! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


S Bohem na samotce


Během tří let strávených v podzemní cele neviděl autor této knihy slunce, hvězdy ani modrou oblohu a kromě svých trýznitelů nezahlédl jinou lidskou bytost. V době zoufalství a duchovních zápasů však také zažíval mimořádným způsobem Boží přítomnost a zakoušel vítězné okamžiky své víry v Krista. Součástí jeho strategie, jak v tomto boji obstát, se postupně stávalo i sestavování vězeňských kázání. Třebaže neměl čím ani na co psát, díky své fenomenální paměti si tato kázání vryl natrvalo do mysli. V této knize jsou pak zaznamenána. „Je to mimořádně pozoruhodná, snad nejpozoruhodnější kniha, kterou jsem kdy četl,“ prohlásil svého času renomovaný anglikánský teolog a novozákonní překladatel J. B. Phillips a dodal, že „sám Richard Wurmbrand musí být nepochybně jedním z nejpozoruhodnějších křesťanů naší doby.“
U dodávateľa
16,62 € 17,49 €

Nemocí stala se pravda


Křesťanství je způsob, jakým je člověk na světě, křesťanství jsou oči, kterými vidíme svět a mysl, která vnímá svět, křesťanství je obloha v noci, křesťanství je sklenice červeného vína po nejlepším obědě v životě, křesťanství jsou první sněženky na zahradě, křesťanství je zákusek se slaným karamelem, křesťanství je zapálení malíře a zapálení fyzika pro vznik vesmíru. Křesťanství je šálek čaje a tichý smích po milování, křesťanství je sklenice piva s přáteli, křesťanství jsou barevné a ne úplně dlouhé šaty, křesťanství je společné rybaření na oblíbeném místě, křesťanství je východ slunce nad Andami, křesťanství je ranní píseň vděčnosti za život, křesťanství je umění, věda i mystika zároveň, křesťanství je cesta k bodu omega. Je to způsob, jak naaranžovat jídlo na talíři, křesťanství je malebnost ve všem. Tohle vám nabízím, tohle je moje evangelium, moje radostná zpráva o světě. Nejsem obchodník s kárajícím prstem, nejsem obchodník s kondomy, jsem obchodník s radostí. Evangelizace je taneční škola, roční příprava katechumenů je nácvik prvních kroků latiny, je to chození do tanečních pro začátečníky i pokročilé. Nenechte se mýlit, není to tak jednoduché, jak to vypadá.
U dodávateľa
17,24 € 18,15 €

Az inkvizíció története


Régen érzi hiányát a magyar olvasóközönség olyan műnek, mely eddig csak sejtésekből, kivonatokból ismertette az emberiség történelmének legfeketébb korszakát: az inkvizíciót. Se szeri, se száma a külföldön megjelent ez irányú munkáknak, melyek legnagyobb része terjedelme vagy iránya miatt átdolgozásra szorult. A legjavát használtam fel forrásul, jegyzékét e mű végén találja az olvasó.Magyar nyelven ez az első mű, mely a nagy, szinte végeláthatatlan anyagot összesűrítve, a lényeget meghagyva adja az olvasó kezébe az inkvizíció történetét. Munkámban főként Spanyolország és a hozzátartozó tartományok inkvizícióival foglalkozom, mert ezen a félszigeten kezdődött, élt, dühöngött a legborzalmasabban a középkor tüzes pestise. Semmi más szempont nem vezetett írás közben, mint az objektivitás. Ha néhol egyoldalú is a megvilágítás, szolgáljon mentségemül az ily esetben egyetlen rendelkezésemre álló egykorú feljegyzésekkel igazolt forrásmunka. Hálás köszönettel tartozom a kiadónak, hogy lehetővé tette e munka megjelenését. Havas Károly
U dodávateľa
14,18 € 14,93 €

Red Memory


SHORTLISTED FOR THE BAILLIE GIFFORD PRIZE FOR NON-FICTION 2023 WINNER OF THE CUNDILL HISTORY PRIZE 2023 SHORTLISTED FOR THE BRITISH ACADEMY PRIZE FOR NON-FICTION 2023 A SUNDAY TIMES BOOK OF THE YEAR A BBC RADIO 4 BOOK OF THE WEEK An indelible exploration of the Cultural Revolution and how it shapes China today, Red Memory uncovers forty years of silence through the rarely heard stories of individuals who lived through Mao's decade of madness. A 13-year-old Red Guard revels in the great adventure, and struggles with her doubts. A silenced composer, facing death, determines to capture the turmoil. An idealistic student becomes the 'corpse master' . . . More than fifty years on, the Cultural Revolution's scar runs through the heart of Chinese society, and through the souls of its citizens. Stationed in Beijing for the Guardian, Tania Branigan came to realise that this brutal and turbulent decade continues to propel and shape China to this day. Yet official suppression and personal trauma have conspired in national amnesia: it exists, for the most part, as an absence. Red Memory explores the stories of those driven to confront the era, who fear or yearn for its return. What happens to a society when you can no longer trust those closest to you? What happens to the present when the past is buried, exploited or redrawn? And how do you live with yourself when the worst is over?
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

Smoke And Ashes


When Amitav Ghosh began the research for his monumental cycle of novels the Ibis Trilogy, he was startled to find how the lives of the 19th century sailors and soldiers he wrote of were dictated not only by the currents of the Indian Ocean, but also by the precious commodity carried in enormous quantities on those currents: opium. Most surprising at all, however, was the discovery that his own identity and family history was swept up in the story. Smoke and Ashes is at once a travelogue, memoir and a history, drawing on decades of archival research. In it, Ghosh traces the transformative effect the opium trade had on Britain, India, and China, as well as the world at large. The trade was engineered by the British Empire, which exported Indian opium to sell to China and redress their great trade imbalance, and its revenues were essential to the Empire's financial survival. Yet tracing the profits further, Ghosh finds opium at the origins of some of the world's biggest corporations, of America's most powerful families and prestigious institutions (from the Astors and Coolidges to the Ivy League), and of contemporary globalism itself. Moving deftly between horticultural histories, the mythologies of capitalism, and the social and cultural repercussions of colonialism, in Smoke and Ashes Amitav Ghosh reveals the role that one small plant had in making our world, now teetering on the edge of catastrophe.
U dodávateľa
17,05 € 17,95 €

Az új klímaháború – Harc a bolygó visszaszerzéséért


„Egy háború elvesztésének legbiztosabb módja az, ha nem ismerjük fel, hogy háborúban állunk” – mondja Michael E. Mann nemzetközi hírű klímatudós. Márpedig harcban állunk: a frontvonal egyik oldalán a fosszilistüzelőanyag-ipar és a hozzá kapcsolódó érdekcsoportok sorakoznak, a másikon pedig mindenki más, aki tenni akar a katasztrofális kimenetelű globális klímaváltozás ellen. Ez a könyv a nagyvállalatok és a lobbistáik által indított, több évtizede zajló kommunikációs háború frontvonalai mögé vezeti az olvasót, és bemutatja azt a kifinomult, változatos fegyvertárat, mellyel ezek az érdekcsoportok igyekeznek megakadályozni a számukra kedvezőtlen környezetvédelmi szabályozások bevezetését. A klímaválság tagadásának hamis narratívája és a tudósok ellehetetlenítése után új eszközökhöz nyúlnak: elsődleges stratégiájuk a figyelemelterelés és a probléma bagatellizálása. Ám amikor arról igyekeznek meggyőzni minket, hogy ha a műanyag palackokat újrahasznosítjuk és a villanyt lekapcsoljuk, egy csapásra megoldódik minden, az legalább ennyire veszélyes. Mann szerint a globális felmelegedés túlságosan égető probléma ahhoz, hogy az egyén szintjén tudjuk kezelni, és óvatosságra int mind az egyéni felelősség túlzott hangsúlyozásával, mind pedig a küzdelem feladása felé terelő pánikkeltéssel kapcsolatban. A szerző úgy látja, van remény, és a legrosszabb elkerülhető. Közérthetően elmagyarázza a globális felmelegedés bonyolult dinamikáját, és reális útmutatást ad azzal kapcsolatban, hogy miként lépjünk fel kollektíven, és kényszerítsük rá a kormányokat, illetve a vállalatokat, hogy valódi megoldásokat találjanak. Csakis így nyerhetjük meg azt a háborút, melynek a tétje nem kevesebb, mint az emberiség és a bolygó túlélése.
U dodávateľa
15,92 € 16,76 €

Nové srdce, nový život


Průvodce postní a velikonoční dobou – od Popeleční středy až po slavnost Seslání Ducha Svatého – obsahuje stručný výklad biblických textů na daný den a podněty k využití Božího slova v našem životě. Postní doba nás zve a burcuje k obrácení. Boží slovo zde působí jako lék, světlo i pokrm. V době velikonoční je posilována naše víra ve Vzkříšeného a odhalují se nám různé aspekty nového života přijatého ve křtu. Během Letnic pak rozjímáme, kdo je Duch Svatý a jak v nás působí. Knížka nám tak umožňuje intenzivněji prožívat těsné sepětí mezi liturgickým slavením, hlubokým tajemstvím Velikonoc a naší konkrétní situací. Vyjděme do tohoto důležitého období křesťanského roku v opravdové pokoře, důvěře a radosti, abychom se s novým srdcem a novým Duchem stali novým člověkem. Kéž je naše proměna hluboká, upřímná, trvalá a naše velikonoční radost úplná.
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

dostupné aj ako:

Sám sobě terapeutem


Moderní život je minové pole plné stresu. Jednou z možností, jak tímto polem projít bez úhony, je terapie. Ta může změnit život k lepšímu každému z nás. Cílem terapie by mělo být, abyste ze sezení vyšli natolik zkušení a uvědomělí, že se sami sobě stanete terapeutem. V této knize objevíte praktické nástroje, jak toho docílit, aniž byste se potýkali s vysokými náklady na terapii, její špatnou dostupností či nekonečnými čekacími lhůtami. Autor se snaží zjednodušit složité teorie a podat je tak, aby byly využitelné v běžném životě a zvládnul je každý. V první polovině knihy se vydáte na osobní terapeutickou cestu, abyste se v její druhé polovině mohli zabývat každodenní desetiminutovou autoterapií. Naučíte se, jak se radit s terapeutem, kterého máte sami v sobě, a jak každý den využít co nejlépe, ať už vás během něj potká cokoli. Získané dovednosti vám pomohou lépe fungovat, lépe se cítit a lépe žít. TATO KNIHA VÁŠ ŽIVOT ZMĚNIT NEMŮŽE, ALE S JEJÍ POMOCÍ HO DOKÁŽETE ZMĚNIT VY SAMI.
Na sklade 1Ks
15,80 € 16,63 €

The Book of Bibles


In the beginning was the word, and in the Middle Ages were kings, princes, and high-ranking religious members whose wealth and influence produced illustrated bibles of extraordinary craftsmanship. This edition brings together 50 of the finest medieval bible manuscripts from the Austrian National Library. With examples from every epoch of the Middle Ages, the collection explores visualizations of the bible in various theological and historical contexts. In impeccable reproduction quality, these stunning images may be appreciated as much as art historical treasures as they are important religious artifacts. Texts by Andreas Fingernagel, Stephan Füssel, Christian Gastgeber, and a team of 15 scientific authors describe each manuscript in detail, exploring both the evolution of the Bible and the medieval understanding of history. A glossary of important terms is also included so that those not versed in bible history can enjoy the texts as well.
U dodávateľa
26,13 € 27,50 €

Szorongás nélküli elme - Állítsd meg a félelmed, légy úrrá a "majomelmén"


Kutasd fel a szorongást kiváltó tényezőket, és nézz szembe velük! Ne hagyd, hogy a "majomelméd" irányítson! Éppen azok a dolgok súlyosbítják a szorongást, amelyeket a megfékezése érdekében teszünk. A probléma fenntartó tényezőire való összpontosítás az, ami orvosolja a félelmeidet. Az ókori bölcsek az emberi elmét a majomhoz hasonlították: folyton rikácsol, és egyik ágról a másikra ugrálva fáradhatatlanul menekül a félelem elől a biztonság felé. Amikor úrrá lesz rajtunk a szorongás, majommentalitásba kapcsolunk, amit nem lehet kikapcsolni, de abbahagyhatjuk az etetését, vagyis szorongásunk fenntartását. "Az aggodalom gyakran nem más, mint a majom makogása, amely megszűnik, ha befogadjuk és elviseljük ahelyett, hogy ellenállnánk neki, vagy reagálnánk rá." Kövesd a könyvben található gyakorlatokat, azonosítsd a szorongással teli gondolataidat, kérdőjelezd meg őket, és tárd fel a háttérben rejlő alapvető félelmeidet! - Tudd meg, hogyan működik a szorongásciklusod, és mi tartja fenn azt. - Formáld át a majommentalitást: biztonsági stratégiák helyett építs bővülő körforgást elősegítő, expanzív stratégiákat. - Ismerd meg az ötlépéses problémamegoldást, gyakorold az üdvözlőlégzést, építsd be az aggódásidőt, jelöld ki az elérni Ha felülírod a majom biztonságon alapuló értékrendjét a saját előremutató törekvéseiddel, és olyan helyzeteket teremtesz, amelyekben gyakorolhatod önmagad megbecsülését, akkor új kapukat nyithatsz egy minőségi élet felé. Ne feledd: a szorongás csak addig tart, amíg megpróbálsz kitérni előle!
Na sklade 1Ks
14,69 € 15,46 €

Tréning pamäti (nielen) pre seniorov 2


Tréning pamäti (nielen) pre seniorov 2 je voľným pokračovaním mimoriadne úspešného projektu vydavateľstva Petit Press. Zošit na 36 stranách prináša množstvo zaujímavých úloh, ktoré podporujú pamäť, myslenie, pozornosť a postreh, cibria slovnú zásobu a rečové schopnosti. Tréning pamäti obsahuje zábavné rébusy, hádanky, hlavolamy, doplňovačky, kvíz a ešte oveľa viac. Zoradený je do logických celkov, pričom sa sústredí na precvičovanie rôznych kognitívnych funkcií čitateľa. Úlohy preveria vedomosti a pomôžu zachovať myseľ sviežu a činorodú. Navyše prispejú aj k dobrej nálade a pohode. O autorkách: Tréning pamäti (nielen) pre seniorov 2 autorsky pripravila psychologička Jana Pavlíková. Ako psychológ sa venuje témam duševného zdravia, osobnostným a vzťahovým problémom, otázkam profesijnej orientácie, poskytuje individuálnu a skupinovú psychologickú starostlivosť. Je autorkou básničiek a hádaniek v Čítanke pre 1. ročník ZŠ, autorkou veršovaných kníh pre deti, autorkou a ilustrátorkou logopedických básničiek poviedok a hier v logopedickom pracovnom zošite Hry s rečou. Je spoluautorkou edukačných pracovných zošitov zo série Hravá škôlka vytvorenej v súlade so Štátnym vzdelávacím programom pre predprimárne vzdelávanie, spoluautorkou tematicky zameraných pracovných zošitov pre deti predškolského veku a žiakov prvého stupňa zameraných na rozvoj kognitívnych funkcií a čítanie s porozumením. Autorsky sa podieľa na tvorbe detských časopisov. Tréning pamäti (nielen) pre seniorov 2 ilustrovala a graficky spracovala Terézia Pavlíková. Venuje sa štúdiu digitálneho marketingu na Univerzite Komenského v Bratislave. Má viacročné skúsenosti s grafickou tvorbou a ilustrovaním edukačných pracovných zošitov určených pre deti predprimárneho vzdelávania, žiakov prvého a druhého stupňa ZŠ zameraných na rozvoj kognitívnych funkcií a čítanie s porozumením. V zahraničí sa dlhodobo venovala seniorom po cievnych príhodách a seniorom v rôznych štádiách Alzheimerovej choroby. Pracovala na udržiavaní a zlepšovaní ich kognitívnych funkcií pomocou každodenných tréningových cvičení.
Na sklade > 5Ks
2,33 € 2,50 €

Civilný sporový poriadok, Civilný Mimosporový poriadok, Správny súdny poriadok


Úplné znenie zákona s komentárom prináša všetky zásadné a dôležité zmeny a zároveň je obohatený o Judikatúru Súdneho dvora. Civilný sporový poriadok, predmetom ktorého je úprava sporového konania medzi stranami sporu, nie je jediným kódexom, ktorý nahradil Občiansky súdny poriadok ešte v roku 2016. Ďalšími právnymi predpismi sú Civilný mimosporový poriadok a Správny súdny poriadok. Od posledného publikovania v roku 2019 bolo pri CSP 8 noviel a CMP 9 noviel, z toho jedna mimoriadne rozsiahla a zásadná, v Správnom súdnom poriadku sa zmenila celá organizácia správneho súdnictva. Obsah: Civilný sporový poriadok s komentárom Civilný mimosporový poriadok s komentárom Správny súdny poriadok s komentárom Podľa Civilného sporového poriadku sa postupuje len vtedy, ak je daná právomoc súdu, teda ide o súkromnoprávny spor alebo inú súkromnoprávnu vec, o ktorej podľa zákona nemá rozhodovať iný orgán a zároveň Civilný mimosporový poriadok, Správny súdny poriadok alebo iný zákon, napríklad zákon o konkurze a reštrukturalizácii alebo zákon o súdnych poplatkoch, neustanovujú inak. Podľa Civilného mimosporového poriadku súdy prejednávajú a rozhodujú len veci, ktoré sú ustanovené v tomto zákone a podľa Správneho súdneho poriadku v správnom súdnictve poskytuje správny súd ochranu právam alebo právom chráneným záujmom fyzickej osoby a právnickej osoby v oblasti verejnej správy a rozhoduje v ďalších veciach ustanovených Správnym súdnym poriadkom. Najväčšie zmeny v týchto zákonoch boli zavedené po zmene súdnej mapy.
Na sklade 4Ks
28,41 € 29,90 €

Maradj motivált! - Gyakorlati útmutató, hogy miként vegyél lendületet és tarsd fent a motivációd hosszú távon


Nehezen motiválod magad? Úgy érzed, elakadtál, és képtelen vagy elvégezni a legfontosabb feladataidat? Nem tudod hosszú távon fenntartani a motivációt? Ha igen, itt az ideje, hogy változtass, és visszaszerezd a motivációd! Thibaut Meurisse segít neked abban, hogy visszakapd a belső lendületed! A Maradj motivált világos és tömör útmutató, amely megmutatja lényegre törő útmutatásain keresztül, hogyan építsd fel a motivációt és hogyan győzd le a halogatást. Ennek eredményeképpen megszűnik a bűntudat, a motivációd növekedni fog, és sokkal több célodat tudod elérni, mint ahogyan azt eddig gondoltad. A következőket fedezheted fel a könyvben: - azt az egy dolgot, amit most azonnal meg kell tenned, hogy kimássz a gödörből és visszanyerd a motivációdat; - hogyan tedd rendbe az elméd és a környezeted, hogy visszatérhessen a belső lendületed; - 25 egyszerű, mégis erőteljes stratégiát, amivel visszanyerheted a motivációdat; - egy egyszerű módszert, amellyel növelheted az önbecsülésed és gyorsan visszaszerezheted a motiváltságodat; - egy hatékony keretrendszert a lendület kialakításához és a motiváció hosszú távú fenntartásához, és - sok más hasznos technikát céljaid eléréséhez. A Maradj motivált kötelező olvasmány a motiváció visszaszerzéséhez és a kívánt élet eléréséhez. Ha szereted a könnyen megvalósítható stratégiákat, a praktikus gyakorlatokat és a lényegre törő útmutatásokat, akkor ez a könyv tetszeni fog neked.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Nem hallgathatok! - Az Egyház válságáról, az eretnekségről, a hitehagyásról és a mulasztás által elkövetett bűnökről


JAN PAWEŁ LENGA római katolikus püspök, a Karagandai Főegyházmegye korábbi érseke, Kazahsztán és egész Közép-Ázsia apostoli adminisztrátora, valamint Arba címzetes püspöke volt 2011-ig, oldalán Athanasius Schneider segédpüspökkel. Az egyházi tradíció hű őrizője, aki amellett állt ki, hogy az Egyháznak nem kell úgy beszélnie, mint a világnak, és nem kell idomulnia ahhoz.
U dodávateľa
10,17 € 10,70 €

The Climate Book


We still have time to change the world. From the world's leading climate activist, this is the essential book for making it happen. Created by Greta Thunberg in partnership with over 100 climate experts working around the globe, with her commentaries throughout and updates for this new paperback edition to reflect the latest research, The Climate Book equips us with knowledge, and gives us hope. Together, it shows, we can do the seemingly impossible. But it has to be us, and it has to be now.
Na sklade 1Ks
18,95 € 19,95 €

Ústava, Ústavný súd a ústavné zákony do vrecka


Obľúbená vrecková príručka ústavného práva obsahuje úplné znenie Ústavy SR a ústavných zákonov (vrátane v januári novelizovaného zákona o tvorbe právnych predpisov a Zbierke zákonov) v prvej a druhej časti, zákonov upravujúcich činnosť Ústavného súdu SR v tretej časti a uznesení, ktorými Ústavný súd SR podal výklad sporných či nejednoznačných ustanovení Ústavy SR v štvrtej časti.
Na sklade 4Ks
7,32 € 7,70 €

A Bezos-módszer - Az Amazon alapítójának sikeres kommunikációs eszközei és stratégiái


Mi a közös a dalszövegírásban és az üzleti kommunikációban? Miért tilos a PowerPoint használata az Amazon felső vezetői értekezletein? Mi az "álsajtóközlemény", és hogyan alkalmazhatjuk elképzeléseink meggyőző bemutatására? Mesteri üzleti kommunikációval kiemelkedhetünk a versenytársaink közül és hatékonyabban adhatjuk el az ötleteinket. Carmine Gallo könyvében az Amazon alapítója, Jeff Bezos szövegalkotási stratégiáit elemzi nyilvános beszédein, részvényeseknek írt levelein és e-mailjein keresztül. A vállalat egykori vezetőivel folytatott beszélgetései alapján azt is bemutatja, milyen kommunikációs trükköket lestek el főnöküktől az Amazon korábbi dolgozói, és hogyan vetették be őket saját vállalkozásaik felvirágoztatásához. Gallo szemléletes példáit és praktikus tanácsait követve elsajátíthatjuk, hogyan tálalhatunk érthetően komplex adatokat, és miképp foglalhatjuk lelkesítő narratívába mondanivalónkat. A könyvben található gyakorlatokkal előadói és íráskészségünket egyaránt fejleszthetjük. Bezos technikáival meggyőzőbb prezentációkat készíthetünk, hatásosabb projektbemutatókat és leveleket írhatunk, eredményesebben kommunikálhatunk munkatársainkkal, üzleti partnereinkkel és ügyfeleinkkel, és egész szervezetünk sikerét előmozdíthatjuk.
U dodávateľa
17,39 € 18,31 €

A régi rend alkonya


XIV. Lajos és Nagy Péter cár, Sobieski János és Napóleon, Cromwell és Washington világát idézi fel ez a könyv: az emberiség történelmének azt a szakaszát, amely a vesztfáliai békekötéssel kezdődött és a waterlooi csatával ért véget. A szerző arra törekedett, hogy a szakirodalom legmodernebb eredményei alapján mutasson beolvasóinak olyan gyakran emlegetett, de nem eléggé ismert világtörténelmi folyamatokat, mint az abszolút monarchia megszilárdulása, a felvilágosodás terjedése,valamint az angol, az amerikai és a francia forradalom kirobbanása. A gazdag kép- és térképanyaggal, áttekintő ábrákkal, bő ajánló irodalommal és mutatókkal ellátott kötet átfogja a korszak valamennyi fontosabb eseményét, és viszonylag kis terjedelemben közvetíti a legújabb kutatások eredményeit. A 17. és 18. század világtörténelmét tanulmányozó egyetemi és főiskolai hallgatók mellett a korszak iránt érdeklődő szélesebbnagyközönség számára is ajánlható. Változatlan, harmadik kiadás.
U dodávateľa
21,38 € 22,51 €

A Grand Tour of the Roman Empire by Marcus Sidonius Falx


'Toner again spins a tale that is enjoyable and informative.' The Times Tour the Roman Empire at its height with Marcus Sidonius Falx and his amanuensis, Dr Jerry Toner. Travelling east, Falx explores the great cultural centre of Athens before trekking into rural Asia (or Turkey as we know it), past the already ancient Luxor monuments in Roman Egypt, and by the Great Library of Alexandria. Travelling west across the breadbasket of the Empire, he journeys through Gaul (France) before crossing to Britannia, where he suffers the worst that provincial life has to offer. Falx provides practical advice on surviving all things travel: from pirates and shipwrecks to bedbugs and lousy food. Even the most sedentary reader will feel they have experienced life in the Empire first-hand.
U dodávateľa
14,20 € 14,95 €

Rozšírte svoje vedomosti z nových oblastí ako ekonómia, manažment a marketing. Zaujímate sa o vesmír a jeho fungovanie, správanie živočíchov či históriu času? Správny smer do života a pozitívnu psychológiu prinesie motivačná literatúra. Knihy odborné - z oblasti práva, pedagogiky, sociológie či medicíny - ukrýva práve táto sekcia.

Kategória Odborná a populárno-náučná literatúra zahŕňa knihy a texty, ktoré poskytujú informácie a odborné znalosti v rôznych odboroch. Táto kategória sa líši od beletristickej literatúry a zameriava sa na vedomostný prínos.

Odborná literatúra obsahuje podrobné informácie, teórie a výskum v rôznych oblastiach ako veda, medicína, technológia, právo, ekonomika a psychológia. Populárno-náučná literatúra je prístupnejšia verejnosti a zaujímavo prezentuje tématické úseky, históriu, biografie a vedecké objavy.

Odborná a populárno-náučná literatúra je dôležitá pre vzdelávanie, osobnostný rozvoj a celoživotné učenie. Pomáha nám porozumieť svetu, objavovať nové perspektívy a zlepšiť naše schopnosti. Tieto diela od renomovaných autorov sú zdrojom inšpirácie a prínosov pre naše profesionálne a osobné životy.

K najznámejším autorom odbornej literatúry patria Stephen Hawking, Yuval Noah Harari, Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman či zo slovenských autorov Roman Králik, či Vojtech Zamarovský.