! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Umenie strana 702 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Gaudi és a Sagrada Familia


A Sagrada Família érzékennyé tesz, felemel, szakralitás árad belőle. Ugyanakkor igen emberi közeg is, az érzékelhető szereteté, amely megérteti velünk Isten Fia megtestesülésének nagyságát. Gaudí nem érzeteket kelt, hanem újrateremti a természetet és az embert, hívő lélek, aki kőbe mintázza az evangéliumot. Egy ég felé emelkedő és karjait anyaként mindenki felé kitáró épületben nem lehet semmi felesleges vagy nehézkes. A szerzőt követve megismerhetjük Gaudít, s megérthetjük szándékait. Gaudí fő műve, Spanyolország leglátogatottabb turisztikai látványossága a ma már bazilikává szentelt Sagrada Família, befejezetlen építészeti csoda. Az ügyfelemnek nem sietős - viccelődött Gaudí, és valóban, az optimista tervek szerint Gaudí halálának centenáriumára, 2026-ra elkészül. Gaudí életének utolsó évtizedeiben minden kreatív energiáját ennek a munkának szentelte, szakrális, organikus és mesebeli álma a jövő temploma, amelyben az anyag tisztán, a maga asztrális görbületében tárulkozik majd ki, s ekkor majd a világ végre megsejtheti a Paradicsom alakzatát. Gaudí nem primer érzelmeket kelt, hanem újrateremti a természet, az ember, a hívő lélek viszonyát, kőbe mintázza az evangéliumot. Gaudí nem pusztán egy óriási templomot tervezett, hanem a béke látomását. A katalán szerzőt követve felkészülhetünk a zarándoklatra a Szent Család engesztelő templomába, Európa legnagyobb bazilikájába. Armand Puig I Tarrech (1953) katolikus pap, a barcelonai Katalán Teológiai Fakultás professzora, több egyháztörténeti könyv népszerű szerzője.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Don Giovanni Zenei CD melléklettel


A sodró lendületű nyitányok, fülbemászó dallamok és népszerű áriák a 20. század leghíresebb operacsillagainak előadásában, a legendás élő felvételek a milánói Scalában, a New York-i Metropolitanben vagy a Bécsi Állami Operaházban páratlanul izgalmas zenei élményt jelentenek mindenkinek. Helyezze kényelembe magát és élvezze, hogy otthonába költözik az operaházak varázslatos világa!
Vypredané
3,04 € 3,20 €

German and austrian painting of the 14th - 16th centuries


Soupisový katalog německé a rakouské malby ze sbírek Národní Galerie.
Vypredané
26,79 € 28,20 €

Bajazzók (CD melléklettel)


A "Világhíres operák" sorozat e gazdagon illusztrált kötetében a "Bajazzók" című opera történetével és a szerző Ruggero Leoncavallo életútjával ismerkedhetünk meg. A sok színes történet, érdekesség mellett a CD-n az operát is meghallgathatjuk.
Vypredané
3,04 € 3,20 €

Bánk bán (CD melléklettel)


A "Világhíres operák" sorozat e gazdagon illusztrált kötetében a "Bánk bán" című opera történetével és a szerző Erkel Ferenc életútjával ismerkedhetünk meg. A sok színes történet, érdekesség mellett a CD-n az operát is meghallgathatjuk. A(z) Bánk bán (CD melléklettel) (Könyv) szerzője .
Vypredané
3,04 € 3,20 €

České grafické novoročenky


Reprezentativní publikace s cca 500 reprodukcemi grafických příloh. Obsahuje přehled fenoménu novoročenek vytvořených předními malíři a grafiky v období téměř celého 20. století.
Vypredané
26,79 € 28,20 €

Master Photographers


This elegant, large-format volume presents twenty masters of photography via 300 extraordinary authorial photographs, providing a broad yet accessible overview of twentieth-century photography. From Man Ray's pioneering experimentations to the elegant and provocative fashion shots of Helmut Newton and Herb Ritts, the twenty master photographers featured in this handsome tome are masters of their craft across different photographic genres, from reportage and documentary to art and portraiture to fashion and glamour photography. A portfolio for each photographer features a selection of their legendary images, an introduction to the photographer's oeuvre, a brief biography, and commentary on each of the featured photographs. The volume features a striking, elegant design and large format, bringing these iconic photographs into sharp focus.Master Photographers features the work of Araki Nobuyoshi, Gabriele Basilico, Margaret Bourke-White, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Robert Doisneau, Elliott Erwitt, Walker Evans, Mario Giacomelli, Mimmo Jodice, William Klein, Peter Lindbergh, Man Ray, Robert Mapplethorpe, James Nachtwey, Helmut Newton, Martin Parr, Herb Ritts, Sebastiao Salgado, and August Sander.
Vypredané
109,25 € 115,00 €

Cézanne élete


Festőgéniuszok a szereplői az új regénysorozat első köteteinek. Mindannyian tehetségesek voltak, de nem mindig sikeresek. Némelyikük élete kész kaland, mások bánatok, csalódások, olykor tragédiák közepette éltek, de semmi sem vette el kedvüket a világ szépségeinek megörökítésétől. Az izgalmas, olvasmányos életrajzi regények az ő alakjukat idézik meg, művészetük és sorsuk összefonódását mutatják be. Paul Cézanne (1839-1906) a 19. század egyik legnagyobb hatású művésze. Korunk nagy művészeti mozgalmai Cézanne festészetében gyökereznek: Braque, Matisse, Picasso, Modigliani, Marquet és még számos festő vallja mesterének. Eltérő irányzatok születtek új művészeti rendszeréből, amely visszatért a szigorúan komponált képhez, és új utakat keresett a térbeliség hangsúlyozásához, valamint a dolgok lényegének, a formák állandóságának kifejezéséhez.
Vypredané
2,47 € 2,60 €

dostupné aj ako:

Pravidla fotografování - a kdy je porušovat


Každý fotograf, bez ohledu na to, zda fotografuje filmovým nebo digitálním fotoaparátem, kompaktem nebo zrcadlovkou, či dokonce telefonem, by měl znát alespoň základní pravidla fotografování. Pomineme-li některé specifické problémy vztahující se víceméně pouze k fotografii (např. souhlas modelu), většina pravidel se zabývá kompozicí, obsahem a formou fotografického sdělení. Pravidla, která v těchto oblastech v současné době uznáváme jako "správná", vyhovují estetickému cítění a vnímání většiny populace a vyvíjela se po celá staletí. Jedním z nejznámějších příkladů je pravidlo zlatého řezu a jeho nesčetných variant, jehož původ sahá až do starého Řecka, nebo podstatně mladší šerosvit - objev italských a holandských umělců 15. století. Autor ale nezabíhá příliš hluboko do teorie, jeho kniha představuje praktické ukázky vybraných fotografických pravidel a základní a jednoduchá vysvětlení, proč je správné je dodržovat. Proti tomu jsou postaveny příklady, kdy (a také proč) je dobré tato pravidla v některých případech porušit. U každé fotografie jde především o to, zaujmout diváka, upoutat jeho pozornost, a - v ideálním případě - ho dokonce přimět o snímku přemýšlet nebo se k němu vracet. Naučíte-li se pravidla respektovat a aplikovat, mohou být vaše snímky standardně dobré, a budete-li mít štěstí, může některý být i skvělý. Nedodržení pravidel vede většinou ke špatným snímkům. Pouze někdy se může podařit, že pravidla porušíte a podaří se snímek, na který jste dlouho čekali. Může to být náhoda, ale pokud budete fotografická pravidla dobře znát a budete vědět, kdy a jak je porušit, bude ta šťastná náhoda kolem vás kroužit častěji.
Vypredané
15,58 € 16,40 €

Fotografie v praxi: Kompozice


Knize bude k dispozici cca v polovině listopadu 2012. Kompozice je to, co nemůžete nastavit na fotoaparátu. Kompozice je totiž ve vaší hlavě – a tato kniha se pokusí vám ji tam dostat. Ediční řada Fotografie v praxi je určena všem zájemcům o digitální fotografii (i když ji mohou využít i fotografové pracující stále s klasickými filmovými fotoaparáty). Postupně v této řadě vycházejí specializované publikace pro různé okruhy problémů, které zajímají každého fotografa. Výhodou těchto knih je skutečnost, že se v nich stále dokola neopakují informace o základech fotografování, fungování digitálního fotoaparátu a podobné věci, kterým se v jiných publikacích věnuje spousta místa. Každá z knih se zabývá pouze určitou oblastí fotografování a probírá ji důkladně v rozsahu vhodném pro začínajícího až středně pokročilého fotografa. Kompozice, v případě fotografie tedy nauka o uspořádání prvků na snímku, má svá pravidla, která se vyvíjela po tisíciletí a která respektují to, co vnímáme jako příjemné, hezké a zajímavé, co nás provokuje nebo uklidňuje nebo co považujeme za harmonické nebo rušivé. Znalost kompozičních principů sama o sobě však nestačí, je potřeba poznat i postupy a techniky, jak tato pravidla realizovat a v konkrétních případech uplatnit. Počínaje umístěním hlavního objektu přes využití linií a křivek nebo barev a světla k upoutání pozornosti k vybraným částem snímku až po práci s negativním prostorem a vyvážením snímku či techniky high-key a low-key – vše je jednoduše, jasně vysvětleno a předvedeno na řadě ilustračních snímků. Knihy řady Fotografie v praxi obsahují i cvičení, která by měl čtenář absolvovat, a ukázku, jak tato cvičení splnili studenti autorových kurzů. Podnětné je i autorovo hodnocení a poznámky k těmto ukázkovým fotografiím. Zobrazit všechny knihy z řady Fotografie v praxi.
Vypredané
14,06 € 14,80 €

AC DC


AC/DC moved to Britain from Sydney in 1975, and soon set up a residency at London's Marquee Club. Their short hair (including the odd mullet), loud rock and attitude chimed well with the lingering pub rock and soon-to-be punk crowd. They weren't really a band for guitar solos, and singer Bon Scott was the original bike-riding, speed-snorting, fighting man. An ex-convict he lived life fast and short; he died in February 1980, just before Back in Black, their huge-selling album, took off, and the second period of AC/DC (with Brian Johnson as lead vocalist) was ushered in. Back in Black has gone on to sell 45 million copies worldwide, and as the band have become a global phenomenon so their recluisveness has increased. Mick Wall, the don of heavy metal writing, seeks to penetrate the wall around the Young brothers, and write the first authoritative, in-depth critcal account of AC/DC.
Vypredané
18,05 € 19,00 €

Home Interiors Now


Fundamentally human beings and the space they inhabit is the basis and starting point of all interior design. Showing a return to humanised concepts this book presents a selection of the most interesting and arresting design proposals that accentuate the basic relationship. Readers will be delighted and intrigued by the diverse and imaginative range of solutions featured, which attempt to strike a balance between function and aesthetics, between the essential and the non-essential. Floor plans, technical specifications, materials used as well as erudite commentary - provided by the designing architects themselves - make this an attractive and rewarding volume to read, and reflect on.
Vypredané
33,25 € 35,00 €

Cutting Edge Wooden Houses


These works feature a wide range of different uses of wood in home construction. Included are sophisticated residences, ontemporary homes, and small but remarkable wood cabins. Outstanding photographs accompany the working plans and a clear text, provided by the designers themselves, to achieve an optimal communication of these buildings' main features, the materials used and their defining characteristics. This publication is sure to inspire architects and designers alike to making use of this wonderful construction material.
Vypredané
33,25 € 35,00 €

Bars & Clubs


This is a superbly illustrated look at some of the most innovative and creative trends in bar and club design around the world. Bars & Clubs presents a hand-picked selection of the finest, most creative and fashionable bars and nightclubs from around the world. With more than twenty-five innovative projects showcasing the work of both established and up-and-coming designers - all of which are accompanied by full-colour photographs and detailed design illustrations - this is an invaluable resource for designers everywhere.
Vypredané
52,25 € 55,00 €

Retro & Vintage


This is a superb visual guide and source of inspiration for artists and designers. This magnificently illustrated volume brings together some of the finest examples of retro- and vintage - inspired design from around the world - across fields as diverse as packaging, furniture, illustration, comic, collage, typography and product design. Featuring the work of both established designers and firms as well as emerging talent, with full contact details, this is an invaluable source of inspiration for artists and designers.
Vypredané
23,75 € 25,00 €

Avedon: Murals&Portraits


No photographer had a more serious and deeply felt response to the political and cultural impact of the 1960s and early 1970s than Richard Avedon, whose iconic portraits of key figures of the era influenced the course of photography in the decades that followed. In four monumental photographic murals (reproduced in large gatefolds) and many related portraits, he portrayed Andy Warhol's gender-bending Factory, with Viva and Candy Darling; Abbie Hoffman and the radical agitators of the Chicago Seven; Allen Ginsberg's family, friends, and fellow artists; and the U.S. Mission Council in Saigon alongside searing portraits of victims of the Vietnam War. The photographs are accompanied by images of archival material, including Avedon's diaries, correspondence, and contact prints. Major essays explore Avedon's penetrating incursions into the history and spirit of these tumultuous years.
Vypredané
74,10 € 78,00 €

Planet Ink


This unique look at the art of the tattoo examines the form through profiles of 20 of the world's top artists from the United States, Europe, Brazil, and the Pacific Rim. The ancient art of tattooing has marked humanity for thousands of years, allowing members of tribes both ancient and modern to show their allegiances. This book gives unprecedented access to the studios of 20 living legends of body art across the world, including Aaron Bell, Bugs, Madame Chan, Mo Coppoletta, Daniel DiMattia and many more. Each chapter profiles the artist, their inspirations and often the sacrifices they have made in pursuit of their passion. Whether rediscovering traditional techniques or forging new styles, the artists included in Planet Ink are masters of their craft.
Vypredané
28,50 € 30,00 €

Toulouse-Lautrec élete


Festőgéniuszok a szereplői az új regénysorozat első köteteinek. Mindannyian tehetségesek voltak, de nem mindig sikeresek. Némelyikük élete kész kaland, mások bánatok, csalódások, olykor tragédiák közepette éltek, de semmi sem vette el kedvüket a világ szépségeinek megörökítésétől. Az izgalmas, olvasmányos életrajzi regények az ő alakjukat idézik meg, művészetük és sorsuk összefonódását mutatják be. Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1900) élete dráma volt, s tragédiájának teljes tudatában rohant a végzetébe. Rajzaiban, kőnyomatain és plakátjain rendkívül frissen és karakterisztikusan jeleníti meg a Montmartre éjszakai életét, a nyilvánosházak, a kávéházak a cirkusz és a színház világát. Munkásága éppoly eredeti volt, mint kivételes, különös egyénisége, festményei olyan nagy művészeket inspiráltak, mint Rodin, Schiele, Munch vagy Picasso.
Vypredané
2,47 € 2,60 €

dostupné aj ako:

Tajné životy slavných filmařů


Skandální a necenzurované medailony více než čtyřicítky slavných filmových režisérů od D. W. Griffitha přes Akiru Kurosawu po Quentina Tarantina vtipně a s nadhledem zachycují všechny jejich osobní zvláštnosti a slabosti, nemluvě o problémech, skandá lech a kuriozitách obklopujících jejich život a dílo a čtenář se přitom zábavným způsobem dozví ledacos užitečného.
Vypredané
15,58 € 16,40 €

Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.

Zaostrite na krásu v módmej fotografii s Karolom Kállayom. Objavte dokonalú renesančnú osobnosť Leonarda da Vinciho. Zaujímate sa o to, ako vyzerá archív Adidas, alebo skôr o spevník obľúbeneho pesničkára Tomáša Klusa. Toto všetko a mnoho ďalšieho objavíte v tejto sekcii. 

Kategória umenie ponúka literatúru o Architektúre,Dizajne a úžitkovom umení a móde , Fotografii, Výtvarnom umení , Dejinách a teórii umenia, Divadle, Filme a Hudbe - noty, spevníky, príručky.