Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Nemožné na počkání


Připravte se splnit si všechny svoje sny. Co kdybyste dokázali víc, než si umíte představit, aniž byste byli pod neustálým tlakem a ve stresu, který se s dosahováním významných výsledků obvykle pojí? Autor bestsellerů Michael Neill představuje devadesátidenní program, který vám pomůže přivést vaše nesplnitelné sny k životu. Jediné, s čím budete muset přijít vy, je něco, čeho byste rádi dosáhli, a ochota jednou provždy změnit názor na to, co je skutečně možné.
Predaj skončil
13,04 €

Tomio Okamura: Umění přímé demokracie


Co to je a jak funguje skutečná demokracie? To je otázka, na kterou v této knize odpovídá Tomio Okamura se spoluautory. Přichází s velmi radikálním tvrzením, že systém, v němž žijeme, je pouze iluzí demokracie, protože ve skutečnosti nevládne lid, občané, ale stranické a mocenské elity. To je pak příčinou zneužívání moci, rozkrádání veřejných peněz a panující nespravedlnosti v justici i ve správě státu.Demokracie, to je vláda práva a vláda občanů. Občan je ten, kdo má ve skutečné demokracii poslední rozhodující slovo. Politici a veškerý mocenský aparát tu jsou k jedinému účelu, aby občanovi sloužili, nikoli, aby občan sloužil jim.
Predaj skončil
5,56 €

Baťa v kostce


Knížka Baťa v kostce nabízí čtenáři stručný, avšak ucelený a přehledný pohled na důležité momenty působení Tomáše Bati a jeho světové firmy. Odpovídá také na některé otázky týkající se jeho nástupců a novějších osudů podniku. O Baťovi se často mluví a píše, a přece to podstatné často uniká. Za monolitem pevné osobnosti se zbytečně ztrácejí lidské osudy Tomáše Bati, prožitky, které ho formovaly. Mnozí jsou dnes překvapeni jeho všestranností, která vtiskla pečeť československému podnikání, architektuře, školství či zdravotnictví, a také veřejné správě města Zlína či země Moravskoslezské. Kniha chce připomenout leccos z toho, co se kolem Bati a jeho impéria odehrálo. Tak, aby to podstatné nebylo zapomenuto. O autorovi Zdeněk Pokluda se narodil roku 1946 ve Zlíně. Vystudoval obory historie-filosofie na Filosofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, v roce 1982 absolvoval odbornou archivní stáž v Národním archivu v Paříži. Pracoval jako archivář ve Státním okresním archivu v Mikulově, historik v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně, ředitel Státního okresního archivu ve Zlíně; nyní působí v knihovně Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Kromě jiných témat se zabýval hospodářskými dějinami 19. - 20. století, specializuje se na vývoj a působení firmy Baťa.
Predaj skončil
2,29 €

Stíhací pilot


Jen málo jedinců se do dějin letectví zapsalo tak širokými a nesmazatelnými tahy. Robin Olds byl klasickým hrdinou se ctnostmi i neřestmi, jehož život psaný velkým písmem ovlivnil mnoho jiných. Pro celou řadu lidí znamenal něco jiného. Jeho fotbalový trenér z West Pointu v něm viděl člena celonárodního výběru hráčů, určeného ke vstupu do Síně slávy univerzitního fotbalu. Pro letky na P-38 a P-51 ve 2. světové válce byl agresivním stíhacím pilotem, jenž se v průběhu krátkých devíti měsíců stal dvojnásobným esem a jejich velitelem. Průkopníci věku proudových letounů ho znali jako číslo prvního akrobatického týmu na proudových strojích, závodníka účastnícího se soutěže o Thompsonův pohár a jediného amerického důstojníka na výměnném pobytu u britského Královského letectva, zastávajícího v jedné z jeho perutí velitelskou funkci. Bulvární tisk ho vnímal jako temperamentního létajícího hrdinu, který se oženil s okouzlující filmovou hvězdou. Současné várce stíhacích pilotů je nejlépe známý jako velitel „vlčí smečky“ na F-4, svádějící boje nad Severním Vietnamem. Pro kadety Letecké akademie byl vzorem, rádcem a učitelem. Byl vším výše zmíněným a ještě mnohem více. Tato kniha je příběh, který vypráví svými vlastními slovy, posbíraný od členů jeho rodiny i celoživotních přátel. Je to příběh o talentu a vědomostech, vášni a vůdcovství i lásce a zklamání, které během svého života zažil. Robin Olds (1922–2007) byl stíhacím pilotem amerického letectva. Během 2. světové války a války ve Vietnamu dosáhl celkem 16 vítězství a stal se trojnásobným leteckým esem. Narodil se v rodině armádního důstojníka na Honolulu, vyrostl ve Virginii a vzdělání získal na West Pointu, kde se také dostal do celonárodního výběru hráčů amerického fotbalu. Za 2. světové války bojoval v Evropě; během války ve Vietnamu byl považován za nejlepšího velitele křídla. Po Vietnamu by povýšen do hodnosti brigádního generála a sloužil jako komandant kadetů na Letecké akademii USAF. Christina Oldsová je dcerou Robina Oldse. Na Vassarově univerzitě získala titul bakaláře v oborech anglický jazyk a kreativní psaní. Ed Rasimus je stíhacím pilotem USAF ve výslužbě, mezi jehož knihy na téma letecké války ve Vietnamu patří When Thunder Rolled (Dunění hromu) a Palace Cobra (Palácová kobra).
Predaj skončil
16,31 €

Mapa kostí


Píše se rok 1942 a polská dvojčata Chaima a Gittel vyženou z jejich krásného domova do lodžského ghetta. Žijí i s rodiči v příšerných podmínkách a život je stále nebezpečnější. Celá rodina se rozhodne utéct do nedalekého Lagiewnického lesa, ale k místním partyzánům, shromažďujícím Židy k útěku za svobodou, se dostanou už pouze děti. Brzy se ale všechno pokazí a dvojčata se ocitnou v koncentračním táboře Sobanek. Chaim je přemýšlivý básník a s Gittel často komunikuje jen tichými pohledy a jejich vlastní vymyšlenou znakovou řečí. Ale když dvojčata dorazí do Sobanku, kde panují odporné podmínky, bují choroby a stojí budova s kouřícím komínem, pouto se stane břemenem... Výjimečný román o síle citů a nezničitelném poutu sourozenců, které nakonec odolá i tomu nejhoršímu běsnění, co lidská civilizace kdy zažila.
Predaj skončil
9,95 €

dostupné aj ako:

Nádej


Táto inšpirujúca téma je jedným zo základov kresťanskej viery, podstatou radostného života – a knihy Maxa Lucada sú ňou popretkávané. Teraz sa s týmito povzbudzujúcimi slovami plnými nádeje máme možnosť stretnúť v knihe s podtitulom Inšpirácie pre každodenný život. Lucadove najlepšie internetové postrehy, príbehy a objasňujúce úvahy o nádeji sa v nich spájajú s fotografiami, ktoré vnášajú pocit pokoja, povzbudenia a vďačnosti do všedných dní i do dní naplnených bolesťou, dokonca aj do našich najlepších dní. Čitatelia budú chcieť mať tieto slová poruke a vracať sa k nim, aby sa nádej pevne zakorenila v ich vnútri a prenikala čoraz hlbšie do ich sŕdc. Za viac ako tridsať rokov Max Lucado inšpiroval a povzbudil 125 miliónov čitateľov na celom svete. S manželkou Denalyn žije v San Antoniu v štáte Texas, kde je kazateľom v Oak Hills Church. Na Slovensku postupne vyšli jeho knihy: Láska hodná dávania, Bez strachu, 3:16 – Súradnice nádeje, Boh sa priblížil, Boží príbeh – náš príbeh, Zvládneš to, Skôr než povieš amen, Zázrak v kaviarni Higher Grounds, Vďaka Betlehemu a Zvolil si klince. Formáty EPUB a MOBI neobsahujú obrázky.
Predaj skončil
7,90 €

dostupné aj ako:

Normanské královny Anglie


Příběh anglických středověkých královen je živý a vzrušující, plný tragédií, vznešených dramat, a dokonce i komedií. Představuje letopisy lásky, vášní, intrik, vražd, válek, zrad, proradností a smutku, které se doslova hemží hrdinkami, ženskými zloduchy, amazonkami, státnicemi, cizoložnicemi a milenkami. Mnohé samozřejmě pozastřely čas a nedostatek známých podrobností – těch se však přesto dochovalo tolik, že nám umožňují zrekonstruovat různé dramatické příběhy. V této knize si autorka vytkla za cíl shromáždit jednotlivé útržky, zbavit je staletých romantických mýtů a legend a proniknout pod vrstvy středověkých předsudků a pověr zachycených v dobových pramenech až k vyváženějšímu a autentickému názoru na život anglických královen ve století následujícím po dobytí země Normany.   Líčení začíná od Matyldy Flanderské, která byla oporou Vilému Dobyvateli při vpádu do Anglie v roce 1066, a vrcholí bouřlivým životem císařovny Maud, jež se považovala za samostatně vládnoucí anglickou královnu a za dosažení svého cíle bojovala až do trpkého konce. Před očima nám vyvstává pět normanských královen jakožto nesmírně vlivných postav a úchvatných povah.   Normanské královny Anglie (1066–1167) nejsou pouhou řadou jednotlivých životopisů, ale spíše jednolitou historií vzájemně propojených životů a důkladně propracovaným obrazem anglických dějin v dobách zásadních společenských převratů.
Predaj skončil
11,64 €

Na plný plyn


Keď roku 2009 vyšla Garymu Vaynerchukovi kniha Roztoč to!, rýchlo sa stala svetovým bestsellerom. Vyzdvihuje v nej silnú osobnú značku, lebo ju pokladá pre úspešné podnikanie za kľúčovú. V knihe Na plný plyn! zase vysvetľuje, prečo je osobná značka v súčasnosti ešte dôležitejšia, približuje čitateľom svoj unikátny pohľad na zmeny vo svete biznisu aj na stále platné princípy. Autor sa s vami podelí aj o príbehy podnikateľov, ktorí vďaka knihe Roztoč to! nevídane zbohatli, a to nielen finančne. Tajomstvo ich (aj autorovho) úspechu spočíva v tom, že sa rýchlo zorientovali v sociálnych sieťach a spravili všetko pre to, aby s ich pomocou vyžmýkali svoj potenciál do poslednej kvapky. V knihe Na plný plyn! sa dozviete, ako pri tom postupovali. V tejto pútavej, praktickej a inšpiratívnej knihe Gary Vaynerchuk rozpitváva najpopulárnejšie sociálne médiá súčasnosti, aby si každý, od inštalatéra po zubárku, našiel vhodnú platformu pre svoj nosný obsah. Kniha ponúka teoretické rady aj praktické postupy, ako preraziť na sociálnych sieťach. Venuje sa stáliciam ako Twitter, Facebook, YouTube či Instagram, ale aj ich mladším úspešným súrodencom ako Musical.ly. Nezabúda na zvukové platformy ako Spotify, SoundCloud, iHeartRadio a iTunes a v neposlednom rade sa venuje aj nováčikom ako Alexa Skills. Tým skúsenejším kniha Na plný plyn! priblíži málo známe podrobnosti a poskytne im najaktuálnejšie tipy a bystré zlepšováky na zvýšenie efektivity rokmi overených stratégií. Kniha Na plný plyn! je najmodernejším sprievodcom na ceste k vášmu profesijnému aj finančnému úspechu. Nie je však návodom na to, ako zbohatnúť. Ponúka skôr usmernenia, ako žiť podľa vlastných pravidiel. „V tejto knihe sa dočítate o ľuďoch, čo mali strach presne ako vy. Mali záväzky, aké máte aj vy. Hovorili im, že nemajú rozum, že zbytočne riskujú a správajú sa ako nezodpovední pubertiaci. No predsa v sebe našli odvahu vrhnúť sa do práce – a napokon dosiahli úspech. Ak by som mal zhrnúť hlavnú myšlienku tejto knihy, povedal by som toto: Len vlastné pochybnosti vám bránia vybudovať si úspešnú kariéru a žiť šťastný život.“
Predaj skončil
11,90 €

dostupné aj ako:

Jde to i s úsměvem


Špatné zvyky: Hoďte za hlavu špatné zvyky a nahraďte je dobrými. Nevhodnou společnost: Hoďte za hlavu špatnou společnost (i virtuální). Riziková prostředí: Hoďte za hlavu riziková prostředí. Na většinu lidí například nepůsobí dobře rušná nákupní centra, tlačenice a dlouhé cestování. Hloupá přání: Hoďte za hlavu hloupá přání a budete svobodnější. Soupeření: Hoďte za hlavu soupeření. Každý z nás je jedinečný, má vlastní životní úkol a poslání. Sebelítost: Hoďte za hlavu sebelítost. Působí jako mrak zakrývající dobré možnosti, které nabízí určitá životní situace. Ke zlepšení nálady toho někdy opravdu stačí málo. Osvědčenou metodou je čtení zábavných, poučných, terapeutických krátkých příběhů ze života, ať už se zakládají na pravdě či jsou autorovým zbožným přáním. Karel Nešpor tento (samozřejmě nealkoholický!) koktejl namíchal vskutku bravurně. Smích nám dělá zkrátka dobře, a tak toho využijeme. Kniha je doplněna užitečnou kapitolkou Jednoduché postupy, návody a techniky.
Predaj skončil
6,19 €

dostupné aj ako:

Češi v Americe


Publikace přináší základní přehled česko-amerických vztahů od počátků v 16. století až po dnešek. Zvláštní pozornost je věnována historii českého masového přistěhovalectví do USA, rozvoji české komunity na půdě Spojených států a významu, jaký američtí Češi sehráli ve vztazích obou zemí, a to zejména v kritických obdobích českých dějin. Publikace je bohatě ilustrována materiály z domácích i zahraničních pramenů, je doplněna statistikami o českém vystěhovalectví a přehledem o vzájemném diplomatickém zastoupení. Je určena širšímu okruhu čtenářů. The book presents an overview of Czech-American relations from the 16th century up to now. A special attention is given to the history of Czech mass immigration to the US, to formation of the Czech community in the US and to significant role that American Czechs played in Czech-American relations, especially in the critical moments of Czech history. Publication is richly illustrated using both Czech and foreign sources, also contains statistics on Czech immigration and a survey of Czechoslovak (Czech) – US diplomatic representatives. It is intended for wider circle of readers.
Predaj skončil
8,79 €

dostupné aj ako:

Na tříkolce mezi tanky...


Komentátor a analytik Jan Macháček, držitel několika novinářských ocenění, je znám především jako redaktor Respektu, kde již v 90. letech odkrýval řadu velkých privatizačních kauz, nebo jako hudebník (kytarista ve skupinách The Plastic People of the Universe, Garage). Ve knize komentářů z období 2009 do současnosti svým osobitým stylem analyzuje či glosuje aktuální ekonomicko-politická témata, např. dění v Evropské unii, Brexit, volby v USA, migrační krizi, hrozby z Ruska – a samozřejmě i českou politickou a ekonomickou krajinu. V rozhovoru s autorem poznáváme mj. prostředí pražského undergroundu, Macháčkovu investigativní práci, zákulisí české cesty ke kapitalismu („Jak Česko skočilo flopem“).
Predaj skončil
7,99 €

dostupné aj ako:

Jak umírá demokracie


Když Donald Trump vyhrál volby, mnozí si položili otázku, o níž si nikdo nemyslel, že si ji budeme klást: Je demokracie v USA v ohrožení? Steven Levitsky a Daniel Ziblatt, profesoři Harvardovy univerzity, se rozpadem demokracií v Evropě a Latinské Americe zabývají již více než dvacet let. Oba si myslí, že odpověď na výše položenou otázku je ano. Demokracie už dnes neumírá s výstřely – během revolucí nebo vojenských pučů –, ale pomalu, neustálým ochabováním „hlídacích psů demokracie“, tedy justice a tisku, a rostoucí erozí základních politických norem. Ještě stále však máme možnost cestu k autoritářskému režimu opustit. Levitsky a Ziblatt staví na desítkách let výzkumů a široké řadě historických a globálních příkladů sahajících od Evropy třicátých let k dnešnímu Maďarsku, od Turecka a Venezuely až po americký Jih během platnosti zákonů Jima Crowa. Ukazují na nich, jak demokracie umírá – a jak může být ještě zachráněna.
Predaj skončil
8,39 €

dostupné aj ako:

Ako hovoriť, aby nás tínedžeri počúvali


Porozumejte svojmu tínedžerovi a ostaňte priateľmi Máte doma pubertiaka a rozumiete si s ním čím ďalej menej? Táto kniha je skvelým radcom, ako komunikovať s dospievajúcimi tak, aby naše slová brali vážne a ako ich počúvať, aby v nás dospelých videli partnera a nie nepriateľa. Spôsoby konania a tipy, ako viesť dialóg, sú veľmi názorne predvedené na kreslených scénkach. Autorky využívajú príklady zo života a rozhovorov medzi rodičmi a ich deťmi. Na problémoch iných rodín si lepšie uvedomíte, kde sa dopúšťate chýb a poučíte sa, ako niektoré zabehnuté spôsoby správania zmeniť.V knihe nájdete:Ako sa vžiť do pocitov vášho dospievajúceho dieťaťa – ako nezľahčovať jeho priania, nezavrhovať za každú cenu jeho názory, ale ako nájsť spoločnú reč nad daným problémom.Ako neobracať názory dieťaťa proti nám večným a márnym vyčítaním, rozkazmi a siahodlhým moralizovaním, ale ako lepšie popísať problém, svoje rodičovské pocity a to, čo od dieťaťa očakávame. * Ako môžeme použiť humorné výroky k dosiahnutiu výchovného cieľa a spolupráce tínedžera.Ako pokarhať, ale nepotrestať, aby si dieťa lepšie uvedomilo svoju zodpovednosť, a nie aby sa vzpriečilo ďalším výchovným pokusom.Ako pochváliť a ako vyjadriť našu nespokojnosť. * Ako nájsť kompromisy na obidvoch stranách tak, aby neutrpela výchova, ale zároveň aby nedochádzalo k zbytočným stretom pri riešení niekedy aj malicherných problémov (poriadok v izbe, pomoc v domácnosti, večerné návraty...).Názory dospievajúcich na výchovné postupy a správanie dospelých, čo ich na nás „štve“, čo nám uľahčí pochopenie dôvodov niektorých výchovných kríz.Okrem toho nám táto kapitola umožní zaspomínať na dobu, kedy sme to prežívali my sami a uľahčí nám vcítiť sa do myslenia nášho potomka. Problémy s alkoholom, sexom a drogami – ako dieťa neinformovať o nebezpečenstve dlhými prednáškami, ale pôsobiť naňho priebežne a takmer nenápadne.
Predaj skončil
10,50 €

Vzchop sa, dievča


Nemáte niekedy dojem, že všetci ostatní majú v živote jasno, iba vy netušíte, čo robiť? Ak áno, Rachel Hollisová vám chce čosi povedať: Je to lož! Autorka je zakladateľka webu o životnom štýle a riaditeľka vlastnej mediálnej spoločnosti. Zdieľaním rád a tipov na lepší život vytvorila obrovskú online komunitu. Nebojí sa diskutovať o akomkoľvek probléme a otvorene hovorí, že aj vo vlastnom živote pociťuje občas chaos. Jej nákazlivá energia inšpiruje ženy na celom svete, aby prevzali kontrolu nad svojím životom a nebojácne kráčali za vytúženým cieľom. Vzchop sa, dievča je podnetná a inšpiratívna kniha, kde Rachel rozoberá množstvo bolestných lží, čo ovplyvňujú náš každodenný život: Šťastie mi prinesie niečo iné, Od zajtra začnem, Nie som dosť dobrá, Stačí mi, že ho ľúbim, Nie som dobrá mama, Nedokážem povedať pravdu. Sú to samé lži, ktoré rozširujú spoločnosť, médiá aj rodina, v ktorej sme sa narodili. Tieto nebezpečné lži ničia náš zmysel pre hodnoty a schopnosť fungovať. Naše nenávistné myšlienky nás bombardujú každý deň, hoci si to vôbec neuvedomujeme. Priznať si lži o sebe, ktorým sme uverili, je kľúčom k tomu, aby z nás vyrástla lepšia verzia nás samých. Ak dokážeme odhaliť podstatu svojich problémov a zároveň pochopiť, že je v našich silách prekonať ich, vykročíme úplne iným smerom. Ak sa počas ťažkých dní rozhodujeme, či sa pohneme o centimeter alebo o kilometer, dôležitá je jediná požiadavka. Kráčať vpred!
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:

Chlapec z Belsenu


Idylické detstvo Tomiho Reichentala v slovenských Merašiciach sa skončilo v roku 1944, keď ho ako malého chlapca spolu s rodinou na základe udania suseda, neskôr aj mnohých iných prisluhovačov fašistov, zatklo gestapo a dostal sa do koncentračného tábora v Bergen-Belsene. Holokaust nakoniec pripravil Tomiho o 35 členov rodiny a jeho podmanivá a veľmi sugestívna výpoveď v tejto knihe, ktorá sa stala medzinárodným bestsellerom, poskytuje pohľad na tragické časy našej histórie očami nevinného dieťaťa. Chlapec z Belsenu je výnimočné svedectvo o živote v rozvrátenej realite nášho sveta, na ktoré by nikdy žiadna generácia nemala zabudnúť, aby sa nezopakovalo.
Predaj skončil
9,95 €

dostupné aj ako:

Vieme odkiaľ nevieme kam


Druhá najväčšia kríza kapitalizmu a bezprostredné obdobie po nej nám v ostrejšom svetle predstavili i súčasnú tvár kapitalizmu, ktorý si vyslúžil nelichotivý názov kasínový. Jeho dôsledky na spoločnosť pápež František lakonicky zhodnotil tak, že táto ekonomika zabíja. Jednou z jej čŕt je narastajúca oligarchizácia politiky. Neodráža sa iba v domácich korupčných škandáloch, no i v prerastaní ekonomickej a politickej moci na obidvoch stranách politického spektra. Možno si preto položiť otázku, kto nám v skutočnosti vládne, ale aj existenčnejšiu otázku: Kam smerujeme?
Predaj skončil
11,90 €

dostupné aj ako:

Moc faktov


Na základné otázky o našej planéte, napr. koľko percent populácie žije v extrémnej chudobe, akým tempom rastie počet obyvateľov, aká je úroveň vzdelávania, aký násilný je náš svet, ako nás ohrozujú klimatické zmeny, odpovedá väčšina ľudí nesprávne. Mnohí sa v odhadoch mýlia do takej miery, že odpovede učiteľov, novinárov, investičných bankárov a hoci aj laureátov Nobelovej ceny by dosiahli horšie výsledky ako úplne náhodné odpovede šimpanzov. Hans Rosling, švédsky lekár, vedec, profesor medzinárodného zdravia a fenomén globálnych konferencií na TED-e, spolu so svojimi spolupracovníkmi ponúka čitateľom revolučne nové vysvetlenie tohto javu. Odhaľuje desať inštinktov, ktoré ovplyvňujú náš pohľad na svet – od tendencie rozdeľovať svet na dva tábory (zvyčajne na my a oni), cez spôsob, ako vnímame správy z médií, až po to, ako vnímame pokrok (sme presvedčení, že svet speje k horšiemu). Ukazuje sa však, že svet je napriek všetkým nedostatkom v oveľa lepšom stave, než si myslíme. Neznamená to, že neexistujú reálne problémy a riziká. No ak sa neustále všetkého obávame a odmietame vychádzať pri vnímaní sveta z faktov, ľahko sa nám stane, že prehliadneme práve najväčšie hrozby. Moc faktov je inšpirujúca kniha, plná zaujímavých informácií a napínavých príbehov. Zásadne zmení náš spôsob vnímania a hodnotenia sveta a vo svetle pravdivých faktov nás naučí reagovať na krízy a výzvy budúcnosti.
Predaj skončil
13,90 €

dostupné aj ako:

Vytvorte si svoju vlastnú budúcnosť


Táto kniha je plným právom považovaná za bibliu úspechu. Je povinným čítaním pre všetkých ambicióznych ľudí, ktorí majú životné plány, ktorí chcú dosiahnuť úspech v kariére či podnikaní a stať sa finančne nezávislými. Je to kniha pre tých, ktorí chcú od života viac. Nezáleží na tom, aké je vaše zamestnanie, kariéra alebo oblasť podnikania. Brian Tracy vám so svojimi praktickými, životom overenými princípmi pomôže, aby ste začali v maximálnej miere využívať svoj potenciál a dosiahli každý cieľ, ktorý si vytýčite. Dozviete sa, aké sú kriticky dôležité faktory šťastia a čo máte robiť, aby ste si s ich pomocou začali vytvárať svoju vlastnú budúcnosť. Naučíte sa: * identifikovať kľúčové zručnosti, ktoré potrebujete k úspechu vo svojej profesii a nájsť spôsob, ako sa v nich zdokonaliť * vytvoriť si plán osobných cieľov a začať ho okamžite uskutočňovať * vybudovať si sieť kontaktov a sústrediť okolo seba pozitívnych ľudí, ktorí vám pomôžu napredovať rýchlejšie * osvojiť si návyky vysokovýkonných ľudí * vykonať viac práce za menej času a navyše kvalitnejšie * začať si krok za krokom budovať svoju finančnú nezávislosť * vypestovať si odvahu, sebavedomie a vytrvalosť, ktoré vám umožnia vysporiadať sa s každou výzvou, čo sa vám postaví do cesty
Predaj skončil
8,95 €

dostupné aj ako:

Psí rady pro šťastný život


Dave Barry, sloupkař, nositel Pulitzerovy ceny a autor bestselleru Rukověť správného chlapa, nám na základě pozorování své milované a prudce inteligentní feny Lucy pomáhá odhalit, jak stárnout s grácií. Dave Barry se pokouší poučit od svého psa Lucy, jak prožít život co nejlépe, tváří tvář překážkám a výzvám přicházejícím s životem po středním věku. Dave se probírá svými dospělejšími lety s milým humorem a nadhledem, od kapitoly „Najděte si nové kamarády“ (což se jemu samému nedaří, protože nedokáže překonat svůj odpor k lidem) až k „Nepřestávejte se bavit“ (kde popisuje své celoživotní členství v pochodové jednotce, která se zúčastnila mnoha přehlídek včetně Obamovy inaugurace.) Lucy Davea učí, jak žít v přítomnosti, jak se oprostit od denních strastí a jak se cítit dobře ve vlastní kůži. Ať už se nám Dave Barry snaží poradit, abychom „Věnovali pozornost lidem, které milujeme“ (i když náš mozek právě neposlouchá), nebo se rozhoduje, že „Hodí vztek za hlavu“, je to k popukání. Knížka Psí rady pro šťastný život je vtipným a moudrým průvodcem radostným životem.
Predaj skončil
6,30 €

dostupné aj ako:


Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.