdánlivě jednoduchý vzor Květu života obsažen ve stvoření našeho veškerého trojdimenzionálního jsoucna. Od pyramid a mysterií Egypta po novou rasu indigových dětí nám Drunvalo předkládá posvátnou geometrii této reality a jemné energie tvarující náš svět.
Na sklade 1Ks
15,29 € 16,44 €

dostupné aj ako:

Prastaré tajemství květu života - sv.1, 3. vydanie


Kdysi veškerý život v univerzu znal Květ života jako vzorec stvoření – geometrický tvar, který nás přivádí do fyzického bytí a vyvádí z něj. Pak jsme z velmi vysokého stavu vědomí upadli do temnoty a zapomněli na to, kým jsme byli. V této knize autor osvětluje mystéria příchodu lidských bytostí do života, zkoumá, proč je svět, ve kterém žijeme takový, jaký je, a také nás obeznamuje s jemnými energiemi, které umožní našemu vědomí rozkvést do opravdové krásy.
U dodávateľa
15,29 € 16,44 €

dostupné aj ako:

Matky a dcéry v Biblii


BOH VŽDY DODRŽÍ SĽUB, HOCI NIE VŽDY TAK, AKO OČAKÁVAME... „Maj vieru“ je fráza, ktorú počúvame často. Lenže ako vlastne vyzerá život s vierou? V knihe Matky a dcéry v Biblii rozoberá Shannon Bream životy biblických žien a zameriava sa na to, ako nám Božie plány niekedy prevrátia život hore nohami. Rozpráva príbeh Jókebed, ktorá ako matka nesmierne riskovala, aby ochránila svojho syna Mojžiša pred faraónom. Tušila, že Boží zámer s jej synom zahŕňa jeho útek do exilu a nebezpečenstvo? Napriek tomu to bolo všetko súčasťou veľkého plánu, ako zbaviť Izrael otroctva. Ďalšia biblická matka Rebeka čelila hroznému rozhodovaniu, aby zaistila synovi miesto v dejinách. A dcéra Míkal sa musela veľmi usilovať, aby zabránila svojmu neveriacemu otcovi Saulovi zhrešiť, hoci zároveň bojovala s vlastnou pýchou. Pomocou týchto príbehov objasňuje Shannon úzky vzťah medzi vierou a rodinou, ako aj to, ako nám nevyspytateľné Božie kroky niekedy od základu menia pohľad na rodinu. Nie všetky tieto matky a dcéry v Biblii stelesňovali cnosť. Podobne ako my, aj ony boli ľudské bytosti, ktoré niekedy váhali a robili, čo bolo v ich silách. Niektoré vypočuli Boží hlas, iné šli vlastnou cestou. V kontexte ich nedokonalostí vidíme, ako Boh pomocou ich príbehov dosahoval svoje dokonalé plány. A s našimi životmi to robí dodnes. Matky a dcéry v Biblii naznačujú, že viera je často kľukatou cestou, nie rovnou čiarou. Príbehy biblických rodín však dokazujú, že na konci každej takejto cesty nás čaká oveľa viac pokoja a šťastia, než si vieme predstaviť. Autorke vo Vydavateľstve Motýľ vyšiel titul Ženy v Biblii.
Na sklade 1Ks
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lidský mozek


Kniha vznikla jako přepracované a rozšířené vydání monografie Lidský mozek. Za poslední desetiletí se studium funkčních systémů lidského mozku změnilo jak kvalitativně, tak kvantitativně, proto bylo nutné poslední vydání z roku 2012 od základů přepracovat. Zbyla pouze struktura, použít se dalo jen několik obrázků. Jde tedy o novou knihu se starým názvem. Nové vydání, opět bohatě ilustrované, popisuje funkční systémy lidského mozku obecně, zrakové, sluchové a taktilní poznávání, paměť, jazyk, praxii, lateralitu, emoce, vědomí a pozornost; samostatnou kapitolou jsou řídicí funkce. Nově se kniha věnuje i osobnosti, inteligenci, tvořivosti, afektivním poruchám, schizofrenii a závěrečná kapitola otevírá problematiku stárnutí. Monografie vznikla na základě autorových přednášek o vztahu mozku a chování, které více než třicet let probíhají na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Autor v předmluvě upozorňuje, že půjde-li vývoj tímto tempem, lze během jedné generace předpokládat přestavbu základů psychologie, neurologie i psychiatrie. Kniha je adresována především lékařům, psychologům, filozofům zajímajícím se o vývoj kognitivní a afektivní neurovědy, se zájmem ji jistě budou číst i vzdělaní lidé z jiných oborů. Text je hutný, četba namáhavá. Určitě se však vyplatí pochopit nejsložitější systém ve vesmíru – lidský mozek. OBSAH: Předmluva ke čtvrtému vydání * 1. Funkční systémy lidského mozku * 2. Zrakové poznávání * 3. Sluchové poznávání * 4. Somatosenzorické poznávání * 5. Bolest * 6. Synestezie * 7. Paměť * 8. Vědomí * 9. Pozornost * 10. Emoce * 11. Stres a některé úzkostné a disociativní stavy * 12. Hybnost a praxie * 13. Lateralita * 14. Jazyk a řeč * 15. Řídicí funkce * 16. Osobnost * 17. Inteligence * 18. Tvořivost * 19. Afektivní poruchy * 20. Schizofrenie * 21. Stárnutí * Zkratky * Rejstřík * O autorovi
Na sklade 1Ks
46,50 € 48,95 €

Skrytá moc drahých kamenů, 15. vydání


Nové vydání úspěšné, čtenáři oblíbené příručky o fascinujících účincích drahých kamenů. Kniha obsahuje všechny základní druhy drahých kamenů včetně perel, korálů, tektitů a drahých kovů. Uvádí jejich chemické složení, základní fyzikální vlastnosti, případně rozdíly v jednotlivých odrůdách, genezi a tuzemská i zahraniční naleziště. Hlavní důraz je však kladen na jejich vnitřní sílu a schopnost působit na náš organizmus v oblasti zdravotní i meditativní. Autor jako znalec této problematiky doporučuje začlenit drahé kameny do každodenního života jako pomocníky při řešení osobních problémů i kultivace osobnosti.
Na sklade 1Ks
15,62 € 16,44 €

Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.