! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Pop-art


Ďalšia z knižiek z veľmi obľúbenej edícieo umelcoch a umení prináša pohľad nanajznámejšie osobnosti smeru pop-art,ktorý sa inšpiroval súčasnou mestskoucivilizáciou, najmä reklamou, populárnymiobrázkovými časopismi a pod. Všednosť nahrádza nádherou, predmety hromadnej výroby nadobúdajú rovnakú dôležitosť ako individuálne kusy, stráca sa rozdiel medzi vysokou a ľudovou kultúrou. Pop-art svojím vlastným vtipným spôsobom oslavuje konzumnú spoločnosť. Vznikol v Anglicku v polovici päťdesiatych rokov a naplno sa rozvinul v Spojených štátoch v rokoch šesťdesiatych. Nadšenie, ktoré vyvolal vo chvíli, kedy boli vystavené prvé diela, nikdy nezoslablo – a dnes je väčšie ako kedykoľvek predtým.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Od La Fontaina k Livingstonovi


Monografia slávneho českého výtvarníka vychádza pri príležitosti jeho významného životného jubilea a výstavy na Pražskom hrade. Výber diela za obdobie 2000 - 2005.
Vypredané
22,04 € 23,20 €

Mona Lisa


The woman in Leonardo da Vinci's work gazes out from the canvas with a quiet serenity. But what lies behind the famous smile? Shrouded in mystery, the Mona Lisa has attracted more speculation and questioning than any other work of art ever created. This work provides an aide memoire of the world's most famous painting. The full-page colour plates portray the Mona Lisa in close-up photographs, while Serge Bramly, the author, explores its shadowy history and the fascination the painting has engendered.
Vypredané
23,75 € 25,00 €

dostupné aj ako:

Expresionismus


V dejinách umenia sa označuje termínomexpresionizmus tendencia zdôrazňovaťv dielach psychické momenty tvorby, stupňovanieprejavov umelcovej duše ústiacichdo deformácie tvarov. Nejde tedao štýlový pojem ako kubizmus či futurizmus.Do expresionizmu radíme v širšomzmysle umelecké diela rôznych smerov.Najvýznamnejšie diela expresionizmu prinášaďalšia kniha z tejto populárnej edície.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Caravaggio Mini taschen


Caravaggio je najtajomnejším a podľa mnohých aj najrevolučnejším maliarom v dejinách umenia. Jeho majstrovstvo poburovalo spoločnosť rovnako ako jeho osobný život. Kvalitné reprodukcie a pútavý text knihy približuje život a dielo tohoto rozporuplného umelca.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Leonardov skicár


Tento dlho očakávaný súbor obsahuje najúchvatnejšie spomedzi Leonardových štúdií a zostavuje ich do jedného monumentálneho zväzku, ktorý demystifikuje Leonardov vhľad do vecí a jasne ich dokladá tisíckou pôvodných skíc a vybraných kresieb. Súbor je rozdelený do troch častí: Krása, rozum a umenie, Pozorovania a poriadok a napokon Praktické záležitosti. Každú časť sprevádza nový úvodný text. Leonardove rukou písané zápisky sú rozlúštené a preložené.
Vypredané
25,19 € 26,52 €

Zdeněk Burian


Kniha vychází u příležitosti stejnojmenné výstavy v Jízdárně Pražského hradu.
Vypredané
13,84 € 14,57 €

European Art of the Fifteenth Century


Influenced by a revival of interest in Greco-Roman ideals and sponsored by a newly prosperous merchant class, fifteenth-century artists produced works of astonishingly innovative content and technique. The International Gothic style of painting, still popular at the beginning of the century, was giving way to the influence of Early Netherlandish Flemish masters such as Jan van Eyck, who emphasized narrative and the complex use of light for symbolic meaning. Patrons favored paintings in oil and on wooden panels for works ranging from large, hinged altarpieces to small, increasingly lifelike portraits. In the Italian city-states of Florence, Venice, and Mantua, artists and architects alike perfected existing techniques and developed new ones. The painter Masaccio mastered linear perspective, the sculptor Donatello produced anatomically correct but idealized figures such as his bronze nude of David, and the brilliant architect and engineer Brunelleschi integrated Gothic and Renaissance elements to build the self-supporting dome of the Florence Cathedral. This beautifully illustrated guide analyzes the most important people, places, and concepts of this early Renaissance period, whose explosion of creativity was to spread throughout Europe in the sixteenth century.
Vypredané
23,70 € 24,95 €

Přišel jsem pozdravit sochy


Kniha chce čtenáři přiblížit mezinárodní sochařské sympozium v Hořicích a představuje osmdesát tři sochařů, kteří tam zanechali své práce.
Vypredané
44,02 € 46,34 €

Adolf Hoffmeister


Rozsáhlá obrazová monografie Adolfa Hoffmeistra doprovází stejnojmennou výstavu pořádanou Galerií hlavního města Prahy ve spolupráci se společností Gallery (Dům U kamenného zvonu a II. patro Staroměstské radnice v Praze,19. listopad 2004 – 20. únor 2005). Život Adolfa Hoffmeistra (1902 – 1973) je úzce spjatý s osudy českého moderního umění v historických souvislostech předválečného i poválečného Československa: tento mnohostranně talentovaný příslušník meziválečné avantgardy, jeden ze zakladatelů Devětsilu a spolupracovník Osvobozeného divadla Voskovce a Wericha, byl spisovatelem, malířem, karikaturistou, kreslířem, kolážistou, ilustrátorem, autorem knižních obálek, publicistou i dramatikem působil rovněž jako právník a diplomat, stal se profesorem a posléze též rektorem Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze a organizačně uváděl v život řadu významných kulturních akcí doma i v zahraničí. Neutěšené politické poměry ve vlasti ho na sklonku života přinutily stáhnout se do nedobrovolného ústraní. Na čtyřsetstránkové publikaci s četnými reprodukcemi a dokumentárními fotografiemi, kterou graficky upravila Světla Kořánová, pracoval autorský kolektiv (Polana Bregantová, Lenka Bydžovská, Josef Vojvodík a Tomáš Winter) pod vedením hlavního editora Karla Srpa. Knihu doplňuje podrobná biografie, bibliografie a soupis výstav
Vypredané
69,47 € 73,13 €

Vladimír Kompánek


Vladimír Kompánek (1927) je reprezentant slovenského súčasného umenia, ktoré presvedčivo ukázalo, že niet rozporu medzi európskym a slovenským, moderným a tradičným, lokálnym a univerzálnym posvätením krásy, ak ide o umenie autentické, vyrastajúce zo živnej pôdy ľudského bytia, domova a sveta. Dokázal, že zakorenenosť a autonómnosť, viazanosť a sloboda sa nevylučujú, ale podmieňujú: vie ťažiť z výtvarnej pamäti slovenského národa i z estetickej skúsenosti ľudstva. Kompánek začínal ako sochár, zostal verný tvarovaniu hmoty, osobitne drevu - „nášmu rodovému pergamentu” (Rúfus). Sochár Kompánek lúšti jeho „drsné písmo”. Od maľovaných sôch má len krôčik k maľbe, takto evokoval magický vesmír slovenskej reálnej a imaginárnej krajiny, archaickej a urbánnej mytológie nevšednej krásy.
Vypredané
47,27 € 49,76 €

Krásné písmo ve vývoji latinky (I. + II. díl)


Monumentální dvousvazkové dílo významného českého typografa zachycuje vývoj latinského krásného písma od samotného počátku až do současnosti. První díl zachycuje vývoj písma do vynálezu knihtisku, druhý díla pak vývoj písma tiskového.
Vypredané
88,86 € 93,54 €

Skutočná veľkosť malé formy Viery Kraicovej


Malé formy – maľby, drobné tempery, spontánne a okamžité zánamy v ich skutočnej veľkosti, svedčia predovšetkým o inej skutočnej veľkosti – skromnej, tichej a nenápadnej, ale o to väčšej a silnejšej – maliarky Viery Kraicovej.
Vypredané
5,70 € 6,00 €

Wires / dráty


Dráty vznikla v rámci mezioborového projektu i Gravity / Art. Religion. Science /i , podpořeného v letech 2002 až 2005 programem Evropské unie Culture 2000, který zahrnoval spolupráci několika evropských badatelských institucí zaměřených na studium teorie a dějin umění, příbuzných humanitních disciplín a teologie. Byl spojen společným tématickým problémem gravitace / beztíže a jeho reflexí v jednotlivých kulturních oblastech. Drátěné objekty jsou těžištěm tvorby Karla Malicha v 70. a 80. letech 20. století. Ačkoli byly jednotlivě poměrně často vystavovány, jejich komplexní zpracování dosud chybělo. VVP AVU vydává publikaci, která obsahuje kompletní soupis a fotodokumentaci těchto drátěných objektů spolu s úvodními texty, výběrem kreseb ze skicáků a soubory dosud nepublikovaných uměleckých fotografií Roberta Buchara a dokumentárních fotografií Jiřího Ševčíka pořízených v Malichově ateliéru v 70. a 80. letech. Kniha je orientována nejen na české publikum, ale i na mezinárodní okruh zájemců o české umění druhé poloviny 20. století.
Vypredané
17,86 € 18,80 €

Slovník českých a slovenských výtvarných umělcú


Pätnásty zväzok slovníka prináša informácie o výtvarných umelcoch a architektoch ako Vasil Stanko, Tono Stano, Jiří Šalamoun, Karel Svolinský, Jan Svěrák, Ondřej Suchý, Mišo Suchý, Antonín František Stehlík, Nikolaj Stojanov, Pavel Suchánek, Vladimír Suchánek.
Vypredané
44,12 € 46,44 €

Slovník českých a slovenských výtvarných umělcú


Ďalšia časť slovníka českých a slovenských výtvarných umelcov sa venuje autorom pod písmenami Sh - Sr, napriklad Petrovi Sisovi, Frantiskovi Skalovi, Andrejovi Smolakovi, Mirovi Smolakovi,Ladislavovi Snopkov.
Vypredané
44,12 € 46,44 €

dostupné aj ako:

Naturalia


Katalog výstavy soudobého umění. Futura, Centrum pro současné umění 24.11.2005 - 20.1.2006., Francouzský institut v Praze 24.11.2005 - 20.1.2006, Zámek Třebešice, 24.11.2005 - 13.2.2006. Česky, francouzsky, anglicky.
Vypredané
15,63 € 16,45 €

Tváře - Faces


Obrazová publikace perokreseb Jaromíra Garguláka z let 1999-2005.
Vypredané
17,20 € 18,10 €

Malujeme pastel II


V knížce je popsán a vyobrazen postup při tvorbě pastelem od náčrtu až k hotovému obrázku ve čtyřech až pěti pracovních fázích. Kromě základních znalostí o materiálu, obrazovém podkladu a pomůckách jsou v knížce také užitečné rady a podněty i pro pokročilé. Motivy jsou zvoleny tak, aby na nich mohly být představeny různé techniky a ukázány různé struktury - např. srst, šupiny a peří.
Vypredané
2,90 € 3,05 €

Vj kategórii Výtvarné umenie sa prelínajú kreativita, farby, textúry a vizuálna expresia. Výtvarné umenie je univerzum, kde umelci vyjadrujú svoje myšlienky, emócie a predstavy prostredníctvom rôznych foriem, ako sú maľba, sochárstvo, kresba, grafika a ďalšie.

Tu budete mať príležitosť objaviť rôzne štýly, techniky a prúdy výtvarného umenia, od tradičných a realistických prístupov až po abstraktné a experimentálne vyjadrenia. Výtvarné umenie zahrňuje rozmanité oblasti, ako je olejomaľba, akvarel, pastel, digitálna maľba, sochárstvo v rôznych materiáloch a mnoho ďalších.

Výtvarné umenie nám umožňuje vidieť svet z iného uhla, vyjadriť jedinečný pohľad na veci a hlboko sa ponoriť do tvorivého procesu. Budete mať príležitosť objaviť rôzne umelecké diela, zoznámiť sa s umelcami, ktorí týmto spôsobom komunikujú, a možno aj sami začať experimentovať s výtvarnými technikami.

Či máte výtvarnú dušu alebo jednoducho záujem o vizuálnu kreativitu, táto kategória vám ponúka priestor na objavovanie, inšpiráciu a prepojenie s výtvarným umením vo všetkých jeho podobách.

Objavujte najlepšie diela maliarstva a grafiky, streetartu a graffity umenia, ako aj sochárstva a plastiky.