! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Vitajte v osobnej kríze


Autorka Laura Day pomohla nespočetnému množstvu ľudí prekonať najhoršie chvíle ich života: smrť milovanej osoby, koniec manželstva alebo priateľstva či stratu zamestnania. Vo svojej knihe opisuje niekoľko typov našich najbežnejších reakcií na krízu, medzi ktoré patrí popieranie nového stavu, úzkosť, hnev či depresia. Svojim čitateľom radí, ako prehodnotiť každú reakciu a ponúka praktické a personalizované nástroje na premenu najhoršieho obdobia svojho života na cennú skúsenosť , ktorú budeme z dlhodobého hľadiska vnímať ako dar. Prostredníctvom cvičení, rituálov a aktivít, ktoré Day predpisuje, si čitatelia môžu osvojiť tie najlepšie postupy na vytvorenie zmysluplnejšieho života.
Na sklade 3Ks
10,44 € 10,99 €

dostupné aj ako:

Zvídavá bdělost


Příručka vipassany čili meditace vhledu pro běžný život obsahuje třicet jedna meditací na každý den a v krátkých kapitolkách nám přesně ukazuje, jak budovat naši každodenní meditační praxi, aby vytrvale rozvíjela uvolněnost, svěžest, radost, mír, moudrost a probuzení. Autorův styl je srozumitelný a snadno přístupný, prodchnutý osobní zkušeností a lehkostí; jeho učení je proloženo řadou přirovnání a praktickými příklady.
U dodávateľa
14,53 € 15,29 €

Hív a bátorság


Sztoikus erények-sorozat Az akadály maga az út és Az ego az ellenség szerzőjétől New York Times, Wall Street Journal és USA Today Bestseller Bátraké a szerencse Ryan Holiday bestseller trilogiája után a sztoikusok által kiemelt négy kardinális erénynek szentel egy-egy könyvet - elsőként a bátorságnak. Szinte minden vallás, spirituális tanítás, filozófia foglalkozik a félelem kérdésével - minthogy ez minden embert érint. A Biblia egyik leggyakoribb szófordulata, hogy "Ne félj." Már az ókori görögök említik a fóbiát, a pánikot, a terrort. A sztoikusok szerint félni természetes, de nem hagyhatjuk, hogy a félelem irányítson bennünket. A bátorság az a képesség, amellyel felülemelkedhetünk félelmeinken, hogy helyesen cselekedhessünk, megtegyük, amit meg kell tennünk, és igazak legyenek tetteink. Így tehát a bátorság fogalma központi helyet foglal el mind Marcus Aurelius, mind Arisztotelész, mind C. S. Lewis műveiben, a mérséklet, az igazságosság és a bölcsesség fogalmai mellett. Mai világunkban a félelem ragályosan terjed - az emberek inkább az oldalvonalon kívül maradnak, mintsem hogy felemeljék szavukat az igazságtalanság ellen; inkább a megszokott utakat követik, mintsem hogy higgyenek magukban; szemet hunynak a modern kor hitványságai fölött. Bátor kiszivárogtatókra van szükség, akik vállalják a kockázatot. Bátor aktivistákra, olyanokra, akik nyitottak a kalandokra. Bátor írókra, akik hírt adnak az igazságról - és bátor vezetőkre, akik hallgatnak az előbbiekre. Ki kell lépnünk az arénába; harcolnunk kell.
U dodávateľa
14,98 € 15,77 €

Zákony 2022 II aktualizácia II 7 - Strelné zbrane a strelivo


Zmeny zákona sa týkajú úpravy použitej terminológie, požiadaviek na tlmič, posudzovania zhody tlmiča, označovania tlmiča a výstupných dokumentov posudzovania zhody tlmiča a úprav vyplývajúcich z aplikačnej praxe. Jednou z takýchto úprav je aj zavedenie povinnosti pre autorizované osoby vyhotovovať počas posudzovania zhody strelnej zbrane vyrobenej podstatnou úpravou strelnej zbrane a strelnej zbrane vyrobenej podstatnou úpravou strelnej zbrane, ktorej súčasťou je tlmič, fotodokumentáciu strelnej zbrane. Titul obsahuje úplné znenia zákonov po ostatných novelách Zákon č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive – po novele zákonom č. 268/2022 Z. z. (prvá novela) Zákon č. 64/2019 Z. z. o sprístupňovaní strelných zbraní a streliva na civilné použitie na trhu – po novele zákonom č. 268/2022 Z. z. (prvá novela) Upozornenie na zmenu Zákon č. 147/2001 Z. z. o reklame – po novele zákonom č. 265/2022 Z. z. (prvá novela) Reklama a propagácia Dôvodom právnej úpravy je snaha reflektovať na problémy vyplývajúce z aplikačnej praxe, kedy len na základe predloženia protokolu o kusovom overení strelnej zbrane vyrobenej podstatnou úpravou strelnej zbrane a strelnej zbrane vyrobenej podstatnou úpravou strelnej zbrane, ktorej súčasťou je tlmič nie je možné identifikovať strelnú zbraň vo vzťahu k informáciám uvedeným vo výstupnom dokumente posudzovania zhody. Fotodokumentácia je bežnou súčasťou výstupných dokumentov posudzovania zhody notifikovaných osôb napríklad v oblasti osobných ochranných prostriedkov, hračiek a využíva sa pri identifikácii výrobkov v rôznych oblastiach verejného záujmu. Zavedenie tejto povinnosti teda zjednoduší spôsob kontroly, či výstupné dokumenty boli vydané k príslušnej strelnej zbrani, čo výrazne pomôže napríklad pri kontrole pri predkladaní žiadosti o dovoz a vývoz strelných zbraní.
U dodávateľa
2,85 € 3,00 €

Zdaleka, zblízka, z hlubin i z výšin, dnes


Svět biblických náboženských představ, důrazů a souvislostí v podání dvou výrazných interpretů. Dalibor Antalík se věnuje biblickému mudrosloví a posléze si všímá, jakým způsobem bibličtí svědkové zpracovávají představy, běžné v náboženstvích Předního východu. Jáchym Gondáš předkládá průhledy, k nimž ho inspirovala konvenčně i ojediněle příslovce, v bibli užívaná. Z hlubin i výšin vzdálených časů může čtenář čerpat inspiraci, orientaci, povzbuzení.
U dodávateľa
8,84 € 9,31 €

O zákonech v Teologické sumě


Pojednání o zákonech v Teologické sumě (STh I-II, q. 90–97) patří k základním pramenům západního etického myšlení. Nabízí odpovědi minimálně na dvě důležité otázky. První se týká původu mravních zásad: Jsou naše rozhodnutí ponechána naší libovůli, nebo existují nějaké objektivní principy, které musíme respektovat? Druhá otázka se týká odůvodnění práva: Existuje nějaká poslední a nejvyšší norma, která rozhoduje o spravedlnosti zákonů, nebo je zákon pouze věcí dohody? Tomášova teorie zákona ukazuje, že morální principy nejsou relativní, ale jsou důsledkem objektivního řádu stvoření.
U dodávateľa
7,58 € 7,98 €

Zákony 2022 VI aktualizácia VI 4 - životné prostredie, odpadové a vodné hospodárstvo


Cieľom predkladanej úpravy je vymedzenie okruhu záverečných správ, najmä záverečných správ financovaných z verejných zdrojov, záverečných správ z geologického prieskumu životného prostredia a záverečných správ zo sanácie geologického prostredia a environmentálnej záťaže, ktoré budú verejne prípustné... Titul obsahuje úplné znenia zákonov po ostatnej novele: • Zákon č. 569/2007 Z. z. o geologických prácach (geologický zákon) Upozornenie na zmenu Zákon č. 364/2004 Z. z. o vodách Zákon č. 326/2005 Z. z. o lesoch Zákon č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve • Zákon č. 569/2007 Z. z. o geologických prácach (geologický zákon) Ustanovuje sa nová, aktívna povinnosť objednávateľa geologických prác informovať obec, v katastri ktorej sa analýzou rizika znečisteného územia podľa § 16 ods. 6 zákona potvrdilo závažné riziko pre ľudské zdravie, horninové prostredie, podzemnú vodu a pôdu, riziká vyplývajúce zo znečistenia územia, a to do jedného mesiaca odo dňa schválenia záverečnej správy s analýzou rizika znečisteného územia. Zákon na oznámenie nekladie žiadne obsahové nároky, rovnako akú materiálnu podobu musí mať oznámenie, oznámenie musí mať vždy písomnú formu a z jeho obsahu musí byť zrejmé akej obce sa týka a aký je rozsah a závažnosť zisteného znečistenia. Každý obyvateľ obce má predsa právo vedieť, aké znečistenie sa nachádza v jeho bezprostrednej blízkosti, čo môže on, alebo jeho zástupcovia v obecnom zastupiteľstve zabezpečiť, resp. vykonať pre minimalizáciu prípadných škodlivých dôsledkov takéhoto stavu... ZÁKON č. 569/2007 Z. z. o geologických prácach (geologický zákon) ZÁKON č. 364/2004 Z. z. o vodách a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov (vodný zákon) ZÁKON č. 326/2005 Z. z. o lesoch zákon č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov
U dodávateľa
2,28 € 2,40 €

Zákony 2022 III aktualizácia III 6 - Zdravotné poistenie


Cieľom právnej úpravy je zabezpečiť dostupnosť, kvalitu a efektívnosť dlhodobej zdravotnej starostlivosti a paliatívnej zdravotnej starostlivosti pre osoby, ktorých zdravotný stav si to vyžaduje, a to nielen v zdravotníckych zariadeniach, ale najmä v domácom alebo v inom prirodzenom prostredí, v ktorom sú tieto osoby umiestnené. Titul obsahuje úplné znenia zákonov po ostatných novelách Zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení – po novele zákonom č. 267/2022 Z. z. (tretia novela) Zmeny vo výkazoch poistného Oznámenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 300/2022 Z. z. – suma minimálnej mzdy na rok 2023 Oznámenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 301/2022 Z. z. – sumy minimálnych mzdových nárokov na rok 2023 Po novom sa definuje povinnosť zdravotnej poisťovne predkladať ministerstvu zdravotníctva údaje v anonymizovanej podobe, ktoré sú nevyhnutné na monitorovanie dostupnosti a vyhodnocovanie efektívnosti a kvality ošetrovateľskej starostlivosti v rámci dlhodobej zdravotnej starostlivosti. Údaj o prostredí na účely zberu údajov bude špecifikovať podmienky prostredia, z ktorého bol poistenec prijatý do zdravotnej starostlivosti, nakoľko tieto zaraďujú poistenca na cestu pacienta; poistenec môže byť prijatý do starostlivosti napríklad z domu, z nemocnice, z iného zariadenia, na základe rozhodnutia súdu a pod. Zároveň sa budú sledovať aj dôvody, pre ktorú nemohla byť poskytnutá ošetrovateľská starostlivosť v domácom alebo inom prirodzenom prostredí (napr. nedostupnosťou agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti alebo mobilného hospicu, nedostupnosťou tejto starostlivosti v zariadení sociálnej pomoci a pod.). Monitorované údaje budú prezentovať mieru potreby zdravotnej starostlivosti osôb, ktorým je poskytovaná ošetrovateľská starostlivosť v rámci dlhodobej zdravotnej starostlivosti. Na základe týchto údajov zdravotné poisťovne po uplynutí prechodného obdobia budú disponovať kvalitnými a relevantnými údajmi, na základe ktorých budú môcť objektívne stanoviť výšku úhrady po ukončení regulácie tejto ceny. Zároveň sa pre poskytovateľov poskytujúcich následnú ošetrovateľskú starostlivosť alebo dlhodobú ošetrovateľskú starostlivosť definuje povinnosť poskytovať zdravotnej poisťovni tieto údaje.
U dodávateľa
2,85 € 3,00 €

Zákony 2022 V aktualizácia V 5


Do právneho poriadku sa zaviedol inštitút „blokovania“, ktorý slúži na efektívne zamedzenie šírenia škodlivého obsahu na internete a to v záujme zabezpečiť dôveryhodnosť služieb a aktivít poskytovaných prostredníctvom internetu a ochrany osôb zúčastňujúcich sa na týchto aktivitách ako aj konečného užívateľa týchto služieb... Titul obsahuje úplné znenia zákonov po ostatnej novele: Vyhláška č. 223/2022 Z. z. o základnej škole Vyhláška č. 224/2022 Z. z. o strednej škole Zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe Zákon č. 69/2018 Z. z. o kybernetickej bezpečnosti Nariadenie vlády č. 220/2022 Z. z, ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice plat. taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme NARIADENIE VLÁDY č. 295/2022 Z. z., ktorým sa ustanovujú zvýšené platové tarify štátnych zamestnancov NARIADENIE VLÁDY č. 296/2022 Z. z., ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme NARIADENIE VLÁDY č. 297/2022 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie vlády SR č. 200/2019 Z. z. o poskytovaní pomoci na dodávanie a distribúciu ovocia, zeleniny... Upozornenie na zmenu zákona Zákon č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme Zákon č. 95/2019 Z. z. o informačných technológiách vo verejnej správe Zákon č. 69/2018 Z. z. o kybernetickej bezpečnosti Prebiehajúci vojnový konflikt na Ukrajine má aj rozmer informačnej vojny, ktorá prekračuje územie zasiahnuté vojnou a negatívne ovplyvňuje celý svet. Masívna ruská propaganda a podsúvanie dezinformácií majú za cieľ spochybniť kto je vo vojnovom konflikte agresor a kto obeť a ospravedlňovať agresiu nasmerovanú aj voči civilnému obyvateľstvu a civilnej infraštruktúre Ukrajiny. V tejto súvislosti sa aj na Slovensku rozmohlo šírenie dezinformácií a podvodných statusov, ktorých účelom je zahmlievať a spochybňovať realitu, ovplyvňovať verejnú mienku a nahrávať ruskej propagande. Šírenie dezinformácií a tzv. „škodlivého obsahu“ ako prostriedku na vedenie hybridnej vojny je nesporne jednou z najnebezpečnejších foriem prebiehajúceho vojnového konfliktu a má veľký dosah na vnímanie reality obyvateľstvom.
U dodávateľa
3,99 € 4,20 €

Vörös horizontok


A Securitate vezetőjének lebilincselő emlékirata. Ion Mihai Pacepa román hírszerző tiszt, a Securitate volt vezetője altábornagyi rendfokozatban, 1978 júliusában az Egyesült Államokba disszidált. Ő a volt keleti blokk legmagasabb beosztású disszidense. Disszidálásának idején Pacepa tábornok egyidejűleg volt Ceausescu tanácsadója, hírszerzésének vezetője, valamint államtitkár a román belügyminisztériumban. Azután disszidált, hogy JimmyCarter elnöktől politikai menedékjogot kapott. Évekkel később kiadott visszaemlékezései óriási visszhangot keltettek a rendszerváltás idején, gyakorlatilag feltárta a világ előtt a zsarnoki román rezsim igazi arcát: az egész világra kiterjedő hírszerző hálózatot, az ipari kémkedést és fegyverkereskedelmet, a gyilkosságokat, a hintapolitikát. Az ördögi rendszer működésén túl Pacepa lerántja a leplet a diktátor hétköznapjairól is, arról a felfoghatatlan luxusról, amiben éltek mintegy három évtizeden át, mit sem törődve a nyomorba taszított országgal, továbbá bemutatja a paranoia-vezérelte őrültségeket is: állandó megfigyelés és lehallgatás, naponta új ruhák, mérhetetlen vagyon felhalmozás stb. A kémhálózat nagyságára álljon itt egyik meghökkentő adat a sok közül: Romániában minden tizenötödik emberre jutott egy kém.
U dodávateľa
19,28 € 20,29 €

Zákony 2022 IV aktualizácia IV 2 - bývanie, stavebný zákon


Novela zákona rozširuje dôvody vykonania pozemkových úprav a reaguje na zmenu klimatických podmienok a je zameraný na potrebu zabezpečenia zadržiavania vody v krajine. Zavádza definíciu vlastného trvalého porastu a trvalého porastu na cudzom pozemku a zároveň dochádza k definovaniu možných spôsobov riešenia vlastníctva pozemku, na ktorom sa trvalý porast nachádza v pozemkových úpravách... Titul obsahuje úplné znenia zákonov po ostatnej novele: Zákon č. 222/2022 Z. z. o štátnej podpore nájomného bývania Zákon č. 97/2013 Z. z. o pozemkových spoločenstvách Zákon č. 330/1991 Zb. o pozemkových úpravách Zákon č. 180/1995 Z. z. o opatreniach na usporiadanie vlastníctva k pozemkom Zákon č. 229/1991 Zb. o úprave vlastníckych vzťahov k pôde Zákon č. 503/2003 Z. z. o navrátení vlastníctva k pozemkom Upozornenie na zmenu Zákon č. 504/2003 Z. z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov Zákon č. 330/1991 Zb. o pozemkových úpravách Zmena reflektuje aj na objektívne skutočnosti, kedy v odôvodnených prípadoch už po „veľkých“ nariadených pozemkových úpravách nastanú prípady, keď je potrebné usporiadať hospodárenie na pôde. Právna úprava takouto legislatívnou zmenou umožňuje príslušnému okresnému úradu vzhľadom na to, že má vedomosť o celkovej problematike pozemkového vlastníctva v rámci svojej miestnej pôsobnosti, podať podnet a so súhlasom ministerstva nariadiť pozemkové úpravy. To znamená, že uvedený dôvod bude možné aplikovať nielen pre povolené pozemkové úpravy, ale aj pre nariadené pozemkové úpravy... Zákon č. 229/1991 Zb. o úprave vlastníckych vzťahov k pôde Slovenský pozemkový fond nemá v Bratislave a Košiciach vhodné pozemky na plnenie náhrad. Z dôvodu, že v oboch prípadoch tieto mestá tvoria niekoľko okresov, sú oprávnené osoby znevýhodnené pri výbere vhodného náhradného pozemku v porovnaní s oprávnenými osobami, ktorých reštitučné nároky sa nachádzajú v ostatných okresoch Slovenska a majú možnosť si vyberať z niekoľkých katastrálnych území. Z uvedeného dôvodu sa navrhuje, aby v prípade, ak nie je vhodný náhradný pozemok v okrese, mohol byť so súhlasom oprávnenej osoby poskytnutý náhradný pozemok v kraji, v ktorom sa nachádzal pôvodný pozemok...
Na sklade 1Ks
3,71 € 3,90 €

Čítanka pre dyslektikov, 2. vydanie


Táto knižka je určená predovšetkým deťom s problémami v čítaní. Rovnako je práca s knižkou osožná pre deti, ktoré nemajú dostatočnú predstavu o obsahu prečítaného deja – teda problémom je tzv. čítanie s porozumením. Texty v knižke sú vytlačené veľkými písmenami a dvojfarebne, rozdelené po slabikách. Každý príbeh či poviedka má na konci niekoľko otázok k prečítanému textu na overenie si porozumenia prečítaného deja, ale i rozvoj naratívnych schopností, sociálnych a emocionálnych kompetencií detí.
Na sklade 5Ks
8,36 € 8,99 €

Branding that Means Business


Now, more than ever, your brand is either loved - or it's noise. In a world defined by digital products and immediate gratification, how can your brand stand out? When consumers can easily have anything, how can your brand be the one thing they can't live without? To rise to this challenge, brands must shape not just what consumers buy, but how they act, feel and connect. This requires a new perspective, one that goes beyond business and into the fundamentals of human behaviour. Branding that Means Business combines the latest business thinking with psychology, sociology, and anthropology to show that a brand can't serve a business unless it connects with people. Equipped with these human-based perspectives, you'll have the tools to create, enhance and distinguish your brand in new and impactful ways - and make it a must-have in the minds and lives of your consumers.
U dodávateľa
14,20 € 14,95 €

O světě křivých zrcadel 4


Ruský bolševismus zůstává unikátním historickým jevem, který dodnes vyvolává spoustu otázek: Co je to bolševismus? Čím se liší bolševici a komunisté? Jak bolševici vybudovali sovětský stát v podmínkách světové války 20. století? Proč carské Rusko první etapu světové války - první světovou válku - prohrálo, zatímco SSSR pod vedením bolševiků vyhrál její druhou etapu – druhou světovou válku? Proč bílí generálové vstupovali do řad rudé armády? Kterak ruští bolševici dokázali nejenom zvítězit v občanské válce, ale současně také odrazit zahraniční agresi tím, že vyvolali problémy v zemích agresorů? Odpovědi na tyto otázky, jakož i na řadu dalších, naleznete v této knize.
U dodávateľa
25,03 € 26,35 €

Požární odolnost dřevěných konstrukcí


Publikace seznamuje se zásadami navrhování, s předpoklady a výpočetními postupy.
Na sklade 1Ks
27,44 € 28,88 €

Short History of Queer Women


No, they weren't 'just friends'! Queer women have been written out of history since, well, forever. 'But historians famously care about women!', said no one. From Anne Bonny and Mary Read who sailed the seas together disguised as pirates, to US football captain Megan Rapinoe declaring 'You can't win a championship without gays on your team', via countless literary salons and tuxedos, A Short History of Queer Women sets the record straight on women who have loved other women through the ages. Who says lesbians can't be funny?
U dodávateľa
12,30 € 12,95 €

Courage Is Calling


An inspiring anthem to the power, promise, and challenges of courage, the first in a series examining the timeless Stoic virtues from #1 New York Times bestselling author Ryan Holiday Fortune favours the bold. All great leaders of history have known this, and were successful because of the risks they dared to take. But today so many of us are paralysed by fear. Drawing on ancient Stoic wisdom and examples across history and around the world, Ryan Holiday shows why courage is so important, and how to cultivate it in our own lives. Courage is not simply physical bravery but also doing the right thing and standing up for what you believe; it's creativity, generosity and perseverance. And it is the only way to live an extraordinary, fulfilled and effective life. Everything in life begins with courage. This book will equip you with the bravery to begin.
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

World Class


What gives the world's best leaders the edge? Will Greenwood is best known for being an integral part of the 2003 Rugby World Cup-winning team. Ben Fennell has spent over 16 years helping the world's biggest businesses and brands grow. Together, they have established that world-class performance - in both business and sport - requires a fresh approach, and a new set of behaviours. Having spoken to inspirational leaders across all areas of business and sport, including Michael Johnson, Tanni Grey-Thompson, Rio Ferdinand, Dame Carolyn McCall, Dave Lewis and Sir Clive Woodward, the authors have identified the key characteristics of world-class performance. These guiding principles of celebrating difference, forging togetherness and accelerating growth constitute a new framework for modern leadership. Packed with insightful personal stories, and often painfully learnt lessons, Will and Ben offer a new playbook for world-class leadership, learning and growth.
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

A (Very) Short History of Life On Earth


For billions of years, Earth was an inhospitably alien place - covered with churning seas, slowly crafting its landscape by way of incessant volcanic eruptions, the atmosphere in a constant state of chemical flux. And yet, despite facing literally every conceivable setback that living organisms could encounter, life has been extinguished and picked itself up to evolve again. Life has learned and adapted and continued through the billions of years that followed. It has weathered fire and ice. Slimes begat sponges, who through billions of years of complex evolution and adaptation grew a backbone, braved the unknown of pitiless shores, and sought an existence beyond the sea. From that first foray to the spread of early hominids who later became Homo sapiens, life has persisted, undaunted. A (Very) Short History of Life is an enlightening story of survival, of persistence, illuminating the delicate balance within which life has always existed, and continues to exist today. It is our planet like you've never seen it before. Life teems through Henry Gee's words - colossal supercontinents drift, collide, and coalesce, fashioning the face of the planet as we know it today. Creatures are engagingly personified, from 'gregarious' bacteria populating the seas to duelling dinosaurs in the Triassic period to magnificent mammals with the future in their (newly evolved) grasp. Those long extinct, almost alien early life forms are resurrected in evocative detail. Life's evolutionary steps - from the development of a digestive system to the awe of creatures taking to the skies in flight - are conveyed with an alluring, up-close intimacy.
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.