! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Talichův Beroun


Výpravná publikace detailně mapuje čtyři desítky let mezinárodního hudebního festivalu Talichův Beroun, a to nejen prostřednictvím autorského textu obou hlavních autorů, ale i díky vzpomínkám účastníků a zejména díky obsáhlému fotografickému doprovodu. Autorka Karolina Froňková k tomu dodává: „Na základě bádání se zřetelně vyprofilovala čtyři období festivalu Talichův Beroun, která se promítla i do členění knihy na jednotlivé kapitoly. V letech 1983-1990 šlo o zlatou éru festivalu, následovanou obtížným přelomovým porevolučním obdobím let 1991-1997. Tato etapa byla plná převratných společenských, kulturních a politických změn, které měly negativní dopad na průběh a organizaci festivalu. Situace se stabilizovala až v letech 1998-2011, kdy festival dostal novou tvář. Počínaje rokem 2012 probíhá postupná transformace festivalu do podoby odpovídající moderní době. Každá kapitola mapuje dané období festivalu ze všech úhlů pohledu: organizací počínaje přes dramaturgii až po doprovodné akce. V rozsáhlé přílohové části knihy je možné nalézt kromě kompletního programu všech ročníků také cenné rejstříky osobností, které se na festivalu během celého jeho trvání podílely jak z pozice organizátorů, odborníků, tak i samotných umělců. Osobnost Václava Talicha se jako zlatá nit vine celou knihou nejen díky úvodní kapitole mapující osudy velkého dirigenta a především jeho vztah k Berounu, ale zejména díky příspěvkům výjimečných osobností a představitelů institucí, které se na hladkém chodu festivalu během celé doby jeho existence podílely. Vše dokreslují zajímavé fotografie a další autentické materiály. To dělá z této knihy skvělého průvodce kulturním životem města. Moc bych si přála, aby pro čtenáře, stejně jako pro autory, byla nejen kniha, ale i celý festival pohlazením po duši, ostrůvkem klidu v této nelehké, rozbouřené době.“
U dodávateľa
22,28 € 23,45 €

Zpěvník - Mirek Kemel


Mirek Kemel (1963) je širokému publiku znám především jako vynikající karikaturista, ale již více než tři desetiletí i jako folkový písničkář. Pravidelně vystupuje s řadou vynikajících doprovodných muzikantů. Vydal čtyři autorská alba a nyní připravil i svůj první zpěvník, do nějž zařadil 44 písní. OBSAH: Anděl I * Anděl II * Anděl bez křídel (Anděl III) * Antilopa bílá * Gepard * Happy end * Indián * Jaro * Jitrocel * Jonáš * Karavana * Kohout * Krávy * Ledňáček * Leona * Malířka * Mrkvový dort * Mrtvolky * Netopýr * Nic víc * Obejmi mě * Panenky * Podzim * Ptáci hoří * Rozrazil * Ruku mi dej * Rybář * Ryby, raci * S kůží na trh * Sen * Správce * Starou alejí * Stopy ve sněhu * Šatičky květovaný * Šípenka růžová * Tažní ptáci * Ticho * Tisíckrát * Úsměv * Vlk * V noci u moře* V kostele svatého Jakuba * Vrány * Za naší stodolou
U dodávateľa
25,60 € 26,95 €

Ibiza


A photographic celebration of the unique look of Ibiza architecture, including houses, bars, beach clubs, restaurants, hotels in the most beautiful locations.
U dodávateľa
37,95 € 39,95 €

Robert Capa


The volume collects a rich selection of photographs from the archives of the Magnum Photos agency, taken by Robert Capa, in a combination of emblematic shots of his work and images that have appeared more rarely. The intent is to hint at some facets of a passionate and ultimately elusive character as Capa was: a courageous witness of his time, a strong, insatiable and at the same time dissatisfied personality, with the traits of a gambler. Therefore, not only the war images that made him one of the most famous photojournalists of the 20th century, but also lesser-known shots that allow you to appreciate the very high formal quality of his photography and, together with it, his personality. Text in English, Italian and French.
U dodávateľa
39,85 € 41,95 €

Ivan Csudai - Causa vivendi


Monografia s názvom Ivan Csudai: Causa vivendi (Obrazy 2011 – 2022) je v poradí treťou monografiou, ktorá mapuje a interpretuje tvorbu tohto významného slovenského výtvarného umelca. Nateraz posledná monografia sa zameriava na tvorbu po roku 2011, teda po roku, kedy sa začína nová etapa v umeleckom vývine výtvarníka. Autor textu monografie podrobne interpretuje princípy tvorby a z nich odvodené pravidlá, ktoré generujú jednotlivé obrazy a napriek tomu, že podliehajú permanentným inováciám, vždy zachovávajú Csudaiov typický a originálny individuálny umelecký štýl. V monografii je reprodukovaných vyše 200 obrazov a o jej zalomenie a dizajn sa postaral sám autor Ivan Csudai.
Na sklade 1Ks
37,05 € 39,00 €

Nový prostor


V období před první světovou válkou i v letech poválečných vedlo několik předních středoevropských architektů – Adolf Loos, Oskar Strnad a Josef Frank – teoretickou debatu o prostoru a toto téma reflektovali ve svých spisech a zejména v realizovaných dílech. Při hledání nových způsobů prožívání architektonického prostoru zkoumali možnosti, jak se v něm pohybovat, jak jej obývat a jak jej navrhovat, aby odrážel moderní způsob života. Výsledkem byla jedna z nejpozoruhodnějších kapitol dějin raného modernismu.
U dodávateľa
77,85 € 81,95 €

Biblical


Metalový bůh Rob Halford – hlavní zpěvák skupiny Judas Priest a autor kritiky oceňované a čtenáři milované autobiografie Doznání rockera – přináší opět, tentokrát v bibli hard rocku a heavy metalu, své upřímné a otevřené vyprávění, živý pohled a smysl pro humor. V knize Biblical, která je jakýmsi manifestem a soupisem zákonů a pravidel, Halford sdílí své názory, vzpomínky a anekdoty týkající se všech aspektů rokenrolového hraní a životního stylu, od koncertů a turné, groupies a tour manažery po tetování, paroháče, skládání a drogy. V uvolněném a upřímném tónu se v této „Knize zjevení“ mísí vážné a hluboké kousky s rozmarnými úvahami, ale také ponaučeními, která si autor osvojil za padesát let svého hudebního života. Biblical je metalové svaté písmo, které fanoušky všemohoucími rockovými cestami převede do zákulisí a pak zpátky k jejich sbírkám nahrávek.
U dodávateľa
26,08 € 27,45 €

Mé celoživotní janáčkování: Hovory nejen o hudbě


Kniha není vyprávěním pouze muzikologickým, ale plnokrevným svědectvím moudrého muže neomylného citu, mimořádně vnímavého, jenž užívá života a k okolnímu světu přistupuje se snahou porozumět všem zdánlivým či skutečným paradoxům uplynulého století. Na otázky Jiřího Hanuše o Leoši Janáčkovi, o české hudbě a o rodící se české identitě odpovídá Miloš Štědroň poutavě a stěží napodobitelným způsobem. Jeho myšlenky mají spád, jsou řazeny v rychlém sledu za sebou, jako by byly zachyceny bezděčně při soukromém rozhovoru. Tím je překlenut prostor mezi odborným jazykem a jazykem běžného života.
U dodávateľa
13,79 € 14,52 €

dostupné aj ako:

Snadné kytarové skladbičky 4


Skladbičky vznikaly podle potřeby žáků zlepšit tvoření tónu a tím i funkci pravé ruky, zlepšit pozici prstů na hmatníku a zdokonalit základní prvky kytarové hry. Každá skladbička má tedy určitý metodický záměr. Technika hry, která je zde charakterizována častějším vydržováním prstů levé ruky na strunách s prozníváním strun a v pravé ruce „následnou přípravou“ a hrou ze strun, umožňuje již od úplného začátku lepší a konkrétnější výrazové prostředky pro přednes s adekvátní artikulací. Nejsou to ale etudy, které by měly techniku hry rozvíjet, nýbrž přednesové skladbičky, ve kterých je konkrétní zlepšená technika hry začleněna do muzikálního přednesu. Proto je potřeba skladbičky nejen „odehrát“, ale přitom také podporovat spontánní dětskou muzikalitu.
U dodávateľa
13,85 € 14,58 €

Voda - Dětské písně s doprovodem klavíru


Titul obsahuje celkem 10 písní s vlastními melodiemi i texty. Zpěvní linka je doprovázena klavírem. Písně jsou určené pro dětské hlasy, například pro žáky sólového zpěvu na základních uměleckých školách I. stupně. Díky ojedinělým písním se malí zpěváci mohou rozvíjet v hlasové výchově. Důraz by měl být kladen na výrazový přednes.
U dodávateľa
10,63 € 11,19 €

Galerijní animace: obraz a text


Autorka cílí na studenty kurátorských a edukativních studií uměleckých oborů, zavádí teoretické pojmy ke způsobu interpretace uměleckého díla, při rozhovoru s Jiřím Kovandou zkoumá vztah subjektivního prožitku a jeho objektivizace tvorbou.
U dodávateľa
14,73 € 15,51 €

Staviteľ Juraj Hudec 1858 – 1920


Po Ladislavovi Eduardovi Hudecovi predstavuje C.A.L.E.H. n.o. verejnosti jeho otca Juraja Hudeca, ktorý patril medzi významné osobnosti Banskej Bystrice na prelome 19. a 20. storočia. Juraj Hudec bol predovšetkým staviteľom, ale podieľal sa na stavbách aj ako projektant a reštaurátor. Okrem toho bol členom Obchodnej a priemyselnej komory, Uhorského karpatského spolku, viacerých mestských komisii a pri magistráte zastával funkciu mestského staviteľa a hospodárskeho inšpektora. Prelom storočí jeho povolaniu prial, keďže mestá a mestečká prechádzali veľkým stavebným rozmachom a modernizáciou. Juraj Hudec získaval zručnosti vo firmách Cserey a Wünsch, ktoré neskôr zúročil vo vlastnej firme založenej spolu s Ľudovítom Rosenauerom. Firma Hudec a Rosenauer patrili medzi dôležité spoločnosti pri rozvoji mesta. V prehľade Hudecovej stavebnej činnosti vidíme širokú škálu stavieb - od verejných budov, cez vily až po zázemie elektrárne a turistické útulne. Výskum ku knihe potvrdil Hudecovu odbornosť, všestrannosť a inovatívnosť, ktoré ho spolu s dobrými kontaktmi predurčili na úspešnú profesionálnu dráhu, aj keď iba v rámci provinčného mesta, akým bola Banská Bystrica na prelome 19. a 20. storočia. Komplikovanosť daného obdobia mohla byť  príčinou, prečo sa na meno Juraja Hudeca v priebehu 20. storočia vytratilo.  Jeho stavby ale pretrvali a môžeme ich dodnes obdivovať – väčšina budov postavených Jurajom Hudecom stále stojí a mnohé plnia podobnú funkciu ako za jeho života. Prebal knihy je zároveň mapou, na ktorej nájdete všetky spomínané stavby spolu s krátkym popisom v slovenskom a anglickom jazyku. Vďaka tomu môžete stavby Juraja Hudeca na Slovensku spoznávať nielen prstom na mape.
U dodávateľa
13,30 € 14,00 €

Cut Up This Book and Create Your Own Wonderland


Imagine mind-bending new worlds and express your creativity with more than 1,000 surprising images. From the same team that created the bestselling Extraordinary Things to Cut Out and Collage comes this new collection of surprising images: a trip down the rabbit hole that will blow your mind and add new life to your collages. Every title in the Cut Up This Book series has all you need to create a host of surprising artworks of your own. There are more than 1,000 lively images—including backgrounds so you can create dramatic scenes—and a practical introduction will teach you the tricks of selection, composition, and juxtaposition that will fill your work with meaning and intrigue. Just bring scissors, glue, and your imagination!
U dodávateľa
17,05 € 17,95 €

Dark Desert Highway


So sings Don Henley on their biggest hit, 'Hotel California', yet for The Eagles their story was one where the dividing line between ultimate Hollywood highs and subterranean LA lows was blurred beyond recognition, blinded by white-powdered double-visions and buried beneath greenback mountains. The band that embodied the American dream with globe-straddling success, impossibly luxurious lives, almost supernatural talent also descended into nightmare with bloodletting betrayal, hate-filled hubris, the skeletons of perceived enemies, brutally discarded lovers and former band mates left unburied in the road behind them. The story of The Eagles is a truly gothic American fable: one of ultimate power and rivers of money; of sex and drugs at a time when both were the lingua-franca of sophisticated So-Cal living; of a band who sang of peaceful easy feelings in public while threatening to kill each other in private. Now, for the first time, esteemed music biographer Mick Wall will provide the definitive insight into America's best-selling band of all time, a band who have sold more records than Led Zeppelin and the Rolling Stones combined, exploring their meteoric rise to fame, and the hedonistic days of the 70s music scene in LA, when American music was taking over the world.
U dodávateľa
18,95 € 19,95 €

X Marks the Spot


Uncovering the physical remains of our past is a quintessential human itch; the pursuit of every society from the ancients through to today. But the stories behind archaeological exploration and discovery - what we look for when, what we end up finding, and what we then do with it - tell us as much about ourselves today as they do about the past. Through eight sensational stories of discovery, Professor Michael Scott traces the evolution of modern archaeology from colonial expeditions to today's cutting-edge digs, unearthing traps, curses and buried treasure along the way. We uncover why different periods and places have caught our attention and imaginations at different times. We meet the characters, some celebrated and some forgotten, who found world-famous discoveries like the Rosetta Stone, the Terracotta Warriors and Machu Picchu. We investigate ancient human footprints, stunning shipwrecks, mythical princesses and surprising rituals as keyholes to the wonders of past civilisations. And we unravel how archaeological finds have often become emblems of modern fascinations and dilemmas. Crossing millions of years, trekking from the jungles of South America to the frozen highlands of Central Asia, X Marks the Spot reveals how much the discovery of our past is intertwined with the concerns of our present and why X never, ever marks the spot.
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

How to Build Impossible Things


Over the past forty years, Mark Ellison has worked on some of the most beautiful homes you've never seen, specializing in rarefied and challenging projects with the most demanding of clients. He built a staircase a famed architect called a masterpiece. He worked on the iconic Sky House, which Interior Design named the best apartment of the decade. He's even worked on the homes of David Bowie, Robin Williams, and others whose names he cannot reveal. He is regarded by many as the best carpenter in New York. But before he was any of that, Ellison was just 'a serial dropout' who spent his young adult years taking work where he found it and sleeping on couches. In How to Build Impossible Things, Ellison tells the story of his unconventional education in the world of architecture and design, and how he learned the satisfaction and joy that comes from doing something well for a long time. He takes us on a tour through the lofts, penthouses, and townhouses of New York's elite which he has transformed over the years - before they're camera-ready - and offers a window into what he's learned about living meaningfully along the way. Scrapped blueprints and last-minute demands characterise life in the high-stakes world of luxury construction. From staircases that would be deadly if built as designed to algae-eating snails boiled to escargot in a penthouse pond, Ellison exposes the messy wiring behind the pristine walls - and the mindset that any of us can develop to build our own impossible things.
U dodávateľa
23,70 € 24,95 €

I know Kung Fu


Known for its deft stunt-like movements, ‘kung fu’ is a form of Chinese martial arts that originally referred to any study requiring patience, energy, and time to complete. Over the last few decades, it has exploded in mainstream culture, due to its influence and appearances on Western screens, as well as the proliferation and growing interest in Eastern cinema. In fact, it has been said that the definition of ‘kung fu’ as we know it today can be attributed to mistranslations of subtitles or dubbing! I Know Kung Fu! takes an intriguing look at the stars and shows that have made it what it is through the bold and characterful drawings of Hong Kong cult illustrator Rex Koo, who was inspired by ‘kung fu’ flicks from the 1980s and 1990s. Coupled with bite-sized information on famous techniques/weapons and comic strips, it is a must-have collectors’ item for fans of the martial art and those who wish to see it through a new lens.
U dodávateľa
36,05 € 37,95 €

The deVOL Kitchen


A stunningly photographed guide to designing and styling the most used and important room in the home. Showcasing the philosophy and fundamentals of deVOL's iconic values, design principles and now widely recognised kitchen styling, this book is for anyone who values great design and beautiful styling and craftsmanship, for those looking for inspiration for their own kitchen project and everyone who has discovered deVOL's For The Love of Kitchens TV series. From total rebuilds to a more modest sink and cupboard upgrade, it will inspire you to design and style the space available to create a unique and stylish kitchen whatever your budget. Encouraging you to throw out the conventional rule book, draw your own plans and incorporate fitted and existing free-standing furniture and found objects to create a beautiful unique room that is perfect for your needs. With inspiration on how reorganise or elevate a current kitchen using colour, a single brass fitting, a decorated cupboard, a new light or piece of furniture to effortlessly style up for glamour or down for simplicity. Written by deVOL founder Paul O'Leary, inspirational Creative Director, Helen Parker and Robin McLellan and illustrated throughout with stunning photography of many of the unique kitchens and furniture deVOL have designed and made over the last 34 years, including The Real Shaker, The Classic English, The Sebastian Cox and the Haberdasher's Kitchens. Accompanied by the stories of the woodwork, ceramic and metal designers and makers and a styling and decorating guide by Helen Parker, deVol's inspirational Creative Director.
U dodávateľa
48,93 € 51,50 €

Too Late To Stop Now


More than 40 stories from the glory days of rock'n'roll, featuring Lou Reed, Elton John, Sting and The Clash. Allan Jones brings stories – many previously unpublished – from the golden days of music reporting. Long nights of booze, drugs and unguarded conversations which include anecdotes, experiences and extravagant behaviour. - A band's aftershow party in San Francisco being gatecrashed by cocaine-hungry Hells Angels - Chrissie Hynde on how rock'n'roll killed The Pretenders - What happened when Nick Lowe and 20 of his mates flew off to Texas to join the Confederate Air Force - John Cale on his dark alliance with Lou Reed Allan Jones remembers a world that once was – one of dark excess and excitement, outrageous deeds and extraordinary talent, featuring legends at both the beginnings and ends of their careers.
U dodávateľa
19,48 € 20,50 €

Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.

Zaostrite na krásu v módmej fotografii s Karolom Kállayom. Objavte dokonalú renesančnú osobnosť Leonarda da Vinciho. Zaujímate sa o to, ako vyzerá archív Adidas, alebo skôr o spevník obľúbeneho pesničkára Tomáša Klusa. Toto všetko a mnoho ďalšieho objavíte v tejto sekcii. 

Kategória umenie ponúka literatúru o Architektúre,Dizajne a úžitkovom umení a móde , Fotografii, Výtvarnom umení , Dejinách a teórii umenia, Divadle, Filme a Hudbe - noty, spevníky, príručky.