Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - História - ostatné strana 11 z 29

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Tartaria - Coronavirus


Coronavirus - what is it all about? What does it have to do to with the history of the world and the future? To understand the future, we need to understand history. Are there any secrets in history that can tell us about the future? This book will examine some secrets in world events that may change your future. The author David Ewing Jr has travelled to over 2500 cities and places worldwide and has done much historical research over 20 years and has great knowledge of world history.
Na stiahnutie
12,08 €

Tartarie - Atlantide


Qui a construit Tartaria? Comment ont-ils construit Tartaria? Quel est le secret de Tartaria? Ce sont des questions que beaucoup de gens se posent depuis longtemps. Ce livre se penchera sur certains des secrets étonnants de la technologie de Tartaria Ce livre examinera certaines des preuves présentées par les chercheurs pour répondre a ces questions. L'auteur David Ewing Jr a voyagé dans plus de 2500 villes et lieux a travers le monde, a effectué de nombreuses recherches historiques en 20 ans et possede une grande connaissance de l'histoire du monde.
Na stiahnutie
12,08 €

Tartaria - Altes Ägypten


Sind viele Denkmäler auf der ganzen Welt falsch? Forscher haben Beweise gefunden, die zeigen, dass viele antike Denkmäler nicht Tausende von Jahren alt sind - sondern in den letzten 200 Jahren erbaut wurden. Dieses Buch wird versuchen, Ihnen die Wahrheit über die Pyramiden und andere antike Denkmäler weltweit zu zeigen - basierend auf den von Forschern gefundenen Beweisen.
Na stiahnutie
12,08 €

Tartaria - La Storia e una Bugia


La storia del mondo e una bugia? e ora di decidereCi sono molte persone in tutto il mondo che mettono in dubbio la storia del mondo e molti ricercatori affermano che la storia e una bugia totale. Questo libro cerchera di renderti piu facile decidere se la storia e una menzogna o meno. L'autore David Ewing Jr ha viaggiato in piu di 2500 citta e luoghi in tutto il mondo e ha svolto ricerche storiche approfondite per oltre 20 anni e ha una grande conoscenza della storia del mondo.
Na stiahnutie
12,08 €

Sila zániku


Súčasné krízy sú podobné tým minulým. Ľudstvo aj v minulosti bojovalo s problémami a ohrozovali ho kolapsy. Medzi ikonické príklady zánikov starých civilizácií patrí kolaps Západorímskej ríše. Kolaps zasiahol rovnako tragicky starých Egypťanov a Asýrčanov, bojovných obyvateľov Sparty či starých Mayov. Okrem veľkých civilizácií vplýval aj na menšie ľudské spoločenstvá, akými boli Vikingovia v Grónsku alebo obyvatelia Veľkonočného ostrova. Kolapsy neobišli ani populácie strednej Európy. Hľadanie príčin zániku keltskej spoločnosti či Veľkej Moravy je rovnako podstatné ako skúmanie pádov veľkých civilizácií. Niektoré spoločnosti dokázali svoj zánik oddialiť. Faraóni Novej ríše v Egypte sa pripravovali na krízu, ľud harappskej kultúry v Indii zmenil svoje životné stratégie a obyvatelia Európy doslova vstali z popola, keď ich v stredoveku zasiahli ekonomické problémy, zmena klímy a čierna smrť. Za kolapsom nikdy nestála len jedna príčina. Každý zánik je iný, ale aj tak majú mnoho podobných znakov. Poznanie dejín kolapsov môže byť nielen obohatením poznania, ale aj pomocou pri riešení súčasných a budúcich kríz našej spoločnosti.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Pozorovat, popsat, stvořit


Podle představ mnohých reformátorů měla policie fungovat automaticky. Není proto náhodou, že ke stroji byl v 18. století připodobňován i stát. Ve druhé polovině 18. století již policie neznamenala obecně řádnou správu země či obce jako v dřívějších stoletích, ale ani to ještě nebyl orgán dohlížející na pořádek a bezpečnost, jak ho známe dnes. Prostřednictvím policie stát spravoval své vnitřní záležitosti, a tím jim a také sobě také dával jasnější obrysy. Zatímco dosavadní literatura se věnovala především kontrole a represi, jejímž prostřednictvím habsburská monarchie reagovala na společenský vývoj po Francouzské revoluci, předmětem zájmu této knihy je policie ve smyslu rodící se veřejné správy, která vědění o obyvatelstvu státu vytvářela, zároveň však na jeho základě život obyvatel regulovala a také stimulovala. Ve Vídni, Praze i v menších českých městech sleduje práce kromě institucionálního vývoje policie především genezi úřední komunikační sítě, identifikační praktiky, ale také to, jak se prostřednictvím dohledu (re)definoval „veřejný pořádek“ či „veřejná mravnost“.
Na stiahnutie
11,72 €

Katastrofa letu 001


Nejznámější letecká tragédie v Československu si vyžádala 76 lidských životů. To letní dopoledne 28. 7. 1976 nikdo z rekreantů, kteří odpočívali u jezera Zlaté písky, netušil, že se brzy stane svědkem náhlého pádu letadla ČSA a následné zoufalé snahy zaměstnanců letiště o záchranu možných přeživších. Komunistický režim nikdy nezveřejnil závěry vyšetřovací zprávy. Pozůstali dodnes netuší, co se v kokpitu letadla odehrálo během posledních sekund letu nad Bratislavou. Směsice článků a svědectví přinesla po roce 1989 pravdivé i konspirační teorie. Autor této knihy strávil rok studiem dokumentů v archivech i rozhovory s pamětníky a s odborníky na dobové letectví, aby mohl případ letu číslo 001 uzavřít a odpovědět na otázku: Proč letadlo Il-18 OK-NAB havarovalo?
Na stiahnutie
14,61 €

Vyhnanci z Ráje


Duševní vlastnictví se nikdy příliš nerespektovalo. Tvůrci mívají ze svých nápadů užitek jen zřídkakdy, existuje naopak mnoho příkladů, kdy zajímavé myšlenky byly nejen ukradeny, ale i zneužity, a právě o tom vypráví tato kniha.
Na stiahnutie
7,30 €

Od andělů po žárovky


Neučebnicový pohled na historii Historičku Stanislavu Jarolímkovou a moderátora Jana Rosáka spojuje kromě zájmu o historii také populární rozhlasový pořad. Z jejich rozhovorů vznikla kniha, která v českých i světových dějinách objevuje překvapivé, neuvěřitelné a málem zapomenuté příběhy. Vítejte na pestré procházce historií – od uměleckých památek k novodobým technickým objevům, zkrátka od andělů po žárovky.
Na stiahnutie
11,23 €

Ženy a moc


Najznámejšia odborníčka na históriu antického Grécka a Ríma Mary Beard je aj feministka. So suchým humorom sa vracia k rodovým problémom a ukazuje, ako sa história zachovala k mocným ženám. Ako príklady používa postavy z antiky až po súčasnosť, píše o ženách od Medúzy a Atény po Theresu Mayovú a Hilary Clintonovú, skúma kultúrne korene mizogýnie, hlas žien vo verejnom priestore, kultúrne predsudky týkajúce sa ženského vzťahu k moci a spôsob, akým mocné ženy vzdorujú obmedzeniam mužských vzorcov.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Stopy dávnej minulosti 5.


Dostupné aj v atraktívnej kolekcii za výhodnú cenu! Kniha má dve časti; prvá rozpráva o začiatkoch slovenského baníctva, druhá a o tragických udalostiach tatárskeho vpádu. Na ich pozadí systematicky spracováva dejiny Slovenska (Uhorska) v 12. a 13. storočí (počas vlády posledných Arpádovcov). Obe časti sa opierajú o výsledky najnovších archeologických výskumov, ktoré dali starej histórii nový rozmer - archeologické objavy v Banskej Štiavnici histórii a významu slovenského baníctva, archeologické objavy v Levoči a východoslovenských jaskyniach dramatickým udalostiam počas tatárskeho pustošenia, ktoré kniha podáva (po prvý raz) v celosvetových súvislostiach.
Na stiahnutie
14,20 €

Stopy dávnej minulosti 6.


Dostupné aj v atraktívnej kolekcii za výhodnú cenu! Šiesty zväzok nadväzuje na predchádzajúce časti knižného cyklu. Rozpráva o časoch po vymretí arpádovskej dynastie a nástupe „cudzích kráľov“, príslušníkov anjouovského rodu a Žigmunda Luxemburského. Nie je to epizóda, vládli v Uhorsku takmer poldruha storočia. Pre Slovensko to bolo mimoriadne významné obdobie: ťažba rúd, zlata, striebra, no najmä medi ho vysunula do popredia európskych dejín, drahé a farebné kovy vyťažené na Slovensku vošli do hospodárstva takých krajín ako Taliansko. Je to veľmi málo známe obdobie, najnovšie objavy prekvapujú aj historikov.
Na stiahnutie
14,20 €

dostupné aj ako:

Stopy dávnej minulosti 7.


Dostupné aj v atraktívnej kolekcii za výhodnú cenu! Siedmy zväzok dejín časovo nadväzuje na predchádzajúce časti knižného cyklu. Rozpráva sa v ňom o udalostiach po smrti Žigmunda Luxemburského, o vláde ďalšieho veľkého kráľa Mateja Korvína, ale aj panovníkov, ktorí nemali také šťastie ako on, o Ladislavovi Pohrobkovi a poľských Jagelovcoch. Ešte vždy platí, že pre Slovensko to bolo mimoriadne významné obdobie. Ťažba drahých a farebných kovov ho udržiavala v pozícii, keď aj nemecký kronikár Ulrich Richental, historiograf Kostnického koncilu, píše o "slovenských krajoch medzi Moravou a Poľskom pri rieke, ktorú volajú Váh", a "liptovské knieža" Ján Huňady mladší sa pokúša získať uhorský trón.
Na stiahnutie
14,20 €

dostupné aj ako:

Stopy dávnej minulosti 2.


Dostupné aj v atraktívnej kolekcii za výhodnú cenu! Kniha nadväzuje na prvý zväzok Stopy dávnej minulosti 1 (Slovensko v praveku). Aj táto kniha vychádza z rovnomenného televízneho cyklu, no popritom je literárnou paralelou prinajmenšom troch televíznych seriálov. Rozpráva o dejinách Slovenska od mladšej doby bronzovej až do príchodu starých Slovanov. Zaznamenáva aj dramatické osudy niektorých bádateľov, vedeckú a ľudskú likvidáciu profesora Ondroucha alebo uväznenie profesora Budinského-Kričku, ktorý vo väznici v Ilave vyriešil jeden z najväčších problémov slovenského staroveku, záhadu strážskeho pokladu. Grafický dizajn knihy je dielom trnavského Pergamenu, ktoré využilo stovky farebných aj čiernobielych obrázkov najvýznamnejších pamiatok, záberov z televízneho nakrúcania, dokumentárnych fotografií a ďalších ilustrácií.
Na stiahnutie
14,20 €

dostupné aj ako:

Stopy dávnej minulosti 4.


Dostupné aj v atraktívnej kolekcii za výhodnú cenu! Kniha o začiatkoch Uhorského kráľovstva; sleduje ich zo slovenského pohľadu, hľadá slovenský podiel na vzniku Uhorska, na jeho budovaní a utváraní hraníc. Rozpráva príbehy z čias Nitrianskeho kniežatstva, z ktorého po krvavých bojoch vzišli nitrianski Arpádovci ako noví uhorskí králi. V záverečnej kapitole sa vracia ku vzniku modernej historiografie, ktorá skoncovala s predstavou o nekonečných a pustých „hvozdoch".
Na stiahnutie
14,20 €

dostupné aj ako:

Stopy dávnej minulosti 1.


Kniha je výsledkom vyše tridsaťročnej systematickej práce autora, pri ktorej sa mu podarilo odhaliť kúsok z dávno zabudnutých pravekých tajomstiev Slovenska...
Na stiahnutie
14,20 €

Zlatá osma z Fajnorky


Jedinečný príbeh IV. A na strojníckej priemyslovke v Bratislave v roku 1963, z ktorej vzišli nielen výnimoční veslári, ale aj rovnako talentovaní reprezentanti vo futbale, stolnom tenise, cyklistike a plachtárčení. Epizódky z vyučovania, príhody na exkurziách či vodičské skúšky, ale aj história Horského parku, kúpeľov Grössling a veslovania v Bratislave obohatia príbeh o vzácnom víťazstve dorastencov.
Na stiahnutie
8,30 €

dostupné aj ako:

Dějiny české detektivky


Přestože detektivka byla po celé dvacáté století nejoblíbenějším oddechovým žánrem českých čtenářů, až nyní vychází její základní přehled. Kniha Dějiny české detektivky od Michala Jareše a Pavla Mandyse například odhaluje, proč se ve 20. a 30. letech psaly příběhy výhradně z Anglie či Spojených států, že dobré a čtivé detektivky vznikly i v době protektorátu, že publikum se opakovaně zdráhalo přijmout policistu jako bezvýhradně kladného hrdinu nebo jak skandinávské thrillery ovlivnily moderní české spisovatele a spisovatelky. Autoři vypátrali, kdy se poprvé objevil český detektivní román, kde má česká detektivka kořeny nebo jak se za poslední století vyvíjela. Zároveň provází různými podobami žánru, jako jsou kriminální próza, noir, zlodějské romány, whodunitky, policejní romány nebo drsná škola spojená především s americkými zachmuřenými hrdiny. Čeští literární detektivové se přitom dost liší od anglosaských suverénů: Bývají nenápadní, skromní, neohromují okolí svými dedukcemi ani tvrdými pěstmi či přesnou muškou. Libují si spíš v ironizování, parodii a podvracení autority V monografii, která se čte jedním dechem jako detektivka, se potkávají Emil Vachek, Edgar Collins, Eduard Fiker, Josef Škvorecký, Hana Prošková, Pavel Frýbort, Michal Sýkora, Iva Procházková, Michaela Klevisová a další.
Na stiahnutie
8,58 €

Se Štefánikem v Srbsku


„Knížku „Se Štefánikem v Srbsku“ vydal Ota Resch v Pardubicích pro své přátele, aby přispěl v jubilejním roce 1928 i tímto způsobem k rozšíření znalostí díla jednoho z hlavních budovatelů našeho samostatného státu.“ Historie ze Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,99 €

Kategória odbornej literatúry história poskytuje informácie o historických udalostiach, kultúrach, politických konfliktoch a ich vplyve na spoločnosť.

História je dôležitou súčasťou našej identity a chápania sveta. Tieto knihy poskytujú podrobné informácie o rôznych obdobiach, sociálnych, hospodárskych a politických dejinách.