! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Umenie strana 129 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Nový kostel


Architektem projektu je Zdeněk Fránek. Na konceptu interiéru a exteriéru kostela se podíleli též umělci Karel Malich a Václav Cigler.
U dodávateľa
8,93 € 9,40 €

Hry se slovy a tanci


Knížka s předmluvou Jaroslava Vostrého tvoří svérázný pendant k výboru Kabaret Eduarda Basse (edice Disk malá řada – svazek 13.), jehož editorem je právě Milan Šotek. Hry se slovy a tanci obsahují pět dramatických textů, které v rozmezí let 2008–2012 napsal mladý autor (*1985) buď pro vlastní autorské divadlo Cabaret Calembour (Borůvčí, Sukna, Plejtvák), nebo na objednávku profesionálních scén, pro konkrétní herce a inscenátory (Tajemství Žlutého hřbetu pro Divadlo A. Dvořáka Příbram a Nový bleší cirkus pro Studio Ypsilon). Všechny texty tedy dopředu počítaly s jevištní realizací. Autor v nich rozvíjí poetiku divadel malých forem i českého literárního kabaretu s jeho důrazem na slovní ekvilibristiku, v zásadě však vždy znovu a znovu tradici mimu a mimování – odtud ony „tance“ v názvu knížky. Soubor uzavírá a v kabaretu ukotvuje 12 písňových textů a 6 příležitostných „zřídkadel“. Milan Šotek (*1985) V letech 2005–2010 studoval na Divadelní fakultě Akademie múzických umění v Praze obor dramaturgie činoherního divadla. Už v té době se intenzivně věnoval ‘malým formám’ – se spolužáky Igorem Orozovičem a Jiřím Suchým z Tábora založil Cabaret Calembour, kde se uplatňuje jako autor, textař a herec (za původní aktovku Borůvčí byl nominován na Cenu Evalda Schorma 2008, hra se dočkala také rozhlasového zpracování ČRo 3 – Vltava, soubor získal cenu Český tučňák 2010 v kategorii Mladé divadlo, v červnu 2012 pak Česká televize zaznamenala prvotinu Cabaretu Calembour v rámci cyklu Zveme vás do divadla). Od sezony 2010/2011 je dramaturgem činohry Moravského divadla Olomouc, hostuje však jako dramaturg i v Jihočeském divadle České Budějovice. Spolupracuje s režiséry Michaelem Tarantem, Bogdanem Kokotkem, Januszem Klimszou, Michalem Langem, Mikolášem Tycem, Radovanem Lipusem nebo Martinem Glaserem, s jehož inscenací Arabská noc hry německého autora Rolanda Schimmelpfenniga získala olomoucká činohra na Pražském festivalu německého jazyka 2012 Cenu Josefa Balvína.. Talent Milana Šotka se tak rozpíná mezi velkou činohru a malé formy. Na DAMU pokračuje v doktorském studiu oboru Scénická tvorba a teorie scénické tvorby (Scénologie) u prof. Jaroslava Vostrého, s užším zaměřením na mimus a kánon české komedie. Spolu s Jiřím Suchým z Tábora napsal pro ČRo2-Praha hru o Eskymákovi v Olomouci Těsně vedle nebe.
U dodávateľa
6,27 € 6,60 €

Dřevěné stavby


41 nejkrásnějších dřevěných staveb v České republice.
U dodávateľa
12,92 € 13,60 €

50 rokov Ústavu orientalistiky Slovenskej akadémie vied


Obsah: - Z histórie orientalistiky - Afrikanistika - Arabistika a semitistika - Austronezistika - Egyptológia - Indológia - Islamistika - Japonológia - Sinológia - Turkológia - Výberová bibliografia. Kniha má 40 stranovú obrazovú prílohu.
U dodávateľa
15,20 € 16,00 €

Jak se vám líbí? - As you like it


Vrcholná Shakespearova komedie pojednává o tom, jak různorodá může být láska a jakou svobodu může skýtat vyhnanství. Vtipná a kurážná Rosalinda je jednou z nejlepších ženských postav, jakou dramatik vytvořil.
Na sklade 1Ks
11,97 € 12,60 €

Palné zbrane - Zbierkové fondy Slovenského národného múzea - Múzea Bojnice


Fontes obsahuje 70 položiek, z toho 63 zbraní a 7 prachovníc. Všetky zbrane pochádzajú z obdobia od 15. po začiatok 20. storočia.
U dodávateľa
5,70 € 6,00 €

Príbeh Zimného štadióna O. Nepelu v Bratislave


Reprezentatívna publikácia s fotografiami Ľuba Stacha o prestavbe a dostavbe Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave, v ktorom sa konali Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2011. Prečo sa nakoniec rozhodlo, že sa v Bratislave nebude stavať k svetovému šampionátu nová hokejová aréna? Aké okolnosti vstupovali do celého procesu prípravy a realizácie rekonštrukcie Zimného štadióna O. Nepelu a výstavby nových tréningových hál? Ako vznikal architektonický návrh rekonštruovanej haly? Ako sa postupovalo pri samotnej rekonštrukcii? Aké zaujímavé konštrukčné riešenia, stavebné postupy a technológie boli použité pri rekonštrukcii haly? Aké parametre bude mať a ako bude fungovať? Na tieto a ďalšie otázky môžete nájsť odpovede v tejto knižke, ktorej dôležitou súčasťou je obrazová dokumentácia, ktorá zachytáva celý priebeh, ale aj konečný stav rekonštrukcie a dostavby zimného štadióna a nových tréningových hál. Kniha vznikla na základe stretnutí a autentických výpovedí rozhodujúcich subjektov, ktoré sa na príprave, projektovaní a výstavbe štadióna podieľali.
U dodávateľa
14,25 € 15,00 €

Jozef Srna


Jozef Srna ml. (1979) patrí k popredným predstaviteľom mladej slovenskej maľby. Je absolventom Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave (2004, prof. Rudolf Sikora). Maliarske napredovanie autora ovplyvnilo viacero pedagógov: okrem Ruda Sikoru hlavne prof. Ján Berger a doc. Antonín Střížek na Akadémii výtvarných umění v Prahe. Často ho označujú pojmom klasický maliar, čo však na poli aktuálneho slovenského umenia môžeme považovať za klišé. Má rád historickú maľbu, predovšetkým tvorbu F. Goyu, W. M. Turnera či E. Delacroix. Jeho rukopis je na našej výtvarnej scéne nezameniteľný.Tvorbu charakterizuje viacero tém a výrazových polôh. V krajinomaľbách, ktoré sú verejnosti asi najznámejšie, prechádza od lyrických výjavov, cez tzv. neo-impresionistické, po náladové – výrazovo expresívne. V posledných rokoch sa stala súčasťou krajiniek osamelá postava, kráčajúca alebo hľadiaca do neznáma. Jej umiestnením do obrazu autor odkazuje k pocitu existenciálnej prázdnoty. Inú líniu predstavujú zložité figurálne kompozície monumentálnych rozmerov zamerané na aktuálne sociálno-spoločenské dianie. Mnohé z týchto obrazov sú nositeľmi dôležitého znaku: vízie apokalypsy. Zatiaľ čo v štádiu kresieb a skíc pôsobí dej hravo a bezstarostne, vsadením do farebnej atmosféry plátna sa prostredie radikálne mení: nepokoj, napätie, chaos, tušené očakávanie konca bez možnosti nového začiatku. Tretím námetom sú ľudia na periférii mesta, akoby odcudzení od sveta. Osamotení v zmysle sociálnom, spoločenskom, duchovnom.Je jedno, či autor zobrazuje izolovanú krajinu, figurálnu kompozíciu, alebo osamelú postavu. Na báze pozadia je už vopred vytvorená atmosféra odlúčenosti, pohľady postáv často zachytávajú smútok, anonymitu, spoločenský chlad, neosobnosť. V tomto bode autor pokračuje v maliarskej tradícii svojho otca – Jozefa Srnu st.: bez príkras zachytáva okolitý svet a spoločnosť, ktoré sa rokmi menia, človek však zostáva nezmenený.Obrazy sú charakteristické budovaním deja – drámy prostredníctvom svetla, kontrastom historickej atmosféry a aktuálneho spoločenského diania s akcentom na globálne témy alebo lokálne problémy. To je základná os, na ktorej sa pohybuje od čias štúdií do dnešných dní.
U dodávateľa
11,40 € 12,00 €

Majerník Cyprián


Cyprián Majerník je mimoriadny fenomén v slovenskom maliarstve medzivojnového obdobia a výnimočná osobnosť pôsobiaca v oblasti výtvarného umenia. Sila jeho tvorby tkvie v v nevídanej autenticite výpovede umelca a človeka. Jeho portréty, obrazy postáv a motívy pútnikov, jazdcov, cirkusantov, vojakov - reprezentujú pocit bezútešnosti a smútku, ktorý autora premkol najmä na konci jeho života.
U dodávateľa
27,55 € 29,00 €

Pablo Picasso: Láska a smrť - Love and Death


Publikácia bola vydaná pri príležitosti Picassovej výstavy v Galérii mesta Bratislavy
U dodávateľa
22,80 € 24,00 €

Umelecká kartografia v strede Európy - Art Cartography in the Centre of Europe 1960-2011


Medzinárodný výstavný projekt MAPY / MAPS (Umelecká kartografia v strede Európy 1960-2011) prezentuje známe, menej známe aj doteraz nevystavené diela autorov tvoriacich v 60. a 70. rokoch 20. storočia v oblasti konceptuálneho umenia a land-artu, v 80. rokoch aj v maľbe a fotografii, reflektuje neo-konceptuálne tendencie objektu a inštalácie v 90. rokoch 20. storočia. Výberovo predstavuje aj mladú generáciu autorov, ktorí mapu a princíp mapovania, sietí, ciest, myslenia a výskumu pomocou mapy často využívajú ako metaforu samotnej tvorby diela. Mapy sa stali v umení uplynulých päťdesiatych rokov dôležitým nositeľom kultúrnych významov ako médium utopických vízií, mentálnych archeológií, futurologických projektov či projekcií teritoriálnych alebo politických frustrácií. V umeleckohistorickej sonde výstava sleduje na "mape" diel viac ako päťdesiatich autorov vzťah umelcov ku každodennej realite, počnúc prelínaním umenia a života v neoavantgardných tendenciách 60. rokov až po priamočiaru manifestáciu života v umení umožnenú novými médiami. Mapuje kartografické interpretácie na slovenskej výtvarnej scéne v konfrontácii s vybranými dielami autorov z ostatných krajín V4: Česka, Poľska a Maďarska. Výstava je zostavená chronologicky, a zároveň tematicky. Na predstavených dielach možno sledovať uvažovanie umelcov o hraniciach, obmedzeniach, spôsoboch ich virtuálneho slobodného prekračovania či redefinovania, zmenách mierky či pozícií štátov a kontinentov. Autori a autorky v mapách zaznamenávajú svoje zážitky z fyzickej prítomnosti v krajine a orientácie v mestskom či prírodnom teréne. Umelecké mapy sú však aj nástrojom subjektívnych mentálnych kartografií. Metaforická podstata mapy poskytuje nekonečné možnosti vyjadrovania v tvorivých systémoch individuálnych mytológií, hľadanie stratených rajov, objavovanie bájnych a zakladanie nových krajín, či snívanie o vesmíre. Každý z autorov vyznačuje svojím zápisom predovšetkým vlastné súradnice na mape. Katalóg je koncipovaný ako atlas umeleckých máp s odkazmi, témami a návodmi na ich kritické čítanie.
U dodávateľa
16,15 € 17,00 €

Kameny Země


Další výpravná publikace renomovaného fotografa a cestovatele Tomáše Míčka představuje nejkrásnější skalní krajiny všech kontinentů naší planety. Zatímco při spatření stromů a jiných rostlin obdivujeme jejich životnost a přírodou vytvořené organické tvary, u skal a kamenů oceňujeme pevnost a stálost. Když na svých cestách pozorujeme horský masiv, útesy na pobřeží nebo osamělá skaliska v poušti či na náhorní plošině, dýchne na nás věčnost. Zdá se, že se tu zastavil čas, že jsme se ocitli ve „věčném tady a teď" - a ani méně všímavý poutník se nedokáže této magii kamenů ubránit. Kniha přináší 222 fascinujících fotografií, zajímavé informace, mapky a obrazový rejstřík. A možná vás navnadí i na cestu za poznáváním naší krásné Země.
Na sklade 1Ks
56,05 € 59,00 €

Hudba


Do distribučnej siete spoločnosti IKAR, a.s. prichádza ďalší nový knižný titul pod názvom „Hudba“. Autor, Anton Divácký, nás vo svojej ďalšej publikácii nabáda formou rozprávky „pre deti, ale aj pre dospelých“ k zapremýšľaniu nad zmyslom hudby v živote človeka, ale i nad osudom človeka, v tomto prípade ženy, ktorá svoj život zasvätila hudbe. Autor podľa vlastných slov iba „ilustruje“ textom svoju fotografickú tvorbu. Kniha obsahuje jeho ďalšiu fotografickú „vetu“ pod názvom „Hudba“, z rozsiahleho fotografického cyklu „Život“. Fotografická veta „Hudba“ originálnym spôsobom mapuje premeny v živote muzikanta – dieťaťa, mladej slečny a ženy v čase. Táto kniha sa s istotou zaraďuje do radu umeleckých publikácií autora a on sám by ju zaradil do fotografickej „sekcie“, aj keď textová časť tento raz v knihe dominuje. Kniha obsahuje farebné kolorované fotografie a bude sa páčiť milovníkom fotografie, milovníkom umenia, fanúšikom autora, ale aj deťom a ich rodičom, ktorí majú radi rozprávky a hodnotné obrázkové publikácie.
U dodávateľa
9,50 € 10,00 €

Generation Porsche


Three generations of the Porsche family have defined automobile history, in particular the saga of the sports car. This tale spans 110 years from the Lohner electric car, the first hybrid vehicle, to the latest from Porsche, the new Panamera touring car—exciting cars, whose forms and names are known to all.
Vypredané
33,25 € 35,00 €

Príťažlivá osudovosť: subjekt a tragédia


Krištof Jacek Kozak (1969) je slovinský literárny historik, teatrológ a pedagóg. Špecializuje sa na problematiku súčasnej drámy, predovšetkým tragédie. Tomuto žánru sa venuje aj vo svojej teoretickej knihe Príťažlivá osudovosť: subjekt a tragédia, ktorá práve vychádza v slovenskom preklade Romany Maruškovej v Divadelnom ústave v edícii Svetové divadlo. Podľa Krištofa Jaceka Kozaka tragédia ako žáner nepatrí do minulosti. Vo svojej publikácii vyvracia teóriu o smrti tragédie a poukazuje na fakt, že tragédia mení svoj obsah a tvar v závislosti od spoločnosti, v ktorej vzniká a ktorú zrkadlí. Autor sa v tejto publikácii venuje filozofickým otázkam tragédie, filozofickému ukotveniu teórie tragického, rozoberá jednotlivé atribúty tragédie a v záverečnej kapitole rozoberá aj niektoré tragédie súčasných autorov.
U dodávateľa
14,25 € 15,00 €

Vlna 2013,2012, 2010, časopis


kalendár
U dodávateľa
3,80 € 4,00 €

Střeva měst


K podstatným prvkům proměny sídel 19. století patřila sanitární infrastruktura, jejíž vytvoření učinilo z těchto obcí skutečně moderní města. Nikdy nelze dostatečně zdůraznit, nakolik kanalizace vedle plynového a později elektrického osvětlení proměnila charakter euroatlantických měst. Kanalizace je dosud stále extrémně nedoceňovaným tématem v urbánních dějinách. Těžištěm publikace je prezentace nejvzácnější knihy o kanalizaci z historického fondu Národní technické knihovny (NTK) Die Canalisation von Berlin od tvůrce urbanistické struktury německé metropole Jamese Hobrechta. Kniha je pojata jako atlas, takže je možné diváka provést labyrintem podzemního pandánu nadzemního města. Cílem je ukázat podceňovanou roli triumfu inženýrství 19. století při utváření prostorové skladby měst v 19. a 20. století, doloženou knihami z historického fondu NTK. Toto technické vítězství předminulého století je zde předvedeno v řadě kulturně-historických a výtvarných souvislostech. V publikaci Střeva měst jsou zastoupena díla Viktorie Rybákové (aka Diamanta Popelky), Daniela Hrdého, Miroslava Urbana, Jindřicha Špicnera, Viktora Karlíka a Michala Cihláře. Publikace vychází u příležitosti stejnojmenné výstavy NTK.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Leonardo da Vinci 1452-1519


A vast catalog dedicated to Leonardo s entire oeuvre on the occasion of the largest exhibition realized on the genius, symbol of Italian art and creativity, during Milan Expo 2015. This volume represents a unique opportunity to admire and understand Leonardo s extraordinary complexity as an artist, painter, and sketcher, and, in part, his work as a scientist and technologist. This alluring volume is meant to illustrate, through twelve sections, some central themes in Leonardo s entire artistic and scientific career, underlining some constants in his vision as an artist and a scientist, as well as his interdisciplinary vocation and continuous intermingling of interests. The catalog gathers oeuvres signed by Leonardo paintings, drawings, and manuscripts introduced by works from his predecessors painters, sculptors, technicians, theorists which can contextualize Leonardo s contribution to the history of art, science, and technology while offering, at the same time, a vision of Leonardo the artist and scientist of his age, without giving in to mythmaking and banality. Two final sections show the influence of Leonardo the painter and art theorist on the modern era and the creation of his legend, centered on the Mona Lisa.The volume also includes masterpiece paintings by Leonardo, some of his original codes, and over one hundred signed drawings, as well as a considerable number of artworks, drawings, manuscripts, sculptures, and codes from major museums and libraries around the world and from private collections, with works by Antonello da Messina, Botticelli, Filippino Lippi, Paolo Uccello, Ghirlandaio, Verrocchio, Antonio and Piero del Pollaiolo, Jan van Eyck, and Bramante, just to name a few."
Vypredané
68,40 € 72,00 €

Jozef Sixta. Portrét skladateľa


Kniha venovaná nedožitým 80. narodeninám Jozefa Sixtu (1940 - 2007), kľúčovej skladateľskej osobnosti druhej polovice 20. storočia, pozostáva z niekoľkých vzácnych textov samotného skladateľa, ktorý sa prostredníctvom písaného slova vyjadroval veľmi zriedkavo. Kniha tiež obsahuje analytické texty slovenských muzikológov či hudobných teoretikov a skladateľov, venovaných Sixtovmu dielu. Celostný obraz skladateľa a človeka dokresľujú rozhovory a spomienky bývalých študentov, kolegov a priateľov. Súčasťou publikácie je chronologický a tematický zoznam tvorby Jozefa Sixtu.
U dodávateľa
18,81 € 19,80 €

dostupné aj ako:


Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.

Zaostrite na krásu v módmej fotografii s Karolom Kállayom. Objavte dokonalú renesančnú osobnosť Leonarda da Vinciho. Zaujímate sa o to, ako vyzerá archív Adidas, alebo skôr o spevník obľúbeneho pesničkára Tomáša Klusa. Toto všetko a mnoho ďalšieho objavíte v tejto sekcii. 

Kategória umenie ponúka literatúru o Architektúre,Dizajne a úžitkovom umení a móde , Fotografii, Výtvarnom umení , Dejinách a teórii umenia, Divadle, Filme a Hudbe - noty, spevníky, príručky.